- LG LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós kamerák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- SONY LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digitalis
senior tag
válasz
LanyUs #13497 üzenetére
Talán az eltérő SoC ,illetve platform is lehet az oka. P635, RT51 platform, Realtek RTD2880, GoogleTV android11, vs P615, RealTek RTD2851, android 9. Vagy csak amiket próbáltál, tele volt már szemetelve, egy gyorsítótár törlés, felesleges app leszedés stb. után, szerintem az is kezelhetőbb lett volna.
pepimama
Kodi-t pedig szerintem érdemes felrakni, ha például használod wifin, remekül működik hálózaton, smb megosztáson, jobb mint a gyári. -
pepimama
tag
válasz
LanyUs #13494 üzenetére
Szia! Majd este próbálom hosszabban, eddig nagyon meg vagyok vele elégedve ( KÖSZ rainman72
), de még csak ismerkedem (ma szedtem le a használatit, mert csak egy nagyon alap van csomagolva, kb. vigyázz törékeny az üveg és hasonlók) az igazi: [link] Youtube szerintem 2-3 mp alatt betölt és a 4K HDR érezhetően szebb, mint amit korábban FullHD-n láttam. 58"=147 cm is házimozi-szerű, Pendrive-ot VLC és Kodi nem lát jól, de aztán "felfedeztem", hogy van saját médialejátszója, ami a rákötött 2GB-os vinyót is jól kezelte. Google-fiók azt hittem, hogy automatikusan hozza át a jelszavakat, de ha mobilon belépsz Netflix, Disney sima ügy, HBO MAX kicsi gépelés, de nem vészes. TV-zni még nem tudtam, mert rövid a LAN-kábel, remélem arra a legolcsóbb is jó? HA gondolod Békásmegyeren megnézheted. A lényeg, hogy nagyon jó nagy és érezhető a különbség, optikaival simán megy a 20 éves 5.1 házimozirendszerem
mobilról küldött fényképeket és sd-s sorozatot szépen feljavította a rendszer. Beállításra sok az opció és szerintem nem jegyzi meg őket, de ez lehet még kezdeti bénázás. (alapból 100 a fényerő és a kontraszt, levittem 50-50-re és simán jó, de majd finomítom...) Jó lenne vmi zsinórmérték, hogy pl. 4K HDR-nél mik a jó alapértékek és ha pl. 720-st, avgy SD-t nézek, akkor mit érdemes (pl. gondolom, utóbbinál több automatikus képjavítást) és ott más alapértékek kellenek-e...Nem értem miért kell 2 távirányító
Ja és BT-párosítás nem sikerült (füj- és fejhallgatóval próbáltam) de jack-en igen.
-
Hitch
senior tag
Sziasztok!
C728 és C735 között van érdemi különbség?
Előre is köszönöm szépen. -
murlock
csendes tag
válasz
LanyUs #13494 üzenetére
Vettem egyet én is, kicsit féltem tőle, de teljesen rendben van.
~ 2mp alatt bekapcsol, youtube is nagyon gyors, netflix, HBO is. A billentyűzet sem laggol. (Az első indítás után ha sok app-ot töltesz egyszerre akkor lehet kisebb röccenés, de így sem volt drasztikus)Ami még fontos lehet: kicsi felhősödés tapasztalható a sarkok fele sötét képnél este, valamint a szürke-barna részeknél szemcsésebb volt nálam a kép, szóval kell állítgatni még, de jó hír, hogy lehet. Nagyon sok lehetőség van a beállításokban. (Samsung TV-hez képest is, mind elmosódás, mind torzítás, mind színmélységben is.)
Samsung Q60-as van a családban, szerintem fényerőt és színeket tekintve nagyjából egál, de inkább a TCL a jobb.. (kivéve a szürkébb-barnább képeket, de remélem ez beállítást követően jobb lesz)
-
LanyUs
senior tag
-
pepimama
tag
Sziasztok! Megvettem a TCL 58P635-t, egyelőre még csak próbálgatom a beállításokat (de az látszik, hogy nagyon jó az ár/érték arány, köszönöm a javaslatot.) Beállításokhoz nincs sajna semmi a használatiban és a 2 távirányítót sem értem.
Most az a fő probléma, hogy rákötöttem optikai kábelen az erősítőt, de ha emiatt leveszem 0-ra a hangerőt (hangrendszerről jön hang), akkor megjelenik jobb oldalt a némított hangszóró ikon a képen és nem tűnik el soha. Tudtok ebben segíteni?
2. - LAN-kábel kéne majd a Tv-adásokhoz, mert összekötném a Telekomos-routerrel, pl. Aqua-nál vehetek simán 4-5m-t?
3. - Egy 64 GB-os pendrive-ot nem ismer fel, miközben a 2GB-os winchestert igen...Előre is KÖSZ, holnap majd igyekszem bővebben dicsérni. (jó nagy a fényerő) -
Vhiktor
nagyúr
A tesztelésre kapott c835 is lengyelektől jött.
-
tobias40
veterán
Tegnap reklámbal láttam a tv-ben TCL tévét 50.000 ft. körül.
Hol lehetett ez nem találom?! -
Johnyy
tag
Sziasztok!
A TCL 55C835-ös TV-vel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.
1., A jelenlegi Samsung TV-n úgy nézek filmet, hogy a Serviio program van fent a számítógépen, ezt látja a TV. Ez a TCL is használható így?
2., Van egy ISY IWH6000 32-55" dönthető/forgatható fali konzolom. Ez kompatibilis ezzel a TV-vel? [link]
3., Várható, hogy megy lejjebb az ára a közeljövőben? -
neo-geo
senior tag
Sziasztok.
Boldog tulajdonosa lettem egy C728-as TV-nek, lenne egy pár kérdésem.
1. Hogy tudok váltani a képmódok között, és honnan tudom, hogy melyiken vagyok?
2. Melyik progival tudok képernyőtükrözést csinálni?
3. Lehet valami jó időjárás alkalmazást felrakni? -
thefreeman
aktív tag
válasz
thefreeman #13358 üzenetére
Reset all, reset shop után is volt újraindulás. Egyszer magától fagyott le mikor film lejátszásból léptem át a Tv adásra. Egyszer előhoztam úgy hogy egymás után nyitottam alkalmazásokat és ugráltam ide oda. Az ide oda ugrálás hatására sem indul újra mindig. Ha továbbra is fennáll érdemes lenne egy régebbi androidot vissza rakni rá? Esetleg hardware hiba lehet? Én inkább software hibára gondolok. A 14 napban még benne vagyok.
-
vrsptr
aktív tag
Hello! Mi lehet a különbség TCL65C822 és 825 között?
-
kareszka1959
újonc
Sziasztok.
Az egyik szomszédomnak van TCL 55c728 tévéje. Nekem nagyon tetszik. Most az Auchanban láttam az utódot az 55c735 tévét. Csodás a feketéje.Hosszas keresgélés után kiderült az Emag is árulja 55c739 néven! 259.990 Ft most akciósan. Én veszek most egyet. Remélem segítettem ha valaki ilyen méretet keres -
gorje
senior tag
Sziasztok!
A tv adás hangját/nyelvét hol lehet állítani? Barátom hazahozta Angliából a c725k-t és nem találja a beállításokban?!
-
OldMike
őstag
válasz
Vhiktor #13462 üzenetére
Szia!
Mivel a fórumtárs is ilyen (43"-os) méretet venne (és utalva #13430 hozzászólásomra) érdekelne, hogy van-e olyan kapcsolatod a gyártóval, ami alapján biztos lehetne, hogy kizárólag az Alza és a Mall által forgalmazott 43C735 magyarországi kompatibilitású?
Illetve én szemeznék az 50C735 változattal, de az valamiért nálunk nem létezik.
Köszönöm. -
thamasz
senior tag
válasz
Rafter75 #13460 üzenetére
Még a gyártói honlapon se középső talpas kép szerepel
[TCL 43C735] -
Kaba
veterán
válasz
Real_Necro #13457 üzenetére
A 825 max fényereje 1000 nits a 835 max fényereje 1500 nits.
-
thamasz
senior tag
Sziasztok, mi a véleményetek, melyiket vegyem?
43" TCL 43C635 VS. 43" TCL 43C735 között van érdemben különbség?
[Displayspecifications] összehasonlítása szerint picit a 735 felé billeg a mérleg nyelve, ha jól értelmezem? A 48 Hz - 144 Hz gondolom elírás és a 43"-os változat 60 Hz lehet?
(Gyereknek kellene tévé, főleg Netflix, Youtube és PS4 Pro. Nagyobb méretben és magasabb árban nem gonolkodom) -
LanyUs
senior tag
válasz
BenHans #13449 üzenetére
BenHans: Köszönöm a gyakorlati tapasztalatot!
Mindenki: Képminőség annyira nem gond, mert kizárólag tv adás heti háromszor 30 perc és 1 óra között + gyerekeknek youtube ( ezzel hogy boldogul
) mese néha. Ez harmadlagos tv lenne a melléképületbe, nézési távolság kb. 3-4 méter ( 58P635 most 140e volt akcióban ).
VS.
TCL 65C728 65" ami +130e -> 270e Ft, de a fenti célokra lehet felesleges.Az elképzelhető, hogy a C728 youtube és menü sebessége sokszorosa a P635-nek?
-
rainman72
nagyúr
válasz
Digitalis #13450 üzenetére
Másfél perc a bekapcsolás azon kuncogtam egy kicsit
Az árukeresőn vannak még ilyen gyögyszemek.
Nagyon sok műszaki dolognál van egy analfabéta aki lehordja az adott terméket a sárga földig.
4 éves 50DP600 alap model is tök jó képet ad casual szinten,azóta meg csak fejlődtek vmit.
A 65s ívelt tvm-ben is olyan jó VA panel volt kontraszt szempontjából(150e új tv),azóta se volt egy Philipsbe se olyan,de a Samu Q60 feketéje is elbújhat pedig az is edge led volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Thinkpad P16s notebookot vennék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest