Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen széket vegyek?
- Apple MacBook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen egeret válasszak?
- Acer notebook topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerii
addikt
válasz
Motion_Blur #22396 üzenetére
Metálfényre már nem futotta, elég ronda fehérben.
-
Motion_Blur
félisten
ajándék
-
karlkani
aktív tag
válasz
Járókeret #22392 üzenetére
Augusztus közepén vettem a kocsit, 1.3-as, 8 szelepes. Napjában 2*6 km-t megyek heti 5 alkalommal (munkába, majd haza), hétvégén bevásárlás 3-4 helyen (~16-17 km oda-vissza összesen). Mindig teletankolom, így az átlagfogyasztásom 7,62-7,14-8,15-7,89. Én is sokallom, főleg, hogy az előző autóm közel 150 kg-mal nehezebb volt (Skoda Felicia) és a téli hidegben evett 7,3-7,8 között. Eddig még igazán nem is volt hideg. Várom mennyeit fog enni majd, ha bejönnek a hideg idők. Tudom rövid távon sokat eszik, meg be sem melegedik... Reggel, mire beérek a munkahelyre még ki sem nyit a termosztát (a termosztáttól elmenő cső felső része "meleg", alul hideg, langyos, a hűtő teljesen hideg), vagy talán egyszer. Szerintem sem a kocsival van gond.
-
Járókeret
senior tag
sziasztok!
nem hagyott nyugodni a drasztikus fogyasztásnövekedés a 99-es swiftemnél (1.3), így rágoogliztam, ahol azt írták,hogy normális a 7-8 L fogyasztás télen városba. ha nincs hideg és nem városba vezetek akkor kevesebb mint 6 L-t eszik.
kérlek erősítsetek meg,hogy tényleg nem a kocsival van gond, hanem ez ennyi.
köszi
-
válasz
Des1gnR #22366 üzenetére
Ma elkezdtem leépíteni a bal első ajtót, hogy megnézzem mitől nem nyílik belülről.
Kipattintottam a kilincs körüli műanyagot. Szerencse, hogy előtte rákerestem, mert eltörtem volna simán.
Kicsavartam az ajtó behúzó műanyagot és kipattintottam körbe az egész kárpitot, de még nem engedi. Úgy érzem, hogy a kézi ablakemelő a ludas, de azt hogy kell leszedni? (ha lekell)
Utána csak emelem felfelé az egészet? Mert felül nem nagyon tudtam pattintani semmit. -
-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur #22382 üzenetére
Jo hely lehet.
Ujpalotan egy garazs sincs, igy felpiteni egy paneldzsungelt, hat mit nem mondjak, kellett hozza tehetseg. -
Motion_Blur
félisten
Nekem is csak 3 hónapja lett rendes garázsom, a lakóház földszintén, pont a lakásom alatt. Ilyen időben 15 fok van, állítólag kemény mínuszokban sem megy 10 fok alá a hőmérséklet pedig nem fűtött, csak az épület része ugyebár.
Megfizethetetlen amikor reggel nem a jéghideg, macskák által összeszart autó fogad befagyott szélvédőkkel
-
Kornel
veterán
Vannak olcso de hasznalhato elektromos motormelegitok, de ugye ezek berhaz elott nem hasznalhatok praktikus okokbol, nem fogsz egy hosszabbitot kilogatji a 10-rol
A kalyhas megoldas meg egy vagyon, es foleg dizelnel lehet relevans. Egy jo kis webasto milyen kiraly lehet
Viszont ha netan veszek egy uj ajtot a kozeljovoben, akkor valoszinu berelek majd helyet neki egy orzott parkoloban, ahol akar egy elektromos csatlakozas is megoldhato, na az lesz a kiralysag, kezdettol bejaratom, ahogy en akarom, 10 ezrenkent 0w20 olaj, telen motormelegito... -
alexy92
aktív tag
Ezeket jó tudni, én meg mindig szorgosan melegítettem a kis verdát, hogy kíméljem
-
Kornel
veterán
válasz
Des1gnR #22371 üzenetére
Az megvan, hogy alapjaraton sokkal jobban adsz a motornak, mintha rendesen hasznalva melegited be az autot?
Benzinesnel inditasz, utana 30-60 mp mulva elindulsz, es lehetoleg 2000-2500 kozott tartod a fordulatot, a kevesebb se jobb, de a tobb se.
Alacsony fordulat eseten hideg motornal foleg vegyes surlodas alakulhat ki, hosszu tavon egy jo kis motorgeneralt is okozhat. A magas fordulatot gondolom nem kell ecsetelnem, hkgy miert nem jo.
Az alapjaraton melegites azert sem jo, mert a tuldusitott keverek lemossa a hengerekrol az.olajfilmet, ami meg rendesen ki se alakult a hideg olaj miatt, ergo meg jobban kopik a.motor, raadasul sokszor annyi ido alatt melegszik be alapjaraton, amivel csak kinyujtod a hideginditas utani bemelegedesi fazist.
Ha valamit akarsz tenni a motorod egeszsege erdekeben, akkor hasznalj szintetikus olajat, lehetoleg 0w vagy 5w hidegoldali viszkozitassal, ezzel sokkal tobbet teszel erte, mint amiket itt talalgatsz.
Ezen kivul a leghatekonyabb megoldas amit az elobb is irtam, az elektromos, vagy kahyhas motor vizmelegito, na ezzel mar ersz is valamit. -
válasz
Kornel #22368 üzenetére
Ha fáznék, akkor csak vennék egy 4k-s ülésmelegítőt. Inkább a motort szeretném kímélni, hogy ne kelljen hidegen menni vele. Egyébként soha nem hagyom sebességbe és az indítást figyelném is bentről.
A cucc ára hozzávetőlegesen 15k, ennyit végképp megér. Nem mondom, hogy mindenképp szükségem van rá, de miért is ne?Szóval, hogy ne szemeteljünk, nézzük inkább, hogy a megvalósítás lehetséges-e úgy ahogy gondoltam.
BrownB: Ez szuper, valami ilyesmit kerestem. Ugyan régebbi típushoz, de lehet senki nem olyan elvetemült, hogy ehhez csináljon. Ha megvalósul a projekt, akkor nyilván kattan pár fénykép és legalább egy blogbejegyzés.
-
BrownB
tag
-
-
negroo
aktív tag
válasz
Des1gnR #22366 üzenetére
Ez így nagyon futurisztikus.
Miért nem kéred meg fiadat, hogy inditsa be?
A busznál sem engedik webastó használatát, ha nincs ott a söfőr, de te meg ezt meg mered csinálni? Netán sebbeségben hagydtag volna a gépet és te indítás parancsot adsz neki azt el kezd minenkit gyalulni? Felejtsd el olcsóbb.xD
-
Sziasztok!
Van egy 98-as 5 ajtós benzines swiftem. Agyalok egy GSM modulos távoli indításon házi beszereléssel.
A modul teljesen egyszerű, van 2 kimenete kapcsolni és 2 bemenete szenzoroknak amennyiben szükség van rá. Ha csörgeted (csak adott számról), akkor a modul kinyom (foglaltat jelez) és kapcsolja a beállított kimeneteket, akár időzítve egymás után.Arra gondoltam, hogy a kulcs mögé be lehetne kötni "vagy" kapcsolatba, de nem mentem bele a részletekbe, egyelőre elméleti síkon mozgok. Gondolom van két vezeték (gyújtás, indítás). Ezeket kapcsolnám időzítve, de nem tudom, hogy a motor min keresztül jelez vissza, hogy beindult. (Ez kerülne a modul bemenetére, hogy elég volt az indításból.)
Remélem jó irányba mozdultam el, kíváncsian várom véleményeteket és minden segítséget örömmel fogadok.
Nem mellesleg ma sikerült kiakasztanom (vagy eltörnöm) a nyitófület belülről, így csak kívülről nyílik a vezető oldal felőli ajtóm. Meg lehet csinálni bontás nélkül?
-
-
pjen
félisten
válasz
roberto211 #22362 üzenetére
Azt irtam:néha,de Neked ezekszerint szerencséd van.Volt már pár autóm és néha előfordult meg kellett mozgatni a kart,esetleg megmozdítani az autót,hogy vegye az 1 et.
-
Halver
csendes tag
válasz
Kornel #22353 üzenetére
"szvsz ilyen GL+ körüli esztergomi gyártású felszereltséggel 3M környékén még lehet, hogy elgondolkoztató lesz."
Ha elolvastad az általad linkelt cikket, akkor világosan benne van:
"Indiában gyártják, és később sem fogják a csúcsra járatott Esztergomban"
tehát a kalkulált árához vedd hozzá, hogy Nirmal-ék rakják majd össze a távoli Kelethonban,
-
roberto211
őstag
-
HUNPSP
aktív tag
Most hazafelé több alkalommal sem tudtam egyesbe tenni a váltót üresből (swift szedán). A furcsa hogy egymás után 2-3 alkalommal sem sikerült, egyszerűen megakadt, erőltetni pedig nem akarom. Utána direkt próbálgattam, és nem volt meg a jelenség, de ezelőtt sem egyébként. Azt tudom jó ideje, hogy a váltónak van hangja még alapjáraton is, de a szerelő azt mondta hogy nem sürgős, akár tavaszig is kibírja. Váltó olaj az majdnem napra pontosan 3 hónapja lett cserélve... Mennyire súlyos ez a probléma, mi lehet a gond?
-
Kornel
veterán
válasz
bajnokpityu #22357 üzenetére
Bocs, csak automatat akartam irni, az is boven eleg.
De ha csak manual lesz, az is kibirhato, ellenben a tobbi jo lenne.
10 mp-es 0-100 egy B szegmensu kisautotol szerintem nem rossz. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Kornel #22356 üzenetére
gl+ más jelent a különböző tipusoknál.
4Mért se tudok autót, amiben 2 zónás klima, kulcsnélküli indítás van gyárilag, szóval erre nem számítok.
sztem beérik manual klimával, nagykijelzővel,blútússzal, esetleg kap még 15-16körüli alufelnit.10mp 0-100 az már megy,mint ökör?
nekem 6mp kéne, hogy azt mondjam,megy,mint ökör. az meg bőven 200ló fölött keresendő.
-
Kornel
veterán
válasz
bajnokpityu #22355 üzenetére
Hat a tied gl+
Ha egy ilyen szintet ideadnak 3-3,2M kozott, akkor szerintem jo vetel lesz.
Szvsz legyen benne egy automata ketzonas legkondi, kulcsnelkuli inditas, ulesfutes, tempomat, meg a szokasos alap dolgok, szerintem ezek nem nagy igenyek manapsag.
Utastere a teszt alapjan vallalhato meretu, ahogy irtak, egy kategoriaval feljebb versenyez.
A mild hybrid meg nagy szam lenne az 1.2-es k12b-vel, igazi szomjazo mester lenne, foleg nalam, mindig motorfekkel lassitok, mindig lenne kraft a litium akksiban az elindulashoz.
Mondjuk az ezres boosterjet meg menne mint az okor, tomeg/teljesitmeny alapjan 10 mp alatti ertek lesz a 0-100, mig az 1.2-es 12 sec koruli ertek lesz. -
Kornel
veterán
válasz
Kornel #22353 üzenetére
ja és ha lesz svhs mild hybrid változat itthon, akkor főleg kéne.
ugyanaz a motor, mint a splash/swift-ben muzsikál, megspékelve egy kis villanymotorral, nekem a splash +100 kg önsúllyal evett nagyátlagba 5,3 litert százon, akkor ez tényleg elmenne 4,5 körül, egy fabianál nagyobb utasterű benzines autótól nem rossz, maradjunk annyiba -
Kornel
veterán
remélem nem volt már
ezek alapján egyébként eléggé elgondolkoztató választás lehet, főleg aki új swiftben gondolkozik.
szvsz ilyen GL+ körüli esztergomi gyártású felszereltséggel 3M környékén még lehet, hogy elgondolkoztató lesz.
-
zsoika
addikt
válasz
zsoika #22349 üzenetére
Még a benzinszűrő jutott eszembe.
Az injektort cserélni macerás mert be van ragasztva a csavarja és silány minőségű kereszthornyú csavarral van rögzítve(2db). Kell hozzá egy ütve csavarhúzó vagy minimum 3kéz (2ember) mert az egyik a csavart feszíti, a másik meg ütögeti kalapáccsal a cs.húzó végét. Természetesen az eredeti csavarokat lecserélni ajánlatos ...én 6lapfejűre cseréltem és rugós alátéttel rögzítettem.
-
Mr X
veterán
Üdv!
Újra előjött a hiba, tegnap annyira nem akart indulni, hogy majdnem leette az akkut a sok próbálkozás. Teker az önindító, de semmi robbanás, kicsike pukk sem. Végül betoltuk. Beindult, rögtön leállítva majd indítva már pöcc-röff. Benzinpumpa hallatszik gyújtás ráadásakor, az dolgozik. A fura, hogy volt mostanság ennél hidegebb, párásabb idő is, akkor nem jött elő.
Van valakinek tippje, hol kezdjem?
-
Tarill
őstag
válasz
alexy92 #22340 üzenetére
Teljesen ismert jelenség szinte minden régi swiftnél előjön (enyémen is) a rugót ki kell venni, teleszkópot kell kiütni felfele a lengőkart meg lehúzni, rugóösszehuzató nem kell a kocsit meg kell emelni anélkül szenvedés. Enyémre vizcsövet húztam egy éve kb még bírja de volt akinek slagcsövet tettem éppen mi volt kéznél
-
alexy92
aktív tag
Sziasztok.
Úgy döntöttem felteszem itt is a kérdést, hátha találkoztatok már vele.(Csak hogy tiszta legyen, nem én fogom szerelni, csak nem szeretném ha átvernének) A szitu a következő, balesetem után elkezdett recsegni ropogni hátul, az akkori szerelőm megállapította, hogy a rugó ahogy mozog fel-le, úgy oldal irányban is mozog, és emiatt keletkezik ez a hang. Több hónapja már zsírozgatjuk a találkozási pontot, de kezdem már megunni, és szeretnék rá egy végleges megoldást. Találkozott már valaki ilyennel? (Swift 2001)
Előre is köszi a válaszokat
-
Járókeret
senior tag
sziasztok
sajnos béna voltam és vettem egy rossz iso kábelt rádióhoz az auchanba. sajnos nekem régebbi verzió kell, így ezt nem tudom felhasználni.
akinek kell, annak pesten szívesen odaadom. 1400 huf volt a bolti ára. egy ezresért pesten belül bárhova elviszem.
nem akarom hogy rajtam maradjon, mert soha nem fogom tudni felhasználniegy bugyuta kérdés: a kábel két csatlakozója ami a rádióba megy, az mindegyik változaton egyforma? nekem a "fehér" részével van bajom, ami a kocsi hálózatára menne.
-
Kornel
veterán
Szia!
Olajcserére lehet szívesen igénybe veszem a felajánlást
Viszont a hátsó fékbetét cserének se biztos, hogy magamtól nekiesnék.
A futóművet is meg tudjuk nézni aknán, meg hogy mi zörög azt is, a beállítást meg megcsináltatom valahol, az már nem nagy szám.Merre vagy egyébként?
-
Kornel
veterán
Sziasztok!
Budapesten, vagy környéken kellene egy szerelő, aki tud futóművet is állítani, vagy ha azt nem is, akkor legalább a következőket:
olajcsere (nincs helyem rá, amúgy megcsinálnám)
hátsó fékbetét csere
futómű ellenőrzés, mert valami valahol zörög, valószínű ugye a kipufogó hővédő lemeze, mert elvileg nem lóg semmi, de ehhez legalább akna, de inkább emelő kellene.Köszi
ui: nem lenne baj, ha szombaton is dolgozna.
-
zsoika
addikt
válasz
Járókeret #22326 üzenetére
Az a baj hogy hiába mondom én azt, hogy nekem 20eFt-ért csinálta meg (és még más is benne volt) mert ez itt Békéscsaba...érted??!
Még annyi jutott eszembe az előző hozzászólásom szerkesztésében foglaltakon túl(hú de hivatalos), hogy a lendkereket (aminek nekifeszíti a kuplungszerkezet a tárcsát) is leszabályozta a szerelő mielőtt felrakta az újat. Fontos mert a régi hepe-hupásra koptatta. Olyan ez mint amikor fékbetétet cserélek, akkor tárcsát is újat veszek vagy leszabályoztatom (ha még nem érte el a minimum vastagságot).
szerk:
A szakszerviz biztos a legjobb megoldás, de a legdrágább is.
Küszködök látod én is...lehet hogy egyből megmondanák hogy mi a baj de lehet hogy lehúznának...nem tudom.
Egyelőre több időm van mint pénzem! Majd ha végleg elmegy a kedvem a szerelgetéstől és feladom akkor beviszem. -
Járókeret
senior tag
válasz
zsoika #22325 üzenetére
ez az úgy mondd, "csak leszedi a váltót meg kuplungot" sztori már maga egy bonyolult folyamat, tehát magas munkaköltségre számítsak ? jó persze, egyszerűbb felhívnom egy szerelőt árat kérnem rá, csak nem akarok 0 infóval menni.
esetleg egy szakszerviz,hogy feltárják a hiba forrását? mennyire okos ötlet ?
-
zsoika
addikt
válasz
Járókeret #22324 üzenetére
Szerintem igen,de nem ismerem a pesti árakat. Addig ne vedd meg a váltót(bontóból) amíg meg nem bizonyosodott róla a szerelő, hogy az a baja. Ha már leszedte a váltót/kuplungot akkor röhögve hozzáfér az önindítóhoz...az is jöhet lefelééé.
Kuplungot csak újat és kompletten (van belőle választék bőven).
szerk: Én úgy emléxem hogy amikor a másik kocsimon cseréltek komplett kuplungot akkor a főtengely szimeringet is cserélte a szerelőm. -
Járókeret
senior tag
válasz
zsoika #22323 üzenetére
tehát akkor váltó és kuplung csere. az nem lesz olcsó... nagyon örülök neki.
ez így együtt kb mennyi lehet? találtam bontott váltót 25K-ért. gondolom 100-ból mindennel együtt megvan ,nem ?
illetve olyan kérdés,hogy ez mennyire égető probléma? ezen a fémes hangon kívűl semmit nem észlelek ami hiba lenne. a váltó teljesen rendben működik, a kuplunggal sincs semmi gond, "csak" hidegben ez a fémes hang van.
-
zsoika
addikt
válasz
Járókeret #22314 üzenetére
Szia! Hát ha azt sem tudják, hogy van szelephézag állítás a földön, akkor inkább vidd máshoz, mert ott nagy baj van.(lehet bicikliszerelő volt eddig...ott nincs szelep csak a gumin, amit meg nem kell állítani
)
Az előgyújtást stroboszkóp műszerrel kell beállítani(minden autószerelőnek van ilyen...remélem ).
Az 1es(vagy 4es mind1) henger gyertyakábelénél szokták lakatfogóval "levenni" a vezérlőjelet, ami olyan ütemben villogtatja a stroboszkópot(mint a disco-ban a basszusérzékelő stroboszkóp) ahogy kapja a gyertya az áramot. Na már most ezzel az ütemesen villogó fénnyel megvilágítják alul a főtengely végén lévő tárcsát és máris leolvasható (a motorblokk falán lévő skála és a tárcsán lévő jelölés együtt állásából) az előgyújtás értéke. A gyári érték 5 +-1fok, de sokan 10fokra állítják mert úgy talán könnyebben indul.
Ezzel állítható be, hogy mennyivel előbb gyújtson a gyertya(magyarul szikrázzon) a dugattyú felső holtpontra érése előtt. -
Járókeret
senior tag
-
Járókeret
senior tag
na megvan a probléma forrása a kuplung hangra.
sajnos nyelestengely csapágy. ezt még csak látatlanba mondom, de sokat gúglíztam és ha benyomott kuplunggal némul el, akkor nyelestengely csapágy :S viszont állítólag rohadt drága ezt cserélni, mivel szét kell kapni mindent.
erről valaki valamit tud bővebben mondani? tényleg akár 50-70 ezer is lehet ?
'99
-
zsoika
addikt
válasz
Járókeret #22312 üzenetére
Szia!
Nem akarlak elkeseríteni, de az hogy most cserélted az olajat az nem jelenti azt, hogy nem azzal van a baj.
Gondolok itt a hamisított olajokra, ami állítólag lefedi a piac 50%-át...még a boltokban sem tuti hogy jót kapsz, nem hogy a szervizekbe. Olvass utána....szomorú
Szelephézag ellenőrzése szervizkönyv szerint egyébként 30ekm...nézzék meg azt is mert nem árt.
Megnézheted még az előgyújtást is. Nem kell szétszedni hozzá semmit és hamar megvan.
A szerelő bizalmi kérdés...ha nem bízol benne akkor keress másikat.(Én úgy veszem ki az írásodból hogy nem győzött meg)
Ajánlatos márkaspecifikus szerelőhöz vinni, aki ismeri az adott típushibákat és polcon van neki pót/teszt alkatrész.
Sajnos én sem ismerek ilyen szerelőt..... csak általános szerelőm van, aki csak az általános szerelési munkára jó.(fék, futómű, motor vezérlés, szelephézag állítás stb.) -
Járókeret
senior tag
válasz
zsoika #22310 üzenetére
szia!
először is, köszi a segítséget, ezeken már el lehet indulni.
1: total 10w40-et használok. most lett olaj csere, szűrőcsere, szóval nem hinném,hogy itt lenne a probléma. esetleg más ötlet ?
3: mindig várok a gyújtás és indítózás között, igaz, nem kapcsolom le és indítom újra, hanem indítózok , de akkor ezt majd kipróbálom.
de hogy lehet,hogy te ezeket mind tudod, vagy legalábbis van tipped a probléma okára,míg egy szerelő nem ? váltsak szerelőt esetleg?
-
zsoika
addikt
válasz
zsoika #22308 üzenetére
Megnéztem és az Ő swiftje sem dob hibát kiszerelt lambda-szondával
Ma tehát kicseréltem az MAP szenzor, levegő hőmérséklet érzékelő, lambda-szonda, levegőszűrő, injektor fej....és semmi változás.
Vízhőfok merőre nem gyanakszom mert szépen visszaveszi az alapjárati fordulatot 800ra ha bemelegszik.
A motortérben lévő szervizcsatlakozó rövidre zárásával sikerült kivillogtatni a 12 es =nincs tárolt hiba minden OK. kódot.
Megint teletankoltam, 32l ment bele 1kattanásig és 410 km mentem = 7,8l átlag jött ki vegyes használat(50%bent50%kint max 100as tempó)Tehát ma sem lettem okosabb. Valakinek 5let?
A következő lépésem a katalizátor illetve a kipufogó rendszer teljes vizsgálata lesz. -
zsoika
addikt
válasz
Járókeret #22309 üzenetére
Szia!
1,, "kattog hideg indításnál a motor" ...szerintem rossz minőségű olaj vagy nem az éghajlatnak megfelelő(én 10-w40 használok) vagy lehet hogy nincs elég olaj benne(nívópálcával ellenőrizd!!), esetleg elhasználódott az olajad így nem megfelelő a viszkozitása, illetve olajnyomás szivattyú hiba is lehet.
Vélemény: Nem elégséges a kenés, így nagyobb a kopás.
2., "ha benyomom a kuplungot akkor szintén elnémul"...én úgy tudom a kinyomócsapágy akkor zajos ha nyomod a kuplungot. Váltóban olajszintet ellenőrizném, de lehet kuplungszerkezet is.
Vélemény: Ne menj hosszú útra mert egyszer beüt.
3., "önindítózok, beindul a motor, de azonnal lefullad. másodjára már jó. ezt se mindig produkálja."...Indítózás előtt várj pár másodpercet amíg a szivattyú feltermeli üzemi nyomásra a benzint, majd vedd le gyújtásról és kezd előröl.
Vélemény: Próbáld ki , jó lesz.
4., "olyan hangot ad, mintha ráindítanék a járó motorra." Általában önindító hiba vagy néha gyújtáskapcsoló. Beragad a bendix vagy a villamozgató tekercs.
Vélemény: Leég az önindító ha egyszer tovább beragad. -
Járókeret
senior tag
sziasztok!
na elvittem a kis suzukit első féltengely cserére, ami szépen is sikerült. mondtam a 2 szerelőnek,hogy kattog hideg indításnál a motor, de amint bemelegszik elmúlik. azt mondták,hogy nem kell vele foglalkozni, az a hideg miatt van. (személy szerint szelep hézagra gondolok, nem mellesleg)... illetve megemlítettem,hogy a kuplungnak is van hangja, de szintén hideg indításnál és nem mindig. ha megyek vele egy kicsit akkor elmúlik, illetve ha benyomom a kuplungot akkor szintén elnémul. azt mondták,hogy kinyomócsapágy a gond, de azzal sem kell foglalkozni, ráér még , nem egy sürgős probléma.
még egy olyan gond van így hidegben,hogy önindítózok, beindul a motor, de azonnal lefullad. másodjára már jó. ezt se mindig produkálja.
illetve, van hogy elindul normálisan,de olyan hangot ad, mintha ráindítanék a járó motorra. ezt nem tudom hova tenni.a lefulladásra azt mondták,hogy nem tudják,de lehet,hogy a minőségtelen benzin miatt, sok víz gyűlt fel és az miatt.
valahogy engem ezek a "nem kell vele foglalkozni" kijelentések nem nyugtatnak meg.
vélemény ?
'99
1.3 -
zsoika
addikt
válasz
zsoika #22307 üzenetére
Felhívtam egy másik szerelőt aki lehetséges hibának mondta a katalizátort. Adott egy tippet, hogy kell egyszerűen kiszűrni ha valami fojtás van a kipufogóban. Vagy kitekerem a lambda-szondát és helyére betekerve egy nyomásmérő speciális műszerrel kimutatható, vagy elég ha a kiszedett szondával megyek egy kört és figyelni jobban megy, vagy nem(a lyukon ki tud jönni a kipufogógáz). Megtettem de szerintem semmi változás. Ilyenformán nem értem el változást, de észrevettem hogy így sem (kiszedett szonda)jelez be a check engine lámpa....sőt ha széthúztam a csatlakozóját, tehát fizikailag eltávolítottam a rendszerből akkor sem.
Ennyire buta a swift rendszere vagy az előző tulaj buherált valamit nem tudom. Keresnem kell egy műszeres szerelőt aki kiolvassa az esetleges hibakódokat. Ma megint haladtam egy kicsit, de igazi előrelépés csak holnapra várható mert anyum swiftjéből kiszedem a szondát és cserélem, illetve megnézem hogy neki dobja-e a hibát kiszerelt szondánál.
-
zsoika
addikt
válasz
g4besz #22288 üzenetére
Köszi a tippet kicserélem, anyukámnak meg berakom a rosszat
Egyébként ma reggel hoztam el a szerelőtől, aki szétszedte újból a vezérműszíjnál (hátha rosszul rakta össze a múltkor, bár ezt alapból kizárta) leszedte a szelepfedelet a szelephézagok miatt, de ott is minden rendben volt (hideg motornál 0,15 és 0,2). Mért benzinszivattyú nyomást 1,6bar és állandó. EGR szelepet leszedte és vizet öntött bele de nem eresztett át illetve megmozgatta elektronikával. Szívóoldalt kitakarította. Sajnos műszerrel nem tudta kiolvasni az esetleges hibákat mert csak OBD 2-es kompatibilitású műszere van (a swift meg 1es szerinte). Viszont a generátornál a töltéssel(11V körül mért járó motor alapjárat) lehet valami meg az akkumulátorral( 9V körülit mért rajta) ...megmozgatta a vezetéket a generátornál és visszajött a 14,4V. A gyertyák újak (régivel is ilyen volt) szép színük volt. Most keresek egy olyan szerelőt akinek van OBD 1ese, illetve még megnézetem a katalizátort mert ha össze van törve benne a kerámia akkor az is okozhatja a folytás.
-
Tomics
addikt
Sziasztok,
most megy majd 45.000 km-es szervízre a swift (2013-as évjárat).
Elvileg a szokásos olaj, légszűrő cserén kívül kell váltóolajat is cserélni a szervízkönyv szerint.
Mennyivel dobja meg ez a szervíz árát szerintetek?Illetve nem tudom hogy a fékek hogy állhatnak, gondolom a betétet hamarabb kell cserélni mint a tárcsát, illetve a hátsó dobfékkel mi a helyzet, az később kopik mint az első tárcsa?
Nem nagyon vagyok képbe ezzel, segítsetek légyszi
-
Kabel15
aktív tag
válasz
Kornel #22300 üzenetére
Köszönöm, Holnap szétkapjuk megnézzük mi lehet a gond.
Egyébként ezek olyan cserélhető dolgok amiket ha egy hasonló évjáratú hasonló motoros kocsiból kiszedek akkor ki tudom próbálni? Vagy csak az új cserével derül ki hogy mi is volt a baja?
Kocsikhoz nagyon nem értekJah az kimaradt hogy 1997 es a kicsike.
( Holnap le kéne vezetnem így vele 50km-t, lehet bármi komolyabb baja? Persze figyelek majd az óvatos gázadásokra. )
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Háztartási gépek
- Milyen széket vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Apple MacBook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Filmvilág
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig