- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- CES 2025: viszlát, TrackPoint!
- Lenovo Yoga 910 – szinte már tökéletes
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
Ha rendesen fizetnek, akkor csak annyi, hogy nem tudom honnan lesz autom honapokig.
Vehetnek most 5-600k-ert valamit ideiglenesen, de 100+k-t buknek az atirason meg ez az ugyis van mindig... -
Kornel
veterán
válasz szabonagyur #23292 üzenetére
1 van, pont takarasban volt, raadasul olyan kod volt tegnap ejszaka, hogy 10 m se volt a latotavsag...
Mar akkor raneztek, amikor bent voltam, ertekelhetetlen...Pjen: ezt mar bontasra viszik, abban a korban van.
Nem eri meg masra... -
Kornel
veterán
Eurotax majd ha kozelit a piaci ertekhez, akkor elfogadom, ha nem, akkor majd perelek.
Nyilvan nem 100k-n fogok lovagolni, de azert nem 1M-t er az auto...
Nem volt benne semmi utolagos vedelem, de ha rendelesre vittek, akkor az se ert volna semmit szerintem.
Egy orzott parkolo, az igen. -
mdani01
aktív tag
Nem hiszem el komolyan..budos gyokerje
iPhone 15
-
Thome
veterán
Eszem-f*szom megáll..
-
Kornel
veterán
Reméljük minél hamarabb lezárja.
Természetesen utcán parkoltam, csillaggarázs.
Azért ez még nem az az érték volt, aminek őrzött parkolót béreltem volna...
Casco ha nem fizet legalább 1,3M-at, akkor per lesz belőle.
Piaci ára 1,6M-1,8M, alatta nem kapsz ilyen állapotút, mint az enyém volt.
Már csak az a kérdés, hogy mi lesz most helyette...
Ha jól megy, akkor 2-2,5M meglesz KP-ban 3 hónapon belül, azzal az összeggel együtt, amit a biztosító fizet.
Ehhez képest kell majd döntenem. -
Kornel
veterán
Na akkor nemsokára keresgélhetek majd autót...
Tegnapról mára elvitték a Swift Sportom.
Rendőrség már megvolt, szerencsére van casco, de mire abból pénz lesz, az hónapok...
Esetleg ha valaki véletlenül összefut vele, ezüst szürke metál a színe, KSV197 a rendszáma, a gyári 17-es felnikkel elég feltűnő télen a 205/45 r17-es gumikkal egyetemben.
Amúgy Bp. 15. ker. (volt)Itt van pár kép róla:
-
negroo
aktív tag
válasz Kornel #23269 üzenetére
Új autót sosem érdemes venni, mert drága és lutri. No meg el is lophatják. Lehet, hogyy csak össze vissza karcolják. Munkás kocsi meg nem éppen szerencsés állandó ideg feszültség. Amúgy sok új tulajdonos kopasznak láttam, mert vagy kidóbós, vagyy csak mindig izgult, hogy baj történik. Csak hasnált kocsiban gindiolkozok ólcson átbasznak kevesebbet bukok és marad lé másra is. Bankot meg nem hízlalom ez lenne a második.
-
Tigi
őstag
válasz Kornel #23272 üzenetére
Hátha lesz addigra egy FL Scross ami már kívülről is kinéz valahogy.
Én akkor azt venném.Az autóvásárlással kapcsolatban azt vallom amit te, csakis újat, mert egyszerűen nem merek használtat venni, inkább gyűjtögetek rá (hitelt soha).
A mostanimat (Octi) is újonnan vettem és előtte a 2009-es Swift-et is amit ugye két év alatt sikerült úgy meggyűlölnöm, hogy nagy veszteséggel, de megszabadultam tőle, hogy jöhessen az Octavia.
Áprilisban lesz 5 éves a Skoda (eddig 43.000 Km van benne), de legalább még 5 évig tervezem, hogy meglesz, persze kitudja mi történik még addig.Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
Kornel
veterán
Persze.
Milyen autot vegyek topicba ment a box, hogy bezzeg a tdi octaviat 3 evesen 130k km-el fel aron vette.
Koszi, inkabb kihagyom.
Also/also kozep kategoriara igaz ez.
Aminek keves a fenntartasi koltsege is.
Nem veletlen tartja az arat ilyen makacsul egy honda, toyota, kia, hyundai, suzuki!
Szivo benzin, minimalis hibalehetoseggel, igenytelen, de nem oregedo belsovel, stb.
De errol is beszeltem, nem egy felso kategoriarol.Motion: nem tudom, hogy mit vegyek majd jovore, scross, vitara, 5 ajtos ss
Persze csak is ujan.
Mondjuk ezek kozul a ss veszti legjobban az erteket, a masik ketto szerintem eddigiekbol kiindulva masszivan tartja az arat.[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz Kornel #23269 üzenetére
Én is hasonló dilemmában vagyok. 10 éves az autó, jövőre tervezem lecserélni, legkésőbb 2018-ban. Nem azért mert baja van vagy kicsi... egyszerűen csak másra vágyok már, 6 éve van nálam.
Új autónak egy 5 ajtós SS-t vennék, amennyit nézem egyre jobban erre az irányba megyek el.
Használt autóból jelenlegi piacról 3-4 max 5. éves KIA Ceed, Hyundai i30, Volvo S60/S80 jöhetne szóba. Nagyjából ebben a sorrendben. 3,5m körül bár ki lehet fogni nagyon jó használt autót, de szeretnék egyszer az életben egy szalon autót...
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Kornel
veterán
Ha elvittem volna, nem suzukit vagy japan szivo benzinesben gondolkoznek.
Sokan uri huncutsagnak tekintik az uj autot, szerintem nem az.
Jelen hitelfeltetelek mellett azt mondom, hogy akar 1M huf hitel sem ordogtol valo egy uj kocsi eseten, 5-6% THM mellett, ha 1, max. 2 ev alatt visszatolja az ember.
Egy uj vitara / scross 4M eleg jol felszerelve.
10 evig csak kotelezo szervizre koltesz, es akkor fog erni a kocsi 2M-t.
Veszel egy hasonlo meretu 10 eves autot 1,5-2M ft-ert, evi 200 biztos belemegy, ha jo muszaki allapotban akarod tudni. 20 evesen meg erni fog 300k-t.
Uj auto eseteben 2M-ba kerult 10 ev gondtalan autozas.
Hasznaltnal pedig 3,2-3,7-be.
Ha hosszu tavra tervez valaki, akkor biztosan jobban jar az uj autoval.
Regi swiftrol es hasonlokrol most ne beszeljunk, mert meretben es minosegben se azonos kategoria. -
akos3
addikt
válasz Motion_Blur #23266 üzenetére
értem. köszönöm
-
Motion_Blur
félisten
Szerintem ha megvan a felni és viszed gumishoz, ők tudnak bele rakni neked. Legalábbis nálam így volt. Pontosabban egy darabig anélkül ment, meg kellett rendelni a gyűrűt. Anélkül is tudod használni, csak ugye nem fekszik fel az agyra és nagyobb a nyomás a csavarokon.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
akos3
addikt
válasz Motion_Blur #23263 üzenetére
Akkor arra nem kell figyelni keresgélésnél h még az is egyezzen, ha jol értem..?!
-
meroly
veterán
válasz Jamby18 #23238 üzenetére
PCV szelep csere oldotta meg az ingadozó alapjárat hibát végül.
[ Szerkesztve ]
Impossible is nothing
-
akos3
addikt
Sziasztok. lehet hülye a kérdés..A 2005- swifteknek ugye 54 mm-es az agyátmérő. akkor csak ekkorával rendelkező felnit lehet rátenni vagy ennél nagyobbat is? (gondolom ugy is a csavarok rögzítik..) vagy ilyet nem lehet?
-
-
HUNPSP
aktív tag
Bal hátsó külső kilincs besz@rt régi Swift-en, kereken 1000 forintért sikerült teljesen újat venni az egyik boltból, egyébként átlagosan 1400-1600Ft-na kerültek, de a "premium utángyártott" például 2800 Suzuminnél. Gondolom az már be is szereli magát.
Viccet félretéve, én azt hittem hogy a külső kilincs csere nem több 10-15 percnél, de végül 1 óra lett, kicsivel több. Pepecselős, idegőrlő munka, mert nem a normál ember kezeméretéhez van méretezve... ezek után minden ajtó nyitásra nagyon figyelek majd, nehogy eltörjön, pláne hidegben. Furcsállom hogy egy kis műanyagon múlik az egész...A motor kapott egy kis kímélő anyagot, bízom benne hogy a túlzott olajfogyasztásban ez kicsit segít majd. Kompresszió mérésnél minden a legnagyobb rendben volt, az értékek is szinte teljesen azonosak, nincs kirívó érték.
Jövőhéten lesz egy 600km-es túra országon belül az autóval, tehát kb. 300km oda, 300 vissza. Ez lesz az első "nagyobb" útja az autónak, van bármi amire előtte/közben számítanom kell vagy készülni rá? Bár ennyit csak kibír a dolog probéma nélkül.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=HUNPSP @@ https://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=HUNPSP&submit= @@ https://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_4/keres.php?stext=HUNPSP&submit=
-
Kornel
veterán
Igen, ezek a variak...
Swift sport messze a legjobb, de ugye a legkisebb.
Mondjuk egy tetobox sok mindent megoldhat.
Baleno valoszinu best buy lesz itthon (is), de made in india ha jol remlik...
Scross es vitara talan a legjobb ar/ertek aranyban most.
Ha a micsu meg made in japan? Akkor az minosegben biztosan a legjobb, a magyar es indiai gyartashoz kepest. -
Doze
aktív tag
válasz Kornel #23244 üzenetére
Környezetemben vett egy srác uj lancert, mivel haver mentem vele egy karikat.... 117 lovas verzió, benzin...meg enyhén tapad... talan 4-ert vette 2015 4. Havi.. nem voltam elajulva tole, a belseje rosszabb mint az sx4-nek... jo auto, de egy swift sport sokkal jobb, max a nagysága ami keves lehet.
-
meroly
veterán
válasz Jamby18 #23238 üzenetére
Köszi szépen.
Rendesek voltak a bontóban, megnéztünk még egy ilyen szelepet, azzal se jó, úgyhogy tuti nem ez lesz a gond.
Az EGR-től frászt kapok, mert volt egy dieseles Cliom, most már asszonyé, és azon állandóan ez volt a gond. Mi 90%-ban városban használjuk, de remélem a swift-be nem annyi az egr mint a clioba
Nekem is most szerelőnél, megkért egy kollegát, hozza be az ő kocsiját és szépen egyesével tesztelik melyik alkatrész lehet a rossz. Remélem megtalálják a hibát.
Neked is remélem meglesz, majd írd meg mi volt!Impossible is nothing
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Céges külső parkoló.
Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
Jamby18
senior tag
válasz meroly #23235 üzenetére
Szia! Nekem is ez van most dettó. Ezres, 98-as....
Ha beindítom füstöl egy jó fél percig. Most, hogy voltak ezek a 3 fokok már nem annyira. Elindulok vele és az összes lámpánál fel le jár az alapjárat, ezt kb 4-5* eljátssza aztán beáll egy szintre ami lehet pont ezer, de inkább 2000körül.
Viszont szerencsére sosem alacsony, tehát nem rázkódik a motor, inkább csak küldi bele a benyát. Szerelővel már egyeztettem. Pont néztem a javítási kézikönyvet, hogy szerencsére info csatlakozások már vannak rajta, check engine lámpa nem villant ki csak gyújtáskor. Még ez is szerencsés, hogy az égő benne van. Mert volt már a környezetemben olyan "szerelő" aki a hibát egy bmw-nél így orvosolta, hogy kiszedte az égőt. A motor pörög, jól húz, de ez az alapjárat zavar. Át kell nézni a vákuum csöveket, egr-en nincs-e lerakódás.
Ezt a fórumot is végignyálaztam alapjárat gonddal, volt akinek megoldódott vagy nem. Vagy lehet meg se írta, jó lett-e végül.[ Szerkesztve ]
-
meroly
veterán
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
Swift '99-es 1.0-s, üzemi hőmérsékleten ingadozik az alapjárat. Alapjárati szeleptisztítás nem segített. Szelepcsere sem segített.Van még valami ötlet merre induljunk el, mi lehet rossz?
Köszi
Impossible is nothing
-
Thome
veterán
válasz Motion_Blur #23229 üzenetére
Erre várok én is...
Azóta is birizgálja a fantáziám a hátsó lámpabúrák, de sehol nincs, vagy ha van, horror áron.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Ha valaki rábólint én rendelek egyet innen
Néztem megint egy olajat, kevesebb fogyott mint amire korábban emlékeztem: [link] 10e km után, ez a fogyi már normálisabb azért, nem?
[ Szerkesztve ]
-
Thome
veterán
Ez ennyiért jó biznic, vagy van olcsóbban is?
BT-s is jó lenne, teljesen mindegy milyen.
Mondjuk az is egy kérdés, hogy eredeti-e? Ha van olcsóbban is megbízható helyről, akkor nem zárkózok el.[ Szerkesztve ]
-
Járókeret
senior tag
sziasztok
Budapesten keresek megbízható és korrekt áron dolgozó szerelőt, '99 swift-hez.
eléggé sürgős lenne. önindító probléma. ha jól dolgozik akkor későbbiekben is hozzá vinném a járgányt. -
redhunter
senior tag
válasz Motion_Blur #23223 üzenetére
Igen,itt már néztem én is ,de ezek itt ahogy látom sárfogók,nekem az az ives rész kellene ami a sárvédő ive van végig és lemegy az első lökháritóig.
PSN - RedFoxHun
-
redhunter
senior tag
Sziasztok ,tudnátok abban segiteni hogy 2005 -ös GLX Ignishez keresném én azt a fekete sárvédő iven levő burkolatot, vagy diszlécet ,nem tudom mi a neve.Az a baj hogy igy neten sem tudok rá keresni,esetleg ha v.ki megtudná mondani hogy milyen néven keressem akkor megköszönném.
PSN - RedFoxHun
-
akos3
addikt
válasz Motion_Blur #23218 üzenetére
Okés írd meg kérlek, aztán majd meglássuk hogy alakul Az sose baj ha tudok
-
domojko
senior tag
A környező települések valamelyikén sincs gumis? Fene tudja. Én is használtan vettem a felniket de egyrészt településen belül, másrészt feltétel volt hogy szerkezetileg hibátlan legyen.
Nézelődj még használtalkatrészek.hu-n is. Hátha akad valami közelebbi és esetleg kicsit több infót tud az eladó mondani.[ Szerkesztve ]
-
-
akos3
addikt
válasz domojko #23211 üzenetére
Szeintem nem igazán tud róla infót az eladó, mert azt írta, hogy német import volt. És, hogy a gumi ami volt rajta az 12 éves. (ebből nem következik a felni kora, de valami sejthető). Javítva nem volt sose a felni, és hogy helyenként hibás. - ezt mi is észrevettük...Ennyit tudok róla szerintem ő se sokkal többet...
-
domojko
senior tag
Nos, bármilyen felnit veszel körültekintő legyél. Ha ezek a felnik amit linkeltél neked megfelelnek, mindenképp informálódj róla. Valamilyen garanciát is alkudj ki. Kérdezd meg h milyen állapotban vannak. Nem ütnek, nem ráznak? Ha üt vagy ráz valamelyik az nagyon nem jó. Az alufelnit csak görgőzéssel lehet javítani. Ha jol tudom 5000/db. Mond neki ha valótlant állít az utiköltséget is kifizetteted vele, mert nem a szomszédból kell érte menned.
[ Szerkesztve ]
-
akos3
addikt
válasz domojko #23208 üzenetére
Igazad van mindent el lehet adni. De alig fél éve vettem, így nem igazán szeretném. meg sokkal több pénzt nem is ölnék bele az az igazság. (Inkább a belsejére költeném ) Amugy Falken gumik
kornelka
Nah igen Te is azt mondod h a 2 szett árából kijön egy (!). De ki veszi meg nekem akkor újra a télit? Nem ez nem jó ötlet. tényelg nem szánok most rá többet, kell másra is
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz domojko #23208 üzenetére
Fb-on elviszik az uj aranak a 90%-aert.
Persze egy uj dragabb.
De ha eladod a telit es a nyarit is, a felnivel egyutt, akkor majdnem kijohet belole egy gyari 15-os alu (40-50) plusz egy szett 185/60 r15 michelin crossclimate.
Gumis topicban agyondicseri, akinek van.
Ha lesz 195/50 r16-ban is, akkor en is beruhazok egyre.Ja nem neked akart valasz lenni bocs
[ Szerkesztve ]
-
akos3
addikt
válasz szabonagyur #23205 üzenetére
+Motion_Blur
igen valóban nem patika az állípota sajnos. Ha enged valamennyit az árából akkor sztem belevágok. Csak ne lenne olyan messze...
t1
Igazad van, kösz a biztatást
domojko
jojo, értem h 15-össel szebb. ezen lépjünk túl, mert vadi új téli és nyári gumim van 14-ben ugy hogy ebben kell gondolkodnom. a kérdés h nyárinak is beérjem egy lemezzel vagy vegyem meg esetleg ezt.. Aztán majd próbállak elkerülni titeket, nehogy kinevessetek a lufim miatt
[ Szerkesztve ]
-
domojko
senior tag
Ez a te izléseden és szépérzékeden kell hogy múljon. A 14"-os szerintem is olyan kis bénának tűnik alatta. Marha nagy hely marad a kerékjáratban. Nekem a nyári szett 15"-os alufelnin van, a téli pedig 14-es lemezfelnin. De erősen gondolkodom rajta h lepasszolom a téli szettet. Bután néz ki vele a swift. Minimum a 15" szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Az nem kitörés, csak sérülés olyan a színe mint a kavicsnak a háttérben, de az ugye jóval messzebb van, mert a másik oldalán támaszkodik a felni.
Jadro: téged is vár a szemorvos
t1: ennyi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- War Thunder - MMO Combat Game
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Ingatlanos topic!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...