Hirdetés
- Mini-ITX
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
ez a kocsi az
rájöttem, a hahu nem törli a képgalériát csak a hirdetést -
biker
nagyúr
megvolt az eredetvizsga, meg a kipuffogó tartó füle volt leszakadva, nem is a gumi, az meg lett hegesztve, és kiderült, nem csak az kopogott, hanem a hátsó lengéscsillapító egyik szilentje lehet még rossz mert kopog az is, majd ki lesz cserélve, meg a jobb első gömbcsukló (lengőkarral) kicsit kotyog (az meg hang nélkül persze), az is. Az 8.000Ft (Scenicembe 28.000 volt)
ha 30-at kérnek arra, hogy jobb lengőkar csere (8.000) + futómű állítás (5.000), olaj (5.000), olajszűrő (1.500), levegőszűrő (1.500) csere, szelephézag ellenőrzés és állítás ha kell (a hátsó bakról még ekkor nem tudtam) az sok? vagy reális?
-
biker
nagyúr
a hossza lehet nagyobb az ignisnek, bár azt se nagyon hiszem, de a teljes magassága is nagyobb a wagonr-nek (1700mm vs 1650mm) és a hasmagassága is kisebb, így a hasznos belmagassága min 10cm-el nagyobb
-
biker
nagyúr
válasz
AMD Power #11387 üzenetére
magánszemély, orvos (tényleg, nem vicc, DR. X Y az eladó)
szervizkönyv ugyan csak 2008.04-ig volt vezetve (42.000km) de megvannak a 2 előző műszaki vizsga lapok is, gondos gazda volt, és azon is rajta van a vizsgakori km állás, 2009.11. 56.000km, 2011.11. 78.000
szóval a 96.300km teljesen hihető -
-
biker
nagyúr
válasz
AMD Power #11382 üzenetére
665e lett friss műszakival, mert 4 nap múlva lejárt volna (sürgősséggel 24.000Ft, szóval virtuálisan 34.000-et engedtek, deviza hiteles volt, és már 42.000volt nekik havonta
)
a szélvédő még cserés, repedt, de áttolták így, én meg majd egyszer ráérek most már kicserélni.
az fontosabb, hogy tudjam, kicseréltük az olajat meg a vezérlést, mert gyanítom az még az eredeti szíj benne.
klíma jó, hűt, párátlanítmajd elviszem ismerőshöz, lecserélünk mindent (gyertyákból amit a könyv ír denso vagy ngk, vagy van jobb? olajból mi a favorit?)
szerintem szelephangja nulla, de azért lehet elenőrzünk egy rést a doksi alapján. kipuff visszakerül a gumijaira majd
szervo kormányos (bár messze nem olyan mint a scenic volt, azt hittem nincs is benne, de ott az EPS lámpa) meg azt hiszem ebben ABS sincs hála égnek, egyel kevesebb hiba lehetőség
majd megnézem világít-e a lámpa a műszerfalon
fényezése több elemen már mattul, látszik melyik oldala állt nap felé rendszeresen, de majd egy polír ráugrik
Képek majd ha nagyon ráérek és nem koszolom össze akkor
most eredetvizsga kell, okmir, kell egy futómű állítás, mert a kormány nem középen áll amikor egyenesen futok, ilyen apróságok -
biker
nagyúr
megvan a vagyonőr
holnap eredetvizsga, aztán átírás is majd lesza kipuffogó kopog, mert az egyik gumiszalag elszakadt, majd pótoljuk
érdekes a gumi mérete, 155/65 R14, mintha 165/65 vagy 175/60 lenne a mérete, nem 155, de marad egy nyarat még bíró michelin energy van rajta
-
Kornel
veterán
válasz
karakpecze21 #11378 üzenetére
az a gyári méret... a 175/65 r14 a váltóméreta, szerintem az jobb, stabilabb, hamarabb megáll, azonos mintázat esetén.
-
Szplöttyy
senior tag
válasz
Motion_Blur #11369 üzenetére
Akkor tevesen olvastad
-
Kornel
veterán
válasz
karakpecze21 #11375 üzenetére
ha 15k-d van rá, akkor continental... de nekem is az lesz.
idei adac teszten 2., de csak a nagyobb kopásnak köszönhetően... -
karakpecze21
senior tag
-
Kornel
veterán
válasz
karakpecze21 #11373 üzenetére
a /70 a gumi oldalmagassága igen...
a lényeg, hogy a futómű, meg minden a kocsin a gyári kerékátmérőhöz van tervezve, amit nem ajánlatos változtatni... a 165/70 r14 váltómérete pont a 175/65 r14.
én gondolkozok a 185/60 r14 vagy 185/65 r14-en is, de egyik nagyobb, másik kisebb átmérőben, nem veszélyes, de nem ajánlották okosok -
karakpecze21
senior tag
válasz
Kornel #11372 üzenetére
Értem, köszi szépen.
De egyébként miért nem megy fel rá, csak hogy tisztában legyek vele.
A 175/70-nél a 70 az a gumi magassága vagy ballonossága (nem tudom hogy hívják) nem? Ha kicsit balonosabb akkor már nem megy rá?Csak mert most is elég hülyén néz kia 165/70-el, mert baromi nagy hely van a gumi és a dob között.Olyan mint egy telepjáró.
-
Kornel
veterán
válasz
karakpecze21 #11371 üzenetére
nem nem...
175/65 r14 a váltómérete, az a rávaló, eggyel nagyobb méret!
én is most fogok ilyen méretet venni a splash-reha nagyon rászánom magam, veszek egy continental premiumcontact 5-öt, 16k HUF / db
ha nem, akkor megelégszem egy uniroyal rainexperttel, az 12,5k HUF / db
alább nem érdemes adni szerintem.ti mit javasoltok?
-
karakpecze21
senior tag
Gumi vásárlás előtt állok és igazából ez az első alkalom.Eddig még nem volt rá szükségem és így nem is nagyon vagyok képben.
A jelenlegi lemezfelnieimen 165/70/14" gumi van.Akkor ha én szeretnék tetethetek rám 175/70/14" gumit ugye?
-
biker
nagyúr
holnap csatlakozom, úgy tűnik
egy Wagon R+-al -
AMD Power
titán
válasz
Ace Ventura #11361 üzenetére
Dehogy szar. Bosch nagyon is jó. De többet nem ér mint 15.
-
AMD Power
titán
válasz
Ace Ventura #11359 üzenetére
Mondjuk 15-nél nem is ér többet.
-
Ace Ventura
addikt
ezt a Bosch az akkut tudnám 15-be elhozni a 1.3-as swiftbe.MEhet bele? Jó akkunak számít?
-
karakpecze21
senior tag
válasz
Kornel #11357 üzenetére
Hát reméljük.Ha netán mégis a dobbal van gond, akkor én arra gondoltam, hogy addig legyen megtutykolva.
Úgy is hamar megrohad a hegesztés után és úgy terveztem, hogy akkor utána cserélném.Jelenleg nincs sajnos pénzem egy új dobra, azt szerintem ha megtutykolja egy darabig még bírnia kellene.
-
Kornel
veterán
válasz
karakpecze21 #11356 üzenetére
én is pont erre gyanakodtam... nem is láttam, hogy van olyan hővédő lemez felette... természetesem a jó magyar gyártás során kemény két ponttal hegesztették a kipufogóhoz, csoda, hogy 9 évig bírta. ha meg a bele lenne mégis szét, akkor meg cserélj hátsódobot, még egy sportdob se drága, én biztos nem vágogatnám, ha hosszú távon meg akarod tartani.
-
karakpecze21
senior tag
válasz
Kornel #11354 üzenetére
Egyelőre még nem volt módom a hiba óta alánézni, mert sajnos nincs garázsom és szutyok idő van.
Holnap megbeszéltem a szerelőve hogy megnézi tüzetesebben.Fel lesz emelve és akkor kiderül.Bár ő mikor csak meghallgatta arra gyanakodott, hogy a dobban hullt szét valami.Anno egyszer mikor megvettem felemeltettem a szerelővel és akkor lepődtem, meg hogy olyan a kipufogója mint egy új.Viszont hővédő lemezre nem emlékszem, de majd holnap kiderül.
Bár az lenne, a próféta beszéljen belőled. -
Kornel
veterán
válasz
karakpecze21 #11353 üzenetére
megnéztétek, hogy nem-e a hővédő lemez hegesztése engedte el magát? (már ha van rajta, régi swiften volt, és ugyanez volt a tünet)
-
karakpecze21
senior tag
Sajnos meggyűlt a bajom az Ignis hátsó kipufogó dobjával.Pár napja valami furcsa zaj tűnt fel.Rájötem, hogy a hátsó dobból jön.Ha bizonyos fordulatra pörgetem álló helyben akár, akkor zörgő hang jön a dobból.
Ha megrugdodom akkor is hallani, hogy zörög.Beszéltem szerelővel, azt mondta, hogy valószínűleg valami bellül levált.
Ezzel csak az a bajom, hogy eddig egy rozsdapötty sem volt rajta.A szerelőnek az a terve, hogy egy ablakot vág rá és vagy visszahegeszti ami levált vagy ki lesz szedve ha nem fontos.
Csak az a baj, hogy ahol majd az egészet visszavarja gondolom elkezd majd rohadni a makulátlan kipufogóm.Gondolom erre nincs más megoldás!?
-
ReSeTer
senior tag
Helló! Megtudnátok dobni egy 95 körüli 1.0-ás motor diagrammal? Tudjátok, az a nyomaték meg lóerő görbés.
Köszönöm! -
Kornel
veterán
válasz
Ace Ventura #11349 üzenetére
mérd meg előtte azért a fizikai méreteit az akksinak, és tényleg jól teszed, ha ilyenkor már cseréled az akksit, mert úgy jársz, mint én. 4,5 éves kocsiba a gyári akksin már éreztem, hogy néha, rövid utaknál egy-kettővel többet teker, aztán nem is figyeltem rá, és pont egy vasárnap délután adta meg magát, a 14k-s akksit meg meg kellett vennem 20k-ért az obiban, mert akkor már nem volt nyitva más, és a kocsi meg kellett másnap reggel. szóval aki skót, az nem jelenti azt, hogy spórol is
-
AMD Power
titán
válasz
Ace Ventura #11349 üzenetére
Balos kell neked.
-
Jadro
veterán
válasz
Ace Ventura #11345 üzenetére
A nagyobb nem baj, csak fizikailag férjen be.
-
Joker88
őstag
régi swiftben, (gyártási év : 1994) a kesztyűtartót milyen módon lehet kiszedni ? egyáltalán ki lehet ?
-
AMD Power
titán
válasz
Ace Ventura #11345 üzenetére
Gond biztos nem lesz belőle. Sőt én is inkább nagyobbat vennék.
-
AMD Power
titán
válasz
Ace Ventura #11343 üzenetére
-
AMD Power
titán
válasz
Ace Ventura #11341 üzenetére
45Ah? kell bele ugye?
-
Ace Ventura
addikt
Úgy néz ki végleg megdöglött az akksim.Tegnap egy 10km-es út után a félig meleg autót nem indította be, igaz közbe zenét hallgattam, és ment a szivargyújtóba dugható ülésfűtés.Miután kihúztam, elmentem a mekibe kajálni.Visszajöttem indítóztam, és beröffent.Ilyet sem láttam még.Nem tudom mi történhetett abban a 30 percben, hogy utána beindult.
Lényeg, hogy vennék egy új akkut.Milyet ajánlanátok?Esetleg megbízható helyet is linkelhettek, ahol venni lehet.
99-es 1.3-as swift.Köszönöm.
-
Joker88
őstag
válasz
Motion_Blur #11339 üzenetére
hát, nekem is még a régi swift van.. 94-es kiadás..
ahol én dolgozok,szintén járműgyár, a karikás , azok mellett tényleg eltörpül,de míg azokhoz ha valami nem jó,nem indul,stb, nem lehet otthon hozzányúlni, rögtön szervíz,szerelő, a suzukihoz majdhogynem egy megfelelő villáskulcs meg egy csavarhúzó elégelső autónak, amolyan tanulóautónak, meg hogy mi hogyan működik az autóban tökéletes ! meg fenntartani is olcsóbb, mint pl azokat ahol dolgozok,napi szinten találkozok..
(direkt nem írtam reklámot
)
-
-
ESP
őstag
-
domojko
senior tag
válasz
Kornel #11328 üzenetére
Én most már harmadszor rakok bele [Eneos Premium Hyper 5W30] -at. Eltekintve attól hogy nem Sustina, miben másabb vagy jobb az 5W40?
-
Kornel
veterán
válasz
karakpecze21 #11327 üzenetére
mondom rakjatok bele sustina-t, attol tényleg jobb hangja lesz.
6000-nél még úgy zümmög, mint egy méhecske -
Kornel
veterán
válasz
AMD Power #11325 üzenetére
ki kell menni, akkor én is lecserélem a suzukit
mondjuk a fogyasztása nagyon hiányozna, pedig már taposom, de így se megy 6 felé
-
Reaper
őstag
válasz
AMD Power #11321 üzenetére
Mert nem fogom kihasználni. Új munkahelyem lesz immáron napi szinten 60km-t kell leautóznom majd minimum, és ahhoz valami nagyobb kéne. De még majd meglátom, egyáltalán nem biztos, csak felmerült bennem. Igazából azt se tudom mit vennék helyette, kisautónak ennél jobb nem kell, mozgékony, van csomagtere, alig iszik, és megbízható.
-
Reaper
őstag
Végre rendbe lesz téve a kicsike, fizet a biztosító, annak meg törjön el mindkét keze aki végigkaristolta...
Végre úgy fog kinézni mint új korában, most, hogy lehet pár hónapon belül mégis eladom -
Kornel
veterán
válasz
Xmodule #11314 üzenetére
eneos sustina 5w40
ez jobb is és olcsóbb is. -
Xmodule
őstag
Hali. 2000 -es gyártmányu Suzuki Alto 1.0 ba mehet ez az olaj? Shell Helix Ultra 5W-40
-
AMD Power
titán
Nálunk itt a háznál elég nagy parkoló van. És amit észre vettem ,hogy nagyon sok Suzuki csak áll. Van jó pár ami már hetek óta el sem mozdult a helyéről. És nem lepukkant mindegyik. Van jó pár ami nagyon szép állapotban van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC