Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Androidos tablet topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
helkis
veterán
így van 59 a max szorzó de sok proci 55-59-en már be sem kapcsol, csak felpörögnek a ventik..
a win-betöltésbe belehal, tehát nem jut el a desktopig.. sajna.. de már nem annyira zavar..
ezért kell válogatni, ez a fülest kaptam a mesterektől..illetve az ivy-bridge-re váróknak üzenem, nem lesz sokkal jobb a helyzet 22nm-en sem: [link] valamilyen fordítóval generáltál, szóval tessék a sorok között olvasni..
[ Szerkesztve ]
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
rtitusz
őstag
válasz Kolondrum #20694 üzenetére
Akkor nem tudom. De ugyan az a program, ugyan olyan körülmény mellett produkál más hőmennyiséget. De szerintem, mikor 78-ra felkúszott a hőmérséklete, akkor is vissza hűthette volna a gép, mert a proci ventilátora csak 1200-n pörgött, most meg a már említett sebességen. Lehet, hogy veszek hozzá valami szaftosabb hűtőt.
-
-
rtitusz
őstag
válasz Kolondrum #20690 üzenetére
Gyári órajel, és szorzó, gyári hűtővel. Azaz a Turboo boost miatt 3,5 GHz.
100%-os tehelés, úgy hogy mind a 4 mag 100%-on fut, és a HT miatt mind a 8 Thread is 100%-on.Emellett produkált 76-78 fokot, de ami inkább kérdéses, hogy mért csak 1200-on járatta a hűtőt, ha most meg ugyan olyan helyzetben 1900-on forog. Most nem is 76 fokos a CPU, csak 61.
-
kop8
őstag
válasz helkis #20686 üzenetére
Szerintem a legtöbb 2600k tulaj örülne az 5400-ak, mint ahogy te is
Nekem megy levegővel 5000-et, de többet még nem is próbáltam, de már folyamatban van a vízhűtés véglegesítése
Ennél a 5400-nál többel is elindul a win neked?
Csak nem lehet már tesztelni vele nem?Az 5900-az már a vége a procinak, nekem ha jól emlékszem 59 a max szorzó a lapon.
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
asuspc96
őstag
válasz rtitusz #20689 üzenetére
Erre én is választ szeretnék kapni mert van rá 1000+n darab progi de egyikkel sem lehet a ventillátor fordulatszámát szabályozni ! (CPU)
Persze tisztelet a kivételnek (MSI Afterburner)Van aki tud rá konkrét megoldást ami ugyan olyan hatásos mint a kivételes progi ?
asuspc96
-
rtitusz
őstag
válasz gainwardgs #20684 üzenetére
Köszi a választ. Hát örülök is, hogy nem ment 79 fölé . Csak azt nem értem, hogy mért nem járatta gyorsabban a ventilátort a gép. Nem hiszem, hogy a proci üzemi hőmérséklete 76 C°.
-
helkis
veterán
megy 54x100-on is.. de e fölött már nem jön be a win, pedig elkezd bebootolni, sőt van egy ilyenem is, ami szintén a win betöltődésbe hal bele.. sokáig gondolkodtam mit lehetne tenni hogy meginduljon végre, de a nagymesterek megmondták, hogy hiába néz ki úgy, hogy tudna többet is, nem fog többet menni, a sandy ilyen.. annak kell örülni ami van..
[ Szerkesztve ]
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
kop8
őstag
válasz helkis #20681 üzenetére
Azt tudom hogy ha a bclk emelve lenne akkor viszi magával a memóriát meg mást is, de nem sokat lehet ezeknél a prociknál álítani, én nem arra gondoltam amit írtál
Neked ha nem 104,5-ön ment volna akkor nem tudtál volna csak 5200-at elérni max, vagy ment volna 54*100-on is?
Azt tudom hogy jobb ha 104,5-ön megy 100 helyett
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
rtitusz
őstag
Üdv mindenkinek.
Nemrég teljes gépcserére adtam a fejem, és az új konfigomban egy i7-2600K rezeg szabályos ütemben. Na gondoltam, kipróbálom mit tud, ha már azért vettem, hogy vRay renderek csináljon a régi Core2Duo helyett. Be is állítottam éjszakára, reggel felkelek, még mindig csinálja (az egyébként 16 órásra sikerült videórendert). Csak úgy, hogy elüssem az időt, gondoltam megnézem, hogy mennyire melegedett fel a rendszer 12 óra alatt.
A proci 76-78 C° között mozgott, miközben a hűtője (gyári) csak 1200-es fordulaton járt. Gépház ventilátorja is csendesen pörgött 800-on, igaz az egy 10cm-es. Minden hűs volt, csak a CPU fortyogott állítólag. Alaplap 35 C°, HDD-k 42 C°, GPU 36 C°.
Kész lett a renderrel, kikapcsoltam, hagytam kicsit pihenni, majd egy bő órával később visszakapcsoltam, hogy folytassam a következő snittel. Most már megint megy vagy 6 órája, ugyan úgy 100%-on pörög mind a 8 thread, viszont a CPU "csak" 61 C°-os, és a hűtője viszont 1900-at pörög.
Egyszerűen nem értem, hogy az első alkalommal hogyan hagyhatta a CPU hőmérsékletét felmenni néha 79C° is.
Valakinek valami ötlete? Illetve mennyi a max hőmérséklet, amit kibírhat hosszú távon a proci?
-
helkis
veterán
nincs ebben semmi extra..
ha K-s procid van, akkor feltolod a szorzót és ezáltal nő a prociórajel ennyi az alap tuning.
ha nincs K-s procid, akkor megpróbálhatod mégis megemelni a bclk-t, de mivel a szorzók nem túl magasak, és a bclk pedig tényleg pár mhz-emelést bír csak, teljesen felesleges is ezzel kisérletezni.. mármint tökmindegy hogy egy proci 3200-on megy vagy 3296-on 103-as bclk-val..és létezik nem alap tuning is, amikor bclk és szorzómaximalizálás van, pl.: hétvégi eredményem: [link]
kop8 - ebben tévedsz, a ramsebesség is megnő, illetve a proci-ram közötti átviteli sebesség is, a fenti eredményemmel ugyanehhez a teljesítményhez kb 5700-es 100-as bclk-s proci kell..
[ Szerkesztve ]
-
kop8
őstag
Szerintem ugyanűaz lessz a végeredmény ha a FSB (BCLK-t) vagy a szorzót emeled.
50*100mhz=5000mhz
38*133mhz=5000mhzÉs nem a 100mhz számít hanem a végeredmény, ezért lessz mégis gyorsabb a gép gondolom...
-
Busaf
tag
Definíciószinten én is tudtam, h. mi az FSB, de azért biztos profitál valaki a válaszodból, ezért is köszönöm szépen .
shteer 20677: Igen, köszönöm szépen, pont erre voltam kíváncsi, már utána is olvasgattam kicsit, és itt a lényegi része a dolognak számomra az, hogy:
"Az órajelgenerátortól függ a SATA és a PCIe órajele, illetve a régen FSB-ként ismert BCLK beállításáért is ez felel, ami a Sandy Bridge processzorokban alapjáraton 100 MHz, és gyakorlatilag megváltoztathatatlan."
Emlékszem, régen mennyit számított, ha meg lehetett emelni a 133-as FSB-t 140-150 körüli értékre, és hogy ehhez mennyire kellettek a jó RAM-ok is!
Most akkor ok, h. felküldjük a procit 5 GHz-re, meg a RAM-ok arcának is adunk, de ha az átkeresztelt FSB-nk marad 100 Mhz, akkor hogy lesz ebből az, h. mégis értelme van az egésznek, hiszen nyilván gyorsul a rendszer? (Ok, nyilván nem a 100 Mhz a bottleneck, de miért is?)
Lehet, h. láma a kérdés, v. ki lehetne guglizni, de szernitem mást is érdekelhet, aki esetleg nem járatos annyira a témában, mint egy-két szaki...
Sz'al lécci ne kövezzetek meg...
"A kézzelfogható világ - kisiklott a tudomány hálójából" - Alfred North Whitehead; A gondolkodás módozatai
-
Mexildos
aktív tag
Még egy olyan kérdésem lenne hogy az Intel Smart Response technológiát használva pár kérdés merült fel bennem:
1, Csak a Windows feltelepítése után teljesen szűz gépen lehet ezt bekapcsolni?
2, Ha az SSD elromlik akkor a merevlemezen lévő rendszernek annyi? Vagy SSD nélkül is tud tovább működni? (például ha az SSD-t valamiért eltávolítom ideiglenesen)
3, ha például az SSD egy géptakarítás közben egy másik SATA portba lesz bedugva akkor összeomolhat a rendszer?
4, Ha a merevlemezt átteszem egy másik számítógépbe vizsgálatra (nem rendszer meghajtóként) akkor a fájlrendszer megmarad nem veszik el semmi?
5, valóban van egy 60 GB-os limit a ISR-ben? (Max 60 gb-os ssd lehet.)
6 Meg lehet adni hogy csak a C meghajtó adatait tárazza be? (1 lemezen belül több kötet van)Ezekre nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz katt777 #20674 üzenetére
llc..Hm.. leegyszerűsítve sztem: 5-ön kikapcsolva, 1-en meg be. Nem kell azzal tökölni.
Pont most supet PI-zek..[link]Szép napot!
Néha dobhatnál 1-2 sort, mizu veled, amióta elköltöztem, szinte alig beszéltünk 1-2 mondatot
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
katt777
félisten
válasz Young92 #20635 üzenetére
Honlapomon minden.
Ne "Auto"-zz!!!SymbianOS: Nem kicsit eszik többet "manual", ha 0.9V helyett 1,34-en dolgozik a proci. Egyébként ne zavarjon, ha offset tesztben feljebb megy, nálam 1.296-ra is felment 4,5GHz-en LinX teszt alatt, gyakorlatban azonban, ha fagyás-szintre terhelem a gépet több videó kódolással, akkor sem megy 1.28V fölé. Szóval szerintem nyugodtan próbálkozhatsz offset beállítással is.
Mexildos: Semmi baj a Z68-cal. H-s és Q-s lapok kezelnek igpu-t, és természetesen külsőt is, az ASUS a Q-sat ajánlja. Lényegében a Virtu kompatibilitás fontos, az tudja lekapcsolni a dedikált VGA-t, viszont van pár játék, amelyekkel nem kompatibilis, hiába állítod be, ez esetben át kell kapcsolni/dugni a monitort és az elsődleges VGA-t. Ja, és persze vigyázz, mert vannak trükkös lapok, amelyek ugyan támogatják az igpu-t, csak nincs videó kimenetük! 190-ből tuningos cuccot is összerakhatsz, egy 4.5GHz-en futó 2500K-t tutira nem kell 3 éven belül lecserélned, szóval kész spórolás.
jookomak: Azért ez erősen függ attól, hogy milyen kártya az a dedikált, mert lehet, hogy régebbi, és nincs is energiatakarékos módja.
dime27: Tudtam én, hogy nem ördöngösség. Hőmérsékletek rendben vannak a feszhez és a terheléshez képest. Nekem melegben 74°C volt a max 4.5GHz-en LinX-szel 1.296V-on (Ninja 3, és nem túl jól szellőző ház).
ÁdiBá: Ez érdekes, lapfüggő lehet? Én akárhová állítottam az LLC-t, a procim sosem kapott idle többet, mint load. Én inkább azt vettem észre, hogy akkor hajlamos megugrani a proci fesz idle (ezt írtam is anno), ha az ember hagyja futni az igpu segédprogramjait a háttérben, különös tekintettel az igfxperf.exe-re. Ahogy kilőttem az igp-s cuccokat, megszűnt a jelenség, az igpu meg ugyanúgy működött (hotkey-ket meg amúgy sem használok). Nézzétek meg, nálatok nem fut-e a háttérben!
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
ÁdiBá
veterán
Az Front side bus (FSB) a személyi számítógépek, egyik jellemző hardveres alkotó eleme: digitális információk mozgatására szolgáló adatsín. Jelentése az angol elnevezés szabad fordítása szerint: főoldali busz. Az FSB végzi a CPU teljes adatforgalmának továbbítását, a cache irányú belső adatmozgások kivételével.
Az FSB fizikailag a központi egység, és a north bridge-nek (északi híd) is nevezett memóriavezérlő hub között helyezkedik el.Egy két wikin sok érdekességet találhatsz.
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Busaf
tag
Szokás azt mondani, hogy ezeknek a prockóknak nincs FSB-je.
De mi van ha mégis van?
CPU-Z kimér itt valami 100 Mhz körüli értéket és persze gondolom, azért, mert nincs lábuk, mégiscsak kommunikálnak a külvilággal azokon a "csonkokon" keresztül és az pedig akkor 100 MHz-en történne?Most akkor ez szűk keresztmetszet v. nem?
Emlékszem, régen nagy fejfájás volt ez az FSB-dolog, - Intel és AMD vonalon nyilván egyaránt - ti. hogy lassítja a rendszert, meg ilyesmi.
Lehet, h. hülyeséget kérdezek, de most akkor csak azt mondjuk, hogy nincs FSB, v. van FSB - csak át lett keresztelve esetleg?
"A kézzelfogható világ - kisiklott a tudomány hálójából" - Alfred North Whitehead; A gondolkodás módozatai
-
asuspc96
őstag
válasz dime27 #20667 üzenetére
"Nekem sikerült az előbb belőni offsettel 4.7GHZ HT ON és szépen tartja 1.308-1.32V közt ingadozik Linx alatt és a maghőmérsékletek 66-68-72-74 fok"
Megvan nem veszett el
Akkor ez enyém 10°C-al le van maradva
....na de majdan a víz....az olyan lesz, hogy besz@rokasuspc96
-
lipi67
nagyúr
válasz dime27 #20663 üzenetére
"kielégít" ez a tuningélmény.. Nekem kell majd egy 775 mert ez a "tuning"..kva unalmas
Eltelt vagy 2 nap s úgy felizgatott (khm) abba is hagytam. Kben nekem is 1,302V vagy mennyi a 4,7GHz, TRUE Rev.c-s (nem black -White Power ), hő mint olyan nem létezik, de tuningélmény..se. Le is vettem alapra, mert kb 2GHz-en se használnám ki..talán majd 1x. Most viszont csináltatok egy p45 DQ6-ost, bele 2180-as, na..az majd élmnény lesz. Zájec régi procija lesz vagy az enyémGeri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
dime27
őstag
-
dime27
őstag
Nem-Nem bár most hétvégén 3dmark06oztam vele és 5.2ghzen is ment gond nélkül asszem 1.45Von belül voltam persze ez nem linx stabil eredmény
Sztem ez a 4.7ghz lesz a 24/7es eredmény nyárra is le fogom tudni hűteni a True Black-el is!
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
-
Tirexi
addikt
válasz Kolondrum #20651 üzenetére
A híres Offset nekem terhelés alatt 1.25V-ot is adott a CPU-nak miközben az átlag 1.36V körül volt és akkor mondtam, hogy többet az a mód nem lesz.
Tudom érdekes jelenség de a táblázat és a monitorozó diagram is azt mutatta. Már bánom, hogy nem csináltam belőle screenshot-ot. -
Mexildos
aktív tag
válasz jookomak #20652 üzenetére
A megbízhatóság alatt olyasmi "bug"-okra gondoltam, hogy VGA váltáskor például valamiért nincs kép a monitoron vagy ehhez hasonló. Ha hibamentesen működik a váltás akkor nem para. Előfordul hogy nem érkezik meg az integrált VGA-hoz a kép valamiért? Ezért is írtam, hogy fontos a vga váltások megbízhatósága. Gondolom vannak már tapasztalatok...
[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
válasz Mexildos #20649 üzenetére
A z68 megbízható (miért ne lenne az?). Lekapcsolja a vga-t, de a tesztben írják, hogy nem sok különbség van, ahoz képest, ha a dedikált megy magától energiatakarékos módba.
A h67-ben természetesen működik külső vga, ott választani kell, vagy az integrált, vagy a dedikált. -
válasz Mexildos #20649 üzenetére
Nekem egy számítógépházba zárt autóm van. Nagyon átvitt értelemben, de így van, kiszámoltam. Rossz a dolcsi meg válság.
Tirexi! Ez teljesen rendben van, esnie kell. Manualon biztosan. offsettel ezt simán megcáfolta.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Mexildos
aktív tag
válasz jookomak #20630 üzenetére
Köszönöm a tippeket és kat777-nek is.
A keret 190 ezer, de hdd meg ház az már van
Tuning biztos nem lesz. A Z68-as chipset nemtom mennyire megbízható. Mármint ha nincs szükség a különálló vga teljesítményére akkor lekapcsolja. Mert ha picit is akad a dolog az nem jó. a H-s chipset tud kezelni egy külsős vga-t?[ Szerkesztve ]
-
válasz Tirexi #20643 üzenetére
Én valahogy az 1.4-et nem szeretném átlépni. Nálam ez a bios 1.335V, load 1.32V 4600-hoz barátságos.
Egyetlen gond, hogy manauallal van beállítva és 1600MHz-n is ennyit ad neki..., offsettel nem megy, vagy éppen kevés a nafta vagy sok. Azt kéne beállítani, hogy 1.32V legyen a load feszültség, a legjobb érték az volt amikor ezt kaptam, de fél percre rá még jobban feltolta. Pont nem jó vagy nekem nem egy az offsetelés. Azt sem teljesen tiszta miért van + és -.
A manual miatt kicsit többet eszik idle mint ofsettel.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
ebből gondolod? - page no. 78 under Chapter 7 Section 10.1.
-
Van valami inteles kiadvány arról, hogy a 2600K-nak mi az a max fesz amit még 24/7-be is elvisel? Gondolom az 1.5V és társai nem ez a kategória.
-
Young92
tag
Üdv !
Tudnátok ajánlani valami leírást (ha lehet akkor magyar) ami az i5 2500k húzásával foglalkozik ?( nem találtam ).
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
válasz Mexildos #20628 üzenetére
Ha komplett gépet szeretnél, itt nézz szét, de előtte persze olvasd el a ph-s sandy tesztet.
A lényeg nagyjából annyi, hogy el kell dönteni akarsz-e tuningolni, vagy nem, szeretnéd-e használni az integrált vga-t. Ramból 1.5 V-on működő kell, és inkább több, mint gyorsabb.
És a legfontosabb: mennyit szánsz rá? -
katt777
félisten
válasz Mexildos #20628 üzenetére
Az alapvető dolgokra gondoltam (pl. alaplapok), processzorok, mert a kérdésedből ítélve semmit nem tudsz (ami önmagában nem baj). Hamarabb meg is lennél vele, mintha itt mindenki századszor is leírja (kereső), melyik lap és miért.
Ha nem lesz tuning, akkor Q67-es lap (vagy H67), hogy tudd használni a GPU-t, ASrock is jó, bár nem sokkal drágábban én inkább jóval bővebb lehetőségű ASUS-t választanék. Teljesen egyszerű, olcsó RAM-ok is megfelelnek (persze elsősorban a kiválasztott lap QVL-jét kell megnézni, mint mindig), bár tuning híján nyilván nyerhetsz sebességet gyorsabb RAM-okkal (de nem igazán sokat). Prociból 2500 v. 2600, attól függően, hogy elég 4 mag, vagy van olyan progid, amely kihasználja a magonként 2 szálat. Ha spórolni akarsz, vehetsz kisebbet, teljesítményben azok sem maradnak el sokkal a nagyoktól. AMD ellen i3 is jó, de ott figyelned kell arra, hogy csak 2 mag van, és ha valami nem képes 2-szálas futtatással, ott veszik a 2 virtuális mag, illetve azok korántsem teljes értékűek.
Ha IGP támogatás számít, olyan procit válassz, amelyben HD3000 van, de ha csak kiegészítőnek (videóra pl.) használod, a HD2000 is elvisz mindent.
Lényegében ennyi.[ Szerkesztve ]
-
válasz Tirexi #20622 üzenetére
Hát igaz ami igaz nekem is 76 fokos 4600-on. Pár tized volt emelés sok sok fokot jelent, most még oké, de nyáron nem lenne az. Pedig megy az jobban is én tudom. Talán majd.... Corsair H100-al esetleg később, talán, nem tudom.
-
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogyha LGA1155-os intel alapu géept szeretnék összetenni akkor kell-e valamire nagyon figyelni? Vannak buktatók? Memória, processzor VS diszkrét grafikus kártya?
Ki lehet kapcsolni az alaplapi vga-t ha van mellette különálló vagy együtt is tudnak dolgozni?Melyik lenne a legjobb lapkakészlet? Tuning nem lesz az tuti.
Kérlek segítsetek. thnx...
-
XaraX
addikt
válasz katt777 #20618 üzenetére
"dle teszt: nem csinálsz semmi extrát a gépen, csak pl. netezés, szövegszerkesztés, ilyesmi. Egyébként ez az idle leállás v. nem indulás kizárólag offset móban jött elő nálam, i7-9-cel és E8-cal nem voltak ilyen problémák."
Ezt neveztem Én napi használatnak, Te "Csak persze tudni kell, melyik programmal mit tesztel az ember (pl. terheléses progival NEM az idle működést, stb.)."
Ezért írtam, mondj már egy idle teszt progit.
Offset résszel egyét is értettünk eddig is, mivel terhalés nélkül előfordulhat, hogy túlságosdan lecsökkenti a lap a feszültséget.
"Barátomnak az ASRock lapjai miatt AMD és Intel (2500K) procival is kellett supporttal leveleznie. Szerencsére az X58 fasza széria volt a "kis ASUS"-tól."
Két Asrock lapot használok jelenleg is szerencsére hiba nélkül.
"Egyébiránt meg még az alapon használt rendszereket is célszerű tuningolni, pl. hogy kevesebbet fogyasszanak, mint amit a lapok beállítanak automatikusan, mert az mindegyik gyártónál túl magas."
Ennek nem a stabilitáshoz van köze.
"pigatt: Miért, a prociból kimaradt az igpu?"
Nem gondolnám, a lapról maradtak le csatlakozók inkább.
A végéhez már inkább nem is fűzők hozzá semmit, úgysem érted, vagy nem akarod érteni.
"Vita vége."
Rendben. -
katt777
félisten
Idle teszt: nem csinálsz semmi extrát a gépen, csak pl. netezés, szövegszerkesztés, ilyesmi. Egyébként ez az idle leállás v. nem indulás kizárólag offset móban jött elő nálam, i7-9-cel és E8-cal nem voltak ilyen problémák.
Az sem biztos, hogy a nem tuningolás stabil, legalábbis előfordulnak hibák. Barátomnak az ASRock lapjai miatt AMD és Intel (2500K) procival is kellett supporttal leveleznie. Szerencsére az X58 fasza széria volt a "kis ASUS"-tól.
Egyébiránt meg még az alapon használt rendszereket is célszerű tuningolni, pl. hogy kevesebbet fogyasszanak, mint amit a lapok beállítanak automatikusan, mert az mindegyik gyártónál túl magas.ela: Nekem konkrétan a "számomra" stabil beállítás jelenti a problémát. Ill. persze nem nekem, hanem azoknak, akik ilyesmi alapján próbálják beállítani a saját rendszerüket. Egyáltalán nem kötözködésből sarkítottam a problémát, hanem tényleg azért, mert nem egy esetet láttam, amikor valaki tönkretette a cuccát, vagy azért, mert eleve rosszul állította be, vagy azért, mert egy másnál állítólag (később kiderült, hogy nem) stabil beállítás nála még hozzávetőlegesen sem ment, aztán túlfeszelte a cuccot. Szerintem mindenki számára leszűrhető, hogy mire kell odafigyelni, és mit nem érdemes figyelmen kívül hagyni.
pigatt: Miért, a prociból kimaradt az igpu? Egyébként attól függ, miben. Csak 2 magot támogató játékokban pl. a VGA-m ugyanolyan gyors volt egy E5800-zal, mint a mostani konfigban.
Busaf: A HD3000 3X olyan gyors, mint az X4500 volt (G41).
Xarax: Akkor leírom ismét, mi volt a gondom, ha már önmagadat ismételve sem érted: "a LinX önmagában SB esetén sz@rt sem ér" Amit meg később hozzátettél, az marhaság: "kiindulásnak jó egy stabil beállítás megtalálásához,de nem garancia a tökéletes stabilitáshoz." Valami vagy stabil, vagy nem. Ha tehát azt írod, hogy jó egy stabil beállítás megtalálásához, éppen az előző állításodat cáfolod, hogy szart sem ér. Vita vége.
-
SLYM
veterán
válasz lala42 #20614 üzenetére
kösz az infót, meg is nézem, hogy mi a helyzet ezekkel a kondikkal
Speed(R) mióta megjött az i5 és hozzá ez a kis pöcs hűtő, már nem a táp ventillátora a leghangosabb a gépben. ami egyébként kifejezetten halk, szerintem olyan 1000 rpm-el pöröghet benne a ventillátor így saccra, szóval ez most nem zavar sajnos. viszont nem gondolom, hogy ez valami jóféle táp lehet, asszem talán ilyen 7-8000 lehetett anno, szóval tuti nem THN-P bele van
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Alap 2600 kikapcsolt HTval és MSI TFII 5850el (fontos a típus, mert ez sok feszt kap alapból), többi ~ugyanaz, +1 vinyóval általában 250-260at mutatott az "óra, izgisebb pillanatokban felmászott 290re.
Szóval ha az a régi FPS egy THN-P beles csoda, nincs miért aggódni, 12Von meglegyen a 25A össz. terhelhetőség és bírni fogja..persze azért időszerű lenne a csere, ha tényleg 7 éves..nem mindegy, hogy ~70% hatásfok, vagy 85+..ezzel együtt halkabbak is az új modellek általában.
Kondik (kéménykék) tetejét kell nézni, sík-e vagy púpos, netán szét is van nyílva és elfolyt..mind okozhat problémát, instabilitást. Cseréjük minden esetben ajánlott, az alkatrész olcsó, a hozzáértő szaki kevésbé..
-
lala42
őstag
ez gázA táp végül is ha szűkösen is, de elég. A kondik teteje ha fel van púposodva, akkor gáz. Az a végét, vagy a közeli végét jelenti.
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
SLYM
veterán
válasz Speed® #20607 üzenetére
nekem egy kb 7 éves, 400W-os FSP tápom van. i5 2400, 2 db 4 gigás ram, plusz 5850 videókártya, 1 hdd, 1 ssd, meg egy hangkártya. ez a gép. tuningolni nem tuningolok semmit se. nem tudom mennyit fogyaszthat így a gépem, ha valaki tud viszonylag pontosan tippelni leírhatná. szóval ez így mennyire para? a táp korára rákérdeztem még régebben a tápos topicban, hogy ez mennyire gáz, ott azt mondták, hogy bele kell nézni és megnézni milyenek a kondik (ha jól emlékszem ezt mondták). bele is néztem, csak az a baj, hogy nem igazán tudom mit kéne látnom . de legalább azzal a lendülettel 1 éve kiporszívóztam belőle kb fél kiló port, ezzel megnyugtattam magam, hogy ez elég lesz
-
XaraX
addikt
Komolyan mondom, már elvesztettem a fonalat, hogy miről is szól ez a nézeteltérés...
Ő el akarta oszlatni azt a tévhitet, (vagy valami hasonló módon fogalmazott, hogy a LinX sz@r tesztprogi...
Mert , hogy pl Én többek között ezt állítottam.
A pontos állítás részemről és emlékeim szerint más részéről az volt, hogy a LinX önmagában SB esetén sz@rt sem ér, kiindulásnak jó egy stabil beállítás megtalálásához,de nem garancia a tökéletes stabilitáshoz.
[link]
"LinX-szel néha az az érzésem, hogy olyan, mint a Furmark a VGA-kkal:Jó felfűti őket, csak gyakorlatilag nem sok értelme van."
Idézet a linkből...
Azt hiszem, részemről be is fejeztem, nincs miről vitatkozni.
Szó sincs istenkirályságról.
"Én is mint mindannyian csak használni szertnénk a gépeinket a lehető legjobb beállításokkal."
Ebben teljesen igazad van, mindenkinek ez a célja minden bizonnyal.
Ezt viszont minden egyes tulajdonos önmaga tudja megvalósítani, amennyiben túlhajtásra adja a fejét.
Mivel nincs 2 egyforma hardver elem, így bevált recept sem lehet.
A különböző beállítások megosztása iránymutatónak megfelelő lehet, de nem garantált, hogy másnál is működőképes.
Feltételezem, ezt mindenki tudja/ tudta, nem új dolog, előző generációknál is így volt, és a továbbiakban is így lesz.
De maga a tuning "szépsége" is ugyanez, kinek szerencsére, kinek nem.[ Szerkesztve ]
-
hitman,
őstag
Sziasztok
Az adataimnál lévő gépet/procit van e értelme még húzni ha kap egy Gtx 560 ti vga-t vagy már ez a 4300mhz is elég egy olyan vga mellé?
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
Busaf
tag
A Doom 3 is röccenés nélkül fut kimaxolva az I7-es iGPU-n, sz'al nem is rossz ez, ha azt vesszük, h. még a GF 3 Titanium 500-as kártyám is vért izzadt vele annó és az 140 répa volt.
(Na nem mostanában...)OFF
Tápról:
Nálam egyszer eldurrant egy gagyi táp, még P3 1GHz-es rendszerem volt GeForce 2-vel (32 MB ram!).
Sötétben toltam valami Game-t, és olyan villanás keletkezett, mint a magnéziumfény, házból iszonyú füst és bűz jött.
Rendszer fele elszállt: összes vinyó, CD-rom, stb., viszont volt, ami megmaradt, de már nem emlékszem, h. mi. (Talán CPU, RAM-ok)Az biztos, h. mikor jött az I7-es rendszerem, az 500 W-os Noname tápomra rá se mertem kötni, bár biztos elindult volna vele.
OFF
to Ad-m, 20603: Ha a FarCry elmegy ezen az iGPu-n, akkor az kész .
A FC 1-et M3N78-as lapon AMD 5600 +-szal és GTS 250 1 GB-el tudtam először kimaxolni úgy, h. játszható maradt.Akkor azért ez is körvonalazza az azóta történt fejlődést, hiszen az M3N78 is tartalmazott beépített GPU-t, de azzal az említett játékok igencsak nyökögtek...
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz #92888064 #20603 üzenetére
Khmm..azért azt tegyük hozzá, hogy ha elég lenne az a bizonyos 450es táp 24/7re a kolléga által leírt géphez, az lenne az X+1. világ csodája..az optimális táp szerintem a peak fogyasztás*1.3 minimum..ott a legjobb a hatásfok és nem is fog üvölteni a venti a teljes terheléstől. Tehát ha van egy konfig, ami masszív terhelés hatására 300Wot kér a táptól, minimum 400as (12Von 400as!) illik oda.
Most muszájból egy CX400am van, de előre félek, mi lesz vele, ha hosszabb szessönöket tolok majd nyáron..330W körül láttam a fogymérőt csúcson, átlag 280-290W amit eszik a gép játékban. -
boogie84
veterán
Az komoly!! Én marha miért adtam el postával együtt 14-ért a HX520-at.
(#20605) shteer: 330W körül evett játékok alatt a gépem, mikor megvettem. BF3 alatt még nem próbáltam. Vicc h az E8500 + HD4890 is ennyit evett.
Az én 570em is csak órajel emelést látott, BF3 alatt viszont alapon használom, mert csak úgy nem hibázik. Érdekes.
[ Szerkesztve ]
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
shteer
titán
csütörtökön kérek kölcsön fogymérőt megint, de asszem a múltkori mérés nem ment 300W fölé - i750@3500@1,33V dolgozott akkor
de úgy gondolom 1gpu-s rendszerhez túl biztonsági az 500W fölötti táp, persze minőséget kell venni a kicsiből is
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
törölt tag
válasz boogie84 #20602 üzenetére
még többet is elbír egy 450es táp.
hogy egy kicsit on is legyek. celeron sandy-nak van külön topikja, vagy ide írkáljam a hülyeségeimet?
amúgy valaki kérdezte, hogy milyen játékok mennek ezzel az hd3000-es igp-vel.
nekem a minden szempontból herélt hd2000 van a procimban, és ezekkel próbáltam:
új batman - határeset hd felbontáson, hd3000-el biztosan megy
farcry - 1366x768 közepes/magas beállításokkal megy
streetfighter 4 - hd felbontáson low részletességgel játszható
portal 1366x768 magas részletességgel játszaható
heroes of newerth - 1366x768 közepes beállításokkal online is játszható
skyrim - esélytelen
flatout2 - fullhd felbontáson már döcög, de még játszható
legújabb cod - 1366x768 high textúra a többi low-on, és nagyon szépen fut
a régebbi cod-ok is hasonlóképp futnak
így hirtelen ennyi.[ Módosította: Barthezz2 ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elite: Dangerous
- Magisk
- Autós topik
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 9700 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest