Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: ámulás és bámulás a Keychron háza táján
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple asztali gépek
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack@l
veterán
válasz
ExtremeClock
üzenetére
Linx hajtja meg legjobban az intel procikat, a szakasz amiről te beszélsz a számolás előkészítés és eredmény kigyűjtés(magyarul akkor csak töltögeti/olvassa a memóriát, nem számol).
-
Speed®
titán
válasz
Atti1112
üzenetére
Hogy éljek a hasonlatoddal, lehet, hogy jó az adott gumi a városban döcögéshez, de ha odalépsz egyszer neki és 300al elkenődsz egy korláton, talán felülbírálod a komolyabb terhelésre felkészített gumik létjogosultságát.
Csak azt akarom ezzel mondani, hogy érdemes maximális terheléssel tesztelni, mert ki tudja mikor állsz neki pl. több órás rendernek/konvertálásnak, ami tényleg megfingatja a cuccot, és közben már késő lesz rájönni, hogy az elégtelen hűtés miatt throttlingol a proci..mondjuk erre az i3mad esetében nincs ráció, csak azért jegyeztem meg, hogy legyen valami értelme írnom ;p
LinX, próbáld ki meddig fűti fel a cuccod

-
Atti1112
aktív tag
válasz
Speed®
üzenetére
Szia ! Köszi a megnyugtató választ.Nem tudom mi az a Linx,majd utánanézek,de szerintem
egy autót is ha megveszel,nem éred be azzal ,hogy egy tesztpadon mit tud,hanem akarsz vele menni egy "rohadt jót",nem ?
Gondolom ez a Linx is egy tesztprogi,sokkal jobban érdekel a napi alkalmazások által nyúzott proci,mint egy tesztprogi,bár mindenki ettől a 3Dmark cuccoktól és társaitól van oda,meg kinek hány pontja jön össze, című őrület
Értelme ,szerintem 0. -
Speed®
titán
válasz
ExtremeClock
üzenetére
Szabályzásfüggő. Nem azt mondom, hogy vegyen rá olyat az ember, csak azt, hogy adhatnának olyat az 50+k procik mellé..nagy +költség.
Ha már hűtő, én szeretem egyébként túlméretezni..1x kell venni valami jót.
Mondjuk most megszívtam, a Z600am is elfogyott a tuningnál..csere lesz.. -
Speed®
titán
válasz
ExtremeClock
üzenetére
Arra találták ki, hogy 80 alatt megfogja a procit, ennyi..pedig ha jobban belegondolsz, a régi, magasított rézmagos gyári bordával simán jó lenne.
Sátán44
Jobb későn, mint soha ;p -
Speed®
titán
válasz
Sátán44
üzenetére
H61ben semmi, le lett írva már párszor (még célzottan neked is, ha nem csal az emlékezetem). P67/Z68ban tudod 4 magra belőni a 38at.
Atti1112
Ezt a 102°Ct nem tudom kitől/hol olvastad..itt biztos nem. Van a prociknak TjMax értékük, azt elérve szépen throttlingolnak, feszt és órajelt csökkentenek, nem sütik meg magukat..szóval ne parázz már ennyire
Gyári hűtőtől meg környezetfüggő, mit lehet várni, de a 65 nem sok, ha leszabályozza magát rendesen mellé a venti. Ja, terhelésnek meg ne jútyúbozz/rarozz, hanem futtass egy Linxet inkább, az a 100%.Viktor77
Nem vagyok meggyőződve róla, hogy nálad nem csalnak-e a szenzorok..idle milyen hőmérsékletekkel találkozol? Azért a gyári hűtő, még ha rezes is, nem csoda, legalábbis én 2600on ezt tapasztaltam. Oké, az nem i3.. -
Viktor77
titán
válasz
Márton
üzenetére
Majdnem sikerült értelmezni amit leírtam.

Nem a 45 fok fontos, de 1000rpm-nél lejjebb nem lehet levinni a hűtő fordulatszámát.
Ha nappal bejössz a szobámba, nem mondod meg, hogy megy-e a gép. És ami fontosabb, heti egyszer szoktam kikapcsolni, ami azt jelent, hogy alszok mellette (nagyjából 2 méterre van).
Az meg egyenesen hülyeség lenne, hogy egy 23K-s procira még 10K-ért vegyek hűtőt, mikor a gyári is gyakorlatilag hangtalan. -
Viktor77
titán
válasz
Atti1112
üzenetére
Azért a 65 az nem kevés. Nálam a szobában 25 fok van, a házban elöl-hátul 1-1 12 centis venti (leszabályozva), szintén gyári hűtő (igaz rézmagos, ez mínusz 2-3 fok a simához képest), alap fehér paszta, de nem tudom 45 fok fölé küldeni a procit (a nagy nyári melegben pedig 50 fölé)(45 fokra van állítva a Speedfan, hogy kezdje el tekerni a hűtőn a ventit, de mivel ezt nem sikerül elérnie, így mindig 0%-on megy, ami 1000-es fordulatot jelent). Alapon 36 fokos.
-
Atti1112
aktív tag
válasz
Márton
üzenetére
Jó ,jó értem.De sok tuningosnál olvastam,hogy vesznek ilyen 15.000 Ft-os hűtőket és 45 fok körül járatják a procijukat húzva.Azért merült bennem fel a "65 nem sok ? " kérdés.De akkor megnyugtattál.Köszi.Jó nekem a gyári is,úgysem tuningolok,meg a 2120-ast nem is lehet.
-
Atti1112
aktív tag
Sziasztok ! Egy olyan kérdésem lenne : a procim (Intel core i3 2120) alaphangon 45-49 fokos most.Gyári venti van rajta.Kipróbáltam,hogy 100 % leterhelem ( 3 winrar tömörítés és 8 youtubos videó ment egyszerre ),ott felment a proci hőfoka 65-re.Ez káros lehet ? Elvileg a procik 102 fok körül halnak meg.Akkor még nem kell aggódnom,ugye ? Gyári érték az alaplapon 70 fok,megnéztem,ott kapcsol fel 100%-ra a venti.Az Xbox360 is kb. 80 fokon ketyeg és semmi baja,bár az rgh miatt ez most visszament 52-54 re.
-
Sátán44
addikt
proci: i7-2600
ram: 8gb
vga: Gigabyte Gtx 560 Ti OcCsináltam egy mérést Sony Vegas programmal, 1 perces fullhd-s (*.mts 50fps) anyagot rendereltem (*.mp4 50fps) :
IGP-vel: 2:20 mp (1órás anyagnál: 2ó 20perc)
CUDA-val: 2:10 mp (1órás anyagnál: 2ó 10perc)10 perccel végez hamarabb. Processzorom kihasználtsága 70-80% között ingadozott.
Mindenki maga döntse el, hogy megéri e neki a Cuda támogatás.
Azt nem tudom, hogy a későbbiekben fog e ez majd változni, de vagyunk egy jó páran akik reménykednek benne. -
Sátán44
addikt
válasz
ExtremeClock
üzenetére
Akkor most semmi értelme nem volt a 34x szorzót 38-ra állítanom?
-
-
strebacom
senior tag
Sziasztok, dobott egy 124-es kódot az OS, ez lenne az valaki lenne olyan rendes és lefordítaná pontosan:
0x124 = add/remove vcore or QPI/VTT voltage (usually Vcore, once it was QPI/VTT)

Mi az a QPI ??
-
Viktor77
titán
válasz
zimi1991
üzenetére
Pontosan. De nem 100Mhz-nyi húzásról van szó, hanem a BCLK húzásáról. Ami a prociba van építve, és a rendszer több eleme függ a hibátlan működésétől (többek közt a PCI-E vezérlő is).
Ezért ha picit is instabil lesz (2-3MHz-nyi húzás már jónak számít, az 5-7 meg már kiemelkedő), akkor az egész rendszer instabil lesz. -
zimi1991
aktív tag
válasz
Viktor77
üzenetére
Zalman90 írta ezt: egy hülye kérdés.
i3 2120 at hogy tudok tuningolni ? tudom nem lehet de valaki azt irta 100mhz et lehet rajta húzni
Erre a válasz jános 666-tól : Állítsd a BLCK-t 100-ról mondjuk kemény 101MHz-re, aztán imádkozz.
Erre kérdeztem rá hogy mért imádkozzon.
Azértt kérdeztem mertt még nem ismerem a sb procikat de majd a közeljövőben beújítok egy 2600k-ra és tudni akarok mindent róla.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Az új gépemben egy I7 2600 ketyeg! Egy Ninja 3 hűti amelyen a gyári ventillátor kb 1100RPM-el pörög! Alapjáraton a CPU 35 fokos. Az megfelelőnek számít?
Előre is köszönöm!
-
janos666
nagyúr
válasz
zalman90
üzenetére
Én nem érzem agyonhúzásnak azt, ha minden feszültség a gyártói specifikációkban megadott értékek közt van (sőt, azon tartományokból is inkább közelebb az aljához - kivéve itt a Vcore, ami a legnagyobb előforduló VID), csak a frekvenciákat lövöm addig, míg lehet.
Ha 1.45V-ot adtam volna neki és/vagy 90 fok körül járna a maghő az ja... bár lesz még szerintem hasonló pár év múlva ha már kezd majd kiöregedni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
janos666
nagyúr
Nem megy a RAM-nak 1800 CL9 vagy 2100 CL10 1.65V-al sem (postig sem jut így), úgyhogy marad inkább 1600 CL9 1.5V-on, és akkor a VTT-t sem kell erőszakolni.
Asszem akkor így veszett a gép egy időre: [link]
-
zalman90
őstag
egy hülye kérdés.
i3 2120 at hogy tudok tuningolni ? tudom nem lehet de valaki azt irta 100mhz et lehet rajta húzni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
janos666
nagyúr
válasz
balu077
üzenetére
Nézem...
CPU szorzót most hagytam 43-on (ezen most stabilnak tűnik, de 44-el gyorsan elszállt teszt közben), RAM fesz is maradt 1.5V, de 1600Mh 9/9/9/27/1T
Pár perce már linpackol így.Lehet még értelme 1600 helyett 1866-ra tolni, ha ahhoz már több fesz kell a RAM-nak mint 1.5V?
-
janos666
nagyúr
A legtöbb feszt a specifikációk szerinti alapértékre lőttem be: [link]
Lehet hogy megpróbálom majd alulfeszelni a PLL-t és akár picit a PCH-t is (utóbbit azért hogy ne melegedjen, mert nincs szellő akörül a kis borda körül).A RAM a címkéje szerint 1.65V-ot kér 1600Mhz-hez, és szeretném is majd annyin járatni, csak addig tettem le 1.5V-ra és 1333-ra, míg kitalálom hol legyen a CPU.
Ahhoz úgy tudom még emelni is kell majd a VTT-t az alapértékéről. -
XaraX
addikt
-
janos666
nagyúr
Megküzdöttem vele, de meglett a hiba: Engedélyeznem kellett a SpeedStep-et, hogy megjelenjenek a beállításai és így kézzel megemelhessem a fogyasztási limiteket. Így már nem pakolja vissza a szorzót.
Most úgy tűnik durván 42-es szorzóig stabil a 2500K úgy, hogy 1.25V-ot állítottam be és ~1.245-öt mér vissza az alaplap (a legagresszívebbre állítottam a loadline kalibrálást).
Ez kb. milyennek számít (gyengébbecske vagy jobbféle CPU-t fogtam ki)?
(Mondjuk még fura, mert 43-as szorzón is ment a LinX legalább 10 percet, aztán leállítottam, itt hagytam kicsit a gépet és arra jöttem vissza hogy kékhalál. Ennyi erővel még 42-es szorzón is bemondhatja az unalmast attól, hogy ment már negyed órát a LinX...)
-
Speed®
titán
Ez esetben val'szeg az válik be, ha nem piszkálod a feszt..majd a C1E intézi.
Az biztos, hogy jó ideig kiszolgál..nem sok erősebb megoldás van a piacon..
A 4GHzre húzott B55 után i7-860am lett, az is ment 4GHzet és jobb a 2600.
Szerintem nálad is bőven érezhető lesz a váltás, de méregess mindkettővel. -
kNG
senior tag
válasz
Speed®
üzenetére
Meglátjuk milyen lesz, célom, hogy 3300 MHz-n menjen terhelve, terheletlenül meg visszavegye az órajeleket...főként játékra lesz használva, meg idle (zene, film, tanulás), szóval még alapon is bőven elégnek kell lennie, de ha ki lehet hozni belőle 4 magon azt a + párszáz MHz-t rizikómentesen akkor miért is ne...jó ideig ki fog szolgálni ez a proci, úgy gondolom!
-
Speed®
titán
Van a "családban" hasonló órajelű tag, nem hinném, hogy bárminemű állítgatásba kell kezdj a cél eléréséért. +4 szorzó és kész. A feszültség babrálása csak akkor jó, ha pl. idle nem menne lejjebb terheletlenül és nincs többet pihiben a gép. Alapból elég korrekt energiagazdálkodással mennek ezek, akkor nyersz a variáláson, ha többet lenne terhelve, mint pl. nálam, ahol üzem közben javarészt izzasztva van, "lötyögésre" másik gépet használok.
BCLKs huzogatás max. tesztekre..tényleg nem éri meg a rizikót. A +4 opció más tészta, 15% garantált gyorsulás, rizikómentesen.
-
kNG
senior tag
válasz
Speed®
üzenetére
Na az nagyszerű lenne!
Köszi, hát akkor majd kísérletezgetek vele, majd kitesztelem, először alapon hagyom, aztán @ 3300mhz TDP emeléssel, aztán @ 3300 mhz vcore csökkentgetésével! Sosem foglalkoztam még sandy procikkal ezért sem igazán értettem ezt az egészet, de most már fejben látom, gyakorlatban meg menni fog! BCLK-val nem foglalkozok, hogy aztán az egész lap meg rajta minden kapja az emelést, bár elvileg 105-ig az is biztonságos de + ~150 mhzért nem sz*rakodok vele, annyit nem ér!Köszi a segítséget!
-
Speed®
titán
Szvsz érdemben nem fog nőni, sőt..esélyes, hogy csökkenteni is tudod, ha kézileg megkeresed a vcore alját..gyárilag ráhagyással lövik be. Így fordulhat elő, hogy pl. az én procim gyárilag 1.216Vot kap Turboval 3.5ön, kézileg belőve meg 4GHz@1.1Von elvan..kevesebbet is kajál, mint gyárilag

-
Sontir Fel
őstag
Szevasztok!
A kérdésem az lenne, hogy éppen futtatom a lynxet ééésss előre beállított profillal /Asrock z68 lap/ 4,8-on kerreg a 2500K-m:
-125-130 glops eredményeket kapok
-aidaban a CPU-ra 55 fokot ír, a magok külön-külön 53-89 fok között voltak;Elfogadhatóak ezek az értékek?

-
strebacom
senior tag
Sziasztok!!
Nézzetek már rá az alábbiakra,légyszives!
2600K P67Extreme4, jó ez igy beállítva 4.5Ghz-n,igazából minden autón van és megy rendesen,eddig linx 10 kör lefutott hiba nélkül:
kép 1
kép2Köszönöm szépen!!
Az 5ghz a sok lenne neki,,van valahol olyasmi leírás táblázat, ahol a CPU frekik-hez megfelelően le vannak írva, hogy kinek milyen beállításokkal ment azon(de minden beállítás)
Köszi!

-
V.Dave
senior tag
Szerintetek mennyit fog fogyasztani az Ivy idle-ben IGP-vel? Sandy kb 35-45wattot kér

-
kNG
senior tag
Sziasztok!
Jövő héten jön meg az i5 2300-am és egy z68-as lap (ASrock z68 Pro3 Gen3)...
A kérdésem a következő lenne: úgy láttam, illetve hallottam, hogy a nem K-s cpu-kat is lehet minimálisan tuningolni, a BCLK változtatása nélkül! Kérdésem: hogyan? Valaki ezt le tudná nekem írni? Milyen elven működik ez? Úgy tudom hogy a szorzót kell állítgatni, de nem igazán értem hogy ez miben módosít majd...engem az érdekelne, hogy ha mind a 4 mag le van terhelve, akkor mennyi lesz az órajel magonként?
A segítséget, hozzászólásokat előre is köszönöm!
Üdv mindenkinek!
-
Speed®
titán
válasz
XIII Ramses
üzenetére
[link]
Lement, feltelepít, parancsikonon jobbklikk->tulajdonságok->kompatibilitás,
Win98/ME, futtatás rendszergazdaként, képi témák letiltása. Nálam megy.. -
Speed®
titán
válasz
XIII Ramses
üzenetére
XP alatt minden további nélkül ment nekem anno..W7el nem próbáltam még.
Kompatibilitás módban meg lehet próbálni, ha előtte felrakod a DX9et is alá.. -
Speed®
titán
válasz
janos666
üzenetére
Persze, nem is azért hoztam fel, hogy pontot tegyen a RAMtéma végére..csak, mint egy olyan progit, ahol igenis számít, ill. elég sokan ezzel marhulnak, nekik pl. kvázi kötelező rommáhúzni a RAMokat is, mert sokat dob.
9700am volt anno, azért lehetett a DM01el olyat beállítani, hogy kifingjon. Valahol a 7es nV és az Xes Ati szériánál lett végképp procilimites. -
Erdei88
veterán
Core i7-3770K "Ivy Bridge" Offers Solid Performance and Efficiency
Elég igéretesnek tűnik
-
XIII Ramses
aktív tag
Köszönöm a válaszokat! Akkor mehet a műsor...
-
MPowerPH
félisten
válasz
XIII Ramses
üzenetére
3-4fps-t felejtsed el. Egy csoppet sem hatja meg a jatekot, hogy 1333mhz-s ram helyett 2133-ast hasznalsz. Ahogy Qru is irta, egyedul a tomoritesek alatt tapasztalhatsz gyorsulast.
1.65v-n hasznalhatod, VTT-t emeld meg 1.16v fole. 16Gb ramnal egyebkent is emelned kellene. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
XIII Ramses
üzenetére
VTT-nek max 1,2V adható az Intel ajánlás szerint szóval nem lesz belőle baj.
2133-as ramtól max az e-penis lesz nagyobb de a géped nem lesz gyorsabb valós alkalmazásokban (kivéve tömörítésnél).
-
Viktor77
titán
válasz
XIII Ramses
üzenetére
Örülhetsz ha 3-4fps-sel többet kapsz. De nem fogsz.
-
XIII Ramses
aktív tag
nekem megéri, és a tesztek is mást mutatnak. sokan azt mondják, hogy csak 3-4 fps különbség lehet játékok alatt, ami nem sok. szerintem meg ez óriási különbség! figyelembe véve, hogy csak a ram sebességen változtatunk méginkább.
a VTT átállitása akkor ezek szerint nem okoz különösebb problémát? nincs lényeges kihatással egyéb beállitásokra?
amúgy g skill f3-17000cl9q-16gbzh lesz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
XIII Ramses
üzenetére
Ha megemeled a VTT akkor nem lesz gond. A lényeg, hogy 0,4-0,5V lehet a max különbség a VTT fesz és a ram fesz között. A max vtt meg 1,2V, szóval az 1,65V-os ram még éppen befér kategória.
mod:
Azt már más kérdés hogy gyakorlatilag semmi haszna ilyen gyors memót venni... valós alkalmazásokban semmi előnyét nem veszed majd észre.
-
XIII Ramses
aktív tag
Beirom ide is, mert a memória topicban senki se válaszolt, itt úgy látom jobban nyomatják a témát. Proci i5 2500k, asrocs p67 extreme4. Ram cserét tervezek, és az 1600mhz ramjaim helyett újítanék 2133-as 16gb ramot. a helyzet az, hogy ezek 1,65V-ot igényelnek. Lehet 1,65 volton üzemeltetni egy p67-es alaplapban , vagy nem (és esetleg emiatt lemondani a 2133-mhz-ről) ? Tudok az intel ajánlásáról, ami max 1,575 voltig ajánlja a ram feszt, de mit mond a gyakorlat? Vtt beállitás 1,1 v ra elegendő?
-
Jack@l
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Már vártam, bár a kissebbik K-s ra jobban kíváncsi lennék, thx.
-
DanielXXXV
nagyúr
Hátha érdekel vkit: [link]
-
Attix82
addikt
Kérdés:
Ez a HD2000 elég a filmekhez? Játék nem lényeg, csak lehessen rajta "komolyabb" minőségű filmeket nézni.
Mik a tapasztalatok?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- BestBuy topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- ASUS routerek
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4151, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Gondolom ez a Linx is egy tesztprogi,sokkal jobban érdekel a napi alkalmazások által nyúzott proci,mint egy tesztprogi,bár mindenki ettől a 3Dmark cuccoktól és társaitól van oda,meg kinek hány pontja jön össze, című őrület 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Na jó, OFF OFF.