Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rtitusz
őstag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Köszi a választ. Hiába van bent a házban két 140mm-es ventilátor, annyira úgy tűnik még sem szellőzik át. Levettem az oldalát, és esett a hőmérséklet 7-8 fokot. Hosszútávon mennyi számít biztonságos hőmérsékletnek? Anno azért cseréltem le a gyári hűtőt, mert renderelés közben is fölment a hőmérséklet 85 fok közelébe. Ez a mostani hűtővel, gyári órajelen, 55 fok körülre csökkent. (Fura ez a hőkülönbség, le fogom venni a hűtőt, és megnézem, hogy jól van-e felkenve a thermal paste.)
-
rtitusz
őstag
Mitől lehet a magok hőmérséklete között 10 °C-os különbség? (Épp megy a teszt, és a #0 CPU 77 fokos, a #1 CPU meg 87.)
-
rtitusz
őstag
Ráküldtem a LinX-et is, az 84 °C-ig emelte meg a hőmérsékletét. Nyáron még lehet érdekes lesz. Most az ambiens hőmérséklet 23 fok itt a szobában.

-
rtitusz
őstag
Sziasztok! Életemben először húztam CPU-t, de eddig sikeresnek tűnik a dolog. 2600K-t feltornásztam 4,5GHz-re (turbóval 48x szorzó), és eddig stabil. Adtam neki 1,365V-ot. Nem merem feljebb tornászni. Egyrészt, mert most még stabil, másrészt, mert kezd nagyon meleg lenni. Tesztre nem túl szofisztikált megoldást választottam. Renderelek. Látványtervet. Az kiaksztja 100-on a CPU-t több órára is sokszor, így ha az alatt nem melegszik fel túl, vagy nem fagy ki, akkor szerintem jó. Amúgy egy Noctua NH-D14-es hűtőt használok.

-
Speed®
titán
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Speed®
üzenetére
Szerintem meg nem. Egy példát engedj meg: Battlefield 4, 2560*1440, single player, Ultra Preset (ebben HBAO, 4xMSAA és egyéb finomságok is vannak), 150% resolution scale. Ha itt neked nem lesz 95-100% kihajtás akár egy sima 2 magos Pentium G2020-szal, akkor én megeszek valami nagyon undorítót, az hét szentség.
HGyu
-
whited
addikt
sziasztok
egy i7 2600 meddig lesz még elég arra, hogy megfelelő más komponensekkel magas beállításon tudjak játszani minimum HD felbontásban ?
-
Speed®
titán
válasz
Tito30
üzenetére
Dehogy elég, röviden. Nem is értem hirtelen a szakértői véleményt, 04ahgy.
Bővebben: ne hasonlítsunk már össze egy GTX590et a 4870X2/GTX295el
Itt gyakorlatilag GTX580SLIről beszélünk, 1db 580 alá is kevés az az i3-2120.
Kérdés persze, mire használnád. Ha GPGPUként, melóra, akkor működhet..
Játékos oldalról viszont (ha driver/skálázódás stimmel), GTX680/770 szintje..K ugyan nincs benne, de az 1156os i3 széria húzható volt. Sandy óta bukó..
raubisoda
Azért "ficereg", mert be van kapcsolva az energiagazdálkodás, annak meg ez a dolga. 4 szálon terhelve nem fog 39 fölé menni a szorzó, bárhová is állítod, 3 szálon lehet 40, 2 szálon 41, 1 szálon 42. Tesztnek pedig ne IBTt használj 1GB RAM beállítással, hanem AVXes LinXet, 3+GBal. Megjönnek a GFlops értékek..és a hőmérséklet is. Ha beérné 1.2V körül-alatt a procid 4Gn, akkor beleférne a <120W TDPbe kb., onnantól már nem probléma lehűteni sem. -
04ahgy
nagyúr
válasz
raubisoda
üzenetére
Mivel csak a turbo-val tudsz non-K CPU esetén játszani, normális.
(#34068) Tito30: ez a kihajcsa kérdés baromság. Ne foglalkozz velük. Heaven FullHD alatt kihajcsa, BF4 FullHD alatt kihajcsa, FurMark alatt is kihajcsa, COD2 alatt nem hajcsa ki. Meg CS 1.4 alatt se.
HGyu
-
Tito30
tag
Sziasztok.
Foglalkoztat rég óta egy kérdés ,mégpedig mennyire képes kihajtani egy i3 2120 egy gtx 590-et. A kíváncsiság alapja egyszerű,a 775 platformú q-s szériájú procik mellé előszeretettel tedtek annó 4870x2 Cf,vagy gtx 295 sli-t. Azt mondják,hogy egy i3 nem hajt ki egy ilyen 2 magvas szörnyet (gtx 590),pedig a 775-ös procik teljesítményét hozza. Ha hozza a 775-öt teljesítményben,akkor ö miért nem képes egy sli kihajtására ami csak 2 mag és nem 4?
-
Tito30
tag
Sziasztok.
Foglalkoztat rég óta egy kérdés ,mégpedig mennyire képes kihajtani egy i3 2120 egy gtx 590-et. A kíváncsiság alapja egyszerű,a 775 platformú q-s szériájú rocik mellé előszeretettel tedtek annó 4870x2 Cf,vagy gtx 295 sli-t. Azt mondják,hogy egy i3 nem hajt ki egy ilyen 2 magvas szörnyet (gtx 590),pedig a 775-ös procik teljesítményét hozza. Ha hozza a 775-öt teljesítményben,akkor ö miért nem képes egy sli kihajtására ami csak 2 mag és nem 4?
-
ffodi
veterán
-
cajn
tag
Hy all!
Kis segítséget szeretnék kérni egy core i5 3470 tuningban..
A gép:
Lap: asrock z77 extreme 4
Ram: g.skill eco 1600 cl7 4x2gb
Vga sapphire hd 7950 3gb boost
Mivel no-k oc deszkám van így cpu szorzóval 4*3.8ghz ig tudtam felhúzni...
Tegnap állítottam az fsb-n 100-ról 102-re de már nem volt stabil..
Feszekhez nem nyúltam minden auto-n van.
Mit és mennyit kell állítani ahhoz hogy 4*4ghz-en mennyen a proci?
Hűtéssel nincs gond..
Szeretném ha minnél jobban kihajtaná a 7950-et... -
windlord
őstag
válasz
Speed®
üzenetére
Egyenlőre próbálom összelőni a vga -val.
Jött a procival egy 7970.
Annyiban nem igaz az előbb linkelt kép, hogy HeavenBench kifagy.
Cpu fesz. emelésre tovább megy.Ezen megy a játék.
Kíváncsi vagyok hol, mekkora órajelen hajtja ki a proci a kártyát.Amúgy a fogyasztás -is- közrejátszott a cserében, de leginkább a kíváncsiság.
Mondjuk a fogyasztás azért vicces, mert egy 7770 -et cseréltem (amit még anno Te ajánlottál) egy 7970 -re <200W difi
De az ivy kevesebbet eszik mint a sandy

De az építésben megállok, mert már sokban van
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Speed®
titán
válasz
windlord
üzenetére
Azt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy c2c gyorsabb az Ivy, szóval nem olyan drámai a kupaktéma..ha 4Gn ~hozza a 4.5ös Sandyt, már előrébb vagy fogyasztásban pl. De a delid sem ördögtől való..és akkor 4.5+ mehet, ott már odaver. 1150..szerintem nem annyira vonzó, ha van egy jó lapod és egy jó i5Kd

-
jumbo71
tag
Szasztok.
Csak egy röpke kérdés,amire több emberkétől várok választ,indoklással.
Megéri lecserélni a 3470 es egy 3570k ra? -
Vadasz1
tag
Sziasztok tudnátok segiteni melyik proggrammal tudnám tesztelni a procit
-
ffodi
veterán
válasz
Vadasz1
üzenetére
Jó lenne ha látszana a teljes kép, de azt tippelem, hogy az van alulra írva, hogy: "Overclocking failed"
Valami nem fasza a beállításaiddal, vagy bugra leltél a BIOS-ban a CPU csere után. Én is a CMOS clr-t javaslom, ahogy a többiek.

Szerk.: Ha az adatlapod helyes, akkor valami a RAM-ok környékén keresendő, ugyanis a 8GB-ból 6-ot lát csak.
(még egyszer mondom érdemes CMOS clr-rel kezdeni.....) -
F_Zolee
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Azt aláírom, hogy a ram nem a legjobb de az instant kikapcsolás nem annak a számlájára írható. Ha követted a tesztelési "fázisaimat" akkor ott leírtam, hogy ha csak egy modul volt benne akkor ment a teszt kikapcs nélkül. De ha mind2 bent volt akkor vége volt mindennek terhelés hatására.
-
Vadasz1
tag
Sziasztok vettem egy i5 2500k procit,2400-es helyére ki cseréltem ,bekapcsolom és azt irja ki hogy a biosban nem jó valami mi lehet a külömbség a két proci közt a biosaban .ahogy van ugy elmentem a biost, ujra indul és kikapcsol tudnátok segiteni
-
válasz
F e Z o
üzenetére
Üdv neked is, idegen.

Igen, korlátozó tényező.
Tuningban. (A kolléga azt írta, a tuningban a lapja korlátozta. Erre reflektáltam, hogy márpedig a ramja, nem pedig a lap).
Pár játékban (amikkel amúgy nem játszom, mert tuner vagyok, de azért kipróbáltam, mert érdekelt) már láttam érezhető javulást 1866-os ramoktól, de 99,999%-ban elég még 1600 mindenre.
Megfelelő választ adtam?

-
F e Z o
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Korlátozó tényező? Miben? 1600MHz cl9 mire nem elég?
-
válasz
F_Zolee
üzenetére
A ramod a korlátozó tényező, egyedül az.
Nekem 2x4-es, 1600 CL8-as Vengeance-em volt saját, az 2250-et ment CL9-ben 1.70V-tal.
2 ügyfél gépébe is került mostanában 1600 CL9-es Vengeance, határozott kéréssel, hogy tuningolva legyenek. Hát nem jött be. 1866 cl12 sem.
Az 1600 CL9 Vengeance-ek annyira gyengén binnelt, Spectek chipes ramok, hogy semmi tuningot nem szabad tőlük várni. BCLK emeléssel jutottam 1660-ig az egyikkel, a másikra időt sem áldoztam már inkább. -
Alpi.
addikt
Sajnos ebből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni.
A ram gyártók előszeretettel raknak több féle ic-t az évek során ugyan abba a típusba.
Van, hogy egy típus lehet nagyon jó és középszar chippel is szerelve. -
XaraX
addikt
válasz
F_Zolee
üzenetére
Most G.Skill-eket használok, egyik gépbe 2x4 giga 2133-ast, gond nélkül mennek, másikba 1600-as 2x4 giga 1866-on ugyancsak.
Corsair-ból a fekete magas bordás ramok ugyancsak problémamentesek voltak nálam, viszont az alacsony bordás nem nagyon akart menni gyári érték fölött.
A Geil Evo Corsa 2133-as is csak fesz emeléssel tudta a gyári értékeket, 2 darab 2x4 gigás kittet próbáltam, mindkettő ugyan olyan volt. -
-
umbriel
csendes tag
Sziasztok!
Intel(R) Core(TM) i5-2400 CPU @ 3.10GHz procim van. A specije alapján a Memory Types DDR3-1066/1333.
Az lenne a kérdésem, hogy ez csak 1333-as memóriával működik (most is azzal megy)?
Vagy vehetek bele 1600-ast is, ami esetleg elindul, de csak 1333-on? Vagy el sem indul...
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OTP Bank topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Honeywell DC313N elemes kapucsengő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Most èrkezett pár darab RX ès RTX 8gb vga-k! Számlás garanciás! Kamatmentes rèszletre is!
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mire elgyengülne az a proci a vgad 2x avul el kb. 

OCt majd kitapasztalod..
Kicsit szórakozok a szorzóval,és a "szorzandóval" és ennyi...se fesz állítás se ram...

Lehet csak az enyémmel lenne gond...