Hirdetés
- CES 2026: AI-fókuszra kapcsolnak az Acer Swift, Aspire és Nitro notebookok
- CES 2026: Kibújtak végre az üveg mögül az új MSI Prestige notebookok
- CES 2026: madzagmentes egér és headset az Acer névjegyével
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- Apple asztali gépek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Sofabaton (logitech harmony alternatíva)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
kockaharcos
üzenetére
Szerintem is a Corsair az egyik legjobb de talán Dominator GT
-
Tirexi
addikt
válasz
kockaharcos
üzenetére
Ohh azok simán elférnek.

De nem egy Noctua alá!!
-
törölt tag
válasz
kockaharcos
üzenetére
Vigyázz az NH-D14-el mert ha magas memóriamodulokat használsz nem fog elférni

-
SkyS1gn
félisten
válasz
kockaharcos
üzenetére
a D14-ről csak jókat hallok, egy bestia

gondolhozom egy corsair h60/100 vagy ssd, de a hyper Tx3 is lehűti 4,5 ghz-en szal sztem ssd lesz

-
kockaharcos
senior tag
Az én Scythe Mugen3 hűtőmet mire lenne érdemes cserélni? Léghűtőknél NH-D14?
-
törölt tag
Én a 2600k-t EKWB-vel hűtőm. Szerintem az egyik legjobb választás.[link]
-
haddent
addikt
üdv
Core i7 2600k procim van, xxxxBxxx batch -el, D2 steppinggel. Valakinek tapasztalat, hogy mennyit bír a kicsike? 1,3V íra bios, 4.0GHz stabilnak tűnik. Ez jónak v rossznak számít? Persze alaplaptól is függ, na az nem olyan jó, igaz Z68 -as: Gigabyte Z68P-DS3 -
Speed®
titán
válasz
Giovanny
üzenetére
A Macho minimálisan gyengébb, mint az origi, tényleg nagyon korrekt.
Halk üzemhez a legideálisabb választás, drága ventit se kell rá venni..Az aláírásodban nagyon szemet szúr a "ragtalanság", javítsd má' ki ;p
Keresek jobb fajta 2600K-t vagy 2600K procit..így keresek finom alma. -
Erdei88
veterán
-
Giovanny
őstag
Ha ennek lehet hinni,akkor nem is rossz a hűtő,pláne hogy semmivel sem rosszabb mint Noctua NH-D14.Árban sem rossz.
-
asuspc96
senior tag
válasz
Erdei88
üzenetére
És (10-25k) között van olyan hűtés ami a Ti szempontotok alapján abszolút d' 10 ? (10-es skálán
)aprón nézegettem használt vízhűtést és van valaki aki 25k adja a H100-at !

arra nagyon beindultam....
csak most nincsen rá "felesleges keret" 
ilyenkor mindig megy a "monopoly"
erről jut eszembe....valakinek kell egy eladó Artic Cooling Freezer 13 ?Normi01: Persze akkor ezek alapján (+az ár) a Zalman lehúzva a listáról....
asuspc96
-
Normi™
őstag
A zalmannál ha gáz van a ventivel akkor buktad ahogy nézem,nem cserélhető,de lehet tévedek..
-
XaraX
addikt
válasz
asuspc96
üzenetére
Ha nem számít a hang, jó a H100.
[link]
A Zalmannál jobbat is találsz olcsóbban is, sokkal olcsóbban meg alig gyengébbet.
(#19672) ffodi
A D14 tökéles, viszont ha cseréled a ventiket, erősen megdobja az árát, és a csendessége is ugrik, igaz, függ attól, mire cseréled.
Stock állapotban van egy-két hűtő, ami már behozta teljesítményben.
Ráférne egy modellfrissítés, ami gondolom, be is következik hamarosan.
(#19675) Erdei88
Persze, jogos, ha ezek közül akar választani, akkor a H100. -
XaraX
addikt
-
Erdei88
veterán
válasz
asuspc96
üzenetére
Ezek alapján, H100.
-
asuspc96
senior tag
Emberek megvan az új álomhűtőm....

Mostmár csak az a kérdés, hogy:
Corsair H100 vs. Zalman CNPS 12XMelyiket érdemes ?
üdv, asuspc96
-
MPowerPH
félisten
Nekem a 11 fokos lemaradása a TRUE -hoz képest borzalmas soknak tűnt.

mod1: Igen, láttam. Végülis hasonló konstrukció, Thermalright minőséggel. PHANTEKS -ről még nem hallottam, kíváncsivá tettél.
mod2: Az becsületes, 5C-t odaver a D14-nek, és ahogy nézem minél magasabb a TDP, annál nagyobb lesz az előnye.

-
XaraX
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Gyengusnak nem mondanám azért.
Stock állapotban elmarad valóban, viszont pl. egy Swis2-vel bírja az iramot, igaz, 1700-on bömbölve.
HR-02-öm nem volt, de jókat találni róla.
Silver Arrow-om van most is, D14-el egyenértékű.
Ha a legjobbat akarod, talán [link].
(#19665
5100-on néztem, bőven 1.5 V fölött.
Eredeti ventijével valóban gyenge volt.
Apróban ljlenleg 2 tuti hűtő is van, jó áron. -
Tirexi
addikt
4.7-en stabilnak tűnik konvertálás közben.
Bírom ezt a CPU-t.

-
MPowerPH
félisten
válasz
Normi™
üzenetére
Ha nem akarsz magasabb órajelet, akkor igen. Egyébként meg kezd a szorzót fokozatosan feljebb vinni ezen a feszültségen, amíg stabil. BCLk -val is tudsz kicsit játszni, ha csak 50MHz plusz kell.
Most nézem, Thermalright Venomous X Black.
Szabad megtudni, honnan szerváltad?
Mert abból jó lenne nekem is egy. -
Normi™
őstag
Most így áll a helyzet ezen beállításoknál:
Szorzó:40x
vcore:+0.005
llc: disabled
Terhelve prime95 alatt vcore:1.280v terheletlenül 1.3v felett -
MPowerPH
félisten
válasz
Normi™
üzenetére
Most miért kell auton hagyni a feszültségeket?! Be kellene állítani manual. Ahhoz a frekihez nagyon sok a feszültség. Még jó hogy nem 46-ra állítottad a szorzót, akkor lehet tényleg az örök vadászmezőkön járna a cucc. De attól a feszültségtől még nem lesz baja, csak fölösleges annyin hagyni.
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Ismét egy kérdéssel fordulok hozzátok,mégpedig: adott egy 2500k és emeltem a szorzóját 42-re,de semmi mást nem bántottam és ami picit aggaszt,hogy terhelve 1.432v-ot ad neki a lap a cpu-z szerint,ez normális érték vagy valami nem ok?Tudom,hogy más teljesen mint az előző generáció,de ott ez elég soknak számított,sőt túl soknak így inkább megkérdezlek titeket is.
A hőfokok rendben vannak,60-70fok között mozog.Előre is köszönöm a válaszaitokat!
-
MPowerPH
félisten
válasz
Crossfit007
üzenetére
78C?
Ne vicceljetek már gyerekek. 85C -ig no problem. Anno a Bloomfield -nél is ennyi volt, az SB ezen a téren még többet enged. Tesztek alatt mehetsz eddig, utána a mindennapos használat során a hőfok legalább egy tízessel alacsonyabb lesz.Tirexi: Nem, ez nem tesztüzem. Ez a render beállításom. Melyik része lenne necces? Mert az 1.375v-ot még a Gulf is bírta 24/7, az meg igen csak kezdetleges 32nm-es cucc. SB ennél sokkal szívósabb, ez már az elején kiderült. Akkoriban sokan járatták 1.5v közelében, és ment a LinX, és a proci azóta is egészséges.
-
Tirexi
addikt
válasz
Crossfit007
üzenetére
Gondolom csak teszt üzem volt mert az 24/7-re elég necces lenne.
Bár mindenki a saját CPU-jával játszik.
-
KingSize
tag
Nekem ez előtt X2 939 config volt, nah az ilyesmit nem csinált akár hogy húztam

most ugye hogy váltottam intel-re még ezt nem nagyon ismerem
picike off következik

Még is vissza ált a régi rendszer a hardverapro-n? és ez is marad? mert szerintem az új borzalmas

-
Tirexi
addikt
válasz
KingSize
üzenetére
Teljesen normális.
Nekem is ugyan ezt csinálja tuning esetén. Aztán a 3.-ra általában jó szokott lenni.
Állítólag ilyenkor lövi be azokat a fesz-eket amelyek Auto-n vannak meg egyéb ilyen dolgokat.
A lényeg, hogy nem kell megijedni tőle.
csucsbicep:
Alapon nekem sem csinálja de elég 100Mhz-ret emelnem és máris ez van.Mondom no para.

-
KingSize
tag
de mondom általában normálisan indul, csak néha kapcsol be így, ha statisztikát mondanék akkor olyan 70-ből 3*

-
KingSize
tag
válasz
Crossfit007
üzenetére
nem, csak ram van egy picit meg húzva, de az bírja. más valami tipp?
-
KingSize
tag
Hali, lenne egy kérdésem nekem egy GIGABYTE GA-Z68AP-D3 lapom van mellette egy
core i3 2130, miért van az hogy néha úgy indul a gépem hogy (bekapcsol,leáll,bekapcsol,leáll)
ezt eljátsza 3* általában akkor csinálja ha vlmit állítok a biosban, normális ez?

-
Kriccs
tag
válasz
Crossfit007
üzenetére
Ok, akkor 6750. Kössz, további szép estét!
-
Kriccs
tag
válasz
Crossfit007
üzenetére
Azt majd az én gépembe, öcséméknek elég ez is.
Na, lényeg: ki tudja-e hajtani 95%-ra legalább? -
Kriccs
tag
válasz
Crossfit007
üzenetére
És egy 6770?
-
Kriccs
tag
válasz
Crossfit007
üzenetére
A proci már megvan, a VGA a kérdés.
Nincs pénz egy ~ 2x drágább procira. 
-
Kriccs
tag
Hello!
G530 kihajt egy 6750-et?
-
Brekkk
senior tag
H67-es lapban próbált már valaki a PCI-e 16x-os slotba nem VGA kártyát tenni?
Az IGP attól működik, ha 8 PCI-e sávot más kártya kap vagy az IGP is megeszi a 16 PCI-e sávot. -
ffodi
veterán
válasz
Crossfit007
üzenetére
Ez addig nem biztos, amíg ki nem teszteled. Egyébként mivel hűtöd? Mert 4,5GHz-en 1,3V alatt 70 fok az sok, nekem 1,308-1,32V között stabil annyin, ha jól emlékszem, de 60 fok alatt van.

-
MPowerPH
félisten
válasz
Crossfit007
üzenetére
Az egy kicsit más, 1.304v ilyenkor a valós, multiméterrel szépen ki lehet mérni.
Pietrosz: Én meg 1600 CL8 és 2300 CL9 között sem éreztem jelentős különbséget.
-
ffodi
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Persze, előfordulnak balszerencsés esetek. Illetve mint említettem, körültekintőnek kell lenni, és akkor nincs fond, hacsak az égiek közbe nem szólnak
. Mindegyik lapban máshogy van az LLC "számozva" egyébként, mert pl nálam a gigában 10 lépcső van, és a level 6-ot használom, mert azzal pont azt az értéket tartja terhelve, mint amit beállítok neki a BIOS-ban.
Illetve minél magasabb a lépcső, annál agresszívebben kezeli, ha jól tudom asus/asrockban ez pont fordítva van. Minél kisebb az LLC szint annál agresszívabb. -
MPowerPH
félisten
válasz
Crossfit007
üzenetére
Értem, akkor célozd meg a 4.9GHz-t, mert az sem kizárt, hogy simán tudja. LinX alatti hőfokok nem annyira mérvadóak, konvert közben nem fog úgy melegedni, ebben biztos lehetsz. Szóval ne azért ne menj tovább az órajellel.
Jah, annyi mehet. Csak mert volt itt olyan, aki 2 napos teszteket csinált....mod: használd a szerkesztés gombot.

mod2: Itt van nálam 3db 2500k különböző helyekről, el kellene kezdeni kitesztelgetni őket, csak lusta vagyok szétkapni a cuccot.
Egyre kellemesebbet csalódok a fapados puritán kis Asrock lapban, csak egy BIOS chip tisztítás kellett neki. -
MPowerPH
félisten
válasz
Crossfit007
üzenetére
Persze, lazán. Azért ennyire nem kell a cuccot félteni(főleg az SB-t), csak ne LinX-eld agyon, az többet árthat neki.

Mit csinálsz Te, hogy állandóra kell a 4.7GHz?
-
MPowerPH
félisten
Innen a fórumról, R3E lapban egy Gulf, 1.5v körül LLC on, kompival a kupakján. Tudod kiről beszélek. A többi az nem PH-s, de én vittem a cumót gariztatni. Ezt architektúrája válogatja. Egyébként nem is 1.3v, hanem 1.35v inkább az a határ, én még 1.4v-n is bekapcsolva hagyom SB-nél. Gulf -nál meg nem is használtam, maximum level 2-őn.
Meg ugye ez is olyan, hogy vagy megúszod, vagy nem. 100-ból egyszer nem jön be, csak ugye ne Te legyél a századik.

-
ffodi
veterán
válasz
Crossfit007
üzenetére
Ezzel már akkor is vitatkoztam.

Szerintem vannak már olyan stabil és megbízható tápáramkörökkel ellátva ezek a lapok, hogy ilyen gond nem lehet. (persze előfordulhat szélsőséges esetekben)
Szerk.: Ha nagyon félsz, akkor is elmehetsz LLC-vel 1,35V-ig legalább.

BMW001:
Előfordulhat nem mondom, de ha kellő körültekintéssel kezeled, és megvan a megfelelő lapod alá (ami nem hibás), akkor szerintem nagyon-nagyon ritkán fordul elő ilyen eset. Járt már nálam sok proci, sok alaplap, és még nem sikerült egyiket sem kinyírnom, pedig volt amelyik 32nm-es proci kapott LLC-vel 1,7V felett is léggel, és még ma is üzemel.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- Apple iPhone 16 Pro Max - Black Titanium - 256GB - Akku: 90% - Megkímélt állapot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

csak most nincsen rá "felesleges keret" 

Egyre kellemesebbet csalódok a fapados puritán kis Asrock lapban, csak egy BIOS chip tisztítás kellett neki.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)