Hirdetés
- CES 2026: Kibújtak végre az üveg mögül az új MSI Prestige notebookok
- CES 2026: madzagmentes egér és headset az Acer névjegyével
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Mini PC
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pietrosz
addikt
Próbaként visszakapcsoltam a spread spectrumot, az eredménye egy szép kékhalál idleben. Mindezt úgy, hogy disableden 4 napos uptimeom is volt, játék, konvertálás, stb. Szóval spread spectrum disabled tuning esetén!

-
KingSize
tag
Pl nekem egy i3 2130-as 45GFlops-ot produkál, szal

-
válasz
haddent
üzenetére
3.8 stimm, nekem egyszer 4600-on 105-öt is ment, de akkor még dual ramom volt bent, mivel egyik modul meghalt egyet kivettem, maradt 4 giga.
Speed(R)! Korlát sem lehet már mert leírás alapján beállítva sem megy, azt érzem, hogy tök mindegy mire állítom az megreked a közel gyári értéken és stabil is itt.
Pl indulásnál mindig 3.4-et ír ki sebességnek, pedig többet kéne sztem. -
haddent
addikt
boccs, hogy belekérdezek én is, de AVX -el 2600k 3,4GHZ -en 80 környéke, 4GHzen 90 az normálisnak hangzik? problem size: 20k
-
Speed®
titán
válasz
haddent
üzenetére
HR-02 vs. D14 sokszor az előbbi a nyerő..szóval ~egy kategória. A Macho a design terén tér csak el, nincs agyonnikkelezve, a teljesítményéből ez mit sem von le, az egyik legjobb léghűtő, főleg, ha valaki halkan akar hűteni, alacsony légszállítású ventivel vagy akár félpasszív üzemben, házventivel..a felépítése is ideális ehhez, közelebb van a nagyobb bordarész a ház hátuljához, érvényesülhet a házventi szívó légárama. Arról nem beszélve, hogy ugyanez a felépítés garantálja, hogy elfér bármilyen RAM alatta-előtte legtöbbször..D14ről pl. ez sem mondható el.
Nekem anno HR-01 Plus volt, és ez lesz, amint találok egyet 10 körül-alatt.
Addig viszont pl. elvagyok a Ninjával is..ez sem rossz, csak olcsón vegyél.. -
haddent
addikt
Aham. Na akkor a kérdés az az, hogy NH-D14 mivel tud többet pl a HR-02Macho nál, mert majdnem 2x annyiba kerül, és 6hőcsöves mindkettő. Illetve pl. a Scythe Ninja ezekhez képest? Ez a 3 maradt így sztem, mert a többi nem fér el nekem sztem...
-
kop8
őstag
Szertintem ilyen lapot fogok venni:
asrock z68 extreme3 gen3Összeszedem a lóvét rá valahogy....
-
SkyS1gn
félisten
miért nem tudom kilőni a turbo boostot biosban? szürke...
-
haddent
addikt
üdv
kellene nekem egy iszonyatos vadállat hűtés egy 2600k -ra. Víz kizárzva, mivel se pénzem, se kedvem nincs vizezni a gépet... Most Hyper TX3 van örököltetve még 775ről, de ez nagyon nem elég ha húzni akarom
. Szóval akkor ha lehet, minden árkategóriából kérnék javaslatokat!
Köszi!(Egyelőre egy Scythe Ninja 3 látszik a legésszerűbbnek)
-
^Boss
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
cpu current capacity vagy vmi ilyesmi
140%-ra rakd, az a max, legalábbis nálam, asus p8z68 dlx-ben. akkor tuti nem futsz bele a limitbe. mást nem kell állítani. így viszont az eddigi linx teszt nem mérvadó, mert valószínű visszavett a proci. ezt onnan megtudod állapítani, hogy coretemp-ben meglesed hány W-ot eszik linx alatt. egy 4.7-es linx AVX edition 1.3v körül nálam 130W fölött eszik, szóval 4.6-on se kérhet sokkal kevesebbet.
a másik hogy alapból avx-es linx-el tesztelj, nekem a sima linx stabil beállítás 2 percet se birt azonos feszen avx edition alatt. avx-et onnan tudod, hogy a GFlops 100 fölött van, ha nem avx-es akkor 50-60-70 körül, HT-tól függően.
remélem mostmár menni fog a tuning, kíváncsiak vagyunk mit megy a prockó

-
Speed®
titán
válasz
Kolondrum
üzenetére
Ha nem emeled a fogyasztási limitet, simán visszavehet a tempóból a beállítás ellenére, ill. ha kevés a fesz, hibázhat, amit ugyan kijavít, de megintcsak a tempó rovására megy. A GFlops értékek figyelése megadja a választ arra a kérdésre, mikor teljesít konstans hibátlanul.
-
törölt tag
Ez mi lehet?[link]
-
A másik modullal megy az OC is, BIOsban 1.32V (manual) 4600MHz. Alig droppol, mennyi az ahol még mehet? kb. Nem etetném feleslegesen. LinX lefut.
Ramhoz visszatérve, szeretnek a boltban, volt gond a VGA-val is, örültek, hogy elhúztam, de mondom a ram nekik van nem lesz baj, hát lett. Előre készülök a szóváltásra..... PEDIG NEM TEHETEK RÓLA HOGY ROSSZ! még OC-t sem kap....
-
lala42
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Az adatlapodon nem láttam,hogy milyen. Ha net-es a biznisz, akkor 8, más esetben 3. Mivel személyes volt így szerintem 3 nap.
De úgy tudom,hogy munkanapokra vonatkozik. Hétvége kiesik belőle. Annyival több.Nézve a képeket, ez biza xar. Vissza csere. Nem is kell megvárni a gariztatást. Ezt ki kell cserélni a boltnak.
-
VaMik
tag
Tudja valamelyikőtök mit takar az Intel Management Engine technológia?
-
-
^Boss
őstag
mindent auto-ra téve még meg lehet próbálni, bár sok esélyt nem adok neki
miylen memóriák ezek egyébként? -
-
ÁdiBá
veterán
Picit elmér ez a CoreTemp RC2 es verziós program.
Kíváncsiságból mondom, megnézem mennyit fogyaszt a processzort 4.6GHZ - en.
Szép, szép 128-130W eredményeket kapok. Erre következő pillanatban 2565.55 W 2600.60 W...
Mondom huha, gyorsan lekapcsolom mert csak 2500W bír el a hosszabbítóm.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Giovanny
őstag
Linx-et nem merek indítani,mert biztos 80 fölött lesz,de konvertáltam videót(3 filmet)+ment háttérben HD film,+neteztem+Photoshopon is dolgoztam közben,s igy 70 fok volt.
-
Giovanny
őstag
Sziasztok,szerintetek 1.330V@4.5Ghz 24/7-re? Sajna csak úgy stabil a gép..Használhatom így ,vagy sok a fesz?
-
kavarc
aktív tag
Sziasztok!
i5 2500K-s procim van és azt gyanítom, hogy az igpu túlmelegszik, mert játékok alatt kb 15-20 perc elteltével lefagy a gép. Ilyenkor még resetelni sem enged, csak a kikapcsoló gomb segít.
A kérdés az, hogy a beépített GPU hőmérsékletét tudom monitorozni valamivel? Esetleg valami komplett gpu diagnosztikai progi, amit ajánlani tudnátok?
Win 7 64bit, és no overclocking.
thx -
^Boss
őstag
próbáld ki 1.65V-al, vagy 1333 9-9-9-24-2T-vel 1.5V-on. ha mindkettőn szar, valamelyik modul tuti kaputt. prübáld ki utána melyik a szar..
-
ffodi
veterán
-
ffodi
veterán
válasz
Kolondrum
üzenetére
SB-nél, ha a linx hibát dob, akkor az 99%-hogy a ram hibás és/vagy rosszul van beállítva. Ha kékhalál van, akkor pedig kevés a proci fesz. Ez nagyjából általánosítható az SB-s rendszerekre.

Adj a ramnak feszt, vagy lazíts az időzítéseken. Esetleg a QPI/VTT-nek sem árt egy kis fesz, de 1,1V-nál szerintem nem kell több.
-
Mi van akkor ha a linx alapon sem fut le?
-
ffodi
veterán
Szerintem már korábban is linkeltem.

Köszi, de sajna gyenge a procim, menne ez még bőven feljebb is egy jó példánnyal. Mindig elhatározom, hogy szerzek egy másik 2600K-t, de soha sem találok, retail példányból pedig könnyűszerrel ki lehet fogni ennél gyengébbet is, szóval úgy néz ki, hogy megvárom a 3770K-t aztán abból majd csak sikerül kifogni valami beteget.

-
-
^Boss
őstag
-
^Boss
őstag
-
ÁdiBá
veterán
Nem tudjátok véletlenül miért van az hogy BIosban én 100 MHz BCLk adok meg, mire a windowsban a cpu-z core temp ilyen 99,8 Mhz ír.
Ennyit elszokott térni?!Mellesleg akartam már kérdezi hogy meddig lehet biztonságosan emelni a bclk órajelet hogy kiegyensúlyozzam ezt a hibát.
Én arra gondoltam beállítom egy 104-105 Mhz - re.
Kinyírni nem fog semmit?!
-
ffodi
veterán
Nálam jól megy a Giga. Nincs vele semmi gond.
Sajnos a procim nem olyan jó darab, úgyhogy emiatt relatíve gyengék az eredményeim. Természetesen léghűtés. Én ajánlom a Gigabyte lapokat, mert ugyan olyan jól teljesítenek, mint a konkurenciák lapjai.

-
Üdv! 2600K-nak mi az az utolsó pontja ahol nem kell sokat matatni az OC-vel? Értem ez alatt a cpu core emelést. Aztán meg mivel érdemes foglalkozni még a cpu feszültségen kívül ha eddig sem megy? Ezen a ponton kb mit érdemes neki adni, hogy ne kelljen sokat keresnem a körülbelüli jó feszt? Utána úgy is finomhangolom. Asus P8Z68-V/GEN3 lapom van.
Próba képpen szorzó 45-re, cpu core hasraütöttem 1.35V, szépen ment, igaz csak pár tesztet futtattam le. magok 72fok körül jártak prime95 alatt.THX!
-
törölt tag
Nekem bevált az Asus maximus4 extreme lapom 4.5Ghz 1.25V biosban ht-on talán lehetne még javítani rajta de millió beállítás van a biosban. Türelmem meg elfogyott

-
katt777
félisten
Ha most csak ASRock Z68 Pro 3-mal hasonlítom össze az enyémet: 4 vs. 16 fázis, +2 USB3 port (többi a gyártók honlapján), sokkal több beállítási lehetőség, pontosabb vezérlés, nem kell a supportnak írogatni hülye hibák miatt, pl. hogy Auto-n úgy aláfeszeli az igp-t, hogy illesztőhibával újraindulgat, stb. Tudom, mennyivel többet jelent mindez, mert havernak ASRock-van.
X58-ban sokkal nagyobbat alkotott az ASRock, talán megijedtek a nagy testvérnél.
Persze, ezúttal is azt mondom, hogy jó esetben ASRock-kal is el lehet érni ugyanazt, de a finom beállítások és a kevesebb fázis miatt többet kell adni a lapnak, így a fogyasztása is nő. Havernál pl. a nálam stabil beállításokkal nem hogy instabil a rendszer, hanem fel sem áll ua. processzorral, ugyanannyi RAM-mal. -
katt777
félisten
Rég láttam GB lapot, amely vezérelte volna a házhűtést (már a P35-ösöm sem tudta). Én még nem láttam olyan tuningot semmilyen lapban, amelyet ASRockban ne lehetett volna elérni. Még extrémet is láttam ASRockban, szóval adott esetben nem zárnám ki, csak az ASUS nem sokkal drágábban jóval többet nyújt.
-
katt777
félisten
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Én spec. laptop témában kerülném.
Haver laptopjában 5 lemez olvasása (
) után bedöglött a DVD-író, a hálókártya nem üzemelt, szervizben meg nem szedték ki a vinyót, amelyen az értékes munkái voltak, úgy küldték volna el hetekre (dolgozni sem tudott volna) így b.szhatta a garanciát.
Hát, köszönöm, inkább nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Arc Raiders
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Szólánc.
- Autós topik
- VGA kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- Apple iPhone XR 64GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. Szóval akkor ha lehet, minden árkategóriából kérnék javaslatokat!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Q6600-nál ez 5 fokot hozott. Na az kért a hálózattól, ez még 4600-on is bakkfitty!

) után bedöglött a DVD-író, a hálókártya nem üzemelt, szervizben meg nem szedték ki a vinyót, amelyen az értékes munkái voltak, úgy küldték volna el hetekre (dolgozni sem tudott volna) így b.szhatta a garanciát.
Hát, köszönöm, inkább nem.