- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hobby elektronika
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- SSD kibeszélő
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rtitusz
őstag
Üdv mindenkinek.
Nemrég teljes gépcserére adtam a fejem, és az új konfigomban egy i7-2600K rezeg szabályos ütemben. Na gondoltam, kipróbálom mit tud, ha már azért vettem, hogy vRay renderek csináljon a régi Core2Duo helyett. Be is állítottam éjszakára, reggel felkelek, még mindig csinálja (az egyébként 16 órásra sikerült videórendert). Csak úgy, hogy elüssem az időt, gondoltam megnézem, hogy mennyire melegedett fel a rendszer 12 óra alatt.
A proci 76-78 C° között mozgott, miközben a hűtője (gyári) csak 1200-es fordulaton járt. Gépház ventilátorja is csendesen pörgött 800-on, igaz az egy 10cm-es. Minden hűs volt, csak a CPU fortyogott állítólag. Alaplap 35 C°, HDD-k 42 C°, GPU 36 C°.
Kész lett a renderrel, kikapcsoltam, hagytam kicsit pihenni, majd egy bő órával később visszakapcsoltam, hogy folytassam a következő snittel. Most már megint megy vagy 6 órája, ugyan úgy 100%-on pörög mind a 8 thread, viszont a CPU "csak" 61 C°-os, és a hűtője viszont 1900-at pörög.
Egyszerűen nem értem, hogy az első alkalommal hogyan hagyhatta a CPU hőmérsékletét felmenni néha 79C° is.
Valakinek valami ötlete? Illetve mennyi a max hőmérséklet, amit kibírhat hosszú távon a proci?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E751 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 15,6" HD I DP I W10 I Garancia!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest