Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Két 8 GB-os VGA-ra teszi fel ezt a negyedévet az NVIDIA?
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- A Sharp továbbra is hisz a 8K tévékben
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
becsitibi
senior tag
válasz
gainwardgs
üzenetére
Maga a cpu-z dual memória kit-et lát,mert maga a memória dual chanel-es,de attól neked fizikailag 2-3 ba mennek a ramjaid,az soha az életbe nem lesz dual csakis akkor ha
1-3 vagy 2-4-be rakod a slotokba a ramokat,TTeeeeeeeeeeeeeeee -
SipiBcs
őstag
válasz
gainwardgs
üzenetére
Viktor kollega berakta a lap manualjából kimásolt képet. Ott is írják.
A CPU-Z-nek nem biztos, hogy minden körülmények között hinnék. Szerintem egy próbát megérne, nincs vesztenivalód szerintem.
A kés másik oldala: miután egyszínűek a ramfészkek, így lehet teljesen mindegy melyik kettőbe teszed!
-
Johni5
őstag
Erre szerettem volna kérni én is a kollégát,mert így húzhatja a procit 6GHz-ig is,akkor is lópöcs lesz.
-
Stukker1987
senior tag
válasz
gainwardgs
üzenetére
És legyél szíves a Corsair 600T-t azonnali hatállyal nekem adni,mert mióta megjelent arra fáj a fogam

-
Viktor77
titán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Akkor a memóriádat (ami távolabb van a CPU-tól) leszel szíves eggyel jobbra rakni. Ahogy olvasom a manualt, te most single-be nyomod.

-
Johni5
őstag
2/1-es mem kiosztás.Single-be nyomod?
-
Tirexi
addikt
válasz
gainwardgs
üzenetére
Nagyobb képet plz!!!

Elég ha így berakod: [link] -
Johni5
őstag
Akkor mostmár elárulom.
Giga lapnál(többségében) a CPU-z a PCH feszültségét mutatja sajnos,nem a CPU vcore-t.Többek között nekem is. -
MPowerPH
félisten
válasz
gainwardgs
üzenetére
Csak a lapot le kellene fotózni, a felső részét, a cpu fan csati környékét. Nagy felbontásban.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
gainwardgs
üzenetére
Mivel neked címezte, így biztos!

-
ffodi
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Persze, rendben van.

-
MPowerPH
félisten
válasz
gainwardgs
üzenetére
Igen, az rendben van.
Nincs közeli képed a cpu foglalat/táp körüli részről? Nagy felbontásban, hogy olvashatóak legyenek a jelölések.
-
ffodi
veterán
válasz
haddent
üzenetére
A BIOS-ban nem Normalra állítod a Vcore-t, hanem adsz neki egy konkrét értéket. Az LLC a LoadLineCalibration rövidítése, aminek a hatása, ha bekapcsolod röviden annyi, hogy csökkenti a vdropot. Szóval ha ki van kapcsolva, és beállítasz egy adott feszt, akkor terhelés hatására valamelyest le fog esni a feszültség, és nem annyi lesz terhelés alatt, mint amennyit beállítottál neki. Nem tudom a te lapodban van -e ilyen funkció, de ha van akkor valószínű több lépcsős. Minél magasabb a "szint", annál agresszívebben kezeli a vdropot. Szóval megfelelő szint beállítása esetén, annyi lesz terhelés alatt a Vcore, mint amennyit beállítottál neki a BIOS-ban.

Szerk.: Elviekben így kell beállítanod, de élőben még nem volt szerencsém z68P-DS3 laphoz, szóval csak az enyémből indulok ki, mert valószínűsítem hasonló.

-
ffodi
veterán
válasz
haddent
üzenetére
Ha nincs fent a legfrissebb CPU-Z, akkor hülyeséget is fog mutatni. Ha felrakod, de az sem jó, akkor ajánlom az EasyTune nevű progit (ami gyárilag jár a laphoz), az mindig jól mutatja a Vcore-t. Egyébként ha tuningolsz, gigánál szerintem felejtős a dynamic vcore, mert ha azt használod, akkor nagyon ingadozik a vcore. DVID mellett nincs LLC, és ha mondjuk beállítasz 1,2+0,16V-ot, akkor az elméletben 1,36V, de ha üresjáratban vissza is veszi, a terhelés megjelenésének pillanatában bőven 1,4V+ lesz (annyi amennyit a BIOS is mutat), és utána dropolja le annyira, emennyinek kb. kellene lennie. Ezt már kitapasztaltam, szóval nem a levegőbe beszélek. Használj fix feszt, + LLC-t. Gigánál ez a történet bukó.

-
haddent
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Giga Z68P-DS3 rev1.0
Intel Burn test Maximum -os a GFlop
De most LinX is 79-80 at adott, 64bites, AVX es.
Komolyan mondom ezt a szemét szar lapot bezúzom mindjárt... HWmonitor és cpuz továbbra is 1.05-6V, Aida64 1.176 és a bios 1.32 Mindezt úgy, hogy most +0.0V -ot raktam rá 45X szorzóval

Ez valamit magától adagol, pedig direkt próbálom letiltani az önműködését -
haddent
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
kezdek begolyózni....
Na szóval, alap V elvileg 1.2V. Ennyit írt ki a bios, amikor alapon volt. Most voltage contorlnál Dynamic Vcore v vmi hasonló nevűre adtam +0.16V tehát 1.2 + 0.16 = 1.36V ... aha persze, elméletben. Bios 1,46V -ot írt ki miután feltoltam mellé a szorzót is 45x re!!! Aida most 1,41V. Cpu-z és hwmonitor továbbra is ugyanazt az 1,06 - 1,05V -ot mutatja Cpu Vcore néven
Azért ez beszarás

lol és 4,5GHz en 30GFlop lett, amíg 3,4GHz -en 75Gflop

: Mi folyik itt?
-
Normi™
őstag
Az normális,hogy teljes terhelés alatt alapfeszültségen hallok némi halk sípolást a lap felől?
-
-
Giovanny
őstag
-
haddent
addikt
válasz
Giovanny
üzenetére
ok. és ehhez a Linx hez adna vki 1 linket pls? mert keresem, de nem találom, mindig ilyen szarokat találok :S ezért is prime95 zök

JA! És egy nagyon fontos kérdés: mennyi a maximális biztonságos feszkó ezeknek? Nem az érdekel, aminél még nem ég ki abban a pillanatban, hanem az, ami mondjuk 1-2év használat után sem teszi szarrá. Nyilván mástól is beszarhat, de azért ezt gondolom lehet tudni vmennyire.
CPU-Z: 1.056V
Aida64: 1.140V
Bios: 1.2V
HWMonitor CPU VCore: 1.06VEz mind egyszerre nézve, 100% stress test alatt
Na most akkor így merjek emelgetni feszkót, hogy egyiknél már meghalt volna, másiknál meg még bőven jó helyen vna....
-
kockaharcos
senior tag
válasz
haddent
üzenetére
CPU-Z is megfelel, de inkább ez: HW monitor Mutatja a minimumot,maximumot, illetve az aktuális értéket is.
Intel Burn test-el teszteld, Extreme módban. 8 szálon.!
Üdv
-
haddent
addikt
válasz
kockaharcos
üzenetére
értem. hát próba lesz akkor, nem kevés

Egyébként minek lehet hinni? Amit a bios ír VCore -nak, vagy amit az Aida64 stress test grafikonja? Mert most pl. bios 1,2V aida64 1,14V. Ha felhúzom, akkor változik, és az Aida ír már néha 1,36, amikor a bios 1,3 -at -
MPowerPH
félisten
válasz
Tirexi
üzenetére
A P67 -es verziónak 16+2, a Z68 -nak kicsit módosították ezt a részét, ami 12+2+4-et jelent. Így a cpu-nak 12 fázis jutott, a VTT-nek 2 fázis, ami a belső memóriavezérlő és az L3-at szolgálja ki, és 4 fázist kapott a CPU VAXG, ami tulajdonképpen a belső IGP -t jelenti.
Mivel más nem változott, így ha a tuningot nézzük jobb a P67-es, nekem az életben nem kellene az a vacak IGP.haddent: Adj neki több feszültséget. Plusz ha AVX-es LinX-el tesztelnél, akkor nem kellene várni 3 órát, hanem fél, de lehet negyed óra alatt kijönne a hiba.

-
haddent
addikt
Üdv emberek. Már kérdezgettem, de azóta van új infóm, és most szeretném értelmesen, minnél több részlettel feltenni a kérdést, hátha tud segíteni valaki :]
Szóval adott egy OEM verziós, B batch-es, Costa Rica -ban készült (ki tudja, hátha számít?)
Core i7 2600k. Van mellé 4gb ddr3 1333 kingmax ram, egy Corsair CX420 táp, és egy Gigabyte Z68P-DS3 rev1.0 alaplap.Alapfeszültségen elvileg 1,2V behalt 3óra prim95 után 4GHz-en

miÉRT? -
MPowerPH
félisten
válasz
Tirexi
üzenetére
Ez nem így van. Tápellátás, és nem a fázisok számítanak, hanem az alkatrészek minősége, és működési elve. Aki fázisok alapján veszi az alaplapot, az meg is érdemli. Legjobb példa a Maximus IV Extreme, ami 8 fázisos cpu, és 3 fázisos memória tápkörrel bír. Akkor most hogy is van ez itt a fázis dobálással?

1.52v? Ejj, hát nem tudod?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jah, még egy kis info a fázisok dobálgatásáról. Az LGA2011 -es Rampage IV Extreme mennyi CPU fázis kapott? 8-at. Ha egy 3960K alá elég ennyi, akkor egy 2600K-nak ez miért kevés? Tehát számít valamit is a plusz fázis? NEM, csak növeli a fogyasztást. Ezeken a mezei lapokon tök mind1, hogy hány fázis van, mindegyik ugyan olyan felépítésű, és a működési elve is megegyezik.
-
MPowerPH
félisten
-
Manitou
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
És ha ártól elvonatkoztatunk, akkor ASRock P67 EXTREME4 GEN3 jobb lenne tuninghoz?
-
Manitou
veterán
2500K vagy 2600K-hoz milyen olcsó tuningos deszkát tudnátok ajánlani?
P67 vagy Z68-at lenne érdemes venni hozzá? -
XaraX
addikt
válasz
katt777
üzenetére
Egy 580GTX sem tud az árkülönbözetével arányosan többet egy 480GTX-nél, mégis veszik az emberek.
És még sorolhatnánk.
Nem arról szól a számítástechnika, hogy megéri-e.
Egyébként Én nem tudtam magam rászánni még soha, hogy vizet rakjak a gépembe, így csak léghűtő jöhet szóba. -
ÁdiBá
veterán
Van nekem egy i7 2600K processzorom ami most 4.6Ghz en megy.
Nagyon gyors, azt hittem már nem lehet gyorsabb, mikor úgy döntöttem hogy egy SSD vel meglepem a rendszert, hogy azon daráljon a windows.
Eszméletlen szinten gyorsult fel az egész gép, hát félelmetes.
1 Katt 1 művelet azonnal.... Sorry, sok embernek van itt SSD je, de tényleg nem hittem volna hogy ennyit számít, ennyivel gyorsabb lesz még egy i7 nél is a rendszer. -
Crossfit007
senior tag
Nálam meg sikerült teljesen stabilizálni 4.6GHz-en 1.325V-al, ez már tökéletes 24\7 beállítás lesz.

Néztem 4.7-et is 1.352, majd 1.368V-al, de a LinX mind két esetben hibával leállt. Szerintem oda már 1.375V kéne neki, annyival meg felesleges megkínálnom szerintem 24\7-re +100MHz-ért... -
katt777
félisten
válasz
Normi™
üzenetére
Nálam még a 4,5GHz is -0.080V-tal megy, így megy fel 1.280-ig, efölé kizárólag LinX-szel. 4,1GHz-en stabil a procim -0,175V-tal.

BMW001: Nálam a 12K-s Ninja 3 tökéletesen bevált. Egy jól szellőző házban feljebb is mehetnék, de 1.3V-nál úgysem adnék többet a procinak.
jános: Lásd feljebb.
XaraX: Egyetlen drágább léghűtés sem tud az árával arányosan többet egy 12k-s, jó hűtőnél, max. pár °C-kal. Szerintem értelmetlen vízhűtés áráért léget venni.
ffodi: D14 + ventik cseréje, az megint egy olcsó megoldás.

asuspc96: Ninja 3
kockaharcos: IBT is leterhel mindent, akár LinX szinten is, ha úgy állítod be.
-
SaiyanJin
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy videoeditáláshoz illetve mkv-k (720p,1080p) konvertálásához megfelelő e a sandy bridge 1155 mondjuk egy 2600k belső gpu-ja.Továbbá nem egyértelmű számomra hogy az Asrock Z68as chipsetes alaplapon van e integrált GPU, ill. az megfelelő e lenne ilyen feladatokra.Előre is köszönöm.
-
volvoguy
addikt
Udv! Az elegendo ha az alaplapon levo procira csak siman raerositem a gyari hutot avagy a pasztat szet kell kenni?
-
lajtika
aktív tag
Üdv, nem vagyok egy nagy pc guru.Ezért írok ide, Egy nagyon halk csendes alacsony fogyasztású gépet szeretnék összerakni. Amivel néha heti egy-két alkalommal játszani is lehet. Ki néztem egy Intel I3 2120T procit. Mivel nem nagyon találtam róla tesztet ezért érdekelne néhány hozz értő vélemény, hogy érdemes-e ilyen prociban gondolkodnom vagy legyen a sima i3? Mekkora lehet a különbség a teljesítményben?
-
Tirexi
addikt
Az elvileg AVX nélküli LinX azért kapsz annyit és azzal teljesen jó mert 4.6-on HT-vel én is annyit kapok AVX nélkül.
AVX-es LinX-el teszteld le akkor többet kapsz kb 95-100 körül.
Ha kikapcsolod a HT-t akkor jobb eredményt kapsz de ez csak a tesztprogramban lesz jobb."HT OFF linx teszt esetében ha stabil, az gondolom HT ON esetében nem jelenti ugyanezt"
Ez pontosan így van mert általában a HT-hez több fesz is kell. -
^Boss
őstag
halihó
4.6-on hajtott 2600K LinX-ben 20000-es problem size-al 3068 memóval HT ON 52 GFlops mennyire para? illetve HT OFF linx teszt esetében ha stabil, az gondolom HT ON esetében nem jelenti ugyanezt, így az a kérdésem, hogy hogy teszteljek? pár éve nem volt asztalim, lga775 q9550 korból jöttem, kis segítség jól jönne

-
zoleeno1
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
eddig mennek hiba nélkül

-
zoleeno1
veterán
válasz
asuspc96
üzenetére
Kingston KHX1600C9D3B1K2/8GX ramom van és én is 1.5V-ra fixáltam a feszt, mert azt írták itt a "nagyok", hogy SB-nek az a jó
Viszont azt nem vágom, hogy nálam AIDA miért írja ezt zárójelben: Memóriavezérlő: 1.20V ?Akkor most mi a jó, ha 1.5V-ra fixálom, vagy ha hagyom 1.65-ön?

-
asuspc96
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nekem 1,5V mennek a memók mert mások (itteni tagok) ajánlása szerint az 1,65V sok a z 1333MHz-hez
Ez jó mellé ? (nem akarom kinyírni....)ha hülyeséget beszélek nézzétek el...este van...

asuspc96
-
lavorka
aktív tag
válasz
kockaharcos
üzenetére
nagyobb kép nem volt?
-
kockaharcos
senior tag
válasz
Tirexi
üzenetére
Ha ment 5 óra videókonvertálás, akkor valszeg nem lesz vele baj, de én biztosra mennék IBT-vel, bár az meg túlterheli a processzort. Na mind1, tegnap én kiteszteltem 1.25V-on ultrastabil 4200MHz-en.
Ma rátoltam 1.35V 4700MHz-et, bluesreen lett belőle
3DMark Vantage alatt is, mondjuk ott psyhics teszt alatt 100%-on ment a proci a billentyűzet szerint. Aztán 4,5GHz-en vígan lefutott,majd ráküldtem 5 kör extreme IBT-t, az is ment szépen.Ramokhoz visszatérve: így néz ki, ne mondjátok a kábel mendzsmentet, nem volt még időm rá, csak összedobtam a gépet, majd jövőhétvégén!!
: [link]Én is beállítanék szívesen egy 4,5GHz-es 24/7-es beállítást, de inkább maradjunk a biztos megoldásnál!

-
Speed®
titán
válasz
Tirexi
üzenetére
Kellő távolságból (időben) szemlélve a dolgokat csak azt lehet Neked mondani erről, hogy frissen született borjúnak minden kapu új..
Ezek, amiket leírtál, már mind ki lettek tárgyalva nem egyszer, de eltérő vélemények vannak, ezért láthatsz ezt azt. Olvass el mindent, szűrj le belőle olyan infót, ami Neked megfelel és ne foglalkozz a többivel.. -
Tirexi
addikt
válasz
kockaharcos
üzenetére
players111:
THX.
Erdei88:
Akkor mostantól és is.

Speed(R)
THX.
-
Tirexi
addikt
válasz
kockaharcos
üzenetére
Csá Cubefighter.

Na szal.
Mivel igazából csak most derülnek ki a dolgok ezért adtam az érzésnek szal ma már 4.7Ghz 1,37V-on megy éjjel nappal. Hőfok konvertálás alatt max 69. (LinX-et nem próbálok mert felesleges, ma már lekonvertáltam 5 óra videót és még mindig megy a gép)Más:
De most látom, hogy akkor a memót is lehet emelni 1,65V-ig? Eddig úgy volt, hogy az SB nem szereti ezt most meg még is lehet??? Mi a fene van itt ezen a fórumon?
Az egyik ember azt mondja nem lehet a másik azt mondja lehet sőt még alá is támasztja Asus barátunkkal.
Persze a VTT-t is emelni kell hozzá, hogy benne legyen a 0,5-ös különbségben. De ez miért zavaró? Ha a VTT-t emelem az is öli a CPU-t vagy mi?
Most már tényleg jó lenne tudni, hogy mi adható a CPU-nak és mi nem mert ez az összevisszaság értelmetlen és ha betéved ide valaki nem tudja eldönteni, hogy most mi a fene van és mi a jó/rossz beállítás.
Eddig az volt, hogy max 72 fok lehet de rácáfoltak erre mert mehet 85-ig aztán az volt hogy 1.36V még elmegy de erre is rácáfolnak.
Most akkor van olyan aki tényleg tudja, hogy mi merre meddig vagy csak találgatunk össze vissza? Ez már kezd irritáló lenni...Várom a kielégítő választ.

-
kockaharcos
senior tag
-
kockaharcos
senior tag
válasz
Tirexi
üzenetére
Mugen 3 is betakar 1 memória slotot, de szerencsére a HyperX elfér alatta

Mennyin használod a 2600K-t Tirexi? 24/7-ben?:
g,skill ripjaws volt kinézve, Corsair kilőve sajna nem fért volna el!! De ez is nagyon jó, ha lazítanék az időzítéseken, akkor simán menne az 1866MHz.
Most 1.5V-on megy 1600MHz-en, 9-9-9-24 CL9-ben.Egyébként Intel ajánlása szerint 1.5V +- 10% szvsz még beleférhet az 1.65 is, van aki 1 éve így használja, és semmi baja, még nem számolt be processzor degradálásról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Óra topik
- Két 8 GB-os VGA-ra teszi fel ezt a negyedévet az NVIDIA?
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro-White Titanium-128GB-Akku:97% - Megkímélt Újszerű állapot!Jótállás:2028.05-ig
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG CM 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion 5 15ACG6 165Hz Gamer notebook -R7 5800H 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Giga lapnál(többségében) a CPU-z a PCH feszültségét mutatja sajnos,nem a CPU vcore-t.Többek között nekem is.

És mi az az LLC?:S

Minek meg hova?
A 27"-os monitoron szépen mutat!