Hirdetés
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
boogie84
veterán
válasz
BRIKLY
üzenetére
Alaplapja és processzora válogatja h nekik mi a jó...
Nálam ezen hsz óta így megy: 2500k@4,4Ghz
-
boogie84
veterán
válasz
janos666
üzenetére
50-80 fps volt átlagban. tud ez a 1070 120fps-t is, de nem ezzel a procival

-
boogie84
veterán
válasz
Chosen
üzenetére
Az enyém ettől megy ilyen beállításokon: 2500K@4,4GHz
-
boogie84
veterán
Üdv urak, rég jártam a topiknál.
Láttam, hogy egy alap 2600K nem hajtja ki a 1080-as GTX-et. Kérdésem az lenne, egy 2500K@4,4GHz megmozgatná a fantáziáját? Vagy vehetek új procit+lapot+ramot, hogy megérje megvenni egy 1080-as kártyát?

Köszi a választ.

(#36017) DjDanee87: Vettél már VGA-t? Most látom h igen, mennyire van kihajtva?

-
-
boogie84
veterán
Aki gondolkodik h feltegye e a win 8.1-et, hát azoknak annyi infó, h az uefi-ben nem is jártam, és hibátlanul megy az új windows. Megmaradt a tuning természetesen.

-
boogie84
veterán
Még nem tettem fel új rendszert, valszeg ez is lehet az oka. De mit gondoltok mitől lehet h ha filmet, v pl most bf4 online közvetítést nézek akkor időnként be be akad a a videó, és az a tipikus zzz hang, akadás hallható pillanatra.
Remélem nem haldoklik a proci.
-
boogie84
veterán
Most h jön a BF4, és ha sikerül elpasszolnom az SSD-met akk felteszem a wn 8.1-et. Kérdés h normálisan lehet e 4,4 körül járatni a 2500K-t mint win7 mellett? Van tapasztalatotok már?
-
boogie84
veterán
válasz
odorgg
üzenetére
Mennyivel megy most? Mennyire melegszik? Van ertelme?
Mit gondolsz ha a lapnak adsz kakaot akk kevesebb osszfogyasztasod lesz?
Amugy ha megemeled akk mibol gondolod h a lappal lesz a gond ha fagy? Mi van ha pl a ramoknak ez nem tetszik, de megnivelve a ramok feszultseget esvagy orajelet fel v le valtoztatod akk nem fog mukodni?
Sok dolog alapja. En nem valtoztatnek. -
boogie84
veterán
-
boogie84
veterán
Üdv urak, így látszik meghalt a SATA 3 vezérlőm. Csak is és kizárólag az SSD-t látja. Sem a sata2-es vigyót/kat, sem a dvd írót. Portalanítani akartam, úgy mint előzőleg többször is, kompresszorral fújtam, visszateszem a ház oldalát, erre úgy indul mintha bios reset lett volna. Na mondom itt valami nincs rendben.

Utolsó esélyt adok neki hátha változik valamit a biosfrissítés után, bár parázom tőle.
Azt hiszem nekem ez volt az első és egyben utolsó asrock lapom.
Milyen lapot javasoltok helyette?
(gtx680 projekt fail)
-
boogie84
veterán
válasz
Cybertrone
üzenetére
Látom nem akárki vagy, de én legalább jót dobtam be. Sztem nem sok köze van annak a PWM frekvenciának a ventilátor vezérléshez.
[link] Megnézheted a biost ha nem vagy lusta.
(#23521) lala42: Sajnos nem derül ki h pontosan milyen frekvenciára utal az a PWM, de a processzorhoz van köze. [link] Egyébként lehet h a giga topicban többet tudnak segíteni.

-
boogie84
veterán
válasz
lala42
üzenetére
The Advanced CPU Core Features Sub Menu has gained a couple of settings. These are PWM Frequency Control and CPU Over Current Protection. The former allows you to alter the PWM frequency, whilst the latter allows you to set the maximum value for CPU over-current protection.
-
-
boogie84
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
Igazad van, félreértettem!
Csak összehasonlítani tudom az én értékeimmel. 4,4GHz 1,256V nálam ennyi volt az a fesz amit az lapalap auton adott a cpunak alap órajelen terhelve. Nála szinte ugyan ez a helyzet.
Összehasonlító tesztet nem néztem a Macho és a Noctua között, ez tény. Nem tudom h mennyivel jobb a másik hűtő, mint a Noctua, de sztem nem ég és föld.
Vagyis sztem 70fok körül lenne 4,4, 4,5GHz-en.
-
boogie84
veterán
válasz
Logicman86
üzenetére
Nálam 4,4GHz + 1,256V-on linx-nél 70 alatt megáll. Noctua NH-U12.
Vagy jobb a Noctua, vagy jobban szereltem fel, vagy jobb a Noctua paszta. Próbált ki a 4,4-et, hátha alacsonyabb lesz a hőfok, az a 100MHz pedig semmit sem számít.
(#23391) Logicman86: Nem vészes a 80 fok sem, ha nem ezen hajtod folyamatosan. Nincs olyan hétköznapi program ami így leterhelné. Játékok alatt nálam 55-talán 60 fokos a proci extrém melegben.
-
boogie84
veterán
válasz
SzaboDeGergo
üzenetére
A számok mögött feltűnhet a K, a T vagy az S betű. A T széria az energiatakarékos, az S pedig teljesítményre kihegyezett processzorokat jelöli, ezek között az alapórajel és a fogyasztás jelenti a különbséget. A K széria a már most is kapható K szériához hasonlóan szorzózármentesen kerül forgalomba, tehát alapvetően a tuningosoknak készül
-
boogie84
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Nekem Noctua NT-H1 van. Tök jó. Nem is drága.
-
boogie84
veterán
-
boogie84
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Több feszt nem kap a CPU, mint amennyit alap órajelen maximális terhelés alatt auton ad neki az alaplap. Nincs feszültségtöbblet.
(#22655) F_Zolee: CPU limit? He? Az válasz arra h mitől van, ha visszaveszem az órajelet?
-
boogie84
veterán
Utóbbi időben több kékhalált láttam mint tavaly egész évben. Mitől lehet ez? Semmit sem változtattam a beállításokon. Most már kicsit érdekel h mitől lehet...

Havi egyszer kb látok egyet. 2 volt amire emlékszem. Nem értem a dolgot.
Múltkor filmet konvertáltam telefonra, most pl cod4 közben dobott egyet. Stop 0x0000001A
Ötlete valakinek?(#22653) F_Zolee: N haragudj, de nem értem mit írsz.

-
boogie84
veterán
válasz
maross
üzenetére
Ha azért szedted szét mert probléma volt vele, lehetséges h valami elszállt. Ez a rosszabbik eset. Ne everestet tölts le hozzá, hanem realtemp-et vagy coretemp-et.
Én ezekkel nézegetem a hőmérsékletet.Tudja egyáltalán h garanciális probléma e az ilyen hiba? Gondolom igen... Feltéve ha a proci a ludas. Másrészt nem lehet h az alaplap?
Hűtők: [link], [link], nekem ilyen van,
-
boogie84
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Dede, épp most nézem én is!
-
boogie84
veterán
válasz
katt777
üzenetére
Perpill most nekem is 30 körül vannak a magok, vga 44. De ez nyáron nem így lesz.

más:" Egy BF3 ba közel se tudd GTX460 al úgy játszani, ''bár ahogy halottam i7 képes a VGA Vram hoz memóriát adni... legalább is nekem ezt mondták hogy pl GTX570 1.2Vramot kipótolja ha nem elég a játéknak'' "
Erről van valakinek infója??
-
boogie84
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Tedd át sata2-re. Sztem sebességben nem veszel észre különbséget. Ha az megoldotta a problémát, akkor érdekes a dolog, mert úgy volt h a B3-as lapokban már javítva lettek az ilyen problémák.
Azon ne parázz h cserélhető lemeznek látja, nálam is.
Illetve nem is cserélhetőnek, de ott jelen van ahol a pendriveot lehet eltávolítani. -
boogie84
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Még mindig probléma lehet a sata3-al??

-
boogie84
veterán
válasz
gainwardgs
üzenetére
De meg ám!
Nálam 1,256V-on megy 4,4-et. Nálam ennyit ad a lap cpuz szerint alap órajelen. -
boogie84
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Én sem olvastam, viszont tényleg ez a kettő hiba lehetséges. Proci, vagy lap.
(#22194) strebacom: Hallgass (#22195) Pietrosz kollégára. Nem kell agyon nyúzni. Főleg nem órákat linx-el.
-
boogie84
veterán
válasz
strebacom
üzenetére
Állítsd a Vcore-t 1.304V-ra.
Offset modot be, majd az offset értéket addig addig csökkented, míg stabil a géped. -0.010V sztem kezdésnek jó is lesz, aztán ha még ok a dolog, semmi hiba, akkro -0.015V... stb.(#22178) Gazsi00: Elképzelhető h tényleg az a baja, nem mondtak hülyeséget. Kipróbálnék a konfigodban egy másik procit, lehet h a lap a ludas. Procit használtan nem szívesen vennék.
-
boogie84
veterán
válasz
strebacom
üzenetére
Sztem ugyan ezeket belőheted, neked már csak a feszültségekkel kell játszanod. Az offsetet addig növeld mínuszba, amíg terhelés alatt nem hibázik a géped.
Vcore: saját érték amit belőttél fixen minimumra.
CPU Core Voltage - Offset Mod
Offset Voltage: amíg tudod növeld mínuszba. -
boogie84
veterán
válasz
strebacom
üzenetére
Nálam így van belőve. Igaz h ez egy 2500K@4,4GHz.
CPU Ratio Setting - Fix - 44
Internal PLL Overvoltage - Disabled
Intel SpeedStep Technology - Enabled
Intel Turbo Boost Technology:
Short duration power limit - 250
Long duration power limit - 250
Core current limit - 300Power Saving Mode - Disabled
Vcore: 1,256V
CPU Core Voltage - Offset Mod
Offset Voltage: -0.025V
CPU Load-Line Calibration - AutoEnhaced Halt State (C1E) - Enabled
CPU C3 State Support - Enabled
CPU C6 State Support - Enabled
Peckage C State Support - Auto
CPU Thermal Throttling - EnabledLényeg h mikor belőtted a fix feszültséget akkor a CPU core voltage fixen volt megadva.
Belövöd az offset modot, növeled a feszültség csökkentést amíg terhelés alatt bírja az ezáltal a procinak adott feszültséget. Nálam -0.050V már kevés.(#22173) strebacom: Nincs bekapcsolva az offset mod ill a beállításaim vége Enhaced Halt State (C1E) - Enabled....
Ezek veszik vissza idle az órajelet. -
boogie84
veterán
válasz
gabrielarky
üzenetére
Ha nem használod az IGP-t akkor jobb az 2550.
-
boogie84
veterán
válasz
pigatt
üzenetére
Egyszerre több dolgot változtatsz...

Vram 1,5V. Ezt írja a ram típusa is. Ez után tegyél vissza mindent alapra. Majd járasd így a gépet, ha így is gáz van akkor alapjában véve alkatrész, vagy kompatibilitási gond van.
Ha így nincs gond, akkor jöhet a
- manuál szorzó állítása, de még mindig auton minden
- megnézed mennyit kap a proci a laptól, belövöd ezt fixnek
- majd elkezded finomhangolni offsettel. -
boogie84
veterán
-
boogie84
veterán
válasz
Gaben01
üzenetére
A kettő közül én az olcsóbb és jobb Thermalright Silver Arrow-t választanám. Egy összehasonlító teszt: Thermalright Silver Arrow vs. Noctua NH-D14 with Overview
-
boogie84
veterán
válasz
üzenetére
Az komoly!!
Én marha miért adtam el postával együtt 14-ért a HX520-at. 
(#20605) shteer: 330W körül evett játékok alatt a gépem, mikor megvettem. BF3 alatt még nem próbáltam. Vicc h az E8500 + HD4890 is ennyit evett.

Az én 570em is csak órajel emelést látott, BF3 alatt viszont alapon használom, mert csak úgy nem hibázik. Érdekes.
-
boogie84
veterán
válasz
Crossfit007
üzenetére
Már csak az a kérdés h kit érdekelnek a szintetikus tesztek...

Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Új Kipsta agility 100 focicipő (43-as)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![[link] [link]](http://www.kephost.com/images/2016/10/16/win10.png)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Hála a jó égnek az enyém csendben van. Garis probléma?