Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sparkle grafikus kártyák Intel Battlemage architektúrával
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
XaraX
addikt
válasz kicsipapucs #37215 üzenetére
Hm, hol kezdődik nálad az " extreme" tuning?
-
XaraX
addikt
válasz gtx560unlock #36669 üzenetére
Zavart érzek az erőben, már nem tudom, ki kicsoda, de gondolom, Ti/Te tudod.
2600k-m csak egy volt, gyakorlatilag az első , ami az országba érkezett anno, igaz, használtan vettem már akkor is.
Így sok tapasztalatom nibcs velük, de nem gondolnám, hogy jellemzően 1,3 alatt mennének 4500-at stabilan. -
XaraX
addikt
válasz gtx560unlock #36669 üzenetére
Erősen cpu függő, hogy mennyi a fesz igénye.
És az is szerintem, hogy mennyi az egészséges fesz.
Volt olyan 2500k-m, ami kis fesz igényű volt, ellenben erősen melegedett, és volt olyan is, ami az előzőhöz képest jóval többet kért, viszont korántsem volt annyira forró fejű.
Ha tudod hűteni rendesen, akkor szerintem akár 1.4ig is mehet(lehet, ezért sokan megköveznek most ), mármint tartósan.
Tesztekre bőven 1,5 fölött is adtam neki, léghűtéssel, és semmi baj nem történt.
Linx alatt, ha nem megy 85 fölé, szerintem elfogadható, valós terhelésnél sosem lesz 75-nél több akkor. -
XaraX
addikt
válasz Pixx96 #36667 üzenetére
Nem ördögtől való gondolat a 4500 mhz szerintem.
Viszont ahhoz, hogy 1.3 alatt menjen annyit, egy elég jó cpu is kell,+ az ex3-ban ugyanazzal a fesszel minimum egy szorzóval kevesebbet ment minden cpu-m, mint az ex4-ben.
Tehát, ha fogadnom kellene, lényegesen nagyobb összeget tennék arra, hogy nem , mint, hogy igen.
Mármint 1,3 v alatt.
4500 fölött meg minden 2500k-nak irreálisan megnő a fesz igénye tapasztalatom szerint, 24/7-re nem biztos, hogy érdemes erőltetni.
Jelenleg az az ex4-ben 4500-on használom 1,286-al az egyik procimat, az ex3-ban 1.3-al 4200-on a másikat.
Följebb nem látom értelmét a fent írtak miatt.
Igaz, nem is tuningbajnok egyik cpu sem.[ Szerkesztve ]
-
XaraX
addikt
válasz F e Z o #36664 üzenetére
Életem egyik legjobb döntése volt az EX4
Erős ellenérzésem volt az Asrock mivolta miatt, de most már több, mint 4,5 éve nyüstölöm teljes megelégedéssel.
Én, aki volt , hogy havonta 3 lapot is "elhasználtam", mert valamiért nem tetszett.
Utolsó ilyen lapom még AMD vonalon egy DFI lap volt, amivel tökéletesen meg voltam elégedve.
Az EX4 "túlélt" egy villám csapást is már több, mint egy éve, elvitte a hálókártyát, de más nem károsodott benne, egy PCI-E hálókártyával vígan teszi a dolgát továbbra is.[ Szerkesztve ]
-
XaraX
addikt
válasz Pixx96 #36654 üzenetére
Nem nagyon megjósolható szerintem, mennyi fog kelleni Nálad ugyanazon sebességen.
Nekem volt pár 2500K-m az évek folyamán, mind más és más volt.
Van jelenleg is 2 Asrock lapom, egy z68 EX4 és egy EX3.
Ami biztos, hogy az EX3 lényegesen rosszabb tulajdonsággal van megáldva tuning terén.
Két példa, amikor at EX4-ben gond nélkül ment, és az EX3-ban el sem indult ugyanaz a cpu.
Az első és a második cpu nem ugyanaz.
Sőt, egy harmadikról is van képem, ezt használom jelenleg is, az EX3-ban ugyanezekkel a beállításokkal meg sem nyekken.[ Szerkesztve ]
-
XaraX
addikt
válasz szemmelver #36634 üzenetére
Észre.
Extrém esetben el sem indul, ha igen, jó eséllyel nem lesz stabil. -
XaraX
addikt
válasz F_Zolee #34013 üzenetére
Most G.Skill-eket használok, egyik gépbe 2x4 giga 2133-ast, gond nélkül mennek, másikba 1600-as 2x4 giga 1866-on ugyancsak.
Corsair-ból a fekete magas bordás ramok ugyancsak problémamentesek voltak nálam, viszont az alacsony bordás nem nagyon akart menni gyári érték fölött.
A Geil Evo Corsa 2133-as is csak fesz emeléssel tudta a gyári értékeket, 2 darab 2x4 gigás kittet próbáltam, mindkettő ugyan olyan volt.[ Szerkesztve ]
-
XaraX
addikt
Hm, Én már rég kerestem a megfelelő feszeket a megfelelő sebességekhez a procijaimnál, ( már tudom, mihez mennyi kell), de emlékeim szerint nem egészen így csináltam, ahogy Te.
Szerintem lényegesen egyszerűbb, ha fix feszekkel próbálkozol, és nem offsettel.
Ha megtalálod a számodra megfelelő sebességhez a hozzá illő feszt, ráérsz utána offsetben belőni. -
XaraX
addikt
Te tudod, versenyre nem Trabantot használunk, max saját kategóriájába.
Bizonyos tartalék, úgy látom, ebben is van.
Két Asrock lapom is van, mindkettő képes akár 5 Ghz-re is, ha kell.
( Az EX4-et a megjelenésétől használom, 4.5 alatt nem ment benne tartósan a proci, és nem igazán adnám egy lapért se oda.)[ Szerkesztve ]
-
XaraX
addikt
"Tudom, hogy nem tuningra van ez a lap, annó amikor még vettem, nem gondoltam volna, hogy OC-ra lesz szükségem."
"Ez az Asrock egy rakás f*s... Akár hogy is próbálkozom, fél óra után mindig kék halált kapok, pedig már rég letettem arról, hogy 4,5 ghz-en fog ez menni."
Ez így elég fura.
Leszarozod, holott Te írtad, amit írtál.
Általánosítod, hogy az Asrock..., holott, ha tuning a cél, akkor ahhoz válasz lapot.
Akár Asrock-on belül is. -
XaraX
addikt
-
XaraX
addikt
válasz Speed® #33531 üzenetére
Azért nem kell a csendről lemondani...
Sajna nem egy WR proci, mint látszik.
Igaz, 1.3 alatt is elmegy 4500-at, de 24/7-re így van állítva.
A cpu hűtőn csak az egyik venti van fent, leszabályozva fix 700-ra, 3 házventi fix 300-500-on járatva,
Így gyakorlatilag hangtalan.
[link]
[link]
Tudom, nem kevés a 9x fok, de nepi terhelésben meg sem közelíti.
Mindezt teljes csendben.[ Szerkesztve ]
-
XaraX
addikt
válasz lancellott #31207 üzenetére
Ivy-val megy csak 2133 fölött....
-
-
XaraX
addikt
válasz katt777 #30974 üzenetére
Tévedés, nem kötelezhet senki arra, hogy évekig tárold a megvásárolt eszközök dobozát.
Volt itt a PH.-n is egy írás a gariztatás témájában, csak nem találom.
Gyakorlatban pedig bármelyik nagykerben gariztattam, sehol nem kellett a doboz, ha mégis abban vittem, kivették belőle a terméket, és visszaadták.
A csere darabot pedig saját dobozában kaptam meg.
Hogy kiskeres példa is legyen, Iponban a csere legtöbb esetben az a hibás alkatrész dobozában kerül vissza hozzád. -
XaraX
addikt
-
XaraX
addikt
válasz szacsee #30613 üzenetére
"(nálam 1,24V-ra beeső fesznél 1,305-1,32-re is felugrik amikor nem kap terhelést (HWinfo) méri a maxot is én azzal olvasom ki az értékeket."
Hwinfo cpu vid-et mutat.
LLC1 esetén valóban felülfeszeli az asrock a beállítotthoz képest kicsit, de nem annyira vészes a helyzet talán.
1.35 fölött offset beállítással csak tényleg jó hűtővel érdemes próbálkozni az llc1-el.[ Szerkesztve ]
-
XaraX
addikt
válasz pityu6 #30410 üzenetére
Több ram, ram sebessége, háttérben futó folyamatok mind befolyásolják a Gflops értéket....
Ha nincsenek túl nagy kilengések, akkor nem érdemes foglalkozni vele.
Ha kevés a fesz a cpu-nak, akkor viszont folyamatosan változó értékeket fogsz látni, ez már gáz.
Ha biztosra akarsz menni, és nagyobb értékeket szeretnél látni, lőj le minden alakalmazást, ami nem létszükséglet, ne használj böngészőt, és meglátod.[ Szerkesztve ]
-
XaraX
addikt
-
XaraX
addikt
válasz Henker2 #28715 üzenetére
4 Ghz-en ez teljesen rendben van.
A Gflops értékek változását egyébként nagyban befolyásolja, ha közben mást is csinálsz.
Elég néhány böngésző ablak megnyitása vagy a vírusíró éppen frissíti magát, és esik az érték abban a körben.
Amit használsz, AVX-es, ha nem az lenne, 60 körül lenne a Gflops.[ Szerkesztve ]
-
XaraX
addikt
válasz Henker2 #28698 üzenetére
Auto-n gyakorlatilag LLC 5-re állítod, azaz a legnagyobb lesz a drop.
Ha biosban beállított értékhez közelít szeretnél elérni, használd az LLC 2-öt.
1 esetén sokszor a beállított fölött is ad neki.
Az, hogy offset-ben mennyit tudsz minuszolni, ugyancsak az LLC beállítástól függő.
Auto vagy 5 esetén tudod a legtöbbet beállítani.
Ne azt nézd, mennyit minuszoltál, hanem azt, mennyi a fesz terhelés alatt. -
XaraX
addikt
válasz pincehely #28453 üzenetére
Ez nem brocken, szvsz más a felfogatása.
Inkább ez, igaz itt 775-re szerelik, de az alapja ugyanaz. -
XaraX
addikt
válasz Henker2 #28451 üzenetére
Nem volt sose ilyen hűtőm, de feltételezem, alulra az, amelyiknek a négyzet van a közepén , a luktávolságnak megfelelő furatokon átdugod a hosszú csavarokat, ezekre az alátéteket, rátekerd mindegyik végére a fényes csavarokat.
Ezekre mennek a keresztpántok, a hűtőn átdugod a "H" vasat, és rögzíted.
Legalábbis szerintem így. -
XaraX
addikt
-
XaraX
addikt
válasz csucsbicep #25753 üzenetére
Nem volt B75-öm, nem tudom.
Viszont akkor nem a cpu a korlát, hanem a lap. -
XaraX
addikt
válasz Speed® #24003 üzenetére
Lehet, nem jól értelmezem így este( egész nap füvet nyírtam, a fene egye meg ), de Ő arról beszél, hogy bios-ban tolta fel a szorzót 41-re, nem?
Ti meg arról, hogy bios-ban 39-ig lehet emelni, aztán a turbo.
Ok, tudom, nem bios, uefi, tökmindegy.
Egy LinX terhelés cpu-z képpel, és tisztább lenne a kép, hogy megy 4400-at.
Sosem volt non k procim.
(#24007) FaTHI
Indíts egy Linx-et, prime-ot, tökmindegy, + egy cpu-z-t.[ Szerkesztve ]
-
XaraX
addikt
válasz BigBlackDog #22963 üzenetére
Kicsit több kell hozzá, mint szerencse, hogy azzal a hűtővel 5 ghz-en tudd használni szvsz.
Cs-vel kezdődik, és oda a vége. -
XaraX
addikt
Nekem jelenleg is van mindkettő...
Semmivel nem lassabb a 4-es USB3 vezérlője, mint a 3-nak.
Több eszközzel próbáltam, ugyanolyan stabilan és sebességgel kezelte őket mindkettő.
Asrock topickban is osztotta pár ember az igét, hogy így sz@r, úgy sz@r...
Nagyon régi driverek esetén nem tudom, milyen volt, a mostaniakkal rendben van.
Persze, gondolom, nem mindegy a csatlakoztatott eszköz sem.
Gagyi user gagyi eszköze minden bizonnyal sz@r vezérlőt szül, valamire rá kell fogni....
A többit Savanya leírta mögöttem..[ Szerkesztve ]
-
XaraX
addikt
Leírom ide, némileg off...
Tegnap eladtam a vga-t az 1. gépemből, IGP maradt egyelőre.
Azóta nem hajlandó elaludni, vagyis elalszik, és ébred is egyből.
De nem normál módon indul, hanem mint amikor resetet nyomsz, kérdezi, hogy " normál"...
Leállításnál leáll, és indul egyből.
Gondoltam, Win probléma, újrahúztam,úgyis régi volt.
Ugyanazt csinálja.
Ha lehúzom a HDD-t, csak az ssd és az odd van rajta, akkor minden ok.
Valaki tapasztalt ilyet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest