Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Plazma TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktor77
titán
válasz
Archanon
üzenetére
De, ennek így kell lennie. Üresjáratban ennyin megy. Indíts valami prociizzasztó alkalmazást mellé, és úgy nézd meg.
MOD: De erre mondjuk magadtól is rájöhettél volna. Ott van lejjebb a VGA-d órajele, az is csökkentve van éppen. Nem kell túl sok logika, hogy rágyere, hogy esetleg a proci is így tesz.

-
Viktor77
titán
Core GT = the integrated GPU part of your processor
Core IA = the classic CPU part of your processor
CPU, CPU Package, CPU IA Cores, CPU GT Cores, CPU #1 / Core #n are all measured by different diodes, either internal ones built into the CPU, or via external diodes managed by the notebook motherboard. We usually recommend to watch only the CPU #1 / Core #n temperatures, since those are the ones managed by the Intel DTS technology that prevents your CPU from overheating.
Ezt Fierytől (AIDA készítője) idéztem, egy külföldi fórumról.
-
Viktor77
titán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nézd meg Speedfannal. Ott hozzárendelhetsz ventiket (így a CPU-ét is) a magokhoz is, és megadhatsz határhőfokokat.
-
Viktor77
titán
válasz
Pickle Rick
üzenetére
A procit nem lehet tuningolni.
-
Viktor77
titán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Ninjám sem volt jó. Pedig de megnéztem volna, hogy hogy boldogul passzívban a 2100-zal.
-
Viktor77
titán
válasz
MiklosSaS
üzenetére
A tápban egyetértünk, a többin nem.
Alaplapon lehet spórolni, nincsenek kirívóan rossz gyártók (most mondjuk a Gigabyte-ot szídják, de ilyenek mindig is voltak, más gyártókkal is), főleg ha nem lesz tuning (esetében nem lesz). Persze az ésszerűség legyen meg, egy 2700K alá egy H61-es lap az vicc. De egy 2300 alá bőven elég.
Processzoron szintén lehet spórolni, ott ugye rossz nincs, csak lassú. De azt lehet igényekhez mérten választani. -
Viktor77
titán
válasz
Logicman86
üzenetére
Rosszul indítottál alapból.
Pontosan, nem érdemes kikapcsolni az energiatakarékossági funkciókat. Semmit nem nyersz azzal, hogy folyamatosan 4500-on megy a procid.
-
Viktor77
titán
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Elég. Filmre ugye mindenképp, főleg ha a VGA számol, HD-ra meg az 5770-esem is elég, inkább High-on, mint Medium-on, és a 6850 erősebb. A VGA meg az a kategória, amit a kis i3 még pont kihajt. Tökéletes páros.
Azért hozzátéve, hogy a jövőre tekintve, jobb választás a 4 mag.
-
Viktor77
titán
Kicsit felgyülemlett a feszültség a topicban, többek részéről.
Kicsit (jóval) több higgadtságot, ha kérhetem.
A személyeskedést meg nem tűrjük, ezt gondolom mondanom sem kell. -
Viktor77
titán
válasz
katt777
üzenetére
Erről kaphatnék oldalképet? Hogy rögzítetted? Az egyik oldal világos, ott átvezeted, de a másik oldalon valahogy össze kellett fognod. Na, engem ez érdekelne, most a napokban tervezem én is megcsinálni, mert a két vinyó nagyon egymás ellen dolgozik, és nagyon rezonáltatják a házam. Köszönöm.
-
-
Viktor77
titán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Az Aux az tipikusan az a hőfok, amiről senki nem tudja mi, a lapok 99%-a rosszul méri (szerintem az alapgyártók sem tudják mi az), de még senkinek semmi problémája nem volt belőle.
-
Viktor77
titán
válasz
BeriHampeR
üzenetére
Mondhatjuk, hogy tökéletesen.

Szerintem találsz még videókat róla.
-
Viktor77
titán
válasz
haddent
üzenetére
Neked is leírom. Nem kell a legbrutálabb übermegagiga teszt, csak szeretné leterhelni a prociját, hogy kiderüljön mi a hibás. Erre bőven elég, ha mindent alapon hagy, és elindítja. Én is ezt tettem, a proci 100-on tekert, de gyakorlatilag semmi lassulást nem vettem észre.
Egy alap stressteszt is jobban leterheli a prociját mint egy tömörítés, aminél nála érzékelhető volt a lassulás.
-
Viktor77
titán
válasz
katt777
üzenetére
Az a poén, hogy nem kell maximummal tesztelni, csak a hibára szeretne fényt deríteni. Ami elöjön (ahogy írta) már egy kicsomagolásnál is, ami közel sem terheli maximumra a procit.
Két stress test egymás mellett indítva biztos nagyobb terhelést ad a procinak, és kivonja az egyenletből a vinyót.
Ha viszont mégis belassul a gép, a vinyó nélkül, akkor megvan a ludas.
-
Viktor77
titán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
1. Nem.
2. Ott van Related Files alatt a 64bites is. -
Viktor77
titán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Pl. itt. De nem muszáj Prime-nak lennie, lehet Intel Burn Test, LinX, akármi, ami fullra terheli a procit.
-
Viktor77
titán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Még szép. A SATA3 nem a vinyóknak van, azokat már a SATA2 is bőven kiszolgálja.
Ezt tedd fel, és eltűnik cserélhető meghajtóként a vinyó.
-
Viktor77
titán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Egyszerűen ki tudod deríteni. Indíts el egy Prime-ot, meg mondjuk egy Aida stresstest-et. Miközben futnak (egyszerre), a gépnek teljesen használhatónak kell maradnia. Ha így történik, akkor a vinyó a ludas, ha belassul, akkor a proci (bár inkább alaplap).
-
Viktor77
titán
válasz
Márton
üzenetére
Majdnem sikerült értelmezni amit leírtam.

Nem a 45 fok fontos, de 1000rpm-nél lejjebb nem lehet levinni a hűtő fordulatszámát.
Ha nappal bejössz a szobámba, nem mondod meg, hogy megy-e a gép. És ami fontosabb, heti egyszer szoktam kikapcsolni, ami azt jelent, hogy alszok mellette (nagyjából 2 méterre van).
Az meg egyenesen hülyeség lenne, hogy egy 23K-s procira még 10K-ért vegyek hűtőt, mikor a gyári is gyakorlatilag hangtalan. -
Viktor77
titán
válasz
Atti1112
üzenetére
Azért a 65 az nem kevés. Nálam a szobában 25 fok van, a házban elöl-hátul 1-1 12 centis venti (leszabályozva), szintén gyári hűtő (igaz rézmagos, ez mínusz 2-3 fok a simához képest), alap fehér paszta, de nem tudom 45 fok fölé küldeni a procit (a nagy nyári melegben pedig 50 fölé)(45 fokra van állítva a Speedfan, hogy kezdje el tekerni a hűtőn a ventit, de mivel ezt nem sikerül elérnie, így mindig 0%-on megy, ami 1000-es fordulatot jelent). Alapon 36 fokos.
-
Viktor77
titán
válasz
zimi1991
üzenetére
Pontosan. De nem 100Mhz-nyi húzásról van szó, hanem a BCLK húzásáról. Ami a prociba van építve, és a rendszer több eleme függ a hibátlan működésétől (többek közt a PCI-E vezérlő is).
Ezért ha picit is instabil lesz (2-3MHz-nyi húzás már jónak számít, az 5-7 meg már kiemelkedő), akkor az egész rendszer instabil lesz. -
Viktor77
titán
válasz
XIII Ramses
üzenetére
Örülhetsz ha 3-4fps-sel többet kapsz. De nem fogsz.
-
Viktor77
titán
válasz
baloghzr2
üzenetére
Ha minimális játék is lesz a gépen (persze inkább csak régebbi játékok mennek majd el) akkor a 2105-öt válaszd, ebben az erősebb HD3000 van, dupla annyi számolóegységgel.
A gyári hűtő bőven elég, ez a proci gyakorlatilag nem melegszik, és terhelés hatására is bőven elfogadható a zajszintje. Egy hangosabb vinyó, vagy tápventi elnyomja még full sebességen is. Ha meg nem játszol, akkor meg minimumon megy a venti, úgy meg nem hallani.
-
Viktor77
titán
válasz
fenergie84
üzenetére
Megerősítem. A G8xx-as sorozattól támogatják a 1333-at. Alatta csak az 1066-ot.
De ez ott van a proci oldalán is.Persze, ha van valami atomtuningos lapod, akkor megcsinálhatod, de az ember ritkán vesz ilyet az alsó kategóriás proci mellé.
Nekem csak H61M-VS-em van, abban a proci miatt át tudom állítani 1333-ra a ramokat. -
Viktor77
titán
Az 1156-tal igen, a 775-tel nem. Bár az Asrocknak vannak lapjai amire mindkét hűtő rámegy, de ezt mindenképp ki kell próbálni, mert én pl. a 775-ös Ninjámat nem tudtam rá feltenni, és ahogy olvastam, többeknek akadt ezzel problémájuk.
Lényeg a lényeg, ha 1156-os hűtőd van, akkor az 1155-re is jó lesz.
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
válasz
Lacika25
üzenetére
Valahol a biosban, nem ismerem a lapod.
Semmilyen hatással nincs, egy hangyányit kevesebbet fogyaszt, és egy hangyányit kevésbé melegszik. Ártani nem árt, atomstabil.
A hsz-ben ott a válasz a hűtőre. Ez egy köszönő hsz, mivel kaptam egy fórumtársunktól 1K-ért egy rézmagos, 2500K-hoz való hűtőt. -
Viktor77
titán
válasz
Lacika25
üzenetére
Maximum 5 fok. Ez a proci annyira nem melegszik, hogy már nincs nagyon hova hűteni, a gyári hűtőn kivül se. Vegyél egy gyári rézmagos hűtőt 1K-ért, ezzel nyersz kb. két fokot, több befektetést nem ér meg.
A tcase a processzorkupak mértani közepén mért hőmérséklet. Mivel itt nincs szenzor, így csak tippelni lehet mikor mennyi itt a hőmérséklet.
A legnagyobb nyári melegben mértem (nyugatra néző szoba, dögmeleg, szó szerint), a proci nem ment 50 fok fölé, és a magok 60 fölé. Miközben a gyári hűtő bőven elviselhető hangot produkált.
-
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
válasz
lacika8006
üzenetére
Miért kéne 1600 memó bele? Nekem is 1333-as van a H61-es lapomban, csak át kellett lökni biosban 1066-ról 1333-ra és megy hibátlanul.
-
Viktor77
titán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Mit akarsz te a mostani procikon mérni egy 2004-es tesztprogrammal, amiben sem Win7, sem 64bites támogatás nincs?
-
Viktor77
titán
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Ha van is, teljesen lényegtelen. Tuning ugye nincs, alulfeszelni az első steppinget is szépen lehet (bár a fogyasztás már nincs hova csökkenjen), a bennelévő IGP-t az egekig lehet húzni, csak azt meg minek.
-
Viktor77
titán
válasz
Speed®
üzenetére
Amelyik proci nem K-s, vagy nem 5-re végződik a jelölése, abban HD2000 van.
Ad-m: Tudod húzni az IGP-t, a GT core menüpont alatt (legalábbis úgy tűnik, ahogy belepillantottam a manualba). Ahogy Katt írta fentebb, egy durván 80%-os tuninggal nagyjából 30%-os teljesítménynövekedést lehet elérni.
-
Viktor77
titán
válasz
Lézerparaszt
üzenetére
A Speedfannak van ilyen tesztje?
-
Viktor77
titán
válasz
Lézerparaszt
üzenetére
Ugye a warezt nem itt szándékozod megbeszélni?
-
Viktor77
titán
válasz
gainwardgs
üzenetére
Akkor a memóriádat (ami távolabb van a CPU-tól) leszel szíves eggyel jobbra rakni. Ahogy olvasom a manualt, te most single-be nyomod.

-
Viktor77
titán
válasz
KAMELOT
üzenetére
Fent befele? Szerinted a meleg levegő merrefelé száll? Tolja vissza (illetve tartsa bent) azt a meleg levegőt, ami amúgy felül kimenne? Nem túl okos ötlet.
Szokásos elosztás kell.
Elöl be, hátul ki, felül ki. Az oldalsó venti inkább csak bezavar, de egy nagyon lassú járású (hogy minél kevésbé zavarjon be a légútba) esetleg maradhat. -
Viktor77
titán
-
Viktor77
titán
válasz
Crossfit007
üzenetére
Gyakorlatilag semmit. Szintetikus tesztekben ki lehet mérni. Ennyi.
-
Viktor77
titán
válasz
Tirexi
üzenetére
"Nekem azt ne mond, hogy 1.38V-on sem lesz stabil a gép 4.6Ghz-en holott valaki már ilyen fesz mellett 4.8-on tolja HT-vel."
Én nem mondok neked semmit, meghagylak a hitedben. Mondjuk ez az állításod engem igazol (nem értesz hozzá).
Részemről vita lezárva, a fenti hsz sem neked szólt, de ha már írtál nekem, gondoltam válaszolok. -
Viktor77
titán
válasz
Declare
üzenetére
Nem látom akadályát, hogy miért ne menne. Ahogy látom, driver is van XP alá.
A Win7-hez letölthető az XP mód. Ezzel egy teljesértékű XP-t kapsz pluszban (persze 3D támogatás nélkül, de ez esetedben nem is számít). Meg kéne nézni, hogy a DOS-os programotok hogy viszonyul ehhez.
Leírtad az előnyöket. Ráadásul jobban is gazdálkodik az erőforrásokkal. És semmivel sem kell jobb gép, mint ami 32bites XP alá kéne.
Ha valóban csak 2K a különbség, akkor mindenképp az erősebb procit éri meg megvenni. Ez nem is kérdés.
Amiket mondtam procikat (Sandy Bridge Pentium, Celeron), azok G-sek. G530-tól G860-ig. Így se kaphatóak?
-
Viktor77
titán
válasz
Declare
üzenetére
Miért ne működnének? Már az XP korában is voltak 4 magos procik.
A bennük lévő integrált VGA meg játékon kivül bármire használható.Amúgy a 32bites Win7 nem járható út?
Az árkérdésre így látatlanban nehéz válaszolni, biztos van oka, hogy ilyen közel vannak árban egymáshoz ezek a procik (gondolom a konfig többi részében keresendő a dolog).
A 2400S meg a sima 2400-nél is drágább, mivel csökkentett fogyasztású (ezáltal némiképp csökkentett teljesítményű is) prociról van szó.Nem mellesleg irodába még a 2100 is sok. Gyakorlatilag bármelyik kétmagos Pentium vagy Celeron elegendő.
-
Viktor77
titán
válasz
Tirexi
üzenetére
"És nem utolsó sorban instabil lesz tőle a tuningolt rendszer. "
Remélem érzed, mekkora hülyeséget írtál. Az, hogy láthatóan nem találtad meg a stabil beállításokat (és ne haragudj (tudom, köcsög vagyok, nem kell leírnod), de láthatóan villogni vettél gépet, és úgy tuningolsz, hogy fogalmad nincs róla) és erre fogod, az teljesen nyílvánvaló.
(MOD: Csak baszogat a lelkiisimeret. Még egyszer, sajnálom ha megbántottalak, de én így gondolom. Törölni nem fogom, páran már biztos látták, és így hülyén venné ki magát.)
-
Viktor77
titán
válasz
fr3dd1k
üzenetére
Az elsőre válaszolnék, pontosabban kérdeznék is.
A Turbo csak megemeli a normál sebességet (nem a csökkentettet).
Ahhoz, hogy hogy fixáld az órajelet, az EIST-et, Speedstep-et, és hasonlókat kell kikapcsolnod.
És most a jön a kérdés. Miért akarod kikapcsolni, miért jó az, ha folyamatosan fullon megy a proci?
Egészen pontosan nulla sebességcsökkenéssel jár ez az órajelváltoztatgatás. Viszont kevsebbet fogyaszt, kevésbé melegszik. -
Viktor77
titán
válasz
volvoguy
üzenetére
Ezt már mintha megválaszolták volna neked a másik topicban.
Ez a proci (pontosabban a kistestvére, a 2100) alapon (esetedben ugye ez számít, mert nem tuningolsz) hozza egy 955-ös PII szintjét (játékokban főleg, néha még el is húz).
Akkor mit gondolsz, egy ennél (a 955-ösnél) gyengébb Athlon (amiben még L3 cache sincs, és szerencse kérdése, hogy olyat fogsz-e ki, amiben lehet aktiválni) jobb vagy rosszabb?Plusz jópontok a Sandy mellett a nem melegedés (bőven sok hozzá a gyári hűtő is, hangban is nagyon jó), és hogy már-már termeli az áramot.
Azért azt tartsd szem elött, hogy a 4 mag a jövő. Nem erre a "béna" Athlon 4 magjára gondolok, hanem a PII-től felfele és az SB 4 magos procijaira.
Ha viszont ez a 25-30K áll a rendelkezésedre, akkor 955 vagy i3, attól függően, hogy milyen lelkületű vagy. Csak ne az Athlont. -
Viktor77
titán
válasz
Tirexi
üzenetére
Nálam is van valami energiazdálkodási funkció, amit ki kell kapcsolnom, hogy tudjam a Speedfannal a ventiket szabályozni.
Ami érdekes beállítás amúgy, mert kikapcsolva és bekapcsolva is ugyanígy visszaveszi a feszt, órajeleket.
Viszont ha be van kapcsolva, akkor Speedfannal nem hogy automatán, de sehogy nem tudom a ventiket szabályozni.A CPU-hoz rendelt ventit rendeld hozzá a magokhoz is. Nálam úgy van beállítva, hogy ha a CPU eléri a 40 fokot, vagy a magok bármelyike az 50-et, akkor kapcsol feljebb.
Itt egy kép róla: [link]
-
Viktor77
titán
válasz
roberto211
üzenetére
Ahogy mondod. Szóval, nem lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Linux felhasználók OFF topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- E-roller topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- További aktív témák...
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest