Hirdetés
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen processzort vegyek?
- Valami baja van a tápomnak
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
bunkomen
üzenetére
Érdemes a PCI-E freki 100-ra fixálni. Mást nem szoktam állítani a tuningos állításokon kívül. Jah meg én jobban szeretem kézzel megadni a feszt meg a ram időzítését, de ez a lapom miatt van csak (Gagyibáj rulz), mert hülyén lövi be alapból azokat az értékeket.
Pl: Proci feleslegesen felülfeszeli a ram mellékidőzítéseket nagyon lelzaítja. -
Qru
MODERÁTOR
-
bunkomen
aktív tag
válasz
lizakattila
üzenetére
mint ha megszűnt volna
amúgy mit kapcsoltam most ki? -
traders
tag
Sziasztok!
Egy i5-2500K vásárlásán töröm az fejem. A kérdés csak az hogy megéri a K-t venni nekem?
Alapból játékra és 3D renderre lenne (tudom hogy egy HT proccal jobban járnék rendereléshez, de ez otthonra lesz).
Mennyi növekedést lehet egészségesen kihajtani egy 2500K-ból?Előre is köszönöm!
ui.: ha tudtok jobb megoldást ettől a proctól akkor ne habozzatok elárulni

-
bunkomen
aktív tag
válasz
lizakattila
üzenetére
na azmi?

-
bunkomen
aktív tag
válasz
lizakattila
üzenetére
ha a lap tápellátása felől jön a zaj akkor mit lehet csinálni? mert az elképzelhető
-
lizakattila
senior tag
válasz
bunkomen
üzenetére
Elképzelhető, hogy a lap tápellátása felől jön a zaj. Nekem anno a P35-DS3P lapom produkálta ezt.
Illetve még érdemes a tápot meghallgatni. Emiatt mondom. Eléggé "furcsán" tud terjedni a hang a gépházban. Van úgy hogy abszolút nem onnan származik, mint ahol az ember hallja. -
bunkomen
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
nem is a vga. jól hallom én hogy a proci felől jön.
-
bunkomen
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
belehallgattam de én azt mondanám hogy a proci felől jön.
-
ÁdiBá
veterán
A Linxet összes memóriával tesztelitek általában?!
Vagyis, annyival amennyi szabad?!
-
becsitibi
senior tag
válasz
gainwardgs
üzenetére
+1

-
kop8
őstag
Használtok olyan progit amivel win alol is szépen lehet húzni a K-s procikat??
Kellene valami használjható progi, mert az ET6 nem jó semmire

-
tomic
addikt
válasz
kockaharcos
üzenetére
MW3 alatt 87-95%.
-
bunkomen
aktív tag
sziasztok!
összetettem az új lap+proci (gyári hűtő)+ram kombót (adatlapomon látható). valami ciripel amikor nem csinálok semmit a géppel. ha görgetek vagy mozgatom az egeret vagy gépelek bármi... máris megszűnik. na ez mi a fene és miért van van? hogy tudom megszüntetni? nagyon irritáló
-
kockaharcos
senior tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Ez engem is érdekelne? 100%-on teker?
-
tka
tag
Üdv Srácok.Csak egy kérdésem lenne.Az i7 2600K Egy Z-s lappal kezelni foglya nekem a PCI 3.0-as video karit?Na persze ha gyártják majd.Konfig csere előtt állok,de nem akarok valami mókába belefutni.Beleölök egy rakat pénzt,aztán kiderül hogy nem compa a dolog.Ha valaki válaszol annak hálás vagyok.
-
Geri8
tag
Sziasztok!
intel 1155-ös foglalatba keresek processzort.
Eddig i3 2120 volt kinézve, de elgondolkodtam egy i5 2300on is. Kérdésem az lenne, hogy megérie a +10kt az i5?
játékra lesz egy ati 6850-es társaságába. Sztem elég az i3. Szerintetek? -
haddent
addikt
válasz
Gaben01
üzenetére
Hát lehet engem is szídni, de hát ami jó az jó. Nyilván azért választanak (egész) sokan Noctua-t mert jó. (Egyébként le merném fogadni, hogy Scythe sokkal jobban elterjedt, meg a CoolerMasterek meg a társaik, amik egyébként ugyancsak jók..)
Például nem ismerek egyetlen céget sem, aki ingyen küldözget (még a postai költséget is állják) neked venti felcsíptetőt, új foglalathoz felfogatót, stb...
Aztán nekem kifejezetten tetszik a ventillátorok (és egyéb cuccaik) színe, éppen pontosan azért, mert más. Vannak fekete, fehér, ledes ilyen-olyan ventik, de ilyen keki-barna összeállítást nem láttam még. Na meg persze nagyon jók, csendesek. (Csak egy kis apróság: minden ventihez adnak 2féle átalakítót, így 3féle sebességen lehet hajtani)
A PWM téma pedig szerintem ilyen kategóriában nem lényeg. Van az a pont, ahol már hiába állígatja az alaplap, hogy most 50fokos a cucc, jajj akkor legyen 1400RPM ne csak 1200RPM, nem fog jobban lehülni, mivel nem a hűtőborda kiegyenlítésével van a gond, hanem egyszerűen nem tud több hőt elvezetni a hőcső. Ez tipikusan az én esetem például.. Ha meg mégis, akkor ahogy Gaben01 is írta, veszek egy potmétert, és éppen ahoz állítom, ami kell nekem. -
Gaben01
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Nekem meg sose volt szempont a ventinél,hogy pwm vagy sem.Én speciel nem szeretem a lapra bízni a ventivezérlést.Ezért van jó ideje előlapi szabályzóm és úgy tekergetem a fordulatszámot,ahogy nekem tetszik (a D14 mindkét ventije is rá van kötve).
A Ninja3 is szerintem túl mainstream lesz a kollégának,szóval kiesett az is.
A vízhűtés egy egész más kategória - ráadásul sokan azt vallják,hogy a víznek a kádban a helye,nem a gépben -,ott azért a pénz nem számít azt jelenti,hogy 100k fölött van.Volt vízhűtésem jópár évig (cpu-lap-vga-hdd-k),aztán meguntam a macerát vele (időnként szétszedni,blokkokat átmosni,stb).
A Noctua-t lehet szidni a ventik színe miatt,meg hogy nem pwm-es,de a hűtőik nagyon jól hűtenek,a ventijeik elég halkak és sokaknak ennyi bőven elég. -
haddent
addikt
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
azt hogy? lol -
törölt tag
Valaki dobjon már egy linket honnan lehet letölteni avx-es linxet.
-
katt777
félisten
válasz
ProciVettel
üzenetére
Én a C3/C6 reportot kilőttem, mert egyrészt visszaesett az L3 cache teljesítmény (Aida benchmark), az előző (rossz) bios-szal meg képtelen volt lefutni a LinX BÁRMILYEN beállítással. Új bios-szal már jó, de benchmarkot meg nem néztem, viszont kikapcsoltam ismét, mert semmi szükség rá, és amúgy sem szeretem, ha jelentgetnek rólam.

BCLK természetesen nálam is manual 100MHz, de szeretek minden ellenőrző funkciót rajt hagyni, mert ezek híján könnyen lehet, hogy egy stabilitás teszt hiba nélkül lefut, hétköznapi alkalmazás meg elszáll, vagy akár terhelés alatt fagyizik a gép, mert ezekben nem állandó a terhelés. Egyesek meg (nem te) azt a következtetést vonják le, hogy a LinX rossz.
(Csak szurkálódom, sértődés ne essék!
)
Honlapomon. Azt meg az adatlapomon. -
ProciVettel
tag
-
katt777
félisten
válasz
ProciVettel
üzenetére
Te tudsz valamit!
Véletlenül nincs az energiagazdálkodásod minimálison?
Vagy ennyit tesz a Z86 chipset?
Néztel C3/C6 beállításokat és hasonlovakat? Táblázatomban szerepel, hogy mit mire állítottam. Talán segíthet.Gaben01: Sosem vennék olyan hűtőt, amelynek a ventije NEM PWM-es. A legtöbb lap azt már nem is szabályozza (némelyik a házat sem), aztán külön költség szabályozót venni. Tudom, a Noctua adja, nekem még a sima 8cm ventihez is adtak 2-féle ellenállással 1-1 kábelt (potit már nem). Nálam a Z600 és a Ninja3 is bevált, egy 2x annyiba kerülő hűtűvel jó esetben nyerek pár °C-ot, aminek semmi jelentősége. Ha meg nem számít a pénz, vegyen az ember egy böszme drága vízhűtést, amelynek lassabban mennek tönkre az alkatrészei, mint némelyik olcsónak.
haddent. A LinX-t beállítottad maximális terhelésre, vagy csak úgy futtatod?
-
haddent
addikt
Na sokak tanácsára, és magam nagy örömére sikerült egy vadállat, óriás 1,2KG -os Noctua NH-D14 -et beszerezni. i7 2600k pötyög alatta, 4GHz -en, alap, 1,2V -on. Max hőmérséklet fűtött szobába a fűtéscső mellett 58kb. (60-at, azaz 6-ossal kezdődő C -t nem láttam
) LinX 100% stress alatt. Ez természetesen valami csodálatos, bár azt meg kell említsem, hogy egy CM Hyper TX3 -al 70fok fölé nem ment, azaz 15ezer Ft, +3 hőcső, +2venti, és kb 600gramm különbség -10 fokot ér.
Amit nem értek, hogy a hőmérséklet grafkonban még mindig van egy "szinuszosság", azaz szépen kb. fél perc alatt leír egy fél sinust 53a min, és 58 a max. Ez mitől lehet? Olyankor fekszik rá a LinX úgy istenigazából csak? Illetve ezek a hőmérsékletek elfogadhatóak? Sztem jól szereltem fel... (Minden csavart kattanásig húztam, hőpasztát rányomtam elég sokat, aztán rányomtam, kinyomta a felesleget azt letöröltem, és úgy raktam rá.) Elvileg mind2 venti 1240RPM -el megy, bár ugye Y elosztóval 2 venti 1 helyre van dugva, tehát elképzelhető, hogy ez az érték hamis. -
banderasz77
addikt
G620-at próbált már itt valaki alulfeszelni?
-
Gaben01
őstag
Ha ennyire nem számít az ár és ennyire szempont,hogy ne mainstream legyen a hűtő, akkor egy Phanteks kell neked.Abban biztos lehetsz,hogy nem teker minden harmadik gépben ilyen hűtő.
Valószínűleg azért van "mindenkinek" Noctua-ja (ami erős túlzás persze),mert megbízható és jó hűtőket gyárt.A Noctua egyébként az időtálló kritériumnak is megfelel maradéktalanul,mert csak lefogató kell hozzá,sokszor az eredeti számla alapján a Noctua ingyen biztosítja,míg a Thermalrightnak ez gyengéje.Volt egy TRUE-m 775 és 1366 lefogatóval,de képtelenség volt szerezni itthon hozzá a nyáron 1155/6 lefogatót,úgyhogy lecseréltem,pedig rohadt jó hűtő.Igen,van 775-ös furat a lapomon,de úgy nem volt az igazi sajnos.A linkelt gyártó viszonylag új a piacon,de tényleg egyedi és jó hűtő,hogy mennyire időtállóak a megoldásaik azt nem lehet megjósolni. -
katt777
félisten
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
Hát, talán az 1-gyel előbbi, ha már frissítgetsz... (megpróbálhatod azt leszedni) Előtte talán nem volt stabil a rendszered?
Vsz. kiadtak egy szériát gyengébb alkatrészekkel, azért kellett megemelni a feszültségeket. Eddig nem olvastad, vagy ezt nem is tették közzé? Nálam szám szerint a 0803-as bios volt szar, azóta csak a 0704 és a 0902 van a supporton. Kb. 1 hét alatt vették le.
Esetleg jelezd a problémát az ASUS-nak, hátha megmondják, melyik régebbit tedd fel.
Az hagyján, hogy a userek jó része vezényszóra vásárol már PC-t is, de ha szólsz, miért nem tájékozódtak, még meg is sértődnek.
Alu: Amikor én vettem K-s procit, 2K-val került többe a simánál.
ProciVettel: Spread Spectrum ON, és minden más energiatakarékosság is ON, BCLK 100MHz stabilan.

Sátán44: Belső nézet probléma? Én nem próbáltam konkrétan ezt, de sok játékkal gondja van az iGPU-nak. Próbálj esetleg grafikát butítani rajta. Ha az a felső csík a képernyővel arányos (pl. 1/4), akkor memóriahiány is lehet, vagy esetleg túl sok neki, régi játékoknál ilyen is előfordulhat.
Pala: Ninja 3-am van, király. Ha nincs aláablakolt házad, egyedül beledöglesz a felszerelésébe, utána viszont stabilan áll, és pompásan hűt. És OLCSÓ (legalábbis az említettekhez képest).
-
Pala
veterán
válasz
Gaben01
üzenetére
Újonnan veszem a hűtőt, de közben már más Thermalright hűtők (pl. Venomous), illetve az Alpenföhn Matterhorn is belépett a képbe. Hogy 15, 18, 20, vagy 25k-ba kerül, nekem mindegy. Csak legyen jó és időtálló megoldás, amit akár még később Ivy-vel is használhatok.
Most lehet röhögni fogsz, de igazából a nagy Noctuával csak egy "bajom" van: hogy "mindenkinek" olyan van.

-
Kean_Sorbo
őstag
Olvasgatom a hozzászólásokat, és nem bántásképpen írom, de olyan abszurd kérdéseket látok itt, hogy néha nem hiszek a szememnek.
Valaki kiad 60-90 eFt-ot egy processzorért, 30-40-et alaplapért, azután jön ide csodálkozni. Talán előtte kellene megnézni, hogy mi a K,S,T, meg HD2000, HD3000, aztán H,P,Z stb. Csak itt az utolsó oldalon láttam egy jó pár, utólag nagyon meglepett embert, azzal kapcsolatosan, hogy mégis mit vett meg. Nem értem.
Ilyen párosítások: K+H. Sima+P. Sima+tuning. stb. 
-
Gaben01
őstag
válasz
boogie84
üzenetére
Mivel azt írta az ár nem számít,így szóba jöhet a D14 is,azt nem tudhatjuk melyiket mennyiért tudja megszerezni illetve új vagy használt hűtőben gondolkodik.
Én 2 hónapja 14K-ért vettem a D14-et itt ph-n,annyit simán megért.
A teszt alapján nekem nem egyértelmű,hogy a silver arrow jobb,mivel 2x14cm vs 12+14cm ventifelállás volt,a különbség pedig 1-2 fok.Az a kérdés melyiket tudja olcsóbban megszerezni,mert mellényúlni egyikkel se fog.Ha jó árban lett volna az apróban silver arrow 2 hónapja,akkor biztos hogy azt veszem. -
boogie84
veterán
válasz
Gaben01
üzenetére
A kettő közül én az olcsóbb és jobb Thermalright Silver Arrow-t választanám. Egy összehasonlító teszt: Thermalright Silver Arrow vs. Noctua NH-D14 with Overview
-
Gaben01
őstag
Ha az ár nem elsődleges szempont,akkor egy Noctua NH-D14-en is elgondolkodhatsz.Stabil rögzítés,alacsony ventifordulat mellett is jól hűt,így elég halk is.Ha magasított bordás ramjaid vannak,akkor lehet vele kényelmetlenség,de megoldható a probléma.Én csak ajánlani tudom.
-
törölt tag
A házban 22C° Hűtés EKWB! [link]
-
Pala
veterán
válasz
Erdei88
üzenetére
Hmm, igazából csak beugrott egy korábbi rossz emlék, amikor az Asus P5QD Turbo lapom nem volt hajlandó elindulni Mugen 2-vel.
Akármilyen más (könnyebb) hűtőt raktam rá, simán ment. Nem tudom, hogy a hűtő súlya, vagy a felfogatás szerencsétlensége hajlította meg a lapot, de kb. azóta nem mertem nagyobb hűtőt venni. 
-
Pala
veterán
Hali!
Valaki használ itt Thermalright Silver Arrowot húzott Sandy-n!? Ha igen, le tudná írni a tapasztalatait erről a hűtőről?

Vagy esetleg milyen egyéb felsőkategóriás léghűtőn érdemes elgondolkozni manapság? Fontos, hogy relatíve egyszerűen szerelhető legyen, de stabilan álljon a helyén. Ár nem számít.
-
Márton
nagyúr
i3 2130 vs i5 2500 teszt van valahol?
Főleg videókódolás érdekelne.
Tudom az egyik 4magos, de a másik meg HT-s.
Árban túl sok a difi, így ha teljesítményben nem akkora, akkor
most i3 lenne, később meg upgrade 2500k-ra. -
Sátán44
addikt
Van egy régi játékom (MOHAA első verziója) és az i7-2600 igp-vel tolnám, elindul a játék de csak egy felső csíkban jelenik meg a kép, viszont ha kilépek külső figyelő módba, akkor meg tökéletesen egész ablakosban jelenik meg a kép

-
Alu
senior tag
válasz
ProciVettel
üzenetére
Az utóbbival 3900 MHz (3908-3910).
Viszont, amikor megnyitok vagy mozgatok valamit az asztalon stabilitás teszt közben, akkor akad ahogy mozgatom... a tesztet kikapcsolva még nem próbáltam, mert a gép itt fekszik az asztalon és olyan jó meleg van körülötte, hogy nem akarom kikapcsolni azt a tesztet...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Alu
senior tag
-
Alu
senior tag
válasz
ProciVettel
üzenetére
Visszaállítottam 42x-re.
3890 MHz-ig vitte fel az órajelet, viszont CPU ID-nél 39x-et ír és a QPI Clock az 99.8 MHz..
Ez miért van? -
Alu
senior tag
válasz
ProciVettel
üzenetére
Na, majd én is visszaállítom 42-re.

Ami azt illeti, láttam már jobb árakat is..

[link] -
Alu
senior tag
válasz
ProciVettel
üzenetére
Na, ez már érdekes

Akkor 40x -es szorzó esetén, 4 magnál 3.7GHz-n kellene mennie?
Én is le szeretném cserélni a 2600-at, de elnézve a mostani árakat...

-
Alu
senior tag
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
Na, ezt eddig nem tudtam.

Pontosan 105.71 MHz-n leállt a gép
A te értékedtől, (103) már akadozott a Chrome. Utána már a windows is.
Ha valaki cserélne egy 2600-at egy 2600K-ra némi ráfizetéssel, az keressen meg!

Nagyon elkapott ez a tuning láz.

-
Kean_Sorbo
őstag
Úgy hogy a i7 2600 turbo órajele 3.8 GHz. Ehhez nem kell állítani semmit. Specifikáció Ezeket a processzorokat a BCLK növelésével lehet egy picit gyorsítani, mint az látható is a képen. Viszont 103 felett nagyon instabil lehet a rendszer. Ennyi ez nem csoda, ezek tények. Én hagynám 100-on.
-
Alu
senior tag
válasz
Kean_Sorbo
üzenetére
De akkor hogy tudtam felhúzni idáig?

Igaz, itt már akadt rendesen, mert Voltage-t nem emeltem, de akkor is...
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
katt777
üzenetére
Pont azért raktam fel mert az egyik javítás szerint (Improve system stability) stabilabb rendszert kapok. Erre meg jön gyúrcsány.
Biztos ezek is hazudnak.
Ami a legszebb azt sem tudom melyik verzió volt rajta. Így egyenlőre marad ez. Inkább nem próbálkozok.asuspc96: Én nem találkoztam ilyen kilengésekkel - hála az égnek - mióta felraktam a SP1-et. Addig nekem is volt hogy beragadt valami, de úgy hogy alig bírtam a feladatkezelőt előhívni.
-
ÁdiBá
veterán
Valaki erről hallott már hogy az Intel valami új foglalaton dolgozik?!
Valami LGA 15xx
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- LEGO klub
- Projektor topic
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Óra topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Linux felhasználók OFF topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S20 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

elviselhetetlen volt. de amúgy az a ciripelés valami hiba?

azt hogy? lol

(Csak szurkálódom, sértődés ne essék!
Valaki kiad 60-90 eFt-ot egy processzorért, 30-40-et alaplapért, azután jön ide csodálkozni. Talán előtte kellene megnézni, hogy mi a K,S,T, meg HD2000, HD3000, aztán H,P,Z stb. Csak itt az utolsó oldalon láttam egy jó pár, utólag nagyon meglepett embert, azzal kapcsolatosan, hogy mégis mit vett meg. Nem értem.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)