-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
nji
aktív tag
szerencsések voltak, akik beleestek ebbe az időszakba, bár én a z1c telefonomat jelenleg is szeretem, amíg működik, jó lesz az is , utána meg elrakom emlékbe
a z3c - amit utána vettem - elég műanyag és ott meg elő- és hátlap leválások gyakoriak a fórum szerint (nekem eddig még nem volt gond vele)
z5c-t meg már nem is vettem, mert nem tetszett a processzor miatt
majd talán az x performance, ha nem lesz drágább, mint a galaxy s7 -
Bozek
nagyúr
Szerintem felesleges azért cserélhető akksis telefont venni, mert mi van akkor, ha lemerül. Kell egy power bank és még annyi időre se vagyok kikapcsolva, amíg akksit cserélek.
(#27379) kelly416: "Inkább a vízállóság"
Xperia V. Vízálló és cserélhető az akksi.
Mondjuk már csak céges telefonnak használom, de jó cucc. Azt még víz alá is vittem, a Z1C-nél nem mertem megtenni.
-
kaciokos
őstag
Előző két Droidos telómban másfél év után elkezdett gyengélkedni a cserélhető akku, persze hiába volt mindkettőre két év gari, az akkura csak egy, szóval mindkettőben saját zsebből kellett cserélnem.
A Z1C-m most másfél éves, remélem, ha vacakolni akar az akku, azt az elkövetkezendő fél évben teszi.
-
Nem tudom figyeltél-e arra mit írtam? A töltőfejet a gyári kábelra húztam rá. Nem gagyi 400 forintos szarra. A töltőfejet szerencsére ingyen kaptam, mert kb annyit is ér. Ezért érdeklődök, hogy a többi cucc ami van az is ilyen-e vagy van jobb is persze nem 3500 ft-ért meg ilyenekért amikért a fórum társak ajánlgatják. Megbírom várom az a 2-3 max 4 hetet míg megjön minimum fele annyiért...
-
bogil99
aktív tag
Gyakorlatilag szinte minden nyomásnál ezt teszi. A 2. napon kezdődött és azóta egyre csak romlott a szitu.
Gondolom emiatt nem fogják nekem cserélni.Még 1 kérdés. Ha a szervizben hozzányúlnak, akkor a gyári ragasztásokat fel kell valahogy szedniük ugye? Össze tudják ugyanolyan minőségben rakni? (vízállóság, tartósság, stb.)
-
air
nagyúr
-
Rossing
csendes tag
Nos, én is ugyanezzel a 3 hibával vittem a szervizbe, és cserélték z3c-re. "Alkatrészhiány" volt a kifogás. Kíváncsi lennék mi történik az ott maradt telókkal. Sanszos, hogy szétkapják alkatrészeknek. Gondolom alkatrészenként már többet ér a teló, mint egyben, akár egy megegyezés is lehet a tmobile és a concord közt, mert ez akár win-win lehet mindkét félnek. A kapott készülék Tmobile-s (de kártyafüggetlen), tehát a z3c nem a sony-tól jött, hanem a tmobile-tól. Azt nem tudja valaki, hogy a tmobile-nál vásárolt készüléken ugyanaz a gari van, mint ha direkt Sony boltból venném? Kíváncsi lennék, hogy ha ugyanezekkel a hibákkal beviszem egy direkt Sonytól vett Z1C-t mi történik.
Garilevélre, az van írva, hogy főalkatrészcsere, de adtak egy nyomtatott Cordonos-s papírt (aláírásnélküli sablon nyomtatvány), hogy a gari nem kezdődik újra
.
Rohadjon le a kezem, ha még egyszer Sony telót veszek.
-
SkyLine3000
addikt
Mivel gyárilag független a teló, elvileg, szolgáltatónak nem nagyon van köze hozzá.
Valszeg hagyom, mert túl olcsónak tűnik, h igaz legyen.
Viszont amiket néztem telókat, függetlenül átlag 15e-el drágábbak, mint a szolgáltatómnál. És nem 100e-s telókról van szó.
Viszont, ha találnék megbízható forrásból ilyen telót, vagy egy G2-t, akkor vennék egyet. -
SkyLine3000
addikt
Mivel a barcsi nem lakik messze, nyilván elmennék érte. Nem vennék úgy telót soha, h nem nézem meg.
Lassan lejár a 2 évem a telenornál, de nem akarok, ott telót venni. Jobb lenne egy független vmi.
A Compactot meg már régóta nézegetem. Ennyi árért meg tényleg jó vétel lenne. Csak nekem is kicsit gyanús.
Egy hívást mindenesetre megér.
Mondjuk az is kicsit fura, h ennyi pénzért nem tudta eladni 3 hét alatt? Persze, lehet, h már eladta, csak nem törölte a hirdetést. -
Csari93
aktív tag
Egyébként én sem, nekem egy éves, és mostanában 5 órás kijelzőidőket tud(régen kevesebb volt)), legalább statisztika szerint, mert 20 alá nem szoktam engedni, és olyan 50%-nál néztem múltkor kétszer is 2,5 óra feletti kijelzőidőt.
Azt viszont észrevettem, hogy az alsó tartományban már gyorsabban merül szerintem. De ez szubjektív, csak így érzem.
Viszont a hátlapom karcos, meg azért 2 éves gari lejárta előtt nem jönne rosszul egy új akksi
-
Vikooo
addikt
Igen de az irreális amit nálam is mutat:
Messenger 64% (24p)
Képernyő 6% (2ó 12p)Eddig a WhatsApp volt a fő fogyasztó, de áttértem Messengerre, nem, nincs rosszul megírva!
Tehát ha 2 órát használom a képernyőt, az sokkal kevesebbet fogyaszt mint a messenger amit 24 percig használtam...
Ez KK alatt NEM igy volt, lássátok be!
Itt a nem kicsi terjedelmű "panaszfal"
Nézzétek meg az alkalmazások "Mobil rádió aktív" idejét, órákig használja a mobilnetet, WiFinél nem jelentkezik a hiba.
Igenis valós a probléma, és az M -ben sincs még javítva.
-
kaciokos
őstag
Sajnos LP alatt sincs totál kánaán SD írás ügyben. A programnak fel kell lennie készítve LP-re, és amikor írni akar SD-re, szól az oprendszernek, ami feldob egy ablakot, amiben megmondhatod, hogy melyik könyvtárat írjhatja (akár SD gyökér, és akkor mindent). Ha az AirDroid-ot erre nem készítették fel, akkor sehogy. A Total Commanderből pl. csak nem olyan rég jött ki olyan verzió, ami már tudja ezt a "trükköt".
(#22242) PAtr0n - Hát én meg nem akartam rootolni.
Az előző telómat pl. rootoltam, de a Z1C-nél semmi okom nem volt rá, csak ez az idióta SD írás téma lett volna, erre meg inkább megvártam a LP-ot.
-
Csari93
aktív tag
Nekem is van rajta Nillkin, a hátlap karcos, mert shame on me, fóliát nem tettem rá anno, mert azt hittem elég a tok. Nem elég, karcos, csúnyán. Ezért kérdeztem.
Egyébként szerintem a szervíz sokszor jobb fej, mint mondjátok, itt fórumon is volt példa, hogy nem gyalultak szoftvert külön kérésre, lakótársamnak meg azért mert kérte, Kitkat-ot raktak vissza a telefonjára(Lolli helyett, mikor mindig az az alapvető protokoll hogy friss szoftver), sőt, neki az S4-en cseréltek króm keretet a telefonon, mert kopott volt. Ez ugyan olyan, mint a hátlap, mégis cserélték.
Sőt, akksit is, bemondásra, hogy nincs megelégedve a teljesítményével. Persze ő lehet Samsungba vitte, nem szolgáltatónál adta le, de ennyi erővel a Sony-ban leadásra is rá lehet próbálni, hátha azokkal a Cordon is máshogy bánik.Majd valószínűleg rápróbálok, ha nem is üveg hátlappal, mielőtt lejárna a garim.
-
-
kaciokos
őstag
Jaja, én is dokkolón töltöm, szóval az nem lehet gond.
(#21434) air - Ha a vízállóságra nem élne a garancia, miért szarakodna a Cordon a nyomáspróbával? Nekem rémlik olyan példa itt a fórumon, hogy valakinek beázás után gariba javították, de most nem fogom előkeresni, ahhoz viszont csak pár üzenetet kell visszaolvasni, hogy lásd, Pano esetében a reklamálás sikerrel járt.
Mindegy, igaza van bandi0000-nak, nincs sok értelme erről vitázni. Én nem tagadom, hogy a helyzet nem rózsás, és kis országunk eléggé tréül áll e téren, csak azt nem gondolom, hogy legalább megpróbálni ne lenne érdemes, nekem megérne egy pár levelet és telefont az a pár tízezer rugó, amennyiért garin kívül javítanák.
-
VMatteo
őstag
Igazad van nem próbáltama Nillkint. Amit lecseréltem egy reklámból kapott Xpro volt, ráejtettem egy ilyet:
és pont a végének a peremével érte az üveg szélét. egy 1mm2-es területen pattant meg a széle az Xpronak,ami inkább csúnya volt mintsem használhatatlan így. De mivel zavart ezért levettem. Ezt kizárt dolog hogy a Nillkin jobban túlélte volna, viszont nem kb 3000Ft-om bánta volna.
Megkarcolni meg bármit meglehet, lásd kvarchomok, ha a zsebedben van pár apró homokszem, ott minden üvegnek ammen van.
-
knuckle
aktív tag
nekem tőled van rajta a cuccos, és hibátlan.
pedig már kb fél méterről ejtettem rá az e-cigimet, és még csak karc sem lett rajta, illetve az autós tartóval együtt zakózott már le, egy kráterbe csapódva az autóval, félúton elkaptam ugyan, de pont megnyomtam véletlen a kioldó gombot a tartón, és kiesett a telefon, és a fékezéskor már a kráter után visszacsúszott, és az ülés sinbe belevágódott a kijelző közepével, és szintén karcolás sem lett rajta.
szóval én nagyon elégedett vagyok vele. -
enterlaci
senior tag
-
kaciokos
őstag
Valahol azt olvastam, hogy LP fícsör, hogy újraindítás után elindítja azokat az appokat, amik az újraindítás előtt futottak. Kipróbáltam, és tényleg így van. Nekem ez nem tűnik túl jó megoldásnak, lévén az elmúlt egy évben csak olyankor indítottam újra a telefont, amikor egy app beragadt, és feleslegesen pörgette a procit. Sajnos ez a "fícsör" ki- és bekapcsolásnál is működik.
-
Wilika
aktív tag
Hát akkor valamit én rontok el!
Igaz ami igaz, én pl. zenét is hallgatok róla Spotify-on, de az a napi ~egy óra nem hinném, hogy nagyot harap belőle.
Amikor biciklivel jövök melóba, (így nem hallgatok zenét, és nem scrollozgatok a héven ülve), akkor is a munkaidő végi ~80% a rekord, de inkább 75. -
Joezyka
senior tag
jelenleg működik minden a frissítés után( kopp kopp kopp)
globális kérdés: pár dolgot még nem találok.
pl hogyan tudom kirakni a gyors menüsávra a wifi meg ezek közé a némítást, nagyon sokszor használom ezt a funkciót és megszoktam hogy 1-2 pillanat alatt le tudom némítani.
másik, hogyan tudom az ikonok méretét csökkenteni? a régebbi kisebb ikonok jobban bejöttek.
köszi -
kaciokos
őstag
Egyetértek BaLee-val, de ha nincs kedved újra belakni a telefont, akkor megpróbálhatod, hogy nem nyomsz a frissítés után gyári visszaállítást. Ártani nem árthat, és ha vacakol a teló, ráérsz később is megcsinálni, viszont ha minden megy pöpecül, akkor megúszod. Én így tolom, 3 napja van fenn a LP, de még apróbb bug-ba sem futottam bele, persze nem akarom elkiabálni.
-
-
Roxbury
őstag
Igazán nincs mit.
Amugy most, hogy belaktam a fuggetlen lollit, egyszeruen imadom. Nagyon otletes, logikus dolgok vannak benne. A prior modot en minden ejjel hasznalni fogom, csak hivast engedek vele, igy nem csilingel a messenger, se semmi es a netet sem kell kikapcsolnom. Nagyon tetszik eddig. Es betonstabil. -
Vikooo
addikt
1. Galaxy S2 (imádtam)
2. Galaxy S4 (utáltam)
3. Xperia Z1C (imádom)A garanciához: A korlátozott valóban azt jelenti, hogy 1 év teljeskörű az egész "csomagra" + 1 év a telefonra (kivéve akku). A 2. évben már nincs garancia semmilyen gyári, a telefonhoz kapott tartozékra.
A szutyok GSM -nél a nemlétező bolti garancia persze más12 hónap telefon garancia, 24 hónap szoftveres garancia, hát kösz nem
-
Marcellus_
csendes tag
Első, ez a kis Z1c
Elég sok utánajárás volt, hogy mi legyen, de végül nagyon örülök, hogy ez lett. Előtte egy remek Nokia 6700 classic volt. Imádtam, minden volt benne ami akkor kellett. Oké, egyedül talán a wifit lehetett hiányolni, de nem volt rá nagy szükség... 7 évig szolgált, nagyon hálás és strapabíró készülék
-
troland26
őstag
Nekem az első egy x10 mini pro volt ...nehéznek találtam és eladtam , aztán egy xperia go ezt a telefont nagyon szerettem majd 2 évig használtam volt néhány dolog ami zavart benne , de összességében kielégítette a szükségleteimet . Aztán néhány napig egy xperia Sp ezt a telefont nem tudtam igazán megismerni , mert jó áron vettem és még jobb áron el tudtam adni ...lehet megszerettem volna . Most egy Z1c-m van amit decemberben vettem a T-től Z3C-t akartam , de kb 80k val többet kellett volna kicsengetnem érte mint a Z1C-ért . Nagyon meg vagyok vele elégedve , gyors , jó a kijelző minősége az aksi nálam 2-3-4 napig is elmegy . Nem gondolom , hogy egyhamar lecserélném .
-
akyyy
senior tag
én most húsvétkor jártam úgy, hogy betettem az ingzsembembe a telefont, majd később egy kisebb csokitojást. "szarrá" olvadt, ráadásul rá a telefonra. de csak a csap alatt szépen megmostam, és semmi baja
bár picit féltem hogy a hangszóró mit szól az olvadt csokihoz, de nem vettem észre azóta változást, ugyanúgy szól.
bár talán egy picit édesebb a hangja xD
-
kelly416
veterán
Ilyen esetekre az agglegényeknek mindig lapul egy kis csomag a tárcájában, farzsebében (igen, általában ezek a "legjobb" helyek ilyenre, a többiek meg ha elővigyázatosak, egy kis zacsit eltesznek ilyen helyzetekre. Én mindig ezt csináltam. Tárca, iratok, papírpénz, forgalmi, telefon, cigi, bármi beleférjen.
-
kelly416
veterán
Tudom, de egyrészt az oldaltól sem akarom elvenni azt a kis pénzt, másrészt idebent örülök, hogy az asztali gépemen bejön az oldal, nem, hogy még le is tiltsak belőle valamit is. A legtöbbször a következő szöveg fogad, amikor teljesen hétköznapi oldalakat akarok megnyitni, pl. árukereső. A fül neve: ADS blocked, az oldal tartalma nagy üresség, vagy:
"ERROR
The requested URL could not be retrieved
Hiba történt a(z) http://www.arukereso.hu URL betöltése közben:Hozzáférés megtagadva
Jelen pillanatban nincs jogosultsága a kért tartalom eléréséhez. A jogosultságok kiosztásával kapcsolatban a szerver üzemeltetőjét keresheti meg.
A proxyszerver üzemeltetőjének e-mail címe: proxyadmins@******.hu."
Nem fogok még bármit blokkolni is, mert teljesen elvágom magam a külvilágtól, kérhetlek majd Titeket, hogy emailben küldjetek néha egy-egy képet.djelf:
Mindig kell a rossz, hogy tudja az ember, mi a jó.Igen, fent van már egy ideje, asszem majdnem két hete. A legutóbbit figyelembe véve nagyjából még ennyid van hátra a nyalókáig, de sosem lehet tudni.
Azt meg köszi, de közben átszoktam az ES File Explorer-re, most marad a TC büntiben.
Nandivagyok:
Nem értem, mi ez a takarítás mánia, de ha gondolod, megadom a címem.De komolyan, mire nem elég az, amit gyárilag kapsz? Pörög, gyors, dolgozik, van tárhely is bőven. Ha meg mégis hiányod van, dobsz bele egy kártyát és megint meg vagy mentve.
Persze tudom, a próbálkozások viszik előre az embert, meg a tenni akarás. Tulajdonképpen jól csinálod, csak kicsit sajnállak. Kicsit Don Quijote harc. Én letiltottam azt, ami nem kell és nem törölhető, és még tiltható is, és meg vagyok nyugodva. Lehet, öregszem? -
akyyy
senior tag
-
BRIKLY
veterán
Karc az nincs rajta,azt bírja. pedig munka végén mindig kiszedek egy marék forgácsot a telefon mellől a zsebemből.
De eltört,ez van. Mondjuk inkább törjön a 3000Ft-os üveg, mint a 30 ezres kijelző. De azért nem akarok 2 havonta venni rá másikat. (bár az is iga,hogy nem favágóskodok egész évben,bár nem is fogok irodában ülni.)
Marad rajta ez amíg bírja, és veszek valami tokot inkább,abban jobban bízok,mint az üvegben,mert az felfogja az ütést,az üveg meg ha egy pontra kapja,annak mindegy hogy milyen,csak törékeny...Azt nem mondom,hogy a Nillkin üveg szar, mert nem tudom. de nem szeretnék venni egyet 5000Ft-ért, csak azért,hogy kipróbáljam. Marad a tok,majd max csak akkor teszem rá,mikor dolgozni megyek,mert egyébként mint írtam,nem szeretem a tokokat.
Valami jó flipes tokot tudnátok ajánlani? Eddig azok a legszimpatikusabbak.
-
LonGleY
veterán
Nillkin így meg úgy... AKkor most elmondom, hogy nekem 9H+ bigyóm van a Z1C-men, és igenis meg lehet húzni, ráadásul törik, mint a jég. Egyszer lapjával ejtettem a telót és több pókhálóm lett az előlapon (direkt nem hívom üvegnek). Mondjuk a képernyőt megvédte, de nem tartott sokáig a szép külleme, újat kéne rá vennem.
-
Bozek
nagyúr
Nem is mondtam, hogy nem tölti be gyorsabban. Csak azt írtam, hogy nem kötelező a C10-es kártya.
(#15675) Gianni1: Én ezeket szoktam használni (éppen milyen kedvem van): Rescan Media, KitKat Media Rescan Widget. Ha ezek is leállnak, akkor ott valami más probléma van.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Microsoft Excel topic
- LED világítás a lakásban
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- Politika
- Renault, Dacia topik
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- IPhone 15 128GB gyári független 2025 09.08. Apple jótállás
- iPhone 13 256GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4223
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest