- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Használt VGA / videókártya ajánló
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
peq
aktív tag
Hali!
A telefon hátlapját tartó ragasztó kötési metódusa miképp zajlik? Nemrég tettek bele új akkut, de az egyik sarka kissé felnyílt.. Melegítsem, majd 2-3 könyvvel nehezék gyanánt rögzítsem, esetleg hűtsem egy jégakkuval? Hogyan lehetne ismét a helyére varázsolni?
Kösz!
-
peq
aktív tag
válasz
Askformore #29176 üzenetére
Nem érzem magam átverve. Szerintem a figurának egy halom telefonja van, lehet nem nyúzta mindet egyesével 20-30 percig. Csereakkuja, GSM kapcsolata szintén akad. A legdrágább helyen is 10ért cserélnek eredeti Sony akksira. Kapcsolata és eszköztára révén neki úgy vélem töredékéért megcsinálják. Megérné neki a szarakodás pár ezer forinton? Nem hiszem. Írtam neki, azonnal reagált és felajánlotta a csereakkut valamint 2 bontatlan üvegfóliát előre és hátra. Ezen hibát leszámítva tökéletes a készülék. Velem készséges volt. A pénzvisszaadás.. A kiskerek sem adják vissza a pénzedet. Ez a 3 napos móka egy orbitális tévhit. Elsődlegesen javítanak. Biztos sokakat átvert, de változhat az ember. Apám 5 évet ült sitten, most beállt ő is a sorba és rendes életet él.
-
peq
aktív tag
Gyanúsan olcsó? 40E forintot fizettem egy powerbankért és esztétikailag hibátlan telefonért. Na meg az utólagosan ingyen kapott Sony akkuért és fóliáért, mellyel a hibás akkut kompenzálta. Nem hiszem, hogy észveszejtően olcsó lett volna. Hardverapron 25ezer forintért is árultak telefont. Teóriád szerint akkor azok a lopottak. Nem? És továbbra is hangsúlyozom, egyáltalán nem biztos, hogy lopott a telefon. A figurát azért csukták le, mert nem adott semmit az illetőknek, vagy hibás volt a termék. Távol álljon tőlem, hogy ezt a férget védjem, de a telefon jogtisztasága nem feltétlen kérdőjelezhető. Vagy te biztosan tudod, hogy lopott?
-
peq
aktív tag
válasz
kaciokos #29152 üzenetére
Hát hogyne.. A vásárló minden esetben tudja, hogy a telefon lopott. Erről részletesen tájékoztatják előzetesen. A sufni GSM boltok fele eltulajdonított telefonokkal operál. Üdv a kegyetlen és rideg világban. Elhiheted, én nem ilyen ember vagyok. Ellenben ha már átvertek, igyekszem a lehető legjobban kijönni az egészből. Kövezz, de nem fogok tízezreket bukni a fekete piacban való - tudtom nélküli - "részvételem" végett.
-
peq
aktív tag
Legyen 7000. Laikusként mondtam, hogy jó. Amihez van erős marketing, annyira hulladék csak nem lehet. 33 + az akkucsere szervizelési díjának árban vettem egy esztétikailag hibátlan mobilt. Az adásvételivel védve vagyok (függetlenül, hogy a rajta szereplő adatok nem valósak) ha esetleg a rendőrség megtalál. Mindenesetre egyátlalán nem biztos, hogy átütött telóról beszélünk, ez pusztán feltételezés. A figura tényleges személyazonossága a rendőrség rendszerében, így ha addig fajulna a dolog (kérdés, mi?), könnyebben rátalálhatnak.
Ha lopott, biztos, hogy jól megcsinálták. Halott telók IMEI számára átütött valós azonosítók. Kis Pista bemegy a GSM-be, miszerint van egy halott telóm, mennyit ad érte. Pisti nem is sejtheti, hogy azonosítója már másik telón él. Tekintve, hogy én nem fogok bűncselekményt elköveztni, Pisti sincs veszélyben. Leginkább így tudom elképzelni a dolgot, de javítsatok, ha ez nem így menne
-
peq
aktív tag
válasz
Bozso68 #29140 üzenetére
A Sony ügyfelesek ellenőrizték; a telefonban ez van. Átütött vagy sem, azt nem tudhatom, de a vizsgálaton átment. Egyébként felőlem lopott is lehet, nem érdekel. Működjön és legyen esztétikus, más nem számít. Attól nem tartok, hogy a szorgos magyar rendőrség elkobozza. Szintén Z1C telóm elhagyását kemény 1 hétig vizsgálták. Mondanom sem kell annak eredményét. Szarnak azok bele, jó nagy ívben. Amikor feljelentést akartam tenni, a rendőr le akart beszélni, mondván, úgysem lesz meg
Utólag jogosan, mert mint szarnak a pofon, annyit ért.
Oktogon/Aradi utca környékén van valami GSM bolt. Minden bizonnyal jó kapcsolatot ápol a figurával, mert mosolyogva beszélt az illetőről. Feltételezem volt néhány közös ügyletük..Az eladó nem tudja, hogy képben vagyok előélete kapcsán, ráadásul eljött a találkozóra. Ebből kifolyólag nem hiszen, hogy érdekében állna személyem ismételt (?) átejtése. Bocsánatot kért, kicsit még trécseltünk, majd távozott. Vagy szimpi voltam neki a kezdetektől (előzetesen sokat beszéltünk jófogáson és telefonon is), vagy jó útra tért. A végeredményen szerencsére nem változtat. Összességében kurva jó vételt csináltam, a powerbank alsó hangon egy tízes. Márkás, hibátlan cucc
-
peq
aktív tag
válasz
crissprivat #29133 üzenetére
Gyerekek! Ha nem a biológiát és testneveléstudományt választom főprofilnak, brókernek mentem volna matekkal. Karizmámmal egy csalót is megnyerek
Eljött, átadott egy gyári Sony akkut, és fóliát. Ajánlott egy boltot, ahol szívesen megcsinálják a cserét, hivatkozzak rá. Vesszek meg oda viszem
-
peq
aktív tag
válasz
crissprivat #29130 üzenetére
Azt csúnyán megbánja. Írok majd
Micsoda kalandos sztori. Armánykodás, dráma, krimi
-
peq
aktív tag
válasz
kelly416 #29127 üzenetére
Mint mondtam, nem vagyok otthonos a mobil világban. Utólag már képbe kerültem.. Amúgy azt könnyen ki lehet húzni, ugye? Mert valami fehér pötty sejlik a sim mögött, de lehet csak a kitépett maradvány
Működött, szépen néz ki, elégedett voltam. Ráadásként kaptam egy bontatlan Proda 12KmAH-s powerboxot is. Valahol biztos keresik
12kor találkozok a gyerekkel, ad egy gyári akkut és grátiszba egy üvegfóliát. Lehet jó útra tért. Vagy hallgatott a szép szóra
-
peq
aktív tag
válasz
kelly416 #29123 üzenetére
Egy fórumtárs olvasta problémámat, és neki is ugyanez volt. Linkelt egy képet az eladóról, hasonló sztori, hasonló körülmények, a végeredmény egyezése még kérdéses. Az biztos, hogy engem senki nem fog átbaszni. Ha kell agyonverem, feljelentem
Pusztán a vásárolt telefon miatt kérdezem. IMEI ellenőrzésen átment, ez végett érdeklődtem, hogy lehet e ilyet. Ezek szerint nem egy egyszerű történet (habár azt feltételeztem, csak annak szövevényessége volt kérdőjeles). Tök hülye vagyok telefon témában, szeretném alaposan körüljárni
-
peq
aktív tag
Még valami.. Tudnátok ajánlani egy jó áron dolgozó, megbízható GSM boltot, ahol faszán megcsinálják az akkucserét?
-
peq
aktív tag
Egy gyors kérdés még. IMEI számot át lehet ütni másik, létező telefon azonosítójára?
-
peq
aktív tag
válasz
Bile Demon #29117 üzenetére
Közben rengeteg információval gazdagodtam a telefon kapcsán, és azt eladó illetőről. Hála a hardverapros közösségnek, megoldódni látszik problémám. Hosszú a sztori, de mindenképpen kalandos. És még nincs vége
-
peq
aktív tag
válasz
Bozso68 #29108 üzenetére
Olvasd el korábbi HSZem kérlek, ott nagyjából körvonalaztam problémámat
Mit tegyek? Nyúzzam, ahogy csak tudom?
-
peq
aktív tag
válasz
Bozso68 #29106 üzenetére
Tőlem aztán kérdezhetsz ilyeneket
Factory reset után telekomos szarok jöttek elő, szóval kétlem, hogy valami mókolt verzió lehet. Habár lehet hülyeséget beszélek. inkompetens vagyok a telefonok világában
Érdekesen viselkedik az akksi, ennyi. 850mahs töltővel kizárt dolognak tartom, hogy 42%ról 6-7 perc alatt 100ra ugorjon. Vagy 50%os töltöttségnél képtelen végrehajtani egy gyári visszaállítást
-
peq
aktív tag
válasz
kelly416 #29098 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat, hasznos infokat. Miként lehet letiltani?
Az eladó szerint Ausztriában vásárolt telefonról van szó (na persze ott is van telekom), és cirka 2 hétig használt darabról beszélünk
A Sony ügyfeles csaj IMEI alapján azonosította, és elmondása szerint 2014. április 19-én aktiválták a telefont, így a két hetes terminus azért kissé hihetetlen. Na persze nem kizárt, csak érdekes. Egyébként tényleg makulátlan, sehol egy karc vagy kopás. Javítva, szervizelve nem volt. Ezek az ellentmondások és apró kételyek..
Abszolút kedves, szimpatikus figura, mellesleg úgy vélem jó emberismerő vagyok. Nem szívesen veszek használt telefont, de sajnos ritka az alig használt Z1 compact, újról nem is beszélve. Ennek ára a max lélektani határ, amennyit kiadok egy szaros telefonért.
Egyébként melyik androidot érdemes rápakolni? Az előző Z1nek más volt a kezelőfelülete, az egyszerűbbnek tűnt.
Közben ismét érdekességek.. Átvétel után telefonáltam cirka 15 percet, beszélgetés közben leállt (lemerült). Hazaérvén töltőre 50%-ig, gyári visszaállítás közben csontra merül (kb 6-7 perce csinálta). Töltőre ismét rá, néhány perc alatt 42%. Telefonálás 10 percig, marad a 42%. Most ismét töltőn cirka 10 perce, és 100%. Mi a tököm? Egy 3 hetes telefonnak miért szar az aksija? Meghalhat a sok "pihenéstől"?
Ezen is alapból 5.1.1 !!! Jelent ez valamit?
-
peq
aktív tag
válasz
kelly416 #29096 üzenetére
Sziasztok!
Z1 compactot visszaállítottam gyári helyzetbe. Megjelentek T mobilos baromságok, márpedig az eladó állította, hogy a kezdetektől független. Ez lehet a 30as SIM kártyám miatt van, vagy eredetileg Telekomos a teló? Más.. Jó pár hónapja annak, hogy elhagytam a Z1 compactomat, de emlékeim szerint az nem melegedett így. Normális, hogy a visszaállítás során ilyen forrón dolgozzon a telefon?
-
peq
aktív tag
Hali!
Elhagytam a Z1 compactomat.. Nagyon a szívemhez nőtt, így lehetőség szerint maradnék ennél a telónál. Sajnos már nem sok helyen kapható; vagy ha igen, olyan áron, hogy inkább egy Z3-ra lenne érdemes beruházni. Meglehetősen baráti összegért találtam egy garanciálisan cserélt készüléket. Minden új lett rajta, kivéve az alaplap. Érdemes egy ilyen telót megvenni? Cirka 2,5 éves, szeptemberig garis. Milyen eséllyel fingik be egy effajta készülék? Nem játszanék, pusztán fotóznék és neteznék.
Köszönöm a válaszokat
-
peq
aktív tag
Feltételezem nem én vagyok az első aki észrevette.. Mondhatni szerencsére, mert amikor kijött nem 70 volt, hanem 170. Hulladék PLEXI A HÁTA ENNEK A ***? Két napja használom, halom karc a hátlapján
-
peq
aktív tag
Hali!
Hogy lehet kilőni, hogy ne hívja fel figyelmemet telefonom állandóan a rendszerfrissítésre?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- GTA VI
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Xbox Series X|S
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Óra topik
- Apple asztali gépek
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest