- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- 3D nyomtatás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
akyyy
senior tag
na meg is jött, szétszedés nélkül bele tudtam rakni. úgy rá tapad, hogy most ha ki akarom nyitni szinte rendesen feszíteni kell
a szine picit elüt, de legalább tutira pormentesen zár.
ha esetleg valakinek sdd kártya vagy sim kártya ajtó kellene, mert azt is küldtek, és miskolc környéki irjon rám és oda adom neki. azok még bírják -
kelly416
veterán
Persze, hogy lehet. Kiügyeskeded a bent maradt darabot, aztán meg helyére tolod az új ajtócska pöckét és már csukhatod is. De hogy honnan veszel jó új ajtót manapság, azt már nem tudom megmondani. Talán az összefoglalós linken árulnak, ha már akkut is árulnak meg hátlapot.
-
Bozek
nagyúr
Szerinted a többiben nem fogsz? Azért szerintem szoftverfrissítésben még mindig élen jár a Sony. A Samsung még július 25-én is csak ígérgette a 7.1.1-et az S8-ra (nem tudom, hogy azóta mi a helyzet, ezt a hírt találtam), miközben a Z5 Compact-ra már június 28-án kijött az ausztrál régiós 7.1.1. Pedig a Z5 Compact sem mai gyerek már.
-
-
-
amoledus
aktív tag
Nem vagy egyedül vele tényleg trükkös,hogy az jön fel hamarabb ,a mi szervizünkbe !!PC/Laptop szerelők!! jönnek sokszor ,hogy akku/kijelző/üvegcsere stb-vel tönkrevágják vagy eltörik/hajlítják a telót ,egyébként nem nagy tétel tudsz rendelni kínai oldalakról, pár csavar tartja az alsó keretet(persze a hátlapot le kell szedni) a z1 compact az egyszerűen szerelhető telefonok közé tartozik
-
frankstork
aktív tag
Előzmény. Híváskor a képernyő lezárt, nem reagált fejtől elvételre, később a gombra is nehezen. Kijelző csere után, bár nem közvetlenül(2hónap), kezdte el. Aztán már a felélesztés is bajos volt. Kapott aksit is, majd írták itt hogy kell rá egy szűz rendszer, mert talán az megoldja. Aksit kivettem, mert kikapcsolni ugye nem tudtam, majd betettem, flashtool lefutott, de most nem tudom bekapcsolni. Akku 100% körül. LED szerint reagál a töltésre.
-
-
-
kelly416
veterán
Az akku gondodra összefoglaló javallott, sajnos nem vagy egyedül ezzel a jelenséggel.
A hivatalos hűségidő alatt sokkkkkkal drágább, ezért álltak rá gondolom a nem hivatalos helyeken erre a 10000 körüli összegre. De hűségidő lejárta után nem nagyon tudnak már mit kiszámlázni Neked, sem hűségidő, sem készülék díjhátralék, sem semmi egyéb, ezért is mertem ajánlani a hivatalos függetlenítést.
Amúgy hűségidő alatt azért sok, mert beleszámolnak minden lehetséges "kedvezményt", ami adnak a tarifádban "olcsóbban" mint hűség nélkül, és kiszámolják, hogy mennyit "bukhatnak", ha a független telefonnal nem az Ő szolgáltatásaikat használod (majdnem mintha kötbéreznének szerződés felmondásért), ami szerintem azért ökörség, mert ameddig volt hűségidős szerződésem, addig sem dumáltam túl sosem a havidíjat, tehát "plusz" kedvezményt sosem vettem igénybe, viszont a szerződést amúgy sem mondanám fel (mert a kötbér embertelen összeg) a készülék függetlenítésekor, mégis olyan szemszögből is rád terhelnek egy csomó költséget egyes szolgáltatóknál. Ilyen szempontból asszem pont a Telenor volt a legkorrektebb abban az időszakban, amikor a z1c megjelent és a Telekom még nem függetlenül árulta, mert akkor volt ennek a topiknak témája, hogy ki mennyiért függetleníti. A Telekomhoz képest emlékeim szerint tized áron függetlenítették.
Szerk.:
Szaszabond:
Szintén összefoglaló. Nézd csak meg, ott van leírva, hogyan kell. Vagy azon túl vagy?
Szerk.2:
"Nem tudom visszaállítani a képernyőzáramat..." -
kelly416
veterán
Ha hivatalos helyre viszed, akkor lehúznak egy összeggel, kapsz egy kódot, amit bele pötyögsz a megadott helyre, vagy még inkább a dolgozó belepötyögi hogy ne is lásd, hová és mit kell, és mehetsz is.
Ettől függetlenül nem baj, ha csinálsz egy mentést a fontosabb adataidról, azzal galibát nem csinálsz.A többiről tudomásom sincs, és nem is engedélyezett a fórumon.
-
Agressor
tag
Biztosan kompatibilis, mert nekem megy a Z1 Compact-on! Most épp Kitkat van rajta, mindenféle móka nélkül.
Csak kipróbálásra tettem fel, és hajnalban valós térképen sétálgattam a 7. kerületben... Működik.
Amúgy ne a play-ről próbáld leszedni, mert onnan nem elérhető. Egy Index-es cikk foglalkozott vele, ott van letöltési lehetőség. Keress rá! -
kelly416
veterán
Ebben az esetben kissé szerencse, kissé nem. De még jó, hogy nem fordítva volt bekötve, mint itt nemrég olvashattuk valakinél.
Nekem a nem gyári dokkoló volt ilyen,viszont gyakorlatilag nem értek össze a mágnessel összehúzandó részek, mert túl mélyen volt a mágnes. Szétszedtem, kiemeltem, összeraktam.újra gondolva túl kiállt, de a lényegen mit sem változtat, nem volt biztos a kapcsolat. Lehet, hogy Nálad is marad egy kis légrés a két mágneses dolog között, ajánlom, nézz utána rendesen. Ha igen, legfeljebb vágj le egy-egy kicsit a mágneses kábel csatlakozóinak ovális és kerek műanyag keretéből.Szerk.:
A másik, hogy próbáld ki a mágnest egy olyan dolgon, amire prímán rá tudod tenni, mondjuk egy toll csíptetőjén, vagy egy csavar fején, a lényeg, hogy lapos legyen, felületen érjenek össze, ne csak ponton. Ha ott is gyenge, akkor sajna a fejed tetejére is állhatsz, nem lesz jobb, hacsak be nem mágnesezed valami erős mágnessel. A telefonban lévő "fogadó" rész úgyis csak egy szimpla fém és nem mágnes, azt kár is fárasztani. -
-
kelly416
veterán
Vagy próbáld meg fordítva, vagy dobd a kukába és vegyél egy jobbat. Sajnos. Nézd meg az érintkezőket, az egyiknek oválisnak, a másiknak kereknek kellene lennie. Ezek a telefonon is ilyenek. Ezek találjanak egymásra. Ha tényleg nem jó se így, se úgy, akkor legyen kuka a rendeltetése, és tényleg keress nagyobb körültekintéssel egy másikat. Remélem nem buktál sokat, ha ez kuka lesz.
flash-:
Nincs mit. Nem mondtam, hogy most azonnal van, de szokott lenni eladó, nem csak egy. -
-
-
Bozek
nagyúr
Nálam a következő RSS oldalak vannak berakva gReader-be:
Nemzeti Sport, HVG.hu, Origo, Juventus Hungary, SG.hu, Xperia Blog, Motorsportal, Juventus.com, HWSW és Mobilaréna.Azért is inkább ezt használom, mert letölti a cikkeket, míg a Socialife-hoz állandó NET kapcsolat kell, ha el is akarod olvasni, amit írnak. Igaz, itt is le kell szedni, de reggel elindulás előtt frissítem és ha WiFi közelbe kerülök napközben, akkor megint.
-
-
-
kelly416
veterán
Ez sima membrane fólia, én röhögve felszedtem. Még addig sem fajult a dolog, mint amit petymeg ír, hogy ragasztószalag a szélére és feljön, én a körmömmel alá nyúltam. Pedig még egy ici-pici folt sem volt az egész alatt. Nem lehet, hogy véletlenül a vasaltat próbálod meg felszedni?
-
kelly416
veterán
Bakker, az milyen gyártmányú fólia? Eddig mindegyiket simán fel tudtam szedni. Egyik sem volt annyira méretpontos, mint a gyári, így megvolt a hely is, hogy alányúljak. Ha rgy pengével, tűvel, kés élével nagyon óvatosan alá tudsz nyúlni, akkor nyert ügyed van. A gyárit légkalapáccsal kell leszedni.
-
kelly416
veterán
Erre van az automata fényerő, én még nem csalódtam benne. Sötétben halvány, nappal világos, napsütésben vakít(ana, ha sötétben lennék), és mindig jól látható.
Soma01:
Igen, ha másik fóliát már tettél rá, a gyárit nem kell leszedni. És nem, a gyári nem üveg, ezért karcolódik, és ezért kell rá fólia mihamarabb, ameddig meg nem jön az üveg. -
Skynet258
veterán
Ezek a file-ok olyan helyen vannak, amikhez root kell, szóval semmivel sem fog menni. De az Angry Birds pl. támogatja a felhőbe mentést, nem? Mert akkor azt onnan vissza is tudnád állítani. Az Epic tutira ilyen, a többit nem tudom mondjuk.
Úgyis root-olni fogod előbb utóbb, én is mindig átesek ezen, hogy nem bántom, aztán a lehetőségek miatt mindig az a vége. De az meg két kattintás.
-
szabi510
tag
Ilyet nekem folyamatosan produkál. Sőt, ha csörög a zsebemben akkor random módon sms-t küld, hogy "Foglalt vagyok.... stb". Van amikor ugyanígy felveszi, majd le is teszi, van amikor foglaltra rakja.
Marhára unom már, néha földhöz b§§§nám....
Csak nekünk ennyire érzékeny?? -
DraXoN
addikt
hát.. ha így folytatódik akkor ja.. pl. lehet 3 év múlva csak a facebook alkalmazás megeszik majd 1GB tárhelyet (vagy 2GBot),. egy-egy játék meg 8-10GB-nál fog kezdődni (a mérges madarak 32. része pl.)
Mert hát valahogy használhatatlanná kell majd tenni .. egyébként kellemesen erős a hardver. remélem a legjobbakat...
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- GTA VI
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Óra topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest