- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joezyka
senior tag
válasz
mave86tg #27712 üzenetére
páromnak volt ilyen gondja (igaz neki M2-vel, de sony sony).
Gari mindenképp, és ha rám hallgatsz egyből hívod a sony support centert (most meg nem mondom mi a száma) és azon elsírod a bánatod és kérsz részletes diagnosztikát. Mi 3x küldtük el (igaztelenortelefos-on kersztül szervízbe, mire meguntuk, hogy azon kívül, hogy nincs nálunk a telefon más nem nagyon történik. Így meg garancia keretein belül kötelesek alaposan kivizsgálni, ha nagyon ramaty -> Z3C, ha "csak" aksi vagy ahhoz kapcsolódó elektronika akkor javítják és kapsz egy szép új androidot is. -
Joezyka
senior tag
Pár napja azt játssza telefonom, hogy nem tudom felvenni ha hívnak, csak a képernyő zár billentyűre reagál. Néha beadja a messerger chat felületét, írni tudok, de a hívás fogadó gombok közül semmire se ragál. Újra is indítottam már párszor, és egyre gyakoribb a hiba. 4.4.4 van fent, mert az LP nem tetszik. Ötlet? húzzam újra a KK-t? :S
-
Joezyka
senior tag
válasz
knuckle #26699 üzenetére
ajánlom figyelmedbe ezt a fórumot. Itt megtalálhatod a kérdésedre a választ, vagy kérdezhetsz is, segítőkészek a fogyasztóvédelmi szakemberek. Csak ha a végsőkig akarsz elmenni.
-
Joezyka
senior tag
válasz
knuckle #26693 üzenetére
gondolom a vége nekem szólt.
Én ezt mostanában játszottam végig. nem kevés időm és energiám ment rá, de megérte harcolni. persze azért mehettem volna tovább fogyasztóvédelemmel, hogy karcos, leharcolt telefont adtak vissza az újszerű helyett, amit leadtunk, de örülünk, hogy működik. -
Joezyka
senior tag
válasz
knuckle #26686 üzenetére
nálam a sorrend fordítva volt, hogy cordon, aztán mondta a kiscsaj ott, hogy a sony supportot hívjam fel. Sony-tól kaptam eset számot, majd egy 5mail és 2-3 nap folyamatos telefon után felvették a telefont, hogy küldjek emailt. És a legnagyobb meglepetésemre, amikor visszakaptam a telefont, megcsinálták, és ki volt nyomtatva az email (a Sony support esetszámmal) amit küldtem. De teszem hozzá előtte 2 alkalommal, valahogy nem tudták megcsinálni a telefont... vajon harmadjára miért sikerült hirtelen?
A karcokat és a totál homály kamerát már előtte elintézték, így már tovább rontani nem tudtak rajta
-
Joezyka
senior tag
vissza szeretném tenni a telefonra a KK-t, LP-ről, és flashtool ezt az ütit dobja:
08/024/2015 20:24:46 - ERROR -
08/024/2015 20:24:46 - ERROR - Error flashing. Aborted
08/024/2015 20:24:47 - INFO - Device connected in flash modeakkor mi a baj?
elkezdi szépen csinálni (minden drivert, meg egyéb speciális lépést megcsináltam amik le vannak írva), rádugom a telót flash módban (vagy miben) csinálja majd a sok OK után dobja a fenti hibaüzenetet. Már próbáltam régebbi verziójú flashtoollal is, meg kb az összes varia módban amit el tudtam képzelni, de semmi. Most ott vagyok, hogy se LP se KK se egy használható telefon
valaki tud segíteni?
ty -
Joezyka
senior tag
válasz
Quasi_modo #25654 üzenetére
valahogy mindig is sejtettem, hogy az itteni telenorosok igazi gyökerek(Paks). Ha most se lesz jó akkor megyek másik városba telenorba, hátha ott jutunk valamire.
(#25655) VMatteo: köszi, úgy látszik akkor tényleg csak én vagyok ilyen szerencsétlen a szervizeltetéssel
-
Joezyka
senior tag
válasz
kelly416 #25652 üzenetére
telenornál nem ennyire készségesek sajnos
legalábbis itt ahol lakom, jó szót nem tudnék mondani rá, megy úgy az egész telenor szervezetről
a Sony support centerben már jóval segítőkészebbek voltak. most épp a Cordonon a
világszemünk, és bízunk benne, hogy vagy jó lesz a telefon, vagy cserélték. -
Joezyka
senior tag
nekem is pont ilyen problémám van (csak M2-vel), azért eléggé naprakész vagyok az infókban.
Nekünk most van 3adjára szervizben, ma megyünk érte, ha most se jó, akkor a sony-t hívogatom, azonnali cserét követelve.
Amúgy 1+1 év gari van a telefonra, ami annyit jelent, hogy első évben a szolgáltató vállalja a garanciáztatással kapcsolatosan mindent, majd 1 év után "old meg magad" módon van a gari. Azaz becsattogsz a Cordonba, beadod, majd ha kész elmész érte. Ha nem tetszik az eredmény akkor meg hívogatod a sony supportot. Mi 3 hónapja keringtetjük a szervizbe a telefont, mert képtelenek megjavítani, legutóbb sony support esetszámmal adtam be, ami alapján alapos kivizsgálásnak vetik alá a telefont (ezt miért nem tudják maguk megtenni!?), és várjuk a csodát.
Ha kérdésed van tudok még a témában segíteni. -
Joezyka
senior tag
én ezt úgy szoktam, hogy felmegyek wifire, és leülök a géphez, felmegyek a play oldalra, belépek és végigkattintgatom a meglévő alkalmazásokat amik megvannak már nekem és kellenek (pl jó ilyenkor szelektálni is, és nem csuklóból minden "fost" visszarakni). És a telefon meg rakja fel magától a programokat. Nekem bevált ez a módszer.
-
Joezyka
senior tag
-
Joezyka
senior tag
válasz
Pocok256 #25403 üzenetére
nekem most pl szarakodnak rajta (M2). harmadjára van bent töltési hibával a telefon szervízben, és már a sony supportnál vertem ki a balhét, hogy cseréljék ki, vagy amit akarnak, de működjön a telefon, mert használhatatlan. Annyit mondott a csaj, hogy itt a support jegy száma, írassam rá a szervizlapra és egy átfogó mély tesztet csinálnak a telefonnal, az alapján döntik el mi legyen.
gondolom ez Z1C-nél és a többi telefonnál is így van.
-
Joezyka
senior tag
válasz
Ruzcak #25357 üzenetére
telenor 2. évtől leszarja a garidat, azt mondja, hogy old meg magad a szervizzel. (nekem ezt mondták a Telenorba, egy másik sony telefon kapcsán).
szóval, 1+1 év gari van a telefonra, ebből első évben a telenor foglalkozik a garival, 2. évben, meg a gyártó (jelen esetben jobb ha összehaverkodsz valakivel a Cordonban)
-
-
Joezyka
senior tag
válasz
andrisbandi #25283 üzenetére
ha jól tudom, sokan csinálták így.
Codonos kédés:
Telenorból végül visszakaptuk a telefont, alkatrész csere megvolt (az biztos, mert egy jó karcos hátlapot kaptunk vissza, de nem is érdekel már, csak működjön a telefon), sw frissítés, eleinte jó is volt, de fél óra után, újra előjött a hiba (nem tudtuk tölteni a telefont, visszakapás után, működött, kb fél órát, azóta se tudjuk). Telenorba vissza, a kiscsaj azt mondta, hogy menjek be személyesen a Cordonba, és üssem az asztalt, hogy cseréljék ki, mert már 2x volt náluk, és 2-ből 1szer sem sikerült megcsinálni. Erre van reális esély? Valaki csinált már ilyet? Ha igen írja már le, hogy mit is kéne pontosan mondani meg tenni stb. köszi -
Joezyka
senior tag
válasz
mucsgyver70 #25244 üzenetére
erről hallottam már, hogy z1c helyett z3c-ket adnak, azaz kategóriájában ez a csere készülék?
csak mert nekem most M2-vel van hasonló problémám és akkor számíthatok-e egy M4-re? -
Joezyka
senior tag
tud valaki segíteni garizással kapcsolatban? másodjára van a teló szervízben, folyamatában 2 hónapja. Ma kéne hogy "kész" legyen, de nincs kész. Ilyenkor mik a lehetőségek törvényileg? (tele
norfosos) ÁSZF-et átnéztem, de semmit nem találtam erre vonatkozólag :SOlyan érdekelne, hogy mi van, ha nem akarok tovább szenvedni a javíttatással? (nem lottó ez, hogy próbálkozzanak) Van erre lehetőségem? Ha igen, hogyan lesz telefonom, mert ugye a rosszat nem tudom használni :S
Mit tehetek ha nem érkezik meg a telefon határidőre? (azaz ma)
köszönöm előre is a segítséget. -
Joezyka
senior tag
hogyan kell a telefonokat tölteni? szerintem érdekes egy olvasmány, főleg olyanoknak, akik nincsenek tisztában, hogy az új aksikkal mit is szabad, hogy.
-
Joezyka
senior tag
egyben válaszolnék (#23587) kaciokos hsz-re is.
Szóval akkor ti is azt mondjátok - amit én is sejtettem-, hogy teljesen mind1, hogy mit dugok a konnektorba (milyen adaptert - persze azért paraméterileg megegyezzen a saját töltőjével), a telefon elektronikája szabályozza úgy is a töltést? Ergo amit itt írnak az nem teljesen állja meg a helyét.
-
Joezyka
senior tag
válasz
kelly416 #23567 üzenetére
én se szoktam figyelni, hogy hány %-on van, és nem várom meg hogy elérjen x %-ot, ha úgy érzem rárakom töltőre és nem figyelgetem, hogy feltöltött-e vagy sem, leveszem amikor eszembe jut.
Ez az egész csak azért érdekes, mert M2 topicba ütik a vasat, hogy csak a gyári töltővel szabad tölteni, különben tönkre megy, meg stb. Most közvélemény kutatás jelleggel kíváncsiskodok, hogy ki hogy és mivel szokta tölteni a telefonját és milyen tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban.
(#23564) glacious : köszi neked a is választ, konkrét feszültség értékekkel nem vagyok én se tisztában, max hozzávetőleges %-okkal.
idézet a másik topicból:
"Az akkumulátort ki kell sütni vagy sem?"
-A Lítium-ion és a Li-Polimer akkumulátorokat nem kell, sőt nem is szabad kisütni. A totális lemerítés rossz esetben akár az akkumulátor életébe is kerülhet, amennyiben lehet, ezt kerüljük el. Tölteni csak 100%-ig tölt a készülék, utána lekapcsol a töltés, amit 1-2% merülés után újra elindít.
A Lítium-ion és Li-polimer akkumulátorok töltését egy és CSAK egy féle módon lehet elvégezni. Az úgynevezett "csodatöltők" és "gyors töltők" a lítium akkumulátorok esetében NEM LÉTEZNEK. A gyártók szigorú előírásokat szabnak meg az Li-ion akkumulátorok töltéséhez, ettől eltérni a saját érdekünkben sem tanácsos. Nem szabad tehát lítiumos akkumulátort semmi mással tölteni, CSAK a SAJÁT töltőjével. Akkor sem, ha a használni kívánt töltő látszólag alkalmas lenne erre, azaz például megfelelő feszültséget és áramerősséget ad le és a csatlakozója is illeszkedik a tölteni kívánt eszközhöz.
A lítium-ionos, li-polimer akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól.
Amellett, hogy NEM igényelnek formázást, a lítium-ionos akkumulátorok már az első használatkor leadják a maximális teljesítményüket és nem érzékenyek arra sem, hogy az élettartamban meghatározott töltési-ürítési ciklusszámot hány részletben kapják meg.de most már nagyon érdekel ez a téma és igyekszek körbe járni teljes körűen
-
Joezyka
senior tag
válasz
crissprivat #23562 üzenetére
M2 topicban pont hasonló a téma, hogy az aksik hogy is működnek, mi jó nekik mi nem. Aki ott nem jártas de eléggé képbe van a dolgokkal adna felvilágosítást?
Amire gondolok, hogy szabad tölteni a telefon (mennyi a min% ami alá ne menjen, mikor érdemes már tölteni, meddig stb) milyen töltővel, (csak saját, vagy tök8) és egyebek.
A konkrét szitu, hogy párom telefonjába valami meghalt (nem tudjuk tölteni, vagy hosszas szenvedés és könyörgés után ha tölteni is tudjuk, nagyon lassú, míg tegnap reggel az éjszaki töltés során lemerült, így szervizbe küldtük). -
Joezyka
senior tag
sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy mit tudok csinálni a telefonnal, hogy ha rádugom töltőre és semmit se csinál. Nem tölt. Kikapcsoltuk úgy hátha, úgy se tölt.piros led világít, és ennyi. bekapcsolni nem tudjuk már (gondolom annyira lemerült közben). Szervizbe elvinném, de az adatokat le szeretném menteni a telefonról, mert ha tolnak rajta egy resetet, ne vesszen már el róla az összes kép meg stb.
köszi.
-
Joezyka
senior tag
válasz
Langsam #21339 üzenetére
azt nem mondtam, hogy nincs ilyen program. félre értettél
van egy ilyen topic ahol bármilyen alkalmazással kapcsolatban van kérdésed, itt biztos, hogy valaki tud rá válaszolni. Én csak azt mondtam, hogy nekem sokkal kényelmesebb a gépen szerkeszteni bármit is (ha lehet ott chatelek is, meg netezek és nem telefonon). de ez az én véleményem -
Joezyka
senior tag
válasz
Nightman1 #21319 üzenetére
annyira oda vagy g2-ért hát haszálj g2-t és szakadj le a z1c-ről. Nem vettél zsákba macskát, szarásig van a fórum képekkel amiket a tulajdonosok készítettek (kelly fórumtársnak még nyilvános képei is vannak, nem 2 db) JA HOGY AHHOZ UTÁNA KÉNE JÁRNI A DOLGOKNAK!?!?!?!?! ha nem jártál utána így jártál, de már nagyon unalmas, hogy ezen lovagolsz. Érdekes én meg vagyok elégedve a kamerával, beállítottam egy tűrhető minőséget, ha meg fényképezni akarok akkor viszem a fényképező gépem. bonyolult dolgok ezek az életben? az... sírj még, hogy szar a kamera!
(bocs a dupla hozzászólásért, csak ezt később olvastam )
-
Joezyka
senior tag
válasz
Nightman1 #21236 üzenetére
nekem pl fólia van elöl+hátul meg egy "hátlap" van rajta. annyi hogy a másik telefonomról megmaradt bőrtok pont jó rá, így amikor tudom, hogy csak be lesz hányva a táskába kulcs meg minden közé, akkor belerakom a tokba és ennyi. amúgy meg speciel elég nekem a fólia is.
-
Joezyka
senior tag
tapasztaltok LPről visszaállás KK-ra.
csak hogy ne érje szó a ház elejét toltam egy gyári beállítások visszaállítását, hátha megváltom vele a világot de nem. A "lassúság" megmaradt. Nem nevezném konkrét lassulásnak, de ahogy KK-t elkezdtem újra használni akkor éreztem meg, hogy igen, ez sokkal gyorsabb. nem akadt LP-n nálam semmi, de mindenre többet kellett várni egy picivel. Ezzel amúgy együtt lehet élni (nem ezért raktam vissza a KK-t), de aki nagyon hepciás az ilyenekre annak már sok.
külön Köszönet a tegnap d.u.-i fórumozóknak, hogy segítettek, amikor elakadtam és a kétségbeesés és a szakadék határán voltam
-
Joezyka
senior tag
tyűűű, hogy nem szúrta ki a szemem az a leírás
közben megtaláltam a trükkös elindítást, sikeresen vissza is raktam a 4.4.4-et. köszönöm a sok segítséget! -
Joezyka
senior tag
az összefoglalóban lévő flashtool link nem jó
kérdés: ez a flashtool jó? pár hsz-el feljebb linkelt valaki egy 4.4.4-et azt leszedtem már.
sose frissítettem semmit ezért kérdezem:
felrakom a flashtoolt, elindítom, összedugom a telót, ott ráeresztem valahogy a kijelölt fájlt (okat) és csókolom? -
Joezyka
senior tag
válasz
FW190ace #20893 üzenetére
hasonló a véleményem nekem is.
Jól működik a rendszer nálam (kopp kopp), de rengeteg funkciót annyira megváltoztattak, hogy képtelen vagyok hozzászokni.nálam is a hang üzemmódokkal van probléma, az ikon méretét nova launcherrel szerencsére személyre szabtam, de chrome az pl fos, nem jegyez meg semmit se, szét lett szedve a telefon és a kapcsolatok, a kapcsolatoknál fb profilkép volt nálam bent azoknál akik ismerőseim fb-n, (ez most is van) de valami hányadék a minősége (eddig pöpec volt) ráadásul ha hívok valakit vagy engem a profilképe megjelent, most meg nem (csak annál a 2 embernél akik CSAK telefonon vannak tárolva). ezen kívül rengeteg praktikus funkció tűnt el, változtattak meg amiket hiányolok / megszoktam.
szóval megy vissza nekem is az utolsó KK.
kérdésem nekem is ugyan az mint FW190ace-nak, hogy ha zárt a bootloader akkor is vissza tudom rakni a KK-t? gari vesztés vagy ilyesmi nem lesz?
-
Joezyka
senior tag
jelenleg működik minden a frissítés után( kopp kopp kopp)
globális kérdés: pár dolgot még nem találok.
pl hogyan tudom kirakni a gyors menüsávra a wifi meg ezek közé a némítást, nagyon sokszor használom ezt a funkciót és megszoktam hogy 1-2 pillanat alatt le tudom némítani.
másik, hogyan tudom az ikonok méretét csökkenteni? a régebbi kisebb ikonok jobban bejöttek.
köszi -
Joezyka
senior tag
üdv.
az utóbbi időben nem nagyon követtem a fórumot sajnos.
a rendszer feldobta a lolipop frissítést, hogy akarja de nagyon. Ezt is úgy frissíti ahogy anno KK-ra? azaz képek, és egyéb dolgaim megmaradnak a telon, vagy gyalul?Köszi.
-
Joezyka
senior tag
válasz
semetka #16417 üzenetére
figyeld 1-2 hétig, hogy mennyire merül a telefon indokolatlanul. Ha tényleg így van akkor az aksit "újra lehet kalibrálni". Ez azt jelenti, hogy lemeríted nagyon minimális %-ra (én kb 2-3%-ig merítettem) vagy amíg ki nem kapcsol. Ekkor kikapcsolt állapotban feltöltöd 100%-ra. Ez az eljárás elvileg az akumlátort újrakalibrálja. Olvastam valahol, hogy volt aki 2-3x ismegcsinálta egymás után és csak akkor lett jó, valakinek ez se segített. Nekem pl egyszeri alkalmazás után megoldotta a problémát.
-
Joezyka
senior tag
válasz
kelly416 #16413 üzenetére
nekem november óta nem jött meg kínából a kábelem amit rendeltem. van még 1 hete hogy megjöjjön az ujraküldésből, ha nem jön meg , lehet én is benevezek egy ilyenre. pont ezen agyaltam, hogy kitől / hogy lehetne venni, szóval pont kapóra jött. köszi !
(#16404) kgergely23: : gyári fülessel nekem is valami gyatra a hangzás / hangerő. Van fülesem a sok sport miatt kellett venni olyat ami nem esik ki a fülemből, és azzal nagyon jól szól. Esetleg próbáld meg másik fülessel amiről tudod, hogy jól szól.
-
Joezyka
senior tag
egyszer egy gyerekeknek szóló fizikai kísérletek műsorban láttam ilyen kísérletet, azért tudom, hogy is működik ez a repedéses dolog:
ha felhevíted (itt most szobahőmérsékletről beszélünk, mint felmelegített) akkor az anyagban a részecskék (atomok-molekulák közötti kötések) lazábbak lesznek, azaz tágulnak (tágabbak) ha hirtelen lehűtöd (kimész vele a -10°C-ra) akkor ugye a kötések szorosabban kelsznek, összehúzódik az anyag. Eddig szerintem semmi extra nincs benne. Azért törik el (reped meg) a kijelző, mert az üveg merev anyag, azaz a molekulák kötözzi kötések nem tudnak gyorsan alkalmazkodni a tágulás/összehúzódásra, így a kötések elszakadnak azaz eltörik az üveg vagy megreped. A kisérletet pl egy hőálló üvegen mutatták be, persze a max és min hőmérséklet sokkal nagyobb volt. De erre tudok gondolni, hogy ezért repedt meg, mert egész nap kint volt, lehűlt, bementél felmelegedett szépen lassan, majd megint kimentél és az már sok volt neki, hogy melegszik aztán megint nagyon hideg.A párásodással kapcsolatban meg fordítva van a dolog, ahogy kedves fórumtárs is leírta talán Davnyira volt ha jól emlékszem, ott a hidegből mész a melegbe, akkor csapódik le a pára. Nekem pl az órám szokott kikapcsolni, ha sokáig kint vagyok a hidegben és bemegyek meleg helyre. ezzel védi magát, hogy ne menjen tönkre a párától. kiszárad és be lehet kapcsolni. Szerintem ha olyan mértékű párát kapna a telefon így lecsapódásból fakadóan, akkor a telefon is kikapcsolna.
Ezek nem sony specifikusak, hanem minden telefonra igazak szerintem. legyen az ipone vagy sony, vagy samsung.
-
Joezyka
senior tag
válasz
owerwild #16177 üzenetére
lejárt a szerkesztési időm így külön válaszba írom:
ez egy alkamazás topic itt bármilyen appal kapcsolatban segítenek neked telefontól függetlenül. persze ami legális és nem hakkelt, stb stb. olvasd el az összefoglalót és hajrá !
-
Joezyka
senior tag
válasz
kelly416 #16153 üzenetére
pont ez az amit senki nem ért meg, hogy nekem miért van folyamatában 5-6 napos üzemidőm...
annyi, hogy én folyamat használom a stamina módot.amúgy én legutóbb akkor indítottam újra amikor céges jelszót változtatni kellett és az email nem akarta bevenni az új jelszót... újraindítottam és ment csont nélkül. De én is kb 1-2 havonta indíttom újra. ha nem hisztizik, minek piszkáljam!?
IOS vs Androidról meg annyit, tesómnak iphone 3, majd előrendelt iphone 5-re, és 5ös után azt mondta, hogy soha többet IOS, android kell neki is.
(#16179) owerwild bnőmnek igaz M2 lett, de ugyan a szitu, beleraktam mindent, bekapcsoltam és nem akart mobilnetre menni, mert nincs előfizetve rá így nem tud mihez kapcsolódni. amúgy meg ahogy már többen is leírták, wifit bekapcsolod és arról frissít amit akar, vagy sim kártya nélkül. De nem szabadna gondnak lennie sim kártyával se.
-
Joezyka
senior tag
válasz
LonGleY #15435 üzenetére
de most komolyan nem tudsz szöveget értelmezni olvasás közben? bonyolult dolgok ezek, ugye? általános iskola.
Hol kritizáltam én az appot? Mutasd meg kérlek! Egy jó / rossz szót nem szóltam az appal kapcsolatban, mert mindenki használja amit akar!Én a stílusodra hívtam fel a figyelmet, hogy (idézem) "én csak azt nem értem, miért kell másokra ráerőltetni a "saját akaratod" ?"
Kettönk közül szerintem te vagy a majomparádé. Valakinek más véleménye van, arra anyakocaként ráugrasz és ráerölteted a véleményed. De gondolj amit akarsz.
-
Joezyka
senior tag
-
Joezyka
senior tag
válasz
terrel #15188 üzenetére
annál fényévekkel lesz jobb. kb mint ha egy trabanból egy Volvóba ülnél át. ég és föld a kettő. Én kb lovaskocsiról váltottam erre a telefonra és a legfurcsább az volt, hogy semmi baja
és működik.
a lényeg: jelenleg ez a piacon az egyik legjobb telefon ebben az árkategóriában. 2 évet lazán el leszel vele, és nem jár el felette az idő.
-
Joezyka
senior tag
válasz
CartmanPie #15049 üzenetére
Szerintem ezzel a telefonnal nem lesz ilyen gondod. Sőt! furcsa lesz, hogy azonnal és azt csinálja amit akarsz
-
Joezyka
senior tag
válasz
balazska92 #14980 üzenetére
mobilnetet nem kapcsolgatja, ha jól tudom, de van helyapalú wiwi funkció ami az általad mentett wifiket megjegyzi, és ahol van ilyen mentve ott bekapcsol, egyéb helyeken kikapcsolt állapotba van. Pontosabb működést nem tudok, nem használom ezt a funkciót.
-
Joezyka
senior tag
esetleg keress valami ébresztő appot :S amit itt ajánlottak kipróbáltam mert jópofa, csak nem mindig ébresztett lezárt képernyőnél
Sajnos az ilyen modulokhoz nem sokat konyítok, de biztos van itt valaki aki tudja, hogy mi lehet erre így a megoldás!
@peu407: A 'mi' esetünkben is 60-70% körül volt. nem is reagált a telefon semmire, de úgy masszívan. rádugta töltőre és egyszer csak felvillant a kijelző. Onnan tudta a kolléga, hogy visszatért evilágba a telefon. ez 2-3 óra volt.
-
Joezyka
senior tag
csúsztatásos feloldásnál ha jön értesítés (fb,messenger,hangoutst,email, bármi) akkor nem kell feloldanod a kijelzőt, hogy az állapotsávot megtekintsd, ugye? Ha jól tudom ez így van, és ezért oldja fel a kijelzőt is. Pont ezért van pin-kódra állítva nálam, hogy véletlenül se oldja fel a kijelzőt ha "nyomkodva van". jobb ötletem nincs.
@peu407: Kolléganőmnél egyszer előfordult, akkor felrakta töltőre és 2-3 óra után "felkelt". neki se reagált semmire (kis piros gombocskát nem nyomkodtam, nem szerette volna). Azóta nem fordult vele elő.
-
Joezyka
senior tag
válasz
Predator2 #14904 üzenetére
a stamina (tapasztalataim alapján) úgy működik, hogy ha lezárod a képernyőt egy pár percig még aktív marad a wifi/mobilnet, stb. nem tudom pontosan ezt az időkorlátot, de nálam is így csinálja. lezárom, pár percig még nyekereg ha történik valami, aztán egyszer csak elhallgat. Feloldom a képernyőt és jön az infó áradat (időnként
). próbáld ki úgy, hogy lezárod a képernyőt, hagyod fél órát mondjuk, és hogy feloldás előtt (pin-kód, csúszka, bármi amid van) előtt csak a gomb megnyomásakor, hogy van-e wifi/mobilnet, stb. ha nincs akkor nálad is így működik ha van, akkor valami kehe van stamina módban. Remélem ez segít.
-
Joezyka
senior tag
válasz
DanielLong #14788 üzenetére
viber,hangouts,fb,fb-messenger,skype, gmail, céges e-mail (erre jön a legtöbb mail). Ezek állandóan futnak, mert ha wifin vagy mobilneten vagyok bármire jön értesítés/hívás egyből zakatol a telefon.
amúgy nekem is ezt elkezdte csinálni amit neked, hogy 2 napa alatt kb csontra merült. Aztán kipróbáltam h kb 0-ra merítem (3%-ig mentem el) kikapcsoltam és rendesen 220-as gyári töltőjével 100%-ra töltöttem. Ezt a fórumon valaki az aksi "újrakalibrálásának" hívta.
annyi, hogy ha munkába vagyok, nincs se wifi, se mobilnet. Ha otthon vagyok akkor wifi, ha nem vagyok otthon, se munkahelyen akkor meg mobilnet, ha úgy érzem. Stamina mód nekem úgy van beállítva, hogy ha lezárom a képernyőt akkor pár perc után kilő mindent, így félóra-óránként azért fel-fel oldom a kijelzőt.
-
Joezyka
senior tag
válasz
busman #14768 üzenetére
használom persze. pl hangoutsot minden nap, céges + magán levelek folyamat jönnek-mennek. telefonálni annyira nagyon sokat nem szoktam, de az nem is számottevő. nálam úgy kb ez az átlagos kapacitása. Ha többet használom akkor is 3-4 naponta kell csak tölteni.
egyszer kipróbáltam, hogy se wifi, se mobilnet, és feleslegesen nem nyomkodtam egyáltalán, staminában, 8 napot bírt
-
-
Joezyka
senior tag
nemolyan rég volt téma, itt az aksi merülése, újrakalibrálása stb... nálam is elkezdte, hogy 2 max 3 nap alatt csontra merült a telefont.
fogtam lemerítettem 3-4%-ra, kikapcsoltam feltöltöttem 100%-ra és azóta úgy működik ahogy előtte. (most épp 4,5 napnál tartok) -
Joezyka
senior tag
válasz
Soma01 #14612 üzenetére
a telefonba be tudod állítani, hogy a gmail-os fiókodból mit szinkronizáljon.
telfonkönyv/3pötty/beállítások/fiókokés szinkronizálás/gmail fiók / és itt meg bepipálgatod, hogy mit szeretnél.én ez a telefonom előtt mindent bevittem gmailbe és azóta faján szinkronba van. elég 1x rászánni az időt.
-
-
Joezyka
senior tag
válasz
TestamentDNR #14486 üzenetére
Én ezt a programot használom képnézegetésre: [link]
nekem is volt ez a problémám. 2-3-4x fogtam kitöröltem minden ilyet és azóta (lekopogom) nem jött vissza. Ez a program mappánként rendezi a képeket, a thumb-nak is van külön mappája, az fb-s matricák meg mappa nélkül voltak. mind kijelöl majd kiválogatod egyesével azt a pár képet tartalmazó mappát amit meg szeretnél hagyni és törlés. nálam bevált. 1 próbát megér.
-
Joezyka
senior tag
A témás dologgal kapcsolatban felébredt a régi vágy bennem, hogy saját magamnak csináljak témát (jó öreg nokián csináltam és azóta is azt használom olyan jó lett
). Esetleg tud valaki témaszerkesztőt sonyhoz? eddig csak régi sonyericsonos témaszerkesztőket találtam
Grobi: nekem is csinálja időnként. van amikor magától aktíválódik a képernyő, van amikor a bekapcs gombot megnyomom, lerakom és magától befejezte a hívást. kilépkednem akkor sem kell.
-
Joezyka
senior tag
válasz
kelly416 #14382 üzenetére
de ha jól tudom az 5.0-ba ez már alapból benne van.
itt olvashatodszerk:
mire behozta a képeket a böngésző rájöttem, hogy más a téma
bocsii
-
Joezyka
senior tag
válasz
kelly416 #14319 üzenetére
és a tégla meg széttört
amúgy most még 2 kollégámnak lett ilyen telefonja (pont ma kapták meg) és aki velem együtt kapta, panaszkodik, hogy förtelmesen karcolódik a hátlap. Megmutattam az enyémet és jééé semmi karc. Csodálkoztak, hogy hogy. Ja mert van rajta fólia ...
A 2 kollega is egyből mondta, hogy akkor vesznek rá fóliát
-
Joezyka
senior tag
válasz
sxxorp #14260 üzenetére
S4 mini más kategória... oké hogy olcsóbb, de hogy egy szinten van említve a Z1C-vel nevetséges...
Kollégámnak S4-e van (teszem hozzá, hogy drágább is volt) ugyan akkor kaptuk mind a 2-en, és az első megjegyzése ennyi volt: neki is sony-t kellett volna választania. pedig ő nagyon Samsung párti. Ez többet mond minden szónál.
Amúgy nekem már több mint 4 hónapja van meg a telefon, és semmi baja (lekopogom persze). Se akadás se lassulás, kamera is jól működik (persze nem fényképezek vele órákat, de bármikor kell mindig tudom használni és gyors).Vízállóság témához:
Én mindig nyitogatom az ajtót töltéshez, vagy géppel való összekapcsoláshoz, stb. a mágneses kábelem még nem érkezett meg sajna (igaz nem rég rendeltem meg). kb 2 hónap használat után végre eljutottam olyan helyre ahol kipróbálhattam a vízállóságot (persze otthon azért megúsztattam). úgy hogy nyitogatva van az ajtaja így se ázott be. 2x fél órát használtam vízben / víz alatt. csúszdákon + medencében és több szát képet meg sok videót. Hogy miért? igaz nyitogatom az ajtót, de figyelek hogy ne tegyem rá a telefont, ne feszüljön az ajtó amikor nyitva van. szépen lerakom és ha fel van töltve lehúzom, visszanyomom szépen, nem feszítve. Ellenőrzöm, hogy hogy nem áll-e el és hogy be van-e csukva rendesen. ennyi. bonyolult dolog figyelni a telefonodra!? akkor vegyél nyomógombos telefont MM-be 10e Ft-ért és kész. ne 100e ért okostelefont. -
Joezyka
senior tag
-
Joezyka
senior tag
válasz
Peter2014 #13948 üzenetére
ebben a topicban nem is tudom mire számítasz
Egyértelmű, hogy Z1C ! Samsungok közelébe se érhetnek (elvileg S4 a vele egy kategória, árban jóval felette van, tudásban jóval alatta) LG-k jók, de mindegyiknek van valami kis "kehéje" ami miatt a Z1C jobb. Én maximálisan megvagyok vele elégedve, mint HW-rel, mint SW-rel.
Ezzel a telefonnal tuti nem fogsz mellé.
-
-
Joezyka
senior tag
válasz
front3r #13787 üzenetére
a gmail alapjába véve tudja ezt (most nem a telefonos app-ra gondolok), hogy külső levelezést is tudjon kezelni, sőőt be tudod állítani, hogy melyik mail címről válaszolj amikor válaszolsz egy levélre. Szóval ez a funkció már létező és működő dolog, gmailbe is több gmailes fiókot már be lehet rakni és kezeli is, de külsőst csak idő kérdése és be lehet (bár nem fordítok rá figyelmet erre, mert én elkülönítettem a 2 programmal a céges és magán leveleket, gmail + sima email app)
KZP:
A telefonon 2 fólia van: egy gagyi amit le is szedsz egyből amint megveszed a telefont (általános védőfólia amit mindenre ráraknak) meg egy vasalt, amire igazából meg nem mondod, hogy az fólia-e vagy az már a kijelző. Azt felesleges piszkálgatni jól funkciónál. Én arra raktam rá fóliát (valakik üveglapot) és semmi gondom nincs vele. (pedig 1 pici bubi is maradt a fólia alatt). Szóval nem vehető észre változás, minőségromlás.Kamerával meg nekem szintén semmi problémám (meg szerintem többeknek nincs).
-
Joezyka
senior tag
nekem a Samsunggal csak egy bajom van (igen szubjektív, és igen ez viszont nagyon nagy bajom), hogy iszonyatosan túl van árazva ! S5 mini esetében pedig gyengébb HW, nagyobb kijelző, és kb ugyan annyiba kerül!? és csak pusztán a számokat néztem.
DE TE meg próbáltad már, ezért más a véleményed - természetesen lehet mindenkinek egyéni véleménye. Nem akarok itt belekezdeni a nagy Sony vs Samsung és stb vitákba, felesleges. De szerintem nem egy Sony topicban kéne a Samsungot "reklámozni"További szép napot.
u.i. : közben bozek pontosította a számokat amikre utaltam !
-
Joezyka
senior tag
válasz
szjutyi #13596 üzenetére
Nálam is csinálja sokszor ezt, függetlenül attól milyen progit használok, (de általában, a hangaoutsnál szokta ezt csinálni), de volt már, hogy kezdőképernyőre kiléptem, lezártam a kijelzőt, majd amikor feloldottam egy régebben használt valami volt ott (pl telefonkönyv, vagy egy kontkrét névjegy, vagy valami hasonló). kilépkedéseknél, meg kamera, vagy chrome szokott elindulni. igazából "ráhasalok" a back gombra aztán várom hogy kilépjen (szerencsére annak ellenére, hogy hü....get csinál a telefon, legalább gyorsan csinálja
Nálam a skype fiók szinkronizálás tiltása, illetve a névjegyek összekapcsolásának a tiltása, majd beállítottam, hogy mely fiókok jelenjenek meg a telefonkönyven megoldotta ezt a problémát.
egy javaslat: töröld le a skypeot mindenestől. rakd fel, és mielőtt bejelentkezel tiltsd le a szinkronizációt, így nem fogja a telefonkönyved látni.
Valaki írta - de sajnos már nem tudom melyik hsz volt - ,hogy a képeknél a driva meg stb képek is megjelennek, meg ilyenek. Én pl kikapcsoltam a drive autómatikus szinkronizációt (persze szereti frissítések után visszakapcsolni aoutómatikusan) így csak az megy fel drive-ra amit szeretnél, azon kívül semmi.
Plusz én kitöröltem minden facebook-os matricát (igaz ezt 3x is meg kellett tennem) de - lekopogom - azóta nem jöttek vissza. (mindegyik kijelölés, majd kiválasztod azt a pár mappát amit nem akarsz törölni és máris gyorsan megvagy) -
Joezyka
senior tag
válasz
DraXoN #13526 üzenetére
én elvagyok root nélkül jelenleg (de csak mert céges teló, és nem igazán van rá mód, hogy szét "hackeljem") de amiket leírtál beállítási opciók engem is érdekelnek. Én se vagyok túl nagy igényű - bár ez az sd-kártyás dolog 4.4.-ben eléggé idegesítő), de pár dologra nekem is szükség lenne. A kérdés csak, hogy a Sony mennyire teszi "szabaddá" az androidot ?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Akciófigyelő: Laptop jár a Razr 60 Ultra mellé
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest