- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mircinko
senior tag
Sziasztok!
Szomorú hírt kell közöljek,.. egyszerűen beleuntam ebbe az egész romolgatós témába
.
Megváltozott az érdeklődési köröm, rengeteget hezitáltam, belekezdtem, csináltam, de nyűg lett számomra ez az egész.Azért nem jelentkeztem oly sokáig, mert magam sem tudtam, hogy mit akarok...
Anyagiakra visszatérve, köszönöm a támogatásotokat, de így nem fogadhatom el.
Ezért, visszafogom utalni, mindenkinek aki küldött számomra pénzt! Ez szerintem alapvető.Még egyszer sajnálom ezt az egész huzavonát! Szép volt, jó volt, de elég volt
.
Weboldalt, videókat, letöltéseket, továbbra is fent hagyom, hátha jól jön még.
Óriási köszönet, Mindazoknak, akik segítették , gördülékenyebbé tették "munkámat", a támogatóknak, fórumtársnak, aki a saját szerverét adta kölcsön! Ezenkívül, Mindenkinek aki ötleteket, fájlokat küldött, vagy azoknak akik levelükben buzdítottak a további munkákra.
Még mielőtt belebonyolódnék saját szavaimba,
Sziasztok, jó volt veletek!
UI: Igazad volt Bozek..
-
Mircinko
senior tag
Sziasztok!
Jogosan kérdeztétek, hogy mi újság
. Élek, itt vagyok, és végre a munkáim végére értem. Olyannyira, hogy jövőhéten már ízelítőt is tudok mutatni a romból
. Köszönöm a türelmet
.
-
Mircinko
senior tag
Üdv! Nem felejtettem el!
Tegnap volt ápr. 15.-e. Holnap össze számolom, hogy mennyi jött össze a támogatásból, és jövőhét folyamán megjavíttatom ill. elkezdem a romok gyártását nagy erőkkel!Köszönöm!
-
-
Mircinko
senior tag
Nos elkészült az a bizonyos táblázat. Itt megtalálhatjátok!
Ha szerencsém van, és feltudom venni a helyi szervizzel a kapcsolatot, akkor hamarabb is elkészülhet a javítás, ha nem akkor Pestre felviszem vagy postázom 15.-én.
A lényeg, hogy 100%, az új rom érkezése, és ez a Ti segítsétek nélkül nem jött volna létre!
-
Mircinko
senior tag
Baromi nagyok vagytok!
kelly416: Majd, írsz ha már túl sok lesz az OFF
-
Mircinko
senior tag
válasz
gipsztigris #28181 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Bár igen nagy korsóban kéne adják, hogy ennyibe kerüljön
-
Mircinko
senior tag
Először is Nagyon kedvesek vagytok!
Mivel, mint írtam nem sokára lesz egy új telefonom, is, ezt pedig terveim szerint meghagyom "másodkészüléknek". Használni tudom, romolgatni viszont nem. Javítását nem terveztem, mert nem hittem volna, hogy ennyien írtok majd rám privátban, publikusan, és még e-mailben is, hogy hogy bírnátok segíteni (amiért nagyon Hálás vagyok!!
).
Szóval, létrehoztam ezt az aloldalt, ahol PayPal-on vagy Bankkártya használatával, tudjátok támogatni a Mircinko Rom folytatását április 15-ig.
Fontos, hogy az összeget Ti, határozhatjátok meg, a befolyt pénzt pedig erre a javításra fogom költeni.
Köszönettel, és óriási meglepődöttséggel,
Zsombor -
Mircinko
senior tag
válasz
csokaadam0 #28169 üzenetére
Nyisd meg a linket és olvasd el, részletesen le van írva. Ha akarod használhatsz google fordítót is
.
Igen, tölthető is, ott vannak a linkek. Nincs mit. -
Mircinko
senior tag
-
Mircinko
senior tag
válasz
Mircinko #28127 üzenetére
Gyerekek...
Mindent elterveztem, elkezdtem a romot stb. De, most jutott eszembe"hogy hopika.. nem tudom flashtoolal kernelt felrakni, mivel nem jó a micro usb csatlakozóm.. Ezért vettem a mágneses töltőt.. (ami azóta is 5*)
(Rom másolása és tesztelése megoldható lett volna, SD kártya v. Airdroid segítségével.) A rendszer egyébként 6.0-n alapult volna, az itt található AOSP rom felhasználásával.
A Sony-s dolgokat raktam volna bele úgy mint ,ahogy az Xperia X sorozatban van. Ezért lett volna a neve Mircinko Rom X...Jó ötletnek tűnt.
.
Továbbá, ha valami gáz lett volna a rommal, pl, (bootloop). Azt sem bírnám megoldani a fent említett probléma miatt.
Érdekes módon ez csak most realizálódott bennem. :/ Mivel adatok másolásnál nem volt ilyen probléma. (lsd airdroid)
.
Jön az ötlet, hogy megjavíttathatnám.. de nagyon közeledik a telefon váltás. Valszeg Z5 C lesz vagy valami hasonló.
S, ha már itt tartunk, nem nagy meglepetés, ha bejelenteném a Mircinko Rom fejlesztésének leállását, (legalábbis ezen a készüléken).
Ezúttal szeretném megköszönni, azt a rengeteg sok pozitív és (negatív
) visszajelzést is amit kaptam tőletek!
Öröm volt veletek együtt munkálkodni!
Zsombor-
-
-
Mircinko
senior tag
válasz
kelly416 #27883 üzenetére
+1.............111 De tényleg! Soha nem vennék még egyszer üveg hátlapos telefont! (Z3C)
Szép, prémium meg minden mikor kiveszed a dobozból... de 1 percen belül mindig tele ujjlenyomattal. (ez a kisebbik probléma), a nagyobbik, hogy akár a hőmérséklet változástól is képes elrepedni, majd betörni (így oda a vízállóság is) . Szóval (szerintem) nem éri meg lecserélni Z3C-re ezt a telefont.Max az Xperia X Perfomance-ra
-
Mircinko
senior tag
Viszonylag, stabil 6.0-s rom, működő kamerával!
- AOSP alapú.; Z1 Compactra!!!
[link] -
Mircinko
senior tag
Mi újság van erre?
Aki használja a Mircinko Romot, működik minden?
Ill. Z6 ról van valami konkrét infója valakinek?
-
Mircinko
senior tag
válasz
Szaszabond #27545 üzenetére
A contextual settings-ben lehet ki/be kapcsolni. Ott van az appok között. Utána indítsd újra a telefont.
Az ajándék city téma is ott van csak elrejtettem(system/etc/product/applications).De kemény 300 ft-ért meg is vásárolható...
-
Mircinko
senior tag
válasz
Szaszabond #27537 üzenetére
Töltsd le a Smart Conectet a playből, vagy válts 6.0-ra.
-
Mircinko
senior tag
válasz
Pistike1985 #27464 üzenetére
akkor jó
-
Mircinko
senior tag
válasz
Repsol600 #27461 üzenetére
Wipe erősen ajánlott!
(#27457) gipsztigris
Gondolom letöltötted az internetbeállításokat(#27456) Askformore: Z5 kamerakezelő algoritmusa van benne. Hardveresen nyilván nem lesz másabb, de pl sötétben láthatóan sokat javult a képminőség. De ez igazán akkor derül ki, ha tesztet csinálnál róla (gyári rom vs mircinko rom).
(#27455) Pistike1985: Sok sikert!
Esetleg megpróbálhatod fastbootal felrakni a Xdual recovery-t. (vagyis a kernelt, ami tartalmazza). Ne tudd meg hányszor jól jött ez, hogy nem kell root meg cwm, hanem a bootlopoos teszt mircinkora rádobni ezt és felrakni a javított verziót.
-
Mircinko
senior tag
válasz
Pistike1985 #27453 üzenetére
Már tölthető...
-
Mircinko
senior tag
válasz
Pistike1985 #27423 üzenetére
V6.0- FINAL
- Visszakerültek a Google alkalmazások a /system-be.
- Törölve lettek a 3rd alkalmazások: CM , ES.
- A fejlécben napszak és dátumtól függően megjelenik egy kép. + (A hozzá tartozó be/ki kapcsoló apk).
- Ambor témakezelője hozzá lett adva (törölhető), mert szerintem messze a legszebb témákat készíti! (air: nem, nincs szponzorálva) + a képen látható ambor téma, ajándékba nektek.
.
- Ondemand governor továbbfejlesztve!
- Eltüntettem a Képernyő koppintásos kapcsolót.
kb ennyi.
.
Megjelenés: Holnap/Holnapután. -
Mircinko
senior tag
Nos úgy döntöttem lesz még egy (utolsó) Mircinko Rom. Még több extrával, GAPS-al, na meg aroma telepítővel.
Akár még Januárban megérkezhet! -
Mircinko
senior tag
Örülök neki!
- A kezdőképernyőt áttudod állítani , ha hosszan nyomod a kijelzőt, majd a beállítások->képernyő átrendezésére koppintasz!
- Nekem fel sem tűnt hogy kitöröltem volna
. Pedig valóban így van
. Legközelebb benne marad
- Clean Master belátom hiba volt
. De legalább törölhető.
.
(#27308) air: Es file explorer-el együtt kerülhetett bele
. Sajnos, nem kapok semmit :'D.
-
Mircinko
senior tag
válasz
bogil99 #27264 üzenetére
Mondjuk el kéne olvasni a bizonyos weboldalt, amin le van írva hogy mit kell pontosan wipeolni telepítés előtt?
17-es betűmérettel. Mindegy milyen rendszered van/volt fent, a wipe + formázás töröl minden adatot, így a tárhelyed csont üres lesz. Ezáltal hiba mentesen megy a rom. [jelen]. A wipe csak azért nem automata, mert kaptam üzenetet ez ügyben, hogy letörlődtek a félve őrzött programok és kártérítést követeltek tőlem...
-
Mircinko
senior tag
MIRCINKO ROM V5.0-FINAL TÖLTHETŐ!
-
Mircinko
senior tag
válasz
Askformore #27220 üzenetére
Parancsolj!
Frissítettem a változások listáját, lehet nézelődniA rom valószínűleg holnap lesz letölthető. Addig is.
-
Mircinko
senior tag
Jobb későn mint soha
. Igen, valószínű, hogy az erősített vaku okozza. Nekem is előjött ez a probléma, de erre nem gyanakodtam :/. A V5.0-ban már pár fokkal gyengébb vaku "került".
(#27218) air: Hogyne maradnék
. Nem hiába vettem meg azt a mágneses töltőt
. A telefon sokáig itt lesz még, akár veszek Z5 C-t, akár nem. A rom viszont meg kell hagyni baromi jól sikerült.
. Hiába na, 5. verzióra már csak kikupálódott
. Pl, zenénél se fagy le az update as play funkció.
Továbbá: Aki az előző Mircinko Romokban hibát fedezett fel, az még most szóljon, mert könnyebb így megoldást találni, mint patchekkel szórakozni.
-
Mircinko
senior tag
-
Mircinko
senior tag
válasz
Quasi_modo #27185 üzenetére
Igen, képes megtartani a telefont, csak a mágneses rész fogásával! Nyilván, 1x kipróbáltam, de többször nem.
-
Mircinko
senior tag
válasz
arti1121 #27123 üzenetére
Van már, valaki javasolta itt a fórumon 1-2 oldallal ezelőtt. Nekem nem sikerült... másoknak igen.
Az a probléma, hogy a hiba okára sem jöttem rá még. A következő verzióban már működő lesz(alapokba belerakni könnyű), ami januárban megérkezik. - időtől függően hamarabb/később. -
Mircinko
senior tag
válasz
PRDZsolesz #27117 üzenetére
-
Mircinko
senior tag
...és az mitől lehet hogy csak gépre kötve tölt a telo? Hálózatból hiába töltöm, nem reagál semmire. USB kábel, és a töltőfej is jó (új).
-
Mircinko
senior tag
válasz
mucsgyver70 #26896 üzenetére
Érdekes, én kapom a bootloop-ot rendesen... Nem telepítettél fel másik pakkot is? Illetve rom telepítés után azonnal felraktad ezt?
-
Mircinko
senior tag
Xposed kérdés megoldása folyamatban...
Úgy tűnik nem szereti a custom romokat -
Mircinko
senior tag
Azért olyan hamar nem szabadultok tőlem
(#26814) ravebp: Ahogy érzed.
, Én tiszta telepítés híve vagyok, úgy teszem fel a romjaimat, még a verzió tesztelések közben is. Lekopogom, mint az audió, mind a kamera (SNC), működik. Egyedül az Xposed hibádzik nekem is, arra érkezik majd egy frissítés.
(#26818) Bozek : Működik, tesztelve!
.
Többieknek: Nincs mit!
-
Mircinko
senior tag
Mircinko fája alatt is van valami, töltsétek amíg lehet
.
Ezzel kívánnék, Boldog és Békés ünnepeket minden fórum társnak!
-
Mircinko
senior tag
válasz
bimbula53 #26632 üzenetére
" addig erőlködtem a 3-as verzió felrakásával, mígnem sikerült.
Csak, hogy betöltéskor el ment egy darabig, megállt és újra indult."Ebből arra következtettem, hogy a V3-as rendszert feltelepült, de hibásan és normális működés helyett, újraindult. Arra irányult a kérdésem, hogy CWM-ben wipe-tál-e előtte? Mert, ha nem az hiba lehet.
(#26630) Fleed:
Mondjuk én is azt a verziót használom amit te és nálam pöpecül megy. Igaz win 10-et használok, és a drivereket a régebben linkelt videó szerint telepítettem fel. Lehet, hogy te is, de attól még nálad valami nem stimmel...Mindenesetre nem kell aggódnod, ez egy sima szoftveres gond, a telefonod nincs "életveszélyben".
-
Mircinko
senior tag
Root\ CWM \ ROM telepítése friss rendszerről.
Figyelem! A videó ultra részletesen mutatja be a lépéseket, ezért célszerű bekapcsolni a hangszórót a videó nézése közben. Most még csak 360p, de nemsoká a Youtube Full HD-ban is engedi a megtekintését.
Remélem, így már mindenkinek világos lesz a telepítés...
-
Mircinko
senior tag
Tehát, Flahstool driverek feltelepítve (?) , elindítod a programot, rákatintasz a "Villám ikonra" és be tallózod az FTF fájlt, amit előzőleg töltöttél le Xperia Firm-el. A program, pár másodperc múlva kéri a telefont, hogy csatlakoztasd flash módban, majd kikapcsolt állapotban rádugod úgy hogy a hangerő "le" gombbot nyomod és ezzel párhuzamosan felvillan "zölden" az értesítő led. Ezek után mi történik?
Kérdések:
- ír valamit ki a Flashtool? (akár pirossal)
- tudnál screenshootot csinálni, a hibaüzenetről?
- géped reagál a telefonra vagy sem?A videó egy gyári alap rendszerről kezdve mutatja be a root+cwm+rom telepítés szakaszait.
Flashtool nincs benne. -
Mircinko
senior tag
Nagyon EPIC videó tutorial incoming!!!
Max 1 óra és felkerül az oldalra (remélem). -
Mircinko
senior tag
válasz
Szaszabond #26604 üzenetére
így van
-
Mircinko
senior tag
De lehet Flahstoolozni.
Igen, valószínűleg ezért nem ment a cwm sem, mert nincsenek felpakolva a driverek. (ADB, Sony USB stb) Erre sajnos nem gondoltam...
-
Mircinko
senior tag
Sajnos most tudtam csak géphez ülni.. , ezért késni fog holnapig a tutorial.
-
Mircinko
senior tag
Azt hiszem holnap nem csak a Root->CWM-> Ezek használata -> és Mircinko Rom telepítését fogom elkészíteni, hanem visszaállítást, azaz az unroot-ot is
(#26527) bimbula53: Pedig, ugyanúgy kell.
-
Mircinko
senior tag
Elavultabbak az appok, az előző rendszeren alapszik, nincs benne a Z5 hang technológiák stb.
Ha gariztatni mész, akkor a legkönnyebb megoldás az, ha felpattintod flashtool-ra és ráraksz egy Stock romot.A telepítési előfeltétel után pedig bekell lépni a CWM-be (telo újraindít, Sony logónál hangerő gomb lefele nyomogatása, majd miután beléptél oda,Install -> install from internal storage -> Mircinko Rom V2.5-FINAL.zip.
Ennyi
.
Bréékingnyújvz!! Véletlenül, de sikerült megoldanom a mikrofon érzékenység beállítást, amit már lassan 2 hónapja kértek
. Teszt után töltöm is fel a screenshootot.
-
Mircinko
senior tag
Mircinko hírmorzsa
Elkészült az aroma telepítő, ehhez a telefonhoz is. Választható lehetőség lett a Wipe.
Maga a telepítés egy grafikus felületen történik, hasonló ahhoz, amikor egy appot telepítünk fel. Extraként megtekinthetőek az újdonságok, hasznos információk, illetve a tárhelyek méretei.A telepítő írásban és százalékos sávon mutatja a telepítés állapotát, ezenkívül hiba esetén lehetőség van log fájl mentésre, amit ha nekem elküldesz akkor biztos, hogy tudok segíteni.
(Memkártyára és belső tárhelyre is ment, attól függően, hogy mit talál.)A telepítés végeztével dönthetünk arról is, hogy automatikusan induljon el a készülék vagy sem.
További választható dolgokért (kívánságokért) írj privátot és megvitatjuk.
(#26488) Fleed: V2.5 stabilabb, én azt ajánlom
. Garivesztést nem okoz, hiszen a root egy pillanat alatt visszaállítható. A Bootloader nyitás az már más kérdés, de ez jelen esetben nem szükséges.
Jómagam, - bármilyen meglepő - nem vagyok hacker csoport tagja
Ugyanannyi az adathalászat lehetősége itt mind a gyári romon. SuperSU, meg a TWRP nem fog adatokat lopni, ha meg igen akkor azt nagyon jól csinálják, hogy még senki nem jött erre rá.
A többi módosítás rendszeralapú az újabb eszközökből (Z5Premium+++) és FW-ből. - Amit a Sony adott ki. Van még pár egyéni kód benne, viszont egyik sem alkalmas ilyen célokra
. Bár, most hogy mondod...
. Nem! ..nem terveztem ilyet és valszeg nem is tudnék.
Innentől kezdve a Te döntéseden alapul, hogy felrakod vagy sem.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- NBA és kosárlabda topic
- Temu
- Nintendo Switch 2
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest