- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
maylay
csendes tag
Két napig próbálgattam a „hülye azért nem vagyok „boltban vásárolt panasonic p42G20-as készüléket. A kép nagyon szép minden egyéb jól működik. A zúgást egy pár órai nézés után észleltem,2 nap alatt figyeltem és úgy döntöttem, hogy három napon belül van és jelzem ezt a problémát az áruházban. Azt mondták, hogy Ők ezt nem tudják, megállapítani küldenek egy Panasonic-os szervizes szakembert, ha Ő azt mondja, hogy ez a zúgás fennáll, add, erről egy papírt akkor Ők kicserélik. Amikor telefonon felhívott a szakember, hogy mondjam el mi a probléma azt mondta,” ha nem zúg, akkor nem működik”. Ekkora okosság után, már gondoltam nem igen ad igazat nekünk Ő a másik oldalon áll. Mikor délelőtt helyett megjött délután fél négykor, megállapította fülre hogy ez természetes minden készülék ilyen, Ő örülne, ha az övé csak így zúgna. A feleségemmel hiába mondtuk, hogy 3-3.5 méterről halljuk a zúgás azt mondta Ö nem hallja örülne, ha olyan lenne a füle, mint a miénk. Nézegette hátulról a készüléket azt mondja, 280W-nál már ez van de, hogy mi és miért arról nem mondott semmit. Azt mondja, hiába cserélnénk ki a többi is ugyanúgy zúg. Mivel a készülék megfelelő paraméterekkel működik ezért Ő nem ad igazolást a készülék jó. Nem értem mért gondolta, hogy ha egyébként a készülékkel megvagyunk, elégedve akkor minek mondanánk, hogy zúg, mért hazudnánk. Így csak az Ő hallásával alátámasztott vizsgálatával nagyon egyoldalú a dolog. Tehát nem sok esélye van azoknak, akik erre panaszkodnak, hogy a Panasonicnál ezt orvosolják. Azt nem feltételezem, hogy az előzőleg telefonon felhívott budapesti vevőszolgálat, akinek elmondtam a panaszomat értesítette a szervizt, hogy ne fogadják el a panaszt, mert Ők azt mondták, hogy nem természetes, ha a zúgás ilyen messziről hallatszik. Jó lenne, ha műszerrel meg tudnák állapítani, hogy milyen távolságról hallatszik a zúgás. Ezt mindkét fél részéről megnyugtató lenne. Így nagyon szubjektív ez a dolog. A vevőnek nem lehet igaza. Hol van, itt a fogyasztóvédelem van még egyáltalán ilyen?
Még egy dolog a szállítók a teherautó platóján fektetve hozták a készüléket. Mikor mondom, több helyen rá van rajzolva, hogy csak állítva szabad szállítani azt mondták azért, hogy el ne boruljon.
Azért nem vitettem vissza, mert kibontották és a panelen nem láttam semmi hibát. Gondolom a zúgásnak nincs köze ehhez.
Ezt csak okulás képpen irtam.Ez nem biztos, hogy mindenhol igy van.
Üdv -
Johnny Cage
addikt
az igaz, hogy ugyan beégni nehezen tudnak, szellemképes maradványok már fél óra után is ott maradnak?
-
esox
senior tag
Valaki, akinek 42G20-as tévéje van, megmérné nekem, hoyg mennyi a pontos magassága talppal, mert ha csak ezen fog bukni a vásárlásom, akkor nagyon szomorú leszek :-(
bár először még a feleségemet kell meggyőzzem, hogy a 4 éve vett 32"-os LCD-nél sokkal de sokkal jobb lesz a kép, hatás...stb. Jelenleg 140 x 69.5 cm szekrénnyel rendelkezem. Vagy picit kintebb húzom a cuccost és akkor nincs magassági korlát. -
esox
senior tag
válasz
Celeborn #740 üzenetére
Hali,
szerencsére nem teljesen így van.
Kollegám pont ezt játszotta végig tréhómmal.
A lényeg, hogy amikor megveszed ill. aktiválod a szolgáltatást, akkor kell hogy ott legyen a box, mert annak a számát regelik be a központban. Ezután már be lehet rakni saját conax modulba, amit ezután a tévébe dugva tud az ember használni.
Ha az ügyfélszolgálatot kérdezi az ember, akkor ők nyilván nem ezt fogják mondani.
Lényeg hogy technikailag megoldható, de ettől még sajnos a box bérleti díját ki kell fizetni -
Celeborn
tag
válasz
Johnny Cage #739 üzenetére
Ha kábeles digitális szolgáltatásra szeretnéd használni, akkor biza ez van. Én ezt elég sokáig kutattam, beszéltem több UPC-s emberrel, T-Home-ossal is, beszéltem a versenyhivatallal is többször és sajnos a set top box nem kiváltható. A TV képes lenne rá, van benne dekóderkártyának is hely, de nem adnak ki kártyát csak, ha STB-d van, méghozzá csak olyan, amit ők adnak. Szóval hiába van a piacon egy halom box, te azokat sem használhatod. Nekik ugyanis fontos, hogy a saját szoftverük fusson rajta, mert... ahh, bonyolult.
A lényeg, hogy szívó. És marha dühítő. Szerintem... Hagyjuk is, mert megint csak felhúzom magam rajta. Az ember vesz egy fullos TV-t, de ki sem használhatod, mert a szolgáltatók nem engedik. Kapják be. Fizess még többet! ...
-
Johnny Cage
addikt
-
Celeborn
tag
válasz
Somansky #730 üzenetére
Igen, valamennyire rá vagyok kattanva a zizegésre, ez való igaz.
De nálam ez félig elvi kérdés. Mert ma beszéltem a panasoniccal, és azt mondták, hogy ez nem normális jelenség. És ha azt vesszük, hogy ezért a pénzért kaphatok olyan példányt, ami kussba van, mint ahogy többen is állítják, akkor igen is kérek olyat. Van itt olyan aki azt mondja, hogy teljes csöndben is csak hátul hallatszik a zizegés, van aki azt mondja, hogy elölről is, de csak nagyon közelről, és a panás faszi is azt mondta, hogy most is egy ilyen TV mellett ül az irodában, és semmi hangja nincs. Nade, hogy mit mondott..
az mókás. Azt mondja, itt van a Kiss Ritter, vigyem be a TV-t, hátha tudnak valami trükköt. Mert ő hallott olyat, hogy tesznek be valami műgyantát, és attól jó lesz. Hát azért ezen behaltam.
Ez a Panasonic tanácsa.
Ami meg a hallásomat illeti, annyira nem jó, de az idegesítő hangokat hamar kiszúrom sajnos. Mint az autókba szerelt nyest riasztót, és társait.Állítólag ezeket se hallja mindenki...
-
maylay
csendes tag
Én is tegnap kaptam meg(11.30.). Nekem is ciripel. Egyébként minden mással meg vagyok elégedve.
Ha hibás 3 napon belül (74 h) vissza lehet cserélni de azt nem tudom hibaként veszik -e ezt.
Ha én is ugyanilyen cserekészüléket kapok, esetleg akkor nem sok értelme van a cserének.
Ráadásul szürkét rendeltem az még nehezebben sikerült nem volt a boltban(MM), meg kellett rendelni.
Ez is Assembled in the Czech Republic.
Üdv a sorstársaknak. -
Somansky
aktív tag
válasz
Celeborn #727 üzenetére
Szia!
Nekem is Cseh a készülékem. Lehet túl jó füled van és eleve a ciripelésre vagy rákattanva, azért hallod folyton. Nem mondom, hogy én nem hallom 2 méterre is, ha mondjuk egy szép havas táj vagy rajzfilm megy a TV-ben, de nem zavaró nekem egyáltalán.
Nem vagyunk talán egyformák- -
Bodor
veterán
válasz
feri1979 #728 üzenetére
Hát ez érdekes, mert a weboldalon meg azt írják, hogy a készülékre van az öt év garancia, és csak a számla másolatát kell feltöltened a regisztrációval együtt...
Nincs egy szó sem arról, hogy hol kell vásárolnod...
A pana-s ügyfélszolgálat természetesen azt fogja mondani, hogy csak a nála vásároltnál, mert neki ez éri meg.
De majd meglátjuk...ha nincs öt év garancia, akkor is megérte a tv a 208K-t a panás 228k-s ár helyett. -
Celeborn
tag
válasz
Somansky #709 üzenetére
Na halihó!
Megjött a csere TV. Nem fogjátok elhinni... de ugyanúgy ciripel. Nem csak fél méterről, hanem a szoba túl végéből is simán hallhatóan. Mint az előzőnél. Azt áruld el nekem (Somansky), hogy a tiédet hol rakták össze? Nézd meg légyszi a TV seggén a szöveget. Nekem mind a kettő cseh volt. Hátha számít.
-
Bodor
veterán
válasz
feri1979 #725 üzenetére
Szia!
Én AVplanet-nél vásároltam ezt a tv-t 3 napja, és azóta is esett az ára. Szállítást nem tudom.
Az öt éves garancia itt is él. -
feri1979
csendes tag
válasz
Johnny Cage #724 üzenetére
Köszi, ez már pénteken megvolt meg mailt is dobtam a pana-nak csak sajna hétvégén nem tudnak válaszolni, nekem meg holnap reggel kell válaszolnom a másik helyen ahol gari biztos lenne csak a két ár között van különbség.
Üdv.
-
feri1979
csendes tag
Üdv. mindenkinek!
A Digitalplaza n. webáruházba a legolcsób most a TX-42G20E, tudja valaki ha náluk vásárolok jár az 5 év garancia a tv-hez?
Sürgős lenne, mert holnap reggelig van ajánlatom helyi kereskedőtől (Fertőszentmiklós) 225e-re s azért nem mindegy meddig van rá gari.Köszi előre is.
Feri
-
Celeborn
tag
válasz
Johnny Cage #720 üzenetére
Én nem tapasztaltam ilyet, de egy hétig volt csak nálam a TV, mert visszaküldtem a hangos ciripelés miatt. Kedden hozzák az újat.
Egyébként már kérdezte ezt más is IttDe lehet, hogy ez is olyan misztikus dolog, mint a hangos ciripelés, amire csak 10-ből 2 ember panaszkodik, csak lehet, hogy ez még ritkábban fordul elő.
-
Celeborn
tag
válasz
Johnny Cage #718 üzenetére
Ez az intelligens frame generálás ki-be kapcsolható dolog.
-
Johnny Cage
addikt
ma láttam ezt a TV-t kirakva az egyik bevásárlóközpontban. ami első blikkre fura volt a mellé kirakott LCD-ékhez képest, hogy olyan a kép mozgás közben, mint a folyékony kenyér. mint ha egy fél másodperccel fel lenne gyorsítva a felvétel, remélem érthető miről beszélek. ez valami menüből ki-bekapcsolható effekt hatása volt vagy ez a TV alapból ilyen?
-
Celeborn
tag
Az én TV-met most cserélik, valószínűleg hétfőn küldik az újat. Szerintetek ha azt beregisztrálom, én is kapok 5 év garanciát? Vagy ezt már buktam, mivel az eredetit, amit cserélnek, még az akció előtt vettem másfél héttel?
-
Somansky
aktív tag
Sziasztok!
Az 5év garanciát kinek sikerült már érvényesíteni?
Én még múlt hét pénteken online megtettem, jött is visszaigazolás a regisztrációmtól, de semmi több. Mi még a teendőm? Várjak vagy?Köszi!
-
demmat
csendes tag
Ezt hogy oldottad meg (Youtube HD)?
Múlt szerda óta van egy 42G20-am, ami már a legfrissebb 2.505 szoftverrel érkezett, de nálam nem lehet felbontást váltani a Youtube videóknál. Legalábbis eddig nem találtam ilyen lehetőséget.
Kár, mert azért az lenne az igazi vonzereje ennek az egész VieraCast-nak..:-( -
ebigtom
csendes tag
Eredetileg a TV saját frissítésév el próbáltam, de akkor azt mondta, hogy nem talál frissítést. Aztáb a vieratools-ban mászkáltam (youtube-ozni akartam), és akkor szólt a TV, hogy ehhez frissítés kell, és keressen-e. Mondtam, hogy igen, és akkor megtalálta a 2.505-öt, és felrakta.
Szóval végül a TV rakta fel a netről. -
Somansky
aktív tag
válasz
Celeborn #707 üzenetére
Ez így igaz. Olvastam valahol, hogy érdemes, a szürke szín hagyni még ha ront is az esztétikán. Mert a beégés veszélye így is fennáll.
Apropó tegnap megvettem a 42G20-amat én is a Euronicsban szintén 5 év garival.. A tv adásoknál valóban fakóbban a színek, mint a CRT-men volt, de HD filmeknél már minden űber király
A kis 55Cm-es Samsungom után ez a 106cm tiszta mozihatás.
A zúgást én is hallom, de csak ha a tv mögé hajolok és ha totál csend van is kb. fél méterre a készüléktől. Engem nem zavar. A CRT-nek is volt egy enyhe hangja.Még van pár dolog, amit be kell lőnöm a HD filmeknél és jöhet a teszt és a bejáratási időszak.
A laptopomról (Dell, ATI 5470-es) próbáltam AVATAR-ozni, de még az sem tökéletes. Az overscant kell még belőnöm, mivel van egy kis fekete keretem és a hangra kellene rájönnöm miért nem szól a tévé... Esetleg a HDMI kábel lehet régi? Vagy plusz beállítás? Ötlet? -
gejala
őstag
válasz
Celeborn #707 üzenetére
"Én a korábbi HD LCD-n tapasztaltam, hogy többnyire a 4:3-as TV adást néztük rajta, és amikor nagyritkán DVD-ztünk, akkor feltűnt, hogy bizony a filmnek azon a részén ahol általában a fekete sáv volt, ott sötétebb a kép."
Akkor valószínűleg ott alapból is egyenetlen volt a háttérvilágítás, ami LCD-nél nem ritka, főleg a régebbi modelleknél.
LCD-nél fizikailag lehetetlen, hogy ne egyenletesen használódjon, mivel a fénycsövek képtartalomtól függetlenül mindig egyformán világítanak, a képet ezen a fényen "szűri át" a tévé. Tehát a fekete rész mögött is pontosan annyira világít a fénycső, mint a fehér mögött. -
Celeborn
tag
válasz
Tizedes1 #706 üzenetére
Nem véletlenül lehet állítani az oldalsáv színét. A szürke jobb. Én a korábbi HD LCD-n tapasztaltam, hogy többnyire a 4:3-as TV adást néztük rajta, és amikor nagyritkán DVD-ztünk, akkor feltűnt, hogy bizony a filmnek azon a részén ahol általában a fekete sáv volt, ott sötétebb a kép. És most LCD-ről beszélek. A plazma szerintem még érzékenyebb lehet az ilyesmire. Persze olyat is olvastam, hogy ha normálisan be van járatva a TV, és ráadásul új technológiás, akkor kevésbé érzékeny az ilyesmire. De ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem.
-
Tizedes1
aktív tag
még nem kaptam választ sem a google-tól, se mmásik topicban, ti hátha tudjátok:
filmeknél az alsó-felső fekete sávval nem járhatunk úgy , mint az oldalsókkal?
már csak ez az egy aggaszt.
MEGVAN:
Felmerülhet a kérdés, hogy mi a helyzet abban az esetben, ha nem 16:9-es (1.78:1) arányú képet nézünk a plazmán, hanem mondjuk 4:3-ast, vagy erősen szélesvásznút, pl. 2.35:1-est, hisz akkor oda nem jut képi információ. A fekete sáv is be tud-e égni 4:3-as aránynál kétoldalt, vagy 2.35:1 aránynál alul felül?
A válasz: nem -
ebigtom
csendes tag
Feltettem a 2.505-ös firmwaret. Látszólag nem sok változott, MKV továbbra sincs. Ugyanakkor most van felirat támogatás a lejátszóba. srt-vel próbáltam, még kódlapot is lehetett állítani (latin1-latin2-ciril), és jól jelentek meg a magyar ékezetek. A felirat fekete háttérrel fehér betű, és lehetne egy kicsit nagyobb, de egész használható. Nem tudom, hogy ez a 2.505 érdeme, vagy korábban is benne volt már. Úgy hoztam elő, hogy a feliratos film elindítása után megnyomtam a távirányítón az options gombot, és előjött egy divx felirat menü, ahol be lehetett kapcsolni a felirat támogatást (defaultban ki volt kapcsolva).
-
-
Celeborn
tag
Nem tudom, kit mennyire érint a dolog, de leírom hátha... Szóval rájöttem, hogy mi okozza az xbox-on azt a jelenséget, hogy a sötétebb pályák tök feketék. A box beállításaiban van egy reference level nevű opció, ami gyakorlatilag a fekete szint. Szóval jól sejtettem, hogy fekete szintet kell állítani, csak azt hittem, hogy a TV-n. Na most ez a beállítás, ha standard-en van, akkor rendesen megjelenik minden árnyalat. Intermediate-en kicsit sötétebb, az Extended pedig még sötétebb. Egy leírásban olvastam, hogy a HDTV-k 7,5-ös fekete szintet várnak, míg a monitorok 0-t. Ezért van az, hogy én extended beállítással monitoron tökéletesen láttam mindent, TV-n meg nem. Nade ha valakit jobban érdekel/érint: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Suzuki topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- E-roller topik
- Spórolós topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- One mobilszolgáltatások
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest