Új hozzászólás Aktív témák
-
swoody
senior tag
Sziasztok.
Azok a ventiket amik a házon vannak hova érdes kötni az alaplara ( gigabyte p45 ds3r ) vagy pedig a tápra ( corsair 520hx ) ?Köszi.
-
_stick_
őstag
Gondolkozom, hogy veszek egy ilyen házat.
Most fehér házam van és a 2 optikai meghajtóm és a mobil rack is fehér. El tudom azokat rejteni, mint a clavaliernél? Nem látom 1értelműen a képeken. -
válasz
djtooomi #1487 üzenetére
Ja, értem, mire gondolsz. Igaz, ezért is lenne szimpatikusabb egy felső táp, mert akkor biztosan messzebb kerültek volna a fenti nyílások. Így valóban nem a legjobb. Látom, van plexis, de kevesebb ventivel (illetve lehetőséggel).
Szimpi ez a ház, de azért vannak ilyen kivetni valóim benne. Ejh, ha kapható lenne a Raidmax Iceberg itthon is... -
Gerisz
addikt
-
engusz
veterán
Ott az alsó is, aminek elégségesnek kellene lennie. De sajnos iszonyat fordulatszám kell ahhoz, hogy a VGA tudjon abból a légáramból profitálni. Talán, ha lenne rá valami cső vagy terelő, akkor szerencsésebb lenne. Gondolkodom rajta, hogy kikötöm, mert csak zajforrás. Egyik komponens hőmérsékletébe sincs változás, próbáltam.
-
SOAD19
addikt
Szivatsz mi?!
Tényleg várok pár napot, mer megrendeltem egy helyen már egy házat ()Tt M9), de még nem szólt vissza a srác és most lapítok, mint s*ar a gazban, hátha elfelejtette.
Különben tudnál egy kis infot mondani arról, h valóságban mennyire nagy/kicsi az a plexi?!
Már néztem videót a youtube-on, ott nem tűnik olyan kicsinek, mint a képeken. Kár h nem lehet megnézni, sehol se élőben.
Köszi! -
djtooomi
tag
Azért, mert ebben a házban a hátsó, és a felső alig van egymástól pár cm-re, és ott légörvény alakul ki, szóval mindkető fújná, vagy esetleg szívná, és egymás közt forgatják a elvegőt, gykarolatilag haszna nincsen.Max a cpu fölött, de a levegő amúgyis felszáll, azért inkább az oldallapra.
-
SOAD19
addikt
Hello!
Hol lehet a pcgear-en kívül plexis 690-est venni?!
Köszi!
-
Daert
őstag
Beköltöztem,és nem csalódtam.Nagyon szép,nagy és halk(a gyári ventikkel is).
Igy sikerült:
A vezetékek elvezetése nem oszkárdíjas,de elsőre elmegy.
Ezt jól elméreteztem -
Gerisz
addikt
válasz
Randall1017 #1478 üzenetére
hát be!
mondom én mivel alacsonyabb mint a 212 pontosan 2mm-el -
Daert
őstag
Most hozta meg a futár a házat!
Első benyomás:
Hosszabbnak gondoltam
Az oldalát nehéz le,és visszacsúsztatni,de lehet hogy én vagyok ügyetlen.
A kék,videókarit tartó pöcköket hogy kell kinyitni,nem mertem feszegetni
De nagyon tetszik
Este vagy holnap már költözöm is!
A ventik mellé(3) kaptam 3-4pin átalakítókat. -
Randall1017
tag
Hali!
Egy Asus Silent Square Pro is elfér ebbe a kuckóba??
-
Gerisz
addikt
válasz
Motion_Blur #1463 üzenetére
Simán 212-t vegyél!
Nagyon jól mutat a házban
(nekem nagyon tetszik)Meg nem utólsó sorban naon babán hűt
-
Daert
őstag
2 fekete és 1 ledes ventit mellékelnek a házhoz?
-
használja valaki a házhoz adott kábelrögzítőket?
-
pohár
félisten
válasz
Motion_Blur #1463 üzenetére
ASUS Silent Knight 2
Hícd az emberemet!!Nagyúr
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Hector01 #1462 üzenetére
Majdnem megrendeltem egy Gemini II-t, jól döntöttem, hogy kihagytam
Nekem most az AC Freezer határon teljesít, bios-ban Silent módra állítva idle olyan 900-1100-at forog rajta a venti és 26 fokos környezeti hőmérséklet mellett így 45 fok körül van a proci, terhelésre term. felpörög a venit, 56 fok fölé soha sem engedi a procit. De úgy már "hangos".
Meg egyébként is 4 láb helyett csak 3 "működik", szal nem 100%-osan fekszik fel, valszeg csere lesz, de nem tudom, hogy mire..
-
Hector01
csendes tag
Hollá mindenki!
Most már én is "boldog C690" ház tulaj vagyok....
Egy jó tanács:
C690, OCZ Reaper, CM Gemini II. összeállítást ne kövesse el senki se! A reaper miatt csak fordítva tudod beszerelni a Geminit és így olyan zsúfoltság lesz a házban hogy csak na.....alig fér be így...ráadásul a hőleadás se lesz olyan mint kellene....Én így jártam, nem gondolkodtam....nah de már megoldottam...
Egyébként tetszik a ház, szép, szellős, jól s könnyen szerelhető! Nem bántam meg abszolút!
Jó kis szélcsatornát lehet csinálni a procihűtőnek...nah nem a Gemininek....
Én mindent rendben találtam, korrekt csomagolás, korrekt termék...
A vinyókeret jó hogy puha és a gumirögzítés is figyelemre méltó! Az előző házamban hallottam ahogy dolgozik a vinyó...itt nem hallani...az előlapi 120mm-es venti az kb 800-as fordulaton jár.....sztem ez bőven elég 35foknál nem melegszik jobban a két háttértár. Ajánlatos a nem használt vinyókereteket kivenni! Ami nagyon tetszett hogy a táp..puha szivacson/gumin helyezkedik el és tettek ugyanilyen anyagból egy keretet a táp és a házfal közé..elnyeli a táp esetleges rezgéseit! Nagy ötlet! Nem baj ha a táp lefelé néz....szerelj rá egy fém porfogót /nem veszi vissza a venti teljesítményét/ és tiszta marad a táp belseje.....
Egyébként volt egy munka elrendezni a tápkábeleket...de megérte mert szép lett a ház belseje!
Ajánlani tudom ezt a házat mindenkinek! Bátran vegyétek meg! Nem bánjátok meg!
Tudom miről beszélek, nem egy házam volt már, igaz a High-end kategóriát kihagytam.......További szép napot mindenkinek!!!
-
Daert
őstag
Na,hirtelen felindultságomban megrendeltem a 690-et.Az edigital-tól jön 15600 pízért házhoz.Szerintem ez jó ár,igaz nem keveset gondolkoztam az 590-en is,de valamiért ez nyert
Remélem nem bánom meg,hosszabb távon gondolkozom vele.
Jajj,de izgulok..hétfőn veszem át -
pohár
félisten
válasz
Motion_Blur #1449 üzenetére
Ennyi
-
djtooomi
tag
Úgy a legcélszerűbb, hogy elöl 2 szív, hátul 1 fúj, meg oldalt egy a vga-ra, ha valami melegedős fajta, ha nem, akkor pedig azt felülre tenni, hogy fújjon.
Azért kötném a tápra, mert ott lehet szabályozni.
Alaplapoknál nem mindegyiken tudod szabályozni, azért inkább a tápra, meg akkoris halk, mikor épp' nincsen beállítva a windowsban hogy miként járjanak a ventik, hanem alapból halkak. -
Snoop27
őstag
válasz
djtooomi #1432 üzenetére
Szerencsere parkett van,de akkor is kevesnek gondolom azt a 2 centit,de ha a szakik igy lattak jonak akkor biztos eleg neki
Meg a por ami zavarna,minden venti ala,es a tap ala is vennek porszurot,de ahogy olvastam amiatt nem lesz eleg hatasos a venti.
A saga-450 -nel azt irja passive PFC,remelem ez nem gond,hogy nem aktivHa igen,akkor vennek masikat.
Bocs,de nagyon nem vagyok jartas ezekben a dolgokban,szeretnek egy minel jobb gepet osszedobni -
lencseszosz
csendes tag
Hali!
Engem az érdekelne, hogy passzív hűtéses táp szerintetek hogy szuperálna a házban?
Sokan írták, hogy jól szellőzik meg minden, a táp környékén is?
Nagyon szimpatikus lett a cikk olvasása után, szal remélem nemlesz vételt kizáró ok.Előre is köszi
-
djtooomi
tag
válasz
Snoop27 #1431 üzenetére
Ha földön van, és hosszuak a kábelek, érdemes befele fordítani a ventit, mármint táppal együt, asztalon pedig hűvösebb ha alulra néz a venti, mintha befele lenne fordítva.
De ha a földön nem szőnyeg van, hanem kő, vagy linóleum, esetleg hideg parketta, akkor az is megoldás, csak ne szőnyegen legyen smemiképp! -
Snoop27
őstag
válasz
djtooomi #1430 üzenetére
Koszi.Sajnos ezzel kapcsolatos adatokat nem kaptam,de majdcsak elernek valahogy,ha nem akkor kitoldom oket
Csak az aggaszt kicsit,hogy kap-e elegendo levegot a tap,mivel alig 2 cm-re van a foldtol,es az en szobam amugy sem huvos,szoval lehet elegge fel fog melegedni.Talan felteszem az asztalra,hatha az segitene valamit.
-
Snoop27
őstag
Koszi,megnyugodtam.
A procimhoz eleg ez a huto,es nem szerettem volna vmi dragabbat venni emiatt.Biztos teszek bele par 120as ventit,habar ha lesz a vidkarimon is egy jo huto (HIS hd4850),es a procimon is akkor lehet nem kell telepakoljam ventikkel a hazat,talan elol-hatul 1-1,es meg 1 valahol,hogy kiszivja a meleget,de ez majd kiderul,nem igazan vagyok jartas ebben
-
-
pohár
félisten
válasz
Motion_Blur #1412 üzenetére
Az enyém szebb
Jól összerettyintetted a dolgokat
Nice
Hányan vagytok tesók?(Cooler, Freezer, vagy van még vki?
)
-
Daert
őstag
A videókártyát és az egyéb bővítőkártyákat frankón megtartja az a kék pöcök?
Ha esetleg nem,akkor létezok más alternatíva? -
nike_
addikt
válasz
Szép!
Neked van ugye molex -> SATA tápkábel átalakítód?
Nekem még 1 winyóhoz is alig-alig ér el, ha a winyó felülről a 2. fiókban van, az ODD pedig a legalsóban...
-
eddie17
addikt
válasz
Nagyon szép lett, gratula
-
Gerisz
addikt
válasz
Jóvan jóvan!
Fajjin kis házad van -
djtooomi
tag
Szia!
Attól függ mennyi pénzed van rá.
Gyári procihűtőt érdemes lecserélni mindenképp egy CoolerMaster Hyper TX2 tipusra, 4.000-ba kerül, és nagyon halk, és emelett jól is hűt.
A gyári ventik nem valami halkak, de még elviselhetőek.
Én tápra kötném őket legszivesebben 5V-ra leszabályozva(ez azt jelenti, hogy a 4pin-es molex, amit a tápra kötsz, abban felcseréled a piros és sárga vezetéket, de a venti felöli oldalon)ezáltlal sokkal halkabbak lesznek a ventik.
Ha akarsz venni bele, akkor zalman zm-f3, scythe s-flex abból is szerintem a 800-as, illetve noctua ventik közül bármelyik eléggé halk.
A zalman ventit mondjuk 5V-ra halkítva szerintem a scythe s-flex-el lehet egyszinten emlegetni, igaz, a zalmi 3-szor oclsóbb. -
kirusz
csendes tag
válasz
djtooomi #1409 üzenetére
szisztok.lenne 1 2 kérdésem a ventikkel kapcsolatban.cm 690 es házat veszek jok e a hozzá a gyári 3 venti v érdemes kicserélni?elég e a 3?és melyik a jobb csatlakozás ha a táprol v az alaplapról adom neki a tápot?érdemes e kicserélni a gyári procihütőt?A gépem:e7200 proci,1vinyo,1 dvd iró,9600gt,gaep35ds3 alaplap,ház cooler master 690 es ház,és az asztalon lenne a gép.előre is köszi a válaszokatalulra meg delülre miért kell venti,
-
djtooomi
tag
válasz
Randall1017 #1407 üzenetére
2 venti fújja kifelé
Az semmiképp hogy egy ki egy be, mert semmi értelme nincs.
Szerintem mivel egy zalman zm f3 venti mivel 1k körül van, hátul-alul 1-1, elöl-felül 2-2.
Az a legjobb, de én felülre pl egyáltalán nem tettem. -
nike_
addikt
válasz
Randall1017 #1407 üzenetére
2 fenti szívja kifelé, a lenti pedig fújja be.
-
Randall1017
tag
Szerintetek felülre hogy tegyek 2 ventit?
1. Mind kettő szívja ki a meleget
2. Az egyik szívja ki a más szívja be
3. Felülre csak egyet tegyek a másikat meg alulraTi hogy csinálnátok??
-
kirusz
csendes tag
válasz
Randall1017 #1404 üzenetére
[link] ezt nézd meg
-
djtooomi
tag
válasz
Randall1017 #1404 üzenetére
Pedig belülre kell.
-
Randall1017
tag
válasz
Randall1017 #1403 üzenetére
Meg van!! belülre nem fér a deszka miatt
ezért a felsőrészre kell
-
Randall1017
tag
Csövi!
Ha felülre szeretnék ventiket tenni az kívülre(a felsőrész alá) vagy belülre kell rakni??
Új hozzászólás Aktív témák
ph Olyan házat dobott piacra a Cooler Master, melybe hét-nyolc ventilátor is befér, rezgéscsillapított, nem túl drága, és még szép is.
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest