- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- Fujifilm X
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nyomtató topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerisz
addikt
válasz
ész ventura #1199 üzenetére
Nekem felmegy. Szépen meglapogattam. megnyomkodtam, hogy rendeződjenek valami laposabb formába a kábelek a harisnyába és tökéletesen megfelelő.
-
ész ventura
aktív tag
válasz
eddie17 #1185 üzenetére
Szép rend van nálad!
Azt nem tudom, hogy a 24-pines csatidtól be tudtad zárni a jobb oldali részt? Vagy csak simán nem teszed fel?
Nekem már nagyon feszült az oldalfal, így azt a csatit elölről kötöttem be a többit meg hátul kivezettem és leragasztottam szigszalaggal. A tápom hasnló csak TX650-es.Gerisz: Ezt tőled is kérdezem, látom neked is hátul van kivezetve a 24-es csati vezetéke.
-
Gerisz
addikt
nono szövet ragasztószallag!
Az nem ragad úgy oda vagyis nem lesz tőle minden ragasztós!
és még szépen flexibilis is marad márha a puhával csinálod nem a durvábbal. még a SATA kábelek is azzal vannak betekerve azért fekete
meg a ventik vezetékei isEgy riasztós szaküzletbe vettem 700 pézé egy nagy tekercset
-
Gerisz
addikt
Kész a tápom is
Már nagyon kell az a plexi! Jelentkezzen aki bevállalta már a kivágást, vagy tippeket adjatok milyen formálya legyen
képek -
Gerisz
addikt
válasz
eddie17 #1179 üzenetére
Nekem is úgy vannak berakva a kábelek csak nem hátra hanem fentre. Holnap csinálok képet. Egyébként én betekertem a kábeleket (amennyire jutott) szövet szalaggal és simán el lehet rakni őket. a harisnyás tápkábel meg finoman megnyomkodtam és sehol! nem feszül már a hátsó lap
-
eddie17
addikt
Én is ilyen rendet akartam.
A hátsó kábelezést, meg így szerintem nem tudom megoldnai, mert harisnyés az összes kábelem, de szerintem holnap nekiállok. Amúgy köszi a képet(ha irányomba küldte)
De lehet megoldható, mert nekem is elállt, de addig gyürkéztem, amíg szépen rásimult
De valahogy nem tetszett a megoldás. -
nike_
addikt
Hátsó kábelezés:
Ha a ház oldalán nem lennének csavarok amik lefogatják, nem menne rá teljesen a jobb alsó sarka, hanem elállna.
Gondolom a vastag harisnyázott tápkábel miatt. De amúgy jó.
-
intelfan
aktív tag
én engusztól (pcgear.hu) rendeltem egy 80*80*15öst...azthiszem kereken egy ezres az ára....majd a héten jönnek meg a cuccok remélem, akkor tudom megmondani mennyire hatékony és halk a venti, amúgy sztem nem fogom lefesteni, egyre bizonytalanabb vagyok ebben a témában...sok pénz lenne, meg nem is biztos hogy jól csinálnám...
a porfestésen még rajta vagyok, ha minden jól jön ki, holnap bemegyek az egyik porfestőhöz árajánlatot kérni... -
eddie17
addikt
Én is nála néztem
Mert nálam is úgy van, csak szerintem elég szerencsétlen módon csináltam meg, biztos van jobb megoldás is.
Amit linkeltél: Most hogy mondom, ott is van egy lyuk, nem is láttam
Majd valamikor nekiveselkedek, de ha tudsz valami használható fotosorozatot, a hátul elvezetett kábelekről megköszönném, mert az enyém szerintem nem az igazi... -
Gerisz
addikt
válasz
eddie17 #1170 üzenetére
Nagyon baba!
A vezetékeket szépen el lehet rakni a hátlapnál (ezt engusztól tanultam)
A 4-tűs csatit a felső nyíláson is gyönyörűen el lehet vezetni a molexről a ventiket szintúgy.
Akkor még szebb lesz. Tudom minden idő -
-
asus27
tag
Mindenkinek köszcsi, azért ilyen sokat ne segitsetek mert nem tudom követni!
-
eddie17
addikt
válasz
FireKeeper #1163 üzenetére
Hát ha igen, akkor nagyon ügyes vagyok, mert nekem felfelé néz és a csavarok is bent vannak
De ha lefelé, akkor rakhatok rendet odabent. -
eddie17
addikt
Lehet most hülyének fogtok nézni, de ebben a házba, hogy kell betenni a tápot? Ventilátor a videokártya felé, vagy ventilátor a föld felé?
-
asus27
tag
Sziasztok nemrég vettem én is egy cm690 es házat, nekem a hátoldalra kellene egy venti, ami 80*80*10 vagy 15mm es.
Hol lehet egy ilyenre szert tenni?
Ja és lenne még egy kérdésem, az adatlapomat hol lehet szerkeszteni, mobil, cuccok STB... -
Menahem
tag
Sziasztok!
A mai nap folyamán szert tettem egy ilyen házra. A kivitelezés minőségével tökéletesen elégedett vagyok, de a tápom kábelei rövidek a házhoz. Egy FSP 400-HLN tápom van, lehet utólag tápkábel hosszabbítót venni? Gyakorlatilag szinte az összes kábel rövid a házhoz, talán a táp SATA kábelét kivéve, de ahhoz pont van hosszabbítóm.
Please, segítsen ebben valaki, esküszöm, begolyózok az új gépem nélkül!Előre is THX
-
grunge
addikt
nekem is megérkezett, igaz kellett azért picit várni
noss! rácsavaroztam az oldallapra a két uj szerzeményem! nagyon jol mutatnak rajta az aerocool streamlinerek!
hangjuk=0. kicsi nyolcas van bennük, de nem vészes
-
intelfan
aktív tag
picit be lett nézve a rendelésem, össze lettem keverve mással, így a cuccok tényleges érkezése, jövő hét második fele...addig gyüjtöm az infót a festésről...
bár most voltam egy festékboltba...
alapozó 2500
festék spray fekete 700/db *4
lakk (nincs kétkomponensű spray) tehát sima spray 700 /db *2
ez dúrván 7000az egyik haverom a fülembe ültette a bogarat: mi lenne ha porfestenéd?
meg fogom kérdezni hogy "maszekban" ez mennyi lenne mert 7000 a festésért kicsit borsos ár... -
grunge
addikt
2 ora az azért kicsit sovány a száradás szempontjábol
saját tapasztalatokbol kiindulva én egy egész napig is otthagynám! jo ez a matt, én is ilyet használtam, meg nekem azt is emlitette boltos, hogy ez ugy amblokk kevésbé allergiás a külsö ingerekre. hát az oldallapot ne mbitra ki..
-
Gerisz
addikt
Még van mit javítani rajta, de az oldallap szedi mint az álat.
2 óra múlva tettem fel az oldallapot, most próbáltam levenni és odaragadt pár helyend és levette a festéket. Hőálló matt feketével fújtam, azt mondta az öreg bótos, hogy az jól takar és jobban is bírja mint a sima, főleg ha meleg dolgozik rajta. Nem tudom, bár csak 100 forinttal volt drágább mint a sima -
grunge
addikt
no vééégre sikeresen megérkeztek a ventik engusz kolléga boltjának jovoltábol!
hétvégén be is épitem öket, aztán lövök pár fotot ha idöm is engedi!
-
Gerisz
addikt
Na lefestettem
Ha most ez az őrület van végképp ne maradjak ki belőle.
2 flakon nem volt elég a 2 réteghez. kell legalább 3. de legjobb a 4 és akkor gyönyörűen lefed mindent. A belső részt 2szer fújtam le, nem is jön le olyan könnyen a festék.
Az oldallap viszont rögtön lerángatja. Nincs mit tenni
(vagyis biztos van de nem 2 óra alatt)
ilyen lett, remélem múkodik a link
-
intelfan
aktív tag
hát amennyire én kétbalkezes vagyok nem biztos hogy szép lesz a végeredmény
de megteszem amit tudok a cél érdekében ;)
igen, pontosan "nvidia edition"még egy szép nvidia matrica esetleg az oldallapra is felfér ;) bár ez nekem most nem fér bele a költségvetésbe, így is 40 fölött tejelek engusz kollegának a cuccokért, illetve még a festék...szóval...jah....
-
grunge
addikt
válasz
intelfan #1135 üzenetére
öszintén szolva nekem nem volt kedvem enyit pepecselni vele, a végeredmény igy is nagyon tetszik
ha ezeket a lépéseket betartod, akkor tuti nayon szépen fog sikerülni! anyit tudok csak mondani, hogy hajrá!!
okéj ha rájövök a módjára, mindenképp közlöm!amugy a zöld is nagyon baróóóó álá nvidia edition! na az valami brutál kombo megint!
-
intelfan
aktív tag
hát ha rájösz a módjára oszd meg velünk, mert én viszont zöldre álmodnám meg,
közben beszéltem PH n egy paintbrush os sráccal:
dörzspapírral felület tisztítás
alapozás 1 réteg
ismét tisztítás dörzspapírral, de csak finoman
festés 2 réteg
lakk (kétkomponensű) 1 rétegmeglátjuk mi sül ki belőle
már várom a csomagot mint egy kisgyerek
-
Gerisz
addikt
Tudja valaki hol lehet ilyen ventit kapni?
-
grunge
addikt
válasz
intelfan #1118 üzenetére
softcap-nek hivják ezeket. szorofejek-et akartam irni nem kupakokat
szoval ezeket váltogattam, hogy a szükebb területeken kisebb legyen a szórása. egyes sprayekhez ráadásul automatikusan kapsz ilyeneke. hát próbálhatod lakkal, öszintén megmondom, lövésem sincs h az majd a helyén tartja-e
a polirozo paszta is jo ötletnek tünik, sőt! vacakolos melo, de mindenképp megéri!
-
grunge
addikt
válasz
intelfan #1116 üzenetére
hát festékboltban vettem 3 nagy matt fekete spayt, plusz kupakokoat a különbözö méretekhez. lebontttam a házat amig csak tudtam, megtisztitottam. ha jol amlékszem 3 réteget kapott. az 5.25.ös és a hdd keretnél kellett kcist ovatosan tükközni, de meg lehet oldani. sajnos a festék amit vettem nem volt vmi jo minöségü, mert összeszerelkésnél pár heylen rögtön le is pattogott
ahol az oldallapok is mozognak, onnan is lejött itt-ott a gyakori levétel miatt. nekem egy egész hétvégét igénybe vett a müvelet. hogy neked ne pattogjon le, vegyél sztem valami alapozot is, hátha az segit, csak ugye abbol sem kevés kell majd...én nem bántam meg a dolgot, sztem baróóón néz ki a kis hibák ellenére is! söt! mintha ezek még dobnának is rajta, legalább nem olyan steril
jelenleg semmi képkészitö eszközöm nincs, de amnint tudok, majd teszek fel néhányat!
-
Daert
őstag
A CM 690-ben elforgatható a HDD keret?
Mint látom,feljebb másnak is fenntartásai vannak az elforgatott HDD keret és a szellőzés miatt.Szerintem is túl kicsik a jukak és kis légáramlás jut rajta át a ház belsejébe.talán ésszerűbb lett volna nem elfordítani.Ergo a HDDk teljes alsó-felső felületét akadály nélkül körbenyalogatná a beáramló levegő. -
krupitomi
tag
válasz
nebulo5 #1111 üzenetére
Köszönöm hogy válaszoltál ezek után akkor alúlra és felülre megpróbálok beszerezni 1-1 140mm-es ventit gondolom az úgy van elrendezve neked hogy az alsó befele viszi a levegőt a felső pedig kifújja, amik elől vannak azok fújják az alaplapra meg amik ott vannak a gyári hátsó meg szívja ki.
-
nebulo5
senior tag
válasz
krupitomi #1110 üzenetére
A procihűtő mögött (szokásos helyen), elől 2. Ezek 120 mm.
Alúl és fenn 140 mm. összesen 3 db.
A lényege az egésznek, hogy ne használj gagyi ventiket (spire stb...). Jók a noctua, papst,artic cooling, zalman stb... Igaz, drágábbak és a 140 mm-est nem volt egyszerű beszerezni, de lényegesen csendesebbek.
Oldalra nem tettem ventiket, sőtt fekete öntapadó tapétával le is ragasztottam a rácsokat.
Elég sokat próbálkoztam, és ez a "kereszthuzat" bizonyult a legjobbnak. Mikor felmelegedett az idő (26 °C lett a szobában) teljesen hűvös maradt a gép:
HDD = 35 - 38 °C
VGA = 42 - 66 °C
Proci = 24/36-36 load=39/64-64 (hély/mag-mag)
Az alaplap 34 és 38 °C között szokott lenni.
Azt gondolom, ezekkel a hőmérsékletekkel nyugodtan várhatom a "dinnyerohasztó" kánikulát, legfeljebb az 5 V ról átállok 7, vagy 12 V-os üzemre. -
nebulo5
senior tag
válasz
krupitomi #1108 üzenetére
Helló!
Kb. 3 hónapja aplikáltam oda egy 12-es ventit. Idézet:"Mivel 5 ODD hely van, és csak kettőt használok, így az alsóból kioperáltam a floppy meghajtó konzolt, és a 12-es venti 4 sarkába behajtottam 1-1 csavart, ami 1-1 centire kilóg a ventikeretből. Ezekre alul, és felül rá lehet hurkolni 1-1 szilikon gumi végét, amit befűztem az ODD keret-vázba.
Megbízható, mert a szilikon gumi elég vastag, és tökéletes rezgés csillapító. Évente (ha másért nem is, de portalanítás céljából), úgyis szét szoktam szedni a gépet. Ha úgy látnám, hogy a vázzal való érintkezési pontokon "kopna" a gumi, símán kicserélhetem.
Egyébként ez a venti az, ami a kegtökéletesebben hűti az alaplapot. Mégha a kábelkötegek lassítják is a légáramlatot valamelyest, akkor is ez adja a legtöbb hűs levegőt. És a ram-okat is tök jól hűti.
Jelenleg 6 venti dolgozik 5 V.-ra redukálva a gépemben, és piszok csendben vannak."Ma szedtem szét a gépem, és kiszedtem a szilikon gumikat is. Egyáltalán nem látszott rajtuk kopás nyoma! Viszont a 12-es venti, a memókat tökéletesen hűti.
-
krupitomi
tag
Hy all!
Nekem is van egy ilyen házam! 5,25" "nyílásoknál" nekem csak egy dvd író + rack fiók van felettük 3 rész üres az lenne a kérédsem hogy mivel nekem az a 3 "fiók" üres lesz belehet tenni oda valamilyen ventit?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
intelfan
aktív tag
na, megrendeltem a nyaralót a vasnak ;)
CM 690
3 Sharkoon System fan (silent) 140mm
1 80x80x20 venti
MX-2 paszta
zalman mfc-2 vezérlő
porszűrők (fém)
ha megjön és összerakom csinálok pár képet ;)illetve találtam egy külföldi cm690 fórumot...ott láttam hogy sokan lefújják feketére a belsejét, sokkal dúrvábban néz ki, lehet megjátszom én is ;)
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
SeaShark #1102 üzenetére
kösz az infokat, komolyabb ventiket általában pár eldugott helyen lehet csak (jó áron) kapni (papst van kb három helyen, abból is egy műszaki bolt a budafokin, noctuák szintén ritkák, sunon, s-flex szintén... a jó ár meg kb azt jelenti, hogy egyik helyen 3-3.5ből megáll, másik helyen 6, ami több ventinél nekem már korántsem mind1). ventiknél meg a választás problémás, az egyiknek jobb a garantált élettartama 30 fokon, a másiknak 60on, a harmadik halkabb, a negyediknek jobb a légszállítása, az ötödiket meg TR hűtőre is rá lehet rakni... aztán általában típusonként ez még bonyolítva van 3-6 alfajjal (exta halk, halk, közepes, nagy teljesítmény, nagyon nagy teljesítmény, ultra teljesítmény, kéteres, háromeres, pwmes), amiből általában az nincs adott helyen, ami épp kéne.
ebolt asszem még a szomszédban is van (mintha a hangkártyámat ott vettem volna és még aranytallérom is lenne
).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
intelfan #1099 üzenetére
140centis ventiből sajnos még nincs igazán jó a piacon. egy jó 120x25ös leveri a 140x25ösöket hang/légszállítás arányban.
cba001: na, ennek örülök
mondjuk nekem első dolgom az előlap leszerelése volt (vinyókhoz ment egy silent Glacialtech, kék venti meg alulra, igazi falusi robogó sufnituning lett a vége
így éjjel már nem zavart, ellenben baráti körben mindig jókat nevettünk rajta), szóval alapállapotot nem néztem, de addig ügyeskedtem visszarakásnál, amíg nem volt egyszerűen kapcsolható. oldallapnál meg olyasmi volt a megoldás, hogy oldalról közben be kellett nyomni (talán a középső illeszténél volt az idális benyomási pont alul vagy felül), á lá codegen házam (CM690 ideiglenes elődje az volt, szóval ezen nem akadtam fent)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- sh4d0w: Én és a számítógép
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 3Dconnexion SpaceMouse Enterprise egér garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest