- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Egérpad topik
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
StevieWonder
tag
nemrossz
-
emmm
őstag
válasz
NeoExDeath #2097 üzenetére
Hogy egy előttem szóló példájával éljek, bár még magam is tesztelem, mi lenne a tökéletes megoldás.
-
emmm
őstag
Sziasztok!
Nemrég én is beszereztem a házat, meg is vagyok elégedve vele, pont azt kaptam, amit vártam tőle. Kb. 20 fokkal hűsebb a házam, a gyári ventis 4850-em ventijét is nyugodtan letekerhettem, így már az sem olyan hangos. Viszont a CM 690 gyárilag adott ventijei elég zajosak, rosszabb, mint előtte a 4850-em volt
Milyen ventillátort ajánlotok, ami tényleg halk, de jól is hűt, 4 pines csatija is van (hogy egyből a tápra dughassam), valamint 14 cm-es? A gyári 12 cm-es hűt, csak az 3 pines (és épp hogy elér az alaplapra a rövid kábele,alig tudom bedugni), és marha hangos. Gondolom, a 14 cm-es még jobb
Előre is köszi!
-
NeoExDeath
aktív tag
Üdv,
Még nincs meg a ház csak tervezem. Nálam a földön van sarkoban, sajnos elég poros környezet. Ezért a levegő áramoltatás úgy oldanám meg, hogy a táp fejjel lefelé kerül (hogy alulról ne porszívóként menjen), Valamint felülről szív és alulról fúj. Szóval elölről és felülről áramlik a hideg levegő, alul és hátul meg ki a meleg. Persze ezek mellé még mehet oldalsó is. Szerintetek ez így megfelelő megoldás? -
Belus85
tag
pöpec kis házikó. Nem tudja valaki hol lehet a legolcsóbban hozzájutni???
-
TeChNoRby
tag
válasz
Devil Smile #2086 üzenetére
Egyenlőre csak próba erejére dugtam be az oldalsót,de nem győzött meg,szóval csak elöl hátul megy,igy télre elég..
Gerisz: Köszi a tippet,de 10k alatt nem találtam,az s1-et meg 4ért megvettem,meg 2körül lesz rá 1 venti.
Amúgy a 2 samu vinyóm pulzálóan rezonál,és elég idegölő,erre lenne valamiilyen ötletetek?Esetleg volt valakinek hasonló "problémája"?Mert a ventik után még ezt kell megoldanom,és kapok 1 elég csendes gépet.. -
nebulo5
senior tag
válasz
TeChNoRby #2083 üzenetére
Én elég sokat experimentáltam vele. Szerintem jóval hatékonyabb a hűtés, ha fenn van az oldala. Akkor létrejön egy igazi kereszthuzat. Annyira bevált, hogy a jobb oldali (szemből nézve) oldallapon lévő ventirácsot is leragasztottam egy fekete, öntapadós tapéta darabbal.
Ha leveszem az oldallapot, megnő az alaplap hőfoka.
A vga-m hűtőventije tök csendben van! Nagyon kifogtam ezt a powercolor kártyát! Bárhogy izzasztom, 62-65 °C-tól nem mászik feljebb. Igaz, idle-ben is 39 fokos. De ahogy mások eredményeit nézegetem, nem sokallom ezt a 39 fokot sem. -
TeChNoRby
tag
válasz
nebulo5 #2082 üzenetére
Hát igen,eddig dizájnra mentem a gépnél,most már szeretnék 1 jóhűtésű Csendes gépet összerakni,akkor a ventiket ezzel remélhetőleg megtudom oldani,már csak a vga ventije,és a hdd rezonenciát kell megoldanom,és tökéletes lesz.. Amúgy ennél a háznál nagyon érvényesül hogy rajta van-e az oldala hőfoknál,raidmaxomnál nem számitott ennyire..
Eddig nagyon bejön a házikó..
-
nebulo5
senior tag
válasz
TeChNoRby #2080 üzenetére
Néhányszáz forintba kerül egy olyan reduktor, ami molex csatiról lead 2x12 V. és 2x5 V.-ot.
Minden rendesebb venti elindul 5 V.-ról is.
Nálam a tetőbe épített 2db. 140-es venti 5 V.-on dolgozik, és a ház hátulján lévő is. A processor hűtőjét elfordítottam a felsők felé, és így értékes celsiusokat nyertem. Idle-ben el sem indul a hűtő ventije, és terhelés alatt sem megy 600 rpm. fölé. Tökéletes csend van a gép környékén.
Megéri kicsit foglalkozni vele, mert csend a jutalmad. -
TeChNoRby
tag
Házon a gyári ventiket lehet szabályozni?És ha igen milyen módon..
Mod:Amúgy teljesen jó ház,cpu vga hdd-k régi házamhoz képest átlag 6-7fokkal lett hüvősebb,és a cmbe csak az első hátsó venti van bedugva.. -
Szajbee
tag
Szép estét!
Ezt a konfigot beletennétek ebbe a házikóba? Házat most készülök venni.
Asus P6T Deluxe
Intel Core i7 920
Sapphire 4870X2
WD Velociraptor + Caviar Blue 500GB
Corsair HX620 - 45 centis a kiegészítő 12V-os ága. Azt írták elvileg hátulról elérhet a rendeltetési helyére.A másik versenyző a HAF 932-es, de abban nincs proszűrő és sokkal lyukasabb, jibban kihallatszik a belül lévők dübörgése.
-
Devil Smile
őstag
válasz
_Warrior_ #2065 üzenetére
Grat a hazikohoz..
a 4pines 12v os tap nekem is csak a lap folott elhuzva ertr a helyere hatul mar nem ert elezert a vga elott van elhuzva nekem ises ugy pont eler a helyere..
sztm amennyi mindent lehet mar kapni toldok forditok mi1mas igy sztm mar ehez is kapni toldast
vagy ha nem akkor barkacs.. -
_Warrior_
tag
Üdv!
Megajándékoztam magam egy ilyennel karácsony alkalmából..
azt viszont a nagy sietségben nem vettem figyelembe, hogy a tápom 12Vos ága (4 pines)
nem elég hosszú, így nem tudom elvezetni az alaplap tetejéig, ahovadugni kéne...
kérdésem, hogy létezik-e ilyen táphosszabbító kábel, vagy vegyek másik tápot?
Köszike
-
zsolt1129
addikt
válasz
Devil Smile #2060 üzenetére
Na most már nagyon király.
A plexis oldallapot külön vetted/csináltattad hozzá? Mert én is plexit akarok -
grunge
addikt
válasz
Devil Smile #2060 üzenetére
eléggé baba lett a kicsike
sokat dob a látványon hogy jol el lehet dugni a házban a kábeleket!
-
Devil Smile
őstag
válasz
Devil Smile #2059 üzenetére
-
grunge
addikt
nekem van az oldalán két 14es venti, a passziv karim a legynagyobb melegben meg is köszönte ezt
amugy az ábra szerint müködik a dolog nálam, elöl+oldalt be. hátul fennt ki. fennt csak egy venti van, a méretes cpu hütö miatt nemigen fér oda semmi hagyományos cucc (talán az oldalso 14es aerocool felmenne). még alulra lesz egy, de ez böven ráér nyárig, nem akarom h megfázzon a kicsike
-
zsolt1129
addikt
válasz
Devil Smile #2055 üzenetére
Ha azokat elrendezed,akkor szuper lesz
.
-
swoody
senior tag
válasz
Devil Smile #2055 üzenetére
Uhum.
Majd akkor probálkozok valamit rendet rakni. -
Devil Smile
őstag
jelenleg igy nez ki a belseje.. meg nem volt idom meg turelmem elrendezni jobban a kabeleket.. majd 2nap mulva ugyis jon az uj ramom akkor nagytakaritok benne meg elrendezgetem a kabeleket is
-
bozont
veterán
Találtam egy ilyen ábrát, gondolom ez lehet a dobozon is. Valahogy úgy tervezem, hogy előre-hátulra maradnak a hűtők, az oldalára kap egy 14centiset az alsóbb helyre, ez adja a hűvös levegőt a vga-nak. Már csak azon gondolkozom mi legyen a felső helyeken. Kellenek-e egyáltalán? És hogy lenne jobb, ha mindkettő kifelé húzza a levegőt vagy az egyik befelé a memóriáknak és a cpu-nak, a másik meg kifelé?
-
swoody
senior tag
válasz
Devil Smile #2049 üzenetére
Idegesit,ahogy dolgozik.Dörmög.Nem lehet valahogy halkabra módositani?
Hogy a fenébe tudtad alulra rakni a ventit.
Nekem annyi kábel van hogy ájhhh. -
Devil Smile
őstag
A gephez adnak 3db 12es ventit ha jol tudom akkor 22dB esek
minden ventihelyre tudsz tenni 14est is kiveve hatra oda 12es nel nagyobb nem fer el
nekem ugy van elrendezve a venti h elol alul es fent az elso helyen sziv..hatul es felul hatul kifuj..
az elso huti a vinyokat
az also huzza a friss levegot a VGA nak a felso elso meg a cpu huto ventit latja el friss levegovel.
az oldalan meg nekem mar nincs venti hely..
de ezt par hsz el elorebb lathatod miert..festesrol meg garirol meg annyit h mi az ami elromolhat egy ilyen sima hazon?? a 2 gomb?
bar felul az usb meg az e-sata lehet kontakt hibasde ennek sztm kicsi a valoszinusege..remelem tudtam segiteni..
Udv
-
bozont
veterán
Sziasztok
Valószínűleg most veszek én is egy ilyen házat (kár hogy ezüst színűben nincs, nagyon szép így is, csak hát a por is jobban meglátszik rajta) és az lenne a kérdésem, hogy a hozzá adott hűtők milyenek? Mennyire halkak? Ahogy nézem oldalra és felülre 14cmes hűtőket is lehet pakolni, érdemes olyat beszerezni?A másik, hogy mennyi hűtőt érdemes egyáltalán beszerelni (feleslegesen ne zúgjon egy sem)? Mi a legoptimálisabb elrendezés, a szívási irány szempontjából?mod.: Ja igen, ha a vázat lefújnám feketére, a garancia elveszik ugye? Bár az is igaz, hogy házaknál ritkán fordul elő garis probléma gondolom.
-
swoody
senior tag
Sziasztok.
Mit lehetne tenni vinyóval,hogy ne dörögjön annyira?Köszi.
-
zsolt1129
addikt
válasz
Devil Smile #2045 üzenetére
Az UV sárga nem is lenne rossz ötlet. -
zsolt1129
addikt
válasz
Devil Smile #2043 üzenetére
Ezen már én is gondolkodtam. Csak szeretném valami normális szinre,ami kiemeli egy kicsit a belsejét.
-
zsolt1129
addikt
válasz
Devil Smile #2040 üzenetére
Frankó lett
-
Mystic
tag
válasz
Devil Smile #2040 üzenetére
Érdemes volt dolgoznod vele! Nekem is ilyen házikóm van, mióta megvettem nagy kedvenc lett a CM. Majd egyszer, ha lesz rá időm lehet, hogy én is moddingolok rajta.
-
Mystic
tag
válasz
Devil Smile #2024 üzenetére
Hali!
Nagyon szép lett! Grat hozzá!
A plexis oldallapot te készítetted hozzá?
-
Gerisz
addikt
Sikerült valakinek vízzel felönteni a házat?
Én nagyon gondolkozom rajta, hogy minden ventit amit csak lehet vizes rendszerre cserélek.
Tavasszal. -
N-vidi-A
őstag
Most egy ilyenre tettem szert szuper aron, csak volt hozza 450-es Chieftec tapom!
eleg jo....
-
N-vidi-A
őstag
válasz
Devil Smile #2032 üzenetére
lattam, csak meg ha raszamolok vagy 2-3e szallitasi koltseget, mar ugyanugy 18e!
azert koszi! -
Devil Smile
őstag
-
N-vidi-A
őstag
Nagyon szeretnek 1 ilyen hazat?!
valaki nem unta meg?szep allapotu erdekelne...kb 1 honapja tudtam volna ujba 14e Ft-ert...vacillaltam, es mire raszantam magam, hala a valsagnak, 18e Ft lett az ara...
jo 4e Ft nem olne meg, de mar elvbol is a k...a a...t a valsagnak....
valaki? -
grunge
addikt
válasz
nagyon baba!
kiváncsi vagyok miylen lesu uv-vel! ja és a tetjén gyönyörüen illeszkednek a króm csíkok. nálam van ugy 2mm eltérés, majd kitatlálok valamit hogy "kisimítsam"
-
Devil Smile
őstag
sajnos nekem is ujra kell majd fujni az oldalat
mert egy igaz tiszta fa lapon vagtam ki de a vagas altal kelettkezett fempor es forgacs bement a falap es az oldallap koze es szepen osszekaristolta..
1m rol mar nem nagyon latni
meg kozelebbrol is csak akkor latni ha ugy esik ra a feny..de engem zavar
uh majd kap uj festest.. -
Gerisz
addikt
válasz
Devil Smile #2026 üzenetére
én is küzdöttem vele, csak újra kellett festenem az egészet mert a fúró megforgatta az asztalán mint a szrt és tiszta karc lett. (én hibám nem figyeltem és fogtam meg)
-
Gerisz
addikt
válasz
naon fasza lett!
Grat -
Neoka
aktív tag
Sziasztok!
Esetleg nálunk is lehet már rendelni ilyen front panelt, 5.25 helyre?
vagy esetleg egy ilyet mint ami a 3.5 helyre van beépítve? -
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Szerintetek van értelme annak ha az rc690-em hdd tartó részének felét kivenném és a hdd-ket inkább egy ilyenbe raknámNem romlana a ház stabilitása?
-
grunge
addikt
válasz
Devil Smile #2013 üzenetére
eddig klafa!
-
Devil Smile
őstag
Hali all
vegre raszantam magam es megnyestem a hazam oldallapjat
a kepeket mindjart feltoltom
Kirajzolva a kivagando resz..
kivagva..
plexivel meg nincs beragasztva es a folia is rajtavan
hetvegen veszek FBS t es akkor jonnek az ujabb kepek.. -
G4ga
őstag
bakker, ezzel hogy oldom meg az alaplap kábelt! félre értettük akkor egymást!
zsolt1129:
kemény, és nem olcsó táp, pláne most! ez au egyetlen gyenge pontja a tápnak! rövid az a kábel, max az lesz hogy levágom egy régi tápról az a kábelt, rakok rá egy ellen dogót azt vihar kabát!
kitalálok majd rá valamit! -
Devil Smile
őstag
udv all
Par kep a CM690esemrol
van kozte kis ganyolas is..majd a tobbi kepet is megosztom csak lemerult az elem a digigepbe.. :S
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9370 - i5-8GEN I 16GB I 1TBSSD I 13,3" 4K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- 10 GB-os RTX 3080 OEM
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest