Új hozzászólás Aktív témák
-
engusz
veterán
Nekem sikerült úgy elpakolnom a kábeleket egymás mellett a hátlapon, hogy nem fekszenek egymásra, ezért simán a helyére ment az oldallap. Még az alaplapi tápkábel is simán átfért ott, amire elsőre én is azt gondoltam, hogy nem fog. Most hat ventilátor van bent, abból ötnek el van rejtve a kábele. (A hatodik az oldallapon van, azzal nem lehet mit tenni.)
-
Gerisz
addikt
engusz példájára megcsináltam én is a hátsó vezetékelést. "Mindent" hátra vittem és alig tudtam visszatenni az oldallapot
. El is hajlott egy két felfogató láb. De mostmár rajta és le nem szedem
-
engusz
veterán
Sajnos nem. A ház alján, a gumitalpak alatt lévő csavaroknak sajnos semmi közük pl. egy 120-as porszűrőhöz. Néztem, hátha a tápegységre fel lehet csavarozni valamit, de sajnos a ház belsejében lévő négy gumibak, amire felkfeszik a táp, útban van. Talán még a táp belsejébe bele lehetne szerelni, de kevés tápban van annyi hely, hogy 0.5-1 cm-ert hátrébb csússzon a ventilátor. Na meg a garancia, a szétszerelés végett.
-
cova
csendes tag
Kivancsi lennek a velemenyetekre:
Porosodas ellen azt talaltam ki, hogy egy plexi lapot szepen racsavarozok belulrol az oldalapokra, ahol a ventinyilasok vannak. Ez tuti megfogna a port es a procin SilentKnight is szepen latszana
, mellesleg talan az oldallap is stabilabb lenne egy kicsit.
-
Ijk
nagyúr
Akik szeretnek moddolni egy kis csemege:
[link] -
Neoka
aktív tag
Sziasztok!
Ehhez a remek házhoz lehet kapni előlapi panelt?
Már használom vagy 4 hónapja, nagyon jó, csak az előlapi csatlakozók hiányoznak.
(elhelyezés miatt a tetején nem tudom használni)
-
DeadMeat
nagyúr
Nincsmit,en is igy csinalom majd,meg kell 1 venti hozza
Amugy sikerult nekem is elrejteni a tapkabeleket a haz hatuljaba,ugy mint ahogy te csinaltad.Csak nekem merev a corsar vx450-es harisnyaja es megszenvedtem mire folkerult az oldallap,de sikerult mostmar csak a zalmi ventiszabalyzo kabelei vannak szerteszet -
engusz
veterán
Az a vége, amit a lapra nyomnál, az amúgy is szétválasztható, tehát csak az egyik négyest tudod rádugni. Amit nem tudsz összekeverni, mert mind a kettőnek más a formája. A kábel másik végén, a nyolc csatlakozóból is csak négyet használsz, ám azt sem tudod eltéveszteni, mert a dugasz formája csak egyféleképpen és az egyik oldalra engedi becsúsztatni a 12V-os kábelt. Szerintem pofon egyszerű.
-
engusz
veterán
Egyelőre idáig jutottam a szerelgetéssel. A hétvége folyamán még tökéletesítem. Ötlet, javaslat?
-
ádika86
aktív tag
viszont lenne egy kérdésem. nekem a hdd led nagyon halványan villog csak. a kék ledtől szinte nem is látni. másoknál is így van?
-
ádika86
aktív tag
Jó hírem van. Az FSP400-PNF tápom 12V-os csatija elért még hátul elvezetve is a helyére
Ezek szerint csak a bluestorm kábelje rövidebb
-
SKYROB
tag
Aki még nem vett tápot, de biztosra akar menni, hogy elér...szerintem ez nagyon korrekt táp a házhoz [link]
És nem is olyan drága.FSP BS II -től kicsit drágább csak.Ipon-nál van is ilyen. A szállítás kicsit több mint amire számítottam, de garanciafutárszolis.
Üdv minden kedves és nem kedves háztulajtársnak!A legegyszerűbb megoldás a kábelhosszabbításra szerintem a hosszabbító
Tisztelet! -
ádika86
aktív tag
Sziasztok! Na ma megvettem a CM 690-et. Holnap fogom beszerelni a cuccokat. Gondoltam felnézek ide erre azt látom, hogy mindenkinek hossz problémája van FSP táppal?
Nekem is az van. Konkrétan FSP-400PNF, Gigabyte P35-DS3R lappal... ha nem ér el odáig csúnyán ideges leszek
van valakinek pont ilyen konfigja? Biztos nem ér el?
-
Nekem nem. Alul még átmegy, de oldalt a visszahajtás miatt már nem tudom a ház oldalát rárgni tőle. Gondolkodtam, hogy kivágok szépen egy darabot a visszahajtásból, vagy vágok egy lyukat körvágóval, ahogy valamelyik topikba is csinálta valaki, de végülis mind1. Nem plexis a ház, úgy sem látszik
ámítástechnika?!
Akkor van legalább egy tartalék nyomtatótok. Nagyon off, de koolance cuccot nem tudtok szerezni?
-
engusz
veterán
Nem fér át ott a kábel? Mintha legutóbb úgy szereltük volna az egyik házikót. (Kicsit hosszú volt a nap, hogy használjam az agyam.) Ha nem fér át, azt sem túl nagy probléma, mert a kábelrögzítők segítségével szépen el lehet vezetni.
Bolondulás volt a nyomtató végett. Kb. másnap hívtak a szervízből, hogy náluk hibátlanul megy a. Azóta cseréltünk benne tonert, és nekünk is ment, pedig először nem akart menni, azért vittük L. Grrr.
-
Ok, azt érttem, hogy hol dugod be, azzal nincs gondom! a kivezetéssel van oldalt! De itt egy kép hátha nem is egyről beszélünk. Én a kérdőjelnél akartam volna visszavezetni, de ott a tálva visszahajtása végett nem fért el a kábel!
Kicsi a világ!
Mejött azóta a számla is
-
proci985
MODERÁTOR
fordítsd meg a tápot... nekem is fspm van (bár nem a durvánkék kiszerelés
), énis hasonló problémába ütköztem. valamint a kábeleket a tápból kifele is bizergáld picit, azon is lehet 1-2 centit nyerni. fordított táppal éppen, de elég lesz a távolság. vész esetén húzd át a kártya alatt, nem szép, ámde hatékony megoldás vészhelyzetben.
szigetelésnek nem tudom ennél a háznál mennyi értelme lenne, ha lenne egyáltalán. kicsit soknak érzem a ventilátorok számát ahhoz, hogy be lehessen rendesen burkolni, de szóljatok, ha tédvedek.
és mégegy: a venti nekem elölről hátra fúj, IFX14, venti középen. ha rakok fölé is egy szívó ventit, akkor szerintetek csökken vagy nő a hatásfok?
-
fanofmanu
tag
nem tom de nekem a fsp bsII 400w tápnak elér odáig, mondjuk lap mögött már nem... [link]
igaz még nincs benne proc. hűtő meg vga sem de sztem elér odáig úgyis -
phalanx
csendes tag
a kétkedők kedvéért csináltam egy képet: [link]
sajnos még ha kiveszem a vid. karit akkor se ér el odáig a kábel (légvonalban) kipróbáltam ..
-
engusz
veterán
Egyelőre nincs raktáron, hiszen csak most vittem fel. Kellene rá várni egy kicsit. De jó hír, hogy elérhető, tudunk belőle hozni.
Az Abit-om tuti jól elfér a házban, el tudom vezetni a 24 pines tápkábelt az alaplap tálca mögött. A dupla 4 pineshez rendelek magamnak is egy hosszabbítót a biztonság kedvéért.
-
SKYROB
tag
Ennek én is örülök.
-
phalanx
csendes tag
hi
vettem egy ilyen házat (CM690) és hozzá egy FSP bluestorm 2 tápot (alaplap asus PK5 premium) és az a gondom hogy a ATX 12V-os kábel nem elég hosszú és nem tudom bedugni, a cikkben is írták hogy ilyen előfordulhatha lehet nem vennék új tápot (se házat) ... szerintetek lehet kapni magyarországon ilyesmit: [link]
az az extra 20 cm meg is oldaná a problémát -
fanofmanu
tag
most megnéztem nekem van ott alul csavarnak is helye csak félig eltakarja a gumitalp
-
proci985
MODERÁTOR
harisnya esetleg? én ezt az ötletet kaptam, amikor szentségeltem egyet a tápalatti porszűrő hiánya miatt
esetleg ha valami normálisabb megoldást találnál, az engem is érdekelne, bár végül felfelé került a ventije.
viszont ha lenne jobb megoldás, akkor elmegyek hosszabbítóért, aztán megcsinálom, ennyit megér, h a táp külön saját körön legyen a többi alkatrésztől leválasztva. főleg, hogy így kicsit normálisabb/áttekinthetőbb lenne az egész ház szellőzése.
-
engusz
veterán
Sokáig nézegettem a házakat, de ilyen jó áron, ennyire szellős darabot, nem találtam. Egyetlen egy dolog bosszant, amire a cikk is negatívumként tér ki, ez pedig a tápegység elhelyezése. Rendben van, hogy lent van, de miért nem tettek oda is porszűrőt? Pár centivel odébb jutott. Akkor már lehetne az egész alja rácsos és porszűrős...
-
engusz
veterán
Végül rendeltem magamnak is egy ilyen házat. Nem bírtam ki.
-
SKYROB
tag
Mindazon által nekem nagyon bejött.Sokszor szedem szét.igaz még nincs benne semmi
De csak betellek vele.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Olyan házat dobott piacra a Cooler Master, melybe hét-nyolc ventilátor is befér, rezgéscsillapított, nem túl drága, és még szép is.
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest