- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Tab S11 - tizenegyes
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
zuchy
őstag
-
LOL! De genya!

Nah.. akkor van egy kis időm, meg felraktam a képeket.
Szóval! Zodicus köszi a képeket!Én is moddingoltam
egy kicsit.Kivágtam a szellőző rácsokat, megemeltem a házat, mert a gyári hasmagasság szerintem a szívó ventiknek semmi.
Elrakosgattam a vezetékeket hátra, mondjuk nem volt egyszerű (a táp vezeték szivatott, de megoldottam
)A lábak majd még persze le lesznek festve vagy valami.. hogy szebb legyen, illetve elképzelhető,hogy tervezek oda lentre valami légszűrő "dobozkát" is.
-
vPhis
tag
Új terv:
venti: Cooler Master 120mm Fan R4-L2R-20AC-GP
Thermolab Baram + 2db venti
Előre 1 venti, hátra 1 venti
szal 4 ilyen venti. 2000RPM 19dB(A) 69.69CFM -
vPhis
tag
Mit gondoltok a tervemről:
Felülre (az I/O panelhez közelebbi helyre) 1db 14 centis venti
Hátulra 1db 12 centis venti
Elölre 1db 12 centis venti
És a TX2-re egy darab 92mm-es venti
?Sok javulást tapasztalnék ehhez képest?:
hátul 1 db CM ledes gagyi ami már kb a halálán van
TX2-n az alap venti
és elöl a gyári CM venti
és ezek mind 7V-on mennek, és az újakat 12V-on járatnám -
GabN73
addikt
Sajnos én is kilépek egy időre a klubból
Terveim voltak a házzal,csak másra kellett a pénz (( motort csináltam,egész jó lett a végeredmény,sok pénzem ment el rá ))
Ha lesz pénzem ígérem visszatérek egy gyönyörű CM-690el
-
Korcsii
őstag
tavasz óta nem takarítottam a gépet... most játék közben 10 fokot esett a vga hőmérséklete
porcicák még nem voltak, csak az az apró por gyülemlett fel minden ventin meg körülöttük... -
csimav
őstag
Elvitték a gépem, így 3 hétre CM690 nélkül maradtam

-
degu
senior tag
válasz
Zodicus
üzenetére
Nem furni! Koszorulni/csiszolni!
Ennek a forgacsat porszivoval ki lehet fujni,vagy szivni.
De ha tudsz olyan pici csigafuro-szarat szerezni /kb.2mm-est/akkor ki is lehet furni,ovatosan,es egy eles,kicsi vesovel levagni.De ekkor eleg sok forgacs keletkezik,amit eleg nehez osszegyujteni.Ha pedig bennt marad a hazban,forgataskor/szereles utan zarlatot okozhat!
-
Zodicus
senior tag
Sziasztok!
Ki akarom venni a 690esemből a vinyó tartókat és nem tudom, hogy a szegecseket mivel lehet legegyszerűbben eltávolítani. Tudja valaki a segíteni?
-
Calogero
addikt
Na én is beléptem a táborba, tetszik a ház nagyon.
Képeket majd teszek fel, ha kábeleket el rendezem. Azok a fránya tápkábelek (8 pin + 24 pin nem értek fel a csatlakozókhoz, de a hosszabítók már postán vannak.Plexis oldallap pedig jó árban van.
-
Tidus
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szerintem nagyon korrekt az az ár, de ha valaki tud olcsóbbat engemet is érdekel!
-
Gerisz
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Én még a hétvégén nézegettem (pénteken) akkor nem.
-
Motion_Blur
félisten
Hali!
Plexis oldallap ennél olcsóbban létezik valahol?
-
Gerisz
addikt
Szét vet az ideg, hogy miért búgnak a winyók! Miért nem lehetett ezt megcsinálni rendesen ááááá
-
japy
őstag
válasz
vargapdavid
üzenetére
Igen fekete! De minek mikor csak akkor látod amikor beteszed a cuccokat! Ezt sosem értettem!

-
válasz
vargapdavid
üzenetére
Van olyan kiadása is, bár nem tudom kapható-é ittHUN.
De már sokan be is festegették....
-
vargapdavid
tag
Gyerekek!
Ez a ház gyárilag fekete belülről, ami a boltokban kapható? (Bocs, ha hülye kérdés volt..)

-
Sziasztok!
Mint új cm690-es ház tulaj lenne néhány kérdésem.
1. Van nekem egy Hypertx2-es hűtőm, és a problémám, hogy berezonál tőle a ház hátulja
Tud rá valaki valamilyen megoldást?
2. Az előlap leszedéshez kapcsolódóan, hát én is szenvedtem vagy fél órát, mire sikerült leerőszakolni az elejét, és miután viszaraktam azt tapasztaltam, hogy nagyon minimálisan lötyög
Szóval ha pl. új odd rakok be akkor megint le kell szedni..., szóval azok a műanyag valamik
nem fognak eltörni?
Előre is köszi a válaszokat -
csimav
őstag
Nah megoldottam az előlapi ventiszabályzó beszerelését az előlap levétele nélkül

Hozzávalók:
kalapács, csavarhúzó
-
Calogero
addikt
Sziasztok
Én is CM690 tulaj lettem.
A Ventik iíg vannak benne
Van két Coolink SWiF2 120P befújó venti (alul, és elöl)
Illetve 3 Coolink SWiF2 120P amely kifelé szív (hátul, és felül 2)Az lenne a kérdésem, hogy ajánlott azt az 1 kimaradt Coolink SWiF2 120P ventit a maradék egy helyre(amely a plexis oldallapon van) betenni?
-
csimav
őstag
Valamiért nekem nem tetszik ez a ház.
5 venti van benne összesen: 1 CPU, 1 VGA, 1 hátul, 1 elöl, 1 alul.És borzasztóan magasak a hőfokok az előző Raidmax házhoz képest.
Raidmax:CPU: 39-37 fok
Alaplap: 33-34 fok
VGA: 41 fok
Winyó: 33 fokCM690:
CPU: 57-52 fok.
Alaplap: 47 fok.
VGA: 45 fok.
Winyó: 36 fok.

-
csimav
őstag
válasz
Pingvin1985
üzenetére
Azt a képet le tudnád fényképezni nekem? Kis könyv nincs meg.
Vagy elmagyarázni, hogy mit, merre húzzak.Köszi!
-
Pingvin1985
tag
-
-
csimav
őstag
Csáó!
Valaki letudná írni nekem, hogy ebbe a házba hogy lehet tenni egy DVD írót?
Nem vágom, hogy hogy kell kiszedni az "előlapot", hogy be tudjam tenni.És az oldallapi ventit szerintetek hova tegyem? Felülre vagy az odd helyekre?
Hogy segíti jobban a hűtést?

-
vergilx
őstag
sziasztok
az rc690 alaplap tálcáját ki lehet venni? -
GabN73
addikt
Hali!
Műanyag festésből nem vagyok 5-ös . Aláfújó kéne? (pl a fekete helyett fehéret szeretnék
) -
pincehely
addikt
válasz
zsolt1129
üzenetére
Az a baj, hogy az én lapomon anem ott a jobb szélen vannak a betáp castlakozzók, hanem a PCI-E, és a processzor foglalat között.
Így meg a vga alatt kéne valahogy elvezetnem a kábeleket, legalábbis amik a procit, és az alaplapot táplálják.
Nem tudom elférne-e egyálatlán itt. -
pincehely
addikt
Rc 690 vásárlását tervezem, de nem tudom, hogy a tápm kábelei elég hosszúak-e az alsó tápos elrendezéshez. A táp: gigabyte superb 460.
Van valaki e szóban forgó házat ilyennel használja?
Köszi -
csimav
őstag
Szevasztok

Amúgy lassan én is belépek a CM690 tulajok klubjába. Szombaton várható a ház érkezése.
Valaki tudna linkelni képeket, hogy VX450-es táppal hogy lehet elrendezni a kábeleket...stb.
-
csimav
őstag
válasz
Pingvin1985
üzenetére
Szia!
Jó lesz az a 800-as. -
csimav
őstag
Szerintem 5 venti jó lenne.
Egy előre, ami szívná befelé, 1 alulra, ami szintén szívna, 1 felülre, ami fújná kifelé, 1 hátulra, ami szintén fújná kifelé. Aztán az 5,-et vagy felülre vagy hátra vagy a HDD keretre felfogatni.
Lehetőség szerint minőségi ventikkel pl.: SCYTHE, NoctuaVGA hűtéséhez nem értek, nekem elég a gyári, majd a többiek megmondják.
És nem ártana venni egy ventilátor szabályzót sem.
-
czanga
őstag
Üdv mindenki!
Remélem tudok ötleteket adni CM hűtés elhelyezés terén. Máshova írtam, ezért LINK -elem ide, de ettől függetlenül remélem ötleteltek!

-
csimav
őstag
válasz
Pingvin1985
üzenetére
Szia!
Elméletileg elég, de azért írd le a ventik pontos fajtáját. -
Pingvin1985
tag
Sziasztok!
Használ valaki 4 db fix 800-on forgó 12cm-es ventilátort a gépében?
Arra lennék kíváncsi, hogy elég lenne-e a konfigom hűtésére, vagy nagyobb fordulat kell terhelés alatt. -
Reaper04
aktív tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Régen én ilyen "diszkó" őrült voltam ... Értsd: Teli mindenféle színes villogó fényes vacakkal a gépház... De mára szerencsére kinőttem ezt a korszakot
Most inkább a "legyen halk, de mégis szellős" a fontos. CM 690 nekem teljesen tökéletes volt.
Hogy kicsesztek velem közel 4 héttel ezelőtt.... Volt 2 olcsó (nevét nem mondom meg) webshop. Mind2ben összeállítottam a konfigom... közel ugyan olyan ár jött ki. Háznak a cm690 et jelöltem be. Rendelés előtt 1 nappal mind a 2 webshopból ELTŰNT a házikó. Azt hittem lefejelem magam...
Szomorú történet ....
Üdv: Dave

-
LW
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Üdv!
Nyárias időben elfordult nálam a 4 HDD 42 fokosra hevülése. Hát úgy voltam vele, hogy előbb utóbb úgy is kell, mert kinövöm a ház 5x3,5 kapacitását, meg előny ha hűvösen vannak. Amúgy rengeteget javít a vinyók hőmérsékletét 27-28 fokon vannak (kettő egymás fölött). A led az alsó venti fényerejéhez képest erősebb, és szembe világít, ezt a negatívumot orvosolnom kell, ugyanis filmnézés közben kivilágítja a retinámat.
Kinézetre nagyon szép, és a venti fénye a plexin keresztül(Lekapcsolt neonnal a 3x5,25 "csőben" visszafele
) nagyon tuti. A konllúzió STB-3T4-E3-GP termékre értékelésem szerint:
Pozitívum:
- Nagyon jó hűtési teljesítmény
- Viszonylag könnyen szerelhető
- Gyönyörű Dizájn
- Alacsony ár
- Gyárilag porszűrővel ellátott
Negatívum:
- Puha, gyenge rosszminőségű anyag (tapad a fémkeretre a zsír pl. az újlenyomat is, azonnal karcolódik)
- Szúrós fényű ledek a ventillátorbanAz árát megérte, viszont összességében max. 7/10re értékelném.
-
válasz
Reaper04
üzenetére
Szia! Hát akkor eddig kívül tartózkodott, a másik házban tized annyi volt ez fix. Nálam is laminált van, én hetente 1x szoktam takarítani. Nekem CM hyper 212 éppen nem ér hozzá az oldallaphoz, most szólj hozzá.
A feleséged nagyon házias hallode, becsüld meg!
LW! Nekem a HDD-k éppen jók a gyári helyükön, max 40 fokosak ha dolgoznak.
-
LW
őstag
Sziasztok.
Megérkezett minap STB-3T4-E3-GP vinyókeretem CM690hez, így alkalmam nyílt egy kis karbantartásra, ha már szétkaptam a ház elejét, akkor rendbe hoztam a rövidre vágott bekapcsológombomat is egy kis sufnituninggal, méghozzá egy kevés ragasztószalag és kartonpapír segítségével. Az eredmény itt látható. Teljesen bevált megoldásnak könyvelhető el, nem lötyög, nem zörög és szinte ingyen orvosolható
Remélem másnak is megihlettem a fantáziáját. 
A STB-3T4-E3-GP terméket köszönöm Engusz kollégának. (egy kis reklám
) -
Reaper04
aktív tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Szia ! Nemlehet hogy nálatok van több por ? (nem gúnyolódásként mondom). Nekem is ilyen házikóm volt igaz csak kicsivel több mint egy évig, de közel nem volt ilyen poros mint ahogy ezt te leírtad
Nálam a szobába laminált padló van és a drága feleségem 2-3 naponta porszívózik én meg felmosok
Talán ezért nincs olyan sok por ?
Nálam jópár hónap után is szép ( nem mondom hogy por mentes ) volt belűl, a venti rácsa kívül pedig akor kezdett csak porosodni, szürkülni.
Ezután hogy megnéztem benn, hogy mi újság az oldal ventihez pakoltam egy textil szűrőt (valami lazább régi pólóból kivágtam egy akkora darabot ...azán go garázs és odabiggyesztettem.) Nekem igaz hogy házi barkács volt ,de a célnak megfelet. Nem is lett poros belűl.
Ellenben az elülső kék venti az szíjja a port a rácsra rendesen. De túl lehet élni, nem vészes. Párszor le kell törölni és végülis ennyi. Aznap szétkaptam a ház elejét ,megnéztem az elsülső venti porszűrőjét, viszonylag tiszta volt.Szerintem jókis házikó volt, nekem nagyon bejön. Most vettünk nemrég új gépet és ugyan ilyen házat szerettem volna, de egyik napról a másikra a kiszemelt webshop(ok) ból eltünt
Végülis Termaltake lett belőle, de "majdnem" hasonlítanak egymásra 
A táp megoldás pedig kifejezetten teszett, ez volt az első házam amiben alúl kapott helyet a táp. Az hogy a cpu tápcsatija az a 4-8 pines (nemértek hozzá sry), hogy ért el alúlról teljesen leg felűlre... megoldotta a tápom
Mert a corsairnak (VX450) 60 vagy hány centis ez a kábele.
Rengeteg hely volt benne, pedig egy ASUS Silent knight II csücsült a procin.Én 10 / 10 -et adok nekijje
Bocsi a hosszú kommentért.
Üdv: Dave
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3611, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Kösz a tippet! Mondjuk azt a részt 2naponta kell tisztítani nálam 

egy kicsit.

Képet kérünk majd a végeredményről 

Tud rá valaki valamilyen megoldást?