- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gafz
csendes tag
Néhány megjegyzés saját példányom alapján:
1) Alulra is beszerelhető 14 cm-es ventillátor, ennél fogva nem lehet 12 cm-est egyszerűen bepattintani, csavarozgatni kell.
2) Az elülső ventillátoron már kiszedhető porszűró van, bár egy tisztításhoz le kell szedni az előlapot mosáshoz a hozzá rögzített ventillátort is.
3) A ventillátorokat tartó oldalfal maga a katasztrófa, semmi merevségen nyeklik-nyaklik, nem csoda, ha rezonál a ventillátoroktól. Lehet, ez egy ösztönzés, hogy vegyük meg a gyári ablakos oldallapot.
4) A merevlemezt rögzítő műanyag betétek kemény műanyagból készültek, szerintem inkább elősegítik a vibrációt, mint gátolják.
5) Valahogy a táp is elég fura pozízióban rögzíthető, kissé lejt...
6) Itt is útban van egy merevítő (á la Cosmos), pedig egyébként a 20+4 tűs csatlakozó is az alaplap mögé rejthető lenne. -
pd
tag
Ha még valakinél gondot okoz az oldalsó venti búgása, én a következőt figyeltem meg. A venti alapban nem búg, csak ha fel van szerelve az oldallapra. Ugyanaz pl. a hátsó helyen nem, oldalt viszont bármelyik. És a hiba a következő: valamiért ahogy az oldalsó lyukakon (nálam mindkét helyen) beszívja a levegőt, az berezeg. Ha eléteszem a kezem (majdnem eltakarom a nyílást), megszűnik a zaj.
Úgyhogy fogtam az alsó porszűrőt, és becsavaroztam a venti alá. Ha valaki nem szerel lentre ventit, nyugodtan leszedheti onnan. Lehet neki lyukakat is fúrni (mert ahol a szűrő csavarhelyei vannak, ott oldalt nincs lyuk), de egyszerűbb ugyanolyan menetes csak hosszabb csavarral felcsavarni a porszűrőt és ventit együtt. Azok a csavarok, amik eredetlileg fogják, rövidek, nem érnek át a szűrőn keresztül a venti menetéig. Így megszűnik az az idegesítő rezgő zúgás, és csak a venti alaphangja marad. Biztos a porszűrő kis likai megzabolázzák azt a fránya kavargó levegőt.
/#150-152, #171/
-
grapee
csendes tag
Sziasztok!
Keresztkérdés: ki tud olyan boltot, ahol élőben is meg lehetne vizslatni egy ilyen kis kuckót?
Köszönöm
-
Anubis_9
addikt
Akinek már megvan ez a háza: hány tűs a 3 venti csatlakozója? Ugye 3 tűsek? Mert a Zalman fordulatszámszabályzóm 3 tűset tud fogadni.
Szerintetek lehet valahogy a 3 venti csatiját egyesíteni (komolyabb szétbarkácsolás nélkül), hogy együtt tudjam a fordulatukat csökkenteni (ha kell).
-
Echoes
csendes tag
Hali!
Létezik olyan hosszabító, ami megoldani a 12 voltos kiegészítő kábel problémáját? Nekem gps 450-es tápom van, és úgy tűnik annak nem érne el a kábel a csatlakozóhoz.
-
Gerisz
addikt
Megérkezett!
Nagyon Zsír!
Elfelejtették hétfőn feladni.
De már itt van az asztalomon
délután meg a belevaló is itt lesz és akkor mehet össze
Nagyon BaBa -
Anubis_9
addikt
Tonycs ajánlására 24-én felhívtam a madárboltot, ahol is azt mondták, januárig kizárt dolog, hogy kapnak. Mondták, hogy volt 4 db, de azt mind elvitték.
[link]Nem értem, hogy miért mondták ezt nekem, hogy rá 1-2 nap múlva meg itt olvasom a hozzászólásokban, hogy többen is szereztek ebből a boltól 690-es házat
Amúgy most rendeltem meg egy másik boltban (1-200 Ft-tal kevesebbért) ahol azt ígérték, december elejére meglesz a cucc.
Már várom!
-
Gerisz
addikt
megérkezett szerintetek?
hát nem!
azt mondták szólnak ha elvitte a futárszóltak?
hát nem
-
BullZeye
veterán
egyébként amin elöl vannak az USBk az a Japán verzió
ezért értelem szerüen nem kapható európába
sztem, bár lehet van hogy hoztak be, csak qrwa ritka
még a standard házat is nehéz beszerezni XD nem hogy a japánt
egyébként nekem olyna problémám van ezzel a házzal, hogy a gombok, power, és reset..nos..hogy lehet ilyet kitalálni? >> ha nem lenne annyi jó tulajdonsága emiatt biza nagyon morcos lennék...
nah meg hogy a power led bevilágítja a szobámat....még lámpát se kell használnom XD viszont a HDD a piros meg alig világít, ami elég zavaró főleg egy 16 ezres háznál >> a régi házamon is ez volt csak ott a power led volt "elcsúszva" és félig világított...így viszont nem elég hogy a gép másik oldalán van mint ahol én látnám
de még alig is világít
így értelmetlenné válik az a led >> valami ötlet?
-
BullZeye
veterán
nekem a proci hűtőm hangos
a táp egy elég jó thermaltake silent 400 Ws táp
nem akarok költeni ráegyáltalán nem....alapból adtak a házhoz 3 ventit
azokból kéne berakni 2t...úgy hogy a legjobb legyen
met ha nincs bent venti akkor 70 fok körül van a proci az oldallapot meg nem akarom leszedni mert akkor nem lett volna értelme a háznak XD
a vinyók meg....hát az egyik hangos de csak amikor dolgozik üresjáratban hangtalan
viszont proci hűtőre nem akarok költeni...majd ha lesz új gép ezt már nem akarom fejleszteniházat is csak azért vettem mert az jó lesz késöbb is
-
VINIKOR
senior tag
válasz
BullZeye #177 üzenetére
Figyu! Ne a ventikre költs. Nem ettől lesz halk a gép. A legdrágább 12-es ventik a is kurva hangosak ha nem veszed vissza a fordulatukat.
Fő hangforrás a táp és a HDD-k. Procira és a VGA-ra lehet hangtalan hűtőt venni (Thermalright XP-120 és Zalman VF-900 Cu) de a táp és a HDD-k nagy gondot jelentenek.
Ne költsd feleslegesen a pénzed halk ventikre. Pénzkidobás. Sajnos tapasztalat.
-
BullZeye
veterán
nekem télleg az a lényeg hogy minél KEVESEBB FANal legyen megoldva
ugyanis csönd mániás vagyok
de hihetetlen módon
legjobb lenne egy fasza nitrogén hűtés csak nem tellik rá
szóval max 2 fannal prószálnám megoldanimost úgy csináltam meg hogy elöl lent van 1, meg az oldallapon, szemből nézve a bal oldalon a felsőn fújja ki a levegőt, ez pont szembe van a processzor ventivel
júj és télleg, ismer valaki olyan programot ami leveszi az FSBt windowsba? tudjtátok laptopokon van olyan hogy megnyomok egy gombot és leveszi az órajelet 1700ról 500ra
ezt szeretném elérni itt is, mert éjjel ha töltök fölösleges a 2000mhz
elég lenne egy helyes 500 is
ötlet ?
pd igazad van de ennyi erővel aprocesszor felett is lehetne a venti nem? metr ott is van hely
akkor aztán mégjobban húzná kifelé a levegőt
-
pd
tag
válasz
BullZeye #174 üzenetére
Szerintem jobb, ha az elejére és a hátuljára szereled be, mert így a vincseszterek is kapnak hűtést, hátulról pedig kiviszi a melegebb levegőt a processzor környékéről. Az nem baj, ha a fal mellett van, egy kis rés biztosan marad, és az már elég arra, hogy kimenjen a levegő.
-
djalczo
csendes tag
-
BullZeye
veterán
nah beszereltem én is szépen jól az elején a ventit azonnal kikapcs
nem tudnék aludni tőle nagyon kék
most egyik venti se üzemelt....gondoltam kiprószálom hát így nem jött be70 fokot simán elérte a proci...szóóval oldallapot levettem meg valszeg valahova berakom a ventit hogy jó legyen....cska még nem tom hova...lehet az alja lennejó, úgy hogy onnan beszívja a levegőt...és a tetejére egy ami meg kifújja azt....vagy más ötlet? a hátába nem rakhatom bele metr az fal mellet van így nem sok értelme lenne
-
Gerisz
addikt
Küldik Küldik Küldik Küldik Küldik Küldik
Holnap már nekem is ilyen lesz! -
PyroS
senior tag
Sikerült megoldanom a búgást.Visszavettem 5v az oldallapon lévő 2 db 12cm ventiket (pluszba tettem még egyet ide) és így már semmi búgás.Igaz így kb 2-3 fokkal nőtt a hőmérséklet de ennyit meg ér a csend.
-
VINIKOR
senior tag
1,5 cm miatt nem fér be az íróasztalomba: [link].
Miért a ház tetejére rakták az USB-t [link]? Íróasztalba berakva használhatatlan.
Ház eleje nem zárt és nagyon kihallatszik a HDD-k és ventik hangja: [link]
Én is tapasztaltam, hogy a táp mellé gyűlik össze a HDD-k meleg levegője: [link]. Főleg nyáron pont emiatt hangos a tápventi.
Remélem lesznek még olyan házak ahol alul van a táp és nekem is megfelel.
-
pd
tag
Nem tudom, mi ez a nagy para ez a ház körül. Én Fehérváron megrendeltem a szokásos boltomban, és egy hétre rá meghozták. Csak van Budapesten is egy-két üzlet, ahol beszerzik, ha kell.
-
pd
tag
Elöl nyúlj be alá egy kicsit, ott jól meg tudod fogni, csak előrefele kell húzni az alját, és lejön. 6 pöcök tartja, de elég vaskosak, nem lesz bajuk. De kellett, hogy kapj hozzá egy kis használati útmutatót, abban minden szépen érthetően le van rajzolva. Tényleg minden.
-
AtHoS
nagyúr
-
-
Törzsúr
senior tag
Hello!
Ilyen házam van!
Valaki tudja ,hogy lehet leszedni az elejét?Tudom nem sok embernek van ilyen háza, de akinek van az megírhatná nekem, nagyon megköszönném, ugyanis az ODD-t nem tudom hogy kell beszerelni!
Köszönettel!
-
Tonycs
csendes tag
Hali!
egy tipp annak aki ilyen házacskát akar...
szaladjon gyorsan a "madárbolt"-ba!!!
tegnap felhívtam őket, hogy van-é? mondták van...
ma elmentem és megvettem 16+kicsi pénzért...volt még pár a polcon... ;-)
még nem üzemeltem be...csak megnéztem...az oldallapok elég nehezen járnak, bár így valszeg biztos nem lötyögnek...a csatlakozók áthelyezése meg kis otthoni melóval megoldható előre az egyik nagy helyre...no, futás...
-
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
-
krapulax7
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem légyszi...vettem egy CoolMaster Elite 331-es házat és van benne egy műanyag bisz-basz /egyik oldala öntapadós/ és egy fémgyűrű... Arra rájöttem, hogy a műanyag az alaplap alá való tartónak, amikor benyomod a memóriákat-CPU ventillátort,akkor alulról megtartsa az alaplapot /igazam van?/, de a fémgyűrű az mire van?
előre is köszi mindekinek a választ és bocs, ha hülyét kérdeztem -
PyroS
senior tag
A régi házamból van még egy pár 8cm SilentBlade venti kipróbálom azzal is hátha.De ha nem akkor vennem kellene valami ventiszabályzó előlapot.
-
djalczo
csendes tag
igen sajna álam is de meg probálok feledkezni róla.elég hangos
-
PyroS
senior tag
Üdv mindenkinek.Ma délelőtt kaptam kézhez a Cm690-et.Banditnál sikerült beszereznem
.Gyors beköltözés után egy kis problémám akadt.Valószínüleg a vékony oldallap miatt búg az oldalsó 12cm venti.Tapasztalta ezt más is?
-
djalczo
csendes tag
bocs gyorsan gépeltem kimaradt néhány betü
-
djalczo
csendes tag
hát engem skacok végre felhivtak hétfön és tegnap i megis jöt a házikó.nagyon jo és nagyon sok casvart adtak hozzá
ritka az ilyen sajna.be is szerltem mdient és az oldala rajta van és még ig yis hidgebb mdien mintha a másik házban lenne mdien oldal nélkül mdien elrendezés királyul van megodva 16 ezer bago egy iylen házért
-
BullZeye
veterán
hehe Modding Computersből FELHÍVTAK! hogy mégis van 1 db XD ilyet még nem láttam vagy hallottam
hogy maguktól felhívtak volna ^^ nagyon pozitív a dolog ! az ilyet szeretem !
pedig csak 1x hívtam fel őket tegnap hogy kéne most meg felhívtak hogy a beszállító lógott nekik még 2 ilyen házzal és egyet már el is adtak
és még1t eltesznek nekem ^^ wáááá imádom
holnap megyek is érte
remélem télleg jó ház és megéri a dolog
-
Yany
addikt
Eldöntöttem... ilyet veszek! ;) Már csak azt kéne tudnom, hogy hol kapható perpill...
-
BullZeye
veterán
hát ez qrwa jó
felhívtam minden üzletet akik árulják és sehol nincs
azt mondták hogy dec eleje-közepe azaz 2-3 hét mire hoz a nagyker, és akkor TALÁN lesz
egyedül még a Modding Computer KFTbe bízom hogy talán nekik akad még1 elfekvőbe és elhozhatom 18 ezerért >> hihetetlen ...ez Magyarország...ha amerikába megkíván valamit a pici szíved másnapra hozzák, ki se kell mozdulnod
-
BullZeye
veterán
10kilós ház
ez legyen a legkissebb "problémája" az a jó ha nehéz nehezebben dől el
van egy kasmír mininyulam gyakran szokott randalírozni...és nem egyszer csak reflexből fogtam meg a házat XD így csak segít az a +6 kiló a házra
Amit remélek hogy nem azért nem lehet kapni, metr gyártónak eszébe jutott hogy túl jót csináltés hogy ennyi pénzért ajda?
és leállt a gyártással....elképzelhetőnek tartom volt már ilyenre sajnos példa...ők sem hülyék
-
djalczo
csendes tag
gyárilag 3 venrtit adnak hozzá egy kék ledes elöl a rácsok mögöt egy odlalt és egy hátul de zene kivül még lehte bele 3mat tenni.sok helyen használtak benne rezgés csillapuitót szal szeirntem nagy zajjal nem lesz.és ami a lényeg taéán egy negativuma van és az hogy nehéz 10kg de negem az nem zavar erös massziv ezt szeeretem és pofás vedd meg ilyen olcson ilyen jo házat nem kpasz mostanában mert már most nehéz beszerezni amugy lehet kapni 16 ezerért is
-
BullZeye
veterán
Nagyon vacilálok hogy veszek egy ilyet mert csupa jót írtatok róla
ami szép és jó viszont biztos van rossz tulajdonsága is ! azokat is írja már egybe valaki akinek van
Engem pl az érdekel hogy pontosan milyen FANokat adnak hozzá, metr hivataloson 2t ír, máshol 3t, valahol 1t se
itthon mennyit adnak hozzá?
Nekem egy tök noname Codegen-tápos 10ezres 6 éves házam van, semmi baj nincs velede már ideje lenne lecserélni, egy jóbarátom rávilágított hogy nem jó a csillivilli ház ezért ezt mondta hogy ez a király
Aztán érdekelne még az a dolog hogy nem túl hangos? Mert hát rács...és még a lemez is rezonál ezerrel néha és qrwa idegesítő tud lenni, hát még egy rács!? Mert úgy relatíve halk gépem van....egyedül a proci hűtőnek van minimális hangja az is inkább hogy fújja a levegőt, meg nagyon halkan, csöndben érezhetően búg. Mennyivel jobb tehát a hűtése, és a hangossága egy 6 éves szolid noname házhoz képest, amin nincs már rajta az oldallapja évek óta?mert 18 ezer azért 18 ezer akárhogyis nézem nem kevés pénz
-
djalczo
csendes tag
és most renltem egy marha jo proci hütöt potom pénzért meg lévö konfigomban csinos lesz a gép dizájnja
http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=202&pr_name=9500
-
Obi-1
őstag
válasz
adamfriday #128 üzenetére
Tényleg! Köszi a választ!
-
Bagira01
veterán
-
djalczo
csendes tag
és ne hargduj megkérdem de te mikor rendelted meg és mikorra jött meg.én multhéten rendletem szerdán de még semmi telefon nem volt ésemailt sem kaptam csak azt hogy rendeltema házat de azon kivül semmi.miben reménykedejek?
-
Bagira01
veterán
Elég nehéz. Oldallap vastagság sztem jó. Elég masszív is. Nem mondom, hogy tökéletes, de jó. Azok a kábelrögzítő pántok nem épp jó helyen vannak csak függőleges állapotba fér be az alaplap, aztán vissza lehet fordítani, de pl az én alaplapomnál nem fér el miattuk az ide csatlakozó
Még csak oldallapok nélkül használtam mert tuningoltam. Tetejébe raktam két 12-s ventit így elég hangos,azért írtam, hogy kell egy szabályzó.
-
Bagira01
veterán
Nagyon jó kis ház. Egy ventiszbályzót kell még vennem bele és már halk is lesz. Elite-hez képest vastagabb oldallap és elég erős felépítés. Tető leszedésnél más sikrült egy pöcköt letörnöm, de sebaj
-
bitmad
aktív tag
Mikor lesz a cosmos teszt?
-
LicskaiJ
aktív tag
Hy!
Nekem nagyon tetszik ez a ház.
Ha nem lenne a chieftecem,akkor tuti vennék 1 ilyet. -
djalczo
csendes tag
én két napja rendeltem másnap reggel felis hivtam öket at mondtáka jövö hétre várható az érkezés szoval aki velem együt rendelt a héten akkor maximum jövö héten lesz
addig meg reménykedünk hogy igy is lesz
.nem semmi kereslet van rá mindenkinek az kell akkor nem értem miért nem vesznek raktárra jo sokat hogy ha rendelünk idöben kapjuk meg
-
Bagira01
veterán
Hú akkor szerencse, hogy még múlt héten rendeltem
Itt a ph-n láttam a hírek között, hogy van ilyen aztán megnéztem egy külföldi tesztet, és azt mondtam, hogy nekem kell ilyen. ICS-nél megrendeltem. Másfél hétig semmi, tegnap meg megjött. Kivi vagyok milyen lesz az elite-hez képest
(még nincs nálam
)
-
grapee
csendes tag
válasz
Bagira01 #119 üzenetére
Ilyet.....
Telefonáltam:
Birdben azt állítja a kedves hölgyike, hogy egy darab 690-esük volt és hogy nem is lesz több, mert hogy már nem gyártják....Vagy félre értett, vagy most mi van?
Mondom de ez egy új ház -"akkor se lesz több soha, nagykerben sincs már..." - ok, köszönöm.
Akkor marad az ICS?
-
blaki
csendes tag
Én tegnap előtt rendeltem tőlük egy ilyen házat, meg a belevaló dolgokat, kíváncsi vagyok mikorra érkezik meg (kellemes meglepi lenne ha holnap jönne meg a Zalman táppal együtt
)
-
Anubis_9
addikt
-
Obi-1
őstag
válasz
adamfriday #61 üzenetére
Engem csak a gombok elhelyezése zavar. Mi ez a "Japan" verzió, én nem találok ilyet
Másik félelmem, hogy a konfig hangosabb lenne egy ilyen szellős házban, mint most.
-
duni84
aktív tag
-
Nortid
aktív tag
Már régen kinéztem magamnak ezt a házat, csak sehol sem lehet kapni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gumi és felni topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ismét 128 és 256 GB-os memóriaszetteket villantott a G.Skill
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest