- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini-ITX
- Micro Four Thirds
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
petya220
senior tag
Valaki próbálta már az android Tv-t rpi-n?
-
Rpi Zéróval kapcsolatban van-e tapasztalat arról hogy Kodit hogyan viszi. (elsősorban FHD videók de párgigás verziói, nem többtízen gigás blurayekekkel)
Rendeltem egyet (plusz egy zero4u usb hubot) és nem várok csodákat, igazából hobbi szinten reszelgetni kell de ha éppen nincs projekt akkor a TV seggébe lógna egy vincsivel Kodival, android Kore-val vezérelve usb wifivel. Szóval ilyen célra mennyire gyors? -
petya220
senior tag
Valaki próbált már android kernelt forgatni raspberry-n? c:
Vagy esetleg valaki tud arm-re való toolchains-t? -
azbest
félisten
válasz
doberman #22452 üzenetére
Alapból olyat tud, hogy ha nincs bedugva hdmi, akkor az analóg kimenet marad aktív.
Ha utólag kellene rádugni hdmi-t, akkor azt config.txt-ben megadott paraméterekkel lehet kierőltetni, de szerintem akkor előre meg kell adni a felbontást is.Lehet, hogy konzolos segédprogi van menet közbeni váltáshoz, de nem tudom, hogy erre épülő hotplug-szerű működést adó alkalmazás készült -e hozzá.
Ha csak arról van szó, hogy bekapcsolás előtt összedugod és elindítod, akkor elvileg fel kellene ismerje a megfelelő felbontást. (default érékkel a kodiban talán)
(#22451) Gabis
ezt neked kell eldönteni az igényeid alapján. Attól függ mire használnád, milyen tartalmakat néznél vele.Raspi-re nincs rendes android (talán a 3-ra lesz egyszer, de csak nem hivatalos, korlátozottan használható fajta van). De van hivatalos libreelec támogatás.
Az s905-ös boxra meg nincs hivatalos libreelec, hanem egyedi buildek vannak, előfordulnak problémk, de mivel újabb, vannak codec-ek, amiket lehet jobban kezel. Azokra android is van.
-
azbest
félisten
válasz
sanzi89 #22424 üzenetére
Most is kb azért jó választás a pi
Elvileg megy a pi3-on is az openelec 6.0.3 is, legfeljebb előfordulhatnak kisebb problémák, nem tudom.
Úgy is fogalmazhatnám, mert a hivatalos build-ben is van rá támogatás.
A Pi-k ott vannak a támogatottak közt, a iMX6-osok is.
Az amlogic-ok részben, sokhoz nem hivatalos build-ben van támogatás, vagy kézzel kell igazítani némelyik fajtánál.
Az allwinnerek, amennyire tudom, továbbra sem ajánlottak multimédiára, mert nincs vagy gyenge az *elec támogatásuk. Esetleg androiddal használhatók. -
válasz
kocsisdavid5 #22349 üzenetére
Saját dns szervert kellene beállítani, pl a pi-n, azt beállítod a routeren, és ott megadod amit akarsz. Vagy ha a routeren van szülői felügyelet, hátha azt lehet ip cím elterelésre használni.
Ami biztosan működik, hogy Linuxon és rootolt androidon a hosts fájlba kell beírni, Windows alatt is meg lehet csinálni, ott is a hosts fájlt kell módosítani, de azt csak live linux alól lehet megtenni. -
vargalex
félisten
válasz
azbest #22301 üzenetére
Én vettem egy 2 GB/ 8 GB modellt $33.99-ért, igaz Kínából, így néhány hét volt, amíg megérkezett. Most rendeltem egy 1 GB / 8 GB modellt, amin viszont gigabit LAN van. Ez pontok beszamítása után $18.50 volt (pontok nélkül $21.99).
A LibreElec tökéletesen megy rajta (nyilván csak az elsőről tudok nyilatkozni, de elvileg az összes S905-ös android boxon megy) SD kártyáról. Így maradhat az Android is, ha mégis szükség lenne rá. Előnyük ugye az, hogy házban vannak, van távirányító, wifi (vannak dual band típusok is), általában van optikai hang kimenet, valamint jó néhány típuson analóg hang és videó kimenet. Van HDMI CEC is, szóval a saját távirányító használata sem szükséges. -
petya220
senior tag
Tudtok esetleg valami olyan programot androidra ami ingyenes és a le tudja kérni a hőmérsékletet a raspberry-re kötött érzékelőből?
Kerestem, de csak egyet találtam, ami fizetős -
azbest
félisten
android tv 6.0.1 raspberry pi3-on
http://liliputing.com/2016/06/coming-soon-android-tv-raspberry-pi-3.html
Nem húzza annyira a belét, mint a korábbi gány változat és van wifi is. Ahogy látom 3d gyorsítás is megy.Ma láttam tévére kötött pi3-ból android appos információs "táblát", ezért kerestem rá.
http://geektillithertz.com/wordpress/index.php/2016/06/02/android-tv-for-raspberry-pi-3/
androidos Kodi meg webgl demó oldal -
azbest
félisten
-
LógaGéza
veterán
Arra azért figyelj, hogy nincs Pi-re jó Android rendszer...
Ha olcsón akarsz kijönni, akkor lőjj aprón egy Pi2-t használtan. Én azért nem ajánlom a Zerot, mert ahhoz kell valami hálózati csatlakozás, ha távolról is el akarod érni (szerintem egyszerűbb PC-n bármilyen kódot egy normális környezetben megírni, majd felmásolni a Pi-re), plusz egy Micro-USB-s HUB, netán egy MiniHDMI-s kábel/átalakító, és már mingyárt Pi3 árnál tartunk...
-
azbest
félisten
válasz
Joccc07 #21864 üzenetére
Ezek szerint műholdvevő. Egy kétéves videó szerint tud sat2ip streamelést [link]
Elvileg a tvheadend is tud sat2ip kliens lenni, szóval elképzelhető, hogy azzal a backenddel összehozható Kodival. Ezt még nem próbáltam és lehet az újabb verziók tudják. Ahogy a netes keresés kidobta a vdr is tudhatja.
Magát a sat2ip-t valami androidos kliens appal is tudod tesztelni.
Szóval valszínűleg megoldható, hogy a box adásának streamjét a raspivel nézd. Csatornát is a Kodiban válthatsz, persze ilyenkor a boxon nem tudsz adást nézni szerintem.
-
cigam
titán
válasz
schferenc77 #21855 üzenetére
Nem a kijelző miatt lassú. Azért döcög, mert egy "egy régebbi Android"-os telefon HW-én fut.
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Két kérdés:
Raspberry 7" touch kijelző: mennyire disztro függő, hogy milyen a használhatósága? Egy Max2Play disztróval próbálkoztam a JiveLite-ot beizzítani egyelőre csak normál HDMI-n keresztül (egy 28"-os monitorra kötve), de eléggé akadozott, amikor a menüben (Jivelite) kalandoztam. A végállapot egy 7"-os gyári kijelző lenne, de ha ott is ennyire akadozik (kb. mint egy régebbi Android, 1-2 mp-et gondolkozik képernyő váltás előtt), akkor nem ruházok be.Kijelző+hangkártya: Egy RPi-re raknék egy RaspyPlay4 hangkártyát, és az egészre egy 7"-os kijelzőt. Kérdések:
- ehhez mennyire kell forrasztgatni, vagy csak plug and play?
- belefér-e az az egész a gyári kijelzőhöz kapható házba? Az ok, ha esetleg az RCA aljzatokat ki kell vágni, de egyébként belefér? -
erer1000
őstag
válasz
Kicsirics77 #21818 üzenetére
android alatt akkor 100% hogy felejtsem el az érintőt PI nél?
-
erer1000
őstag
sziasztok
http://www.waveshare.com/product/modules/oleds-lcds/5inch-hdmi-lcd-b.htm
az a kérdésem hogy ha egy érintős kijelzőt kötök PI-re, és androidot teszek fel, akkor működni fog magától az érintő vagy programozást igényel?
(USB-s ill GPIO-ra köthető verziók közül melyik ajánlott?)
-
Burki
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon szemezek egy Raspberry Pi 3-mal.
Mennyire lenne bonyolult Openelec/Android dual bootot pakolni rá?
1 terás WD külső HDD lenne rákötve, és főleg filmezésre, torrentezésre lenne használva.Érdemes vele foglalkozni, vagy ilyen célra inkább valami androidos media boxot keressen az ember Kínából?
-
bundli
tag
válasz
consono #21593 üzenetére
Esetleg rakható rá Windows is? Gondolom nem, csak megkérdem.
Igazából ha néha nincs kedvem nyáron bekapcsolni a gépet, akkor ezt használnám böngészésre, Youtubeozásra, mert ez alig fogyaszt, nem melegedik és hangja se lenne.
Igazából bármi olyan OS ami teljeskörű Chrome-ot tud kezelni az jó lenne számomra és kezelné a 1080p60p-s Youtube videókat is gond nélkül. Elbírna ez a Pi3 ilyen szintű munkával is?
Android miért jó egy ilyen gépen? Azt nem csak érintőkijelzőről lehet normálisan vezérelni?
-
consono
nagyúr
válasz
bundli #21591 üzenetére
Médiaközpontnak, minimál szervernek pl. teljesen jó, de gyereknek első gépnek, linuxot tanulni is. A Pi3 már mindenhez elég erős, ráadásul készül rá az android, vagy ki lehet rajta próbálni a SailfishOS-t stb. De ha akarod csinálhatsz belőle webszervert, "varázs" tükröt, okosothon vezérlést, határ a csillagos ég. Szóval igazi piszkálós gép
-
futizoli
tag
Fejhallgatós zenehallgatáshoz szeretnék egy androidról vezérelhető egyszerű lejátszót.
Az erősítő meghajtásához az alábbi pi zero kittet néztem ki:
[pHAT DAC Wireless Audio Kit]
Talán érdemesebb csak a zero-t megvenni, majd azt kiegészíteni wifi adapterrel, egyszerűbb usb dac-al?
Filmnézéshez, hangfalas zenehallgatáshoz RPI2-m van hifiberry dac-al, az szépen muzsikál...
Próbálta már valaki az említett kittet? -
Zamma
őstag
Sziasztok!
Új vagyok a témában, (bár sokat olvastam) lenne mégis több kérdésem.
Médiacentert szeretnék raspberryvel 3-al
Paraméterek:
- céloprendszeren futna (Openelec/Libreelec/OSMC), amelyik fürgébb az a nyerő
- leginkább netes zenehallgatás a cél free accounttal (Spotify, Deezer, Pandora, stb)
- filmnézés csak elvétve 500 MB-os usb-s külső Samsung-ról
- nem vagyok vájtfülű, de a jack-es audio kimenettől igényesebb megoldást keresek
- sima aktív bal, jobb+mély hanfalat kötnék rá
- egyszerű, sallangmentes kezelőfelület a cél
- kábeles netről frissülne autómatikusan a rendszer/addonok
- nem vagyok programozó, bejárt utat keresek
- androidos telefonról vezérelném
- szeretném karcsúsítani az árat, mert 38 ezer forintot erre nem költenékMelyik oprendszert ajánljátok?
Elég-e egy sima usb dac nekem, vagy inkább egy i2s-es felületű? Melyik modell vált be?
Melyik addonokkal érdemes próbálkozni?
Honnan érdemes kedvező áron megvenni ezt az egészet?Ezt állítottam eddig össze: Raspberry Pi 3 (39,90eur), HiFiBerry DAC+ light (27,90), Raspberry Pi bordák (3,10), HiFiBerry universal case (14,90), SDHC card, 16 GB - Samsung - Class 10 (8,80), HDMI cable, gold-plated 1,5m (1,95), Gyári táp, 5 V, 2.5 A (11,50)
Összesen 108,05 eur+szállítás
Én a reichelt.de oldalt találtam ahol szállítanak ide DHL-el 10 euróért.Minden ötletet, javaslatot, kritikát szívesen veszek!
Bocs a hosszú postért! -
válasz
szabifotos #21464 üzenetére
Inkább egy Wetek play-t keress (a link lejárt). Ha fontos a youtube, akkor meg vmi androidos boxot.
-
DEGU83
tag
Osztottam szoroztam, úgy döntöttem, hogy amire nekem kellene a gép az úgy nem lesz jó, ugye két variáns volt, vagy egy rpi3 vagy egy androidos tv box. Egy harmadik variánsnál döntöttem, valami használt mini pc amin elfut egy lájtos linux distro
még annyit engedjetek meg kedves pi-sek, hogy a véleményeteket kikérjem! Tehát amit korábban is írtam, követelmények: hdmi csatlakozási lehetőség, linux, kis fogyasztás, online alapcsatornák(m1,duna stb...) + filmletöltések mindez kábel tv helyett lenne mint tv okosítás, médialejátszó stb.... kérlek írjátok meg mit gondoltok erről. Ja beszéltem a rapsberry pi magyarországi képviseletével, ugyan azt megerősítették amit ti is, hogy ahogy amire én szeretném, nem tudom majd használni. Erre még írjatok légyszi és akkor én meg is köszöntem a fórum jó társaságát, válaszotokat! Üdv
-
azbest
félisten
válasz
DEGU83 #21388 üzenetére
Ha böngészni akarsz, akkor lehet. Bár a beágyazott flash videókat az sem kezeli általában. Miért nem veszel inkább egy windows-os tabletet. 100-150 dolcsi körül már kapni olyat is, aminek hdmi kimenete is van. Ha neked pécé kell, akkor azt se android, se arm-os linux nem fogja teljesen helyettesíteni.
Vagy valami windows-os, atomos tévé boxot, például eu-ból [link], review [link]
-
DEGU83
tag
köszönöm a válaszokat akkor lehet hogy jobban járok egy androidos tv boxal?
-
DEGU83
tag
Sziasztok!
Kis segítséget tapasztalatot kérnék:
Régóta szemezgetem a pi3-al. Gyakorlatilag kábel tv helyett használnám, alap, online szabadon fogható csatornákat néznék DUNA, M1 stb... filmek letöltése, kis netezés.... Linuxal nincs gondom, inkább a hardveres része érdekelne a dolognak. Más alternatíva az android 4.4-es tv boxok ami már van olcsóbban de NO komment :-) -
Márton
nagyúr
Androidos eszközről wifin keresztül lehet képernyő mirrort küldeni a Pi2-re?
Próbálta már valaki? Ezcast, Miracast, Airplay és társaira gondolok.
Konkrétan egy Lenovo A3500 képét szeretnék tükrözni projektorra.
Mindkét gépen N-es wifi és 1m-re vannak egymástól.köszönöm!
-
DarkByte
addikt
Leginkább azért, mert a Linux-os videó megjelenítés csak szoftveresen megy framebuffer-be. Ez kb. a létező legrosszabb sebességben. Emiatt úgy alapvetően a desktop Linux futtatás a Pi-n elég gyenge teljesítménnyel párosul. Nagyon lefogja a processzort a "rajzolgatás", másra pedig nem marad ereje, és a webböngésző motorok elég erőforrás igényes szoftverek amúgy is. Talán a legnagyobb baj, hogy a böngészőben lejátszott videót sem sikerül hardveresen gyorsítani, így az amúgy 1080p-t vígan dekódoló Videocore mag itt kihasználatlan marad és a videó pedig szaggat.
Legalább is RPi2-n még ez volt, de szerintem az RPi3 olyan sokkal nem jobb továbbra sem ebben.
Talán ha egyszer a Wayland projektből lesz valami gyakorlatban is használható, ami már rendesen rá tudja lökni a rajzolási műveleteket a GPU-ra, akkor majd jó lesz. De szerintem hamarabb lesz használható Android a Raspberry-re.
-
azbest
félisten
Fejlesztés alatt a Raspberry Pi-re szánt Android
Egyelőre csak egy üres repository-t láttak, szóval még bármi lehet. Majd, ha lesz hivatalos változat, hw gyorsítással, majd akkor örülök, addig csak remélem, hogy lesz belőle valami.
-
robi1979
aktív tag
Sziasztok!
Valaki homályosítson már fel legyen oly kedves hogy a Pi3-nál hogyan működnek a hangkódek licenszek? Jelenleg a Pi3-am egy LG LF652V-re van kötve HDMI-n, a TV optikai kábellel egy Pioneer VSX-424 5.1 erősítőre kötve. Ha vásárolnom kell OE alá DTS hangkódek licenszet, ez azt jelenti hogy alapból a Pi3 nem tudja licensz nélkül a DTS-t tömörítettlenbe kinyomni az erősítőnek? Na ezt jólmegasszontam, de ez hogyan működik?
Az előző problémám - Pi3+gyári táp+aktív HUB+2db 2,5"-os vinyó levagdosása még mindig nyitott kérdés, erre valaki?
Hogyan és mivel tudnék legegyszerűbben hálózatba rakni 2,5"-os vinyót madzagosan vagy wifin hogy a Pi3 és a vines+androidos eszközeim is lássák, írni, olvasni tudják?
Erről valakinek tapasztalata, véleménye:
-
Headless
őstag
válasz
DEJVID #21057 üzenetére
Mi bonyolult?
Telefonról/laptopról/PC-ről megnyitod az ncore torrentet azzal a lendülettel megy az raspberrynek.
windows/linux kliens
android kliensezek csak példák tele van kliensekkel az internet, kedvedre csemegézhetsz.
feliratok.info addon pont van, azt hiszem, supersubtitles a neve vagy valami ilyesmi... Ha látni fogod a rendszert rájössz sokkal egyszerűbb, mint böngészőben keresgélni....
-
Headless
őstag
válasz
DEJVID #21025 üzenetére
Ezt Én véletlenül sem innen intézném...
Torrent fájlt Én telefonról szoktam, de mivel webes kliens, meg rengeteg normális kliens létezik (ezeket preferálom, személyes kedvenc a magyar fejlésztéső torrnado android alatt,desktopon pedig transmission remote gui).Felirat letöltés pedig kodi beépülővel sokkal barátságosabb mint böngészőben keresgélni...
Ha ezek kellenek, akkor osmc, vagy openelec.
-
Xray-1
tag
válasz
vargalex #20950 üzenetére
Kicsit én is meg vagyok zavarodva ezzel a TVHEADEND DVB dologgal.
Korábban mintha írta volna itt valaki, hogy MindigTV extra kártyát sima smart olvasóba téve (K&H kártyaolvasó ilyen pl. de fillérekért vásárolható hasonló) a kódolt adások is elérhetők a helyi hálóban osztva.
Akkor ez ok?Nekem itthon UPC van, de nem is TV-zünk, mert rühellem a reklámokat.
Régen voltak progik, amivel (PCTV analóg kártyán) csúsztatva nézted a filmet, és mire jött a reklám, pont át tudtad tekerni, annyival előbbre tartott a film. No de már annyira sűrű lett a reklám, hogy ez sem ment.
Nekem ott szakadt el a cérna.Hiányoznak a természetfilmek, így lehet ismét nekiesek valaminek, hátha a rögzítéssel ezt ki tudom zárni. Van egy My Cinema-U3000Hybrid-es USB stickem. Nem tudom ez menne egy pi2-esen? SOsem próbáltam, pedig van pi-m a kezdetek óta. (minden változatból, kivéve most a 3-as és zéró).
Tehát jól látom? kártyaolvasóba be a kártya, + vmi plugin és mennek a kódoltak is?
Vagy ez csak Mindigtv-n megy, upc felejtős?A jelenlegi felállás nálam a következő:
- 1 LG TV s905 alapu média player: KODI, android alatt.
- 1 Philips TV, rpi2-es, LibreELEC.
- 1db NAS, filmeknek, sorozatoknak.
+ 1db PC, ami ha kell bekapcsol (net indítja, ha keres rajta a KODI valamit, különben alszik) szintén sorozat+film. -
LógaGéza
veterán
válasz
Scooter #20956 üzenetére
Köszi, akkor rendelem is
azbest
Neked is köszönöm a tippeket.
Eddig úgy néz ki, hogy céleszköz lesz, ergo a Pi-n (valószinűleg Model B) csak 1db DVB-C tuner lesz tvheadend-el, és annak kell a műsort adnia egy Android + KODI alapú médialejátszónak.
Mondjuk előtte kipróbálom, hogy a lejátszó kezeli-e közvetlen a tunert, amit nem tartok esélytelennekSzerk.: Eszembe jutott még egy ötlet, hogy mennyire megoldható az, hogy esetleg még egy, tán DVB-S alapú tányéros UPC rámenne. Létezik egyáltalán ilyen USB-s vevő?
-
bally4
tag
Halihó!
Szeretnék venni egy Pi-t a következő célokra, kicsit segítsetek a választásban légyszi.Amire kell:
- Analóg régebbi TV-re kötve,
- T-home dvb-c adások nézése,
- Sorozatok letöltése és nézése (semmi HD, nem hardcore és nem seed szerver, egy évad a sorozatból egy hónap..),
- Néha TV adások, filmek streamelése helyi hálón lévő eszközökre, telefonra, stb.
- Pár év múlva a gyereknek ki tudjam egészíteni még egy Pi-vel mondjuk a másik szobába, hogy ő is tudjon külön tévézni, mesézni, stb..Arra gondoltam, veszek egy pi-t, egy kábelt az analóg kép és a sztereo hang kimenetre, egy Mygica usb DVB-C tunert, android telefonról irányítom, összedugom és kész.
Telefon töltő, MicroSD, TV mellett router van itthon.
Kérdések:
1. Analóg TV-n (55 cm) is jól használható az összeállítás?
2. Ha már veszek, akkor a Pi 3-at vegyem, vagy elég a Pi 2 használtan ezekre a célokra.
3. Hol érdemes megvenni a pi-t, hol a legolcsóbb, nem sürgős, külföld is jó.
4. DVB-C tuner melyik ajánlott, hol érdemes venni, itt is Ali, Ebay játszik..
5. Lehet így már telefontöltő nem lesz elég, milyen töltő vagy USB elosztó ajánlott?Előre is köszi a segítséget!
-
vargalex
félisten
válasz
azbest #20623 üzenetére
Én a Pi Zero-t autóban tervezem használni FM Transmitternek, valamint wifi AP-nek, DLNA szervernek (hogy hosszabb úton a gyerekek tableten tudjanak mesét nézni
).
Már össze van rakva, működik szépen.A zene lejátszásra mpd-t használok, vannak jó androidos kliensek hozzá, amivel szépen vezérelhető (ugye mivel a Pi maga az AP, így wifi-n lehet hozzá csatlakozni). FM transmitterként egy régi SonyEricsson MMR-70 funkcionál, amit FMBerry-vel vezérlek.
Próbáltam magát a Pi-t FM transmitterként használni PiFmRds-el), de egyrészt kicsit gyengébb volt a minősége, másrészt a modulálás miatt folyamatosan 1 GHz-en ment a CPU 0,8-as load-al. Így viszont ugye a modulálást az MMR-70 végzi, az mpd lejátszás az egyedüli feladat, így 700 MHz-en jár a CPU és 0,3 a load.
Az analóg hangkimenet miatt pedig egy USB-s DAC-ot vettem, egész jó minőséget produkál. -
azbest
félisten
válasz
vargalex #20622 üzenetére
így nem melegszik
Most pihen. Az utóbbihónapokban a smartcard olvasómat próbálgattam többféleképpen:
- raspi zero usb1.0 módban saját hubommal. Ment stabilan, de ez elvárt volt.
- raspi zero usb2.0 módban saját hubommal. Ez is stabilnak bizonyult.
- Raspi 1B usb2,0 módban, stabil volt. Ekkor felcsillant a szemem, hogy talán esetleg nem fagy le a readertől.
- raspi 2B tunerekkel és oda visszadugva az olvasó: persze hogy fagy ha meghajtom. Szóval sajnos más usb eszközök mellett hajlamos ledögleni a más protokollt használó lassú usb eszköztől még mindig.Mindegyikkel kb 4-5 hétig használtam, hogy biztosan kijöjjönek a bajok. Múltkor azt hiszem írtam is, hogy másik fajta kínai kártyaolvasóm is megérkezett. De kiderült, hogy ugyanolyan chipsetes, így vele is kijön valószínűleg, ha a tunerek mellé dugom.
Mondjuk pi zero + saját hub és sok tuner mellett nem próbáltam még
Picit talán necces lenne 6 tunerrel
Így a zero lesz a smartcard reader kiszolgálója. Sebesség sem kell neki ehhez. Az majd még kialakul, hogy egy usb wifit dugok-e rá (otg adapter már úton van) vagy gpio-val kötözöm esetleg a pi2-höz és azon át hálózatoznak.
Ha így halad, minden nagyobb szolgáltatónak lesz saját online tv szolgáltatása is és lehet addigra már csak a rögzíthetőség lesz előny hozzájuk képest.
Ha meg lesz pimoronin zero, akkor lehet lecsapok mégegy példányra, de igazából szükségem nincs rá. Az usb teszteléséhez jött jól elsősorban. A két régi 1B mellé igazából nem kell zero. Ha pi3 modelA wifis lesz, akkor lehet media centernek azt fogom be, mert egy 2B-t használok wifivel arra. De még ez sem biztos, mert jó lenne netflix is. Ahhoz meg android kell, persze abból kifogni olyat, ami Widevine Level 1 certified meg ritka vagy nem olcsó. Ez a 480p-nél jobb netflix és más online tartalomszolgáltatáshoz feltétel.
Régebben volt olyan morzsa interjú után, hogy a 3-ra majd lesz chrome os. De azóta sincs hír erről. A chromium os mókolás meg pont nem jó netflixhez. Hivatalos chrome os kellene, rendes támogatással, gyorsítással.
(#20621) klampfer
ha nem h265-ös filmeket akarsz nézni, akkor lehet a passzív borda is bővel megfelelő. Az alapsebesség talán annyi, de ha nem módosítod, akkor eleve arra áll be. Ha nincs dolga, akkor visszaveszi magát az is 600-ra. -
azbest
félisten
válasz
golya87 #20485 üzenetére
Igazad lehet. Az androidos tabletem, amit próbáltam win10 külső képernyőként beállítani valóban szerepel az intéző jobb klikkes menü, átvitel eszközre menüpontjában.
-
Celtis
veterán
válasz
BB9360 #20377 üzenetére
Nekem is van 2015-ös androidos Sony TV-m. Szerintem elég jól fut rajta a Kodi. A filmeket elég jól viszi, de a HDs TV csatornáknál gondok vannak. Inkább kísérletezgetés szintjén van egyelőre. Sajnos nem tudom én sem kiváltania HTPC-t a TV-n futó Kodival. Érdemes lehet még feltenni az SPMC-t, amit egy Kodi oldalág, a Kodi volt androidos fejlesztője hozta létre és viszi tovább. Tudtommal a Kodi-n meg is állt az androidos vonal.
Továbbá érdemes kipróbálni a video/gyorsítás menüben a "surface" HW gyorsítást kikapcsolni.
Mindazonáltal a Pi-n a Kodi sokkal-sokkal kiforrottabb.
-
BB9360
aktív tag
Az androidos Sony tv-mre letöltöttem a Kodit, hogy ismerkedjek vele.
Remélem, hogy csak a tv lejátszója miatt, de egyelőre nem a legszimpibb a lejátszás minősége. A felület nagyon tetszik, de a kép...
Plusz, a zene lejátszásnál nagyon tetszik, hogy a zene szövegét is megjeleníti, ráadásul az éppen énekelt szöveget folyamatosan külön színnel jelöli. Ahogyan halad a szöveg, úgy követi a szín. Na most, ez egyszer megy, máskor meg nem. Egy kicsit ilyentől félek a Pi + Kodi esetén is...
Nyugtassatok meg, hogy alaptalan! -
azbest
félisten
válasz
BB9360 #20352 üzenetére
Hát, a pi-ből bármi lehet, csak idő és pénz kérdése
Az androidos boxok tényleg változatosak, ha peched van és problémás fajta, akkor nehéz vele mit kezdeni. Azért érdemes olyat nézni, amire esetleg van hivatalos openelec, abból meg nem sok fajta van (a wetek gyárt hivatalos openelec boxot is)
Nekem nagy fájdalmam, hogy pi-vel nem lehet netflixet nézni. Androidos boxból is lutri, hogy mivel menne legalább HD minőségben, de például a wetek core box állítólag fullhd netflicet is viszi, amellett hogy openelec 7 is támogatni fogja (beta azt hiszem megy már rajta).
-
BB9360
aktív tag
válasz
azbest #20351 üzenetére
Köszönöm a választ!
Upsz, pedig megnéztem, ezek szerint nem jól...
Ezekről az olcsó androidos lejátszókról csak rosszat olvastam, inkább kihagynám. Egyedül a Pi-ről írtak inkább jókat. Ráadásul, ha egyszer lesz időm, és belejövök, akkor igazán ki is használhatom másra is, nem igaz?
-
azbest
félisten
válasz
BB9360 #20341 üzenetére
A farnelles linked nem jó, mert a belépett felhasználód kosarára mutat.
Ha nem érzel hajlamot a barkácsolásra, akkor lehet valamilyen androidos médiajátszót kellene keresned. 30-50 dolláros sávban már vannak. Nem ilyan rugalmasak, mint a pi, de azt csak bekapcsolod és működik. Azok eleve dobozban vannak és távirányító is jár hozzájuk, azokon is szokott lenni Kodi. Aztán persze lehet, hogy nem mindent úgy játszanak, mint a pi, különbségek lehetnek. De ha nincsenek speciális igények, spéci hangrendszer, akkor még akár egyszerű megoldás is lehet. Az openelec-hoz pedig van hivatalos box is, amire adnak frissítéseket és az a rendszer fut rajta, mint amit a pi-n is használunk médialejátszásra. Persze különbség akkor is lehet köztük, mert más a hardver.
-
Cool Face
aktív tag
válasz
wassermann #20320 üzenetére
Miért ne lenne életszerű mondjuk egy cserét követően, vagy csak egy próba erejéig? Én is több cd lejátszót vagy erősítőt hasonítottam már össze még sem állnak itthon polcokba a lejátszók...
Micsoda? A blu-ray filmek képminőségénél egyáltalán nem mindegy a videó jelfeldolgozás színvonala. Ez biztosítja a zajtalan, digitális hibáktól, artefaktoktól mentes megjelenítést, ez felelős a természetes színekért, a kontrasztért és minden egyébért, amitől a kép minősége legjobban függ. Próbálj rákötni a rendszeredre egy 10e ft-os Androidos lejátszót és egy Oppot. Utána mondd, hogy a TV-n múlik a dolog, de ez fordítva is igaz
-
lazac_
tag
Hmm. SSH-val bejelentkeztem a pi-re, ahogy javasoltad, és a net parancs ismeretlen számára, valószínűleg kellene a samba-common csomag (OE-re persze nincs klasszikus csomagkezelő)
Itt elég szépen összefoglalják, szóval vagy váltok OSMC-re, vagy hagyom a fenébe, androidra van pár ilyen alkalmazás, a telefon úgyis mindig ott van mellettem... -
gabek_
tag
válasz
artiny #19815 üzenetére
Szia,
FTDI?
Lényegében USB soros csatlakozási legetőség a computer-edhez.
Tudsz vele FW-t feltölteni és sorosmonitort olvasni/Írni live. (KB.)
HA nincs a board-on FTDI chip akkor még mindíg csatlakoztathatsz hozzá: [link]
Vagy ha nem kell soros monitor akkor AVR programozóval is tudsz rá feltölteni. (Debug-hoz elengedhetetlen az FTDI!)
A lgolcsóbb az USBASP: [link]------------------------------------------------------------------------
Igen BT-al is lehet pl ha írsz rá monjuk egy Android alkalmazást akkor tudsz kommunikálni az arduino-val live.
Itt egy BT modul: [link]
Ez is soros komunikációt tud. (TX/RX)
Wifihez szerintem a leghatékonyabb amit már írtam is (esp8266).
Ha nem kell sok port akkor nem kell arduino board sem. Egyszerűen rátöltöd a programodat is erre a kis chip-re. Illetve van olyan verziója is amin több port is ki van drótozva!
(Kisebb lesz a kütyüd)Amúgy Arduino chip-et vehetsz külön is! (Kevesebbet fogyaszt a regulátor/ledek stb nélkül)
[link]Ez ugyanaz a chip mint a legtöbb Nano-n is van csak más tokozás.
Itt van hozzá egy foglalat is ha kiszedhetőre akarod: ([link])
Azok közül amit írtam csak a HR sensort nem használtam még így nem tudom megmondani működik e csuklón. (Vagy hogy pl mennyire megbízható egyáltalán)
Ugyanakkor rendeltem egyet én is, miért ne alapon!
Ha lesz egy órám mikor épp nincs mit csinálnom kipróbálom.Amiket itt összeírtunk az ilyen 25 óra lehet kb egy átlag hobbistának, tapasztalattól függően.
Ha nincs ilyesmivel tapasztalatod akkor sokkal többre készülj! 4x -esére talán, de ezt nehéz megjósolni. 90% Google 9% elektronika puzzle és 1% kódolásÜdvözlettel,
Gábor -
cigam
titán
válasz
Osynho #19878 üzenetére
Azt nem olvastam
Pedig pont hogy a gyári doboz lett volna az első tippem. A gyártónak panaszkodtál rá?
Nem adtak hozzá ilyen kis csavar/rögzítő készletet mint ami ezen a képen is látható?---
Találtam egy jópofa Android-os App-ot: Raspi Check
SSH-n belép a gépre, és lekérdezi a főbb paramétereit+ki lehet kapcsolni/újraindítani, és más parancsokat kiadni neki. -
havri1
félisten
Ez az, ha jól látom:
SANDISK ULTRA C10 UHS-I 48MB/S 16GB MICROSD MICROSDHC 16G G GB MEMORY SDSQUNB
Ideal for Android smartphones and tablets
-
PHoNX
tag
válasz
robi1979 #19755 üzenetére
2. A wines Kodi backuppomm fölment az OE-re is, mennek a repoim is. Viszont mikor bármit nézek: TV, film stb. és kilépek menübe a menü baromi lassú. Szerintetek mi lehet a baj? Ez nálatok is ilyen vagy nálam van valami gond?
Gyanítom, hogy optimalizálatlanság miatt van a dolog. Jelenleg te is a pi2-re írt kodit használod a pi3-on. Nincs más egyelőre. Azt érdemes megnézni, hogy a overclock beállítások megfelelőek. Ha nem, akkor az alapértelmezett a pi2-es sebessége. (OSMC-t használok, nem szeretem az openelecet így ennél behatóbban nem bonyolódnék bele a hibaelhárításba. további infó itt: http://www.raspberrypi.org/documentation/configuration/config-txt.md )
5. A BT.-t hogyan tudom beállÍtani? BT fülessel megy az a2dp azaz a BT stereo?
OSMC alatt nincs integrálva a BT és a kernelbe még nem került bele (gyanítom, hogy az OE-be sem...) Ha te raspbian alól futtatod az openelecet akkor abba bele lehet tenni csak egy bt kezelőt kell feltenni hozzá. Ha különfuttatod akkor passz. (Nyílván találgatás mivel az OE frissítéseit nem tartom számon.)
További infót lásd itt: https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=28&t=1381457. Androidos telefonomra föltettem egy SAMBA-t, meg is osztottam egy könyvtárat. Mit kell tennem ahhoz hogy a Kodi is lássa a megosztott mappámat wifin?
Azonos hálózatra kapcsolódsz a Pi-vel.Hozzáadod a forrásokban a megosztott meghajtót, mappát, stb.
-
robi1979
aktív tag
válasz
Beni2360 #19752 üzenetére
Az első tapasztalatok a Pi3-mal:
1. Az OE másik microSD kártyával sikeresen fölment, az ISO file jól volt felrakva, mindkét kártyára ugyan úgy raktam föl. A hibás kártyán is elvileg kijavÍtotta a sectorokat, föl is ment az OE azzal a kártyával is, viszont mikor nyomtam neki egy restartot menüből, már nem indult újra a kis málna. Ezért fölraktam másik kártyára az ISO-t, úgy már jó volt.
2. A wines Kodi backuppomm fölment az OE-re is, mennek a repoim is. Viszont mikor bármit nézek: TV, film stb. és kilépek menübe a menü baromi lassú. Szerintetek mi lehet a baj? Ez nálatok is ilyen vagy nálam van valami gond?
3. A vásárolt billentyűzetem meg úgy sz@r ahogy van. Nyomkod össze vissza magának mindenfélét. Szerintem valami gomb lehet rajta beragadva, látszik is hogy 1-2 gomb beljebb van rajta mint a többi, pl backspace. OE alatt a jobbklikkes (minden rendszeren ez a hibajlenség) illetve a backspace. Qrva idegesÍtő amikor menüben böngészek ez meg nyom magának random egy backspacet és kilép egy menüvel feljebb.
Ha a XI. kerületben van valami vállalkozó szellemű fórumtárs aki szivesen megnézné/megjavÍtaná, akkor azt nagyon megköszönném mert én szétszedni nem tudom.
4. Wifi: panelban lakom, de mindkét szobában akadásmentesen ment rajta minden.
5. A BT.-t hogyan tudom beállÍtani? BT fülessel megy az a2dp azaz a BT stereo?
6. Szerintem a Kodi backuppok fölrakása miatt eltűnt a RENDSZER fül alól a OE beállÍtások menüm. Később meg is találtam valahol csak már nem tudom hogy hol mert a sz@r billentyűzetem éppen kilépkedett. Hol találom az OE beállÍtások menüt?
7. Androidos telefonomra föltettem egy SAMBA-t, meg is osztottam egy könyvtárat. Mit kell tennem ahhoz hogy a Kodi is lássa a megosztott mappámat wifin?
-
robi1979
aktív tag
válasz
Beni2360 #19711 üzenetére
Először is: KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A SEGÍTSÉGET! Az OE már fent van egy micro SD-n, de kipróbálni még nem tudom mert még nem kaptam meg a PI3-at. Egy 16gb-s Samsung microSDre raktam föl, a winesisofölrakó program valami 5MB-t Írt Írási sebességre, kérdés hogy ez vajon elég lesz e az OpenElecre?
Én is ilyen billentyűzetet rendeltem én is amilyen Beninek van. (fentebb Beni linkelte is, erre válaszolok éppen). Tegnap előtt érkezett meg, de van vele egy kis gondom. Random szerűen olyat csinál hogy nyom magának egy jobb klikket, ami kib@szott zavaró mikor kilép a lejátszásból Kodin vagy win alatt mikor felugrik a jobbklikkes ablak. Próbáltam laptopról win7 alatt, dual bootos táblaPCmmel win8 illetve android alatt, OTG átalakÍtóval a telefonomon Lollipop alatt és már lassan agyf@szt kapok tőle.
Szerintetek mi lehet a baja? Valaki tud rá esetleg valami gyógymódot vagy javÍtást vagy nyissak dispute-ot az eladóra? Beni! A tied nem csinálja ezt? Nem tudom hogy az enyém rossz vagy valami tÍpushiba, pedig a kialakÍtása nagyon tetszik és Kodihoz vettem.
A 2,4gHz-es billentyűzet ami nekem van:
A másik kérdés hogy Win és Android alatt használom most a Kodit kiegészÍtőkkel együtt (repok). Win alatt csináltam egy backuppot Kodiban ami az Androidos Kodira föl is ment és gond nélkül működik is. Kérdés hogy a Win-es backup felmegy e vajon az OpenElecre is? Ha bármit elcseszek az OpenElecben vagy memória kártyát cserélek akkor hogyan "rakom újra" az OpenElecet a Pi3-on?
-
ger1895
csendes tag
Sziasztok!
Valaki linkelne nekem Openelec-hez transmission leírást a telepítéstől a beállításig?
Androidról is szeretném elérni a klienst
Köszönöm -
Kékkutya
csendes tag
válasz
tsilver #19412 üzenetére
A Hardkerneltől rendeltem, 03.01-én. Az alaplap, átlátszó házzal $44.50, a szállítás $16 - ezért 17.416.- ot vont le a PayPal. Ehhez hozzájött az áfa és a FedEx ügyintézése 8.890.-
03.08-ra ért ide, volt TN.(A műanyag házhoz 4 csavar helyett csak 3-at csomagoltak.)
Az 1.0-ás Android 5.1.1-et próbáltam ki SanDisk kártyáról - ahogy a fórumban is írják, még erősen fejlesztés alatt van. A hozzá adott odroid utillity-vel a HD felbontást be lehet állítani, de a Kodi csak 720-ban hajlandó elindulni. (elismert hiba) - így nem tudtam azonos felbontásban összehasonlítani a többi eszközzel, de a 160 filmből álló médiatárat szemmel láthatóan gyorsabban olvasta be. Az alapértelmezett Confluence skin érzésre pattogósabb, a görgetés folyamatos. Talán jobban melegszik, mint a Pi2, de nem tűnik vészesnek.
Egyelőre használhatatlan az erősen béta OS miatt.
Ha lesz rá stabil Openelec és/vagy OSMC (a fejlesztője, Sam Nazarko írta, hogy ő is rendelt magának), akkor médialejátszónak szerintem jobb lesz, mint a Raspberry.
A HDMI 2.0-át és a 4k felbontást még nem tudtam kipróbálni.
Ha valami még érdekes lehet, kérdezzetek nyugodtan. Pi0-val, Pi2-vel és Pi3-al tudom összehasonlítani.
-
Androidot próbált már valaki mondjuk pi2-n?
Milyen? Eszebe jutott hogy a kocsiba egy kis LCD-vel milyen király lenne, és nem kéne a telót gyilkolni a navigációval -
azbest
félisten
válasz
robi1979 #19407 üzenetére
raspberry 3-at mondjuk pont nem kínából rendelnék, hogy esetleg még 30% adó és vámkezelési díj terhelje, mikor hasonló áron kapni itthon is.
Ha kell android, akkor egyértelmű, hogy nem pi3. Ha boardos és androidos vonal is érdekes, akkor esetleg odroid c2-re érdemes még ránézni.
-
robi1979
aktív tag
válasz
djherby #19405 üzenetére
Tetszik a Tronsmart Vega Meta/Telos is, AM s905-tel 2gb/8 vagy 16gb változatban. Viszont nem tudom milyen a márka, bár van már tőlük egy HDMI wifi display stickem, kb 1 éves és mindenről át tudom dobni a képet a régi plazmára. A Tronsmart Vega ugye egy androidos TV box - out of the box működik minden - , korlátozott képességekkel videózás terén, viszont az android megy rajta és a játékok is, továbbá 2gb ram és prémium Vidon XBMC-vel jön 80 dollárért. A pi3-at meg 0-24be be tudom ugye tenni mert keveset eszik, de jelenleg a Pi-hez még hülye vagyok.Bár azt már tudom hogy a kadenciahelyes lejátszást tudja.
Ahonnan a Pi3-at rendelném ott van egy 10 dolláros szett: ház, hűtőborda, táp és ugyanitt a Pi3 kerül 52 dollárba. Tehát a vége 63 dollár lenne ingyen postával. Fentebb linkeltem is, csak ugye az nem volt világos hogy 5/3V-os tápot küldenek hozzá meg a ház kialakÍtása. De most már kezdek megvilágosodni és rendelhetem hozzá a tápot is szettben mert "elvileg" a 3V nem okozhat neki problémát.
Ez úton is köszönöm AZBESTnek a segÍtséget! Bár még mindig nagy dilemma, és nem tudom hogy Tronsmart vagy Pi3?!
-
robi1979
aktív tag
válasz
robi1979 #19381 üzenetére
Ebben esetleg valaki tud segÍteni? Rendelném a Pi3-at, de nem tudom hogy az 5/3v -os táp jó e hozzá, nem tesz e kárt a Pi3-ban? Mert úgy tudom az 5/2-es táp kicsi Pi3-hoz?
"Sziasztok!
Még nagyon új vagyok Pi ügyében- olvasgatok és ismerkedem a témával - ezért rengeteg a kérdés. Médiára, Kodira használnám a Pi-t első sorban - aztán ki tudja, ha jól tudom Android, win nincs rá. Rögtön az elején elakadtam:
- Pi2 vagy Pi3? A wifi és a BT-n kÍvül miben jobb a Pi3?
- Nem igazán értem ezt a táp kérdést. A malnapc oldalán ezt Írják: "Javasolt tápegység minimum 1,2A 5V
Micro USB-s tápcsatlakozás maximum 2.5A 5V, azaz nagyobb táp használata tilos!" Alin meg egy eladó aki rengeteg Pi2-t adott el meg Pi3 hoz ajánlja az 5V3A-es tápot. Ebből most mi igaz? Azt olvastam hogy a Pi2 tápja ami 2A kevés a Pi3-nak, a malnapc szerint meg a 2,5A feletti tápokkal meg tilos használni?Ez a táp jó lenne Pi3hoz? [link]
- Vennék hozzá házat is, a Pi2 ház jó a Pi3hoz is?
- Openelec felrakására van valami magyar leÍrás?
- A Pi2 bármilyen usb wifi stickkel működik?
- HDMI passtrought, a HD audio, CEC, BDiso gond nélkül megy Pi3on is?
Aliról venném, egy ilyen szettel: [link], ebből a szettből minden használható Pi3hoz? Melyik az a ház ami 100% kompatibilis Pi3-al?
- Ez Így működőképes vagy kell még vennem mellé valamit?"
-
robi1979
aktív tag
Sziasztok!
Még nagyon új vagyok Pi ügyében- olvasgatok és ismerkedem a témával - ezért rengeteg a kérdés. Médiára, Kodira használnám a Pi-t első sorban - aztán ki tudja, ha jól tudom Android, win nincs rá. Rögtön az elején elakadtam:
- Pi2 vagy Pi3? A wifi és a BT-n kÍvül miben jobb a Pi3?
- Nem igazán értem ezt a táp kérdést. A malnapc oldalán ezt Írják: "Javasolt tápegység minimum 1,2A 5V
Micro USB-s tápcsatlakozás maximum 2.5A 5V, azaz nagyobb táp használata tilos!" Alin meg egy eladó aki rengeteg Pi2-t adott el meg Pi3 hoz ajánlja az 5V3A-es tápot. Ebből most mi igaz? Azt olvastam hogy a Pi2 tápja ami 2A kevés a Pi3-nak, a malnapc szerint meg a 2,5A feletti tápokkal meg tilos használni?Ez a táp jó lenne Pi3hoz? [link]
- Vennék hozzá házat is, a Pi2 ház jó a Pi3hoz is?
- Openelec felrakására van valami magyar leÍrás?
- A Pi2 bármilyen usb wifi stickkel működik?
- HDMI passtrought, a HD audio, CEC, BDiso gond nélkül megy Pi3on is?
Aliról venném, egy ilyen szettel: [link], ebből a szettből minden használható Pi3hoz? Melyik az a ház ami 100% kompatibilis Pi3-al?
- Ez Így működőképes vagy kell még vennem mellé valamit?
-
wassermann
Topikgazda
válasz
LLKobe #19239 üzenetére
Muszáj, újból elmondani! Sajnos az, hogy egy kártya milyen Class "MIllió" besorolású, nem jelent túl sokat a Raspberry Pi-vel való tökéletes használatról: ezeket a gyors kártyákat legfőképp fénykép és videó rögzítésre, nagy fájlok és adatfolyam-nyelésre optimalizálják. A Pi viszont merevlemezként, kis fájlok írására és olvasására használja az SD-kártyát! Nálam, ami erre legjobban bejött, az egy Sandisk for Android kártya, ami kis fájloknál is jól pörög. Valami ilyesmi:
-
robi1979
aktív tag
Én is még csak most ismerkedem a Raspberry Pi vel, ezért némi információra lenne szükségem. leginkább média lejátszónak használnám, más fórumokon leírták sokan hogy egy PI elvileg sokkal jobb mint erre a célra mint egy 20.000ft körüli média lejátszó.
A jelenlegi rendszerem:
- Pioneer VSX 424 házimozi erősítő: TrueHD, 3D, DD, DTS és az összes többi hangkódot tudja, erre menne HDMI-n keresztül a médialejátszó vagy egy Pi
- Magnat hangfalszett
- Samsung plazma HDMI csatlakozóval, kb 8 éves 42". A későbbiekben tervezem egy LG 3D TV beszerzését, ezért fontos lenne mondjuk a BDiso és a 3D tartalmak lejátszása is
- 2 db 2,5" winyó USB házbanAmi fontos lenne:
- Minden kép és hang formátum lejátszása
- Kadencia helyes lejátszás
- Van wifi usb stickem, wifin menne a net és a hálózat, ezért fontos lenne hogy lekezelje a Pi.
- BDiso és 3D
- HDMI CEC - az erősítő elvileg tudja, bár nem értem hogy ha laptopot - win 7 - kötök rá az erősítőre Kodival akkor miért nem megy és miért szürke a PERIFÉRIÁK a BEÁLLÍTÁSOKBA?
- lehetőleg működő android
- usb-s rádiós egér támogatásaJelenleg Pi-k közül a Pi3-n és a Pi2-n gondolkodom illetve ráakadtam egy Banana Pi 3m-re is ami 2GB-rammal rendelkezik, ez miben másabb mint egy Pi 3 használhatóság szempontjából? Pi 2-3-ra létezik működő Android - vagy windows - play store-al? A játékok és egyéb alkalmazások miatt kérdezem.
- Ezekre alkalmas a Pi?
- 1GB RAM nem kevés manapság?
- Mennyire megbízhatóak ezek a Pi-k?
- Pi3-hoz kell még wifi antenna is hogy működjön a wifi vagy különleges bütykölések nélkül alapból megy?
- Lehet csinálni dualbootos rendszert Pi-khez? Mondjuk ha lenne egy működő android és e mellé egy Openelec?
- Mekkora max. memória kártyát képes lekezelni egy Pi2-3?A másik kiszemelt pedig 80 dollárért egy Tronsmart Vega Meta 2/16GB.
Illetve titeket olvasva egy Odroid. Jól hangzik a 40 dollár de ha rájön az áfa meg a vám, akkor már a duplája+ház+eMMC bele.
Szerintetek melyik lenne alkalmasabb a fentebb leírtakhoz? Magyarországon hol lehet "legjobb áron" beszerezni a Pi-ket?
-
azbest
félisten
válasz
LLKobe #19196 üzenetére
van a raspberry 3-on egy smd antenna. Nincs külső antennához csatlakozó, de mintha lenne a nyákon helye, csak az fcc tanusítvány miatt nincs rátéve.
(#19201) DarkByte
nem nagyon látni aktivitást, vagy csak nekem nem tűnik fel.
Viszont raspbianban már van kísérleti opengl támogatás, lassan majd csak lesz stabil és akkor sokkal több lehetőség lesz.(#19206) vargalex
van pár codec aminek a hw dekódolásában jobb az amlogic. A taiwaniaknak nem kell az amcsi szoftverszabadalom miatt letiltani mindenféle képességet. Androidon gondolom kihasználható, azt nem tudom, hogy az odroidos openelec port is képes-e rá. amlogicokra régóta építenek multimédia lejátszókat, szóval ez még egy egészen tűrhető támogatású soc.(#19208) lacko6
nem kell, de ha nagyon meghajtod jobban melegszik, mint a pi2 és ha 85 fok főlé megy, akkor lassít. Normál használat mellett nem szükséges plusz hűtés. -
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Az RPi 3-nak még mindig ugyanaz az osztott USB/LAN problémája van, mint a korábbiaknál? Az Odroid C2 szerintem pont emiatt már jobban megérné. Azon van már android is rendesen, tehát jóval szerteágazóbb. Ok, hogy posta az többi a Hardkernel-től, de nekem vonzóbb ezzel együtt.
-
s_e_n_k_i
tag
válasz
Mordred #19140 üzenetére
Hát biztos működik ez a módszer is, csak mondjuk ha gmail-en kettős authentikációt használsz, akkor valószínűleg nem megy. Meg mondjuk én biztos nem adnám meg a google account-om adataim semmilyen scriptnek.
Az én módszerem sokkal egyszerűbb, sokkal általánosabb.
1. Ha nincs még Dynamic DNS beállítva, akkor állíts be egyet: http://www.techjawab.com/2013/06/setup-dynamic-dns-dyndns-for-free-on.html
Így bármikor, bárhonnan eléred a géped (jól jön SSH-hoz, SFTP-hez, stb is).
2. Állítsd be a webinterface-t a transmission-ben, link.
3. Ezekután csak a 9091-es portot kell forwardolni a router-edenHa ez megvan, akkor bárhonnan tudod a torrentjeidet manage-elni, egyszerűen csak megnyitod böngészőben a regisztrált címedet a 9091-es porttal. Simán tudsz torrent file-t is így hozzáadni.
+1. Én android-on a Transdone applikációt használom. Így ha letöltök egy torrent file-t a telefonon, csak egy klikk a letöltött file-on, és a Transdone automatikusan elindítja az otthoni Pi-n a letöltést. -
GazRic
senior tag
Létezik Android RPI2-re?
-
-
cigam
titán
válasz
bwin.party #19099 üzenetére
Android-on be lehet állítani, hogy ne a google profilodba mentsen, hanem külső tárhelyre?
-
bwin.party
aktív tag
Cloud alatt azt, hogy a külső androidos eszközeim ide mentsenek biztonságira minden adatot. Próbálok független lenni, a legolcsóbban szerintem ezzel jöhetek ki.
A részletes válaszokat pedig köszönöm! Hétvégén megrendelem a MálnaPC-ről a Pi-met. Viszont lehet maradok a 2-es sorozatnál, a 3-as mivel lehet jobb?
-
envagyok
veterán
válasz
MaCS_70 #18972 üzenetére
A c1 is, és a c2 is teljesen jól áll.
C1-re van már openelec egy ideje, mindent tud, amit a pi2, sőt 1080p h.265-öt tud kódolni.
Egyedül a hd audio passtrough-al szenvednek, mert nincs hozzá rendes driver, ill. a multichannel pcm-el.
A hardver tudná.., de.....A c2 pedig hardveresen gyorsít 4k h.265-öt 10 bitest, de egyelőre csak androidon.
Az amlogic, és mali állítólag most újraírja a drivereket is linux alá.
A mini mx-re, ami hardveresen szinte ua. mint a c2, már van openelec, egyelőre fejlesztői státuszban, de szerintem ha valamelyik s905 platformon végre elkészül, akkor utána már nem lesz nagy ügy átportolni.. -
envagyok
veterán
válasz
wassermann #18969 üzenetére
Azért az odroid se, kutyafüle.
Voltál a fórumán?
A c1-re, ami az előző, van linux, openelec, android, volumio, stb.
Hardverkiegészítőből is pl. i2s hangkártya, stb.
Komoly háttere van annak is, jobb mint gondolnád.
Ahogy a C2-re hegesztenek egy perfektül működő openelec-et, már lépek is.... -
cinemazealot
addikt
válasz
Flowtation #18947 üzenetére
Én Ubuntu-n a Samba megosztásaim kialakításához ezt a súgót használtam több gépemen is, némelyik könyvtár esetén szabad hozzáféréssel, más könyvtáraknál csak jelszavas hozzáféréssel. Olyan jól sikerült, hogy zokszó nélkül fel tudok rá csatlakozni Androidról, másik Ubunturól, Windows-ról és RPi2 Kodiról is.
-
vargalex
félisten
Azért ez erősen függ a wifi stick-től, valamint a router beállításaitól is. Pl. hiába 300 Mbps-es, ha nincs engedélyezve a 40 MHz csatornaszélesség, vagy a kliens csak 150 Mbps kapcsolati sebességre képes. Igaz, anno nem Pi-n, hanem egy Android-os stick-en teszteltem egy TL-WN823N USB-s wifi-t. Stabilan 100 Mbps felett tudott iperf-el mérve. 5 GHz képes stick még jobb lehet (viszonylag közel a routerhez).
-
s_e_n_k_i
tag
válasz
azimut #18883 üzenetére
Hát először is tisztában kellene lenni azzal, hogy ez nem x86 kompatibilis CPU, hanem ARM. Azaz a jól megszokott oprendszereid nem igazán fognak úgy futni, ahogy megszoktad.
Mint például nincs. De hagyományos Win10 sincs (ami Win10-ként van reklámozva, az csak egy lebutított, windows alapokra épített IoT célokra kifejlesztett oprendszer. Ablakozórendszer sincs).
Android elméletileg lehetne, de még senkinek sem sikerült elfogadható sebességet elérni.
Ha linux-ot akarsz kipróbálni, akkor mindenképpen a Raspbian-t javaslom, kezdésnek jó lesz. Egyesek az Arch Linux-ban hisznek, de ott azért nagyobb linux ismeret szükséges.Az Openelec-et nem nevezném linux disztribúciónak. Arra épül, de teljesen le van csupaszítva, csak a (hálózati)média lejátszáshoz szükséges dolgok vannak benne. Ha a linux része érdekel, akkor inkább OSMC.
HDMI-VGA: Háát, Kinek akinek megéri 10e Ft-ért, annak biztosan jó dolog, de akkor már inkább eladnám a monitort, rádobnék 3-4 ezer forintot, és vennék DVI bemenetes monitort használtan. Egy HDMI-DVI kábel/átalakító már ezresért kapható, és ezerszer szebb képet kapsz így.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óvodások homokozója
- PlayStation 4
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged