Új hozzászólás Aktív témák

• robi1979

aktív tag

Én is még csak most ismerkedem a Raspberry Pi vel, ezért némi információra lenne szükségem. leginkább média lejátszónak használnám, más fórumokon leírták sokan hogy egy PI elvileg sokkal jobb mint erre a célra mint egy 20.000ft körüli média lejátszó.

A jelenlegi rendszerem:

- Pioneer VSX 424 házimozi erősítő: TrueHD, 3D, DD, DTS és az összes többi hangkódot tudja, erre menne HDMI-n keresztül a médialejátszó vagy egy Pi
    - Magnat hangfalszett
    - Samsung plazma HDMI csatlakozóval, kb 8 éves 42". A későbbiekben tervezem egy LG 3D TV beszerzését, ezért fontos lenne mondjuk a BDiso és a 3D tartalmak lejátszása is
    - 2 db 2,5" winyó USB házban

Ami fontos lenne:
    - Minden kép és hang formátum lejátszása
    - Kadencia helyes lejátszás
    - Van wifi usb stickem, wifin menne a net és a hálózat, ezért fontos lenne hogy lekezelje a Pi.
    - BDiso és 3D
    - HDMI CEC - az erősítő elvileg tudja, bár nem értem hogy ha laptopot - win 7 - kötök rá az erősítőre Kodival akkor miért nem megy és miért szürke a PERIFÉRIÁK a BEÁLLÍTÁSOKBA?
    - lehetőleg működő android
    - usb-s rádiós egér támogatása

Jelenleg Pi-k közül a Pi3-n és a Pi2-n gondolkodom illetve ráakadtam egy Banana Pi 3m-re is ami 2GB-rammal rendelkezik, ez miben másabb mint egy Pi 3 használhatóság szempontjából? Pi 2-3-ra létezik működő Android - vagy windows - play store-al? A játékok és egyéb alkalmazások miatt kérdezem.

- Ezekre alkalmas a Pi?
    - 1GB RAM nem kevés manapság?
    - Mennyire megbízhatóak ezek a Pi-k?
    - Pi3-hoz kell még wifi antenna is hogy működjön a wifi vagy különleges bütykölések nélkül alapból megy?
    - Lehet csinálni dualbootos rendszert Pi-khez? Mondjuk ha lenne egy működő android és e mellé egy Openelec?
    - Mekkora max. memória kártyát képes lekezelni egy Pi2-3?

A másik kiszemelt pedig 80 dollárért egy Tronsmart Vega Meta 2/16GB.

[link]

Illetve titeket olvasva egy Odroid. Jól hangzik a 40 dollár de ha rájön az áfa meg a vám, akkor már a duplája+ház+eMMC bele.

Szerintetek melyik lenne alkalmasabb a fentebb leírtakhoz? Magyarországon hol lehet "legjobb áron" beszerezni a Pi-ket?

Új hozzászólás Aktív témák