- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yoshida
aktív tag
válasz
ger1895 #31169 üzenetére
Nekem az elmúlt 3 hónapban kétszer is elszállt az ext4 usb-s winyón ami a pi-re volt kötve. (sd-n csak a /boot volt, minden más a winyón).
Mindkétszer shutdown (vihar előtt lelőttem a rendszert) utáni bootkor volt elszállva.
Egyszer meg az sd halt le, apt-get update apt-get upgrade után...Szóval mindegy mit használsz, legyen meg a mentés, beállítás stb.
Nekem ez arra jó volt, hogy kb fél óra alatt belakom a rendszer nagy részét, úgy megy már
-
válasz
ger1895 #31169 üzenetére
Hibás (fájl)rendszerről botorság mentést készíteni. OSMC-t nem ismerem, létezhet hozzá gyári mentő alkalmatosság. (létezik)
Belakod a rendszert, és készítesz róla egy mentést. Ezt bármikor visszatöltheted.
A másik megoldás a mentő script, vagy egy lemezkép készítése a partícióról/lemezről.(nem Cigám, olvasd el visszafele a cigam-ot
)
-
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
ger1895 #27992 üzenetére
Én is valami hasonló megoldásban gondolkozom, bár az MP3 lejátszás is jó lenne, nem hiszem, hogy meg tudom csinálni.
Más:
Kijelzőből milyen fajtát ajánlotok? Pl ez jó lesz [link] vagy inkább nézzek helyette mást? Ettől az eladótól már van a kosaramban egy termék, akkor megrendelném tőle. Esetleg legyen I2C? [link]
Igaz mindkettőhöz Arduino-t ír, de ha jól látom megy PI-vel is.drbubo0017:
Zero-n tényleg nincs 3,5 jack csatlakozó, első körben ezzel próbálkoznék, ha nem jó a minősége akkor jön egy USB-s hangkártya. -
drbubo0017
kezdő
válasz
ger1895 #27992 üzenetére
Szia,
Érdekelne, hogy az mp3-at hogyan oldottad meg? Nem fizikálisan értem hanem menü szinten.
Pl. beleteszel egy pendrive-ot és rekurzív kereséssel végig keresteted, majd menüből választható, hogy mit akarsz lejátszani?Előző hozzászólásokhoz: A PI ZERO-nál nincs audio kimenet.
Lehet fabrikálni hozzá úgy látom, de alapból csak a HDMI-n jön a hang.Ü
-
ger1895
csendes tag
válasz
ger1895 #27705 üzenetére
Sorry srácok de már nem tudom törölni.
Ha már így alakult egy sor time.sleep(0.5) megoldotta a problémám terhelés 20%.
Íme
try:
while True:
if GPIO.input(11) == GPIO.HIGH:
print ('Water Level Down')
wld()
time.sleep(0.3)
if GPIO.input(13) == GPIO.HIGH:
print ('Water Level Up')
wlu()
time.sleep(0.3)
if GPIO.input(15) == GPIO.HIGH:
rele()
time.sleep(0.3)time.sleep(0.5)
except KeyboardInterrupt:
GPIO.cleanup() -
azbest
félisten
-
-
ger1895
csendes tag
válasz
ger1895 #24479 üzenetére
Remélem nem zavaró a sok bejegyzésem de hátha valaki megspórolja a sok-sok googlit
Szóval a config már jó volt csak nem adta át a torrentet a transmissionnak.
Nah ez így nem igaz mert az azonosítással volt gond.
Kicseréltem a cookie-s megoldást erre:
[link]
Ezt az azonosítás részhez kell beszúrni -
ger1895
csendes tag
válasz
ger1895 #24468 üzenetére
Fejlemény: egy pár óra google és a flexget már megy de csak félig. Megtalálja amit kell szűr is de ha minden feltételnek megfelel akkor nem tudja letölteni mert azt irja hogy: lehetséges ez nem egy letöltési link illetve bejelentkezési gond ia lehet. A nicket és passt a cookie bol beállítottam egyenlőre nincs további ötletem
-
Ulf
tag
válasz
ger1895 #24334 üzenetére
Köszi.
A megoldás érdekes lett, korábban telepítettem remote controlt 2 telefonra. Az egyik közben elvesztette a kapcsolatot mivel beállítottam a fix IP-t az RPi-nek. Miután újra csatlakoztam a telefonnal egyből levette a mute -ot. A másik telefonon hiába nyomkodtam a mute-ot semmi nem történt, webes felület alól sem. Érdekes... -
azbest
félisten
válasz
ger1895 #22337 üzenetére
Ezt a T topicban érdemes megkérdezned, esetleg ÁSZF-et böngészned.
-
wassermann
Topikgazda
-
-
-
PHoNX
tag
válasz
ger1895 #20281 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy kicsi vagy nagy winyót használsz. Ahogy írták többen is a lényeg igazából a leállások/indulások számának minimalizálása valamint a megfelelő tápellátás.
(Eddigi tapasztalatom azt mutatja, hogy a 2,5-es hordozható kevesebbet zabál mint a 2,5-es házba szerelt társai...indulási áramra gondolok. Mind a kettőre érvényes, hogy érdemes külső tápot adni neki az indulási anomáliák elkerülése végett.Ezen kívül ízlések és pofonok. )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest