Új hozzászólás Aktív témák
-
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #199 üzenetére
Okés. És ne slagot vegyél rá,mert az durva,hanem autósboltban vagy ha van modding számtekbolt vácon,akkor ott vegyél gumicsövet. És bilincs helyett gyorskötözőt vegyél.
És mi az a 4-es,amit venni akarsz? (pumpa?)
Akkor majd vasárnap gyere ide a fórumra és jelencs,hogy hogy áll a tömböd -
Balint133
aktív tag
Zsok akkor szentem most hétvégén meg is csinálom!! De még bekötve sajna nem lessz!
Nincs se pumpám meg se semmim! De legalább a blokkal nem lessz gond!!! Szentem veszek ma egy a 4 eset!! Szentem nem drága! Van is nálam zsuga!!
Ja asszem csak vasárnap leszek fent mert apumnál leszek ott meg nincs net! -
djyuri
őstag
Egy help-ért esedezik valaki:
Bővebben: link -
djyuri
őstag
-
zdarai
tag
honnan lehet megtudni, hogy a prockóm HT-s e vagy sem?
P4 3.00E
CPU Type: 0
CPU Family: F
CPU Model: 3
CPU stepping: 4
CPU Revision: 7 -
djyuri
őstag
-
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #187 üzenetére
Ezt nem nehéz megérteni. Viszont,ha van valakinek pénze vagy tehetsége,akkor nála azt nehéz megérteni,hogy miért engedi,hogy ennyi legyen.
(ez átvitt fogalom. Nem felvenni,ha nem illik önre)
Amúgy ha egyszer azt mondja az intel mega az amd,hogy az üzemi hőfok az lehet 60 foknál is melegebb,akkor miéert ne támasszuk alá az állításukat.
Szal upp neki legyen 100 fok!!!! -
Balint133
aktív tag
válasz
hummerdikk #184 üzenetére
Bocsesz nem voltam gépközelben! Szal neked mi is a problémád!
amúgy azért akarom magamnak csinálni, mert sokkal olcsóbbra kijön! A hunfrostot meg 9k ért akarják! így meg ha én csinálom akkor sokkal olcsóbb!
Hogy hogy 80 fokos a procod?
Szegény proci! -
hummerdikk
őstag
UP!
-
hummerdikk
őstag
Bővebben: link
Tessek csoveknel nezd meg.
Ha kell akkor Orbanotol tudsz szerezni (o gyartotta a blokkomat, HunFrost Bővebben: link)
Hallod miert nem mondassz semmit?
Nagyon jol hutenek ezek a HunFrost blokok.
A winyom meg 50 C!!!!!! nah ezzel mit?
Balint:
Inkabb neked is a HunFrostot ajanlom:
Polikarbon azert mert pl az alkoholos vizet nem birja.
Koszonom az UP ot.
A lapomhoz mit szoltok?
Akkor mit csinaljak? Mert a szunetmentesem meg megsutne mert szinuszos, ezt nem birjak a pumpak, hogy ha leall akkor mi a fene lesz?
Mert nekem is inkabb a proc elete ami fontosabb.
zsUPsz
Ide irjatok orbanonak vagy e-mailben v. ICQnvagy amin akartok
Jah most a procom 80 c !!!!!! Felrakott oldallaokkal de mar bontom is lefele -
Balint133
aktív tag
válasz
hummerdikk #179 üzenetére
Ok benézek! Szal ne plexiből! Hm ez elgondolkodtató!
Szal polikarbonból? Az joban álja a sarat vagyis a vizet? Mindegy ha te mondod akkor polikarbon!
Szal vízhűtés topik! Amúgy kössz a segítséget!!!! -
djyuri
őstag
válasz
hummerdikk #179 üzenetére
Szép a kicsike. Gratula. De nem modok jót az ilyenekről csak annyit,hogy szépek.
Lásd előző hsz-em. De tényleg szép!
Amúgy uv aktív csöveket én is kerestem,de kéket sehol nem kaptam,így maradt az átlátszó. Majd veszek bele színezőt.
A hőfokot nem sok értelme van belőni,de mindenképpen én is javaslom.
Sajna azt már észrevettem,hogy előb kapcsol le egy alaplap a hirtelen hőkitöréstől és ventillátor megállástól,mint a viszonylag lassúnak tekinthető túlmelegedéstől, vagyis a pumpák leállása miatti felmelegedéstől.
Nekem több esetem is volt rá,hogy elfelejtettem a pumpákat bekapcsolni és szerencsére (ez nem szerense,hanem pénz kérdése) a házamban van beépített hőfokfigelő és jelzett,akiro a beállított max40 fokot elérte a blokk teteje és én azonnal (nyugisan) reagáltam rá és bekapcsoltan a pumpákat.
Eredmény: ----egy-két másodperc alatt 18 fokos lett a blokk teteje. Szal egyenlőre én ennyit tudtam tenni. De már keresek olyan progit,ami figyeli a proci hőfokát és pl 50 foknál lekapcsolja a tápot azzonnal. Nem érdekel az el nem mentett munka,mert a proci általában drágább,mint a munka,amit csinálok.
De amúgy adok egy UPP-ot a kérdésedhez,hátha van valakinek ötlete. -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #178 üzenetére
Én speciel rákentem a csonkokra egy kis technokolt és arra dugtam rá a csöveket és persze gyors kötözővel indjárt rá is szorítottam.
A plexiseknél meg a csak alul hűtött bordáknál,ami a nevükben is benne van,hogy csak alul hűti a blokkot a folyadék. Az igaz,hogy pont ott van a proci,de ha esetleg leáll a rendszer,akkor gond lehet belőle vagy pedig ha már túl meleg a folyadékod,akkor a rosszabb hatásfok miatt megint elérheted a 64 fokot.
Vagy peig jó nagy radiátort használsz és persze ventillátorral.
Még az szokottsegíteni,hogy raksz a redszerrel sorosan egy b 2-5 literes tartályt,mert ez nagy hőtartást eredményez. Így tovább tudsz játszani halk (lassú)ventillátorok mellett.
Ne aggódj a téli fűtéstől. Eddig úgy néz ki hogy csak az én gépemből tudtam olyan meleget kisajtolni,hogy egy őrlángon használt konvektor elég volt télen.
nem azt mondom,hogy este amikor lefeküdtem nem tettem fel a konvektort 5-öre,mert igen alváskor feltettem. De napközben nem volt rá szükségem,mert 27-29fokon tartotta a szobámat.
De mondjuk én nem arról vagyok híres,hogy kímélem a gépeket,hisz ők vannak értünk.
Az autókat is szeretem nyomni mint állat (van is apámnak egy jó nagy BMW-je).
Persze nem a tönkretevéses túlhajtásra gondolok,mert az nem az én asztlom,hanem van arra emberem,akinek mindegy mit adnak a keze ügyébe...azt tönkre teszi. Idén már két autót alázott le. (ez volt élete csúcsa)
De amúgy mindenfélét tönkretesz: tv,videó,hi-fi,fejhallgató,cd,kazi,telefon,
az idegeim,más idegei..... -
hummerdikk
őstag
Hellosztok!
VIzhutesrol:
HunFrsot blokkom van (vagyis meg ismerosnel van mert radival elhozom). Merem ajanlani, nikkelezve nagyon jol nez ki!
Ha magadnak csinalod akkor NE plexit hanem polikarbont!
Bővebben: link Itt meg van 2m UV reaktiv zold innovatek cso
Bővebben: link Itt a kicsike.
A kepeket az ismerosom csinalta.
Mas:
Asus P4P8X lapom van es szeretnem a hovedelmet beallitani.
Nem tudom, hogy hol kell.
Teljesen gyari BIOS van rajta.
Erre varok segitseget.
Balint: nezz a vizhutes topic ba! -
Balint133
aktív tag
Mármint hogy érted hogy ne bilincsekkel? Jajj már értem! A csöveket ne bilinccsel?? Hát akkor fogok egy nagy adag sziloplasztott oszt jól megkenegetem!!
Vagy gyorskötözővel!! Csak najd marógépet kell servantanom valahol!! De nem drága van már olcsón is! Ahogy itt olvasgattam nem is olyan nehéz megcsinálni egy ilyen blokkot!! De én ha csinálom akkor extra, és extra designet csinálok neki veszek plexilapot és a tetejére rácsavarozom a plexit!! na ez hogy hangzik??
Szentem jól! Hát ha nem hiszi el, hogy szárazföldön is jó akor bizonyítsd be neki!!
Hőfokot azt figyelem! De hát van itt a Ph-n akinek 100fokig felmegy a procija!!!!!
Ezt a Cerkát idáig 64fokig ''fűtöttem'' úgy hogy lekapcsoltam a ventit a hűtőbordán aztán Cpu burn in! 20 percre! de sajna 64-en befagyott! Hát mi tagadás a hűtőborda nem volt vmi hideg! Mondom magamban télen ezzel a procival fogok fűteni!! -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #176 üzenetére
Először a tápra válaszolok,mert az maradt meg a fejemben:
Én pesten vettem a aqua-ban (wesselényi utca) .
Amúgy ne bilincsekkel csináld,mert nekem is orba-szájba folyt tőle a víz mindenhol. Sima gyorskötözővel csináld.
És elégy ha veszel egy 5 lityós fagyállót az auchan-ban és belelógatopd a csöveket és hidd el,hogy több órára elég a folyadék hőhűtése. (nekem alapon a northwooddal 9.5 óra alatt volt 39 fokos a víz.
Persze ha játszottam,akkor két óra alatt 40 fokos lett. De most,hogy van két kocsihűtőm,így egyszerűen nem bírom 30 fok fölé vinni,pedig nem fújom.
Ráadásul még ki se raktam az egyiket a külső falamra. Szal HHÚÚ de jó,hogy nem a fórumról ajánlott radiátorokat vettem.
Szerintem figyeld a hőfokokat a húzásnál,hogy nehogy valami 60 fok fölé menjen,mert károsodás léphet fel.
Most offolok egy kicsit,mert mennek kell moddingolni a barátomhoz.
Nem hiszi el,hogy az a pumpa,amit vett az képes a ''szárazföldön'' működni és nem kell akváriumba tenni. -
Balint133
aktív tag
Jó hát tudom hogy van még alkatrész!! De hát ezt nem is akartam elhanyagolni! vagy igába hajtom ismét az öcséimet és megmondom nekik hogy szívják és fújják a vizet!! Jó tudom ami ott van pumpa az 5500Ft+5200 a cpublokk!! Kezdésnek enyi elég+a csövek: 2mcső+ 6 bilincs 2000Ft ami 12.700Ft Az nem is drága kezdésnek!! Aztán majd Vga+ Chiosett aztán kész a vízhűtésem!
De hát majd újy konfiggal nem húzom úgyse a 3ghz-s P4et!!4 Minek! Meg ha azt mondod, hogy a videokari jó akkor meg pláne nem kell húzni!!! De azért majd kipróbálom mennyit bír a kicsike léghűtéssel!!!!
Ja valszeg 1,5hét múlva veszek egy Chieftek 420W-os tápot!!
Amúy te hol vetted a Q-tech tápot mert itt vácon nem árulnak!! -
djyuri
őstag
De ne feledkezz meg a vízhűtés többi alkatrészeiről sem! (pumpa,csövek,csatik,radiátor,felfogatások,spec folyadék)
-
Balint133
aktív tag
Ja a mukik? Azok még nem voltak! De nem hogy mondanának egy konkrét időpontot! Nem!? Azt mondják, hogy vmikor februárban!
Ja értem! De én apummal meg tudnám csinálni!! Apum az ilyen ezermester! Mindent megcsinál! Hát nem tudom! Megpróbáljuk, szentem szíveseen segít! van neki rézanyaga is! Szentem megpróbáljuk!!! De szentem én veszek azon az oldalon amit írtál! mert amik a képen voltak ténleg precízek meg szépek!! Meg 5000Ftot megér egy cpu blok mégsem 9k!! azért van 4kilo különbség! annyiért meg veszek egy chipset hűtőt!! -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #172 üzenetére
A fejleményre a gyámügyet értem meg az otthono helyzetet.
Ehhez sok ráfordított idő kell (már akinek, pl nekem) és sok-sok utána járkálás.
Bár most itt a fórumon kaptam egy tuti címet,amire igyekszem elmenni még a héten,ahol van anyag.
Az elkészítéséhez nem vagy jó se sem és és sem olyan,akinek nincsen szerszáma és gyakorlata.
Ehhez egy profi esztergályos vagy szerszámkészítő kell.
De ha ez sikerül és az öreg még akar egy kis zsebpénzt keresni a nyugdíja mellé,akkor szívesen átadom neki a kívánságokat majd. -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #170 üzenetére
Réztömből csináltatom majd a szerszámkészítőmmel.
4 darabból fog állni. 3 vizesblokk+ egy ventis blokk.
HA elkészül,akkor külön totyikot nyitok,ha még nincs olyan,mert mindenki sjnálja a blokk méreteket én meg nem(mi).
Szal engem a hatásfok nagyon is érdekel,meg a biztonság.
Itt ha gubanc van,akkor sincsen gáz ott a léghűtés és ha az is gázos,akkor ott a bord abszurd tömege,amit elég nehéz lesz felforralnia a procinak.
Elviekben úgy terveztem,hogy egy pici átalakítással jó legyen a dualmagos intere vagy a xeon-ra. Szal hibrid-kombi-brutal-full-egyedi-maxiking....
Szernintem egyedi és tökéletes darab lesz. Nem feltétlenül külsöre értem,hanem technikailag és hatásfokilag. (0,99999)
Amúgy mivel a lapon nagyon bírtja a súlyokat,akkor már miért ne lenne akár 5-6 kilós borda rajta.
Asszem úgy 50*szer akkora lesz a bordám,mint a Bővebben: link -oldalon az Ordasi legnagyobb blokkja. Neki is tartozom fejleményekkel. Vele csináltattam speciális blokkot a procimra,ami jó a vidkarimra is. Jó fej srác. már találkoztam vele.
Ja és pontos és figyelmes.
MOD: Amúgy nálad milyenek a fejlemények?
[Szerkesztve] -
Balint133
aktív tag
Az jó! Akkor nagyon ügyi lehetsz és szeretsz barkácsolni!
amúgy én is szeretek barkácsolni! Amúgy miből csinálod?? Rézlemezből? Meg ha készen vagy vele akkor megosztanád velem a tapasztalataidat??
Amúgy meg tanárokra visszatérve nálunk is az infitanár azt hiszi hogy ő a mindenttudó! Közbe meg mndenféle baromságokat beszél!! Most is itt halgatom a baromságait! -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #168 üzenetére
Én soha nem bíztam rá másra azt a dolgomat,amin az ''életem'' múlik. Én soha nem hittem például a tanáraimnak és igazam is lett. Most tök hülyeségeket beszélnék,hogyha azokat a képletfélesegeket használnám.
Na mindegy.
A tervek az enyémek,de autó hűtőt jobb volt venni (szerezni),mint olvasztani egyet.
A blokkot is én terveztem,de méd nincs anyagom.,ezért vettem egyet ideinglenesen,de pont akkorát,hogy jó legyen a vga-ámra,ha elkészül a procimnak való. -
Balint133
aktív tag
Hú ez aztán a logika!
Majd én is várom már hogy legyen lóvém a vízhűtésre, de kezdésnek csak egy cpu blokkot veszek ami 6k
Meg egy pumpát:6k
meg csövet2kmax2,5kiloért!
Radit meg csinálunk apummal Rézcsőből, és funérral körbarakom, vágok ki dekopírfűrésszel két esetleg 3 lyukat ésc abba belecsavarozok 3 ventit! Majd ha meglessz akkor rakok képeket!
Amúgy a te vízhűtésedet te raktad össze, vagy pedig veted készen? -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #166 üzenetére
Rendben van! (vagyis nincs rendben,mert nagyon együttérzek veled)
(nem szeretnélek faggatni,mert tom,hogy nem esne jól)
A szerelőm valamit félre értett a számok terén,mert én hat lemezt kértem,de ő csak négyet hozott. Na mindegy. Valahogy megoldom a jövőhéten.
Majd megpróbálok képeket csinálni a haverom mobiljával. Bár jobb volna fényképezőgéppel,de anyámék belefolyatták az auchan-on elemeket. Szal az nem vakuzik,meg homályos a kép és ritkán tárolja le a képet.
De mindenképpen küldök képeket és infókat a hőmérsékletről.
Amúgy még eddig egyszer sem kellett bekapcsolnom rajtuk a ventiket,mert valahogy nem ment fel a folyadék hőmérséklete 30 fok fölé.
Majd elválik,hogy milyen lesz.
Mondjuk én már a nagy hűtőlokkot várom,amit terveztem,mert az folyadék nélkül is megálja a helyét akkora,ja és persze ventillátor is van rajt. Az olyan hibrid féle.
Fégülis az első cél a ventillátorosításnak az az volt,hogy a bejövő minusz 10 fokos folyadék megfagyasztja gyakorlatilag a nagy bordát és én ezt kihasználva befújok hideg levegőt a házba és így még a házban sem lesz meleg,nem hogy a prociban. -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #164 üzenetére
Semmit. Csak kifúrtam egy 3centis lukat. De ezt a falat (házat) én építettem,vagyis én is és inkább én kevertem az anyagot,mert nem bíztam másban,mert nekem ki kell bírnia a hangteknikámat.
Szal egy 3000 wattos makitával próbálkoztunk áttörni egy betonkoszorút,de semmi haladás nem volt,még a porzás is elált,mert olyan kemény volt a fal.
Te megtaláltam egy gyengepontját egy kicsit (20cm-rel lejjebbés 50cm-rel barra)
máshol és ott négy perc alatt átmentem egy 60cm-es fúróval.
Majd a holnapi héten felszerelem a hűtőket a falra és mehet a nulla fokon a játék -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #160 üzenetére
Okés!
A vidkarid nagyon jó lesz. (tod,feltéve ha nem spórolják le a gyári hűtőt)
Amúgy az én mx440-esemem a mai napig elmennek a játékok. Csak sajna egy-két-sok játék úgy van megírva,hogy figyelje a vidkari támogatását.Azt így nemtok játszani ''néhánnyal'' (egyre több).
Szal hajrá a játék tervezőknek
Akoor szerda lesz belőle. A 2 nekem is jó lesz szerintem. Megbeszélem anyummal,azt írok. -
Balint133
aktív tag
Hello! Hát akkor a Chieftekről... azt még nem tom! de ha veszek chiefteket akkor 420W-osat veszek!
De ha a Q-tech olcsóbb és jó és elviszi a gépet húzással akkor kóser! Szal akor videokari jó, Nagyon jó, vagy elmegy, vagy Sz@r?
Na Tudom hogy Itt fórumon 20k val olcsóbb a proc, igen asszem gianni bazárjában 33k De hát anyum... Szal kénytelen vok sulinetet!
Oh banyek! Nekem csak most jut eszembe! Nem tom mikor de jönnek a gyámhivataltól (Apum beadta a keresetet a gyereknevelésre) És a mukik jönnek terepszemlére, hogy milyen körülmények között élek meg ilyen hülyeségek!
Szal febr. eleje és márc. vége között vigyáznom kell, nehogy feljöjjenek a haverok meg ilyenek! Mert ha pont akkor jönnek a mukik akkor az már gáz!
Szal max akkor tudjuk ezt megoldani ha már itt voltak a gyámhivatalosok!
Basszus de hülye vagyok!!!!!!!!!
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
Visítottunk a röhögéstől,hogy milyen gyengékSzasz Bálint!
Sorry,hogy nem voltam eddig,de épp fúrtam egy nagy lukat a szobám falára,hogy a vízhűtést ki tudjam vezetni a másik hűtőmmel.
És akkora port kavart a MAKITA,hogy az egész szobámat át kellett takarítanom.
Azt most állok úgy,hogy tudok gépezni.
Az első dolgom az volt,hogy battlefildeztem. SZétgránátoltam az agyam.
Szal: Megnéztem a konfigot,amit írtál.
Hát ha nagyon ragaszkodsz a sulinethez,akkor ezek jók.
Bár majdnem 20ezerrel ólcsóbban vehetzs itt a fórumon procit,de ezt anyud dolga.
A vidkari nagyon jó!
JA és örülök,hogy nem felejtetted el,amit a tápokról mondtam
Megnéztem egy configösszeállítást egy szervizes haveromnál: Teszteltük az új típusu csiftek tápokat.
Télleg nem akarom leócsárolni őket,mert megszállnak az emberkék itt a fórumon,de röhelyesek voltak. Főleg a passzívak,amiket csak most fognak beárazni a ''kirakatban''.
Amúgy az álltalános config az intel (3GHz) volt a 700-as foglalaból és egy nvidia 6600Gt-és vga volt egy giga rammal meg plusz tvtuner és kormánypad...ja és persze hat vagy hét ventillátor.
Hát a 360W-os be se kapcsolta a gépet. A 420W-os máe leindítptta rendesen,de a tesztek (3Dmark2005) alatt néha kikapcsolt a gép.
Ha pedig fel akartuk húzni,akkor már nem bírta a winfost.
Volt egy 460W-os csiftek is. Na az előtt el a kalappal. Az mindent vitt. Bár elég meleg volt és emiatt a hőszenzora is feltúrbózta a két ventillátorát és elég zajos is lett,de stabil volt mint állat.
Sajna a Qtech-et meg a többit nem próbálhattuk ki,mert arra nem volt teszt-szerődés a haveroméknak.
Szal így a csiftekről ennyit.
Szal szerintem neked elviszi a gépedet egy darabig,talán végig egy 360W-os csiftek,de én inkább mást vennék,ami erősebb (bár olcsóbb).
JA és a plusz pénzből,ami esetleg a táp vétele után marad,abből vegyél egy-két házventillátort! Ez ledönthet dolgokat az idő multán.
Amúgy neked a héten mikor is jó?
(nekem asszem kedd és szerda vagy talán péntek)
Vagy úgy,hogy nem vagy suliban vagy máshol? -
Balint133
aktív tag
Ha veszek tápot akkor csak 420as Chiefteket veszek mert az még bírja vagy a Q-tech-et! Az még kb.:8kiloval olccsóbb!!
-
Balint133
aktív tag
Vágom de itt vacon a 360W-os az 16k!!!!
De lehet hogy, sőtt biztos, hogy veszek tápot mert vmilyen kell bele nem dughatom rá a 220-ra! Vagy veszek egy Q-tech 550 W-osat azt mondta djyuri, hogy max 16k! És nem rossz neki is ilyen van!!!! Vagy vesezek kéd db olcsót és megfelezem az egyész katyvaszt de ez hülyeség!
Ja amúgy meg a P4P800-at elviszi a Chieftek 360W-os, de djyui mondta, hogy már a P4C800-at már nem naon! meg hamar tönkreb@ssza! Meg hát egy Asus 9600Xt-t az már húzós egy 360W-os Chieftektől, meg a többifajtából kéne egy 500-600W hogy elbírja a leendő konfigomat!!
ja amúgy meg azért nem akarok 200k-ért elcseszni mindent, mert anyum azt mondta, hogy maradnia is kell vminek! Szal csak ezért, mert vennék én 60k-ért is tápot amihez tuti nem kell 2 évig cserélni! De hát anyum akar hagyni lóvét! Meg hát sulinetre is kell vásárolnom! De amúgy köcke a tanácsot! -
-
Balint133
aktív tag
Nah szal tom hogy már untatlak a leendő konfigommmal, de összeállítottam egyet!!
Alaplap:
Proci:
Videokari:
Nah ennyi ez összesen: 144.100Hungarice Forint Csak a táp hát igen! Ez már más tészta!
Majd szerzek egy kurblis áramfejlesztőt rárakom a gépre aztán igábahajtom öcséimet, hogy kurblizzanak! Vagy vmi széntüzelésű kazán na ez talán jobb...
[Szerkesztve] -
Balint133
aktív tag
Húgod 10 órát chatel? Megáll az eszem! Nálunk suleszban a lányok képesek napokat chatelni!
Ok akkor nem az lessz! Csak nekem 150kból kell gazdálkodnonm mert akarunk venni tft monitort! Akkor nem Se! De én vhogy úgy szeretnék venni hogy azon elinduljon egy jóideig a játékok! Szal egyik osztálytársamnak van egy ASUS 5500 Game Asszem 20kiloért Szented milyen ja ez amit vetek 128Mb-s de ha van belőle 256 akkor én 256-osat veszek! vagy ez egyáltalán jó videokari?
Vagy ha ez sem olyan jó akkor Veszek XT! De mondom nekem kb 150K ból kell kazdálkodni okosan! -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #151 üzenetére
Mint látod én csak ilyen hűlye időpontokban jutok nethez. Főleg pénteken.
Ahelyett,hogy elfáradna a hugom péntekre...nem nem ...inkább felébred és 10 órát chat-el. Nekem meg küldik a megcsinálni való dolgokat és nem tudom befejezni,mert jón ez a jószág és kell neki a net. Azt mivel most éppen nem járok suliba,így nem az enyém a nagyobb szó.
(műszaki fősulin megb..sztak közgázból. Ez milyen gáz már a sulira nézve?)
Amúgy azért nem ajánlom azt a karit,mert az SE-nek az a tulajdonsága,hogy csak 64Bit-es memoriái vannak és abból is a lassabbak.
Az SE inkább irodai munkákra van,ahol 100Hz-en nézel egész nap egy exelt vagy egy word-öt. De játékra max 70Hz-en tudod használni. Azon meg egy óra után már kifolyik a szemed.
Szal ha nem is XT-ét veszel,de legalább ne SE-et. Valami mást.
Asszem láttam valahol 9200Xt-t is. Szerintem még az is sokkal erősebb,mint a 9600SE.
De nem kell neked mindjárt egy Asus radeon. Jó neked egy saphire vagy valami ilyesmi,de mondom...ne SE
TD,GU,GT,Game edition,....vagy mittomén.
Van neki egy totyikja...asszem nem linkelek,mert több is van.
De amúgy egy 9550 Td vagy GU is tökéletes. Szal a lényeg még mindig az,hogy ne SE-t.
A többit majd hétvégén. Jó éccakát! -
Balint133
aktív tag
nem vagy fent a neten? Na mindegy! akkor majd holnap
[Szerkesztve] -
Balint133
aktív tag
Na ere voltam kíváncsi!!!!
Hát én nem kész konfigot akarok venni! meg a nagy büdös ló**szt!!!!
Csak alkatrészt!! De azt is úgy ahogy írtad előttem bontsa ki!
Ja proct meg naná hogy dobozost veszek! Nem majd nem azt beleraknak vmi jó szar használtat (ahogyan írtad)!!! Hűtőbordát meg minek vegyek! lessz vízhűtés! Addig meg jó a gyári!!!!! -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #147 üzenetére
Szerintem tudod húzni.Bár azt hangsúlyozom,hogy a sulinet nem azért van,hogy modding gépet tudjál összerakni olcsóért,hanem,hogy mindenkinek legyen otthon egy gagyi gépe,amit tud csapkodni. De a procit azért csak nem tudnak hamisítani,maximum használat adnak oda új árárért. Ez már nem egy esetben volt.
Még arra sem voltak képesek,hogy a vidkari ventillátorát kipucolják. Olyan szinten szatrak rá. De ugye azt nem sejtették,hogy én szét fogom szedni a haverom gépét. És lám világosság: Csupa dzsuva minden,poros, ócska kábelek.
Na mindegy, ez a kopmlett konfigoknál lehet ilyen.(de gondolom azért ritka ez)
Szal procit vehetsz,de akkor csak a dobozosban bízhatsz,hogy nem használt.
És figyelj oda,hogy előtted bontsák ki! -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #145 üzenetére
Nos inkább válaszolok az egészre egy üziben,mert kiágnak innen,mint macskát tojni.
Először is fogadd együttérzésemet! Nekem is volt ilyen szitum itthon,de most sem állok messze ettől.
Szal: A lapot dícsérem,hogy még ilyen rossz helyzetben is azt választod. Szerintem egyik lehető leg megbízhatóbb lap a szériájában.
A vidkarira meg rászólnék egy szót. És adok egy linket is.
Nagyjábol ezek a dolgai vannak neki.
Szal én azt javaslom,hogy nála szerezd be a procit és a vga-t,mert így jobbakat és erősebbeket vehetsz ugyanannyiért.
Nekm is tudott szerezni olyan procit,amilyet már három hónapja kerestem,mde amúgy gyakorlatilag egy éve. Csak éppen most lett rá della.
Szal én javaslom innen egy 9600XT-t és egy plo 2.8-as prescottot.
És még marad pénzed egy nagyon kemény bordára a procira.
Mindenképpen vegyél nagy hűtést,mert kell rá.
Amúgy inkább vegyél még bele egy-két kis 8*8-as hűtőt és azzal is jobb hatásfokot tudsz elérni.
Tom milyen az,amikor fáj a kezed a sok írástól. Én már voltam itt úgy,hogy egy nap alatt 100 üzenetet írtam. Szal hajrá. -
Balint133
aktív tag
Jajj és a ház! Azt majd elfelejtettem!
Ezt a mostanit is én vettem! Ebben van egy ritka Sz@r tápegység!
Arra gondoltam, hogy szerzek egy 2k-óért egy tápnélküli házat és belerakom ezt a tápot!
Mert veszek akkor egy Chiefteket!
És akkor lessz ez a házam! Mert ez naon kafa ház
Belefér: 4 Winyó, vagyis 6 ha nincs benne floppy meghajtó!
5 Cd, Író, Dvd..stb
2 floppy!!
Huhh mostmár ténleg fáj a kezem! -
Balint133
aktív tag
Uhh már fáj a kezem!
-
Balint133
aktív tag
Ok kössz!!
Nah szal lehet hogy a mostani egész konfigot oda kell adni az apumnak(Válófélben vannak szüleim, és apum követeli a gépet, cserébe a vállalkozásából bejött összeg felét ideadja) szal ebből a pénzből összeállíthatok magamnak egy konfigot, egy kikötéssel, sulinet legyen vagy csak legyen egy része sulinetre!
Én a következőre gondoltam:
Alaplap:Asus P4C800-E Deluxe (nem sulinet) 46.200Ft
Proci: Intel CPU P4 3.0Ghz 800mhz/1mb cache (sulinet) ha találok mondjuk 2.4-2.8prescott vagy nw-t akkor az, ez a proc 54.000Ft
VGA: Saphire Ati Radeon 9600Se 128Mb Td(Video out) Lite retail 19.900Ft (Sulinet)
Tápegység: Chieftek 420W: 24.000Ft
Összesen:148.100Ft kb!
Ha a procit megveszem sulinetben akkor tudom húzni, vagy nem?
Na mindeg, ha találok P4 1Mb Cacheval 2.8Ghz Prescott vagy Nw-t akkor az lessz minek nekem 3 Ghz?!
Ja és a Vga azt meg nem tudom, azt már nem merem levenni a sulinetről, mert úgy kalkuláltam, hogy akkor ami nem sulinetes annak visszajön az ára!!
Szentem nem olyan rossz! Szerinted?
Vagy vki szerint!!
PLZ mondj vmit erre!!!!
Ja és mielőtt vki kérdené, hogy a Winyó meg a memória meg a Cd?
Azt úgy csináltam, hogy csak azt adom vissza amit ő(apum) vett bele!
Hát én vinyót nincs hogy egy hónapja vettem, Memóriát meg tegnap vettem egy 256Mb-set, meg az egyenlőre elég, aztán mjd veszek egy 512 eset!
Nah szal Cd írót is én vettem bele! Szal ennyi mondjon rá vki valamit -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #137 üzenetére
Én tudok egy olyan példát mondani,ami egyszerre szól ellenem és velem:
Vettem tavaly egy vivos asus V9520-as Video Suite kártyát,ami fx5200-as volt (128MB/128Bit)(kb 350mhz/400mhz)
szal: Szinte minden játék jobban ment rajta,mint a mx 440-en. Szinte el is csomagoltam a harmadik világháború inséges idelyére.
De aztán jöttek a gondok: Hiába volt neki vertex meg shadel meg apjafütyije,de akkor sem vitte sehogysem 1fps-nél gyorsabban a nullánál a farcry-t.
Szal emiatt úgy döntöttem,hogy majd,amikor lesz zsozsóm,akkor majd olyan karit veszek,ami erős és vivós is. Addig meg majd a haverom,akinek eladtam,majd az vesz fel nekem filmeket a gépre. Ő úgysem szereti a farcry-t.
Szal ennyi. -
Balint133
aktív tag
No problem! Tom hogy naon ratyi az Fx 5200!
De azért van ilyen ratyi gépem, mert tönkrement a régi(Ez a régihez képest Isten, de szó szerint, a régi integrált szar volt) Szal ott tartottam, hogy ez a gép csak úgy sebtében lett összerakatva, mert anyumnak meg apumnak vizsgáznia kellett számtekból!
Amúgy meg lessz új videokari, a ramok most rendben, lap meg az le lessz rendezve! Szal ha sikerül megvennem a lapot akkor már kafesz lessz a gépem!!
Jah és a táp arról se szabad megfeletkezni!! -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #135 üzenetére
Azt mondtam,hogy egyes fx5200-akat. De nem lényeg,csak hasonlatokat írtam a tesztederményekről.
Azzal én is úgy vagyok,hogy húzom egy picit a gépet,ha azt veszem észre,hogy a játéknak a szaggatásán teljesen csökkenteni tudok. Mert amúgy ha egy játék nálam szaggat,akkor azt uninstall és ''kukába'' vele. Azt majd ha lessz hozzá konfigom,akkor újra előveszem.
De amíg tapasztalok olyat,hogy egy gépen elfut full textúrán a generals,farcry,domm3,de közben a redallert2 pedig iszonyatosan beszaggat,hogyha már 20 tanknál több van. Addig mit várok a fejlesztőktől.
Talán azt,hogy erre találnak megoldást? Áh, ugyanmár.
[Szerkesztve] -
Balint133
aktív tag
Hát ja!!
Mit gondolsz szented miért jön ki egy új prochoz, meg karihoz egy új játék??
Elmenne az egy sz@rabb gépen de nem!
Rittig csak az új proccal meg videokarival megy el!
Szal ha azt meg tudja csinálni az ember hogy azt a filet átírja az ember ami a configot ellenőrzi vagy kezdheti nyitni ki a pénztatyóját!!!!
Amúgy meg megértem mért nem szeretsz annyira tunningolni!! Én se szeretném, akármilyen szar is a Cerkám, hogy tönkremenne, mert azért meg kell venni az újat!! De nekekm csak azért kell a jó lap, hogy ha kell akor lehessen húzni, meg akkor is tom hogy tudom húzni, de ezzel a gagyi lappal? Meg ha nem indul el egy játék, akkor húzom egy kicsit, aztán elindul!!! De nem azt akarom, hogy ez a Szegény cerka menjen 3500-4000Mhz-n tom nem is lehetséges!!! Hanem menjen egy 2.60Ghz-2.80Ghz-n nekekm ez reális lenne!!!!! -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #132 üzenetére
Megmondom az őszintét.
Én annyira nem is szeretek tuningolni. Én inkább azt szeretem ha egy cucc alapból állati erős. Szal alapból tudja azt,amire gyártották.
Tehát én most a 3 gigás procimat nem fogom azért huzogatni,hogy picivel többet tudjon. Inkább veszek videókarit és kész vagy még memóriát..
Föleg az előbbit,mert a vertex árnyékoló hiánya már az agyamra megy,mert a mai napig tele van a világ olyan új játékokkal,amik elmennének egy gagyi gépen is,de mivel az indítómenüjébe be van építve egy olyan modul,ami ellenőriz egy-két paramétert a configodból és,hogy ha gyengébbet talál,akkor nem engedi futtatni.
Pedig a karimmal rengeteg mai kártyát lenyomok simán (nem az X800-asra gondolok),mert ez a játékok futtatásában és a tesztekben pontosan látható és közben az én karimon egy nulla játék,aminek csak a readmejében van ajánlva,.hogy vertex árnyékolással szebb a kép,akkor az már elsem indul a gépemen. De egy ratyi fx5200-ason pedig elmegy. Nem számít az,hogy azon a 10fps-t sem haladja meg,de azért inkább azon megy el,minthogy vertex nélkül nálam pl 50-60 fps-en.
Szal irgum-burgum a játéktervezőnek. -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #130 üzenetére
Hát ezt sajna nemtudom. Egy barátom is ezzel küzd az amd-jével. Neki egy mhz-et sem enged állítani se lefelé se felfelé. Semmilyen ingadozást nem tűr el a gépe.
Szal nála ez még ilyesztőbb.
Annó arra tippeltünk,hogy overclokkos az alaplap,de mivel itt a fórumon ezt a variációt elutasították,így nem lett rá válasz.
Szal -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #128 üzenetére
Én ha komolyabban akartam használgatni a winfosomat ilyen húzás szemszögéből,akkor nekem eleve felhúzott procival kellett telepítenem.
Nekem most van egy 3Ghz-es northwood-on és nem tudom 133-ról 150mhz-re felvinni,mert játék közben kékhalál. De érdekes a dolog,mert mindig a vga-ra panaszkodik.
Közben az én lapomnak pont az az előnye,hogy a procival nem emeli együtt az agp fsb-jét.
Szal még megoldásra vár az ügyem,de most már nagyon megérett az xp-ém egy formázásra. De olyan lusta vagyok. -
Balint133
aktív tag
Tom de ha emlékszel még akkor írtam, hogy ezzel a lappal ha egy picit is húzom a procit, akkor nem indul a winfos, és van amikor be sem jön!
és azt irja ki a winfosban, hogy A rendszer a windows károsodásának elkerülése véget...stb. És ez egy kék képernyőn van! Újra kéne telepíteni az Xp-t????? -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #126 üzenetére
A hugomnál is azt írta ki,hogy az effektív órajel 33 mhz és közben a valósnál pedig csak 133mhz-et írt ki. Ezért kimentem a bioszba éa lám, ott csak 133-ra volt állítva... én azt gyorsan átvittem 166-ra és így már a gép is gyorsabb lett.
Szal az amit neked az everesthome ír,hogy effektív 400mhz,az azt jelenti,hogy annyi a memóriád típusaszerinti normális mhz. Vagyis neked 400Mhz-es ramjaid(-od) vannak.
A 133mhz pedig azt mutatja,hogy éppen min üzemelnek a memjeid(-ed). Persze szorozd be kettőveé és így megkapod,hogy jelenleg csak 266mhz-en mennek a memjeid.
Közben észrevettem,hogy elírtam az előző egyik üzenetemet.
A fix fsb-ről.
400-as procihoz 133mhz-es memóriahasználat járul
533-as procihoz 166mhz-es memóriahasználat járul
800-as procihoz 200mhz-es memóriahasználat járul.
Viszont,ha nem fix a proci/mem fsb,akkor ezek kombinálhatóak. -
Balint133
aktív tag
Ok hát akkor marad így addig amíg nem lesz új lap, P4C800-E Deluxe
És azzal majd fog menni a mem rendesen addig meg jó ez is!!! Így ahogy van!!!
''Amúgy szerintem azért megy a memed csak 133-om,mert 533-as az órajele a procidnak és nem 800-as''
Hát lehet de a Cerka csak 400Mhz-sSzal még ez is jó tőle!
Új lappal meg kihúzom a Cerkát addig amíg a táp bírja, aztán meg veszek Chieftek tápot, azzal meg a ''csillagos égig'' Húzhatom!!!!
De amúgy kössz a segítséget!!
Ha majd jövő héten jössz akkor kb. hányra? Mert hétfőn 14:25-ig suleszba vok szal hétfőn ne naon mert kevés lesz az idő!! De ha Pl.: Szerdán be tudsz jönni 2h ra akkor nekem jó!!! -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #122 üzenetére
Még a napot nemtom,de amint tudok mondani valamit,akkor megírom.
Amúgy szerintem azért megy a memed csak 133-om,mert 533-as az órajele a procidnak és nem 800-as.
Egy pomázi barátomnak is fejtörést okozott a 166mhz a 200nhz-helyett. De neki volt egy proci/mem lock féle beállítás. Itt lehetett beállítani neki,hogy a proci fsb-jéhez képest hol legyen a memoria. Így neki most a 400mhz fsb-és procijával egy kingstone 400-as memória 200mhz-es fsb-vel üzemel tökéletesen. -
uzsz
senior tag
Rájöttem, hogy akkor sípol, ha kikapcsolom a tápot is fullra. Utánna gép bekapcs és sípolgat addig amíg 1szer 2szer nem csinálok cmos resetet. Ma új táp került bele, nem tudom ezzel mit fog csinálni.
-
Balint133
aktív tag
-
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #114 üzenetére
Renben. Végülis nem lehet megmondani,hogy prescottot eszik-e vagy ''D''-és celeront,de northwoodot 2.4GHz-eset szerintem bíztosan eszik.
Ha van a bioszodban 533MHz-es fsb-re lehetőség,akkor bíztosan megeszi a 2.4-et.
Amúgy nekem 850E csipszetem van és csak a northwood-ot és a willnate-t eszi meg és a régi 400-as celeronokat,de azt a végtelen határig.
Kár hogy nincsen COM-portos nyomtatóm,mert már le akartam screenshot-olni azt amikor kiakad a bioszom és nem találja a proci értékét és felajánlja a 1600-tól 5000-ig bármelyiket. Bár nem hinném,hogy 4000 felett bármit is elfogadna,de azért felettéb éredekes látvány,amikor tallózok a lehetőégek között.
Próba szintem már annó a 2.5-ös northwood-omat elengettem egyszer 3000-en és nem szólt semmit. Ment minden. De ha csak simán húzni akartam a 2.5-ről pl 2.8-ra,akkor a winfos állandóan sz@rakodott. -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #112 üzenetére
Valamit találtam. Szerintem ugyanez a csipszeted van és a net szerint mindent eszik.
Bővebben: link -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #107 üzenetére
Megtudnád adni mégegyszer a lapod típusát. Valahogy elfelejtettem és itt meg nemtalálom.
De én határozottan arra emlékszem,hogy vinnie kell-ben egyeztünk meg,bár erről csak 80%-ban vagyok bíztos. Sazl írd le a lapod típusát mégegyszer. Köttyi.
Azért nem menne el szerintem a celeron ''D'',mert az ''olyan'' mint a prescott.
Szal új típusú. Hiába egyezik a foglatal,akkor sem tuti,hogy viszi a lap.
Nekem se viszi a prescottot és a ''D''-ét. -
Balint133
aktív tag
válasz
Balint133 #104 üzenetére
van egy kérdése: Most lehet hogy cserélek egy P4 2.40 Ghz 533/512Kb-os procra, és elbírja a lapom?? Mert az van a jumpereknél, hogy ''FSB Normal, és 800'' Szal bírná???? Remélem igen!! Kössz!!
ja amúgy a cerka 400mhz/128Kb Szal szentem elbírja, de szented is??
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #101 üzenetére
Én a sulinetet azért nem ajánlom,mert nem adhatod el egy évig.
Nem vigyáznak a termékekre (auchan).(bár ez egyes más boltról is elmondható)
Hogy blokkolna-e vagy nem azt nem tudom. Azt bíztos,hogy abból a típusból nem hinném,hogy a legfrissebb szériát kapod.
Ahogy egy számtekes osztályvezető barátom mondaná:
''nem azért van ez a sulinet,hogy lehessen jó gépet venni adómentesen,hanem
azért van,hogy legyen mindenkinek otthon egy szar,melegedős,gari+1 nappal tönkremenő szinte semmire sem használható gépe.'' -
Balint133
aktív tag
még 1 kérdés: Ha én ezt a lapot sulinetben veszem meg abban nincs semmi ''bűvészkedés''?? Mert azt hallottam h. az Aucanos, sulinetes csodagépekben a lapokon van vmi bigyusz
Ami valamit leblokkol szal nem 100%-os a lap! Szal ha én ezt megveszem egy számítógépboltban akkor nem lesz vele ilyen? Mert az nem vmi jó
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest