Új hozzászólás Aktív témák
-
Red Rebcs
tag
Üdv 2600/3200 Barton 3dmark 05/03/02/01 Aquamark Ramtest XP ok
de fresh diagnose lehal és órákig lehet vele játszani amúgy a géppel
és prime 95 is megy
mi lehet? -
Balint133
aktív tag
-
uzsz
senior tag
Megen csak sípolgat a gépem. 1hosszú, szünet, 1hosszú......
Ha kikapcsolom újraindul, csak ha a tápot is lelövöm akkor nem. Nem lehet hogy a tápom a kaki? -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #93 üzenetére
Szerintem nem sak a garancia. Találkoztam olyan ilyen esettel,hogy az egyik barátom anno az abitnf7-es alaplapot megvette 1 év garival és a másik barátom két napra rá ugyanott(aqua) megvete 3600-al drágábban és 3 év garival és az olcsóbban általános ide kábelek voltak és a rdágábban már volt egy abit cimke rajta. meg egy plussz sata vimyó tápkábel átalakító.
De más különbség nem volt.
De asszem könnyebb elagni egy olyan terméket amire még van garancia. -
Balint133
aktív tag
válasz
Balint133 #92 üzenetére
jah és van itt 2 fajta, az egyik 42, 1 év gar,:
Bővebben: link
Nah ez az, a másik meg 46k 3 év garancia!
nah és mi a kettő között a különbség? -
Balint133
aktív tag
Hát én már nem tom! Néztem a képeket, A C-re hány hardvert(Cdrom, Hdd)-t lehet rárakni, mert a p-re asszem 6-ot! Ha a c-re is 6-ot, és ha össze tom szedni a 42K-t akkor az lessz!! De én már belegabajodtam! 42k! Te jó ég! honnan fogok összeszedni ennyi lóvét? Asszem igénybe veszem apumat!
-
djyuri
őstag
Ja és amúgy én kb a P-t 28-ért láttam és a C.ét 48-ért. Szal a viszonylatban nézve sokkal drágább,de az aki megvesz egy XT-és vga kártyát ez annak csak zsebpénz. Szal vedd figyelembe a viszonyokat.
-
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #89 üzenetére
Jobbnak jobb. de ez relatív,mert a végtelenségig lhetne az árakat nézni,mert ha egy alfa processzoros gépet nézünk,akkor azt már tunigolni sem kell. Ott akár nyolc procit is használhatsz és nyégy vga-át(PCI32bit/64bit).
De a normatíva szinten nézve,avygis az árviszonyokat tekintev mindenképpen jobb a C-típus,de a többi árhoz nézve meg persze az extrákat és a valódi tudást nézve elég jónak számít a P-típus. A C-típust inkább a megbízható,erős és gyors gépet szeretőknek ajánlanám és nem pedig anak aki csak egy majdnem minimum procival és vga-val akarja használni. De it is még csak AGp-nél vagyunk.
Ha ezen felül még áttérünk a PCI-express-re,akkor meg aztán nyitni kék a pénztárcának. De nézd azt is,hogy mennyi időre tervezed az alaplapodat és fejleszteni akarod-e és egyáltalán akarod-e az új játékokat maxon nyomni. -
djyuri
őstag
Sajnos Ollie-nek adok igazat.
Ez az alaplap van egy pomázi barátomnak és kegyetlenűl megnyomta a teszteredményeket.
Memória olvasása 4000-felett. 3Dmark tesztek kétszeresek lettek.
Stabilabb.Gyorsabb rendszerműveletek,mint a hagyományosabb alaplapoknál.
nem isteníteni akarom,de ez a z igazság. Anno én is a drágább alaplapot vettem és jobban jártam. Viszont ezzel nem azt akarom mondani,hogy a P-és típus nem lee jó,mert igenis tuning barát,de nem annyia időtálló és hőmérséklet bíró.
Sajnos az bíztos hogy a c-hez nem elég a 360W-os,de a P-hez elég.
A P-ről sok tapasztalatom nincsen,csak azt tudom,amit eddig írtam.
A C-t egy picit nehezebb beállítani a biosznál,mert többet tud,mint kéne és talán kell egy kis segítség,mint ahogy nekem is kellett kérnem egy mégszakemberebb segítsége. A P-vel megtudok bírkózni,kivéve a pata és a sata funkcióival. -
válasz
Balint133 #86 üzenetére
Aha. Erre mit mondjak? Mit gondolsz miért drágább a másik? Szerinted a P4C800-al kevésbé lehet tuningolni? Furcsa lenne. Ráadásul jobb a chipset (i857P), aminek gyorsabb a memóriakezelése is. Bármit is csinálsz P4P800-al (i865PE), nem fogod utolérni a P4C800 memória írás/olvasás sebességét.
[Szerkesztve] -
Balint133
aktív tag
Na szal mégegyszer Bővebben: link
-
Balint133
aktív tag
Nem jeleníti meg az anja!
akkor itt a link!
[Szerkesztve] -
Balint133
aktív tag
Na itt egy kép az alaplapról amit venni szeretnék szented jó?
-
Balint133
aktív tag
az lehet! De szentem most veszek egy lapot, Asus-t, és megnézem, hogy azzal medig bírok elmenni! Ha nem sokáig akkor lehúzom az egyik vinyót, és a Cd írót!!!4
Aztán meg veszek egy Chieftek tápot csak nem tom meliket, szented a 350W, v. 400W-osat! Csak azértmert a 350 W az 16550Ft, a 400W-os meg 10k val több!!
Melyiket vegyem? -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #74 üzenetére
Lehet az is hogy a lapon túl vékonyak a vezetékek és emellett a táp is kicsi.
Ez ritka így együtt. De pont ezért vannak a nyilvános közzétételek,hogy kiderüljön ez is. Szernintem az újítás sosem árt. Néha hasztalan,de ha ügyes vagy,akkor kevés ráfordítással tudod fejleszteni.
Mindig van akinek kell a rági konfigod alkatrészei és mindig van aki el akarja adni az alkatrészeit,amik neked még jók. -
Balint133
aktív tag
hi! asszem meg van(nak) a gondok!!!!!
1: A táp!! Mert mindig amikor kihúzom 2.50-ig, akkor egy idő után újraindul!! Szentem a táp meg a másik meg az alaplap!! de alapfeszen el tudnék vele meni ezzel a lappal jó táppal egy 2.6-2.65Ghz-ig! De azért veszek Alaplapot! Tápot meg majd veszek vhogy!! de szentem a táp nem bírja neki adni a naftát! 2.60Ghz-nél már be se indul!! A monitor ledje narancssárga!!Szal a lap meg a táp!!
-
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #72 üzenetére
Légy türelmes,de ne sokáig!
Ajáljad fel egy bazár topik-ban, ott nagyobb a nyüzsgés.
Hát asszem ajövőhét még teljesen nem bíztos,hogí jó nekem,mert végigvizsgázom.
De a hétvégétől szerintem már okés. Majd egyeztetünk.
Meg asszem még van itt valaki,aki szeretne egy program találkozót. És asszem már arra is eltudok mennei a jövőhét hétvégétől. -
djyuri
őstag
Hát. Az asrock alaplapokról még rosszat nem hallottam,tehát bíztos van értéke.
De számadatot én nemtok mondani,mert a procimra is azt modták,hogy inkább vesznek ékszert,mint a procimat. Szal ez kérdezd meg egy ''adok-veszek'' topikban,de előtte azért keress a nevére a topikban a keresővel,mert hátha már volt ilyen márkájú alaplapról szó. -
Balint133
aktív tag
Értem, skkor az intel csak nem tom mennyiért tudnám eladni a lapot?? nem tom mondj vmi árat amiért el tudnám, adni!!
-
djyuri
őstag
Szerintem lehetne egy olyan topikot nyitni,hogy:
''szervezünk pesten program,film,zene-csere napot'' -
Balint133
aktív tag
Nah ezt jól megfogalmaztam!!
-
Balint133
aktív tag
Ok kösz!! Akkor szentem az Amd lesz csak nem tom mien foglalat Mert ez socked A, az Abit! De azis lehet hogy csak az asus lesz cserélve mert 1. Olcsóbb, állítólag jól bírja a tunningot, amúgy meg ha kibírom ezzel a Celeronnal akkor ha marad lóvém névnapomkor(febr.14.) akkor eladom a pí-be oszt veszek egy 2.40Ghz P4-et az Asussal kafául kihúzom egy 3.2-3.4Ig vagy tovább ha stabil!! És ebbe már lesz egy 512,256Kb cache!! Nah ez hogy hangzik! Mert én hallottam a Socked A-ról rosszakat hogy néha csinálnak furcsaságot!!
De lehet h. marad az Asus!! Szülinapomra meg veszek vízhűtést, eladom a Celeront hozzárakok egy kis Kp-t oszt kihúzom a kicsikét! De ha nem rossz a Socked A akkor természetesen Az abit lesz!! -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #61 üzenetére
Ok,akkor szelektálok.
Hát nálam az ASUS-nak van nagyobb szava,de dicsérik az abit nf7-et is.
Nem tudok ebbe beleszólni.
Szerintem 5-ig végzünk,mert nekem olyan időszakom van,hogy vagy dogára tanulok,tehát egésznap otthon vagyok vagy vizsgázom és ez is délelőtt.
Még annyi a configodhoz,hogy az amd-nek jobb a vodeógyorsítása de az intelnek gyorsabb a számítása. (kivéve a amd64bit-nek,mert ahhoz csak a xenon tud vetélytárs lenni)
Tehát az mesterséges inteligencia játékoknál az intel verhetetlen,de a grafikánál az amd verhetetlen. De egy brutal amd felhúzva kegyetlenül és ez 10 fokra lehűtve = hogy inkább amd. -
Balint133
aktív tag
Mien progik?? de nekem csak 80Gb+egy 10Gb-os Quantumom van!! De a Quantumot teli lehet nyomni!! a nyolcvanasból meg szentem egy 30Gb-ot! szal negyven giga jöhet!! És majd az időpontokat én is megnézem!! És kb. hány óra felé?? Mert 5-ig végezni kell!!
De majd még megnézem!! De valszeg jövő hét szerda vagy péntek az jó!!
Jah és még egy kérdés: El akarom adni a lapomat, és venni egy Asus P4P800-E Deluxe Dual ch+Glan+S-Ata+Audio+DDR400, vagy egy Abit Nf7 Ata DDR400, és egy Athlon Xp Pr 2200+ (1.80 Ghz)-s proct meg lapot! szented melik vagy ha van jobb akkor azt!! Árak: Asus: 28ropi
ABit+Proc: 36ropi! Azért is akarok új proct mer a Celeronnak csak 128Kb-os a chase, az amdknek meg 512Kb-nál kezdődik! Ha vki tud jobb összeállítást akkor szóljon!! -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #59 üzenetére
A nevemhez oda van írva. De amúgy GÖD-felső. Szal három megálló.
Én 16-18-ra tippeétem,de tök mindegy. (én 20 vagyok).
Az ifőpontokat megnézem. Pontosan nem tudom,hogy mikor vannak a vizsgáim. Majd megírom ide,hogy melyik jó.
Vannak programjaid vagy töltsem fel a készleted. (sok giga anyag)
+filmek ,zenék (kb 1terabájt összesen az egész.) -
Balint133
aktív tag
Ok előre is köszi! Amúgy te hol lax??
Jah és az nem géz, hogy 14 vok
Amúgy ekem 8! Ha neked jó akkor nekem jövő hét Szerda, vagy péntek megfelelne!
Előre is kössz!! -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #56 üzenetére
Figyusz Bálint!
Mivel itt laksz közel hozzám,ezért arra gondoltam,hogy felugranék a vizsgáim után valamikor,hogy rápillantsak a gépedre (bioszodra).
Azt megpróbáljam helyben az improvizálást.
Az új fejlemények: -Sajna azt hallottam,hogy létezik (igaz kis számban) olyan hardverhiba,hogy bizonyos dolgok az alaplapon megszünnke állíthatóak lenni.
Ez sajnos nem orvosolható hiba.De én nem hinném,hogy az egymillióból egy illetővel összefutnék a neten és még beszélek is vele. Szal már ez is kizárja nálam,hogy nagy a baj. De nyugtával a napot!
Szal ha még nem jutottál dűlőre és kb jövöhét végefelé sem tudtál megoldást találni,akkor megindulok vácra és összefuthatunk.
Majd írj,ha van effelől elképzelésed.
Szia! -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #56 üzenetére
mod:
Véletlen entert nyomtam.
Valahol itt a forumon olvastam,hogy nem mindegyik procinak ugyanolyan a feszültsége,mint ami rá van írva. Ebbe még az alaplap is beleszólhat.
A kékhaláln nekem ltalában azért szokott előjönni a húzáskor,mert a winfosom új procinak látja én védelmi hiba néven lezárja a windows-t és nem enged bootolni.
Viszont,ha a felhúzott prockóval telepítettem,akkor utána bármikor felhúzhattam és nem omlott össze.
De azt tudom,hogy ha nem emelsz feszt a húzás mellé,akkor nagy az esély az összeomlásokra vagy a védelmi hibákra.
Szal próbálj a kifejezett proci infó vagy alaplap infó topikban kérdezni, hátha ott többen tudnak segíteni.
De ne hidd hogy feladtam és tojok rá. Ellenkezőleg,csak most vizsgaidőszakom van és kicsit kevesebbet tudok itt olvasgatni és utána járogatni.
De fel a fejjel
[Szerkesztve] -
Balint133
aktív tag
Vázolom a helyzetet: Ráraktam egy új Bioszt, 1.70(nem tom van e Új ha vki tudja akkor szóljon, a neve P4I45E) És ez a Biosz engedi húzni az Fsb-t de 105-nél kékhalál!!! 103-104-en megyek!! Nekem a fesz akkor is gyanús!! Mert az van kiírva, h. 1.128-1.2V Amikor az everest kiírja h. A procmag 1.5V-ot kell h. kapjon! Nemm tom hogyan kéne álítanom!! de az új biosz ténylegesen többet enged 1,2Fsb-vel
!!!! Nah hát nem tom ez van!! -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #54 üzenetére
Nem kellbekapcsolni,mert akkor a bioszod alaplapi tápját égetnéd le.
Jumpert én a vinyómból vettem ki. Oda nem baj ha elfelejtem,hogy rá kell tenni,mert az enyémek autómaták valamiért.
Elvileg már ezen is tudnod kéne változtatni. De szerintem lehet,hogy tényleg frissítened kell, de ez hűlyeségnek hallatszik,mert még nemnagyon találkoztam ilyen problémával,amit egy frissítés tett volna jóvá.
Próbáld meg -
Balint133
aktív tag
Egy kérdés: ha rárakom a jumpert a Clearcmos-ra akkor be kell kapcsolni a gépet?? vagy nem? És honnan kell szervantani rá Jumpert? vagy vegyem le egy másik helyről??
A feszt meg nem tom emelni sehol! Ha új bioszt rakok rá abban lehetséges hogy lehet emelni?? -
djyuri
őstag
Hát. Ha az aida vagy az everesthome kiírja az alaplaptípusodat,akkor jó esélyed van,hogy az őáltala belinkelt oldal az jó helyre visz el téged. De vigyázz,mert csak a főoldalra visz legtöbbször. Szóval azon belül neked kell kutakodnod.
Az hogy onnan mit töltsél le,azt egészem pontosan nem tudom. Mivel nekem sem mai gépem van,ezért a telepítéseknél volt nekem is problémám,hogy ''not found'', vagy ''not supported'', de akkor is felment és megváltozott a driverem egy-két államánya, vagyis valószínüleg sikerült frissítenem.
De amúgy szernintem egy intel csipszet szoftvernek már elégnek kellene lennie ahhoz, hogy ne írja ki hibásnak a winfosod a procidat.
Amúgy ha te próbálsz rákeresni az alaplapodra és ott ráklikkelni a donwload ikonra akkor ott elvileg találnod kell,mégha nem is mait,de akkor is találnod kell egy csipszet driver-t.
Én az aidán és az everesthome-n kívűl, ja és persze a saját keresgetésemen kívül még nem találtam eredményesebb dolgot. Bár sokszor az sem jön be.
Szal, nincs ötletem. -
sirdond
őstag
ok, kösz a segítséget!
milyen programokkal tudom frissíteni?
arrol az oldalról amit írtál mit töltsek le? -
-
I_Am
veterán
-
djyuri
őstag
Áh. Kizárólag az intelnél van Hypertreading.
Ez a ''lelke'' kífejezés maradjon közöttünk,mert megint lehurrognak engem.
(bár mondhatnak bármit,addig,amíg nem tudnak magyarázatot adni)
Lehet,hogy kérdeztem már,de volt úrja telepítés a proci betétele után?
(és bioszelem, memória felcserélés,tápcsatik,stb)
Kissé szétszórt vagyok. -
uzsz
senior tag
Kössz a rengeteg segítséget. A hypertradingot még nem néztem, mert csak most értem netközelbe. Feszemeléssel szenvedtem és 200as FSB és 1,775ös fesszel bebootolt a winfos viszont nme volt stabil. Lehet hogy tényleg lelke van neki, hisz először is próbáltam feszt emelni de semmi. A hypertrading nem csak athlon64-ekben van?
-
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #43 üzenetére
A bioszod valszeg hasonló a többihez. Így mindenképpen olyan menüben lesz, amiben benne van az ''ADVANCED'' szó.
És valószínű,hogy ezen belül lesz a ''CPU VCORE SETTING'' , ez neked valószínü,hogy ''AUTO'' -ra lesz állíva. Rámész a kurzorral és ''enter'' vagy ''page Up'' vagy ''Page Down''. és ezt állítsd ''MANUAL''-ra.
ezután alatta aktívvá válik egy menü: ''CPU VCORE'' , és itt állíthatod a feszt.
egyébb hozzászólás: szernintem,ha auto módon van a bioszod,akkor valószínü,hogy a procidnak aza normális feszültsége.
Én is találkoztam olyannal,hogy alaplap egy 1.6-os procinak más feszt ad autómatikusan,mint egy 1.8-asnak. -
Balint133
aktív tag
Nekem is volna egy kis problem a procival a (a config az aláírásban) Nos az van, h. azt olvastam itt a fórumokban h. egy proci 1.5volton megyeget hát az enyém szarik 1.5Volton menni e helyett 1.168-1.170Volton megy mitől lehet ez?? Biosban nem tom hol kell állítani asszem nem is lehet Plz segítsetek!!
-
djyuri
őstag
Innen próbálkozz.
Csipszet szoftvereket és ID szoftvereket tegyél fel. A winfosom szerint most már a procimnak az eszközkezelöben 2004 10.21 1.01-es verzióju szoftvere van.
Én felraktam mindent,amit találtam és úgy néz ki,hogy volt benne driver is,mivel a dátum megváltozott. (kb fél évvel fiatalabb lett a dátum)
[L] http://downloadfinder.intel.com/scripts-df/support_intel.asp?iid=Corporate+Header_Supp_downloads& [/L]
mod: Kicsit nagy szóközt hagyott,de bejön az oldal. Ez a ''bövebb link'' valahogy nem akar nekem sikerülni.
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
P4-es brutál procikhoz találtam valamit.Kb 60MB,de ez aligha jó,mert még az enyémre is azt monjd,hogy ''NOT FOUND''
Ez kicsit ciki,mert jelentehi azt is,hogy a procim egy nagy nulla és nem akar ezért felmenni a gépre a progi.
Kicsit elkavarodtam. Ezértis írtam csak most. 3126 darab vírusom volt.
Most írtottam le a gépemröl a microsoft sp2 legújjabb Microsoft AntiSpyware vírusfigyelöjével. Nagyon ász a progi. Csak éppen angol,de minden next-next és mükszik a netem.
Képzeld úgy összekuszálódótt a gépem a kártevöktöl,hogy valami átírta a winfosom lelkét és az az internet is. Nem tudtam a kapcsolatot létrehozni az adsl-lel. De most ez megyeget. Kop-kop.
Lekopogtam,úgyhogy holnap már tudok neked még több helyet megnézni.
De nem olyan egyszerü egy ilyet találni. Sajnos az nem jött be,hogy: intel.com azt majd ott lesz. Szal még keresek. -
djyuri
őstag
-
sirdond
őstag
hello
az lenne a problémám hogy az eszközkezelő hibát ír ki a procimnál.
azt írja hogy töröjem le majd rakjam föl.
az a kérdésem hogy honnan tudok letölteni hozzá telepítő fáljokat?
intel pentium 1.6 -
djyuri
őstag
Az nem bíztos,hogy táp miatt van,de ha egy jó videókártya van benne,akkor sürgösen vegyél legalább egy 400-430 wattosat,mert egy 3 gigás HT-és procinak és egy jó karinak kell ám szufla,de böven. Full játékon ez a kettö simán megehet 200 wattot akár.
A két proci miatt ne lepödj meg.A te procid valszeg Hypertreading-es, ez olyan mintha a memóriád,amikor dual channeles. Csak itt egy picit más. A lényege az,hogy a procid egyszerre két szálon tud dolgozni és ezt a gépek úgy fogják fel,mintha két procid lenne.
Amúgy engedélyezve van a bioszodban a hyperteading? Mert hallottam olyat,hogy egy proci úgy került ki a piacra,a barátom kezébe,hogy akkor hypertreadingon akart üzemelni,amikor az nem volt engedélyezve. És ezért neki is összeakadt a gépe sokszor.
Nézd meg a bioszopdban a procinál,hogy enabled vagy disabled.
Egyenlöre én ennyit tudtam álmos fejemböl kiverni -
djyuri
őstag
Szerintem a szórzólockopt ne bántsd,mert az szerintem az amd-éknél csak gari elvesztése esetén történhet meg. Tudod,az a pár ellenállás mefelelö áthidalása a proci mag körül. Lehet,hogy nem mnondtam jót.Ez csak szerintem. Van egy tuning filmem a Tom'shardver angol honlapjáról és abban úgy volt.
[Szerkesztve] -
uzsz
senior tag
Nem nagyon szoktam hurcolászni, igaz hogy most költöztettem fel a pesti albiba, de eddig nam volt baja. Már kb 4-5 ismerősöm agyalt velem együtt a problémán de a mai napig rejtély a dolog. Minden ugyanúgy és ugyanabban a sorrenben történt mint az előző procinál és egyszer csak megjavul? Nem értem. Na mindegy, a lényeg, hogy működik, már csak a szorzólock-ot kéne oldani és jó is lenne. Perpill 1900Mhz-n pörög, mert az fsb.t 181-ig tudom csak húzni mindegy, hogy mit variálok a ramokkal és a feszültséggel.
-
deadguy
aktív tag
UP THX!
-
deadguy
aktív tag
Hali! Lenne egy érdekes problémám: most raktam egy új procit a gépembe, és azóta halott minden. Winxp installnál nem akarja megformázni a vinyót, (csak néha), ha sikerül is akkor meg az xp cd-ről néha nem tud rendszerfájlokat másolni.
Eddig minden ment a régi konfiggal (ld. adatok), de a tápom csak egy 300 wattos mercury. Viszont ez a táp elbírta a 2.4 es prescottot 3,15 re felhúzva gond nélkül. Lehet hogy a 3.0 gigás (gyárilag!!) proci sok a tápnak????? Segítsetek lécci, mert már egy napja ezzel szróakozok!!!! Ja, amikor egyszer sikerült felrakni, akkor megh az eszközkezelő 2 procit érzékelt. Szóval televagyok gondokkal plííííííííííz!!!!!! -
djyuri
őstag
Lehet hogy pihenni akart a géped egy kicsit,mielött beteszed az új procit?
ÁÁÁHH
Szerintem igaz az,hogy a gépnek van egy egyfajta elektronikus lelke:
Úgyebár a könyv is ott nyílik ki,ahol a legtöbbet olvassák.
A gépé is ott fixálódik be,ahol a legtöbbet volt használva egyhúzamban. Ezt az IRQ-k-ra értem.
Szerintem ennek köze lehet a dologhoz.
Nekem voltak olyan probléméim a gépemmel,hogyha elvittem valakihez vagy csak arrébb raktam,akkor sokat szívtam,mire normálisan elindúlt.
Mostanában nincs ez,mert ne viszem sehova,mert kevés ember van aki leviszi a lépcsömön a 46 kilós házamat. Valszeg nálad is hasoló gondja volt.
Amúgy szoktad vinni lanparty-ra,mert ha igen,akkor metom,hogy mi a baja -
uzsz
senior tag
Whejj megoldódott a dolog csak nem tudom, hogy mi is volt a kaki. Kicseréltem a procit, az újat bele a lapba, ugyanaz a jelenség. Bakker tuti, hogy más a baj. Átnézem összes kártyát, ramokat, kábeleket jumperokat, minden ok. Kínlódfok vele, mondom még1szer resestelem a Cmost bár úgy sincs értelme. Cmos reset, aztán restart és láss csodát működik. Na most akkor mi van? A másik procinál 3szr reseteltem a cmost, ennél 2szer. Most akkor az segített v nem, v 1általán mi a baj? Én már nem tzudom mi lehet. A lényeg hogy működik.
A frontsidebus-t 166-ról 181-ig tudtam tornászni, 182nél már nem boot-olok. A proc így 40fok, terhelve max48. Van valami trükk mondjuk a 200-as fsb-re?
THX mindenkinek aki segített és veszólt a topicba. 1000köszönet! -
uzsz
senior tag
Whejj megoldódott a dolog csak nem tudom, hogy mi is volt a kaki. Kicseréltem a procit, az újat bele a lapba, ugyanaz a jelenség. Bakker tuti, hogy más a baj. Átnézem összes kártyát, ramokat, kábeleket jumperokat, minden ok. Kínlódfok vele, mondom még1szer resestelem a Cmost bár úgy sincs értelme. Cmos reset, aztán restart és láss csodát működik. Na most akkor mi van? A másik procinál 3szr reseteltem a cmost, ennél 2szer. Most akkor az segített v nem, v 1általán mi a baj? Én már nem tzudom mi lehet. A lényeg hogy működik.
A frontsidebus-t 166-ról 181-ig tudtam tornászni, 182nél már nem boot-olok. A proc így 40fok, terhelve max48. Van valami trükk mondjuk a 200-as fsb-re?
THX mindenkinek aki segített és veszólt a topicba. 1000köszönet! -
Plebi
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: márpedig az, hogy nekem van egy 2400+-os xp-m még a 266-os fsb-s változatból. Nekem a tesztprogramok azt írják ki hogy nem támogat sse-t ami elég furcsa számomra. A 3dmark 05 sem fut el mert már az installnál kiírja hogy nem támogat sse-t és hogy lépjek ki. Több játék sem indul el különböző hibaűzenetek miatt, pl Richard Burns Rally sem pedig fennt van az sse patch. Kérlek írjatok hogy lehetséges-e ez, mert már a duron is támogatott sse-t. Most proci vagy alaplapcsere.
Konfig: ECS K7S5A; Connect3d ati 9600xt; 512 mb ram; lg dvd író; 300w-os kodegen ház; némi optikai tuning 40 gigás maxtor vinyó -
djyuri
őstag
az az igazság,hogy én sem tudom.
És szerintem nem proci hiba,mert a sípolásokért is a proci a felelös.
Én ezt már bíztosan tudom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nekem nem támogatja az új 2.8-as prescottot a gépem és még csak nem is sípol,amikor beleteszem.
Viszont kiprószáltam és mind a kettö mükszik.
tehát utánna járkáltam.
És ez így van.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
Na most már ok,de vigyázz,mert ketté szedtem.
Ezt elöször tedd be egy jegyzettömbbe,azt ott vedd ki a szöközt!!!! -
djyuri
őstag
http://www.atacom.com/program/print_html_new.cgi?cart_id=3234863_62_77_241_76&FCODE=ABIT_MB3F_MB3S_MB42_MB47_MB7
7_MBXE_MBA7_MBA8_MBA9_MBK7_MBP5_MBAC&Item_code=MBA7_ABIT_
NF_7T&USER_ID=www
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
az oké,hogy nincs itt,de akkor sem tudom beilleszteni.
Vagyis betudo,de mire itt megjelenik,addigra a fele eltqnik?????????????? -
l@czko
aktív tag
Szerintem már nincs itt uzsz .
-
djyuri
őstag
nem engedi a hosszú címeket
pill
[Szerkesztve] -
l@czko
aktív tag
Az új hozzászólás alsó részén megtallálod a helyes formátumot!
[Szerkesztve] -
l@czko
aktív tag
Az NF7 könyvében sem szerepel 2 hosszú beep!
BIOS Beep Codes
Beep Codes for ABIT AWARD BIOS Motherboards
1. No beep at all - this means your motherboard is dead, either due to a defective or underpowered power supply, poorly seated CPU or RAM, or a dead-on-arrival board
2. One beep - board is working fine
3. One long beep then machine shuts down - faulty, improperly installed or missing CPU
4. 1 short(Beep) System booting is normally
5. 2 short(Beep) CMOS setting error
6. 1 long - 1 short(Beep) DRAM ERROR
7. 1 long - 2 short(Beep) Display card or monitor connected error
8. 1 long - 3 short(Beep) Keyboard Error
9. 1 long - 9 short(Beep) ROM Error
10. Long(Beep) continuous DRAM isn't inserted correctly
11. Short(Beep) continuous POWER supply has a problem
12. A two-tone siren, generally caused by overheating or out of specification voltages -
djyuri
őstag
Hogy kell belinkelni?
-
djyuri
őstag
De csak emellé van írva a V2.0
-
djyuri
őstag
http://www.atacom.com/program/print_html_new.cgi?cart_id=3234863_62_77_241_76&FCODE=ABIT_MB3F_MB3S_MB42_MB47_MB77_MBXE_MBA7_MBA8_MBA9_MBK7_MBP5_MBAC&Item_code=MBA7_ABIT_NF_7T&USER_ID=www
-
l@czko
aktív tag
Igaz,ez award bios-ra vonatkozik elvileg.
-
djyuri
őstag
http://www.atacom.com/program/print_html_new.cgi?cart_id=3234863_62_77_241_76&FCODE=ABIT_MB3F_MB3S_MB42_MB47_MB77_MBXE_MBA7_MBA8_MBA9_MBK7_MBP5_MBAC&Item_code=MBA7_ABIT_NF_7T&USER_ID=www
-
djyuri
őstag
Akkor neked s-es van
pill -
l@czko
aktív tag
2 hosszú beep-re nem találok hibát egyszerűen!
Biztos,hogy az a kettő az hosszú?
1 rövid hangjelzés. Minden rendben.
2 rövid hangjelzés. Jelentéktelen problémák adódtak. A BIOS felkínálja a CMOS Setup indítását, mely során kiigazíthatjuk az eltárolt hibás beállításokat. Ellenőrizze az adattároló és az alaplap közötti szalagkábel megfelelő csatlakozásait!
3 hosszú. A billentyűzet hibája. Indítsa újra a számítógépet!
1 hosszú+1 rövid. Probléma van a RAM-mal.
1 hosszú+2 rövid. Probléma van a videokártyával. Ez a leggyakrabban előforduló hiba. Ebben az esetben ajánlatos kivenni a videokártyát a csatlakozójából, majd pedig visszahelyezni. Ellenőrizzük a monitor csatlakoztatását.
1 hosszú+3 rövid. Hiba történt a billentyűzet inicializálása során. Ellenőrizzük a megfelelő csatlakoztatást.
1 hosszú+9 rövid. Problémák adódtak a ROM-memóriából történő adatok olvasása során. Indítsa újra a számítógépet!
Ismétlődő hosszú hangjelzések. A RAM-memória nem megfelelően lett csatlakoztatva az alaplaphoz.
Ismétlődő rövid hangjelzések. Problémák adódtak a tápegységgel. Tisztítsuk meg azt a portól.
[Szerkesztve] -
uzsz
senior tag
Már csak 10percem van. Na nem baj, majd még vmikor a héten benézek a topic-ra. Kíváncs vagyok a véleményekre és megírom, hogy a második procival mik a tapasztalataim.
-
djyuri
őstag
keresem
-
djyuri
őstag
pontosan melyik típus?
s
s3
m
natur -
uzsz
senior tag
Biztos hogy a proci a szar, v én csesztem szét valamit?
-
uzsz
senior tag
Naszóval frissen szerzett sempron 2500+-t behelyeztem elvileg kifogástalan Abit NF7-es alaplapomba, amin mellesleg a legutolsó bios figyel fent, tehát ismernie kell. Bekapcs, 2db hosszú sípolás aztán restart utánna 2hosszúsíp megint restartol. Ezt eljátszotta 3szor, gép kikapcs, minden a helyén semmit nem rántottam ki, elvileg zséér. ekapcs, aztán ugyanezt csinálja. Elvileg ma cserélem a procit, de a kérdésem a következő: Biztos hogy ez a proci hibálya? Mi lehet a gond? Nehogy a csere procival is ezt játsza.
Sürgős lenne a dolog, mert netkávézóbol nyomom és hát sokbakerül itt űcsörögni. Előre ias köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Sorozatok
- Goddess of Victory:Nikke
- Hálózati / IP kamera
- Apple MacBook
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest