- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Relatíve kompakt, "platinás" tápszörnyekkel gyarapodott az ASUS kínálata
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balint133
aktív tag
válasz
hummerdikk #737 üzenetére
Én azt nem vágom, h. minek akarsz egy 10.000W-osat??? Én a 200W-os Lg Hifimet alig bnitom kihasználni, a legtöbb kakaó 20 as szint vlt, a 31-ből!!!! Saját Diszkót akarsz nyitni, v. mi??
Max felveszel 2 milkót anyádék, v. ha van sajátod akkor a sajátodra, és bedobod jelzálogba, aztán még az unokáid id fogják fizetni a hitelt!!Kb.:2090-ben!!
De honnan fogsz rá lóvét szervantani??
-
Balint133
aktív tag
válasz
hummerdikk #737 üzenetére
Várjál csak a végfok 500e,+ még a trafó amit meg kell hozzá tekertetni?? az meg a másik nem tom mennyi pénz!!
Sorry h. nem voltam, nyaraltam! -
Balint133
aktív tag
Hy, nézd meg itt, itt hátha árulnak: Bővebben: link De asszem itt csak cerkából van olyan amit te akarsz, de nézd meg, hátha van pentiumba is!
-
Balint133
aktív tag
Lehetségese, h. a gombelem, nekem is zsír ujj alaplap(mi tagadás jó szar a lap de ez most más tészta!!) és ha nincs beapcsolva a gép, 1-2,5 napig, a biosz visszaállítja magát alapra!! Minden kábelt jól bedugtál, v. ha nem húztad ki, akkor nem ''lazultak'' ki???? 4 tűs csati, 20(24)tűs alaplapi csati, ezeket nézd meg!!!!
BIOS-t nézd meg, és állítsd vissza, ahogy már írrták itt előtem! -
Balint133
aktív tag
Oksa, majd ma hozza apum a videót, meg ma kapok egy kis pénzt anyumtól, aztán még veszek ami kell, tényleg vettem egy földelt kébel, az van ráírva, h. 16A-t tud, szerintem elég lessz ennek a kettőnek, de a ventikhez veszek rá mégegyet, nehogy szééné legyen a kébel!! Azért vettem ezt, mert vastagabb nem volt most!!
-
Balint133
aktív tag
Ok, megpróbálom most, ezzel a módszerrel, h.: mikrofon-Fet előer- TDA1524!!!!
Csak az a gond, h. forrasztgatni kell!!!!! De sebaj!! Szombaton fater behozza, a rossz videót, meg fúrot+ fúróizéket!!aztán ''kipucolom'' a videót, aztán beleépítem a cuccosokat, az a jó, h. az elején ilyen műanyag izé van, azt meg fúróval is könnyedén lehet faricskálni, majd mellélelek képeket(Ha nem problem)!!
-
Balint133
aktív tag
válasz
hummerdikk #677 üzenetére
Ja szal neked egy 2*4000W-os végfok kell??
-
-
Balint133
aktív tag
Ja értem!!(zene)
A trafó miatt mostmár nem aggódok!!
Ja amúgy én is erre gondoltam, Bazinagy pufferkondik, azt jóvan, de mondjuk ez a 2 db 10000uF, ez elég lessz az stk ra, majd a hídban lévő Tda-ra veszek vmi bazinagy 20000uF-ot, persze a két táphoz kell vmi relékapcsolás, v. mittomén mi, de majd megoldom vhogy!!
Megpatkolt biztosíték, bazi nagy ventik, akkor melegedhetett a cuccos rendesen!! Nem?? -
Balint133
aktív tag
válasz
hummerdikk #668 üzenetére
Mért lene baj, ezért írjuk ide a totyikba, h. nyugodtan aki jobbat tud, akkor írjon ide!!
2x4000W hmm ezen még gondolkodok, meg utánaolvasok!! -
Balint133
aktív tag
Aha értem, és most ez kevés, vagy sok? És ez most jó, v. nem? Most ne értcs félre, nem azért kérdem, nem akarok én diszkóerősítőt építeni, de legalább 2 végfok el tudjon róla menni!!!
Amúgy nem rapp zene lessz, hanem inkább ilyen pop, punk, meg diszkó, de nem az a monotol lósz@r, hanem az inkább ilyen lightos, amiben vannak szövegek...stb(mix!!)
A srácc azt mondta, h. olyan 20A kürül mozog!!
Itt én is utánaszámoltam, I=P/U képlettel, és nekem is 14A jött ki 2*36V-on, és egyszer 7A/1*72V-on!! Szerintem elég lessz, mennyit is vesz fel egy végfok max kivezérlésen??
Terror zene?? Az mi?
[Szerkesztve] -
Balint133
aktív tag
Kössz ez bíztatóan hangzott!! Szerintem simán több mint 10 amper, mert akkor az a kismegszakítós leütés sem lenne!! Amúgy mennyi lenne lenne az ideális A-szám egy ilyen trafótól???
De én azért vettem ilyen trafót, mert azért nem akarok, minden egyes végfoképítésnél új trafót venni!!! csak berakom az új végfokot, egy kis feszkó változtzatás, és kész is!! Na jó, talán még több mindent..stb!! De azért éted!!
De szerinted mennyi A-t bír ez a trafó??
A hlyék, már megint kötöszködnek!!!(Codegen Táp topik)
-
Balint133
aktív tag
-
Balint133
aktív tag
Na megint it vok, volt egy kis külcsi dolgom, netezek meg minden, egyszer csak kilövi magát a gép, mármint nem kapcsolja ki magát, hanem világít a power gomb, meg minden, de nem bírtam resetelni...stb semmit!! Na mindegy, akkor a net is szarakszott, most bírtam csak megcsinálni, meg voltam zenesuleszba vizsgázni...stb!!!!
Na szal, arra a hűtésra, szervancs vmi olyan folyadékot, ami könnyen párolog, könnyen párolgás=hőelvonással!! Mondjuk alkohol, vagy benzin, csak ezeket zárt térbe, mert egy csöppecskét bdösek, csak azt nem tom, h. a benzint, v. az alkoholt le e lehet csapatni!!Ha nem, v. csak nagyon nehezen, akkor vegyétek úgy, mintha nem is írtam volna!!
-
Balint133
aktív tag
Na hy itt vok!! Nem mentem sa suleszba, amúgy tényleg csak délután vok itt!!
Na szal az 5V-ra, a +/- 10%-on belül van, tehát no para, ha 5,5V felett lenne, akkor az már gázos!!(Pl.: nekem a +5V om a 4,8 at sem éri el(4,76V) ami még jócskán benne van a -10%ban, igaz gyengus a táp, szal a szélén táncikálok én is, mert ha az fsb-t eggyel feljebb nyomom, akkor Far Cry ban öcsém elkezd dühöngeni, amikor befagyizik a gép!!
Ja és a 12V om az meg 12,75V, ami még benne van a +/-10%ban!! -
Balint133
aktív tag
Rakjál rá Winfost!!!!! Nekem is bivalyul melegszik(Asrock lap) mikor nincs rajta a winfos, vmennyire stabilizálja az xp, ha akkor is ilyen meleg, akkor a szokásos, borda meleg e, hirtelen kikapcsolod a gépet, és ha hirtelen felforrósodik a borda, akkor jól érintkezik, de ha nem, akkor ott érintkezési problémák vannak!!!!
Szólj majd, ha sikerült vmit csinálni vele!! -
Balint133
aktív tag
Huhh, kösszencs, akkor legalább nyugodtan mek el kirándulásra, kb egy óra, aztán már a kis piroson leszek!!
Ja az lehet, mert a bazinagy 10000uFos kondik felpufferelték a kakaót, és nem volt, mi elhasználja?? És akkor valszeg ezért!!
Megvettem a Tda15224-et(lehet g. már írtam)
-
Balint133
aktív tag
válasz
Balint133 #627 üzenetére
Na megvettem azt a tda 1524-et!!
Egy kérdés, rákötötem a tranyót a tápra, bedugom a konektorba, meg minden, világít a két led...stb, kihúzom, egy pillanatra, visszadugom, leb@ssz@ a biztosítékot, mondom a picsába, nehogy itt tönkre b***sam a trafót, időnek előtte, felkapcsolom a biztosítékot, bedugom leveri, megint felkapcsolom, bekapcsol!! kezdek megörülni, megy meg minden, megint kihúzom a egy pillanatra, visszanyomom, megint lecsapja, mondom a fenébe, ez szented mitől lehet??
De ugye nem ment tönkre a trafóm??Mert akkor én felakasztom magam vazeg!!
-
Balint133
aktív tag
Ok!! Mailt megkaptam!! Na én is így vok, néha többet kérek!!
Akkor szented kóser a tranyó?? ja ok, akkor arra a mailre küldök, csak a fényképező, így is a legkisebb felbontáson van, amikor ezeket a képeket csinálom, ennél kisebbre nem is lehet állítani, max a minőséget, csak akkor szemcsés állítólag!!
Milyen előfokot mondtál?? Tda 1524 -
Balint133
aktív tag
Összefuthatni összefuthatnánk, csak tutka, h. nem leszek készen az erősítővel, a kirándulásig, megbeszéltem anyummal, h. inkább, most nem kapkodom el a dolgot, (igaz, ki fognak nyírni osztálytársaim) mert nehogy az legyen, h. kb éjjel 2 körül megadja magát a rendszer, rossz hűtési problémák miatt, v. megcsapjon vkit az áram, aztán nagyobb lessz a kár, mint a haszon, szal inkább megcsinálom, lassan de biztosan, de a tekercseket elhozhatod!!
Megjött a trafó!! Nagyon pöpec, olyan rohadt nehét vazeg!! van róla kép, küldök, ha nem baj! 500W/2*36V!!
A haverod, anyhén lusta, nekem is van ilyen oszttársam(lány, az talán még rosszabb) neki mindent szabad, nekem semmit alapon, szal hasonló a helyzet!!
De azért a tekercseket hozd át!!
Ja és még egy, ha jössz, akkor anyám azt tudja, h. a trafó, az csak 5,5k volt, már ezért is meg kellett fűznöm, szal a többit a dugipénzemből pótoltam ki!!Szal érted mire gondolok, nem akarom, h. haragudjon rám, majd írd meg, h. mikor jössz, és estefele nem??
Ja hallottam egy nyákkészítési módszerről, ilyen vasalós, tojáspapírra rányomtatod lézerrel a tükörképét, rárakod a megtisztított nyákra, rávasalod, lehúzod a papírt, és bedobod a vaskloridba!!Pöpec nem, csak az a kár, és ezért is nem tok elkészülni, h. nem tudtam ilyen papírt venni, és nem tudtam elkészíteni a nyákot!!
-
Balint133
aktív tag
Hát igen, na ez az ez a rohadt anyagi világ! Nincs lóvém, hajszálra kijövök, ha...kijövök!!Majd megpróbálom úgy, ahogy apum mondta, a jó öreg celuxxal!! Fogom a tapétavágót, kivágom, lemarom osztan annyi!!
Amúgy ha meg bírnám csinálni ezt a rohadt nyákot, akkor már a kifúrással nem lenne gond, mert azt kifúrom pillanatok alatt, beforrasztom, aztán kész is!! Na mindegy, majd csak lessz vhogy!! max veszek egy tda7294-et, abból, ha több feszkót nyomok rá, akkor abból is kijön a 100W, akár 8Ohm en is(legalábbis az volt az ic nek az adatlapján, rádobok két hangfalat, aztán ugyanott vok, mint az stk val, csak ez mono!! Aztán kirándullás után meg majdmegcsinálom az stk-t!!
Különben örülö, h. ilyen nagy tranyót vettem, mert ha esetleg mondjuk eladnám ezt az erőlködőt, akkor legalább nem kell itt ilyen kis genya tranyókkal szívóznom, hanem itt van egy 500W/2*36V-os tranyóm!! -
Balint133
aktív tag
Nem így se jó, ha mozgatom a folyadékba, habár jobb, mert csak az íveknél mar bele, meg ahol nem írtam át vagy5 ször, meg leragasztottam egy darabot celluxxal, oda bele sem mart, most majd apum hoz tapétavágót, aztán megcsinálom vhogy, ha meg nem akkor szarok bele, megcsináltatom vkivel vmi nyákkászítővel!! Az meg megcsinálja nekem, nem tom mennyiért, dehát a szart érdekli már!!
A táptesztelésre casak annyit, ha olyan a boltos, a tesztelés annyiból fog állni, h. Rárakja a polcra, és egy hét múlva visszaadja, persze ha olyan a boltos! -
Balint133
aktív tag
Nem marta le teljesen, csak belemar!! szal érted, van a nyák, és vannak benne ''lyukak''! Mindegy, megpróbálom úgy, h. ecsetet nem használok, mert lehet h. az ecsettel ''gyengítettem'' meg a rajzot!!
A tápodat őszintén sajnálom, ott vmi nagyon kiment, ha ennyi a feszkó esés, meg akkor, áramerősség, az egyenlő lehet a nullával!! -
Balint133
aktív tag
Na csináltam panelt, de nem lett jó, mert belemart, a rohadék, nem tom miért, csináltam mégegyet, az is olyan sz@r lett!! de h. miért azt nem tom, DE lehet h. ha megfuttatnám cinnel, akkor jó lenne, de műáár qrvára idegesít!!
akkor hétfőn veszek 30db diódát!! Ok, nekem 8, legyen meg a tekercs, aztán nekem mindegy h. hogyan, meg nem baj ha ronda, csak 2uH-s legyen! -
Balint133
aktív tag
Ok, új oldatot veszek (800Ft, 0.5L) Tehát öntsek ki egy kis vaskloridot, és egy ecsettel ''törölgessem''?? Ok, szabadtérben csinálom, mert anyám kinyír, ha összecseszek vmit!
Szal a hétvégén megcsinálom apumnál! És akkor egyúttal csinálok a diódáknak is egy nyákot, castag leghyen a vonalvezetés, nem fog melegedni??
-
Balint133
aktív tag
Aha értem, a lapra, ez van ráírva, kb. ''...a panelon lehetőség van +/-24V levételére, IC1, IC2-vel +/-15V levételére, kisebb Ut, vagy nagyobb áramigény esetén, az ellenálások értékét csökkenteni kell, R3, és R4 teljesítményét esetleg meg kell növelni!...'' na kb ez volt benne! Zénerdióda, hmm ez nem rossz ötlet, de qrva drága, most kiszámoltam:
A diódákból, egyenként(polaritásonként) 14 dióda kéne, sorosan, kb számoljunk 15 diódával, ezt beszorzom 2vel, és ezt a harmincat, beszorzom 100al, és kijön, h. kb 3k-ból megvan, de mlyen diódát vek, mondj vmit please!! azt se tom, h. mennyi egy dióda!! Ezeknek csinálok egy nyákot, és sorosan bekötöm a 15*2 db-ot(a két polús miatt)
Ok, a tekercseket olyanra csináld amilyenre kell! Azt gondolom tod, h. 2uH-ra kell! Nem? -
Balint133
aktív tag
Ellenálás: Azt írta ezen a papíron h. a kimenő feszkót lehet ''limitálni'' az ellenállások cserájável, mindegy, mindenesetre megkérdem a csávót az elektroboltban, aztzán veszek két db-ot!! A max csúcsfesz, az +/-40V
Szal ''csak'' cirka 10 V, de vhogy megcsinálom, h. csak 40V ot kapjon!!
Nyákkészítést azt megcsinálom jövő hét hétfőn, kb félórát kell beáztatni a vaskloridba nem??Tehát follyassam meg cinnel?? Ok!
Hát monitoron nem tom mennyire méretarányos, de egy kb.:4,5*
8,5Cm es nyákot, vhogyan ebbe kéne -2belepréselni a tekercseket, amúgy ha már meglenne a nyák, akkor 1óra alatt kész lennék, mert ellenálásokat, meg kondikat már megvettem!! Max azt csinálom, h. nem ''vonalat'' rajzolok, hanem egy kockát, és azt ott fúrom ki ahol nekem kell, mert elnéztem elég sok hely van még ott!!
Ja azt gondolom tudtad, h. a tekercsnek 4 lába van nem?
[Szerkesztve] -
Balint133
aktív tag
Ok, tranyó, csak ma nagyon fáradt vok(nem trom miért, talán mert meg vok fázva
)mltkor a kondit kevertem az ellenálással
kiszámoltam, pont 2*100W jön ki, ami kb 2szerese amit az stk tud, szal több mint ami kell! Azt tom, h. vissza kell osztani 1.41 el, de egy másik végfoknak, lehet h. több kell, ezért kértem 2*36V-ot!! Meg a végfoktápon, van egy ellenálás, amit ha lecserélek, nagyobra, akkkor pont annyit fog kapni amennyi kell neki, ténleg h. is kell kiszámolni, h. hány Ohm es elllenállás kell?
Jövőhéten megcsinálom a nyákot, huhh, h. hány miliméter, azt nem tom!! de asszem a hobbyelektronikás képen méretarányos asszem!! szentem, így szemre 1, max 1,5cm, de lemérem vonalzóval!!
Elég méretarányosnak tűnik, mert az ic 15 lába, a papíron, pont megegyezik a mérettel!!Be kell h. valljam, egy picit félek a nyák elkészítésétől, csak annyi, h. megrajzolom, és belerakom a vaskloridba??
Ok, tehát nem zavarja, akkor jó, remélem, h. védve lessz, 10.000uF os kondikkal, ténleg, most szentem drágák a kondik, 1800at fizettem a kettőért! -
Balint133
aktív tag
Átmentem a vizsgán juppíííí
Na megrendeltem a tranyót, 500W/2*36V, szentem ez elég lessz, az 500W, amúgy ez az 500Wazt jelenti, h annyi hangfalat tok rákötni, ami 500W nak felel meg?? És ha többet nyomok rá, akkor nem bírja, vagy mi? -
Balint133
aktív tag
Most fogok lemenni megrendelni a tranyót, azt mondja a csávó, h. kb.16k, 500W, és olyan feszkóra tekerik, amilyen kell, én speckó 2*36V ra gondoltam, és a tápra veszek egy nagyobb ellenálást, és akor a végfok a megfelelő feszkót foglya kapni!! Azért megkérdem, h. mégis mennyi, és ha több mint 18k, akkor maradok a 31V nál, mert most pont úgy számoltam, h. éppenhogy csak kijövök a pénzből!
Vettem egy diódahidat, 150V 10A, csak máshogyan voltak a lábai, és ilyen bazivastag kébbellel húztam rá a nyákra, ez szented nem baj neki?? Meg átfolyattam cinnel,
És az is lehet, h. most kifogyok a pénzből, akkkor csak az stk lessz meg kompletten, meg jövőhéten veszek nyákkészítéshez nyákot, vaskloridot, meg szented meg lehet rajzolni sima alkoholos filccel??
9-12V os tekercs, az másik ''trafóba lessz benne, van egy db 9Vos 350mA es kis vmi, kínai nintendóból szedtem, meg van még, pontosabban nagymamáméknál egy 12V 1A asszem, és szented ezek a tranyók nem fogják zavarni a jeleket?? Max leárnyékolom ezeket a kis tranyókat!! Na mek megrendelni! -
Balint133
aktív tag
Látszott is, h. fáradt voltál, 5-600ezer Ft két db kondinak, egy csöppet sok lett volna!!
Ok, a tápot, átfolyatom cínnel, a biztonság kedvéért!! tehát, hazamek, veszek egy 150V os 10A-es diódahidat, az elég lessz?? Plussz két db 10.000uFos kondit, meg vmilyen tápot, De milyet?Mondjuk egy 500W, ami 2*36V ot tud??? szented egy ilyen táp mennyibe kerülne?? 10-15 ezer?? mert most van 15k om, és abból veszek egy tranyót, de azért nem akarom mindet elkölteni!!!!
A tekercseket kössz, h. megcsinálod, majd akkor megbeszélünk egy időpontot 27-e előtt, amikor neked jó, és akkor áthozod a tekercseket!! OK? Meg megnétzed a kész erölködőt, és változtatok(tunk) rajta, ami nem klappol benne jól!!
2*annyit eszik üresjáratba, az engem hol érdekel?Nem mi fizetjük az áramszámlát, hanem a szálláshely!!
Meg ezt nem fogom gyakran használni, csak elhurcolgatom osztálybulikra, ott meg a sulesz fizeti!!
-
Balint133
aktív tag
Na szal én az stk-n kívül, még egy mono v.égfokra gondoltam, és ezt egy bika trafóval szeretném megoldani!! szented mekkora trafó kéne? Hány W-os, és elég ami pl. 2*18Vot tud leadni, vagy kellene az a 2*36V??
Diódahíd:abból hány A-eset, és hány V-osat? Ami kb elég lenne?
két db 10.000uF os kondit veszek, mert ez a 4700uF-os szentem gyengus lessz! de lehet h. csak egyet veszek, ha te mondod, akkor biztos elég a 14700uF!
''A tápegységet meg felesleges szétbarmolni,mert a vezekélelése nem fogja elbírni...Csak akkor ha az egész fóliarész átfolyatod cinnel,hogy megvastagítsad...''
Ezt mire írtad??mert a mono végfoknak, csinálok még egy db tápot!
Amúgy ez a diódahíd 400V, és 4A, és így jön ki a 100W!! akkor mondjuk nekem pl. egy 800V/4A elég az stk-ra??(ez 200W kereken) ez mondjuk elég lenne(már ha lehet kapni ilyen diódahidat)
Tekercsek:Az jó lenne ha megcsinálnád! Nem nagy gáz?
Na szal ha megírnád, h. milyen legye a trafó, hogy bírja az stk-t, meg még vmit, akkor holnap meg is venném!! -
Balint133
aktív tag
Hy, veszek kedden 2 db 10.000uF, v. legyen inkább 15.000uF???
Ja, és a 200-250W, az nem lenne elég, ha lecserélném a diódahidat?? És ha elég, akkor írnál nekem egy kafa strapabíró diódahídnak a típusszámát??
Vagy, a diódahíd csere nem segíthet??
Ja és kedden veszek tranyót, de milyet, annak leírnád az adatait, h. az stk-n kívül, még legalább egy db 100-250W-os végfokot rá tudjak ''cuppantani'', mármint a tranyóra, ennek csinálok egy új tápot!!
Szal, ha tudnál segíteni, ja és majd elfelejtettem, az stk-ra a tekercsek, azt h. a rákba csináljam meg???? mire tekerjem rá, hány menet??
Szal ha segítenél, megköszönném!! -
Balint133
aktív tag
Ok, szal karcsú, ezen én is gondolkodtam, estefelé, csak aztán, ténleg rájöttem, h. ez a 100W ténleg kevés lessz, instabil, az meg hogyan?? Hogy lehet egy végfok instabil?? Nert egy sámítógép az igen, de egy végfok, szal elmagyaráznád kérlek!
Még ma utánajárkálok végfoktápoknak, hány W*-osat vegyek, 200-250W-os elég lessz, csak találjak ilyet!! -
Balint133
aktív tag
Karcsú, ez mit takar
, az előfok, egy egységcsomagban volt!! Ja és ez az Stk-ra lessz rákötve
! meg majd kell még egyet vennem, ha még egy erősítőt akaro csinálni, szentem jövő héten megveszem a tranyót, 10kért! Csak azt nem tom, h. az stk-ra hogy a fenébe csináljam meg a nyákot, és a tekercseket!! Ja és jövő héten megbeszélhetünk egy időpontot, hétközbe, sajna, mert hétvégén megyünk a kirándulásra, és addig kész akarok vele lenni!!! Szal jövő héten vmikor este felé, amikor anyum is itthon lessz, ami kb 18H!!!!
-
Balint133
aktív tag
Hell Djyuri, vettem ma egy végfoktápot a végfokhoz, itt egy, két kép róla!!
Ja és vettem egy előerősítőt is!!
Na remélemnem csesztem el semmit!
[Szerkesztve] -
Balint133
aktív tag
válasz
hummerdikk #551 üzenetére
Milyen beállításokat, a tévén????
-
Balint133
aktív tag
válasz
hummerdikk #546 üzenetére
Ja, és 10-20m összesen!! szal a videojel, + a két hangcsatorna, kétszer 5 métert vettem két eresből, a videójelnek a kébelének az egyik felét el''téptem'' és kaptam egy egyereset!!
Jajj azt majd elfelejttettem: Djyuri: Az h. 5 méter kábel, megforrasztom, meg minden, aztán áthúzom a másik szobába, hát nem fekete fehár a kép, azt hittem meghalok! Azt hittem nem bírja a vidkari, aztán átvittem a másik tévére, úgyanígy ezzel az 5 méteres kábellel, és ott meg nem színes, szented ez mitől lehet?? -
Balint133
aktív tag
Na végül is megvettem a pioonert!!! Szentetek jó választás volt? Még nem írtam vele, meg meg sem néztem, most fogom újranyomni a winfost, Kajakra összeomlott, rohadék vírusok, két antivírus progin is átjönnek, na mindegy, amíg telepít megcsinálom a kábelezést, a tévé és a számítógép között!
-
Balint133
aktív tag
válasz
mr_ricsi #524 üzenetére
Ok, és milyet vegyek a helyébe??? Milyen márka,... stb.!! Mert valszeg le lessz cserélve!! Mert ha nincs bekapcsolva kb. egy napig akkor leszívja az elemet!!!
Nem is tudtam h. már nem Akusakat raknak bele!! Ja és szentetek milyen írót vegyek, mert azt hallottam, h. a piooner a legjobb! állítólag!
-
Balint133
aktív tag
Huhh haver, vazzeg, kifolyt a szemem(Suliba punnyadok, sz@rok a monitorok, a 65Hz-t nem bírja egyik sem!) Már várom, h. hazaérjek, megveszem a dvd perkelőmet!!!! Csak bírja az a tökömgyöngye tápom!
Meg kell venne v. 20 M kábelt!! H. tudjam nézni, a másik szobába lévő tévén(abba a szobába is van, ahol a gép, cvsak ott anyám van) a dvd filmeket számcsigépről!!! már kajakra megtervezetem, h. hogyan fogom csinálni!! Áthúzom a hangkártyárol, meg a vidkariról a jelet!!!!
Majd este megírom, h. hogyan sikeredett!!!
-
-
Balint133
aktív tag
Na szal, nem fog besz@rni a procod, a prescott az ilyen, vagy szerzel vízhűtést, v. így marad!!! Rövidtávon maradhat, de hosszú távon, akkor hamarosan kezdhetsz gyűjcsizni Új procra,!!! ja és majd elfelejtettem milyen lapod van?????
Mert egyes lapok alul, vagy túlmérnek!!!! Szal milyen a lapod??
-
Balint133
aktív tag
-
Balint133
aktív tag
válasz
mr_ricsi #480 üzenetére
Engem egy feltöltött kondi csapott meg a vmelyik nap, elromlott tévéből cíneztem ki, de előtte tesóim rádugták a 220 ra, és nyomkodták a bekapcs gombot, mert azt hitték, h. megjavítottam, na szal szétszedem, hozzáérek, vmi 400MV volt rááírva, de akkorát ütött, hogy a bal karom vagy fél órára lezsibbadt, még most is fáj ha belegondolok, aztán miután kezdett múlni a zsibbadás, fogtam, aztán azt mondtam magamba, h. nem szórakozok tovább, azt levittem a kukába
-
Balint133
aktív tag
Engem még csak egy olyan 5-6-szor ütött meg az áram, ez amit előző hsz emben írtam, meg a kábeltévé, is megütött rendesen!! Pont egy sarokban van az elosztó, és elcsesztem, mert először kellett volna a tv-ket rádugni, és csak aztán a bemenő jelet, na mindegy én fordítva csináltam, vagy 5-ször megb*****t, és az a sarok, úgy bevágtam a könyökökömet!
Téged tom h. sokszor ütött már meg, meg repkedtél mint supermen, olvastam már egy pár fórumba, ja és az a porszívos dolog mikor volt?? Amúgy meg őszintén sajnálom!
[Szerkesztve] -
Balint133
aktív tag
válasz
mr_ricsi #458 üzenetére
Na szal Tehát 50-70V-tól is meghalhatok?
Ezt nem is tudtam, na miindegy most már egy életre megjegyeztem! De földelt dugó nélkül be sem dugom! Lehet h. amatőr vok, de nem hülye(Mediamarkt)
Szal a vizsgakérdésre válaszolnék:
Szerintem a vasmag, és a tekercselés, a vasmagon kell lenni egy pontnak, amire rá lehet kötni, a földelés vezetékét, a tekercseken kell lenni szigetelésnek! Szerintem ezek, más nem naon lehet, ha nem jó akkor passz!! -
Balint133
aktív tag
válasz
mr_ricsi #451 üzenetére
Na szal:
''Az, hogy most jó minden, nem jelenti, hogy később is az lesz.''
Ennyi erővel a gyárit se kéne megvenni, mert arra is mondhatom ezt!
''Ha jól emlékszem, 13-14 évesnek írtad magad. Ebben a korban egy osztálykirándulás már igencsak el tud fajulni, a colától a spermáig (bocs, a ''v'' később van az ABC-ben), szóval: [v]örösborig sok minden belefolyhat abba az erősítőbe.''
Nem ismered az osztályunkat, van egy két gyerek akiből kitelne, de azokat nem engedte osztfő h. jöjjenek!! Hál istennek -
Balint133
aktív tag
Nekem van vipmailos tárhelyem!!!
múltkor arra küldtél vissza! ugyan az a címe mint a freemailosnak, csak @vipmail van utána!!!
Szentem jónak tűnik a rajza, ugye szented is ott van az a kétt tekercs elhelyezve, ahol a másik rajzon a C betűk voltak?
És azt is tudom hogy a tekercs jele L
Ezt most nem tom mért írtam! -
Balint133
aktív tag
válasz
mr_ricsi #436 üzenetére
Nem csak kell rá ''vhova'' két db tekercs, és ezért kérdeztem meg, mert C-számból is kettő van!!! Mert ez a Hobby elektrosban volt róla egy fénykép, és ott volt vagy kb5-6 kondi, és két db tekercs, és a tekercsek a fényképen kb ott helyezkedtek el, ahol az én rajzomon van a C1, C2 jelölés!!!De igazad van, hülyén fogalmaztam meg!!!!
Biztonságról:Érintésvédelem, enélkül rá se dugom a 220V-ra!! Meg mielőtt rádugnám átnézem vagy százszor, h. nem e zárlatos vmi, amúgy meg lessz előtte mármint a végfok előtt egy ''szűrő'' ami arra jó h. ha zárlat van a végfokban, a biztosíték azonnal kiég!!!! Szal szentem no para!!
U.I:És kössz h. szóltál!! -
Balint133
aktív tag
Hát igen ezt úgy hívják (sajna) h. Pech!!!!
Én meg hamarosan (remélem anyám nem talál ki újabb indokokat) megveszem a lapot, meg a videokarit(most nem veszek procit, felesleges) Meg asszem veszek egy 19'' Crt-t Samsung, ja tényleg szentet jó ez a samsung:
1600x1xxx/87Hz szented ez már jó?? Mindjárt megnézem, hogy hány az az 1xxx!! -
Balint133
aktív tag
Mármint a Biosznak!!!
Komplett erősítő, nekem is megfordult a fejemben, de aztán lemondtam róla, szentem élvezetesebb ha egy házi cucc szólal meg, és nem egy olyan, amit megveszel, aztán mehet, nem, amivel szívsz egy csomót és utána megy kafán!!!! Meg nekem nem kell mondjuk mint neked 1000W, hanem nekem untig elég ennyi ez az 55W, és ráadásul csak 6Ohm-es, és 4 Ohm es hangfalak lesznek rajta! Meg évente 2-5 Ször viszem majd oszt bullra, meg oszt kirándulásra, szal ez is untig elég, de még utánanézek annak a fishernek, mert még szinte semmi nincs meg ebből az erősítőből csak az ic!
Nekem meg vmi trójai vírus izé, nem bírom kitörölni, nem tom h. hogyan jöhetett be, amikor 2 antivírus progim van!!!
[Szerkesztve] -
Balint133
aktív tag
Na itthon vok mostmár, holnlap küldöm a hobby elektronikásat, hülye haver nem hozta mára, meg holnap odadom neki a 10 gigás vinyómat, h. rakjon rá játékokat! De én arról a lapról amit küldtem nem naon tok kiigazodni, pl.: Ott van az h. C1, és C2, ott nem írja, h. az micsoda, kondi, vagy esetleg Tekercs, szal el tudnád küldeni nekem az alkatrészek neveit, és h. mien kell, és mi micsoda, Tom most azt gondolod m,agadba, h. hagyjon már békén ez a hülye k****g, de naon örülnék h. ha el tudnád nekem küldeni!
Mert naon meg szeretném építeni ezt az erősítőt, h. kész lek vele osztálykirándulásig!!
[Szerkesztve] -
Balint133
aktív tag
Az már mindjárt más a 2Ohm! Mert azthittem h. 6-8Ohm esek(Nem tom talán ilyen ohm-számban ekkora teljesítményű hangfal nincs is!!!)
És ha tekercselteted, akkor mennyiért vállalja a srácc?? mert ha olcsóbb mint a bóti darab, akkor én is inkább tekercseltetek!!!ű
Ja szentem ne sorba mert akkor(szentem) megfeleződik a teljesítmény! Nekem a Hifimen 4 hangszóró van(2X100W 6Ohm, és 2X50W 4 Ohm) csak van egy hátránya, jobban melegszik!!Szal mind a kettőt az aljazaba dugjad, mert akkor megközelítőleg annyi lessza teljesítmény mint a te esetedben 1000W, szal szerintem neked a 2 hangszóróra, ha nem sorba kötöd akkor kb a két hangszóróra megközelítőleg kb.:6-700W Ot!!!
U.I: A második bekezdéshez hozzá kell tennem, hogy Szerintem, és saját tapasztalataimon alapulnak! Szal ha hülyeséget írtam akkor sorry mindenkinek!!
[Szerkesztve] -
Balint133
aktív tag
-
Balint133
aktív tag
Vágom(nagyjából) De h. ez elé kell e előerősítő??? És eztz meg e lehet hajtani egy bika trafóról?? Amúgy itt a srácc 7k mondott nekem tranyót ami ehez az ic(azt mondta h. jó) de nem tudsz vmi olcsó, új, de bika tápot????
Ja és mondta a srácc, h. a trafóra kell kötni egy ''szűrőt'' ami csak annyi kakaót enged át a végfoknak, amennyi kell neki, és a ''szűrőt'' azt csak rácuppantom a végfokra és kész a szűrő elé meg közvetlenül a ttranyót, szentem te is erre gondoltál, vagy nem
-
Balint133
aktív tag
Ok akkor hjolnap azért elküldöm a hobby elektronmikásat is (persze csak ha nem baj) a biztonság kedvéért!!
Szal akkor + teljesítmény hmm ez nem hangzik rosszul!! Amúgy ez elé egy előerősítőt is be kell cuppantani? És ezt egy vagy több tápról kell meghajtani, vagy elég egy db. bika táp?? Bocsesz ha sokat kérdezek, de nem akarok úgy járni, mint a kivezérlés jelzővel, ezen a héten 2 db egységcsomag, és 5 db UAA180 as ic(A transzformátorom nem stabilizált, és szereti megenni az ic-ket, még holnap veszek egy utolsót!!)
-
Balint133
aktív tag
-
Balint133
aktív tag
Mail ment(tulajdonképpen már jó rég
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged