Új hozzászólás Aktív témák
-
djyuri
őstag
válasz
hummerdikk #737 üzenetére
Az még nem is olyan drága,ha készen van és még gari is van rá,meg tudja azt a teljesítményt,mint amit kérsz (10000W)
Pár hónapja voltam utljára a HI-FI Barlang nevezetü boltban a nyugatitól nem messze és épp volt nekik egy 2*800W-os végfokjuk...Csupán egy darab kapcsoló és egy visszajelző ledsor volt rajta...280k körül volt...Volt több típus is,de ez volt a legnagyobb...A márkát ne kérdezd,de nem marantz volt...
-
djyuri
őstag
válasz
Parsifal #730 üzenetére
Asszem az a prockónak a tápfeszültsége...
Milyen VGA-d volt ezelőtt?? Könnyen lehet,hogy a tápod nem bírja teljesen az új vga-ddal vinni a gépet....
A bioszban emelj a feszültségen,ha akkor is csúnyán ingadozik vagy el sem éri a megfelelőt sem,akkor nézd meg egy másik,de erősebb táppal,azt kiderül ami beborul...
Ha alacsony értéken van a vcore,akkor az azzal jár,hogy,hogy a procid kevesebbet fogyaszt,de lehet instabilabb lesz...Ja és leoldogathat a géped...
De ha a géped sípolással nyugtázza ezt,akkor mindenképpen változtatni kell vagy a beállításokon,vagy a tápon (másikat venni)...
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
válasz
hummerdikk #727 üzenetére
Szerintem hídkapcsolásokkal meglehet csinálni,de támogatókra lesz szükséged...
(anyagilag értettem)
Javaslatom 1000W-os blokkokból megépíteni és blokkonként lehozni külön pl +/- 55V-ot..hogy minden búgás és egyébb gond nélkül lehessen hidalni...
Egyszer két TDA 2040-et tettem hídkapcsolásba két külön tápról és tök jól mentek...szerintem nem volt kétszeres teljesítménynövekedés,de bőven hallatszott a különbség...Annyi még ehhez,hogy a bemeneti jelnek jó nagynak kell lennie...Vagy külön-külön egy-egy előfok,amiknél nincsen közös föld,hanem minden jel (RCA két vezetéke) a IC-n átmegy és semmi közös pontot nem lehet kimérni a be- és a kimenet között az előfokon...
Vagy egyszerűen baromi sok tranyóval vagy MOSFET-el megcsinálni....
(ez szerintem drágább,de kivitelezhetőbb,viszont tervezés igényes az amperek miatt!!!) -
djyuri
őstag
Ha ugyanúgy celeront veszel,akkor kb 8-10 fokos emelkedésre számíthaszt alapól... Szerintem 2500-3500ft nem nagy összeg egy bordára,bár ez realítv...sorry...
Ha northwood-ot veszel,akkor feltétlen kell valami normálisat venni..asszem úgy 4-6k-ért szuperek vannak...
Haverom pl.: 5500-ért vesz most bordát az lga procijára...és az még átszerelhető s487-ra....A típust nemtom,mert abszúrd nem jegyeztem meg,de rákérdek,ha megy a haver megvenni...Amúgy valami hengeres valami....Jól néz ki,de bíztosan nem lesz elég az lga-nak -
djyuri
őstag
Én itt adtam el annó az én 2.5-ös northwood-omat:Bővebben: link
Netcímileg sajna nemtok hírtenel többet,de ha pesti vagy,akkor Wesselény utca környékén van egy pár kisebb bolt,ahol még lehet ilyenre bukkanni...
Vagy még Gianni-t megkérdezheted a Gianni bazárja topikban...
Nekem is ő szerzett procit... -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #678 üzenetére
A mikrofon nem fog neki jelet adni....Akkor inkáb kösd az egyik hangfaladat szimplán a bemenetére és abba beszéljél bele..ostt töb esélyed van..
Én pl egy walkman-t ajánlanék a fejhallgató kimenetén..
Én úgy emlékszem,hogy a test egy egyik széle....Holnap reggel tok csak menni a szerelőmhöz,mert nem volt két napig a műhelyben és nem akartam a kirándulása közben zavarni...HY: Akkora kupit csináltam ma reggel a papír miatt,hogy 4 órát takarítottam utána
De akkor sem lett meg
Holnap napközben amint meg lesz,akkor lerajzolom paintba és elküldöm mailban....
-
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #674 üzenetére
Próbáltad mondjuk bekötni pl a magnó és az erősítő közé?
Amúgy előszőr célszerű az erősítő helyett egy fejhallgatót használni...
A haverom nem képes előkeresni a rajzot,és nekem meg valszeg elajándékoztam címü nóta van
Ma-holnap megyek a szerelőhöz másikat kérni
Neked van rajta mute gomb? -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #670 üzenetére
Melegedés:
Hát ja.. Én ha kakaón használom a cuccost,akkor 30-35 mp elég ahhoz,hogy a fehérje kicsapódjon az ujjadon,amikor hozzáérsz a hűtőbordához...
De ha hűtőm,akkor egy didigátil hőmérő szerint nem megy fel 45-50 fok fölé...
Ez fontos,mert a tranyókon belül nem lesz szerintem 80 foknál töb.....
A relés megoldás naon jó,de a relé lábaira kell egyenként 4-5Kohm-os ellenállás,mert ha hírtelen hapja meg a nagy tápot a végfok,akkor cuu is lehet az egészből....
A quad-ok simán elszálnak..... Az stk-t még nem próbáltam így... -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #665 üzenetére
Első: Terror zene: Benne a nevében: Terror dome, thunderdome,hardcore.... Meg ilyesmi,de lágyabbakat is nyomok...Még britney-t is....
A trafód elég lesz a két ilyen végfoknak....
De ezt akkor deítheted majd csak ki,ha már rajta lesz...
Valszeg a két végfoknál elég szép lesz a fesz csökkenés ütemenként,de nem kell félteni a kicsikét...
Én már azt elértem egyszer-kétszer,hogy 50Hz-en járattam a cuccost olyan szinten,hogy a fesz-em +/-72-ről +/-64-re csökkent,de mivel a 230 is 50Hz-es,így nem si változott...
De akkor ezt fogtuk a fülünket... Majd beszakadt a dobhártyánk...
Na ekkor jött ki az a miszter 108W körüli érték...(több volt annál,de elviekben lehetetlen lenne,így nem mondom) ((((121W))))
De persze a szokásos volt mellette: Ezerrel fújó óriás 23-as ventik (16*16) és több,mint 20000mikrós kondik,meg megpatkolt bíztosítékok....
Amúgy mondtam,hogy ha elég buffert tud a kondid felszívni,akkor naon sokkal többet is letud adni úgy ,hogy max 5-7V fog csak csökkenni egy-egy pillanatra...
Most repültem,mert elkések.... -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #663 üzenetére
Kötöszködnek? Majd személyesen leisszuk,de már mondtam nekik....
Trafó: Hát 500W..... +-36V kb
Elég a fél impulzussal számolni,mert egyszerre a fele tölt,mert a másik elvileg fullon van
Na ez most télleg kötözködhetős mondat lett,szal nem is folytatom
(amúgy én mindnet 50Hz-en számolok és mérek hangban)
De üvöltésnél nézve:
2*36V=72V
500/72~~7A...De ez állandó amper lehet a maxot nézve...
Kb szerintem úgy 6A lesz amit le fogsz tudni belőle venni...
De mivel az erősítőd nem fog akkorát folyamatosan felvenni,így a bufferkondik tudnak tárolni és akár 25-30A-t is simán levehetsz egy ütemre...
Mondjuk ha rap-zenét nézed,akkor 4-5 sec-enként van egy basszus
Így a rap-nél még fel sem fog forrósodni a trafód....
Ha terror zenét nyomnál,mint én,akkor halál a trafónak,tápnak,végfoknak,mindenkinek a közelemben...
A cuccokna azért,mert kihajanám... A közelemben lévőknek meg azért,mert le akarnák hallkíttatni a zenét... Valszeg nem ölném meg őket,de nem is hallkítanám le a zenét...
Ja a 6-7A-t nem vedd kevésnek,mert mind két kör töltődik egyszerre....szal a te esetedben mondhatom 12-14-nek is....mert 36V-on nézve annyi... -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #659 üzenetére
Vizsga eredmény?
Én az alkoholra voksolok,mert az jobban hűt a párolgásával...
kis mennyiségben már próbáltam a gőzét robbantani (meggyújtani és a benzinénél kisebbet durrant...
De a benzin 10-ed annyiba kerül...
Sajna a külső (párolgásos) rendzserben mindenképpen illő hagyni egy kisabb-nagyobb légteret,hogy végbe is mehessen a párolgás,de ez már így roppant veszélyes...Ugye érted miért?
Viszont ha van jó nagy légtér erre nagy felülettel párosítva,akkor a víz is tökéletes,de ki akar egy 1m3-es hordót a szobájába?
Viszont ha csökkented a nyomást a külső tartályban,akkor a víz forráspontja lejjebb esik és ezze kisebb hőfokon párolog el....
Tüdővel felesleges próbálkozni.... HA volna olyan pumpa a közelben,ami szívni is tud erősen,akko go go go.... -
djyuri
őstag
Ok! THX mégegyszer...
Amúgy egyszerű. Ha a ház oldallapja levétele után 10-15 perccel sem csökken a proci hője legalább 5-8 (10-20)fokot,akkor rossz a kontakt... -
djyuri
őstag
A alaplapin nincsen venti
Oda naon gyorsan szerváljál. Én majdnem megöltem az enyémet,de miután az össze bordacsík beleégett annó a kezembe,így tettem rá nagyon nagy hűtést..
Asszem egy amd 900-as bordát ventillátorral eszkábáltam rá
Amúgy ha megtod fogni a bordát húzamosabb ideig,akkor az még 45 fok sincsen és akkor nagyon rossz a kontakt.......
Borda levesz,megpucol és nézd meg,hogy sík-e az alja...(meg a procit is ugyanígy nézd meg,csak ott a tetejét)
A bordának reszeld le a négy sarkát,mert egy haveromnak arra felült a bordája és mi is így szenvedtünk vele. Nem kell szépre,de egy minimétert legalább szedjél le,hogy a müanyag pöckökre,amik a keretet foglóják a lara,azokra nem üljön fel...
Ja és ha rajta van a borda,akkor tod körbe-körbe egy picit mozgatni,vagy nagyon feszül? -
djyuri
őstag
Nem hűlyeség,mert az nem olyan mindennapos,hogy valakinek is több legyen a fesze,mint a gyári érték. Inkább azon van mindig a probléma,hogy kevesebb egy-két tizeddel. Bár még az sem baj,de húzás szemszögéből,ahol akár 1V-ot is eshet a fesz,azért már mérvadó.
Én most az előbb kipróbáltam,hogy a havertól kölcsön kapott 650W-os q-tech-re rátettem a neonokat,meg az összes ventit és a redundás tápot kiiktattam és a 12V-om már csak 11.41 lett a 12.11-ből. És még rendesen nincs is húzva a gépem,mert nerm szereti valamiért -
djyuri
őstag
A borda aljára érted,vagy feljebb? Ha alulra,akkor még nem az igaz e kontakt
Anno és is két körös folyadékhűtést akartam,de nem tudtam megheggesztetni amit akrtam...
Lett belőle két hűtős rendszer: egyik kívűl,a másik belül...
És a harmadik hűtő ment volna a vga-mra. de most a két renault hűtő az a baltámnak esett és most csak a waresz hűtő van,ami időnkén hűtéssel is eléri a 40 fokot a szobámban. De az agyvizem is
Amúgy igen jobb lenne,mint a léghűtés a radin...De a folyadékot akkor is áramoltatni kéne valahogy
Én javaslom a belső körre,ahova úgyis kevesebb kell,hogy ott legyen alkohol és kívülre pedig ioncserélt víz...
Nem zsákutca... -
djyuri
őstag
A borda forróságát azért nézd meg légyszíves..THX
A feszek a leg mellékesebbek ebben az esetben,ha a többi normális...
Viszont a nyár miatt tegyél bele 2-3darab 8 vagy 12 centis ventit a gépbe,hogy ezzel is segítsed magad (géped)...
A procit mindenképpen alább kell vinni hőben,mert ki fog lépni a gép a bioszba a winfos alól vagy csak restartol,de sípoli mindenképpen fog,amikor ősödék játszanának rajta...
Ilyen hosszabb távu műküdésre apellált gép esetében én mindent lehűtök alaposan... Vinyót,procit,memet he lehet,meg vga-t és tápot és persze a hidakat,ha van rá módom... Ja és ha van benne dvdíró,akkor az is kap belül egy kisebb ventit.... Nálam ez a mérvadó,ja meg egy jókora táp is...
Ha valakinek halk gép kell,akkor ne sajnájja rá a pénzt meg a időt sem.
Winner_hun barátom hónapokat szenved egy-egy hűtésével,hogy maximálisan halk legyen.... Közben meg lehetne oldani vízzel mindent,de az már méregdrága lenne... Én meg vízzel nyomom egy részét é pénz nélkül szedett vedett alkatrészekkel és szopok is rendesen vele....
Kéne valami értelmesebb radiátort vennem,ami legalább akkora,mint egy 5000-es autónak a hűtőjeDe még a bontóban is 70K az alja
Annak meg semmi értelme,hogy itt a ph-ról vegyek 8-at,mert ott is 70-80K lenne a vége...
Akarok csinálni egy peltieres hírtelen fagyasztót,de ahhoz kell vagy négy 100W-os peltier is,ami megint csak 60K....
Most egy wartburg hűtővel szenvedek,amit már kezd szétmarni a folyadékom is,meg nincs rá normális csatim,így ereszt is minimálisan,meg sapka sincs rajta,így magasabban is kell lennie a gépnél,íyg nemtom kívülre rakni sem...
Mindegy...
Tegyél bele bőven hűtést és akkor nem lesz gond.... -
djyuri
őstag
Oksa!
Akkor téged csak a túlfesz zavar?
Ha a gép nem restartolgat tőle,akkor no problem.
Ki tod próbálni: Minden feszültségen,amin csak tudsz emelj egy egységet a bioszban vagy ahol tudsz és boot winfos. Nyomj egy game-t vagy tesztet a 3dmark-kal és ha nincs restart (a proci hőjét nem tekintve ugye),akkor a feszültséged normális. És ezután mindent tegyél vissza egy egységgel az eredetire...
A proci hőt azért szerintem nem ártana megoldani,de ahogy gondolod...
hát ja. Én délelőtt és ő délután van itt,de asszem most táborozik -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #633 üzenetére
De kellett is amximumokhoz....
Nekem is van egy ilyenem valahol
A rajzát még talán hamarabb megtom találni..
Amúgy nem egy vészes így utólag... ÍEWlőszőr én is pislákoltam,de észre lehet venni az egyszerűséget...
Asszem úgy indul,hogy amerről akarod hangosítani a rendszert,azon oldali lábakat kell a közösbe bekötni...
Azt a középsőket és a másik szélsőket a 100nanós kondin keresztül visszajuttatni a panelre,de arra így hírtelen hajnalban nem emlékszem,hogy volt-e ott közösítés vagy külön ment le az a nyolc láb
Asszem én 100KA-s potikat vettem belem,mert jobbnak bizonyultak az ajánlott 50KA-osoknál...
Ja és arra készülj,hogy a loundness gomb csak akkor üzemel,ha még max a feléig van csak feltolva a basszus,mert az mindössze annyit csinál,hogy a basszusnak megfelelő potit zárja majdnem rövidre.....
A balansz potiját érdemes megmérni multiméterrel,hogy pontosan középen legyen,mert az kifejezetten jól belőtték az ic-ben... (1524)
A hangerő az meg legyen középen és nagyon gyenge jellel kezdjél,mert sajna valamiért némelyik egységcsomagbam valamit átépítenek a szakik és egyik hangosabb,a másik meg hallkabb az elején,azt hírtelen nemtod,hogy mi van -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #631 üzenetére
Hát ja :9
Most gondold el..nekem több,mint 20000mikro van a nagy fisherbenKét relé kapcsolja.... És így is csak az új villanyóra rendszer képes lecsapás nélkül elindítani elsőre....De ha ki be kapcsolgatnám,akkor ez is leoldana
MOD: Panelesen vetted a 1524-e ? Nem neked kell ahhoz panelt csinálnod?
Csak azért,mert max 2K és felesleges ennyiért szenvedned...
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #622 üzenetére
Annó én is mentő ötletként vettem meg az első fisher-emet. Azt arra vettem,hogy az utolsó osztály kirándulás király legyen...
Egy osztálytársam hozoztt hangfalat én meg erősítőt,a másik meg mp3-at lejátszóval.... Azt ment a buli
Láttam a képet. Mail ment!
HY:a mailom egyből megtelt
Ha ekkorka képet küldesz,akkor a djyuri@sgmail.hu-ra küldjed THX
Az 5.5K tárolva
Mehetek este felé is,de akkor csak hozzád megyek,mert akkor már minden zárva lesz....Végülis ahova akarok menni,azt fel tudom hívni is
Én is néha kevesebbet mondok,mint amibe kerül a cumó... Amúgy és általános suli 3.-ik osztálya óta mindent én vettem meg a suliban,amiket kitaláltak a tanárok,hogy pl.: kell 1200Ft osztálypénz,hogy nők napjára kapjanak virágot a tanárok,meg ilyesmi....(vagy új diák,ellenőrző könyv,füzetek,...
Amik meg ilyen 10K nagyságrendűek voltak,azt persze lenyögtem otthon azt ők csengették,de kicsi dolgokkal nem vacilláltam..HY pedig összegre többe jöttek ki a kicsi dolgok,de legalább nem egyszerre voltak...
HY: Mostanában ugye vettem ramot meg vga-t és ugye utánvételes cumóként,azt jött ki a papír és anyámék meg nem akarták átvenni,mert mit veszek és 28800-ért a gépbe? Csak ők nem értik még meg,hogy egy normális vga az már 80-120k-ba kerül,de engem nem izgat a hűlyeségük... Én pl.: nem bíztos,hogy megvenném 80K-ért a fodrász ollót a faterom helyáébe,de ha én is fodrász lennék,akkor nbyilván én is megvenném...
Meg anyám helyébe a nerc bundátÉn inkább zenét vennék a kocsimba belőle....
Ezt az új nyák készítést még nerm hallottam... -
djyuri
őstag
Az angol részét megtoaz: ''ez a mondat angolul?'' topikban...
A technikai választ sajna én nemtom,mert a haverom mégsem fatality-t vett,így nem kerültem közeli kapcsolatba ezzel..
Biosz sípolások vannak? Vagy csak a hibaüzenet jön elő?
Mert a bosz sípolási kódok elvileg nem változnak..
Nekem van egy új kódom: 5-6 sec-es sípolás és 1sec szünet,azt újra...=táphiba
A tápod milyen márkájú? ---elvileg alapon el kell neki bírnia,de tuningra nemtom,hogy elég lesz-e -
djyuri
őstag
Bálint!
A héten megyek fel vácra...
Akkor ütközhrtnénk...
A haverom kész marha. Modnom neki,hogy keresse meg a rosz quad-ot,hogy a két tekercset levegyem róla. Erre azt mondja,hogy menjek át és keressem meg
és nála.Erre én:
Tod ha nálam kéne valamit megkeresni,akkor van rá 70Nm2
De nála az egyetlen szóba jöhető hely,az az éjjeli szekrénye,amiben súlyra is max 40 kilónyi cucc van és az is kiválogatva,szal semmi az egész és erre lusta a krapek... Ez mekkora gigász LLOOLL
Ja és én járkáljak a ramjai meg a vga-ja után,meg a tápja és a többi más után és ezt a kis fáradsáot nem kpes rámfordítani....
Inkább leül,azt nyomkodja azt a qurva számítógépet...
Azt meg van rám sértődve,hogy ha egy hónapban egyszer nem megyek át azért,mert végre egyszer nekem is jár a játék...És akkor már öt percenként kitalál valami fasságot....
És rám mondja,hogy marha
Na mindegy. Ma átmegyek és elhozom azt a sz@rt....
Ki kellett adnom magamból a dühöt..SORRY -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #616 üzenetére
Nekem ilyen erős anyagom még nem volt,mint neked
Én mindig szívtam vele,mert a lemarandóból mardt mindig egy kicsi,de nem volt útban. Én még mindig a filcre gyanakszom...
Próbáld higítani... Bár ezzel csak időt vesztesz... Ha meg volna a rajzod ilyen átlátszó fólia szerűségen,akkor a szerelőm kb 800-1200 forintért ráégetu uv-val a nyákra,amit asszem le is mar ő rendesen.. Még nemigen mentem ebbe bele,de megkérdem,mert mostmár engem is kíváncsivá tesz...
A boltról annyit,hogy az aqua-ról van szó... Ott még tesztelődit nem játszottam. Ha nem lesz jó továbbra sem az én meg a ahverjaim gépében sem,akkor az egyiket kompletten beviszem a orruk elé....
Ha meg ott elindul,akkor irány az elmű és vagy 200kiló grafitot beb@szunk a főtrafóra valahogy,hogy had sz**janak ők is -
djyuri
őstag
Erre magyarázat:?
Elvittem a tápot a szervízbe... Ott rádugták valami ótvar gépre,amin pont olyan biosz volt,mint az enyimen. És lám csodát: Behív a srác,hogy nézzem meg,hogy elidult
Na most se nálam és se a haveromnál nem idult már el... (megjavult?)
Mindegy megegyeztünk abban,hogy egy hétig tesztelik azt kiderül,ami beborul... -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #613 üzenetére
Én tod milyen esetre gondoltam? Amivel még kis korordban az oviban fetegettél.....
De mindenképpen mozgatni kell a folyadékban,mert megmarad a felszínen a lemart anyag és megáll a folyamat...
HyA haverom tápja is egyszer úrja nyomta a winfost,de most küzben nem is játszottam. Lehet,hogy ez most egy winfos védelmi hibaféleség volt... Nemtom
Holnap ha hazaérek,akkor doom3-azok meg riddik-ezek meg battlefield-ezek...
De előbb formázok,mert van egy g**i vírusom (vagyis vagy 600) ami állandó felügyeletre szorul és így nem lehet játszani..
Az egyik állandóan töltögetni akar... a másik feltölteni... a harmadik csak elindítgat egy-egy dos-os ablakot és megpróbálja bezárni,de ilyenkor kilépeget a játékból az asztalra,szal ez így gáz.
Ja és van az swchost egy perces leállás meg websearch,ami mindig netezni akar,mint a kutya sétálni
Meg van még blokkoló vírus is,ami meggátolja a style XP-t meg az egész séma rendszert meg a háttérképet...
Akkor még an,ami újra indítja a gépet tavalyi dátummal és én meg csodálkozom,hogy rundll vagy system32 vagy rendszer óra ERROR
Meg van ami úgy idítja újra a gépet,mint ahogy a régi at-s gépeket az ideges emberke: Hosszabbító lekapcs és vissza kapcs,de ezt egytized másodperc alatt..
Ezt még sorolhatnám reggelig
Ja a tápomra még annyit,hogy sz@rok rá nagy ívben!!! Én mindent megtettem,hogy bírja a kiképzést: Qurvajó léghűtés... ''kevés'' (csak a gép) áramigény.. Nem szabályogattam le a ventijeik csak azért,mert nem hallom tőle a szomszéd traktorát.....
Szal ha nem vállalják a garit,akkor kikötöm a kocsi után és megyek vele egy 270-et a bömbivel,azt meglássuk azt amit senki -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #611 üzenetére
Oksa!
Amúgy akkor már megmarta,amikor még a felesleg le sem jött???
Akkor szar a filc ehhez. vagy túl folyik vagy ócska...
HyEddig bírta a q-tech 550W-os tápom. Elvileg holnap viszem visza a gariba.
Addig elkértem a haverom új 650W-os q-tech-jét.
Eleinte (vagyis ma reggel kb 20 perc leforgása alatt) a 12v és az 5V-ommal vol a baj: a 12V az max 11,4v volt és az 5V-om az meg max 4,29V volt
Ha mindent lehúztam a gépről és csak az alaplap volt akor tudtam a bioszba bemenni és ezeket leolvasni
De amikor kilépek a bioszból és indulna a rendszer,akkor jön egy iszonyat hosszú (5-6mp) spolás azt szünet és megint és így tovább. Se reset se egyébb csak a hosszabbító vagy a hosszas tápgomb nyomása. A haverom elvitte a tápot mára magával,amíg dolgoztam és nála el sem idítja a rendszert. De most már nálam sem
Holnap beteszem a haverom új tápját azt végre formázok egyet
A tekercset holnap elintézem....... -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #607 üzenetére
Na most már berakom egy hsz-be a választ,mert kimoderálnak lassan
Meg kéne kérdezni,hogy milyen amper erősség mellett tudja és milyen stabilan tudja azt a 24v-ot kiadni az R3 és R4 kicserélésével....
A zéner dióda az külön értendő a sima diódáktól...
A zéner dióda arra van,hogy az csak pl 40v-tól vezet (vagy amilyet veszel) és ezt kötöd a tápra és ha eléri ezt a feszt,akkor a felesleg azon folyik át,de ez rettenetes hőt disszipál és a trafód is fog jócskán melegedni,főleg ha vagy 10v-t is le kell vezetnie...
A sima didák meg olyanok,hogy már a legkissebb áramtól is vezetnek és esik rajtuk 0.7V vagy más fesz ,mert ot is van több típus...
Ezek kb 100V 10-12A-esek legyenek... Kb 20-40Ft-ba fognak kerülni asszem...
A tekercset bízd rám. vacillálntunk és számításra is kijött,hogy jó az én régi quad-om tekercse is,vagyis pont olyat kéne amúgyis csinálnom. Az meg szépen is néz ki,szal lehet,hogy azt adom inkább oda... Főleg,hogy hétvégén s idáig dolgozok,szal azt megcsinálni szépre eléggé LOL...
A savat öntsed ki egy lapos tálkába,amibe belefér elfektetve a paneled...
Abba belehelyezed és mintha festegetnél víz alat,it is úgy csinálsz. Célszerű azzal a felével kezdeni,ahonnan mindent le akarsza marni,aztán a áramkörös felét (persze ezt arra értem,ha kétoldalas panelt vetteél....) -
djyuri
őstag
A rákba! A vasklorid lemaratd: A fél óra alatt az új vaskloridban szétmaródik az egész. Vegyél egy picike puha ecsetet... És azzal simagassad a folyadékban a paneledet,mert így a már lemart cuccost segíted leszedni a felületről..
Ja szabadtérben csináldf,mert semmilyen textilből és papírról meg szőnyeg meg mittoménről nem lehet leszedni.... Amíg új a savad,addig a sebeidre is nagyon vigyázz!! -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #604 üzenetére
Ha feltöltődött a két puffer kondi és az erősítő sem vesz fel áramot,akkor ott sem folyik előbb utóbb áram és felpumpálja a maximumra...
A tekercsnek két lába van... Az ellenvele van párhúzamosan kötve,de azt én megpróbálom beleépíteni.
A tekercsret függőlegesre fogom csimálmi,így nyersz helyet. Kb-ra hagyjá ki neki egy 1.5cm-es környi helyeket és 1cm-re legyen egymástól a két lába...
Most nézem,hogy a régi (nem működő) quad-ban is pont ilyen tekercs van. Lehet azt vezsem ki,mert szebben fog talán kinézni,mint az én kezem által,de előszőr kiprószálom az egyiket saját kézzel...
A krapek a bólban egy zénerdiódás folytó áramkört fog javasolni..De ott az a baj,hogy vagy 2ezer egy 300W-os zérendióda,ha egyáltalán lehet olyat kapni..
Azon menne el a plusz áram,de képzelheted,hogy az 500W-os trafóstól az milyen meleg lesz...(sza ez kilóve...)
Ha van sok (kb 200 ezer) pénzed,akkor vagy a trafó és a diódahíd vagy a diódahíd és az stk közé beraksz egy rakat diódát sorosan... ímiond a két polaritáshoz..
Ezeken egyenként 0,7V esik. És ''márkásat'' vegyél,mert akkor nem lesz zajos a rendszer tőlük....
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #600 üzenetére
Az a baj ezekkel az ellenállásokkal,hogy ha nem folyik rajtuk áram,akkor nem esik rajtuk feszültség. ez a valóságra vetítve úgy mondom,hogy ha csak bekapcsolva van a rendszered,akkor az ellenálláson kb 0.2v esik és akkor az stk-d megkapja a csúcsfeszt és zénerletörést játszik ott neked,ami totális halált jelent röviden... tehát a kb 50v-ot nemtom,hogy mennyire fogja bírni. Reggel megnézem a gépemen a rajzodat,hogy mekkora fesz volt oda írva neki...
Tekercs: akkor ''mobil'' tekercsnek fogom legyártani. Kicsit hajlítható le majd kb 0.9 1.5 cm között,de ha azt mondod,hogy a rajz méretarányos,akkor azon is meglesem....
Nyák: Előszőr a régi jól megszokott súrolóporral megpucolod oxidmentessé a felületet.....Majd ezután viszonylag gyorsan (az első meghúzott vonal és az utsó vonal között legfeljebb másfél óra legyen,szal ne tököljél sokat) megrajzolod az áramkört és gyorsan beledobod a savba.. Óvatosan mozgatod benne,majd mikor már nyák színű a panel lemarandó része,akkor kiveszed és bő vízzel pl: csap alatt lemosod alaposan. Majd jöhet a cínezés. Ha kicsit akarsz magadon segíteni,akkor lemosod alkohollal a festéket és az új oxidot és gyorsan átfolyatod az egészet cinnel. (ez kb 1.5-2 perc)
A kondikat jól vettedBár ha megfigyeled,akkor 100V-tól indul meg igazán az áruk felfelé...
Upp! És alszok!! Jóccakát... -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #596 üzenetére
Trafó! és nem tranyó
Már rájöttem,hogy mivolt itt a gubanc,hogy miért nem vágtam le amiket mondasz. A tranyó az egy ''kis'' három vagy több lábú hűtőbordára szerelhető bizbasz....
Az hogy te mire gondolsz az mindegy az erölködőd szemszögéből... Nézd meg,hogy milyen feszen műkszik és osszad el 1.41.el és megtod,hogy mi a kellő fesz a trafóról...
Az 500W-ot úgy számold hangfalra maximum teljesítményként,hogy
500*0.8-al és /4-el = ezt tudja hangfalanként ha sztereó,de ha monó akkor 4 helyett 2-velosszad el....
Én is alkoholos filccel csinálom,de max egy órán belül be kell tenned a vascloridba,mert utána bíztosan lemarja azt is... Amúgy 5-6-száz forint egy vékony nyákfilc (fekete)...
A kis trafók nem fogják zavarni a végfokod,hacsak nem teszed bele ugyanoda azokat is. Tedd oda,ahol a nagy trafód lesz... Amúgy azt csak a ventiknek kell,szal elektromos szempontból nem kapcsolódnak,így max interferecnciás zavar lesz,de azt stk ez ellen védva lesz a nagy puffer kondikkal... -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #594 üzenetére
Na ja
Igen jó lesz!!!
A trafót pedig úgy számold,hogy pl.: ha kell az erősítődnak 42-45V,akkor azt vedd 43.5V-nak... És oszd el 1,41-el,akkor megkapod,hogy 30,85...V és ebből lehet 31V-ra kerekíteni,ami még benne lesz a 42-45v-os tartományba..Tehát ebben az esetben egy 2*31V-os trafót kell venned!!!
Ja és ŐŐŐ izé. Ha megoldható,akkor legyen rajta pl egy 9-12V-os tekercs is,hogy a ventiket is tudd mire kötni...
A 27-e körül valami jó lesz
Ha kész van ,akkor persze átnézhetjük.....
Változtatni különösebben nem kell majd rajta. Én szokásosan megvastagítani szopktam a táprészeket meg a kimeneteket...
Ezt az üresjáretot csak hosszú távban értem. Mert napi 15 órát menne 100W fogyasztás melletta cucc,akkor egy hónapra 5000-6000Ft...
De ha neked csak sulibulikra kell,akkor nemszótam -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #592 üzenetére
Hű bakker. Látszik fáradt vagyok
Egy jobb végfok általában 42-72V közötti tápról megyeget....
Az stk-k 42-ről és a fisherem 72-ről megy...
Nem kell 800V-os diódahíd. Elég a 150V bőven,de amper az legalább 8-10 legyen!
(szép kis csavarozható kockát fogsz kapni)
Cin: Ha télleg külön tápot csinálsz,akkor sorry,hogy félreértettem,de a a mostanit akarod felnyomni,akkor oda kell az átfolyatás.
És én erre mondtam azt,hogy ne a 4700-as helyére vegyél egy -egy 15000-eset,hanem kössed párhúzamosan a 4700-esekkel egy-egy 10000-eset és ugyanott vagy és olcsóbban....
A tekercseket megcsinálom,de hétvége előtt semmi időm nincs számolgatni,meg miegymás. Szombat vagy vasárnap hozok az öregtől drótot és megtekerem...
Az stk-dra elég egy 200-250W-os trfócska és az már nem fog lángolni,de ha nagyobbat veszel,akkor csak max annyit vesztel,hogy üresjáratban kétszer annyit fog enni a nagy trafód,mint a kicsi... (500W vs.250W) -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #590 üzenetére
Most az stk-ra szeretnél plusz erősítést is csinálni vagy egy külön rendszerrőpl beszélsz a tranyókkal kapcsolatban? ( stk = Végfok IC )
A tápegységet meg felesleges szétbarmolni,mert a vezekélelése nem fogja elbírni...Csak akkor ha az egész fóliarész átfolyatod cinnel,hogy megvastagítsad...
Szvsz 10000-es elég az 5000-es mellé. Így már 15000-ed lesz...
Most azért kidobni 5-600 ezer forintot,hogy egybe legyen 15000,az felesleges.
Ha esetleg 10 darab 1500-asod lenne,akkor persze jobb ha egyben van,de ha újjak,akkor ott sem szükséges,de akkor oda 11 darab kellene...
A dióda hídra nincsen típusszám nagy teljesítményben...Legalábbis én nem nagyon találkotzam úgy velük. Ha úgy kéred,hogy pl.: 120V 40A,akkor a bltos felajánja a legközelebbi értéküt és eldöntheted,hogy megveszed e 2000-ért.
Nekem annó a 40V 25A-es volt 900 a két darab. (autós erősítőhöz vettem otthoni felhasználásra......(van egy 2*15V-os 1000Wos trafómami egyenben 20V-ot ad le
Az még optimális egy brutális autós erősítőnek,mert azok tudtommal 24V-ig bíztosítva vannak és állíthatóak is (legalábbis ezt mondta egy tuningos srác)
A tekercsekkel kapcsolatban: Ha az a rajz alapján építed a rendszered,akkor csinálok neked olyat vagy leírom,hogy miből csináljad.... -
djyuri
őstag
válasz
szil@'rd #588 üzenetére
Több oka is lehet:
1.- fel voltál töltődve és sztatikusan levágtad a procid ''biztosítékát''
2.- nem voltál eléggé finom és valai elmozdult rossz irányba és...
3.- nincs a prociban ilyenre védelem és olyan gyorsan elszált,hogy amikor visszaraktad,akkor még te sem tudtad felfogni,hogy pont lekésted az utsó visszarakási határidőt.
4.- megsérülhetett a proci teteje,ahogy elmozdítottad a hűtőt,de ez visszavisz a 2.--es ponthoz...
(ezek csak tippek,sajna nem lehet ezt parasztos módon kiméregetni vagy egyáltalán szétszedni)
(én egyszer levettem annó a 2.5-ös northwoodomról a bordát és befagyasztotta a rendszert..Igaz nem ált vissza az oprendszer,de reset után minden a régi volt... -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #586 üzenetére
200-250W-os elég lesz....
Az instabilt a tápra értem...és ezt a végfokok nem igen tűrik,hogy 10V fesz ide-oda ugráljon össze-vissza. Még 5-6V elmegy egy stk-nál de 10V azért nem garancia
Én nem azt mondon,hogy az én erősítőimbe lévő több,mint 20ezer mikro az megnövelné a tápom teljesítményét,hanem a stabilitását és ezt a hírtelen fesz zuhanásokat akadályozza azzal,hogy van a '''' kakaó. De ha pl.: ráadok egy stabil 50Hz-es szinuszos jelet a bementre és ezt felviszem a maxra,akkor nálam is elég a tápfesz szint a normálhoz képest -8V-tal,de azt stabilan tartja a torzításig...Utána én már nem kínoztam tovább,de a lényeg világos volt.
Ami még fontos,hogy ezzel a roppant nagy buffereléssel a pillanatnyi leadható teljesítményemet növeltem meg vagy 15-20%-kal... Ez a reppekhez vagy a hírtelen nagy robbanásszerű hangokhoz kiváló besz@rási élményt nyújt
Filmen életemben a legjobban akkor ijedtem meg a csuma hangerő miatt,amikor egy scifi-t néztem és a csaj a női öltözőben idegességében beb@szta a szekrénye ajtaját. Olyat ugrottam,hogy a pólóm, a gatyám amvarratnál,meg a plédem is elszakadt. Meg letört a körmömből is egy kicsi,meg felborult a piám is,szal QRVAJÓ volt
Szó mi szó inkább vennék egy ultra nagy cuccot,minthogy ezeket a ''kicsiket'' gyilkoljam,de ha nincs lóvé,akkor ezzel kell beérnem és a cumóimnnak is velem és a tuningjaimmal -
djyuri
őstag
-
djyuri
őstag
Bővebben: link
Jobb oldalon van három típus. Néé ki madagnak valameyiket. -
djyuri
őstag
A legolcsóbb? Hát
Talán a reserator vagy az aquarium vízhűtések. De talán a reserator nem olyan hatásos,meg drágább is,de szebb.
Én mindenesetre barkácsolok és nem veszek 50-70k-ért egy olyat,ami amúgy sem képes lahűteni a procit 50 fok alá. És nem kell az ellenvélemény,mert voltam én is a kiállításon és a reserator (zalman) 50fokon járatta a procit!
Az ordasi oldala: Bővebben: link és itt menj az alkatrészekhez.A másikat még keresem,de küldök mailt a srácnak,hogy mutassa meg újra a weblapját -
djyuri
őstag
Szerintem nekedsem elég egy Ordasi féle pumpa,de ki tudja. Majd egyszer kipróbálom egy pumpával,hogy akkor is tarja-e megközelítőleg a hőfokot,de nem garantálom,hogy elég lesz.
Majd adok egy linket,ahol tudsz szintén 5k körül pumpát venni,de az egy kicsit brutálisabb. 13-as csatlakozásokkal van,de kapcs hozzá szűkítést.
De a blokkot azt nyugodta veheted tőle,mert nekem is még mindig a vga-m blokkja van a procimon és Qrvajó!!! Szal valamit azért tud a srác -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #559 üzenetére
Aho a régiókat állítod be,hogy milyen kontinensi beállításokkal használod a cuccodat. Itt a németországot kell választani és akkor stabilizálódik.
Amúgy az újjabik tévéteken szines és a régebbi fekete-fehér. Ez a composit jel miatt van (vagy svideo) és szal a régi még at nem tudja,attól függetlenül,hogy te rá tudtad kötni. Régebben vite?
-
djyuri
őstag
válasz
hummerdikk #545 üzenetére
A vírusítrókra: Én szerintem Bálint ezalatt azt érti,hogy egy pl.: Zonealarm nevü tűzfala és valami pl:antispyware vagy mi vírusítrója.....Szerintem -
djyuri
őstag
Én ehhez az Eo-ás meg mittoménhez nem értek,mert nem foglalkozok vele.
És ha szerinted a prockójának nem kéne ennyire melegednie,akkor az úgy is van.
Viszont ez akkor is intel és az intelnek van egy rosz tulajdonsága,hogy kétszer annyit eszik,mint az amd. Független attól,hogy mit tud ebből a mi hasznunkra fordítani.....
Én amúgy még mindig ragasztkodom ahhoz,hogy ha már egy viszonylatban erős proci van a gépben és erős vga,akkor ott már nem csak a proci melegedésével kell kalkulálni,hanem a többi alkatrészével is. (vga,délihíd,északihíd,táp...)
Szal ha ezek plusz melegét is nézzük,hogy a házon belülre adják le,akkor nyugodtan mondhatjuk,hogy egy processzor fejlesztés esetén nem csak a nagyobb proci hővel kell számolni,hanem az azt megpumpáló alkatrészek,áramkörök plusz melegedésével.
Még az autóknál is így van. Ha van egy 2000-es motorral felszerelt pl: bmw-d,és te beleteszel egy 5000-es motort,akkor csewrélned kell hűtőt a meleg miatt,és cserélned kell benzinkompresszort a nagy enegria igény miatt (ez az akksira is igaz).... Meg kell bele memória (benzintank) és még stb...
Ja és föggetlen attól,hogy a kocsit mire használod!
A gépfejlesztésnél is van egy skála,hogy mit kell még mellé fejlesztened ahhoz,hogy egyáltalán a normatív körülmények közepette a normális hőmérsékleti és feszültségi értékekkel üzemeljen,mégha csak netezel is.
Javaslatom még a következő: Egy teljesen ''tökéletes'' aerodinamikus levegőztetést kell csinálni. Nos ezalatt én mindössze annyit értek,hogy a levegő teljes egyirányú áramoltatása a cél és annak felgyorsítása. Most az én 20-30 ventillátoromat hagyjuk,mert én télleg nem szarakodtam,de réggebben is írva: kénytelen voltam...
Pl.: Olyat javaslok,hogy a tápba vagy -ra kerüljön még ventillátor. A ház elejébe minimum még egy,a ház belsejébe is kell egy viszonylag gyors venti a keringetésre,hogy a mellékes alkatrészek is leadják a fölös hőt...
A ház hátuljába is kéne még legalább egy venti,de oda aztán jó erős és befelé fújós abban az estben,ha a táp kifelé fúj,de ha már meg lett fordítva a fújása,akkor természetesen kifelé fújásra kell szerelni a hátsó erős ventit(-ket).
Ja és a vinyóra fell kell szerelni egy hűtést,hogy az is keringtessen rendesen.
(erről nem írok semmit,de hidd el,hogy kell(2-3 fokot jenthet))
Ha van rá mód,akkor egy cdrom helyre beszerelhető hűtés is szóba jöhetne,amit természetesen fordulatszám szabályózóval ellátva szereljünk be,hogy minket ne zavarjon a zaj..
Amúgy van egy módszer a vga melegéne azonnali elvezetésére: Lhete kapni kb 1500 pénzért PCI helyre szerelhető hűtő. Ez egyből kiszívja a hőt a vga-ról.
Ezzel már akár 5-7 fokot alapból nyerhetünk nyáron.
Több nem jut eszembe azon kívül,hogy persze vehet emellé egy erősebb (jobb hatásfoku) bordát a procira,de a végkifejlettben akkor már ott tartunk,hogy a előzőekben említett vízhűtést is összerakhattuk volna... -
djyuri
őstag
-
djyuri
őstag
Szerintem erre akkor minden prescottos emberke mehetne vissza a boltba,hogy bakker a procim leolvasztja az alkatrészeket a lapról és kérek helyette másikat.
Én szerintem eléggé sok helyen felo volt tüntetve,hogy igenis melegedősek ezek.
Bár modjuk azt hiányolom,hogy akkor ezügyben nem tettek a forgalmazós semmit sem,mert ugye a gyári hűtők,azok egy nagy ***-ok és amit meg boltban lehet kapni azok is,de amit esetleg egy speckó helyen meglelsz,azok pedig 20 rongy körül mozognak.
Én annó elhatároztam magam,hogyha jut ara pénzem,hogy egy ilyesmi procit veszek,akkor már arra is juttatok,hogy legalább egy kezdetleges vízhűtést vagy egy profi léghűtést rárakok.
Az én is megértem,hogy ez sok embernek nem adatik meg,de ha már itt vagy máshol mindig azt hallja,hogy a prescottok így a prescottok úgy,akkor már talán elgondolkozhatna azon,hogy bakker: Kell ez nekem?
Én is napi számban annyi panaszt kapok ezügyben,hogy már rendesen idegesít!!!
Azt mikor átrángatom egy röpke bízonyítás idejére a krapekot vagy havert vagy bárki olyan embert és átteszem a vízhűtésemet a gépére,akkor ő az aki a legjobban meglepődik,hogy mennyire is jó egy kezdetleges vízhűtés.
Most nem akarok nagy reklámot csinálni,de akkor is el kell mondanom,hogy nekem még mindig a videókártyára szánt vízesblokkom van a procimon. Két sarka még ki is lóg és mégis jó a hűtésem. Pedig éjjel nappal szenvedek a sz@r kocsihűtőkkel,hogy mindenki csak ilyen-olyan szedett-vedett szrt tudott nekem szerezni,de még is van valamim.
Amúgy egy kb 6-10 vödőr folyadékkal szobahőmérsékleten én kb 4-6 órát simán digitalizálok!!!!!!!
Nekem most a változatosság kedvéért egy vartburg hűtő van sorba kötve a vízhűtéssel és a mai lanparty-n tapasztaltuk,hogy a hűtő milyen meleg (35-37fok)
. Tehát a procim nem ment fel egyáltalán 42-45 fok fölé úgy hogy a szobámban egész nap folyt rólunk a víz a melegtől. Ja és ventit nem is használok a hűtőn,mert nem látom szükségét.
Mindenkinek: Ha anyagi nézetét nézzük a dolognak,akkor én ott kezdeném,hogy ha már van módom egy pl: 3.0-ás prescottra 33K-ért,akkor vennék egy akvárium pumpát vagy olyasmit és autósboltban 4 méter csövet,meg néhány gyorskötözőt és két vödröt kétszer 5liter desztillilált vizet...
Meg persze egy olcsó vízesblokkot és asszem 10K-ban meg is álltunk és kis odafigyeléssel meg van a panaszmentes hűtés.
A két vödör azért érdemes,mert ugye kihagytam a drága radiátort a felsorolásból!
Miért is? Hát azért mert sok esetben nem látom értelmét! És miért is?
Hát azért,mert aki már durva játékra használja a gépét,akkor annak van pénze vga-ra,procira,ramra,stb... És mindenek felett vízhűtésre!!!!
Én internetezéskor egy vödör vízzel el voltam egész hétvégén!!!
Aki nem hiszi,arra tojok rá! Próbálja ki és belátja igazamat!
Bocs a hosszú írkálásért,de ez a prescottos téma már kezd az agyamra menni!
És Bodika! Ezt te ne vedd magadra,csak nem akartam minden kifejezésemnek új hsz-t csinálni!
THX és köszönöm a ''meghallgatást!'' -
djyuri
őstag
Én általában az everesthome-ra voksolok. A gyári progikkal mindig bajom volt
A speedfantól pedig hűlyét kapok. Aszerint 650000-et pörögnek a ventijeim és van valahol -1 fokom is
Az everest homeval mindig kijöttem,max a hardveres részeket csinálja rosszul,de a hőfokban mindig jó volt nálam....
Ha kell,akkor mail! -
djyuri
őstag
Háj!
Sorry a késésért,de nem voltam itthon. Lelki egyensúlyomat ápoltuk közösen a haverom hugával (nem félre érteni).
Nos: Előszőr is a bordádat kellene megnézned kézzel,hogy mennyire meleg.
Ha nagyon meleg,akkor ''jó'',mert akkor rendesen felfekszik és szellőzési problémák vannak vagy túl kicsi a bordád...
Ha nem meleg,vagyis a kezednél nemigen érzed melegnek,akkor gond van a felfekvéssel. Javaslat: Nyomd rá és kb fél percig így tartva figyeld a biosz hőfokot.
HA az lemegy,akkor ez a gondod,de akkor ezt jelezd és haladunk a megoldással tovább.
Amúgy a legfrankóbb megoldás az első esetben foglaltakban melegedés bíztos megtudására,hogy járatod a gépet 5-10 percig és utána hírtelen lekapcsolod,majd a kezedel megmarkolod a bordádat és szorítod...Ha elviselhetetlenül felmelegszik vagyis a hűtő aljából felszabadul a tárolt hő,akkor bíztosan kicsi a bordád a procihoz. Ha nincs szinte semmi változás,akkor továbbra is szellőzési problémád van.
Egy haveromnak most egy 3.2-es prescottja pörög pomázon a gépében. Neki a gyári hűtővel is 60 fok körül mozgott. Egy bolti rózsa alakúval pedig 55-65 fok között volt kb,de volt ennél is bőven melegebb. Mi ugye nem hittük el és megfogtam jó kis ''lendülettel'' a bordát és elég csúnyán megégetett
Lekapcsoltuk a gépet és leszedtük a bordát és egymásnak dobáltuk vagy tíz percig mert olyan forró volt,pedig tizenegynéhány ezerért lett véve...
És az,hogy végigolvastad a topikot,azt pedig THX -
-
djyuri
őstag
válasz
hummerdikk #493 üzenetére
Miben? Elkavarodtam és nem értem melyik hsz-emre érted
-
djyuri
őstag
válasz
hummerdikk #478 üzenetére
Úgy van,ahogy mondod,de kis feszültségen viszont nem üt az áram,hiába van rajta 500A és 100000 volton sem üt az áram,ha nincs benne 1 mikroA
-
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #459 üzenetére
Hát ha elég sokáig kapod és a trafó is tudja még azt a kondit táplálni,akkor szenvedősebb haál,mint a váltóáram,úgyanis itt megnyúlhatsz mint egy béka és se kép se hang,csak írtózatos fájdalom. A váltó áramnál meg sok esélyed van az órdításra és talán van,aki segít. Talán
-
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #452 üzenetére
Az én osztályaimban mindig akkora állatok voltak,hogy az ausztráliai krokodilfarm kutyaf@sz@
A volt ostályomról ma hallottam egy ''mulis'' hírt: Egy tesi órai balesetet. Képzelj el két tank méretű,magas embert. Az egyik 210cm a másik 196cm. (kb 90-100 kilósak) A labda repül-repül. Ezek meg a külvilágot meg egymást sem nézve rohannak a labda felé. Folytassam? BAAAAAAANG!!!!!!
Az egyik (kisebbik) a felső fogsorával megfejelte a másik jobb vállát. A magasabbik 10 öltéssel megúszta,de a kissebbiknek függőlegesen tört ketté az egyik első foga. Mindkettő húzta maga után a vércsíkot a dokiig.
Szal mik mennek manapság egy tesi óránÉs mi volna,ha télleg bedurvulnának?
Én ilyen környezetben nőttem fel és most is ilyen állatokkal vagyok napszám körbevéve -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #453 üzenetére
Ricsi ezt azzal is indokolná,hogy miért,hogy ha már egyszer vezető folyadék kerül a rendszerbe,akkor már a kezed meg mittomén is ezzel be van vonva,szal vezetsz
És ilyenkor még a 9v-os elem it üt,mint állat. Ha rád jut pl 42v és ráadásul vagy 50A-es bufferrel érkezik az elko kondikból,akkor isten irgalmazzon,hogy ne zárt szívkamránál érkezzen az ütés,hogy vérrög ne keletkezzen meg mittomén,majd Ricsi elmagyarázza.
Olvasd el ebben az utsó hsz-emet:Bővebben: link
Kicsit mulis volt a dolog,de nem számomra
Ja amúgy itt nem arra érti Ricsi,hogy az erősítőnek a szekunder része vág agyon,mert ugyebár az nem a földön keresztül zár,hanem a dobozon belül.
Ő a 230V-os hálózati fesznek való kijutására érti. Erről rengetek topikban veszekedtem már RicsivelAz a lényeg,hogy a védőföldelést kihasználva földelünk. Ez az érintés védelem egyik fő része. Ezt az pl.: ÉV relé (villanyóránál) bíztosítja nekünk. Itt az a lényeg,hogy ha a befolyó áramok összege nem egyezik a kifolyó áramok összegével vagyis egy része rajtad folyik a földön keresztül,akkor ez a relé azonnal leold. Ha ne földelt hálózat van,akkor ez cinkes,de ennek érdekében ''egy nemtommit használunk''....(ezt Ricsi bíztosan tudja,de ilyenkor már nem vág az eszem)
-
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #445 üzenetére
Hát arra fele ja. Amúgy meglepett a nyárkajz egy kicsit. Szokatlan,hogy kiadtak hivatalosan olyan erősítő rajzot,ahol a táprészen már nincsen pufferkondi. Na mindegy, ez valszeg csak nekem új. Nem jelenti azt,hogy az kéne oda,hisz a táp már eleve pufferelt,csak szokatlan.
Belerajzolom a képekbe az értékeket,meghogy mi micsoda,de most csak a natúr help képeket küldtem el.
ÚÚÚÚÚTTTTÁÁÁÁÁLLLLLOOOOOMMMMM aaaaa ZONEALARM-ot....
Sorry,de ez van. Egy undorító tetves tanulatlan szemétláda ÁÁÁÁÁ -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #443 üzenetére
Oksa. leszedtem. Valami ilyesmi az enyém is. Már így hírtelen nem emlékszem.
Este majd elküldöm. Neked mennyi a mail tárhelyed,ami üresen áll?
nem akarsz csinálni egy vipmailos reggelést? Bővebben: link -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #439 üzenetére
Kb 14 mega,de ha tudod,hogy hogy kell wap.hu-ra küldeni (ugyanis megváltozott) ,akkor ott még vagy 20 mega van.
A 46k-ra meg azt mondom,hogy télleg sok,de mára úgy beleszerettem a házamba,hogy ihaly. Naon teccik (mindenkinek) és nagyon jól hűt meg minden. Elférek benn úgy ahogy kell. Dizájnos! (szerintem)
Ez a haverom,aki scennel,ez nem norma teljesen. Beszkennelte 560megába a négy képet. Na ezt hogy küldjem el. Próbálom kiscreenshotolni belőle,de a winfosom total errert ír ki rá.
Na bazz,majd ma átmegyek hozzá,azt megcsinálom én magam. Éjjel fent lesznek a képek. Boccs a késésért.
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #431 üzenetére
Hát ja.
Amúgy szerintem 1024-768-on a legjobb vagy 1280*1024-en. De ezeken legalább 100Hz-en. A crt monitor ugye még nem digitális,vagyis nem lcd féle?
Nekem is samsung monitorom van és a legtobb haveromnak is és jól bírják.
Az egyik haveromnak 2 is van és úgy nyomja 180fokban at ut2004-et. Azt mondja nagyon állati. Ja meg a riddic játékát is úgy viszi most és 20 fps alá nem esetnn nek szinte soha,bár mondta,hogy volt nek egy-két olyan pálya rész,ahol még a 12fps is jónak számított. (9800XT). -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #427 üzenetére
Asszem ezt már több tokpikban is kitárgyaltam.
Mindegy: Az alaplapomban volt annó egy kis szikrám a csavarhúzómmal. Azóta nincse cd-romos bootolásom bioszból,hanem csak bioszon kívüli lehetőségem van erre (esc gombal jön nekem elő). Plusz emellet elkezdte zabálni az elemeket. A legdrágább duracell elemet megette egy nap alatt. Annó vettem 100 elemet darabra 55 forintért a kínai piacon,de azokkal is csak egy jó hónapig bírtam.
Azt elhatároztam (kénytelen voltam) hogy szétszedek egy gombelemet és kiürítem a belsejét,majd ráforraszok egy külsö áramforrást és visszateszem az elemtaróba és majd arról járatom. Nos mivel tartottam attól,hogy a hálózati dolgoknál lehet gubanc is,ezért úgy döntöttem,hogy egy motor akksiról fogom járatni és ajd minden héte,kéthéten feltöltöm. Na igen...ez nem jött be. A vadi új akksit is 4-5 naponta kellett tölten,mert teljesen lehúzta.
Gondoltam van valami zárlat vagy hibás alkatsrész abban amit csináltam. Hát le is cseréltem az összeset (8 darab alkatrész =300ft). De ezután is lehúzta. Nos akkor mérjünk rá műszerrel....kb 100-200mA között fogyaszt rendszer
Lekötöttem a ledet,de csak 20-25 mA-t nyertem.
Most már eljutottam addig,hogy csináltattam egy f@sza trafót és szereztem hozzá egy 6,5V 650.000mikrós kondit. Na ennél előbb ég el az összes vezeték a házban,minthogy a bioszom 7V-nál többet kapjon. Meg agyon fogo bíztosítékozni.
Teszek bele vagy 10db 300mA-eset. -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #425 üzenetére
A boiszomnak egy 5v-os fesz-szabályzó ic-vel küldöm a naftát,de sorosan van azért kötve egy 200ohmos ellenállás,meg a bioszomra rátettem egy led-t,hogy lássam,hogy normálisan mükszik.
Azért lettem ledel és nem zener-diódát,mert én olyan pekhes voltan a led-ekkel,hogy,amikor azokra túl nagy feszt kötöttem,akkor azok zárlatosak lettek és nem megszakadtak. Szal inkább menjen zárlat a bioszomra (olyan mint a roppant gyenge elem),minthogy kiüssem 50V-tal.
A fishert azért ajánlom,mert ha nem akarod ultra brutálon járatni,akkor elég gyári értéken hagyni és tök f@szán elmegy. És ráköthetsz 2-től 16ohm-ig mindent. Kibírja. Nekem elhiheted. Már négy volt a kezemben. Most kettő van (a két legangoybb a négy közül) A nagyobbik az kétszer 108W-ot bír és a kisebbik pedig kétszer 87-90W-ot. Ezeket stabilan nyomja 50Hz-en
Én a nagyot 24-ért vettem. Beleöltem kb 5-7k-t,de megérte! Öt éve megvan és nem kímélem. A kisebbik 3 éve van meg,abba 4k-t öltem bele és azt sem kímélem. -
djyuri
őstag
válasz
Balint133 #423 üzenetére
Kell,de nem létszükséges. Elég egy-egy kb 0.1 ohm-os ellenállás,de mivel nem egy gázos megcsinálni ezt a kis tekercset,így érdemes azt használni. Amúgy én a legtöbb helyen úgy láttam ezt kialakítva,hogy fekvő pozícióra meg volt tekerve a tekercs (kb 12-18 menet) és azon volt átdugva még ez a 0.1 ohm-os ellenállás.
Amúgy,ha csak az ellenállás van,akkor minimum 5W-osat kell tenni,de ha van tekercs is vele párhúzamosan,akkor kb 1W bőven elég. Amúgy a tekercset rátekered egy kb 1cm átmérőjű hengeres cuccra és lehúzod utána.
Ja és nem muszál egy sorba tekerni mind a pl 18 menetet,hanem feltekerheted a második felét az első 10 menetre. Ja és kb 1mm-es rézdrótot használj.
ha találog rajzot,akkor beszkennelem,de ha nem ,akkor lerahójzolom,bár nemhinném,hogy szépen tudok rajzolni,szal ahogy sikerül.
''És te a bisznak hol nyomod a kakaót??? ''
Ezt nem értem
Na ilyet még nem b@sztam. Irom a szöveget....kilök a zone alarm egy üzit,hogy ''virus varning''. Én meg leokéztam és az üzenetem felét kitörölte,amit írtam. Besz@rok. Ezt a genyát.
Gyorsba visszaírom: Szal, a stabilitásról: Max az okzhatja,ha az alkatrészek hibásek vagy rosszol vannak beépítve,de persze ha a táp eleve gyenguci,vagy rosszul szűrt (Kicsi kondi),akkor is lehet rossz a cucc.
MOD: És majd kihagytam: Én a te helyedben egy komplett erősítőt vettem volna. Pl. egy fishert. Azokhoz olcsón hozzá lehet jutni és erősebbek a mostani építésednél.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged