- TCL LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- OLED TV topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degradator
tag
válasz
Superman #3188 üzenetére
gratula a 4.0 ghz hez
én meg beszereztem Kingston ramokat 2*512, hát mit mondjak jobban tuningolható mint a kimgmax superram
kingston 3-3-3-8 időzítései rosszabbak a kingmaxnál, egyből arra gondoltam h tuningban nem lesz egy nagy szám, ennek ellenére alapfeszen 480Mhz
2.85v: 500 Mhz.így 3.65 Ghz en futkorászik a proci!
otthon abit av8 lapban a kingmaxom nem nagyon megy 465-470 nél többet, igaz fesz emelést még nem csináltam -
Degradator
tag
fasza a gép
(enyém sem kevésbé poros)
jó a vga hűtő megoldásod!!!
ezt benéztem mert nem kingmax hanem kingston ramokat veszek holnap, bár semmi bővebbet nem tudok róla, remélem a kingmax teljesítményét hozza.
fesz emelés az lesz, Superman kolléga által javasolt 2.85 volt szerintem jó lesz majd.
eddig nagyon gáz volt az albérletes gépemben ugye csak 1 db ram volt single channel és ez nem tudom miért de nagyon visszaveszi a teljesítményt(otthoni gépemnél alig van változás, igaz az AMD)
ja és egy kis off, nekem eddig nagyon bejön a STALKER aki eddig még nem próbálta szerezze be feltétlen! -
Degradator
tag
-
Degradator
tag
ja és kérdezted az intel gyári hűtő max fordulatszámát, nekem egy S478 as gyári hűtőm volt, az 6000 rpm ig is felment melegebb helyzetekben
hangos is volt és nem mondanám h jól hűt, egy primecooler rézrózsával elégedettebb vagyok.
egyébként az a legjobb ha nyílt gépházat használunk én mindkét gépemnek leszedtem mindkét oldalát, így a vinyók meg a vga is hűvösben van!
az viszont gáz hogy nálam felül megreked a meleg és a táp forró levegőt fúj ki
[Szerkesztve] -
Degradator
tag
válasz
Degradator #3060 üzenetére
sajnos passzolok, foggalmam sincs.
ha jól tudom a williamatte korábbi még a northwoodnál is.
az alaplapon DIP switch ekkel(vagy jumperrel) lehet állítgatni az FSB t?
szorzólockos a proci?
[Szerkesztve] -
Degradator
tag
hi!
egy buta kérdés
nincs olyan kedves kolléga aki cserélne velem S478 as lapot + procit S775 ös lapra + procira?
najó ez viccnek is rossz(bár jó lenne...)
off topic: nem TDU zik itt senki? (test drive unlimited)
kis szévgém cserére gondolok
na üdv, élvezzétek a napsütést amígy nem késő! -
Degradator
tag
hát igen, fesz emelés nélkül nehézkes a dolog, nekem se bírja sokáig ha nem emelek.
olyan 230 ig, aztán kalap.
na majd holnap bemegyek albiba, adok egy kis kakaót a kicsikének, csak el ne szálljon
csipszet hűtő passzívan nagyon melegszik sokszor arra gyanakszom hogy ez a ludas, aktív hűtéssel lehet a tuning is jobban menne.
P5P800 on aktív csipszethűtő van?
[Szerkesztve] -
Degradator
tag
válasz
Superman #3015 üzenetére
naja de ez még 478...
sajnos dualban nem tudom használni mivel most vettem a gépet és még nem volt pénzem +ramra, csak 1 db 512 es van benne.
itthon kingmaxom van ebben a 3700+ os ban, 2.8 on használom, de szinte röhely, 32 fokos
ezt néha én sem hiszem el de ez a zalman csodákra képes.
még messze nem a vége... kis + fesz és 3.0 ghz vagy felette is simán menne.
a P4 gyel meg ha sikerülne 3.8-3.9 en hajtani stabilan, akkor ramok is 420-430 körül elszaladgálnának, úgy már emberes teljesítményt leadna a gép.
tudom, mer ment így pár órát csak nem votl az igazi. (hibaüzenetek fagyások)
P5P800 ha jól tudom terheletlen állapotban leveszi a feszt, ez zavar meg mindenkit.
mit gondolsz 65-68 fok nagyon sok? 1.55 voltot adhatok neki?
4.0 ghz et nem bírna, régi D0 steppinges...
[link]
[Szerkesztve] -
Degradator
tag
nekem is lenne egy kérdésem, igen régóta AMD tulaj vagyok csak pár hete van Prescott P4 em, nem tudom hogy kb mennyi az elfogadható hőmérséklet, amin még bátran lehet hosszabb távon használni a gépet.
jelenleg kettő megoldás közül választhatok:
1:1 ben tuning 3300 mhz proci és 445 körül megy a ram. ez így stabil, hűvős a proci 50 fok körül.
a másik egy kicsit rostosabb, 333 ra visszaosztva ram, fesz 1.49 volt(több kéne neki?)
és 3.73 Ghz. így majdnem kijön a 400 as ram.
gond csak annyi hogy 64 fokig is felszaladgál, de lehet még ennél feljebb is menne, valamint instabil! ilyen magas órajelre mekkora feszültséget ajánlotok? D0 steppinges Prescott prociról van szó, és egy jó tuninglap, egy MSI 865 PE NEO2 es.
ja már csak egy kérdés! csipszetnek ne adjak + feszt? elég meleg, lehet h emiatt fagy? -
Degradator
tag
AGP/PCI frekvenciát is visszavetted? az is szinkronban van, legalábbis az én alaplapomban így van.
nekem infineon ram simán bírja a 450 etmennie kéne neked is.
ram visszaosztás: visszaveszed pl 333 ra és ahogy tuningolsz így növekszik a ram órajele is.
nem feltétlenül kell neked fsb/dram arányt állítani, visszaosztod azt adsz neki egy kövér fsb -t, és ha szerencsés vagy pont kijöhet a 400 mhz vagy még több is.
vcore feszt emeltél? -
Degradator
tag
válasz
Superman #2659 üzenetére
ha legerősebb AGPs konfigot akarod vedd meg az AMD -s konfigomat
najó nem eladó a kicsike
azért meglepődtem egy kicsit mikor kicseréltem a másik konfigomban alaplapomat és procimat (3000+os venice)
, MSI 865 Pe re + prescott P4, hogy játékokban mennyivel de mennyivel gyorsabb az AMD.
sőtt még winfos is gyorsabban bejött rajta.
P4 melegszik is...
de ettől függetlenül nem bántam meg a cserét, beteges tuningoló révén
vagy ilyenre gondoltam hogy DUAL P4 alaplapot szerválni.
létezik AGP8X 478 as dual P4 lap?
[Szerkesztve] -
Degradator
tag
nekem primecooler lesz az annak a teljes másolata
igaz nekem itthon a toledon 7700 van, igen jól hűt, 2.8 on 37 fok -
Degradator
tag
köszi
mivel hűtöd?
[Szerkesztve] -
Degradator
tag
hát nagyjából mindent!
ram visszaállítás meg AGP/PCI frekvencia.
arra lennék kiváncsi hány c fokig lehet elmenni.... ?
60 fok az már Prescott nál nagyon gáz?
és csak ezt a két dolgot kell visszább venni a tuninghoz? -
Degradator
tag
tudtommal csak 478 as tokozású MSI 865 PE lap létezik
ez neo2
tudnál segíteni a tuningban?
[Szerkesztve] -
Degradator
tag
halihó
szeretnék útbaigazítást kérni P4 Prescott 478 tuning ügyben, mivel még sosem volt intelem.
na szóval ez egy D0 steppinges, MSI 865 PE alaplapban, alap 1,3875 volt.
jövőhéten megy rá egy jó hűtő, de még azzal sem vagyok tisztában, hogy ennél a procinál mi az elfogadható hőmérséklet.
azt észrevettem h elég sok hőt termel...
kérdésem annyi lenne hogy a ramok visszaosztásán és az AGP/PCI freki visszaállításán kell e még valami visszavenni az alaplapon hogy semmi sem akadályozza a tuningot?
kb mennyit taposhatok ki belőle fesz emeléssel? és kb mennyi feszt emeljek hogy elérrjem a 3.8 ghz et? kb!
előre is köszi a választ!
egyenlőre gyári hűtővel 3500 mhz feszemelés nélkül, de melegedett nagyon. meg hidegindításkor szarakodoott úgyh most alapon megy.
[Szerkesztve] -
Degradator
tag
OFF:
[link]
[Szerkesztve] -
Degradator
tag
most ismerkedem az intelekkel, az egyik konfigom(gyengébbiket) D0 steppinges prescottra cserélem, igazából még sosem votl intelem nekem ez nagyon új
-
Degradator
tag
D0 steppinges prescottal mi a helyzet?
3.0 ghz -
Degradator
tag
már mindegy
túltettem magam rajta, a hangok is megmondják. -
Degradator
tag
igen...
viszont van még valami:
ha egy procira megnő a kereslet PH -n, akkor ott nyilván sok ember sokat alkud. aztán másik felteszi a hirdetést X FT ért akkor jön a vevő és dobja a linket h nézzd má' itt X - 5
k ért van ugyanilyen...
én 68 ezer forintért vettem a clawhammer 3500+ os procimat 2005 december elején!fetettem 15 ért hűtővel együtt, aztán sorra jöttek alkudni és végül 2 hét után fájó szívvel de elment 12 ezerért. de majdnem sírvafakadtam. vagyis akkor még nem mikor átadtam a procit, inkább csak akkor amikor mondta a srác hogy a 2500+ os bartonját 12 ezerért adta el.
akkor most hogy van ez?
ennyire jó a barton vagy ennyire szar az A64? egyikse?
[Szerkesztve] -
Degradator
tag
3.0 ghz, HT -s.
igen de az az érdekes megnézed a 64 bites procik sokkal jobbak jövőállóság szempontjából, főleg hogy 939 és az alaplap még X2 t is kezeli.
a 478 meg egy kihaló socket, mégis drágább az alaplap+proci, akarom mondani magasabb az ára PH -n ,de nem hiszem hogy valójában többet ér.
érdekes nem?
3500+ os A64 et adtam el 2 hete 12 k ért!!! 12!! egy 3.0 478 P4 ért meg 17-18 at kérnek!félreértés ne essék nem a P4 et ócsárolom csak furcsának tartom ezeket a dolgokat.
bár lehet amire nagy a kereslet arra a sok alku miatt alacsonyabb PH s ár alakul ki. ( ? )
szóval ami többe kerül nem biztos hogy teljesítményben több, még itt PH -n sem
azért szeretnék P4 et mert még sosem votl P4 em és második konfignak jó lenne, főleg 500 as ramokkal agyonhúzva
(bocs a regényért) -
Degradator
tag
igen, csere egy az egyben. prescott proci 1 mega chachel
-
Degradator
tag
szerintetek megérné váltani egy 3000+ os proci(venice) + asrock combo z alaplapot egy MSI lap + P4 prescott 478 ra?
albis gépem lenne az ''áldozat'' gondolkodom teszteket is néztem de hátha valakinek közelebbi tapasztalata van P4 gyel(nekem ne mvolt intelem sosem)!
szóval érdemes vagy nem? -
Degradator
tag
Beszarás!
A64 clawhammer 3500+ os procim van, alapon 62 fokos a proci!!!
eddig gyári hűtő volt rajta azzal 58-60 fokos volt, most vettem rá egy halkabbat ezzel 62, terhelve 70 ig simán felmegy.... :S
nincs rajta a gépház oldala(meg is főne az egész) egyszerűen nemtudok mit kezdeni ezzel a kib****tt procival!!!!!!
természetesen a proci NINCs húzva!
valami 5let hogy mit lehetne tenni?
ja és az érzékelő is szerintem jó értéket mutat mert a borda ennyira forró h lehetetlen megfogni, odaég az ember keze, még a gép teteje is meleg... és igen szilikonpaszta is van rajta bőven!
nincs valami olyan program amivel a venti forulatszámát 6800 ra fel lehet tunkolni?
asszem a max 3000 de valahogy bele kéne vezetni nagyobb feszt és akkor többet pörögne..
utóirat: igen tom h P4 topic.... -
Degradator
tag
Lenne egy problémám:
összeraktam egy compaq alaplappal(i815) szerelt P3 coppermine konfigot (933Mhz).
mivel biosból nem lehet tuningolni, ezért windowsos tuning progikat keresek!
de ezek mindegyike használhatatlan, kipróbáltam kb 6 ot és egyik se jó semmire, lehet azért mert ez egy ősrégi proci.
tudna valaki nekem egy használható windowsos CPU overclocker programot mondani?
clockgennel nemmegy, core center pro sem..
előre is köszönöm!!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 5800X3D AM4 processzor (garanciális: Alza, 2025.11.11-ig)
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I3 9100F Eladó!
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest