- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LeC
addikt
Egyébként kicsinyített képeket hogy tudok berakni? hogy rákattintva a nagyot lehessen megnézni?
-
LeC
addikt
-
törölt tag
Azért 85 foknál, mert az az abszolút határ, ahol még biztonságosan leállítható a CPU.
A thremal spec, pedig a maximum hőterhelése lehet egy processzornak. Ha én pl. 70 fokon használtam volna a 630-as procimat, akkor lehet, hogy max 3 hetet bírt volna, mert jórész filmtömörítést végez a procim. És volt rá példa, hogyí egyfolytában napokig.
A 60-65 fok a még értelmes hőhatár, ahol hosszabb távon is használható marad. -
mycso
veterán
Akkor használjad 75 fokon

Az az egészséges, ha nem éri el terhelve a 70fokot.
kolega meg azt mondta ne érje el a 70fokot...én arra válaszoltam
Méghozzá, egy elég nagy hülyeséget: még nótvúd is mehet 85fokig, presscott meg alapból is magasabban kezdődik
Látogass el ide, [link] aztán keresd meg a procid és nézd meg a ''Thermal Specification''-nál megadott értéket, majd kattints rá, hogy mit is jelent.
-
Szerintetek, mi a jobb megoldás?
Venni mostanában egy tuning 805D procit, vagy várni egy kicsit, míg lemegy az E6300 ára?
Jelenleg egy 4.5GHz-ig húzható s478-as Prescott procim van egy fasza lappal. Ráfizetés nélkül tudnék 805D-t + lapot venni.
Oké, hogy gyorsabb a 805D, de vajon melyik tartja jobban az értékét? a s478-as tuning prescott + lap, vagy a 805D +lap?
(Mindenképpen Core2-re akarok váltani rövid/közép távon.)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Köcccc!
Vagy lehet, hogy ismétlem ismétlem magam magam??

[Szerkesztve] -
Zoza24
senior tag
szóval senki?b1 steppinges 930asokról kéne vmi info,főleg a tuningot illetően

-
Jimmike
tag
Szevasztok!
Kérdésem a következő:
Van egy P43,0-s Prescottom, ami ugye 15X200. Mi az a szorzó, amit szerintetetk elbírna 2x512 Corsair Cl2,5 pc3200-zal? Az alaplap ASUS P4P800 SE.
Csak elmélet alapon kérdezem, és lécci ne azt írjátok, hogy olvassam el a korábbi hsz-eket.
Előre is kösz! -
válasz
westlake
üzenetére
Igen, erre én is gondoltam, de azért kivi lennék, hogy megy-e.

Ha milliomos lennék, és nem érdekelne, hogy bukom ratja, akkor kipróbálnám...
Egyébként csak annyi lenne vele a gond, hogy nem tud a régi lap olyan kis feszültséget adni neki, vagy a szabályozhatósággal is lennének gondok?
Ha jól tudom, akkor van erre egy átalakító, nem? Itt a PH-n is teszteltek régi 479-es proccokat s478-as lapban. [link] Ha az csak annyit csinál, hogy azz az egy lábat ''átköti'' + beállítja a feszültséget, akkor a 478 lábú Core Duo procinál már csak a feszültségállítás lehet gond. De mivel a s478-as lapok is tudnak 1.4V-ot, ez felfogható tuningnak is, és emelhetjük a proci órajelét... Már csak a fesz szabályozás kérdése nyitott, meg az a kérdés, hogy hol tévedek.

[Szerkesztve] -
westlake
félisten
ezt nem igazan tudom hova tenni.. tudomasom szerint nincs 479 labu processzor.. pin 479 alatt inkabb azt ertik, hogy melyik az utolso laba a procinak.. azert, ertem, hogy meiert hivak pin 479-nek, azt viszont nem, hogy akkor miert van belole pin 478-as.. kizart dolog, hogy menjen a regi lapokban.. lehetetlen.. nem megfelelo a lapok feszgeneratora..
-
westlake
félisten
tehat.. tisztazzunk nehany dolgot.. nem letezik 479 labu processzor!
ezt az elnevezest az intel azert talalta ki, hogy ''ezeket'' a procikat megkulonboztessek a valodi 479 labu prociktol.. a procifoglalat elmeletileg 500 lab fogadasara lenne kepes, de a normal lapoknal a ket utolso lab ki van hagyva.. ezek a normal 478-as lapok (pl. northwood)
aztan vannak a socket 479-es lapok, amiknel szinten csak 478 lab van ''kifurva'' es a procik is csak 478 labuak..
annyi a kulonbseg, hogy a socket 479-es prociknak egyel arrebb van az egyik labuk, mint a socket 478-as prociknak.. ezert nem is kompatibilisek egymassal.. minden centrino (dothan/banias) es merom proci socket 479-es, igy nem mennek a regi 478-as lapokban (csak amire az van irva, hogy socket 479 es merom ready..)!
egyebkent az aopen x975-ydg es az msi gt speedstar is viszi a merom procikat
[Szerkesztve] -
Szerintetek, mi a jobb megoldás?
Venni mostanában egy tuning 805D procit, vagy várni egy kicsit, míg lemegy az E6300 ára?
Jelenleg egy 4.5GHz-ig húzható s478-as Prescott procim van egy fasza lappal. Ráfizetés nélkül tudnék 805D-t + lapot venni.
Oké, hogy gyorsabb a 805D, de vajon melyik tartja jobban az értékét?
(Mindenképpen Core2-re akarok váltani rövid/közép távon.)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Köcccc!
-
Zoza24
senior tag
B1 steppinges 930-as procikról tudnátok vmi tuninghajlandóságot mondani esetleg?esetleg ha vkinek ilyen van,az irhatna eredményeket
-
mycso
veterán
westlake írta: szia.. ezeket a procikat is core 2 duo-nak hivjak es a conroe/allendale procik mobil valtozatai.. 478 lalbuak, DE csak az erre alkalmas lapokban mennek.. a regi 478-as lapokban NEM.. ezeket a procikat 479-es prociknak is nevezik, mert egy labuk egyel arreb van, mint a regi 478-as prociknak.. ezert sem kompatibilisak veluk
-
törölt tag
Megnézem azt a prescottot, ami 85 fokon stabil, és napokig üzemben marad

A northwood-nál dettó.
Még ha fölé mér az alaplap akkor is sok a 85 fok. A stabilizátoroknál is, pedig ott magasabb a hőhatár. 75 fok felett már a prescott hirtelen halál is könnyen bekövetkezhet.
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
excalibur36
üzenetére
Hát, ha kézzel állítod, nem pedig ezeket a százalékos vackokat használod, akkor biztosan tovább jutnál.
Biztonságosnak az mondható, ahol minden alkatrészed, hiba és durvább melegedés nélkül 100%-os terhelésnél is tökéletesen működik. /tehát ez egy elég tág meghatározás/ -
excalibur36
senior tag
szia!
megnéztem a biosban amit mondtál asus p4p800e deluxe
ott át állitottam manuálra
és láss codát tudom huzni a procit
5%-os lépésekben egészen 30%-ig
nem kellsemmit sem piszkálnom, elég csak beállitani, hogy hány százalékot akarok.
a többit elvégzi a bios( vagy mi
)
mindent hozzá állit fsb, ram, cpu.
fel huztam egészen 3,3GHZ-ig!
szerinted mennyi az ami még biztonságos az én konfigomnál?
CPU:2,4GHZ Northwood FSB800, 4X512 DDR 400-as Kingmax superram cas2,5 -
Kari7777
csendes tag
Igen az FSB: RAM arányt jelenti (pontosabban RAM : FSB, mert kisebbel kell osztani és nagyobbal szorozni) és csak ez a két beállítás van, nincs más.
Ez egy Asrock 775Dual-880Pro alaplap 1.40 bios-al.
Az a baj, hogy 250FSB-nél 8:6 arányban a ramok 333*2=667MHz-et kapnának és ez sok
(már próbáltam és nem bootolt), mert DDR II 533 1GB ramom van.
Talán 667-es ramokkal 533 (azaz 8:6 arányra állítva) menne feljebb az FSB, de szerintem érdemesebb alaplapot cserélni. (én asus P5ND2 SLI lapot néztem ki az NForce miatt csak nem tudom milyen tuning beállításokat biztosít)
Esetleg valakinek tipp????
[Szerkesztve] -
Kari7777
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Intel P4 640-es procim (3200MHz, 2MB L2, 800MHz FSB) és tuningolni szeretném. 3.6GHz-ig már mentem vele csak az alaplapom a ram miatt nem engedi tovább (8:6 és 10:6 arányt lehet állítani)
Van valaki aki ilyen procit tuningol? Érdekelne hogy bírná-e a 250 FSB-t a 16-os szorzóval és mekkora feszt lehet adni neki? Most 1.3-at kap Cpu Z szerint 1.36-os változat.
Itt egy kép róla:[link]
Üdv -
mycso
veterán
válasz
the taky
üzenetére
A Cpu Lock Free-vel, a proci szorzóját fogod tudni állítani.
Ennek a 3.4GHz-es procinak, gyárilag 200az FSB-je, és 18x a szorzója, így jön ki a 3400MHz /18x200=3400/
A te procidnál viszont megfelelő lap/bios esetén állíthatod a szorzót 14x-re, tehát 14x200 azaz 2.8GHz-en fog menni a proci. /igazából ez valami energiatakarékoskodási funkció lenne/
Viszont emiatt nyugodtan emelhető az FSB az egekig, hiszen, ha a 14x-es szorzóhoz 243MHz fsb-t állítasz, aproci még akkor is csak alapórajelen jár.
Viszont szinkron 1:1 hajtáshoz, már komoly ramok kellenek, de ha van osztó funkció a lapodon, akkor visszosztható a ram olyan frekire, amit még bír.
A 100%terhelt állapotnál nemszabad elérnie a 70 fokot!!! -
the taky
csendes tag
Megpróbálom ''elavult'' gépemből kihozni a maximumot, & lecserélni 3.4ghz-es re a procit.
És innen huzni...
Sikerült az alaplaphoz találni CPU lock free biost,nem kis keresgetés útján.Majdnem mindenhonnan leszedték...
3.6on is stabil,de a ramok itt már nem nagyon bírják.Szerintem.
Ostoba kérdés lesz,de a CPU lock free-vel külön fogom tudni emelni a CPU frekit?
Minden esetre :
Pentium 4 Processzor 3.06GHz, 800MHz FSB, 1MB 478S Elpassz.15rugóért,ha valakit érd.jelezze.
Nekem 3.6on terheletlenül nem volt 46C-nál,alapon 38C-volt.
Köszi.
-
the taky
csendes tag
Köszi a kiigazítást,ez most tényleg jól jött.
Megpróbálom ''elavult'' gépemből kihozni a maximumot, & lecserélni 3.4ghz-es re a procit.
És innen huzni...
Sikerült az alaplaphoz találni CPU lock free biost,nem kis keresgetés útján.Majdnem mindenhonnan leszedték...
3.6on is stabil,de a ramok itt már nem nagyon bírják.Szerintem.
Ostoba kérdés lesz,de a CPU lock free-vel külön fogom tudni emelni a CPU frekit?
Minden esetre :
Pentium 4 Processzor 3.06GHz, 800MHz FSB, 1MB 478S Elpassz.15rugóért,ha valakit érd.jelezze.
Köszi.
-
LeC
addikt
ASUS P4S800 [link]
Hát nem ír semmit se Dual Channelről
-
mycso
veterán
válasz
excalibur36
üzenetére
Szia az ''Ai overclocker tuner''-t állítsd ''manual''-ra így nézzen ki: [link]
-
Cumulus
tag
A Dual channelt én is ugy oldottam meg hogy az egyik ramot a Dimm1-be raktam a másikat a dimm3-ba!Nekem pl:.van Két zöld slot egymás mellet és két Lila egymás mellett az egyik ramot az első zöldbe raktam a másikat az első Lilába raktam és amikor bejön a Bios akkor ez van kiirva Dual channel,Liner -Mode!
vagy megnézheted az everestbe is vagy a CPU-Z-ba is!Probálgasd! 
-
LeC
addikt
válasz
excalibur36
üzenetére
Biosban tuti lehet állítani, csak rakd át manual-ra, gondolom most defaul-ra van állítva és azért nem tudod változtatni!
-
Cumulus
tag
A Bios-ban 133-as FSb van irva azt felvittem 166-ra igy megy 3.66GHz-en nem merem tovább emelni mert igy is 47 fok-os.Ez nem sok?
Kiprobáltam hogy mit tud az everest ultimate editionban:Mem.Olvasás:6530MB/sec ez jó vagy rossz?
Gyári Intel hűtö van rajta rézmagos.A ramok igy mennek 400Mhz
.Amugy alap FSB-n csak333-on miért? 
-
mycso
veterán
Ez tényleg nagyon kevés. /olyan 6k körül kéne lennie/
A procid, biztosan 800FSB-n, 3GHz-en megy???
A ramok biztos 400MHz-en mennek???
Ha igen, milyen időzítésekkel????
A lapod támogatja a Dual Channelt??
Ha igen, akkor úgy vannak berakva a ramjaid, mennek dualban???
/szerintem ez a dual channel hiánya miatt van, de majd meglátjuk/
Ja CPU-z vel nézd meg. -
Attisg
csendes tag
Hi!
Kicseréltem a gépemben (P4S800, 2*512MB 400MHZ) a 2.4 Celeront egy Pentium 4 S478 3 GHz / 800MHz / 1MB procira. Újratelepítés után everestben csináltam egy sebességmérést és a memória olvasásra 30xx MB/mp eredmény született, ezt rém kevésnek találom mivel a 2.4 celeron alapból kb 100 MB/mp kevesebbet tudott.
Na most mit csináljak? -
Cumulus
tag
Sziasztok!
Szeretném én is tuningolni a procimat!Alaplapom MSI 865PE Neo2-P Platinum Edition,
Procim:Intel Celeron D 345 3.06Ghz/256/533,ram:2*256DDR400(DUAL Channel)!
Gyári Intel rézmagos hűtő van rajta!Mennyire tuningolhatnám fel a procimat?És mennyi lenne az a hőmérséklet amit meg szabad még engedni(alaplap,Cpu)?
-
Daweee
őstag
Hy!
Van egy 2.4-es celeronom, northwood maggal, 100-as FSB-vel, és 1.6V-os alapfesszel (cpu-z szerint)
Sikerült szerezni hozzá egy tuningbarát lapot, és arra lennék kíváncsi, hogy meddig emelhetem a feszültséget gond nélkül.
Válaszokat előre is köszi! -
LeC
addikt
válasz
excalibur36
üzenetére
Keresd meg a biosban a proci beállításait, és emeld meg az fsb-t.
Nálam ez a legelső menü, nem tudom asus lapban ennek mi lehet a neve. -
mycso
veterán
válasz
GiXXXer
üzenetére
Hát ha már tuningról van szó, akkor fesz csökkentés + tuning

Alap ~40 fok körül, most 2 prime közben ~53fok körül /alapfeszen-alap órajelen full terhelve 63-65fok
/![[kép] [kép]](http://jeghegy.uw.hu/D805/cpuz3g.png)
Ez most egyelőre csak pici tuning.
Várok a prime-val vagy egy órát, aztán ha nem hibázik akkor húzok fsb-t emelni!
[Szerkesztve] -
excalibur36
senior tag
sziasztok!
segitséget kérek proci tuningban
szeretném emelni az órajelét, de nem tom, hogy kell!
konfig: INTEL P4 2,4GHZ 800FSB(everest szerint a valódi órajele 3,6GHZ)
Alaplap: Asus P4P800E Deluxe
Ran:4X512 Kingmax Superam Cas:2,5 -
mycso
veterán
Persze annál jobb, minél magasabb órajelen megy a ram, minél kisebb késleltetéssel.
De feltételezem, a te eredményeid nem a 2.0-ás everesttel készültek /ez egy nagyon régi everest, és ha megnézed, annak a listáján a 2. vagyok --> tehát az egy nagyon jó eredmény --> a régebbi verziók más-más eredményt adnak/ --> egyébként ennél a 2.0-ás verziónál, az olvasásom: 7182 volt!!
Egyébként itt egy kis mérés egy nemolyan régi everesttel, mostmár nem mondhatod, hogy gyenge az eredményem: [link] [link]
A mostani verzió, meg talán még többet ad asszem az írásra.
Ja és természetesen ahoz azért már valami durva ram is kell, hogy 250FSB-nél 5:4-ben járasd a ramot --> ~625MHz

Alapon, volt hogy énis 500-on járattam a ramokat /5:4/ --> természetesen ez gyorsabb.
[Szerkesztve] -
apro
senior tag
hali mycso
azt szeretném kérdezni tőled ,hogy miért jo hogx 1:1 arányban vannak a ramjaid
nekem, ha megnézed
majdnem ugy az a lap,proci?. de nekam aramok 5:4 arányban vannak
és a teszt eredményak duplája a tiédnek
nekem irás 4966 mb/mp
olvas 6113 mb/mp
késlelt 85,6
ez igy nemjobb ezt szeretném kérdezni vagy lehet hogy hűlyeséget kérdezek?
hali( igaz nekem telj terh 61C a proci hőfok / 1.4v al
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
LoL Hát valljad

Az a baj, hogy alap hőfokos képem nincsen, mert mindíg csak az adott progiról csináltam screent.
De itt egy screen 3@3.75GHz@1.5V kisebb terhelés után 42 fok [link]
Tehát ebből nagyjából következtethetsz/vallhatsz arra, hogy alapórajelen, idle állapotban mennyi volt a proci hőfoka.
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
Pont ezért írtam, hogy létezik belőle 5 tipus.
Nekem volt E0 és D0 is belőle.
E0 a kis gagyi cm hűtővel alapon 34-5 fok, full terhelve 4x.
A D0 vízzel alapon 40 környékén volt.
Tehát ha konkrétan E0 procit tud venni, ráadásul SL7PM, akkor az nem melegszik és szanaszét húzható /persze jó rammal+lappal/ -
Panyi
csendes tag
Hellosztok!
Én most szeretnék venni egy Pentium procit.
INTEL P4 3.0GHZ/800/478/OEM. 1M PRESCOTT
Azt szeretném kérdezni hogy ez a proci jó-e vagy sem!
Abit IS7/E2 lapom van.
Aki tud erről a prociról valamit az írjon.
Köszi előre a segítséget! -
mycso
veterán
válasz
GiXXXer
üzenetére
Énis próbálkozok

Itt futtattam egy everest rendzerstabilitás tesztet, ott nem volt gond.
Viszont, ha lejebb állítottam a feszt akkor fagyott.
Ezt is már progival kellett, mert a biosból csak ez megy: [link]
De most hagytam is ezen már megint.
Jelenleg gyári coolerrel használom, aztán melegszik nagyon.
Ami érdekes, hogy eddig 48 környékén volt alapon, most meg ettől a kb ~0.2volttól egy jó 10-est esett a proci hőfoka

mod.: hopp most nézem, ahogy belinkeltem a képet, hogy nem 133FSB-vel megy a procim. Annyira kevés a volt, hogy nembírja 133-on járatni????
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bestbuy játékok
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- Synology NAS
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Steam topic
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://www.tecstore.net/images/p4s800.jpg)