Új hozzászólás Aktív témák
-
Benyoo1
tag
Stepping?
Sztem G1, de az sem biztos! -
Benyoo1
tag
Nem prescottos szerintem
de nemtom
Menne még 4200fölé bőven egy 4.5 ,4.6 még belefér csak már kurvasok így is!!!
TERHELT ÁLLAPOTBAN NEM SOK EGY 4.2GHZ-nek A 68-
70fok???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? -
cancerf7
tag
szevasztok
nem tudtok 1 olyan progit amivel megtudnám nézni a videó kártya hőfokát
a lapom asus ha ez segít
a dolog azért fontos mert kicsit húznám az ati radeon 9600 pro-t a trixx nevű progival -
Benyoo1
tag
Sziasztok!
Szeretnék közölni néhány tuningeredményt veletek!
A proci egy 3.0HT/S478/1MB/800
Alapban 1,3V
Én 1,46Von 4200!!!Mhz-en járatom és az égvilágon semmi hiba nincs! Full stabil!
Menne még tovább de nem szeretném már mert így is 40%-al túlhajtott!
A CPU/RAM az 5:4 --->ez jó 280/22x v. 23x most nemtom fejből!
Nagy réz Zalmannal hűtöm nyitott háznál és így 65fok alapban tehelve 70körül!!!
Ez sok vagy a northwoodnak ennyi a normális????????
Alapban amúgy ezzel a tuninghűtővel 53fok (nyitott ház+házhűtő)
Amúgy 256
RAM 400DDR és Gef4 TiT4200
Szerintem nemnagyon ér sokat ez a hajtás mert a ram kevés!
Véleményeket várok erről a tuningról! Köszi! -
törölt tag
Az intel lapok 95%-a nem rendelkezik kívülről skálázható órajel generátorral. Vannak persze, de ritkák. Meg lehet próbálni, ha megy akkor ok, ha nem ,akkor pech. Biosos tuning szinte egyikben sincs.A külső cégek, pl. Asus abit stb stb. megoldásai a legtöbb esetben jobbak, mint a gyári Intel lapok. Az intel inkább a hihetelen stabilitásról híres, mint a tuningról. És még drágák is, szvsz nem éri meg gyári intelt venni, csak akkor, ha nem tuningol az ember.
Ahogy nézem ez mikroATX lap[link]
[Szerkesztve] -
Joco
aktív tag
Hello,
kéne egy kis segítség. A kezünk közé akadt egy 775-ös konfig végre. Egy 805 és egy 965g kombója. Ez mind szép és jó, a proci elvileg lehet, hogy tuningbarát ellenben a lap ilyen szempontból gyötrelem. Gondolom az intel nem akarja maga alatt vágni a fát, innentől kezdve egy fia beállítási lehetőséget nem találtam biosban, amivel akárcsak fsb-t lehetne emelni
Ha valakinek lenne ötlete, kérem ne fogja vissza magát 
-
törölt tag
válasz
cancerf7
üzenetére
Milyen alaplapod van?
őőő elfelejtettem olvasni már látom
Dobd fel az Asus update progit azzal lehet win alól is frissíteni biost. Csak letöltöd az Asus honlapjáról a legfrissebb biost, és az update progiban megmutatod neki a bios file-t ezután automatikusan lefrissíti. Win alól így a legegyszerübb.
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
cancerf74
üzenetére
Ezek a procik mondjuk nem arról híresek, hogy jól húzhatóak, de egy legfrissebb biossal azért megpróbálkoznék. /bár volt már rá példa, hogy egy régebbi biossal sokkal jobban lehetett húzni mint egy újabbal/
A hőfok nemsokat jelent, nálam is a celeron nem éri el az 50 fokot terhelve, mégis 3.6 körül már újraindulgat, akármennyi feszt is adok neki. -
cancerf74
csendes tag
esetleg 1 bios frissítés is segíthet nem ?
csak azért gondolkodom ezen mert keveslem ezt az eredményt biztonságosan legalább sztem 2,6 benne kéne legyen de még a 2,8 is -
cancerf74
csendes tag
helló. mycso tegnap írtam nem tom húzni a p4p800se-et. ja ma megszereztem 1 eredeti gyári telepítő lemezt/az enyém vhol elkallódott/ na így már ment de csak 2400-ig sikerült felhúzni a 2000-es cerkát, mert 2,6-nál már a bios sem indult, 2,5-nél a prime95-ön hibázott a proci a hőfok nem érte el az 50-et. a vcor 1.584-en van nem tom lehet adokneki 1 kis energiát hm, mi baj lehet?

-
s1ru2
aktív tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Igen. An benn az az autodetect az se talált semmit. Megpróbáltam a Clockgen álltal megadott ICS 95 xx xlapaján megkeresni és Sis945DX alapján is. Sajnos sehogy nem szerepel.... Próbáltam ehhez nagyon hasonló alaplapot illetve Sis chipsetet de semmi.
Lehet h úgy remek lehetőségek vannak benne ha nincs benne semmilyen PCI kártya. Mivel a különböző tesztekben egy darab sem szerepel.. -
s1ru2
aktív tag
Sajnos a systool sem járható út...se a chipsetet nem találtam benne se a lapot. Ez sem enged állítani ebből kifolyólag semmit.
-
s1ru2
aktív tag
Jah és BIOS ban csak úgy tudom a CPU sebbességét növelni ha az alábbi menüpont alatt CPU/PCI Frequency mindkettőt növelem. Ezt kéne vhogy kiküszöbölni. Valami Windows alól tuningprogi esetleg ?

[Szerkesztve] -
s1ru2
aktív tag
Szevasztok.
Van nekem egy nem mai csirke alaplapom egy Asus P4S533 as. Az lenne a kérdésem h létezik-e olyan progi amivel szoftveresen tudnám fixálni az AGP és PCI sebbességeket ? Mivel ezen még nem állandó és sajnos BIOSban se találtam olyan opciót amely ezt elősegítené. És így ugye nem tudok mit kezdeni tuning téren mivel 35-36os PCI beállítások mellett már nem látja a benne lévő kártyákat. Előre is köszi a helpet. -
cancerf74
csendes tag
emeltem 5megát, a cpu vcor voltage eredetileg auton volt de megnéztem mert mondtad lehet kevés eddig 1,5874 volt rá tettem 1,6-ra de ugyan úgy nem tölti be a wint úgyan ott vok mint voltam
-
mycso
veterán
válasz
cancerf74
üzenetére
Ez a szöveg valami olyasmit jelenet, hogy nemtalál olyan eszközt, amiről bootolni tudna.
Ez általában akkor jelentkezik, ha túlvan húzva a rendszer.
systoollal, nemfog megmaradni a beállítás újraindításkor, hiszen az csak egy win-es progi.
Tehát win alatt tudod használni --> így csak ott tudsz tuningolni.
Most jelenleg egy ilyen gép előtt ülök:
asus p4p800-e dx /tehát hasonló, mint a tied/
celeron 2.6 /nw/ /ezis hasonló/
Biosban nekem is fix agp/pci, ha systoollal húzom, nekem marad 33/66-on.
Azt a cpu external freq, cuccot kellene emelned mondjuk 5-ösével, aztán ha nem indul a gép, akkor a procinak kis plusz feszt adni./cpu vcore voltage/
A performance mod-ot lehet auto-ra kell, majd mindjárt megnézem. -
cancerf74
csendes tag
helló nem akar menni ez a húzás.
csak 5 Mhz emeltem a Biosban újraindítottam és win be sem töltött e helyett ilyen felirat villogott: reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key. ez meg mi??????????
elötte a systool-lal megemeltem és több progi is mutatta az eredményt, de mikor újra indítottam nem volt változás minden alap értéken maradt de miért????
vmit lehet nem állítottam be? ilyenek be vannak : performance mode: standard
dram timing spd: disable
persze manual -ban vok
cpu external : 100
dram frequency : 266
agp/pci: 66/33
mit nem csinálok jól? -
mycso
veterán
válasz
Szefo29
üzenetére
Alapon vagy húzva ennyik a hőfokok????
Nekem alapon gyári coolerrel 48 körül van, terhelve 6x.
Ha húzom, akkor meg b@zi sok /ezért nem is húzom/
Csökkentett fesszel, gyári coolerrel 3GHz-en használom, így idle: 38 fok, terhelve 50 körül.
Feszültség értékek
CPU mag 0.95 V
Na mondjuk ez, elég érdekes.
Valószínű az everest nemjól olvassa ki az értéket.
Esetleg cpu-z vagy speedfan segítségével is megnézhetnéd. -
cancerf74
csendes tag
helló segítséget kérnék. van 1 p4p800 se lapom 2G celeron/Northwood/ proci 2x512/ 400-as kingston ram, CoolerMaster hűtő, alap hő 26 terhelés alatt 37 a proc
a dolog lényege elolv többször is a már többször említett oldalakat, de nem tom beállítani pontosabban nem tudom fixálni a 66/33-at ill. tudom de a ahogy a systool-ban húzom, az agp értéke is fokozatosan nő ezt nem tudom fixálni vagy nem láttja jól a program?
még 1 kérdés: holtudom a cpu:ram arányt beállítani? a segítséget előre is köszönöm
[Szerkesztve] -
Szefo29
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne ha vki tudja a választ!?
A gépem kicsit huzva ezeket a hőértékeket adja!
Ez megfelelö vagy sok mert 40-50c-fok körüli értékekről olvasok!
A proc hütö egy giga-G power! terhelve 65ckörül megy! Köszi
A fesz értékek baromság sztem!
Hőmérsékletek
Alaplap 38 °C (100 °F)
CPU 55 °C (124 °F)
Aux 38 °C (100 °F)
GPU 49 °C (120 °F)
GPU környezete 40 °C (104 °F)
SAMSUNG SP2004C 33 °C (91 °F)
Feszültség értékek
CPU mag 0.95 V
+1.8 V 0.94 V
+3.3 V 3.34 V
+5 V 4.95 V
+12 V 11.90 V
+5 V készenléti 7.68 V
VBAT telep 3.20 V
DIMM 2.50 V
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
-
Bubuverke
csendes tag
hali mindekinek!

remélem tud vki segíteni.
tehát a 930-asomat kezdtem húzni. az fsb 230 körül volt stabil, utána már fagyott a gép.
idáig nem is volt probléma, míg nem emeltem a feszültséget, 3.3500 V-ra (2.75-ről), majd a ramot is föltornásztam 1.8-ról 1.9 és 1.95 V-ra.
ezután elindítottam a windowst, majd az üdvözöljük képernyő után ujraindult.
sztem én vagok a hülye, ezért kérek segítséget, úgyhogy ha vki tud vmit, akkor írjon privit.
konfigom: Abit AW8 + Intel 930 + 2 GB 667 OCZ ram (5-5-5-15) + 7600 GT
[Szerkesztve] -
bobace
addikt
Bocs ha volt, de már elegem van hogy nem találom... Valaki linkeljen már egy progit amivel windows alol lehet fsb-t emelni.
-
LeC
addikt
válasz
csurdongulos
üzenetére
fesz ugradozott? ha stabil akkor ne törödj vele, nekem is szokott össze vissza ugradozni.
-
csurdongulos
tag
kösz mindhármotoknak a választ.
próbálgattam ma este ennek tudatában és 220-nál már bootolni sem akart, de biosban való turkálás után megtaláltam a hiba okát: a performance mode-ot auto-ról standardra kellett raknom.
utána 240-es FSB-ig bebootolt (tovább mondjuk nem próbáltam utána), de fagyott. 235-ön HT-vel hibázott ebben az orthos stress testben (meg fagyott is előtte), most HT nélkül negyed órája minden oké, úgyhogy most 3531-en megy a proci.
elképzelhető, hogy a HT miatt fagyott?
majd még megpróbálom HT nélkül tovább is. amúgy ami érdekes az az, hogy CPU-z alap FSB-n olyan 1.400 és 1.450 között ingazodott, így 235ön meg csak 1.360-1.400 között van. ez normális?
kösz mégegyszer -
BlacKSouL
addikt
válasz
csurdongulos
üzenetére
Nekem is i915-ös lapom van, és 3.0-s E0-s Prescott, habár 775-ös, és simán zökkenőmentesen megy 3,755-ön alapfeszen, és bár én emeltem egy lépésnyit rajta, de régebben valaki írta, hogy 3,8-at is vitt neki alapfeszen, sőt, még lejjebb is tudta vinni a feszt alap alá. A 915-ös lap hibája, hogy nem tudod 260MHz fölé emelni az FSB-t. Tehát alighanem ebben a lapban nemigen fog 3,9 fölé menni(alighanem addig sem), de szerintem annyival már nem kéne szégyenkezned

[Szerkesztve] -
ANT
őstag
válasz
csurdongulos
üzenetére
Mivel E0 steppinges (ha jól látom) szvsz +10%-ot illene tudnia. De ez csak becslés. Nekem a 3,4-es megy simán 3,8-on alapfesz-en. Igaz, hogy tovább nem is húztam.
-
LeC
addikt
válasz
csurdongulos
üzenetére
Egyes ilyen e0 steppinges procik akár 4ghz-n is mennek, de alapfeszen sztem mennie kell 3.6-on.
-
-
csurdongulos
tag
sziasztok,
egy s478-as 3.0 GHz Prescottom van, rev E0 CPU Z szerint. Ez mennyit bírna?
Az a bajom, hogy az alaplapomban nem lehet proci feszültséget emelni (ASUS P4GPL-X) és ugyan 20%-os OC-vel (bios opció) bebootol a windows rendesen, de utána, ha vmi proci igényesebb alkalmazást szeretnék elindítani, akkor lefagy kékhalállal. Tudtok vmi áthidaló megoldást erre, hogy a cpu feszültséget nem tudom emelni? Vagyis egy ilyen prescott meddig bírná stabilan feszemelés nélkül? memória feszültséget és chipsetet lehet emelni, de mivel a memóriát úgy állítottam be, hogy ne 1:1-ben menjen, hanem alacsonyabb frekvencián az nem lehet (vagy de?) limitáló tényező.
915-ös chipset van a lapon, olvastam azokról olyat is, hogy PCI X frekvenciát kell emelni, de az sem igazán segített. Ha van valakinek tippje, megköszönném.
üdv
Viktor -
LeC
addikt
válasz
Caniggia
üzenetére
This motherboard supports the latest Pentium 4 CPU from Intel in LGA775 package. With 1066/ 800/ 533MHz FSB, Hyper-Threading Technology and core-speeds up to 3.6GHz and beyond, Intel's LGA775 Pentium 4 is one of the fastest desktop processors to date.
Tehát valószínüleg belemegy, de kérdezd meg a lap saját topicjában is: [link] -
Caniggia
tag
Srácok az Intel 950-es 3.4 ghz-es procija belemegy az asus p5ld2 alaplapba bios-frissítés nélkül?
-
BlacKSouL
addikt
Helyesen jó eséllyel semmivel, de a legközelebb az igazsághoz talán egy olyan programmal jársz, amilyenek általában az alaplaphoz adott cd-ken szoktak lenni, mivel ezek BIOSból olvasnak ki közvetlen(Asusnál pl. AsusPCProbe). Vagy esetleg a Speedfan is jó, ami szintén(amennyire jól tudom) BIOS-ból olvas.
-
BlacKSouL
addikt
Egyrészt amíg a BIOS-ban vagy, addig nem működik az oprendszer azon funkciója, hogy idle állapotban leállítja a processzor működésének jó részét, ezzel energiát spórolva, másrészt hűtve a procit. Másrészt sok apró ok miatt(hardveres és szoftveres) az Everest rosszul mér, tehát messze nem jó értékeket mutat. Harmadrészt az sem mindig helytálló érték, amit a BIOS mutatna, ezt vannak progik amik amúgy közvetlen ki tudják olvasni. Tehát jelen esetben fogalmad sincs mennyi a procimag hőmérséklete, ami miatt throttlingol, de hogy nem 33 az tuti (inkább kb. 70-75)
-
Halihó!
Épp egy via csiszetes lappal és egy 1.6-os willamette procival szenvedtem, mert bekapcsolt a CPU Throttling, pedig az evereszt 33 fokot ír ki rá. Rágyüttem, hogy az evereszt félremért, mert nem létezik, hogy egy gyors restart után a bios-ban rögtön 66 fokos legyen a procc.
Ezek a vilamet procik így fűtenek? A hűtőm is sz*r, azt tudom, de ezt nem hittem vóna. -
massssza
csendes tag
Eredeti:
2600Mhz, FSB 200, CPU 1.525, DDR RAM 2.5, DRAM Ratio 1:1, Mem késl.:2.5-4-4-8
Everest 3.01: olvasás : 5256MB/mp írás : 4233 másolás : 4034 késleltetés : 84.5ns
Tuning
2925Mhz, FSB 225, CPU 1.6, DDR RAM 2,8, DRAM Ratio : 1:1, Mem késl.:2.5-3-3-6
Olvasás : 6113MB/mp írás : 4772 másolás 4596 késleltetés : 73.5ns
Ez egyenlőre gyári ventivel, ez jónak mondható vagy felesleges ennyivel foglalkozni, mert változás nem észlelhető.
[Szerkesztve] -
Sirkánka
csendes tag
Sziasztok! 3dmar03ban a gépem szépen teljesít. 11431 pont. De a CPU tesztnél mindössze 385 pontot kapok. (2.8Ghz, Prescott, HT). Miért ilyen kevés ez?
-
Sziasztok!
Áthídaló megoldásként vettem egy 1.6-os Willamette procit egy Via chipsetes Mercury lappal. Kipróbáltam everest alatt a stabilitástesztet, és 1-2 másodperc múlva bekapcsol a CPU Throttling, pedig a proci az Everest szerint 31-35 fokos.
Ez mi?
Köszi a segítséget! -
massssza
csendes tag
Van egy IC7-es lapom, P4 2,6norhtwood-os proci, 2x512 samsung k4h560838d-tcc4 ram 2.5/4/4/8 menyit lehet rajta húzni és hol álitsam? Az FSB írjam át vagy a feszt emeljem, tanácsokat várok!
-
nat
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Köszönöm a segedelmet FehérHolló.

-
LeC
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
tuning tekintetében szerintem semmi különbség a d1 és c1 között, egyik se egy nagy tuninbajnok. Ő csak ezt a 2 steppinget kérdezte, nem a steppingeket általánosságban, csak mondtam hogy az e0-ról meg a g1-ről már hallottam hogy nagyon szépen tuningolhatók.
-
nat
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
És Te tudod a választ a kérdésemre, hogy mi a különbség?

-
nat
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Akkor szerinted van vagy nincs?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

![[kép] [kép]](http://www.3dnews.ru/documents/5441/bios_over.jpg)
![[kép] [kép]](http://jeghegy.uw.hu/28/cpuz@3.8.jpg)