- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
apro
senior tag
válasz
Degradator #3192 üzenetére
hali
bocs hogy beleszolok, de nekem a Kingston 400mhz-és alap feszen 500MHZ-én megy 250fsb-melett 1:1-ben, szerintem ezeket ki kel fogni
az idözitések:3,0 3,3,6.
hali -
mycso
veterán
válasz
Degradator #3156 üzenetére
A pára akkor csapódna le, ha hírtelen megváltozna a hőmérséklet.
/pl.: a 0 fokról kiveszed a géped a lakásba 22fok és bekapcsolva hagyod./
Egyébként durvább hűtéseknél /kompresszor/ már illik védeni a procit és környékét a páralecsapódástól.
mod.: ja és lehet rám emlékeztél, nekem voltak 400-as Geil ramjaim amik mentek 560-580 körül.
Egyébként ha tied is tudni fogja az 500 feletti frekit, már valószínűleg csak cl3-ban fog megfelelően működni és kis fesz rásegítéssel.
[Szerkesztve] -
Superman
nagyúr
válasz
Degradator #3156 üzenetére
Inkább csak a tápot vedd ki belőle.
Hűtőbe ne rakd a gépet.
-
Superman
nagyúr
válasz
Degradator #3152 üzenetére
Nekem egy Superflower Tigermax szervertornyom van, de most már elég volt, megoldottama helyzetet:
Miután tegnap majdnem leégett a Chieftec 550 Wattos tápom, ezért kiszereltem a gépből és most a tetején csücsül.
Jó hűvös,a házban baromi sok hely lett,a processzor terheletleenül 24 fok (!!!), terhelve sincs 40 Zalman 7700-as rézhűtővel.
''az viszont gáz hogy nálam felül megreked a meleg és a táp forró levegőt fúj ki''
nekem is ez volt a problémám, mivela zalman rézrózsa és a táp között 1cm volt. Sajnos a táp hátulja állandóan forró volt, mivel a szervertoronyban a táp fölött még egy rahedli hely volt és beszorult a forró levegő. na ezért vettem ki a tápot, inkább, mintsem a házat vágjam ki.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Superman
nagyúr
válasz
Degradator #3151 üzenetére
Hi!
Kingmaxom van, de 580-ig nem ment el. 520 volt a max, amit egy Asus P5P800-ban kihoztam belőle 2.85 Volt mellett. terhelés alatt is csk langyos, kézmeleg volt.
Most viszont az Asus P5P800 SE-ben csak 480MHZ-en megy, de a gátló tényező az alaplap, meg a pentiumD 945, mivel 17-es szorzója van. Az alaplapnak nem valami jó a feszkó ellátása a processzor felé - ezt már többször leírtam - így csak 240-245-ig megy az FSB és persze 1:1-ben a ramok is.
időzítések: 3-4-4-7. Ezt bírnia kell, nekem bírta. -
Degradator
tag
válasz
Degradator #3060 üzenetére
sajnos passzolok, foggalmam sincs.
ha jól tudom a williamatte korábbi még a northwoodnál is.
az alaplapon DIP switch ekkel(vagy jumperrel) lehet állítgatni az FSB t?
szorzólockos a proci?
[Szerkesztve] -
Superman
nagyúr
válasz
Degradator #3019 üzenetére
Nem, de raktam rá ventit.
-
ProdyG
őstag
válasz
Degradator #3013 üzenetére
Az AGP/PCI frekit automatikusan visszaveszi a lap, azzal nincs gond, a ram visszaosztást is próbáltam, de újraindul a gép, a vcore feszt meg nem lehet állítani a lapon sajnos. kellene egy jó lap az az igazság
szerintem akkor minden ok lenne.
az viszont tuti h 70 fok alatt semmi baja nem lesz a procinak. nekem évek óta 65-ön megy, jó halk a venti -
Superman
nagyúr
válasz
Degradator #3016 üzenetére
Ahogyan mycso kolléga mondaná, amíg a 70 fokot nem éri el, nincs baj. próbálj neki 1.55Voltot adni, lehet szerintem, 1.6-nál többnek nincs értelme. Ha nagyon melegszik, vedd le a ház oldalát, próbáld meg úgy.
Igen, a P5P800 tényleg viszavesz nyugalmi állapotban, de instabila feszültségkezelése, ezért szokták voltmoddolni, mert néha hirtelen kilép 3D-s alkalmazásokból a proci, semmi hibaüzenet, csak olyankor ingadozik a fesz...
Külföldi oldalon olvastam.. -
Superman
nagyúr
válasz
Degradator #3014 üzenetére
P4 Prescott (640) 3.20GHZ/4047GHZ-en megy stabilan nekem. Feszültség 1.56Volt, mivel az Asus P5P800 elég furán kezeli a feszt, ezért szokták voltmoddolni.
Zalman hűtővela hőmrésklete idle állapotban 40 fok, terhelve kábé 60. 1:1-ben hajtom 400-as Kingmax superramokkal, amelyek most 506MHZ-en járnak dualban. Próbáld meg te is dualban 1:1-ben hajtani, nagyobb lesz a teljesítmény.
Ami a lapodat illeti: nekem egy MSI 865PE Neo3-F volt, az is fel volt szerelve mindennel, jó lapok vannaka Neo széria között, de én valamiért nem tudtam abban a lapban 4GHZ fölé vinni a prockót, pedig a kedvenc lapom volt. -
mycso
veterán
válasz
Degradator #2649 üzenetére
Jajj téged meg kihagytalak.
A D0 prescottok még erősen elsőszériásnak számítanak, tehát: nagyobb hőtermelés, kisebb tuningpotenciál /hozzáteszem: általában/
A lapod egy elég jó tuningdeszkának mondható /a leírásod alapján látom minden fittyfenét lehet a biosban állítgatni/
Ami fontos, ahogyan te is írtad az AGP/PCI freki fixre állítása. A ramok visszaosztása nem szükséges --> ez ram és tuning függő.
1, ha nem húzod annyira a procit /220-230FSB/ akkor lehet szükségtelen, mert a mezei 400-as ramok általában még a gyári időzítésükkel is kibírhatnak 440-450MHz-et.
2, Ha valami űbertuning vagy 466-500-stb..ramod van, akkor szintén nem indokolt a visszaosztás.
Én elsőkörben azt javasolnám, ha sima 400-as ramjaid vannak, hogy keresd meg mennyi a vége??? /hátha szerencséd van és bírja a megahertzeket/
Aztán jöhet a procituning.
Az, hogy meddig és milyen fesszel megy, hát... megmondani nem lehet.
Pl.: az én E0-ás prescottom/3E/ alapfeszen 3.75 körül ment 1.6v-al 4.1körül.
Egyébként a lényeg, hogy a proci 100%-ra terhelve ne lépje át a 70 fokot. -
mycso
veterán
válasz
Degradator #2663 üzenetére
Hát a fene se tudja, lehet tényleg játékok alatt egy hangyányit az amd gyorsabb, a többivel viszont nem értek egyet, sőt egyenesen aztmondom, hogy : nem igaz!!!
-
Superman
nagyúr
válasz
Degradator #2657 üzenetére
-
Superman
nagyúr
válasz
Degradator #2655 üzenetére
Zalman CNPS7700 rézrózsa.
-
Superman
nagyúr
válasz
Degradator #2653 üzenetére
nem tudom milyen tuninglehetőségek vannaka biosban, de akkor:
-AGP/PCI 66/33.
-Ram 5:4 -el, ami annyit jelent, hogy a DRam frequency (MHZ) -et állítsd 333-ra, ha van ilyen a biosodban. Ekkor lehet az FSB-t növelni lépésenként és 250-nél ri el a 400MHZ-et.
(Persze ez csak az egyik lehetőség, út.)
-Nekem a 775-ös (640, L2 2MB) P4 3.20GHZ/3.97GHZ-en alapból 1.45Voltot kap és 45 fokos, de terheléssel együtt sem megy 60 fölé. 70 lenne már gáz. -
Superman
nagyúr
válasz
Degradator #2651 üzenetére
Nem egészen, mert az MSi 865PE Neo3-F 775-ös. Csak már nem lehet kapni, pedig nagyon jó lap.
Tuningban Mycso kolléga a szakértő, de írok valamit én is.
Mellesleg nagyban függ ez attól, hogy mit engedélyeza Bios. nézd meg a kézikönyvben, vagy a biosban, mik vannak a Frequency/Voltage Control, vagy hasonló menüpont alatt. Úgy értem, mit lehet állítani.
Olvasd el különben a 2645-ös hozzászólásomat, abban le van írva pár dolog.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Superman
nagyúr
válasz
Degradator #2649 üzenetére
Nocsak, nocsak.
A lap csak nem MSI 865PE neo3-F??? mert nekem is az van, szerintem az AGP-s kategóriában az egyik legjobb 865-ös lap volt és marad is. Bár az én lapomban Prescott van, ami 775-ös tokozású, a tied meg 478-as lenne?
mert akkor mégsem ugyanaz az alaplapunk..... -
mycso
veterán
válasz
Degradator #2494 üzenetére
Nekem volt egyszer egy D0-ás 3gigásom is, a bűvös 4GHz azzal is megvolt /bár itt már nagyon vége volt/ és hát melegedett is jobban, mint ami előtte volt E0-ás.
-
Prego
senior tag
válasz
Degradator #2485 üzenetére
Nyugi, tőlem is alkudnak rendesen. A 2,8 Cerkámat 5-7 ért akarták vinni, más meg magkapja érte a 10et is.
Rengeteg a viszonteladó itt a PHn, és még a saját résüket rá akarják tenni.
Meg éehetne próbálni mondjuk az apronet.com -ot -
Prego
senior tag
válasz
Degradator #2482 üzenetére
Hát igen!
Nekem a múlt hetem ráment arra, hogy a jelenlegi konfigomat lecseréljem egy 3500+ PCIe konfigra. Mivel csak a különbözet összeg volt a zsebemben, kénytelen voltam előbb megválni a régitől, aztán megvenni az ''újat''. Ámde a biznisz napján jött a levél, hogy mégsem tartanak igényt a régi cuccaimra, így kénytelen voltam hosszas halogatás után lefújni az egészet.
Így maradt a 478 asomban a procicsere lehetősége, mert bizony, amikor befejezem az irodai munkát (amire elég), bizony beülök a virtuális pilótafülkébe, és mivel Microsoft kiegészítő ...
Az árak és a tendenciák valóban érdekesek.
A C2D bevezetésére az AMD az árak drasztikus csökkenésével reagált.
És az is érdekes, hogy amikor A64-P4 vita volt még csak, mindenki Intel párti volt, most meg hogy a C2D veri az X2-t (mondjuk ezen is lehet vitatkozni), mindenki Intel párti lett, attól függetlenűl, hogy az A64 jobb mint a Prescott. -
mycso
veterán
válasz
Degradator #2469 üzenetére
Ok, de:
HT-s vagy nem??
Hány MHz-es???
Ha 3gigás, akkor kb 1 szint a mostani prociddal. /de ha 1:1-ben megy a dolog, akkor megéri a csere már csak az árkülönbségek miatt is/ -
mycso
veterán
válasz
Degradator #2467 üzenetére
Hát talán akkor érdemes, ha 0-ra kitudod hozni a cserét, illetve nemtom milyen p4 prociról van szó.
-
robyeger
addikt
válasz
Degradator #410 üzenetére
Ez tényleg P4 topic
Biztos hogy normál gyári feszt kap a proci?? Másik lapban próbáltad már? A tápod nem hiszem, hogy rossz lenne, mert ha magasabb feszkókat nyomna a lapnak, akkor egy magát valamire adó deszka, letiltana azonnal, be se engedné kapcsolni a rendszert.
-
robyeger
addikt
válasz
Degradator #373 üzenetére
SysTool? [link] Ezzel próbáltad?
-
Fori23
őstag
válasz
Degradator #368 üzenetére
Valamelyik SetFSB? [link]
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Degradator #368 üzenetére
Nekem is van egy Compaq holmim, csak 733-as. ez tökugyanolyan 815-ös, csak kisebb proci, kevesebb ram, stb stb.
Sajnos mivel referenciaajánlású Inel alaplap, nincs lehetőség tuningra, semmilyen formában sem. Viszont, kiváló htpc építhető belőle, én is azért szereztem egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 3 3200G processzor
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest