- OLED monitor topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
D@ni88
addikt
-
D@ni88
addikt
hali, valami olyasmit mondott a scávóka, h regeditbe kell beállítani cache méretét, na szval azt h és mint kell?
-
D@ni88
addikt
[link]
amúgy csak 3dologért váltok P4re, az meg a 800FSB, 1mega cache, meg a HT. de sokkal gyorsabb lesz a konfigom remélem -
ádyz
addikt
köszike
-
ádyz
addikt
szóval?
-
ádyz
addikt
emberek!tuning szempontjából AMD v.Intel?
-
Zull
senior tag
En az elszalt lapom miatt most ezzel tolom: [link]
-
Zull
senior tag
En ebbol: ''Prescott 3066'' a ''szoparbol'' indultam ki meg hogy s478... de megvizslathatod itt is: [link] Amugy meg nem letezik oan hogy celeron 1mb cache-el, valamit elirsz... a masik meg hogy 800-as fsb-vel rendelkezo celeron szinten nem letezik... ajanlom neked a cpu-z nevezetu programot [link] ezt toltsd le es csinalj egy printscreent majd toltsd efl vhova pls...
-
Zull
senior tag
Huhh vazz jot kerdeztel... hat na lassuk csak...
P4 3.066Ghz, socket 478, 533fsb, 512kb L2 cache, +HT:
Stepping: (stepping alatt az ''SSPEC number''-ek talalhatoak)
-C1
SL6JJ
SL6K7
SL6S5
SL6SM
-D1
SL6PG
SL6QC
Na kb ennyi van, ha kiderited nekem meik van neked akkor tudok bovebb infot adni.
Amugy a nevedben javitanam azt hogy Intel celeron, mert prescott magos celeron sztem nem letezik, de akkor cafojlatok meg, nem akarok hujesegeket beszelni :S -
Zull
senior tag
775, amugy a regebbi haaat, sztem kb ugyanugy melegszik, ha nagyon regi 478-as akkor jobban, ha ujabb akkor kozel azonos szinten... A forrosag attol fugg mihez kepest
, ha alapfeszen elmegy 4ghz, akkor tokmind1, nem lesz melegebb... csak ha feszeled... Stepping haaat varj megnem...
-
Zull
senior tag
válasz
cancerf7 #1667 üzenetére
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Bocs csak ez fajt...
Egy particionalo progi nem feltetlenul cask egy OS-hez jo, sot kapasbol min 2-hoz jo, mert a fatot pl hasznalni tudja a linux is meg a windows is... Ezt ugy mondtad mintha az xp egy mas filerendszer lenne... Az vagy fat, vagy ntfs... Az elobb emlitett installer mind2ot tudja, plus meg a riser-t is... Ezektol fuggetlenul pedig azt poennak irtam
[Szerkesztve] -
D@ni88
addikt
p4 3ghzes HT-s proci hány fokon megy gyári hűtéssel?
-
cancerf7
tag
hali segítség kellene
olyan particionáló progit keresek ami biztonságos és van hozzá honosítás és honnan tölthetném le tudom hogy ez nem az a topic de hátha
előre is kösz -
Benyoo1
tag
Zull!
Itt van a 400@500 tuning amit nem nagyon hiszel! 2x512 Kingston DChannel
250/250es FSB-n 3750 a procc és 500 a ramnak! És mennek!
De így nem használom max úgy h a proc 3.6on van, ott még elég lóf*sznyi feszkó és már indul is!
Az agp-m le van tiltva az everest szerint ezt hogyan aktiváljamPLS!!!
-
Zull
senior tag
enis irtam neki anno...
amugy ugy lehet elmegy hogy dualban az 512-esek es dualban a 256-osok, azt el tom kepzelni, de az nem vmi tuningbarat felallas... sztem... minel tobb modul annal rosszabb... mert egy chip is megallithat a tuningban ha nem birja tovabb... kevesebb chipbol kisebb az esely arra hogy nembirja a tuningot...
-
mycso
veterán
válasz
Benyoo1 #1657 üzenetére
Szinte 100% hogy nem fognak dualban menni.
1.5G-nek 15g lesz a duál nem fog menni.
Volt már rá példa, hogy 512-es ram 256-ossal ment dualba, de ez nagyon ritka.
Vagy 2 vagy 4 egyforma modul tud dualban menni.
4-nél viszont érdemes utánanézni, hogy abból a tipusból kezeli-e az alaplap a 4 modult.
[Szerkesztve] -
Benyoo1
tag
Hello!
Vettem 2x512/400as ddr-t! Mennek szépen dualban
Megmaradt ugye most a 256osom, az is 400-as. Ha veszek mellé ugyanolyan 256ost, akkor 4db modul mehet dualban? és 1,5Gb ram lesz?
[Szerkesztve] -
Qkackca
őstag
Köszi, ezt én is megtaláltam, vkinak vmi gyakorlati tapasztalata nincs?
Van még egy érdekesség is. Átnéztem a naplózásaimat és olyan van benne hogy a mostani 1.425 voltom 1.36-1.46 között ingadozott, ill most perpill 1.472 mutat a pcprobe, 1.44-et az everest, a cpu-z pedig 1.408-1472 mikor mennyit mutat. Azt hiszem mikor 235-ös fsb-nél adtam 1.5V-nél a cpu-z kiírt 1.55-öt is nem is egyszer.
Vkinek nincs vmi ötlete miért nem megy 240-nél többet?
Kipróbálom majd másik rammal is amit mycso ajánlott. -
Qkackca
őstag
Természetesen fixáltam 66:33-ra.
A másik sspec számról mit tudtok: SL88J ?
Éppenséggel tudok szerezni egyet, haveromnak van egy jó kis Corsair-je az tud 500-on rohangászni a cpu-z szerint. Majd jövőhéten elkérem.
Az 1:1-nél melyik a nagyobb szorzó? Te, mycso mennyi feszt adtál neki 250-es fsb körül/felett? Mert én csak 1.5V-ig mentem el. -
cancerf7
tag
-
cancerf7
tag
a képeket hamarosan felteszem
-
cancerf7
tag
hali
ahogy igértem jelentkezek eredményekkel
3Ghz prescott G1,P4p800SE,2x512/400 kingston
3,750Ghz a cpu/ram 5:4 az időzítésen még nem állítottam a ramok így 200-at kapnak
alapon a hőfok 33, terhelve nem lépi át a 38-at!!!lefutattam a super pi-t, crystal is de semmi melegedés amúgy az mbm5-tel és az everestel néztem.
a proc hűtő thermaltake Big Typhoon -
mycso
veterán
válasz
Benyoo1 #1643 üzenetére
Hát az a vga-s dolog passz. /bár szerintem is nézd meg az eszközkezelőben, hogy minden rendben van-e, esetleg nézd meg gamek/3d tesztek alatt, hogy normálisan teljesít-e a vga/
A PAT, mivel abit lapod van nem olyan egyszerű a dolog, de itt egy kis leírás ebből kiderül, hogy hogyan tudod a PAT-ot aktívvá tenni: [link] -
mycso
veterán
válasz
Qkackca #1641 üzenetére
SL7PM
Ez volt nekem is, ezek a procik pont arról híresek, hogy nem melegednek, és szanaszét húzhatóak.
Bár, hogy ez nálad miért nem működik azt nemtom.
A hűtés, hőfokok, lap, táp rendben.
Esetleg nem lenne rá lehetőséged, hogy olyan rammal kipróbáld, ami megy 500MHz-et???
Arra emléxem ennél a lapomnál, hogy ha a ramokat visszaosztottam, akkor nekem is néha b@szakodott, viszont ha 1:1 vagy nagyobb szorzóval használtam, akkor gyönyörűen működött.
Ja tényleg, AGP/PCI frekit fixre állítottad ugye???? -
Zull
senior tag
válasz
stevenson #1645 üzenetére
O amire tudok valaszolok ha nembaj
, szoval, a tuning aranyszabalya: Barmien hardware-ed csak attol mehet tonkre ha tulfeszeled, es ettol ''tulmelegszik'', pontosabban megno benne a szen mennyisege
ezenkivul nem lehet baja, bar hallottam oat hogy ''allitolag'' ment tonkre vidkari mert nembirtak rajta a memok a timingokat, de en ebben nem hiszek... A masik ha dual channel-t akarod hasznalni, akkor mind 2, mind 4 modul eseten ajanlatos az osszes modulnak azonos tipusunak, de minimum azonos orajelunek lennie... Elfutkos ha beleraksz mas markajut, ill mas orajelunel is asszem a nagyobb orajelut visszaosztja a kisebb orajelu orajelere, de ezek nem eppen tuningbarat dolgok, ugyanugy mint a sok memoriamodul, mert minel tobb memoriamodul van annal kisebb az esely a magas orajelekre...
-
stevenson
csendes tag
Kössz a választ, de hirtelen felmerült bennem 1-2 kérdés:
Ha túlságosan meghajtom a RAM-ot akkor mi történik? (gondolom újra indul a gép, vagy csak leáll), de utána ettől függetlenül még menni fog? Tehát nem károsodhat annyira hogy működésképtelenné váljon?
Mi az ajánlott órajel amivel egyszerre emelni lehet? És kb mennyi az az órajel amivel még eldöcöghet a ramom, azaz kb mennyit bírhat?
Ja és ha már itt vagyok: ha raknék még bele egy kis ramot akkor a dual channel szempontjából fontos hogy azok tök ugyanolyanok legyenek mint amik most az 1-es és 3-as slotban vannak, vagy azok lehetnek már 1GB-osak is (persze a két 1gigás egyforma lenne)?
Na most csak ennyi lenne -
-
Benyoo1
tag
Ez a kérdés most nem tuninghoz kapcsolódik, de ha valaki tud segítsen!
Az everest progi azt írja h az agp letiltva! H lehet aktiválni?
Meg még a memóriánál is le van tiltva a PAT!ezt hol lehet orvosolni?
LeC pls! -
-
Qkackca
őstag
Ja bocs, pár info kimaradt
A hűtés Zalman 7700Cu, közepes fordulaton ~1650 f/min.
Hőmérséklet így 3200-n idle 32, terhelve 41-45 fok, 235-ös fsb mellett idle 34-36 terhelve 48-52 fok volt.
A tápom 450W Chieftec.
Pontosan nemtom az sspec kódot, de asszem SL7PM.Mikor felraktam a hűtőt akkor megnéztem azóta nem bolygatom, örülök hogy ráment a bazi hűtő. -
mycso
veterán
válasz
Qkackca #1637 üzenetére
Szió, hőfokokat tudnál írni, alap órajelen idle és terhelt állapotban és 235FSB-n szintén idle és terhelt állapotról.
Milyen tápod van???
Ja és a proci, sspec number-ét nemtod véletlenül??? /egy 5 jegyű kód, ha dobozos akkor a dobozon rajta van, ha nem akkor a proci sapián. -
mycso
veterán
válasz
stevenson #1636 üzenetére
A ramodról fogalmam nincs, hogy milyen.
A procid 133FSB-s, tehát mondhatni --> akármeddig húzhatod a procit, a ram bírni fogja. /persze 1:1-ben/
Ahoz, hogy a ram maximálisan kilegyen hajtva, használd az 4:5 osztót. /bár alapon, 133 vagy 100FSB-s prociknál a By SPD is 4:5 arányt jelent./
Most így 167FSB-nél, a ramod 4:5 osztóval 417MHz-en menne, amit még egy 400-as ramnak simán bírnia kell./persze lehetnek kivételek/
Szerintem, most By SPD beállítással is 4:5-ben megy a ram, de ezt egy everest vagy cpu-z progival gyorsan leellenőrizheted. Ha nem 417-en megy, akkor állítsd a biosba 4:5-re az osztót. -
Qkackca
őstag
Sziasztok! Olvasgatva az előzményeket úgy vélem mycso lesz az én emberem.Neki van/volt ilyen lapja és procija.
Adva van a gépem (adataimnál) és egy komolyabb tuningra adnám a fejem, de nem akar összejönni. A 3 gigás E0-s s478 prescottom vagy vmim megtagadja a működést 235-ös fsb felett (kb 3525), a memókat visszaosztva is. Most 'alapból' 3.2-n jár 214-es fsb-vel szinkronban a ramokkal 1.425V-on. Minimális feszemeléssel elmegy 235-ig, be is bootol, a win alatt a tesztek is lefutnak bibi nélkül. Próbáltam 1.5V-on is de semmi win alatt 239-et beállíthatom még megy is ha 240-re rakom akkor újraindul vagy fagy.
Látva itt a 3.8-4.1-es eredményeket kicsit szontyi leszek ha az enyémnek itt a vége. -
stevenson
csendes tag
üdvözletem emberek
egy kérdésem lenne felétek:
A gépemben egy 2,4-es pentium proci ketyeg (1mega L2 memo, egymagos) sokáig nem akartam húzni, mert mondom a gyári venti biztos nem erre van kitalálva, néhány hete viszont vettem rá egy tiszta rézből álló hűtőt (thermaltake, manuálisan is szabályozható ventivel) és felhúztam a kicsikét 2,4-ről előbb 2,6-ra majd 2,8-ra végül 3Ghz-re és lényeges hőmérséklet emelkedés nem tapasztalható, de sebességbeli különbség igen (persze hogy pozitív irányba) de olvastam hogy sok alaplapon az fsb-től függ a memo órajele is és én semmilyen rátát nem állítottam, de még megy
2x 512MB van benne dualban, a memokra ez van írva:
MEMO 00168
512MB 3200 DDR
01071 és melette gyártási dátum
ez jó memo vagy nem? és ittvan két kép a biosból hogy most akkor procihúzással húztam a memo-t vagy esetleg nem?
[link]
[link]
ha igen akkor nagyon? ha nem akkor hogy lehetne kihozni belőle a maxot?
azért kérdem ezeket mert ramon kívűl a gépben már mindent tudok biztonságosan húzni (értsd.: videokari, proci, lépcsőzetes emelésekkel)
a választ előre is kössz! -
Jazz
veterán
Dehogy nem. Azt mondom, hogy alapból 100, mindegy hogy auto, vagy manuál. (ugye kiírja a 3rd eye kijelző).
De tuningkor 100-ra állítva nem bootol, autra állítva megy minden, de akkort mint látom 112 Mhz lett egy 200-->240-es tuning esetén. (amúgy simán vitte a 3600-at, még 3800-at is pedig csak d0 stepping (tényleg erről mit lehet tudni, úgy mint az e0-ról)
Köszi
cancerf7:Nekem Corsair-em van, DDR400, 230-ig eltudtam vele menni. Elvileg jobb mint Kingston.
[Szerkesztve] -
cancerf7
tag
szevasztok ahogy igértem itt vok az ˝új''konfiggal
prescot 3Ghz stepping G1
P4P800
Thermaltake big typhoon prochűtő a tesztekben jobban teljesít és csendesebb mint a zalman 9500Cu
2x512 400-as kingston
a kérdés a köv a kingstonok mit bírnak? -
Jazz
veterán
szóval amit #1609-ben írtam tuningnál:
Ugye a PCI-ex freki alapból 100Mhz (alab beállításon 3ghz tuning nélkül).
De amikor tuningolok, és nem auto-ra hanem kézzel állítom 100Mhz-re, nem
boot-ol be a gépem.
DE: amikor auto-ra rakom, akkor megy minden, viszont a kijelzőn meg (3rd
eye) 112Mhz van, mint PCI-ex freki!
Na most akkor ez baj vagy nem? (mert valahol olvastam hogy x mhz felett nem
tud fix pci-expr. frekvenciát tartani az alaplap, vagy ne mtudom....
Köszi! -
mérnök
csendes tag
Visszaraktam
csak közben eszek tvzek jegyzökönyvet csinálok....stb. szal kicsit szétszórt vagyok....
bocs
-
mérnök
csendes tag
minden ok!!!!!! sikerült! mit nekem pc tuning!
átraktam a jumpert, beindítottam, felállt a rendszer ,kész.
ilyenkor nem kell visszarakni a jumpert eredetibe???
vagy igy lehet kapcsolgatni?? ha valami nem fasza akkor arébbrakom és kész?
KÖSZÖNÖM SEGÍTSÉGET! -
mérnök
csendes tag
ahha!
most találtam meg!! ott van a sata2 csatik felett! tehát átrakom a másik kettő türe bekapcs történik valami.., kikapcs, jump vissza eredeti állásba megint be és ok?????? -
mérnök
csendes tag
valaki akinek abit ic7 lapja van segítene plíííííz!!!!!
hol találom a cmos reset jumpert??? -
mérnök
csendes tag
aha! köszi! utánna nézek neten....
fa#&@{} kivan ezzel a tuninggal! most probáltam először és jól el is kúrtam! ....nem kicsit, Nagyon! -
mycso
veterán
Neten keress utána, hogy hol található a lapodon a cmos clear, általában egy jumpert kell arréb tenni, vagy levenni.
Esetleg áramtalanísd a gépet és vedd ki az alaplapi elemet, majd zárd rövidre, ezután vissza, és minden defaulton lesz.
Insertet, én úgy szoktam használni, hogy amikor bekapcsolom a gépet, akkor a boot-ig nyomogatom az insertet, tehát nem folyamatosan. /de néha csak a cmos clear segít/
[Szerkesztve] -
mérnök
csendes tag
ez az INSert dolog pontosan ugy müxik hogy ; lenyomom a gombot, bekapcsolom a gépet, közben nyomva tartom , aztán ujrainditom és akkor be kéne jönni a biosnak?????
-
mérnök
csendes tag
Sziasztok!
van egy abit ic7 lapom P4 2.8 NW van benne.Probáltam huzni az fsb- 200rol 210 re meg a Performance modot ultrára állítottam, de igy nem kapcsol be a monitor....
probáltam INS(ert) el def-re állitani a setupot de nem reagált semmit!
ilyenkor mi a teendő????????
kérlek segítsetek!!!! -
Jazz
veterán
válasz
Remington #1608 üzenetére
meg van a tuning: (amúgy nekem d0-ás. arról mit lehet tudni?)
3.6-on bioyntalankodik, de 1.41v-al beton stabil lett (1.36-ról)
memórai 6:5. azaz DDR400 így pont kerek 200-al megy (tuti hogy erre találták ki a gyártók ezt az abit lapot)
Lehet hogy emelk mem feszt 2.6 az alap (ne mtudom meddig emelhetem, vagy van e érteleme), aztán megpróbálkozok 1:1-el, elvileg tuning, minőségi Corsair memóriák. Majd meglássuk -
Remington
őstag
igen e0-ásom van. hát tuti menne feljebb csak sajna egy szar 915-ös foxconn lapom ami nem épp tuningbarát
de pár héten belül lesz egy 945-ös gigám, abban reményeim szerint ki tudom majd hajtani
a memóriát meg egyszerű, próbáld ki, hátha szerencséd lesz. de sztem nem fogja bírni.nekem amúgy 5:4-be vissza van osztva
-
Jazz
veterán
válasz
Remington #1606 üzenetére
Köszi köszi mindekttőtöknek.
Akkor max +0.2, végre ezt is tudom.
És Remington neked e0 steppinges van? Akkor fesszel lehet hogy menn 4.2 körül is. Nem próbáltad?
És szerintetek Corsair DDR400-as memómat 1:1-ben fogja tudni vinni (ugye +20% tuning, 15x240=3600 --> DDR''480''), emeljek e ott is fesz-t (ha igen mennyit kb.), vagy ne játszadozzak ezzel, rakam be 5:4-be aztán jól van.
Köszi! -
Jazz
veterán
Üdv!
P4 (530) Lga 775 3Ghz 800fsb 1Mb cache....procimat szeretném tuningolni. Úgy tudom a gyakorlati határ 3600Mhz. Ezt nagyjából milyen feszültség mellett (tudom amin stabil, de még is, ezredenként, 1v-onként menjek feljebb, és mia z ami körül elvileg mennie kéne?fogalmam sincs. És mi az a határ amit bizotsan ne lépjek túl?
Remléem tudotok segíteni, köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest