Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hunspikey

    őstag

    válasz dgyuri0123 #90587 üzenetére

    Azt nem tudom mit akarsz az usb kábellel hang esetében - hacsak nem arról van szó, hogy pl FLAC-ot játszunk le egy HDD-ről és itt akarod bizonyítani, hogy van eltérés... de ez még viccnek is rossz.

    A HDMI digitális jelátvitelt valósít meg. Na most anélkül hogy egy évet gépelnék elég az hozzá, hogy általánosságban YCbCr 4:4:4 vagy 4:2:2 vagy RGB 4:4:4 -24, 30,36,48 bit/pixel jel kerül továbbításra, audió fronton legalább sztereo LPCM de akár 8 csatornás 192khz 24 bit audió is mehet rajta.

    Na most a lényeg: a hdmi kontrol adatokat is továbbít, ebben van a CEC a kódolási séma illetve a paritás ellenőrzés!

    A teljes jel eltérhet eszközönként és a választott audió/videó kódolástól függően, de alapvetően az átvitel így zajlik: a forrás video és audió adat minden adat csomagra lekonvertálásra kerül a választott formátumoknak megfelelően aztán a video és audió és a kontrol adatok átküldésre kerülnek TMDS módszerrel (ez nem más mint az átviteli mennyiség minimalizációs különbözeti jeltovábbító szabvány) és három adatcsomagban továbbításra kerül:

    VDP - video data period, azaz a képi adatok
    DIP, azaz data island period - itt van a hang
    CP, azaz control period

    Mindegyik adatcsomag fejlécelve van aztán jön maga az adat, pl 8b/10bit kódolt VDP adatok.

    A rendszerből alapvetően - tehát a struktúrából adódik, hogy nincs lehetőség hibára. A paritás ellenőrzés garantálja ,hogy ami átment az át van menve :D

    Nem lehet ezeket az adatokat jobban/szebben stb átvinni - ha lenne fogalmad arról, hogy egy pixel színe hogyan van kódolva rögtön tudnád, hogy egy "szebb - mélyebb" szín egy teljesen más számsorozat kéne, hogy legyen - nem pedig egy faszábban átvitt számsorozat.

    A digitális jelátvitelnél amennyiben teljesül az átvitel és nem fut hibára, akkor az bármilyen kábel esetén 100%-os.

    Szar kábelnél nem szar kép lesz, hanem nincs kép, mert szinkront veszt és leáll- magyarul ha van kép a TVn akkor hulla biztos lehetsz benne hogy a legszebb képet látod. A létező legolcsóbb még a felbontást és a frekit rendben kiszolgáló (azaz sávszélességű) kábelt kell venni.

    Csakis analóg jeleknél lehet kábelminőségről beszélni.

    A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

Új hozzászólás Aktív témák