- Még több képet generál és shadert is előfordít az új NVIDIA App
- NVIDIA GeForce RTX 3060 (GA106)
- Milyen TV-t vegyek?
- Többszörösére növeli az üzemidőt az LG 1 Hz-es LCD panelje
- Mini PC
- 3DMark (2013) eredmények
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hivatalosan is elkezd védekezni az Intel csodafegyvere ellen az új Geekbench
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
Csak egy kérdés.... mégis mi tud beégni egy oled panelen, mikor az LG WRGB panelt használ évek óta?
Idézet: " harmadik módszert az LG dolgozta ki, és röviden WRGB, hosszabban White OLED With Color Refiner Technology néven illeti. Ennek lényege az, hogy az OLED technológia segítségével a panel csak és kizárólag fehér fényt állít elő, amelyet az alpixelek fölé elhelyezett színszűrő alakít vörös, zöld illetve kék színűre – az egyik alpixel fölé pedig semmi nem kerül, az fehér színnel világít, az RGBW pixelstruktúra előnyeit (főleg a nagyobb maximális fényerőt) kihasználandó. Ennek a megoldásnak nemcsak az az előnye, hogy teljesen kiküszöböli az alpixelek különböző színű fény kibocsátásából adódó, élettartambeli eltérések okozta problémát, hanem az is, hogy a gyártás során az OLED lényegét adó szerves réteg felvitelénél nem kell a különböző színű alpixelekkel „vacakolni”; ez egyrészt olcsóbbá teszi a gyártást, másrészt lehetővé teszi nagyobb méretű panelek rentábilis előállítását is."
Tehát nincs kék oled cella, sem zöld, sem egyéb. Akkor mégis mi tud beégni? A színszűrő?
Vagy én vagyok akkora balfék, hogy nem értem? Vagy "csak" marketing az oled ellen ez a "beégés" mizéria?Nem kutyázni, ha kérhetném...

2013-ban az 55EF950V például RGBW volt még, aminél azért teljesen másképp fest a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Bittorrent topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Google Pixel topik
- Még több képet generál és shadert is előfordít az új NVIDIA App
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Mikrotik routerek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Suzuki topik
- Kempingezés és sátrazás
- További aktív témák...
- LG 55B5 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG OLED 48C1 (OLED48C11LB) 4K 120Hz, G-sync
- 3D 4K Oled Dolby Vision (LGOLED C6EP/LGOLED E6P/LG OLEDG6P)
- SAMSUNG (QE77S90FAEXXN) 195CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! UJ MODELL AKCIÓ!
- LG 48"-os Smart OLED TV (2025.-ös) - Dobozában,2026.Júliusig Garival!
- Phanteks Enthoo Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB Zalman T3 Plus Gigabyte 650W
- Dell Vostro 5410 14" i5-11320H 16GB 512GB 1 év garancia
- HP EliteBook 830 G5, G6 13,3" i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vagy én vagyok akkora balfék, hogy nem értem? Vagy "csak" marketing az oled ellen ez a "beégés" mizéria?
Vhiktor