Hirdetés
- Mostantól több képkockát generálhat az új Arc meghajtó
- Önmagában is értékesíthetőnek tartja a Vera CPU-t az NVIDIA
- A sufni mélyén született a Galax Titan RTX Hall of Fame VGA
- Rég elfeledett képaránnyal nyúzhatjuk a múlt nagyjait az AYANEO kézikonzoljával
- Ráncfelvarrás után marad nagyjából ugyanaz a Minsforum OCuLinkes mini PC-je
- Vége az ajánlott áron árult GeForce-oknak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Akkumulátor töltő digitális fényképezőgéphez
- Az SSD elfárad… a RAM miért nem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NiMH akkumulátor
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
Csak egy kérdés.... mégis mi tud beégni egy oled panelen, mikor az LG WRGB panelt használ évek óta?
Idézet: " harmadik módszert az LG dolgozta ki, és röviden WRGB, hosszabban White OLED With Color Refiner Technology néven illeti. Ennek lényege az, hogy az OLED technológia segítségével a panel csak és kizárólag fehér fényt állít elő, amelyet az alpixelek fölé elhelyezett színszűrő alakít vörös, zöld illetve kék színűre – az egyik alpixel fölé pedig semmi nem kerül, az fehér színnel világít, az RGBW pixelstruktúra előnyeit (főleg a nagyobb maximális fényerőt) kihasználandó. Ennek a megoldásnak nemcsak az az előnye, hogy teljesen kiküszöböli az alpixelek különböző színű fény kibocsátásából adódó, élettartambeli eltérések okozta problémát, hanem az is, hogy a gyártás során az OLED lényegét adó szerves réteg felvitelénél nem kell a különböző színű alpixelekkel „vacakolni”; ez egyrészt olcsóbbá teszi a gyártást, másrészt lehetővé teszi nagyobb méretű panelek rentábilis előállítását is."
Tehát nincs kék oled cella, sem zöld, sem egyéb. Akkor mégis mi tud beégni? A színszűrő?
Vagy én vagyok akkora balfék, hogy nem értem? Vagy "csak" marketing az oled ellen ez a "beégés" mizéria?Nem kutyázni, ha kérhetném...

2013-ban az 55EF950V például RGBW volt még, aminél azért teljesen másképp fest a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kell-e a korlátlan mobilnet, vagy luxusból égetjük a pénzt?
- Autós topik
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- HMD Watch X1, Watch P1 és DUB széria: új viselhető kütyük a HMD-től
- Vége az ajánlott áron árult GeForce-oknak?
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Acer Vero V277 27 75Hz IPS FHD 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Vagy én vagyok akkora balfék, hogy nem értem? Vagy "csak" marketing az oled ellen ez a "beégés" mizéria?
Vhiktor