Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Logicman86

tag

Sziasztok!

Van egy Sony A83j OLED TV-m. Van a menüben egy Panelfrissítés (a képbeégés csökkentése a tv képernyőjén) menüpont. Itt azt írja, hogy "használja a panelfrissítést legfeljebb évente egyszer, hogy elkerülje a tv képernyőjének károsodását". Ebből én arra következtetek, hogy ez manuálisan működő funkció, tehát kézzel lefuttatom és annyi. Viszont sok helyen olvasni, hogy az OLED-ekben van ilyen automatikusan is. Kikapcsolás után "nem szabad" áramtalanítani a készüléket legalább 1 órán át, mert ilyenkor fut le az "automata pixelfrissítés". "Amíg nem hallani a "kattanást" addig nem is kapcsolt ki a TV, feltehetően fut a pixelfrissítés."

Nekem eddig akármikor kikapcsoltam a TV-t, egyből jött a "kattanás" hang. A fentebb említett "manuális" pixelfrissítésen kívül hol lehet vajon bekapcsolni, hogy ezt automatikusan csinálja? Vagy ez a menüpont lenne az? Esetleg sehol, mert ezt amúgy is gyárilag csinálja a TV és nem kell külön bekapcsolni?

Másik fontos kérdésem amiben eléggé megosztó válaszokat találtam csak: gond-e OLED TV-nél, hogy ha napi szinten áramtalanítva van? Általában délutántól estig ~4-5 órát megy a TV (nyilván ha nagyon ráér az ember akkor többet, pl. játék), utána csak készenlét. Amiért áramtalanítani akarom minden nap az a készenléti fogyasztás. Bemérve "kikapcsolt", készenléti állapotban ~25W-ot fogyaszt. Ha csak a készenlétben eltelt időt számolom is ~150 kW egy évben. Ha a TV-nek nem ártok ezzel akkor ennyivel is kevesebb áramot kell fizetni :DD

Köszi előre is a segítséget és az építő jellegű kommenteket :R

Új hozzászólás Aktív témák