Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Boldog Új Évet Kívánunk 2026-ra!
- TCL LCD és LED TV-k
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Pánik a memóriapiacon
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scarletiel
őstag
Sziasztok,
Lehet rossz helyre teszem fel a kérdést, és tudom leginkább nekem kell eldönteni, de hátha más is járt hasonló cipőben.
A helyzet az, hogy jelenleg egy 65 colos Samsung Q82R TV-t használok. Szépek a színek, nappal tök jó illetve lámpafény mellett is. Én viszont szeretek este vagy full sötétben tartalmat fogyasztani rajta és iszonyatosan zavar, hogy a local dimming valami förtelmesen van megoldva rajta. Nem tudom ennél a modellnél pontosan hány zóna van, én teszt alapján olyan 30-at számoltam. Viszont hiába a 30 zóna, ha mondjuk csak a jobb sarokban van egy auto-save fehér valami a fekete háttéren, sajnos abban a vízszintes sávban a többi zóna is valamennyire világosabb lesz. Ez csak full sötétben észrevehető, nappal kb nem csak ha azt keresed direkt. Samsung-nak írtam ezzel kapcsolatban még annó, az volt a válasz, ennyit tud a technologia.
Gondolom OLED-el ez a jelenség megszűnne. A gond az, hogy max az 55 col-nak az árát tudom lenyelni nagy duzzogva, a 65-ösé már nem fér bele a büdzsébe. Mennyire fog az ember sírni ha 65-ről visszalép méretben 55-re de minőségben meg ugrik ugyanennyit? 3 méterről nézném a tv-t a szobában, és én leginkább játékra használom, illetve Netflix meg HBO Max megy rajta.
Eladnám a mostani tv-t meg hozzátenném a különbözetet és úgy venném az újat. Ti melyik típust javasolnátok erre a felhasználásra? Szemezek a Philips oled modelljeivel, de nem tudom mi a külömbség az 55OLED865/12 vs Philips 55OLED805 vs Philips 55OLED856 között. Csak a talp más és azért? Illetve még gondolom az LG C1 van még mint alternatíva.
Köszi a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Netfone
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ford topik
- LEGO klub
- Suzuki topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Extraflame pellet kályha
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vhiktor