- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kompakt vízhűtés
- Dell notebook topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
válasz
powerup2 #6348 üzenetére
A rendes 4ks tartalmak 70giga körül vannak, bár lehet az akár 50-60 is, ha rövid a film. Ugye ezek remuxok, azaz a bds koronghoz képest sokminden hiányzik, pl a bd100on rajta van 10 hangsáv hdban, míg a remuxban csak az angol / magyar. + extrák sincsenek benne stb.
Ugyanakkor sok 40-60 gigás kamu4k rip van, ami fogta az 1080ps tartalmat s 4kba lementette.
Rendes hdr pedig csak mostanában lett elérhető virágboltban, néhány film van csak ami valóban az.
Az új transformers 70gigával pl már biztos valós hdr
-
Ren Hoek
veterán
válasz
ottofon #6343 üzenetére
Az OLED fogyasztása attól függ, hogy melyik pixel megy mennyi fényerőn. Ha full sötét éjszakai kép, akkor pár Watt lehet a panel fogyasztása...ha hófehér táj, gyenge ABL-el, akkor sokkal többet mint az LCD.
Egyébként kb egy LCD fogyasztását hozza szerintem átlagban. Mennyivel lesz több az áramszámlád +30 Watt-tól most őszintén? 100 Ft? : D Irreleváns egy ilyen drága TV mellé.
Ez már szubjektív vélemény...de háttérben menéshez én nem vennék OLED-et. Fájna nézni, ahogy Paprika TV-re használja napi 10 órát csak úgy a háttérben...Már csak a beégés para miatt is, vennék neki egy LCD-t inkább
-
powerup2
addikt
Én is vettem a héten egy Lg B7 oled tv-ét egy lcd tv-t váltott le. Kérdésem az lenne hogy amit torrentről letöltök 4k hdr-es film annak a minősége ugyan az mint ami a blu ray korongon van mert én kicsit keveslem az 50-60 gigás filmeket hiába hevc a kódolás???
-
ottofon
csendes tag
Nem esett még szó az OLED tv-k fogyasztásáról. Mérte már valaki a ténylegest? A 4K-s tipusok lényegesen többet esznek az adatlapok alapján. Az 55E6V esetén 140W-ot írnak. Ez gondolom a max. De mennyi lehet az átlagos? Azt gondolnám hogy az OLED technológia lényegesen kevesebbet fogyaszt. Párom otthon van egész nap és sokat megy a tv. A jelenlegi 60w-os LCD tv-vel szemben kicsit pazarlásnak érzem a "háttérben megy a tv" 140W-tal-t.
-
Gtaati
őstag
válasz
Partizan182 #6339 üzenetére
Igen, bocsánat, nem figyeltem, hogy fentebb ezt Te írtad, akkor sajnos Te is tudod, hogy milyen jelenségről van szó
-
Gtaati
őstag
Helló!
Köszönöm a választ így már jobban értem, hogy miről van szó!
Korábban is tettem fel itt kérdés hogy az 55B7V-nél ha az információs sávra kattintok akkor kiírja h pl 2160p BT.2020 HDR stb, vagy csak 1080p vagy 2160p de Hz-t nem és ez fura mert a régi Lg 55UB850V 4k led lcd-nél ezt kiírta és tudtam ellenőrizni a helyességét és akkor is ugyanezt a lejátszót használtam ugyanezekkel a beállításokkal és ott helyesen váltot mindent pl 24,25,30, 50, 60Hz. Tehát ebből kiindulva azt mondom, hogy igen helyesen csinál mindent, de mivel az 55B7V-nél az információs sáv ezt nem jeleníti meg így.....
A másik nagyon fura amit tegnap vettem észre, hogy néztem az M4-en a wtcc-t és próbálgattam a trumotion beállításokat és hát néha nagyon furán viselkedett a tv meg mintha beragadt volna egy-egy beállítás. Pl az autók szaggatva mentek, illetve ugrott előre, mintha képben lévő lemaradást hirtelen kompenzálta volna, vagy nem tudom most ezt jobban leírni. Aztán amin viszonylag egész elviselhetően ment az egy user beállítás DJ: 3, DB: 0. Lehet a sok ide-oda állítgatás nem tetszett az elektronikának és nem ártan egy reset a tv-nek, csak akkor minden beállítást kezdhetek előről
-
Partizan182
senior tag
Nekem 910-em van már jóideje, íram fent hogy soha még olyan intenzív rángatást nem láttam semmivel mint az Xmen:Apo eleje (dűnék, felvonulás egészen amíg a csókára rá nem zoomolt).
Közelről rendesen fájt nézni. Trumotion-t előtte bottal se piszkáltam, azóta 3/3 ilyen filmeknél.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #6335 üzenetére
Úgy beszéltek a FHD-ről mint ha valami elavult nézhetetlen vacak lenne, ami 4 év múlva már használhatatlan lesz.
#6338: Olvastam és nem igazán látom mi köze a FHD "jövőbiztosságához" hogy majd nem lehet kapni. Bejön a Józsi a gyártótól egy új szemmel ami már UHD kompatibilis és hirtelen iszonyat rossznak fog tűnni a FHD amit azonnal el kell adni, de senki nem veszi meg az új szemek miatt?
FHD-n is lejátszható lesz a 4k HDR, csak épp FHD SDR-ben.Magam részéről határozottan lebeszélek mindenkit aki "jövőbiztosságra" akar rámenni audiovizuális technikában.
-
Ren Hoek
veterán
B7-nél már sokat javítottak, és azért szerintem 21 ms már azért számít TV-s körökben. Jó kompetitiv játékra ez se biztos, hogy jó lenne, de hobbi FPS és TPS játékokra szerintem már oké bőven.
A fekete, a HDR és a response time szerintem kimondottan játékra alkalmassá teszi az OLED-eket.
-
Nemir Ombe
addikt
Annyira hosszútávra azért nem terveznék már az FHD-kel (egyrészt mert már gyakorlatilag alig kapni, másrészt nem lesz majd rossz a 4K, ha minden rövidités és még rendes tartalom is lesz hozzá) .... csak most van egy olyan "köztes állapot", hogy kimondottan jót nem tudsz venni, csak kevésbé sz@rt ....
-
Ijk
nagyúr
Jelenlegi kerettel választhat hogy az OLED mély feketéjét, utánhúzásmentes mozgásmegjelenítését, és sokkal jobb képhomogenitását választja szemben a magasabb felbontással és HDR opcióval amit egy hasonló árú LCD nyújt. Magam részéről még játékra is az előbbit venném.
Hogy megéri-e neki jelentős többletkiadást a HDR meg a magasabb felbontás ha OLED-nél maradunk majd eldönti. Nekem biztos nem érne meg 50k-nál többet.Meg persze azért a beégés kérdése még a levegőben lóg, mert ha ugyan azt a játékot játssza napról-napra 0 változó tartalommal, akkor bizony bele éghetnek az OLED-be a statikus képelemek.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
dgyuri0123 #6329 üzenetére
Annyi, hogy közelebbről biztosan jobban látszik, mert a látótér perifériája sokkal érzékenyebb a mozgásra, főleg a kontrasztos szaggatásra. Ha belebújsz a TV-be ezerszer erősebben látszik. Egyénileg is eltérő a tolerancia... és talán megszokás kérdése is.
Egy blur-os LCD után, vagy egy plazma vibrálása után fura lehet
-
Gtaati
őstag
válasz
dgyuri0123 #6323 üzenetére
Illetve ha lenne időd és tudnál segíteni, akkor megkérnélek, feltéve ha meg van a film, hogy belenéznél-e a X-Men Apokalipszis C. film elejébe ahol a sivatagi dűnéket mutatják felülről, hogy nálad ezt a 910 hogyan jeleníti meg. Tesztként én nagyon kíváncsi vagyok rá, ha megoldható!
Köszi!
-
Madwe
nagyúr
A BFI azaz black frame insertion fekete képkockákat tesz be a valósak közé, így villódzást szimulálva mint régen a crt kijelzőknél volt. Ezáltal a mozgás folyamatosabbnak hat. Ugyanakkor a fekete kockák miatt a kijelző fényereje jelentősen csökken, ezért ezt oledeknél nem lépik meg (moeg jó bfihez gyorsabb panel is kell, 240hz preferált azt hiszem) hiszen a samsunggépezet így is a csúcsnitre hegyezi ki a marketingjét (hamár feketében szarok) s hdrnél főleg nem fér bele.
A sony pl tett bfit az oledbe, de nem jó, mert sötét s nem is működött jól...
(#6327) Gtaati Biztos h kadenciahelyesn játszod le? nem lehet h a lejátszód 60pben küldi ki a jelet 23.976 helyett?
(#6330) Ijk Ha csak filmről lenne szó igazat adnék valamennyire, bár részben ott is igaz, ami játéknál teljesen: amíg nem látta, honnan tudja h kell e neki? Játéknál hatványozottan nagyobb előrelépés a 4k s a hdr, mint filmnél, ahol szintén nagy. Azért mert nem tudja mi az, vagy csak fényárban úszó szarul helyezett szar anyaggal etetett kiállított darabokon látta, normális környezetben nem, honnan tudja h kell e neki? Azért egy többszázezres kiadásnál úgy vásárolni, h nem tudom mik vannak még a piacon de ezért nem is érdekelnek szvsz hiba.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #6325 üzenetére
Jó hosszútávra a FHD is. Amíg nem tudja valaki hogy neki kifejezetten kell az UHD HDR az azt jelenti hogy a FHD is tökéletesen megfelel neki.
-
Gtaati
őstag
Egyébként csak kíváncsiságból mert nem tudom a dolgok hátterét és mivel járóját, de pl miért nem rakják bele a BFI-t vagy mit az ilyen "felső" kategóriás tvkbe? Ez a gyártó spórolása, trehánysága vagy technikai akadálya van vagy mi? Pl egy plusz funkció, algoritmusként ezt nem lehetne beletenni egy firmware frissítéssel? Lehet hülyeséget kérdeztem,de ehhez a részéhez már tényleg nem értek...
Köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
Helló!
Hát nem tudom. 2160p 10Bit HDR változatban néztem, de most fejből meg nem mondom milyen rilíz volt. A lejátszom meg egy Himedia Q10 Pro. De kipróbálom majd usb-ről a tv lejátszójával is hogy mit csinál.
Köszi!
-
Nemir Ombe
addikt
Persze hogy semmi sem biztos csak az, hogy a gyártók a lehető leglassabban és a lehető legtöbb körben adagolják az "új technikákat" (mivel sokkal jobb ugyanazt többször eladni, mit csak egyszer
).... de ettől még nem biztos, hogy jobb választás jelenleg egy 4K OLED hosszútávra, mint egy FHD (akár már fele annnyiért is) rövidtávra.... de mindez egyén/igény/felhasználási környezet és pénztárca függvénye is .... és megint csak szerintem ....
-
Madwe
nagyúr
válasz
Vagy közelebbről nézi, mint te
?
-
dgyuri0123
nagyúr
"Alien Covenant elején is amikor az űrben mutatják az űrhajót és ahogy halad előre a hajtóműt figyelve szinte ugrálva halad előre a hajtómű körüli kép és még sorolhatnám."
Pont ezzel a filmmel teszteltem halálra a 910-et és szó nincs ekkora akadásokról, kikapcsolt "trumosönnel".
Folyamatos, nagyon apró "ricegésről" beszélhetünk, de ugrálásról, szaggatásról és egyéb rondaságokról nem. A "ricegés" viszont a 24p velejárója, ami mindig ricegni fog, minden kijelzőn.
Ha nálad ilyen komolyan szaggat, akkor ott vagy a rilíz szar, vagy a lejátszód. Bocs...
(#6317) Madwe: És mi van, ha nem naponta/órákat tölt konzolozással? Ha csak heti/havi pár órát játszik? Akkor is vegyen 600-ért 4k-t, csak nehogy lemaradjon valamiről??? Ez a sznobizmus netovábbja, már megbocsáss.
Ha szükségét érzi valaki, akkor vegyen és ugye általában meg is veszi, de különben miért kell lyukat beszélni az emberek hasába?
-
Madwe
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #6318 üzenetére
HFR meg hasonlóak még a következő konzolgenben sem lesznek, ebben majdnem 100% biztos vagyok. Pcn nyilván fontos, bár ott meg a hdr kezelése is elég bajos még
-
Dadan01
senior tag
Oké, de mikor a húzónevek 4k+HDR logókkal jönnek ezekre a konzolokra, biztos átbillenti a mérleg nyelvét a natív végtelen kontraszt. Nem. Ha játékra kell ezekre a konzolokra, akkor kell a 4k és a hdr, plusz "jövőálló" technikát vásárol. Nem kell mindnehez a 4k+hdr, de én azt az elvet vallom, ha már lúd, rohadt túlsúlyos és röpképtelen legyen
Nem egy évre vettem a B7-et, de ha lesz három(v. akár kettő) év múlva valami nélkülözhetetlen feature, menni fog a háztól, mint a sicc.
-
Ren Hoek
veterán
Az OLED-nél amúgy hogyan jött ki ez a 300 sor? Ez nem inkább a szem mozgásérzékelése? Főleg, hogy 0.1 ms a response time.
Egyébként a Judder azért is látszik jobban, mert végtelen a kontraszt. + az is számít, hogy mekkora a TV és honnan nézed. Számomra ezerszer zavaróbb, ha közelről nézem, vagy hatalmas a képátló. IMAX-ban engem annyira zavart, hogy majdnem hánytam. Kis moziban és otthon észre se vettem a svenkelést.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dadan01 #6315 üzenetére
Ha valaki pl. "1 év múlva beüti a fejét és nekiáll az UHDBD gyűjtésnek", az inkább majd akkor vegyen 4KHDR TV-t, mert addigra talán kijön az a sok "újdonság", amitől (valóban) használhatók is lesznek a 4K-hoz kapcsolódó rövidítések.... a játékra meg mindez "hatványozottan" vonatkozik .... addig meg egy FHD is teljesen elég (és akár lényegesen olcsóbb is) lehet .... de csak szerintem....
(de tudom, az emberek nagy része 5-15 évre vesz TV-t, amiben jó dolog a "hosszútávú gondolkodásmód" csak semmi értelme ....
)
-
Madwe
nagyúr
válasz
Dadan01 #6315 üzenetére
+1 full oled párti vagyok, de játék mellé tényleg kell a 4k + hdr, ha arra képes konzolja van az embernek! mondjuk én inkább gyűjtenék még 4k oledre ebben az esetben
nekem ugyan sima ps4em van (ami szerencsére így is tudja a hdrt) és baromi sokat számít a hdr játékoknál! Sőt a 4k is, nem rossz fhd, de azért néha megfordul a fejemben h prora cseréljem -
Dadan01
senior tag
válasz
nrbi001 #6291 üzenetére
Szerintem semennyire, azok mellé a konzolok mellé fhd-t venni hiba, ennyi. Tegyük fel egy év múlva beütöd a fejed és uhd blurayt akarsz gyűjteni, mert mindkét konzolod lejátszóként is használható, nagy élmény lesz hdr nélkül leskálázva nézni. Ha a keret szorít, akkor el kell engedni az oledet és vmi jobb / nagyobb lcd-t választani 4k+hdr-el, de egy fhd oled itt nem lehet opció, szerintem.
-
daneel_hu
addikt
A legrosszabb amikor mondjuk portré éles, háttérben pedig mozog az életlen tartomány.
Pl ha egy mozgó autóban beszélgetnek, tűz ég a háttérben, vagy bármi ami gyorsan mozog de mégis az életlen tartományban van.Ilyen esetekben teljes az elvérzés ha bekapcsolod a TruMotiont.
Kegyetlen durva artifactokat nyomat. -
Madwe
nagyúr
Az más kérdés, h sokakat a bfi jobban zavar mint az akadozás
Én egyébként úgy vagyok vele, h egy film esetén a 120 percből max 2 perc ilyen jelenet átlagban.
De ha nagyon zavar, trumotiont user 3/3ra téve nem szaggat, nem szappanozik s gyk. nem artifactol (meséknél, rajzolt grafikánál viszont ez is artifactol pl szem pislogás, szájmozgás esetén, azt nagyon nem szereti)
-
Gtaati
őstag
Köszi Srácok!
Akkor ez most nem a tv hibája, illetve technikai korlát, hanem a 24p-s filmekből adódik? Ha médialejátszón (Himedia Q10 Pro 4k) beállítom, hogy minden anyagot 60Hz-n jelenítsen meg, akkor ez megoldhatja ezt a problémát?
Másik kérdés hogy az 55B7V-nél az információs sávra kattintva miért nem jeleníti meg, hogy az éppen megjelenített tartalom az hány Hz-n fut? Esetleg erre van-e megoldás, mert más gyártók tv-nél ez megoldható és szerintem hasznos is....
Köszönöm ismét!
-
Ijk
nagyúr
Sehogy nem lehet megoldani, csak trumotionnal tudod kezelni. Sajnos ez a hátránya a 24p-nek.
Impulzusos megjelenítőn is zavaró tud lenni, de ott még a villogás valamelyest elfedi. LCD-n pedig a gyenge válaszidő valamennyire elmossa. OLED viszont se nem villog, se nem mosódik mint az LCD, ettől lesz ilyenkor látványosan darabos az egész. LG-nél csak az interpolációval tudod kezelni. -
Gtaati
őstag
Helló!
Érdeklődni és segítséget szeretnek kérni az 55B7V kapcsán, a hétvégén több filmet és néztünk, illetve bele-bele néztem több filmbe. A fekete és színek, Hdr stb tényleg elképesztően szép ezen a tv-n. De némelyik film bizonyos jeleneteiben pl X-Men Apokalipsz elején a felső kameranézetes homokdűnék felet ahogy elmegy a kamera, ott úgy vibrál, villog, szaggat a kép kikapcsolt trumotion-el, hogy azt hittem "lehányom" a tv-t. Ilyen vibrálás, szaggatás, villogás szintén tapasztalható az Elysium elején is ahogy a város külső részét páztáza végig a kamera, illetve ahogy a kép átmegy a földről az Elysium felé stb, Alien Covenant elején is amikor az űrben mutatják az űrhajót és ahogy halad előre a hajtóműt figyelve szinte ugrálva halad előre a hajtómű körüli kép és még sorolhatnám. Trumotion-al ezen lehet valamelyest javítani de ennek hatására meg több helyen képi hibák jelentkeznek, szóval tipikusan melyik ujjamat harapjam kérdés....
Szóval a kérdésem ehhez kapcsolódna, hogy ezzel mit lehet kezdeni? Olvastam keresgettem ezt a problémát és ugye ennek kapcsán jön elő az LG-re jellemző sorfelbontás kérdése. Most valójában kikapcsolt trumotion esetén ez 300? Illetve hogy 2017-ben egy 600ezer ft-os tv-nél ez miért nem oldható meg? Szeretem a műszaki dolgokat és érdekel is de ilyen szinthez én már "hülye" vagyok, nem értek hozzá, szóval ennek technikai korlát szab határt vagy a Tv gyártókat nem érdekli ez és hát jól van ez így is és eladják így a készülékeket, vagy mi az oka hogy a normálisabb, jobb képmozgás megjelenítést nem lehet megoldani?
Komolyan nekem nagyon tetszik ez a tv és nem nagyon tudnék sok dologba belekötni, de a képmozgás megjelenítés bizonyos helyzetekben kritikán aluli...
Véleményetek szerint mint lehet ezzel kezdeni, vagy milyen beállítás segítene ezen?
Köszönöm!!
-
atom18
senior tag
Sziasztok.
Két kérdésem lenne, az egyik:
Egy lg 910v-t ha fektetve szállítom lehet-e probléma?
Meg lehet-e nézni hány óra van a tv-be?Köszönöm előre is
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Batyops #6303 üzenetére
Jah csak tényleg nagy a difi... minimum 200K-t rá kell dobni... Magyar fizetésekhez még a 300K-s TV is sok. Nem is ismerek nagyon senkit, 25-45 közötti társaságból akinek lenne, kb a max a 150 ezres 4K LCD kb... Jó legtöbb jómódú ismerősöm nem videofil, és azt se tudják mi az OLED : d
A lényeg, hogy megéri a 4K a jövőre nézve, de csak akkor ha nem hiányzik máshonnan a cash, és "befektethetsz" a jövőbe fájdalom nélkül +200-at
Mod.: Nekem a B7 mellett inkább az új elektronika szólt és a csökkentett input lag pl. 4K inkább a későbbiekben lesz fontos ha lesz rá anyag + Volta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest