-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
junkpod #59848 üzenetére
10 fokozatban állítható vagy kikapcsolható, a telítettség is állítható, valamint különböző stílusok is vannak. OLED-nél nem kötelező maximumon használni, mert nem kell kompenzálni a feketét. Szélesvásznú filmnél is aktív de az intenzitása függ a kiválasztott módtól. Sötét jelenetnél nagyon leveszi az intenzitást vagy ha eleve minimumon használod akkor sem zavaró.
-
akangels
tag
Sziasztok !
Jövőhéten érkezik a 2020 as OLED 55CX3LA tvnk. Egy pàr éves 50UH635V t fog váltani.Van e esetleg amire figyelni kell az első bekapcsolás után , elvégzendő beállítások , stbstb.
Átolvastam az összefoglalót de azért mégis gyakorlati oldalt is meghallgatnám.
Egy PS5 fog kerülni a tv mellé esetleg annak a bemenetére kell e valami speciális beállítás ?
Valamint mennyire jellemző még mindig a beégés az oled panelokra ? Olvastam , hogy a tv saját maga védelmében néha a pixeleket milisecundumra etoltja 1-1 irányba hogy pihentesse az adott pixeleket. Ez valóban létezik ? -
Mizurichi
tag
Hello!
Valakinek van tapasztalata abban, hogy mondjuk egy 83a90j tv, vételára vajon mennyit csökkenhet év végéig?
Mi lenne a mostani árához képest jó ár? -
Krisztian101
tag
Sziasztok!
LG 55BX9-nél ha nincs beneti jel, elindít egy tök jó képernyővédőt, amin festmények is vannak, de folyamatosan kinthagy egy információs téglalappt, hogy válasszak másik bemenetet. Hogyan tudom eltüntetni ezt az infós panelt?
-
alaves
addikt
válasz
Conte8 #59841 üzenetére
Gyakorlatilag "csak" hangban lehet jobb a 805/855-nél. Az ambilight Philips OLED-en is nagyon jó, azonban jóval kisebb fénnyel érdemes használni, mint LCD-nél (sok sötét jelenetet tartalmazó filmeknél, ahol számít, hogy minden részlet látszódjon, azért érdemes lehet kikapcsolni).
-
Vaze
őstag
válasz
Petyamester #59826 üzenetére
Igy van,nalam egy 55 os van,kicsivel tobb mint 1 honapja,es koszoni szepen jol van
-
Brave_86
aktív tag
válasz
Petyamester #59826 üzenetére
+1 Ne csak a negatív hozzászólások jelenjenek meg!
Nekem is 5 napja van meg, (65CX) ugyan ezen a véleményen vagyok. Én sem fedeztem fel hibát a panelben. Nem kell tőle félni. én is nagyon sokat vártam (akcióra) és vacilláltam, hogy jó lesz e, de eddig nem csalódtam. -
Pro Koryak
addikt
Nemsokára teszt, addig is:
[link] -
katsi
tag
válasz
alaves #59830 üzenetére
Alig várom, hogy kipróbáljam őket! Köszönöm!
DigidroidNem tudom, hogy azóta mi került be a HDMI 2.1-ből a firmware frissítéssel. A táblázat alapján vajon már meg is kapta a 4k+120FPS lehetőséget is?
Úgy álltam neki a vásárlásnak, hogy ez egy HDMI 2.0 portokkal szerelt TV és single player játékokhoz elegendő lesz nekem a 1080p/4k@60 FPS is - hiszen már az is elképesztően folyik - így inkább a review-kban elhangzott, filmnézés közben nyújtott teljesítménye, mozgásmegjelenítése alapján döntöttem. -
Digidroid
aktív tag
Köszönöm a válaszod.
A Sony Oldala szerint az 55-ös TV tömege állvánnyal: Kb. 18,6 Kg.
Azonban lenne egy további kérdésem, ezen most HDMI 2.1 van?
A Sony ezt írja: A HDMI2.1 jellemzői és funkciói.
Viszont az rting Inputs Specifications altt HDMI 2.1 Class Bandwidth - No vanfeltüntetve.
Igaz ez A8H és nem A8B.Ah, ha jól látom, firmare-frissítéssel 2.1
-
alaves
addikt
Megjelenés várható:
Philips OLED706: 07.01-től
Philips OLED806: 07.27-től -
katsi
tag
Köszönöm szépen mindenkinek, aki segített a döntésben, végül megvettem a SONY BRAVIA KE-55A8B-t.
Külön szedem ezt a posztot, hátha más is ilyen TV-t vesz és könnyebb legyen neki megtalálnia az infókat a fórumban, szóval:1. Szeretném megkérdezni, hogy van-e valahol letölthető tesztcsomag, amivel ki tudom próbálni pl. az 5% feketét, nagy bitrate-ű sample-ket, ilyesmit?
2. Jelenleg nem változtattam semmit a TV beállításain, szuper képe van, de mi van akkor, ha ennél még jobb is lehet?
Tudtok olyan beállításokról, amivel a legjobb képminőséget lehet elérni játék és filmek alatt?3. Szükségük van az OLED TV-knek "bejáratásra", vagy csak használjuk, az a bejáratás?
-
katsi
tag
válasz
Digidroid #59823 üzenetére
Szia,
pont a napokban vettem egy SONY BRAVIA KE-55A8B-t. Eddig meg vagyok vele elégedve, főleg amikor elindítottam rajta PS4-en a God of Wart, te úristen, azok a színek és mozgás.. Performance módban futtatom ezt a játékot, nekem többet ér, ha valami "csak" fullHD-ben fut, de közelíti a 60 FPS-t. Jobb az élmény, folyik a gameplay, jobban is játszom úgy.
Sajnos nem tudtam összehasonlítani a CX-szel, de előtte feltúrtam a youtube mélyét is összehasonlító tesztekért, valamint itt is kérdeztem. Filmek alatt is, LED LCD-ről váltva (LG 32LB650B 3D TV) elképesztő képe van. Az android rendszerre simán települt a HBO GO, Spotify, a hangvezérlés még magyarul is szuper.
Legyen segítséged, ha ilyet veszel, mert a doboz valami 35 kiló és talpak nélkül a TV sem sokkal könnyebb. 400-ra volt leakciózva, ennyiért jó vételnek tűnt. -
-
Petyamester
csendes tag
Sziasztok!
Egy hete én is LG 65CX tulaj vagyok, eddig semmi hiba nem jött ki.
Elég sok volt a negatív hozzászólás, azért is íro, aki esetleg hezitálna, hogy ne tegye, mert brutális amit ez a tv tud. Ár/érték arányban verhetetlen! -
*Tata*
senior tag
Sziasztok!
Tegnap meghozták a Mediamarkttól a 65 CX et.
Ma sikerült a falra tenni.
Sikerült egy hibátlan darabot kifognom.
Hihetetlen pazar képe van, pedig egy 5 éves oledet váltott.
Csak ajánlani tudom mindenkinek -
mrThomi
addikt
válasz
Digidroid #59823 üzenetére
Igaz választ nem kapok egy napja de vettem egy B1-et és tökéletesen elégedett vagyok vele. Panel tökéletes, semmi hiba. Én tavalyit mar nem vennék mert egy jó leárazas után kb egy árban lesznek így én mindenkepp a 2021-es oledet ajánlanám. B1,C1 egyébként ugyan azt a panelt kapta de van köztük 250€ különbség. Igaz nem otthon de külföldön 999€-ért vettem egy 55B1-et, szerintem ár érték arányban kiváló. Bár az is igaz hogy az idei oledek kb 200€-val olcsóbbal jelentek meg mint a tavalyiak
-
Digidroid
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni, mivel a SONY KDL55W755C készülékem (aminek a képét nagyon imádtam) a sony szerviz szerint javíthatatlan lcd panelhibás, ezért úgy döntöttem oled-re váltanék.
Először az LG OLED55CX3LA készülékét néztem ki, sok helyen az egekbe magasztalják de mivel látom itt elég sok kritika éri elgondolkodtam a SONY BRAVIA KE-55A8B modelljén. Szerintetek melyik lenne a jobb választás, esetleg más készülék?
Felhasználás: elsősorban filmek/sorozatok nézése laptopról, valamint PS5.
Segítségetek a döntésemben előre is köszönöm
-
Jorgi Kormi
senior tag
-
mrThomi
addikt
Szevasztoook.
Van most egy nagyon jó (szerintem legalább is) leárazád LG 55B1- 999€
[kép]
Mi a vélményetek róla, ár érték arányban jó szerintetek ? A tavalyi bx olvasom sok hiba a panelllal...
Köszi
-
Grawens
senior tag
válasz
MultiDoodad #59816 üzenetére
Nálam az XSX-en még mindig nem megy DV bekapcsolt FreeSync mellett (4k 60fps)
Fw: 03.23.06 -
MultiDoodad
aktív tag
válasz
MultiDoodad #59816 üzenetére
Bár én meg mindig hadilábon állok a DV-vel mert bár fényesebb eltűnnek a részletek a nagyon ragyogó részeknél, mint nap vagy amikor egy barlangból vagy esetleg házból kifelé jövet a kinti fény teljesen elnyomja a kinti részleteket…
-
Cypresss
senior tag
Sziasztok,
Hosszas agónia után végül beruháztam egy 65CX-be, mivel hardcore plazma fan (a topikgazda is onnan származik ám...) vagyok nehéz döntés volt, mert eredetileg Panát szerettem volna (igen, tudom, hogy abban is LG panel van), de a megszokás és a tíz éves pozitív tapasztalat a márkával kapcsolatban nagy úr.
Ugyanakkor 519-ért egy 65-ös LG Oled olyan ajánlat, amire nem lehetett nemet mondani.
Apró szépséghiba, hogy mivel cégre vettem, így rám nem a szokásos garanciális feltételek vonatkoznak, remélem nem ültem fel ezzel egy bődületes szopórollerre.
A tévé még nincs nálam, majd jövő héten hozzák, majd beszámolok a tapasztalatokról, egyébként az utolsó lökést Vincent mai videója adta meg (megrendeltem már múl héten a tévét, de csak ma utaltam el az árát).
Szerintem ez egy elég cool dolog az LG-től, hogy visszamenőleg a CX-re is lesz Dolby Vision, na nem mintha már holnap szeretném kihasználni, de így szerintem jövőállóbb lesz a vas, én meg nem vagyok az a gyakran tévét vásárolgató típus.
Anyway, majd referálok, hogy mik a tapasztalatok.
-
Dikri
aktív tag
Sziasztok!
TV vásárlás elött állok Oled lenne a döntés. 55"-os méret ami befér, a 65" márt pont nem. Nézegettem a teszteket, LG C1-et hozzák befutónak, illetve Sony A8. Sony egy százassal drágább. Kinek milyen tapasztalata van?
-
AL
addikt
válasz
Brave_86 #59762 üzenetére
Szia. Nekem másfél éves korában garanciális csere volt az MM ben vásárolt tévémnél. + 3 év garanciát vettem hozzá korábban náluk. A csere előtt felhívtam a biztosítót, hogy ilyenkor mi van a befizetett + garancia díjával . Azt mondták, hogy mindent az MM intéz. Így is volt . Amikor bementem a vevőszolgálathoz a cserét igazoló papírral visszaadták a korábbi tévéhez vásárolt + garancia összegét, majd vettem az új tévéhez új biztosítást és + garanciát. Ez teljes összegében visszajárt mert még nem került felhasználásra, mivel a TV csak másfél éves volt. A kiegészítő balesetbiztosítás elvileg már a vásárlás napján életbe lép, ezért lehet, hogy másképpen járnak el. Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mikrotik routerek
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- További aktív témák...
- Shanling m1 plus
- SPL Phonitor One d
- Epson EB-1776W projektor / 3LCD / 3000 Lumen / 1280x800 / aut. trapézkorrekció / 1713 óra
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest