Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- LG LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
vg
veterán
válasz
Space marine
üzenetére
Az szállítás miatt van rajta, le kell venni, mert egyrészt nem tud távozni a hő a panel hátulján, másrészt alulról érkező hőtől megolvadhat. Redditen volt pár kép ami ráolvadt, nem volt szép.
-
adm
őstag
amikor részletes teszteket kerestem én ezeket - 805-c1 - találtam említésre méltó oldalon.
a 8x5-öt minimum egy fél kategóriával feljebb pozícionálják, de ezekből a tesztekből nekem nem volt egyértelmű,
15-20%kal nagyobb fényerőt tud, amitől nappal biztosan jobban használható,
van natív dts, csak házimozira használva egy gonddal kevesebb lesz,
nincs bfi és hdmi2.1 és ezzel 4k 120hz,a c1 jobb all-round tv
ha hangsúlyos a játék, akkor mindegyik hdmi 2.1-es és ezzel van 4k 20-120hz vrr és játékos monitorok szintjén lévő input lag,
ha este szoktatok filmezni vagy eleve besötétítve, akkor a fényerővel nem lesz gond,
a webos a legkomplettebb tv os, 3-4 éves modellekre is rendszeresen érkezik frissítés,én az androidtól fázok és az ambilight sem hoz lázba, viszont néha játszok. a cx-nél érezhetően drágább volt, aztán a foci eb elején jött egy extra promóció a c1-re és végül az lett.
-
chris0000
őstag
.
-
blakey
titán
válasz
Space marine
üzenetére
De, maradjon rajta, sőt, kicsomagolni sem kell, a doboz elejét, illetve a hátoldalát a csatlakozóknál, tápkábelnél kivágod és mehet dobozzal együtt az állványra. Később könnyebb lesz eladni.
-
chris0000
őstag
válasz
Space marine
üzenetére
NEM, engem is tájékoztattak.. vedd le, de nincs kezdő "szél"
üdv.
nah kiváncsi vok, neked milyen beállítás lesz jó... írj már, h neked h, tetszik a
"maximális dinamikus kontraszt kapcsolgatása"
remélem Te jobban boldogulsz a 3db fém csavarral a dísztalpba....
-
Space marine
aktív tag
Sziasztok! LG 48C11, hátsó fólia kérdés.. ha jól gondolom nem kéne fennmaradnia.. ugye?

-
hp16
tag
Sziasztok
Philips 805, 855, 865 tv-k között mi a különbség? Mi a véleményetek róluk? MM-nál elég jó áron vannak most. LG CX-hez képest milyenek a HDMI 2.1 hiányán kívül?
köszi -
KRoy19
őstag
Nagyon igaz. Így voltam én is a meleg színhőmérséklettel.
Először néztem, hogy miért mondja mindenki, hogy ez a jó beállítás, amikor full sárga minden, de ennek ellenére átállítottam minden készülékemet és hozzászoktattam a szemem. Akkor döbbentem rá, hogy tényleg ez a helyes beállítás, amikor egyszer véletlen rápillantottam az egyik kolléga monitorára és olyan durván kéknek láttam az egész képet, hogy az valami hihetetlen. -
krx21
nagyúr
válasz
chris0000
üzenetére
Szokd meg az eredetit.
Hidd el, idővel tetszeni fog, sőt az élénkebb túlzó beállításokat ki fogod szúrni, hogy mennyire nem természetesek...
Adj időt a szemednek, agyadnak, hogy meggyógyuljon a rossz beállításokból fakadó, igényekből.
Nézd helyen 2 hétig és meglátod...
Ha rock zene szól, ne akard, hogy disco hangzása legyen és fordítva...
-
Madwe
nagyúr
válasz
chris0000
üzenetére
Persze, egyéni ízlés kérdése. Van aki a samsung telefonok túltolt túlszaturált poppoló megjelenítését látta s azt keresi. Más meg azt ami színhelyes s olyan a kép amilyennek a rendezője megálmodta. Nincs ezzel gond, nyilván azért vannak benne ezen opciók h mindenki a saját ízlésének s preferrenciáinak megfelelőt beállíthassa.
-
Madwe
nagyúr
válasz
SH4D0W2011
üzenetére
Nem kell. S a fehéregyensúlyt kalibráló műszer nélkül ne is állítgassa senki, az panelenként eltér, netről leszedett okossággal csak elbarmolja az ember

-
alaves
addikt
válasz
SH4D0W2011
üzenetére
[link] 'White Balance Settings'
-
SH4D0W2011
őstag
Sziasztok!
Újfent egy LG CX-szel kapcsolatos kérdésem lenne. A színhőmérsékletet Warm2 preseten használom, a Methodot kell állítanom valamire 2 Pointsról, ha nincs további kalibrálás? Mindezt SDR-ben, filmezős-játszós felhasználáson.
-
adm
őstag
válasz
Matesoma
üzenetére
elindul a lejátszás, de nem folyamatos a kép csak "gyűjti" a képkockákat és azok villognak?
ezek nem HVEC/h265 anyagok véletlenül? van 1-2 realeser, akinek az anyaga ezt produkálja és amit újdonságként említ meg a infoban.
viszont c1-re jött kb. 2 hete a 03.15.36-os frissítés ami megoldotta és eddig nem találtam olyan h265-os anyagot amivel baj lenne. -
Matesoma
csendes tag
Sziasztok! LG C9 OLED tévén nálam (is) előjön, hogy néhány Dolby Vision fájlt egyszerűen nem hajlandó lejátszani, vagy esetleg lejátszik, de zöld-lila színezéssel. Néha egy-egy fájl elindul, majd kilép... USB-ről vagy Plexen keresztül ugyanezt csinálja, tehát nem hálózati probléma. Az interneten nem találok megoldást. Az egyes filmek kódolása, a fájl konténer (MP4) tök ugyanaz, mégis az egyiket lejátsza, a másikat pedig nem... Mi lehet a megoldás?
-
krx21
nagyúr
válasz
chris0000
üzenetére
“az automatikus dinamikus kontraszt nekem olyan mélységet ad a képnek és nem vmi mű sz@rt nyom rá, hanem úgy helyreigazítja az egész megjelenítést..”
Annyit azért tudj, hogy megváltoztatja az eredeti képet, mint minden más hasonló beállítás… Az egyébként lágy textúrákat és kontúrokat is élesíti… Tehát soha nem az eredeti képet látod.
Egy képi tartalomnak ott kell kontrasztosnak lenni, ahol tényleg az és lágynak is tudni kell maradni… -
Elims
veterán
Sziasztok!
Lg oled tv-nél nagy különbség van a két verzió között?
G13 --- C11
Megéri vajon a g13 a pluszköltséget?Vmint egy cx3-at megéri lecserélni vmelyikre?
-
Madwe
nagyúr
válasz
gertitorpe
üzenetére
Én a-t semmiképp nem vennék. Még b-t se nagyon, de a-t semmiképp.
-
alaves
addikt
válasz
gertitorpe
üzenetére
Nem véletlenül ilyen olcsó, belépő szintű LCD hardverrel rendelkezik. 60 Hz-es kijelző és az interpolációs mozgásjavítás borzalmas artifact-al jár együtt, érdemes személyesen megnézni, hogy megfelel-e az elvárásoknak.
-
chris0000
őstag
én is először expert (szakértőit) állítottam be, de aztán mégis az eco lett nekem a legtermészetesebb és ahhoz a többi beállítás. igazából sokszor nem is tetszik, h annyi beállítás van és egy változtatás után már esetleg mást is kell váltotatni, mert "csak mégis úgy/ jobb alapon..." aztán csak jó ha van annyi féle beállítás...órákig állítgattam, h melyik lenne a legjobb...

az automatikus dinamikus kontraszt nekem olyan mélységet ad a képnek és nem vmi mű sz@rt nyom rá, hanem úgy helyreigazítja az egész megjelenítést..
de igazából iránymutató lehet egy yt-os beállítás videó, de úgyis mindenkinek az lesz a legjobb ami neki tetszik... üdv. -
powerup2
addikt
válasz
gertitorpe
üzenetére
C szériának is mehetne lentebb

-
gertitorpe
tag
A Mediában és az eMagon most 870e a 77 colos OLED 77A. Szerintem nagyon jó ár. Ugye többször elhangzott már hogy méret > minőség, főleg hogy a TVk többnyire ugyanazt a panelt használják.
A lényeg: soha nem volt még ilyen olcsó 77 colos OLED! -
ZeroX92P
tag
No hát fejlemény van, lefutott rajta egyszer a refresh ami szignifikáns javulást hozott úgyhogy lefuttattam mégegyszer, gyakorlatilag totál homogén lett a szürke, viszont ahol eddig dög volt a kék és a zöld ott csatlakozott a piros is
így már egy teljes pixelhibám van ami 10cm ről látszik egyébként nem.Fel van adva a lecke, nem tudom a cserével járó macera és a potenciális nyereség hogy viszonyul egymáshoz.
-
Mankó
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
0-ról tényleg necces lenne. A Pana jó ára viszonylagos, szerintem egy 2 évet használt 65-ös olednek illene tudnia a 300-at, ha annyiért nem megy el, akkor megtartom családba.
Másrészt viszont a G1 annyira új, hogy még minden bizonnyal fog csökkenni az ára, kérdés, hogy mennyivel és hogy mikorra.
-
Madwe
nagyúr
válasz
chris0000
üzenetére
Miért eco?
én isf expert dark s bright-ot kalibráltam be…
nekem darknál oled fény 0, brightnál 30
ok, ha nagyon világos van felviszem 60ra de ez ritka…dinamikus kontrasztot én hanyagolom meg minden mesterséges képjavítót, jobb szeretem a természetesnek megálmodottat. De kinek mi… ok, interpolációt bfi-t bekapcsolom, de kb ennyi amit engedek belenyúlni.
-
kgergo89
tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Ez hogy lenne már bőven jó?

@ZeroX92P Szerintem ne cseréltesd, vidd vissza és hozz ki egy Panát vagy Sonyt, ha a panel refresh nem segít.
-
chris0000
őstag
hi. nem tudom Ti mit használtok C1-re, én ezeket a beállításokat használom..
kép: eco
speciális beállításoknál-fényerő: 60-85-50
kék fény csökkentése: be
automatikus dinamikus kontraszt: magas képvezérlés
(huh ez nagyon bejött nekem, az a képminőség...
yt best settings beállításoknál is nagyon ajánlott! érdemes kapcsolgatni, aki PC-n is játszik.. kinek, h tetszik?
)
hang: ai-hang pro (ez kurv@ jó szerintem, szöveg hangot végre kiemeli filmeknél és minden környezeti zajt, apró zörejeket, de játékokban is baromi jó ha csak TV hangszorón szól minden..)
támogatás-oled-képernyővédő-képernyő mozgása: be
logó fényerejének beállítása: magas
támogatás-energiatakarékos üzemmód-energiatakarékossági lépés: ki
üdv. -
ZeroX92P
tag
Köszönöm a választ mindenkinek, meglátom 1-2 nap alatt illetve a pixel refreshtől változiik-e bármi, aztán lehet csere lesz belőle.
-
-
ZeroX92P
tag
-
72wolfman
csendes újonc
LG C9-hez új sw van (05,10,25.). Változott valami?
-
freddirty
senior tag
válasz
freddirty
üzenetére
Aha, aszt hiszem rájöttem. Ha nincs rádugva a hdmi switchre a Chromecast akkor működik szépen.
Vszleg a ez egy Chromecast ultra ami tudna 4K 60Hz-et, észleli a tévét kinyomná az adatot, de a HDMI switchen meg csak 4K 30Hz megy át. Hát asszem kell 30 eurót költeni egy némileg újabb hdmi switchre
Egyébként jó darab a C12, gyorsan toltam rá egy LCD tesztet, tinting valami nagyon minimális talán zöldes a jobb szélen látható ha nagyon erőltetem, near black banding meg semmi. Ez utóbbi jó hír a 910v már nagyon sávosodott, sötét közeli képernyőknél sajnos láthatóan játékokban vagy mondjuk filmben űrjelenetben.
Ami kifogás lehet az a Steam link full HD megjelenítés. Az láthatóbban homályosabb mint a régi natív fullHD tévén. De még nem próbáltam semmit állítgatni rajta, lehet még nem ez a legjobb állapot. Pl régi Samsung TV-n is PC-re kellett állítani a bemenetet hogy kitisztuljon a kép a sok vicek vacak "képjavító" lekapcsolásával. -
alaves
addikt
válasz
Per Degaton
üzenetére
55"-es méretnél, ~90 cm-es nézési távolsággal a szemmozgással lefedhető a kijelző teljes területe.
-
freemanone
addikt
válasz
Per Degaton
üzenetére
Jól gondolod, kb 80cm. Inkább túl magas, a felső negyedet nem igazán használom, de ott a változó háttérkép van és jórésze fekete... nem probléma. Mivel OLED, "akkora a kép ami nekem kényelmes", minden más fekete. Egyébként igen, egy picit túl széles is, ahoz hogy teljes méretben használjam munkára, viszont a ~48" nekem pont méret lenne így utólag, de mivel másra meg jobb a nagyobb... franc tudja, bajban leszek a mérettel amikor majd lecserélem.
Egy biztos 55" felett monitornak szerintem már alkalmatlan lenne, nagyobb felbontással is, viszont másra meg el tudnék képzelni egészen 80"-et is.
Munkára ez lenne optimális, valami vágott magasságú 4K felbontással: [link]
Így nagyjából egy ekkora területet használok amúgy, csak középen.
#61520 alaves: Így van! Ha hátradőlök kicsit, simán lefedem szemmel.
-
alaves
addikt
válasz
freemanone
üzenetére
Korrekt
-
freddirty
senior tag
válasz
poli27
üzenetére
Sziasztok,
Beüzemeltem egy 55C12-őt most itthon, 55eg910v-t váltott (az továbbvándorolt a hálóba mert nagyon jó kis tv).
Némi segítséget kérnék, hátha találkozott már valaki ilyennel itt. Egy HDMI switchet használtam még az előző oledhez évek óta gond nélkül (6 eszköz van, de csak 4 hdmi input). Valahogy most viszont nem képes együttműködni a switch az új C12-vel. Ugyanazon a HDMI kábelen megy pl egy Steam link, a HDMI switch pedig nem. Nincs bemeneti jel. Némi infó pedig átmegy mert ha átváltok mondjuk Steam link és Chromecast között akkor a forrásoknál korrektül feliratozza a TV hogy épp a Chromecast vagy a Steam link van rádugva, de kép meg nincs. Találkoztatok már ilyennel?
A HDMI switch elméletileg 4K kompatibilis (kb tudásban ilyen, de ennek korábbi verziója) de mondjuk csak full HD forrásokat raknék rá, szóval mindegy is. (Nintendo Switch, Steam Link, Chromcast) -
poli27
veterán
Hali
Egy 55B7V-t tervezek cserélni erre : oled65g13la Mennyire jó tévé ez?
Vajon látványos lesz a különbség mozizásnál? 
üdv
-
Per Degaton
tag
válasz
freemanone
üzenetére
Köszi, ez tök hasznos tapasztalat

Annyit kérdezhetek még, hogy akkor így milyen messze ülsz tőle, hogy alacsony a pixelsűrűség már? Az asztal alapján olyan 80 cm-re?
Illetve hogy vízszintesen nem túl széles? Nem kell forgatni a fejedet? -
freemanone
addikt
válasz
Per Degaton
üzenetére
Erről tudok nyilatkozni Én is, mert szintén monitornak használom. Viszont szándékosan másképp mint Alaves.
Egy-egy ellentétes mérésnek tökéletesen megfelel és nekem megér ennyit egy ilyen TV. 55BX-et nyúzok monitornak, falra van téve ~13cm-re van a faltól a kijelző felöli oldala, egy 180x90-es asztalnál ülve. A 48"-es monitornak optimálisabb lenne, 50"-et tudnék elképzelni max méretnek legközelebb, de nem vészes ez sem, csak a pixel sűrűség lehetne kicsit jobb.
SDR módban használom munkára, napi sok órát, böngésző, logok, statikus konzolok között váltogatva, VMware, levelezés, lényegében minden amit egy infrás devops csinál.
Eddig 3260 óra van benne, 289 kis frissítéssel, és 1x futott a nagy, ami gyárilag 2000 óránként fut le. Ezt tavaly december 18. óta hoztam össze, ergó kb napi 1x futott le a frissítés 10-14h üzemidők mellett nagy átlagban nézve. Az első 1000 óra után kikapcsoltam a logo dimminget, pixel shiftet, illetve már az elejétől ki volt kapcsolva az AI brightness is.
Azért ha játtszok, mozizok, netflix, akkor nyilván HDR-ben teszem ezt. Beégésnek nyoma sincs.Amit még megteszek érte, bár előtte is így volt ez, hogy amit lehet dark theme mellett használok. A desktop háttér pedig 2 percenként változik, egy mappából előre meghatározott képekből. Illetve van egy 10 perces black screen saver, ami kvázi lekapcsolja a képet, ha valamiért épp otthagytam csak úgy 15-30 percre. Viszont így csak egér mozdítás és instant van kép, kényelmes.
Beégésnek nyoma sincs. -
törölt tag
válasz
Per Degaton
üzenetére
Értem, köszi a részletes választ. Remélem, beválik majd az OLED is, akármelyik modellt választod.

-
alaves
addikt
válasz
Per Degaton
üzenetére
Nvidia G-Sync kompatibilis kijelző 471.96 driver: Philips OLED806 (elvileg a 706-osnak is működnie kell)
-
Per Degaton
tag
válasz
janos666
üzenetére
Igen, mindenképp olyat érdemes már venni, egyetértek. De ezt tudja az LG és a Philips is.
Annyi, hogy az LG hivatalosan is G-Sync támogatott, a Philips meg "csak" Freesync, de szerintem a Philipsszel is működne a G-Sync pc-n is.(Egyelőre 1080ti-vel, illetve PS5-tel lenne használva. De tervben van majd egy HDMI 2.1-es kártya is mindenképpen, csak nem sietek vele.)
-
janos666
nagyúr
válasz
Per Degaton
üzenetére
Ha játszanál is rajta, akkor szerintem mindenképp VRR (G-Sync) képesz készüléket válassz.
Bár nincs kitöltve az adatlapodon, hogy milyen VGA-d van (NV-nél legalább Turing arch kell). -
alaves
addikt
Több mint két évtizedig használtam jól "felhúzott" (fényerő, élesség, kontraszt) CRT monitort, amely bizonyosan többet rontott a szememen, mintha egy OLED 100 nit-el ment volna (ha létezett volna). Ezért próbálnám a fiatalabbakat óva inteni a huzamosabb idejű nagy fényerőtől, különös tekintettel PC monitor vonatkozásában. Azért is jó az OLED monitorként, mert már kis fényerőn is remek képet produkál, a fele kék fény kibocsátásról és villogásmentességről (PWM) nem is beszélve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Modellvasút topic
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE55S90FAEXZT) 140CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
üdv.
Vélemények?
Nem ígérek tökéletes beszámolót mai nap
üdv.
Hidd el, idővel tetszeni fog, sőt az élénkebb túlzó beállításokat ki fogod szúrni, hogy mennyire nem természetesek...

Vhiktor