Hirdetés
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple asztali gépek
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Akciókamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digidroid
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
Sziasztok!
alves
Köszönöm a választ, akkor lehet még várok egy kicsit, nagy általánosságban nem venni észre semmit abból a távból ahonnan nézem, csak akkor ha homogénebb zöld/kék szín jelenik meg (ég, fű stb.) piros/fehér színeknél egyenlőre csak három légypiszoknyi folt látható.
Meg ebben a nagy melegben amúgy sincs kedvem lebontani a fél szobát, plusz, ha a szerelő nem veszi le a cipőjét még a szőnyegeket is szedhetem fel (Bp belváros, tiszta kutyapiszok itt minden).
Ez a 2 év meg jó, mert nekem, és ahogy olvastam itt másnak is pont 2 év után jött ki ez a probléma, mondjuk ha a WBE evo kijelzőt nem érinti akkor mindegy.Calogero
Ha jól tudom gyártási hiba esetén garancia időn túl is biztosítani kell a javítást.Más:
Manapság, hogy szokás analóg bemenettel rendelkező hangfalat a tv-re kötni,ahogy látom csak optikai hangkimenet van mindenhol, RCA/3.5mm jack már sehol sincs. Esetleg valami ilyesmit szoktatok használni, vagy csak én vagyok ilyen maradi, hogy nem a beépített hangszóró, soundbar-al akarok filmet nézni? -
Digidroid
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod.
Érdemes lenne mihamarabb jeleznem a hibát az LG ügyfélszolgálat felé vagy ráérek, egyenlőre együtt tudok élni vele, de gondolom a későbbiekben durván terjedni fog.
A panel csere után, hogy néz ki a garancia, újraindul a 3 év vagy marad az eredeti lejárati dátum
-
Digidroid
aktív tag
Sziasztok!
Hétvégén az LG OLED55C11LB készüléken történő filmnézés közben, mikor a képen a kék eget mutatták 2,5-3 m nézési távolságról észrevettem furcsa szabálytalanságot a képernyő jobb szélén.
A film végeztével közelebbről megvizsgálva rá kellett jönnöm úgy látszik engem is megtalált a rettegett lg oled-panelmoly. Komolyan mondom úgy néz ki mintha képernyő jobb szélt megrágta volna a moly.
Legjobban a zöld/kék színt érinti a pixelek meghibásodása, fehér/piros színeknél csak néhány légypiszok látható.
A tetején is találtam néhány halott pixelt, de ezt csak szemüveggel közelről látom (egy-egy szóló pixelt érint) ezért egyáltalán nem zavaróak, a jobb szélen viszont csoportosan hullanak.
Közelről így néz ki:
Normál nézési távolságból nagyjából ez látható:
Mi a véleményetek, van értelme esetleg az alábbi dolgok kipróbálásának, vagy csak rontana jelenlegi állapoton?
JScreenFix - Pixel Repair
Dead Pixel/Stuck Pixel Screen Fix
Esetleges garanciáztatással érdemes várni, vagy mihamarabb érdemes lenne megindítani ?
Régi elektronika/új panel párosítás, esetén mik az általános tapasztalatok, itt olvastam hogy lehet számítani ebből eredő problémákra (sötét részek elvesznek, nagyobb az eséllyel lesz tinting stb.) Ezeknek mennyire nagy az esélye?Más részről a meghibásodás időzítése igazi mérnöki bravúr 2021 07 20-a körül lett beüzemelve, ha csak a szokásos 2 év garancia lenne rajta és nem az ársávos pont most járt volna le, úgyhogy hatalmas gratuláció a mérnöki gárdának.
Viszont részemről rendkívül frusztráló, hogy egy ilyen értékű terméknél a nem megfelelő technológia és a nem megfelelően lezárt panel miatt bejut a levegő páratartalma a széleknél és elkezdenek meghalni a pixelek. -
Digidroid
aktív tag
válasz
szabeska
üzenetére
Köszi az infót.
Most beszéltem az LG-vel ők is mondták, hogy szürke importos készülékekre is érvényesíthető a gyártói garancia (nem minden gyártónál van így). Viszont, ha a szervíz javíthatatlannak minősíti a készüléket a forgalmazó felülbírálhatja a szakvéleményt, és kezdődik a tokányolás az alza szervízében (érdemes évvel kapcsolatban olvasgatni az alzás topikok).
Viszont lenne egy újabb kérdésem, tudtok valami különbségről a következő két modell között:
LG OLED55C11LB
LG OLED55C12LA
A válaszokért előre is köszönet.
-
Digidroid
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok valami lényegi eltérésről a LG OLED55CX3LA és az LG OLED55C11LB modellek között ami miatt esetleg inkább érdemesebb lenne az idei modellt választani? -
Digidroid
aktív tag
Köszönöm a válaszod.
A Sony Oldala szerint az 55-ös TV tömege állvánnyal: Kb. 18,6 Kg.
Azonban lenne egy további kérdésem, ezen most HDMI 2.1 van?
A Sony ezt írja: A HDMI2.1 jellemzői és funkciói.
Viszont az rting Inputs Specifications altt HDMI 2.1 Class Bandwidth - No vanfeltüntetve.
Igaz ez A8H és nem A8B.Ah, ha jól látom, firmare-frissítéssel 2.1
-
-
Digidroid
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni, mivel a SONY KDL55W755C készülékem (aminek a képét nagyon imádtam) a sony szerviz szerint javíthatatlan lcd panelhibás, ezért úgy döntöttem oled-re váltanék.
Először az LG OLED55CX3LA készülékét néztem ki, sok helyen az egekbe magasztalják de mivel látom itt elég sok kritika éri elgondolkodtam a SONY BRAVIA KE-55A8B modelljén. Szerintetek melyik lenne a jobb választás, esetleg más készülék?
Felhasználás: elsősorban filmek/sorozatok nézése laptopról, valamint PS5.
Segítségetek a döntésemben előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- World of Tanks - MMO
- Elden Ring
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vhiktor