- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
freddirty
senior tag
Sziasztok,
Azt jól látom hogy az LG C1-en már nincs csatornaátvitel USB-re? Át akartam volna számozni és rendezni de sehogy nem találtam a menüben. Régi LG oleden (eg910v-n) még van a másik szobában.
Kedvencszerkesztő van, de az TV-n elég végtelen meló, másrészt a csatronaszámok megmaradnak ami nem jó, hozzá vagyok szokva a saját számozásomhoz. -
alaves
addikt
válasz
Jackie_Chan #61896 üzenetére
Sony 55A80J (ha maradni szeretnél a Sony-nál, még várni kell, hogy lemenjen ~400 eFt-ra)
LG OLED55CX
LG OLED55C1
Philips 55OLED706 (már erősen közelíti a ~400 eFt-os határt)
Ezeket a kijelzőket már nagyon nehéz beégetni a védelmi algoritmusok miatt (4 órás komp+ pixeleltolás+ ABL/ABSL+ 1 órás pixelfrissítő+ statikus elem [pl. logó] fényesség csökkentő). -
Strezi
őstag
77B1 997EFt
83Aj90 2099EFt @ mediamarkt -
still2
tag
válasz
Jackie_Chan #61896 üzenetére
Sziasztok,
Egy LG BX OLED tévém van. Az utolsó frissítés óta a lejátszó nem kezeli a küldő feliratokat. Mi lehet a megoldás erre a problémára? Köszi! -
Jackie_Chan
senior tag
Üdv Urak!
Oled TV vásárláson töröm a fejem. A sony 55xe8596-os tvm cserélném le rá.
Filmnézésre,sorozatra és PS5/Xbox Series X-re használnám.Tv nézés is lenne rajta napi pár óra.
Melyik tipus most az ajánlott vétel 55"-ban?
(400e. a max amit szánnék rá ezért nem nézelődöm nagyobb méretben.)
Illetve mennyire kell tartani a beégéstől? -
Mankó
veterán
válasz
Pro Koryak #61894 üzenetére
Játékos tulajdonságokra gondolok: Vrr, Freesync, 120 hz stb.
Nézegettem én is az említett modelleket, de 65 colban már 1 milliókat kellene fizetni a mostanira és az már elvi kérdésekbe ütközik nálam. Mondjuk az 500 ráfizetés sem kevés.
Aztán lehet meglesem, letesztelem a G1-et havernál 2 hét múlva, röhögök egyet és megtartom a Panát. -
Bossi
őstag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
-
Mankó
veterán
Nekem az FZ800-as verzió van, igaz 65-ös verzió,erről tudok véleményt mondani.
Ha a megjelenített kép a lényeg, akkor nem fogsz csalódni. Fantasztikus színei vannak, a megjelenített képe pazar. Megjelenítőnek tökéletes. Képi hibák, tinting, beégés, és a topikba mutogatott panelhibákból én semmit nem tapasztalok.
A menüjét, hangszóróit nem használom, ott a Shield és a HM. Szerintem a 950esnek jobbak a hangszórói, de a minőségi filmezéshez majd kell egy soundbar, hm rendszer. -
Pro Koryak
addikt
Anno a Pana csúcskészüléke volt. Igaz, a panel + hardver ugyan az, mint az FZ800-ban. Soundbarral tud többet. A csúcsfénye 750->900nit a megfelelő képmódban!, az újabb modellek sem tudnak többet, sőt sokszor kevesebbet, kivéve esetleg a spéci modellek EVO/Master panelesek.
Képminőségre még mindig az egyik legjobb. Alap gyári képmódban is elég korrekt színek.
Az op.rendszere fapados, ha nem netezésre, app csesztetésre kell, akkor ebben is kiváló, nem lassú, nem fagy vagy akad ...stb.
HBO GO nem megy rajta!Nézd át, teszteld le alaposan!
-
gulyasa
őstag
Mire kell figyelni úgy általában:
- kipróbálás!!! (mi működik, mi nem, beégés, halott pixelek, stb.)
- külső átvizsgálás (sérülések, stb.)
- csatlakozók (mind működik-e?)A DisplaySpecifications adatlap a tévéről.
Úgy nagy általánosságban a negatívum panáknál az elcseszett belterjes oprendszer...
-
Bossi
őstag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget.
Lehet vásárolnék használtan egy OLED tévét a kérdésem mire kell figyelni (tudom oled esetén beégés lehet, de azon kívül?)
Garancia van még rá, de nyilván jobb félni mint megijedni...
A másik kérdés, hogy erről a tervéről TX-55FZ950E esetleg tudna valaki véleményt mondani? Vannak esetleg típus hibái? Mennyire megbízható és mennyire felel meg a mai elvárásoknak?Köszönöm
-
kenuba01
tag
Én hétfőn kapom meg az ajándék LG HBS-FN6 Bluetooth - os fülest. Nincs rá szükségem, ha valakit érdekel 20.000 ért bárki viheti ki sem bontom.
-
törölt tag
válasz
Pro Koryak #61876 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Digitang #61872 üzenetére
Amikor még nagyon tutujgattam a kijelzőket, akkor monitortisztító folyadékot és szemüvegtörlőt használtam. Most csak áttörlöm egy tiszta mikroszáls kendővel. Ha ujjlenyomatos a tévé, akkor fújok a kendőre egy kis ablaktisztítót (mi mostanában pl. sokat mozgattuk, amíg pár hete fölkerült végre a falikarra).
Portalanításhoz szokták ajánlani a Pronto Dustert is.
-
Digitang
csendes tag
Milyen tisztitofolyadekkal erdemes/biztonsagos letakaritani az esetleges koszfoltokat a kepernyorol? Koszi a valaszt!
-
gulyasa
őstag
válasz
Lackooo84 #61867 üzenetére
Részben igazad van...
De a CX tavalyi modell, a C1 pedig idei.
Nem akarom őket védeni, sem reklámozni, de valahol részben indokolt az ár.
A tévét most(anában) kellett megvenni, egy következő esetleges BF-ig nem volt időm várni.
Ez most akció volt, olyan-amilyen, de a vásárlásommal elfogadtam a helyzetet.
A fülesnek pedig pluszba örülök. Valójában a tévét már megrendeltem és kifizettem, mire tudomásomra jutott a promó.
Úgyhogy én elégedett vagyok, ezt fogadd el, nem kell kioktatni.
Béke. -
gulyasa
őstag
válasz
Sidorovich #61868 üzenetére
Hozzátartozik az igazsághoz, hogy csütörtökön írtam még nekik egy tömör, de udvarias emlékeztető emailt (hogy legalább reagáljanak valamit).
-
Madwe
nagyúr
válasz
gulyasa #61865 üzenetére
Van aki bevesz alap marketing trükköket, van aki meg elgondolkodik rajtuk…
ha 364e ft-ért árulják a fülest akkor 1000 forintért vetted a tévéd! Igaz majd 20x áron kínált ajándék árát vontad le belőle, amit amúgy se akartál s meg se vetted volna magadnak. De legalább eladhatod kb 10-15k-ért. Mégis mennyire jól jártál az 1000 foritnos tévéddel!ezt ajánlom megtekintésre
[link]
-
gulyasa
őstag
válasz
poli27 #61862 üzenetére
Attól függ, honnan nézzük. A promóciós oldalon lévő linkről megnyíló oldalon 45e-ért árulják.
De igen, igazad van, 24-25e az alja pár helyenDreamie:
Nem tudsz rámozdulni. Sajnos csak a 2021-es LG oledekre érvényes a promóció.
Szerk.: Ja, bocs. Nem jött le azonnal, hogy idén is vettél egy másik tévét... -
gulyasa
őstag
válasz
gulyasa #61800 üzenetére
Úgy látszik, még él a promóció és nem fogytak ki az ajándék fülesből. Egyelőre.
Tegnap válaszoltak hétfő óta először. A címemen kívül még elkérték a telefonszámomat, aztán nem sokkal később írták, hogy feladták a csomagot és azóta már a csomagszállító cég is üzent, hogy következő munkanapon (ez hétfőt jelent) kiszállítják.Így most már én is elmondhatom, hogy az MM-ben 365e Ft-ra akciózott tévém (LG OLED48C11LB) valójában csak 320e Ft-ba került.
-
-
alaves
addikt
válasz
daytonka1 #61838 üzenetére
A 4 óránkénti kompenzációval nincs semmi baj: 4*47=188 és neked 250 üzemórád van, tehát 5,3 üzemórára jut egy kompenzáció.
Akkor ajánlom az 1 órás pixelfrissítő gyakoribb futtatását, ha extrém terhelés van: napi 12+ üzemóra (esetleg a 4 órások gyakorta kimaradnak), nagyon sok statikus elem, magas SDR OLED fény.
Lehet, hogy félreértetted korábbi írásaimat, avagy nálad tényleg extrém terhelés van. -
kenuba01
tag
Viszont néha nézünk rajta tv adást, elég kiábrándító az igénytelen erőtlen dobozhangot hallgatni. Ezért meg kissé kényelmetlen bekapcsolni az 5.1 es házimozi rendszert mondjuk 1 box meccs vagy F1 miatt vagy az asszony tv paprikája miatt.
Úgyhogy nekem hiányzik de különbözőek vagyunk különböző igény szinttel. -
BaLee
addikt
válasz
kenuba01 #61843 üzenetére
Soundbaros dologgal nem feltétlenül értek egyet. Aki érzékeny az ilyenre annak úgyis külön rendszere van, akár soundbar akár erősítő + hangfalak, úgysem használná a tv hangszóróit ha szuper lenne, meg a fizikát nem lehet megkerülni egy jó hangrendszer része kell, hogy legyen egy mélynyomó.
Akit meg ez a része nem érdekel azt egy kicsit jobb hangzással sem tudják boldoggá tenni. -
kenuba01
tag
Tegnap felkerült a falra a G1
.
Szubjektív vélemény:
Ez valami brutális minőséget képvisel. Az elődje is oled volt (E7V), de hogy 4 év alatt mennyit fejlődött a technika az döbbenetes. Olyan részletes a fekete és olyan fehér a fehér mint a valóságban (elnézést ha ez hülyén hangzik).
Teljesen homogén a panel, 0 függőleges csík.
A kép az első 2 óra használat után készült.
Hogy ne csak dicsérjem a hangzása az kritikán aluli dobozhang mélyek nélkül, az e7-hez képest. Ebben az árkategóriában úgy érzem az LG részéről bele kellett volna férni egy jobb fajta soundbarnak. -
poli27
veterán
válasz
Lackooo84 #61825 üzenetére
A keret belső felét hogyan tudják odacsapni elárulod?
ha meg pont ott verik oda akkor kifelé is elgörbült volna az a vékony keret, de nincs kifelé görbeség és a panel is tört volna... ez olyan mintha egy marófej vagy valami kimart volna egy pici darabot a keretből... Az LG már hívott cserélik.... megnézték a képet...
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
daytonka1 #61838 üzenetére
A kicsi lefut magától minden kikapcsoláskor, ha az üzemidő meghaladta a 4 órát, a nagy meg 2000 óránként (meg azt lehet menüből manuálisan is indítani). Azt nem érdemes sűrűn futtatni, mert tudtommal lassan degradálja a pixeleket kicsit. De majd az okosok megmondják.
-
daytonka1
tag
https://prohardver.hu/dl/upc/2021-09/10/249737_cqxrneoz1vtz1ct6_20210910_093744_3.jpg
Sziasztok. Ez a kép a szervíz menüm. A képernyőkímélőt szeretném megszüntetni. (internetes) A középső sorban melyikre menjek és utána melyiket kell választani?
-
gulyasa
őstag
Srácok, legyetek szivesek, ne csesszétek szét a topikot! A gyereknevelési problémákkal inkább keressetek fel egy baba-mama fórumot!
-
Pro Koryak
addikt
Bocs, de pont ez a nettó baromság. Kizárólag a szülőkön múlik egy nem mentálisan sérült azaz egy egészséges gyermek fejlődése, nevelése.
1-2-3-évesen ne beszélj már dackorszakról. Egy 6-7-8 éves ... vagy idősebb gyerek meg nem fogja tudatlanságból összetapizni, leverni a tévét, hifit ... stb.
Az a gond, ha az első pár alkalommal úgymond el lett engedve a keze = meg lett neki engedve, nem lett megtanítva, utána már krva nehéz visszahozni, jó útra terelni. Ebből jön, amit írtál. -
salapp
addikt
válasz
Rogiii #61827 üzenetére
Van közöm a dologhoz. Huszonöt éve látom a "gyerekanyagot" általános iskolában (szerencsére nem dolgozom iskolában). Ott tartunk, hogy már az egykori szülők által "hülye/rossz gyereknek elfogadott" gyerekek is felnőttek, szülők lettek és az általuk "nevelt" gyerekeket is befújta a szél az iskola ajtaján. Tanító legyen a talpán, aki ma próbál - a szülők helyett nevelve - oktatni ilyen kis lurkókat.
Amit felháborítóan igazságtalannak tartok, az a kompetencia mérés. Jelenleg az egyházi, alapítványi, fizetős iskolák fel sem vesznek problémás gyereket, ha véletlenül beszívtak egyet, kettőt, azt penderítik is ki rövid úton, az mehet a körzetesekbe.
Ne az az intézmény legyen sztárolva, amelyik a bemenő szuper gyerekből szuper pluszt enged ki, hanem az, ahová beviszik a problémásat és kevésbé problémásat, akár normálisat enged ki! FB csoportokban a tartóshullámos, Q7-ből kilibbenő anyukák meg savazzák a "szerencsés" iskolát, a túlfizetett tanítót, aki küzd a "futottakmég"' gyerekekkel.
Na, ennyi, az élet majd megoldja ezt is, minek húzom fel magam... -
Rogiii
aktív tag
-
gulyasa
őstag
válasz
poli27 #61822 üzenetére
Az nem olyan biztos, hogy panel beszerelés előtt sérült volna. Nem tudhatod, hogy azon kívül bármikor megsérülhetett, amit vagy a MEO nem vett észre (vagy direkt félrenézett), vagy a MEO után történt vele valami.
De a lényeg - ahogy meg is tetted -, minél előbb fotóval bejelenteni. -
salapp
addikt
Energiát kell belefektetni. Volt nálunk minden, bölcsődében az első héten harapott, óvodában nem volt hajlandó délután három órát kussban feküdni, amíg a nevelők traccsoltak a sarokban, nem akart osztozni a játekain a homokozóban, földhöz vágta magát. Sok-sok szülői munka, odafigyelés, megbeszélés, türelem, következetesség. Tudom, hogy könnyebb azt mondani, "ez a gyerek nevelhetetlen", stb. Szóval elfogadom, hogy van, aki nem képes erre, illetve nem hajlandó vagy tud elég energiát belefektetni, de nagyon könnyen mondják ma már mindenre ezt a "hö, ez nettó baromság"-ot. Ne fogadjuk el, tegyünk érte, hogy a gyerek jobb legyen, több legyen, rendes felnőtt legyen belőle. Az tény, hogy már 25 gyerekből 11 SNI-s, vagy ne adja ég egyéb problémája van, de mindet fel lehet hozni valamennyire. uff és bocs.
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz
Pro Koryak #61807 üzenetére
Ennyiért simán jó vétel.( Inkább mint egy LCD ennyiért pl. Samu elvtárs 600-7 00 ezres tévéi )
-
RazoR
veterán
válasz
salapp #61795 üzenetére
Ne haragudj meg de amit leírtál az nettó baromság. Az lehet, hogy a Te gyermeked ilyen volt, örülj neki, de minden gyerek más, van olyan akinél észre sem veszed a dackorszakot, van olyan aki kb elviselhetetlen, van aki szót fogad már 3 évesen, van aki nem és ez nem szülő függő, hanem gyerek függő.
bocs az OFF-ért
-
Digitang
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kerdesem: tudnatok ajanlani oled kalibracioval foglalkozo embereket/cegeket? A C1-es keszulekem szeretnem kalibraltatni par het hasznalat utan. (janost666-ot tudom, neki irtam) koszi a segitseget! -
gulyasa
őstag
válasz
KnicksFan #61808 üzenetére
Ezen tévék elölről nézete kissé csalóka.
Amit úgy talpnak látsz, az egy feléd lejtő fém díszléc, ami rá van csavarozva az igazi talpra (ami a tévére szerelve csak hátulról látszik), ez a 48" C1-nél kb. 52 cm széles.
A díszléc szemből nézve felőled eső éle érintkezik csak a tartó felülettel (és elvileg részt is vesz az alátámasztásban), az nálam kb. 75 cm.
Esetemben a léc két széléből oldalt kb. 5-5 cm a levegőben "lóg"... -
KnicksFan
csendes tag
Sziasztok! Akinek 55"-ös LG C1-es OLED-je van, meg tudná nekem mérni hogy milyen hosszú maga a talpa, azaz milyen széles tévé állványon férne el nálam? Köszönöm
-
Pro Koryak
addikt
Ez most elég korrekt áron van:
Sony Bravia KD-65AG8
Igaz nem mai csirke... -
poli27
veterán
Optikán a tévéből hogy tudom kiszedni az eredetit? Mert mindig csak sztereo jelet ad ki, mindegy milyen filmet indítok el...
-
daytonka1
tag
válasz
Lackooo84 #61717 üzenetére
Szia. Beszereztem infrás mobil + app: Szerviz táv app. A képernyőkímélőt szeretném megszüntetni az internetes filmnézéshez. Tehát In Start menü gomb .. aztán 0413 kód és hogyan tovább? Válaszod előre is köszönöm!
-
gaba2001
csendes tag
Sziasztok,
Szeretném kérni a segítségeteket.
Otthoni felhasználásra az alábbi megosztásban keresek TV-t: sorozatok,filmek 80%, játék 20%-ra.Kettő kiszemelt van:
LG OLED55C11LB 55" 4K Ultra HD OLED Smart TV 399.999 Ft
LG OLED55CX3LA webOS SMART 4K Ultra HD HDR OLED 379.000 FtSzerintetek megéri a többletet?
Az Rtings.com-on is azonos pontot kaptak.
Ja és a névben az LB és LA között mi a különbség?
Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Automata kávégépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged