Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz ztfolder #46354 üzenetére
A B9 nem régebbi csak olcsóbb, alacsonyabb kategória ezáltal népszerúbb és amit most kapni lehet az elvileg a Foci EB-re készült volna, az is kifutó.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz ztfolder #46384 üzenetére
Kifutó modell esetében bármi lehetséges de általában jelölik ha bontott. Sok múlik az eladón is, hogy jelöli vagy sem. Átvételkor meg ugyis látod mit veszel át.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
veterán
válasz ztfolder #46450 üzenetére
Ezt a "minőségromlással tudnak csak bejönni" dolgot nem igazán értem. Mi az, hogy "bejönni"?
De ami a lényeg, HBO Go nincs Panára. Egyikre se. 950-re, 1500-ra, 2000-re sincs. Nincs az oprendszerre applikáció. Csak olyat tudsz esetleg, hogy tükrözöd a telefon képét tv-re és a telefonon fut az HBO Go, de ezt inkább engedd el, nagyon rossz lesz a minőség. Vagy laptopról hdmi-n keresztül. Az oké, de kell egy laptop.
Külső lejátszóról mehet még, ami tudja az HBO Go-t. Említetted az Apple Boxot, na azzal menni fog. Nem lesz minőségromlás. Az HBO Go eleve csak fullhd-s, még hdr sincs, nincs minek romlania.Panára Netflix van 4k hdr-ben, vagy Amazon Prime.
[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
válasz ztfolder #46450 üzenetére
Vegyél egy Chromecastot. Tökéletes minőségben lesz Netflix (HDR, 4K nem probléma), Disney+ (HDR, 4K), HBO Go, Digi Online, Youtube (rendes 5.1 supporttal)... A telódon elindítod az appot, kiküldöd Tvre, a Chromecast onnan átveszi a feladatot, és nem kell vele foglalkozni. Ez nem telótükrözés, csak a teló vezérli a Chromecastot (a legújabb verzió kell a 4K-hoz).
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
válasz ztfolder #46490 üzenetére
A sony-nak “okosabb” a tv rendszere. Android-ot hasznal mig a pana inkabb fapados.
A Pana tudja a hdr10+-t is. Valoszinuleg kepminosegben nem sok kulonbseget lehetne latni a kettot egymas melle teve. Egyikkel sem jarsz rosszul. En az os miatt a Sonyt vennem.Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
daneel_hu
addikt
-
Northlorien
tag
válasz ztfolder #47152 üzenetére
Rendeltetés szerű használat: Nézed a tv-t amíg jól esik, amikor kikapcsolod, engeded, hogy lefusson a pixel refresh - ez automatikusan elindul ha 4 órát futott a tv. Tehát ha nézed 8 óran keresztül folyamatosan es utánna kikapcsolod, akkor lefut a cycle, ha 4 órát nézed, kikapcsolás után, akkor is lefut. Ha 3 órát a régi cycle óta, akkor nem fut le, de egy óra nézegetés után ha kikapcsolod, akkor lefut újra. Nagyjából ebben merül ki a dolog, illetve mivel oledről beszélünk betartasz pár dolgot, amivel megtudod növelni a panel élettartamát, de az nem hiszem hogy a garanciába beleszólna.
MM azért jobb szerintem, mert én mindig kibontom az üzletben a tv-ket és megnézem hogy rendben van-e a panel és nem sérült. Volt amikor kiszállítás után kibontottam a dobozt és az 1 millás tv be volt törve... Illetve amikor a Sony LCD-t vásároltam 5 dobozt bontottunk ki, 5-ből 1 panel volt jó, a többin vagy pixel hiba, vagy totális panel para volt, elektronikai hulladék 5-ből 4... Ez azért szomorú, bár tény hogy amelyik jó volt az nagyon az volt. Azóta mindig megnézem, és letesztelem mielőtt elhoznám.
[ Szerkesztve ]
-
Northlorien
tag
válasz ztfolder #47313 üzenetére
Szerintem megéri a plusz 3 év gari, mar amiatt is hogy ha elakarod adni 3 év után akkor még mindig lesz 2 év garancia rá. Pixel hiba utólag nem nagyon szokott előfordulni, és az oledekre tudtommal kevésbé is jellemző mint az lcdkre. Itt inkább más dolgok jöhetnek elő.
-
veterán
válasz ztfolder #47451 üzenetére
Mi az, hogy lefagy? A tv merevre fagy és kikapcsolni lehet csak? Vagy csak kihúzni a 240-ből? Vagy csak a videó fagy le, de ki tudsz lépni belőle?
Sok minden lehet. Lehet sz@r a routered... Lehet, hogy a tv-vel nem szeretik egymást. Lehet, hogy távol van a router a tv-től. 2,4ghz-en vagy 5ghz-en kapcsolódik a routerhez a tv? Milyen sebességű a netkapcsolatod? Tudja egyáltalán a router az 5ghz-et?
Próbáld meg kábellel összekötni.
Netflixed van? Ha van és az megy 4k hdr-ben, akkor nincs baj a nettel.
Esetleg próbáld meg ájfon nélkül nézni a YT-ot, indíts a tv-s alkalmazást és úgy próbáld ki. Esetleg ha van androidos bármilyen telefonod, tableted, azzal is megpróbálhatod... -
Jorgi Kormi
senior tag
-
Pro Koryak
addikt
válasz ztfolder #47896 üzenetére
Nézd meg teljes képernyős tartalommal, lehetőleg különböző színekkel=képekkel. Tv adásnál , ha nincs beállítva a túlpásztázás, akkor néhány adónál látszik.
Pana FZ800: Nálam is, bal felső sarok + legfelső sor. Sőt, a THX Cinema és THX Cinema Bright képmód is behúzza/összehúzza a túlpásztázásból a képet, ilyenkor is látszani fog. -
veterán
válasz ztfolder #48031 üzenetére
Most nem vagyok tv közelben, de a pixeleltolás egy védelem fajta a beégés ellen. Magyarul az alapból be van kapcsolva és hagyd is úgy. Az összes védelem, a logohalványítás, pixeleltolás legyenek bekapcsolva. Plusz a 4 órás használat (a kisebb idők összeadódnak) után lefut egy pixelfrissítés, azt is hagyni kell bekapcsolva. Automatikusan működik. 1000 órányi használat után le fog futni egy nagy 80 perces pixelfrissítés, majd jelzi a tv, azt is engedni kell neki. Ezek azért is fontosak, mert egy esetleges garanciális ügyintézésnél a Pana meg fogja nézni, hogy ezek a védelmek be voltak e kapcsolva és, hogy lefutott e az aminek le kellett futnia (pixelfrissítések, kompenzációk). Nagyon fontos még, hogy pont ezért ha kikapcsoltad a tv-t, ne áramtalanítsd. Én max 2 havonta szoktam kihúzni egy órára a konnektorból a tv-ket, de csak szigorúan akkor, ha nem kompenzálnak. Volt már anomália a tv-ken és az áramtalanítás segített rajtuk. Másfél év alatt talán kétszer fordultak elő tv-nként apró hülyeségek. Ezeket az áramtalanítás megoldotta. De amúgy nem szabad áramtalanítani, mert a pixelfrissítés nem tud lefutni.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz ztfolder #49379 üzenetére
Pontosan melyik modell is lett a Panák közül?
Amúgy a szervizbe szaladgálás nem opció dologgal 100%-ban egyetértek. Bármennyire jó egy márka szervizháttere, én maximálisan azon vagyok, hogy olyan terméket válasszak, aminél remélhetőleg a legkevesebb az esély szervizelésre. Én úgy láttam, a Panánál van a legjobb esélyem a szerviz elkerülésére. Aztán ha majd tévedek, beismerem.
Ahogy korábban írtam, autót is úgy választottam 4 éve, hogy lehetőleg ne kelljen javíttatni, mert nincs annál rosszabb és idegesítőbb, ha nem tudod arra használni a drága pénzen megvett tárgyadat, amire való, hanem helyette a szerelőt kell hívogatni. Persze a kopókat nem ide értem.[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz ztfolder #49379 üzenetére
"daneel_hu miért nem veszel a legolcsóbb modellekből? Ez is fajta rossz beidegződés az olvasatod szerint, hiszen oda is betalálhatnak egy- egy jó modellt. Itt páran elkezdtek rugózni a japán favorizálásomon. Pedig ez nem sznobság a részemről, egyszerűen így jött ki. Igaz, hogy az első kamerám még a 80 as évek végén egy vhs-c panasonic volt és azóta minden elektronikám pana és sony, de minden vasárlásnál megadtam az esélyt minden más márkának, csak valamiért ők maradtak fenn a válogatásnál. Most hogy elegem lett a sok szürke fátyolos szar ledekből (nekem pana plazmám volt az nem volt szar) szóval körbejártam a kérdést alaposan. Itt a fórumon is érdeklődtem, mert c9-x ben gondolkodtam alapjáraton (az került oledként először a látókörömbe) De a szervizhátteret leszámítva és hogy nem vagyok egy játék fan megint csak a pana jött ki befutónak. Nekem az nem opció hogy szervizbe szaladgálok. Fontosabb dolgaim is vannak. Hozzáteszem nem bántam meg bármennyire is az elején vagyok, de csak szuper lativuszokban tudok róla beszélni. Egyébként minden más márkához kívánok minden jót mindenkinek."
Mert a legolcsóbbak általában ócskább anyagokból vannak összerakva, számomra fontos, hogy egy tárgy normálisan nézzen ki ha már ekkora helyet (kikapcsolva) elfoglal a nappaliban. Ezért törekszem arra, hogy ne ócska, fröccsöntött, kopogós kinézetű műanyagból legyen. A Panasonicnál is a drágább modellek tetszenek, ebben nincs differencia az LG és a japcsi gyártó között. Ettől még bőven jó lehet az alapmodell mindkét gyártó esetében, de többnyire még műszaki cikkekből sem az olcsóbbat veszem ha van választék. (de a legdrágábbat se)
Amikor E8-ra cseréltem a korábbi E6-ost, akkor végignéztem a választékot. A SONY AF9 nagyon tetszett, majdnem azt vettem. Baromi jól néz ki az a cucc. Az AF8 szörnyű volt, a Pana alapmodellje sem tetszett. Lehet egy 77C8 kellett volna.
Azóta a SONY mintha elfelejtette volna mi a jó design, a Pana viszont ebben is előrelépett.
Viszont nekik nagyon kéne a 77 colos méret, mert az nincs.Nekem fontos a szervízháttér, az esetleges meghibásodás esetén a cég hozzáállása.
Minden tönkre tud menni, bár megjegyzem nálunk tv még az életben nem ment tönkre, pedig már volt vagy 10 készülékünk. Volt 2 Panasonic plazmám is, mindegyik tökéletesen működött majd 10 évig. (illetve az előző E6V kicsit beégett, de az egy 2016-os példány volt, szinte semmilyen beégés elleni védelemmel. De sok 2016-os azóta is megy, minden gond nélkül.) -
Northlorien
tag
válasz ztfolder #49382 üzenetére
Játékra tényleg jó/jobb lehet mint a Pana, bar ha választani lehet akkor játékra valószínűleg nem oledet vasarolnek első körben. LG is Pana is jo döntés szerintem attól függően hogy melyik olcsóbb, és tudásban mire van szükséged. A szervizzel kapcsolatban két dolgot mondanék, a Pana is cserel beegesre panelt ha a kompenzációs ciklusok lefutottak, és két éven belül vagy. Másodsorban, 4 ismerősöm vett c9-et, abból hárman az első két hónapban gariztattak, hárman vásároltunk gz950-et, és lekopogom egyikünknek se volt baja még vele, és remélem nem is lesz. Szerintem engedjük el ezt a pana Lg vitat, teljesen felesleges.
-
daneel_hu
addikt
válasz ztfolder #49382 üzenetére
"Ezen a fórumon is csak egy 2017-és modell 2018 as vásárlása sült el balul, amit korrigáltak is egy jóval korszerűbb tv cserével. Szemben ezzel attól zeng a fórum, hogy ki hogy szívta meg az Lg-vel. "
Nem tudom mióta olvasod ezt a topikot, de az LG-nél gálánsabb javításokra és cserékre másutt nincs példa oled esetében. Valamit nagyon benézhettél. Még a legpitibb tinting és banding problémákra is panelt cserélnek, ha valakinek ez a mániája. Javíthatatlanul meghibásodott készülék (vagy ha nem javítható gazdaságosan) esetén pedig az eredeti vételárnak megfelelően! kérhetsz bármit helyette. (akár más márkát is).
És semmi szívózás nincs.A jóval korszerűbb Pana-csere pedig úgy zajlott le, hogy a meghibásodott, eredetileg drágább készülék helyett kapott az user egy újabb de olcsóbb tv-t. Még így is jól járt, de az LG-nél ez nem így megy, ott a törvény utolsó betüjét is betartják, olyan készüléket kapsz amilyen akarsz, vagy még a pénzt is visszakérheted.
-
blakey
titán
válasz ztfolder #49494 üzenetére
Maradhat ahol van, nem lesu semmi baja. A leírtakat meg sajnos sokan rosszul értelmezik, ez is annak az eredménye. Ha neha nem lehetne áramtalanítani akkor hogyan tudnád megvenni egy dobozban? Néha1-1 áramszünet nem okoz gondot, a rendszeres, szándékos áramtalanítás már igen.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz ztfolder #49494 üzenetére
Az áramtalanítás akkor okoz gondot, ha használtad a tv-t és a használat ideje az utolsó lefutott ciklus óta több, mint 4 óra (Panánál, LG-nél nem tudom) és szeretne kompenzálni, de a kikapcsolás után nem tud lefutni a pixelkompenzációs ciklus. Ha már lefutott (ami nagyjából 5 perc), vagy nem telt el összesen 4 óra használat, nyugodtan áramtalaníthatod, nem lesz semmi baja.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 💣 BLACK FRIDAY a lapcsaládon: ma akár 20%-ot is jóváírunk a vásárlásaidból! 💰
- Amazon
- A Tesla nemmel szavazott, de LiDAR-forradalom indul az EV-piacon
- OLED TV topic
- Háztartási gépek
- Ukrajnai háború
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- RAM topik
- Filmvilág
- Acer notebook topic
- További aktív témák...
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest