- Milyen RAM-ot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
daneel_hu #3005 üzenetére
"Hiába kapcsolod be, ettől még nem lesz szép a 24p-s anyag mozgásmegjelenítése.
De erősen filmfüggő.
Annyi bizonyos, hogy nagy kontrasztú, gyors jelenetekkel (svenkelő kamera) teli filmek borzalmasan festenek továbbra is. "
Minden tisztelettel, de... erősen túlzol.
Nyilván nem volt annyi ideig OLED készülékem, mint Neked, de azért jópár (és merőben eltérő stílusú és tartalmú) BD filmmel leteszteltem az EG910V-t...
Nem láttam semmi komoly problémát, ami kiérdemelte volna a "borzalmas" jelzőt. Pedig én jellemzően kikapcsolt interpoláció mellett néztem a filmeket.
Nyilván filmfüggő a dolog, de a 120 Hz-es panelek esetében még az "interpolációs trükközés" nélkül sem vészesen szaggat a kép. Ami akadást látsz, az pedig a 24p anyag "natív" sebességéből adódik. Azt a szem egyébként sem látja tökéletesen folyamatosnak.
Emellett minden ember más és más mértékben érzékeny erre a jelenségre. Az biztos, hogy szerencsés az, akit nem zavar a "szappanopera effektus". Mert szükség esetén játszhatnak az interpoláció mértékével.
Nekem például kifejezetten tetszik. Bizonyos tartalomnál még a kép minőségét is javítja. Anno, amikor megvettem a Pioneer BD lejátszómat, és 1,5x sebességgel tekertem a DVD és BD filmeket, teljesen zajmentes, éles lett a kép. Még kérdeztem is itt a fórumon a Blu-ray lejátszóknak szentelt témában, hogy mi okozza ezt, de senki nem adott érdemi választ.
Most már tudom, hogy nagyon hasonló dolog játszódik le, és ugyanúgy "szappanopera effektusnak" nevezhetjük a látottakat.
Mindezt csak azért írtam le, nehogy valakit a "borzalmas" jelző tántorítson el egy OLED készülék megvásárlásától, miközben véleményem szerint éppen egy kiváló minőségű BD film az, ami új magasságokba emeli az OLED technológiát, illetve az általa nyújtott képi élményt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest